Lista de gasterópodos de Galicia

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Aplysia punctata.
Aporrhais pespelecani.

A seguinte é unha lista alfabética dos moluscos gasterópodos atopados en Galicia. Esta baseada na información recollida dos traballos feitos polo experto en malacoloxía galego Emilio Rolán[1][2].

Esta clase pertencente ao filo dos moluscos conten arredor de 40.000 especies vivas [3] das cales unhas 600 foron atopadas con maior ou menor abundancia nas costas galegas.

Á taxonomía da fauna malacolóxica está sometida a bastantes cambios debido ás novas achegas de información científica polo que precisa de revisións periódicas para poder engadir os novos datos obtidos.

Unha das intencións da presente lista é a de engadir, cando existan, os correspondentes nomes comúns das especies da nosa fauna de gasterópodos, procurando sempre citar a referencia oportuna.

A[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Acanthinula aculeata Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Acanthinula aculeata
Aclis ascaris Turton,1819 .......... ..........
Aclis gulsonae Clark, 1850 .......... ..........
Aclis minor Brown,1827 .......... ..........
Acmaea virginea Müller, 1776 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Acmaeidae
Acroloxus lacustris Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Acroloxidae
Acteon tornatilis Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Acteonidae
Aegires punctilucens D’Orbigny, 1837 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Aegires
Aegopinella nitidula Draparnaud, 1805 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Oxychilidae
Aegopinella pura Alder, 1830 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Oxychilidae
Aeolidia papillosa Linné, 1761 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Aeolidia papillosa
Aeolidiella sanguinea Normann, 1877 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Aeolidiidae
Aeolidiella soemeringi Leuckart, 1828 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Aeolidiidae
Akera bullata Müller, 1776 .......... ..........
Aldisa smaragdina Ortea, Pérez & Llera, 1982 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Aldisa
Alvania beani Hanley in Thorpe, 1844 .......... ..........
Alvania cancellata Da Costa, 1778 .......... ..........
Alvania carinata Da Costa, 1778 .......... ..........
Alvania cimicoides Forbes, 1844 .......... ..........
Alvania deliciosa Jeffreys, 1884 .......... ..........
Alvania fischeri Jeffreys, 1884 .......... ..........
Alvania lactea Michaud, 1832 .......... ..........
Alvania punctura Montagu, 1803 .......... ..........
Alvania semistriata Montagu, 1808 .......... ..........
Alvania subcrenulata Schwartz, 1869 .......... ..........
Ammonicera fischeriana Monterosato, 1869 .......... ..........
Ammonicera rota Forbes & Hanley, 1853 .......... ..........
Amphissa acutocostata Philippi, 1844 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Columbellidae
Ancula gibbosa Risso, 1818 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Haeckel Nudibranchia.jpg
Ancylus fluviatilis Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Ancylus
Anisocycla nitidisima Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Menispermaceae
Anisus cf. vortex Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Anisus
Aplysia depilans Gmelin, 1791 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Aplysia depilans
Aplysia fasciata Poiret, 1789 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Aplysia
Aplysia punctata Cuvier, 1803 Borracha común Cona de vella En Wikimedia CommonsCategory:Aplysia punctata
Aporrhais pespelicani Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Aporrhais pespelecani
Aporrhais serresianus Michaud, 1828 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Aporrhais
Archidoris pseudoargus Rapp, 1827 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Archidoris tuberculata.jpg
Arion ater Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Arion ater
Arion fugilineus Morelet, 1845 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Arion
Arion hortensis Férussac, 1819 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Arion
Arion intermedius Normand, 1852 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Arion
Arion lusitanicus Mabille, 1868 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Arion
Arion rufus Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Arion rufus
Ashfordia granulata Alder, 1830 .......... ..........
Assiminea cf. grayana Fleming, 1828 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Assiminea grayana
Atlanta peroni Lesueur, 1817 .......... ..........
Azeca goodalli Férussac, 1821 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Cochlicopidae

B[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Balea perversa Linné, 1758 .......... ..........
Barleeia unifasciata Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Barleeia
Bela brachystoma Philippi, 1844 .......... ..........
Bela laevigata Philippi, 1836 .......... ..........
Bela nebula Montagu, 1803 .......... ..........
Bela ornata Locard, 1897 .......... ..........
Bela powisiana Récluz, 1846 .......... ..........
Belgrandiella rolani Boeters, 1986 .......... ..........
Belgrandiella galaica Boeters & Rolán, 1986 .......... ..........
Belgrandiella lucensis Rolán, 1993 .......... ..........
Berthella plumula Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Berthella
Berthella stellata Risso, 1826 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Berthella
Bittium latreillei Payraudeau, 1826 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Illustrations of Gastropoda fossils
Bittium reticulatum Da Costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Harting 1852 - Bittium reticulatum1.jpg
Bolma rugosa Linné, 1767 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Bolma rugosa
Botryphallus epidauricus Brusina, 1866 .......... ..........
Buccinum humphreysianum Bennet, 1824 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Buccinum
Buccinum undatum Linné, 1758 Caracola .......... En Wikimedia CommonsCategory:Buccinum undatum
Bulinus contortus Michaud, 1829 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Bulinus
Bulla striata Bruguière, 1792 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Bulla (genus)
Bulla mabillei Locard, 1896 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Bulla (genus)
Bursa scrobilator Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Bursidae
Bythinia tentaculata Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Bithynia tentaculata.jpg

C[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Cabestana cutacea Linné, 1767 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Cabestana
Cadlina laevis Linné, 1767 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Cadlina
Cadlina pellucida Risso, 1826 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Cadlina
Caecum armoricum De Folin, 1869 .......... ..........
Caecum clarkii Carpenter, 1858 .......... ..........
Caecum glabrum Montagu, 1803 .......... ..........
Caecum traquea Montagu, 1803 .......... ..........
Calliopaea bellula D’Orbigny, 1837 .......... ..........
Calliostoma conulus Linné,1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Calliostoma
Calliostoma granulatum von Born, 1778 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Calliostoma
Calliostoma laugieri Payraudeau, 1826 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Calliostoma
Calliostoma occidentale Mighels, 1842 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Calliostoma
Calliostoma zizyphinum Linné, 1758 .......... Zizyphinus zizyphinus En Wikimedia CommonsCategory:Calliostoma
Callumbonella suturale Philippi, 1836 .......... ..........
Calma glaucoides Alder & Hancock, 1854 .......... ..........
Calyptraea chinensis Linné, 1758 .......... ..........
Cancellaria cancellata Linné, 1767 .......... ..........
Candidula intersecta Poiret, 1801 .......... ..........
Cantrainea peloritana Cantraine, 1835 .......... ..........
Capiluna edwardsi Dautzenberg & Fischer, 1896 .......... ..........
Capulus ungaricus Linné, 1758 .......... ..........
Carminodoris boucheti Ortea, 1979 .......... ..........
Carychium ibazoricum Bank & Gittenberger, 1985 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Ellobiidae
Carychium minimum Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Ellobiidae
Carychium tridentatum Risso, 1826 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Ellobiidae
Cavolina inflexa Lesueur, 1813 .......... ..........
Cepaea nemoralis Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCepaea nemoralis
Cernuella virgata Da Costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Cernuella virgata
Charonia lampas Linné, 1758 Corno[4] Charonia rubicunda En Wikimedia CommonsCategory:Charonia lampas
Chauvetia brunnea Donovan, 1804 .......... ..........
Chauvetia retifera Brugnone, 1880 .......... ..........
Chromodoris luteorosea Rapp, 1827 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Chromodoris luteorosea (Rapp, 1827) .jpg
Chromodoris purpurea Laurillard, 1831 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Chromodoris purpurea (Risso in Guérin, 1831).jpg
Chromodoris kroni Vérany, 1846 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Chromodoris
Chrysallida brusinai Cossman, 1921 .......... ..........
Chrysallida clathrata Jeffreys, 1848 .......... ..........
Chrysallida decussata Montagu, 1803 .......... ..........
Chrysallida dollfusi Kobelt, 1903 .......... ..........
Chrysallida indistincta Montagu, 1808 .......... ..........
Chrysallida intermixta Monterosato, 1884 .......... ..........
Chrysallida julliae De Folin, 1872 .......... ..........
Chrysallida obtusa Brown, 1827 .......... ..........
Chrysallida pellucida Dillwyn, 1817 .......... ..........
Chrysallida sarsi Nordsieck, 1972 .......... ..........
Chrysallida suturalis Philippi, 1844 .......... ..........
Chrysallida terebellum Philippi, 1844 .......... ..........
Cima cylindrica Jeffreys, 1856 .......... ..........
Cima minima Jeffreys, 1858 .......... ..........
Cingula cingillus Montagu, 1803 .......... ..........
Circulus striatus Philippi, 1836 .......... ..........
Clathrella clathrata Philippi, 1844 .......... ..........
Clausilia bidentata Ström, 1765 .......... ..........
Clelandella miliaris Brocchi, 1814 .......... ..........
Clio pyramidata Linné, 1767 .......... ..........
Cochlicella acuta Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Cochlicella acuta
Cochlicella conoidea Draparnaud, 1801 .......... ..........
Cochlicopa lubrica Müller, 1774 .......... ..........
Cochlicopa lubricella Porro, 1837 .......... ..........
Colus gracilis Da Costa, 1778 .......... ..........
Colus islandicus Möhr, 1786 .......... ..........
Colus jeffreysianus Fischer, 1868 .......... ..........
Columella aspera Waldén, 1966 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Vertiginidae
Coralliophila brevis Blainville, 1832 .......... ..........
Coralliophila richardi P. Fischer, 1882 .......... ..........
Coralliophila squamosa Bivona, 1838 .......... ..........
Coralliophila trigoi Mariottini, Smriglio & Rolán, 2005 .......... ..........
Crassopleura incrassata Dujardin, 1837 .......... ..........
Crenilabium exile Jeffreys, 1870 .......... ..........
Crepidula fornicata Linné, 1758 Zoca .......... En Wikimedia CommonsCrepidula fornicata
Crepipatella dilatata Lamarck, 1822 .......... ..........
Creseis virgula Rang, 1828 .......... ..........
Crimora papillata Alder & Hancock, 1862 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Crimora papillata Alder & Hancock, 1862 .jpg
Cuthona amoena Alder & Hancock, 1845 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Cuthona
Cuthona caerulea Montagu, 1804 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Cuthona
Cuthona foliata Forbes & Goodsir, 1838 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Cuthona
Cuthona gymnota Couthuoy, 1838 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Cuthona
Cuthona ilonae Schmekel, 1968 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Cuthona
Cyclope neritea Linné, 1758 .......... ..........
Cylichna cylindracea Pennant, 1777 .......... ..........
Cylichna hoernesii Weinkauff, 1866 .......... ..........
Cylichnina umbilicata Montagu, 1803 .......... ..........
Cylichnina nitidula Lovén, 1840 .......... ..........
Cylichnium oliviformis Watson, 1883 .......... ..........
Cymatium corrugatum Lamarck, 1816 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Cymatium
Cymbulia peroni Blainville, 1827 .......... ..........

D[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Danilia octaviana Cantraine, 1835 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Trochidae
Dendrodoris herytra Valdés & Ortea, 1996 .......... non grandiflora En Wikimedia CommonsCategory:Dendrodorididae
Dendrodoris limbata Cuvier, 1804 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Dendrodorididae
Deroceras agreste Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Deroceras
Deroceras ercinae de Winter, 1985 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Deroceras
Deroceras geresiensis Rodríguez, Castillejo & Outeiro, 1989 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Deroceras
Deroceras hispaniensis Castillejo & Viktor, 1983 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Deroceras
Deroceras laeve Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Deroceras
Deroceras lombricoides Morelet, 1845 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Deroceras
Deroceras panormitanum Lessona & Pollonera, 1882 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Deroceras
Deroceras reticulatum Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Deroceras
Diacria trispinosa Lesueur, 1813 .......... ..........
Diaphana minuta Brown, 1827 .......... ..........
Dikoleps cutleriana Clark, 1848 .......... ..........
Dikoleps pusilla Jeffreys, 1847 .......... ..........
Diodora gibberula Lamarck, 1822 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Diodora
Diodora reticulata Récluz, 1843 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Diodora
Discodoris rosi Ortea, 1979 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Discodoris
Discus rotundatus Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Discus rotundatus
Doriopsilla areolata Bergh, 1880 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Doriopsilla areolata
Doriopsilla pelseneeri Oliveira, 1895 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Doriopsilla
Doris verrucosa Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Doris (Nudibranchia)
Doris ocelligera Bergh, 1881 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Doris (Nudibranchia)
Doto arteoi Ortea, 1978 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Dotidae
Doto coronata Gmelin, 1791 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Dotidae
Doto dunnei Lemche, 1976 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Dotidae
Doto eireana Lemche, 1976 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Dotidae
Doto fragilis Forbes, 1838 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Dotidae
Doto koenneckery Lemche, 1976 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Dotidae
Doto lemchei Ortea & Urgorri, 1978 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Dotidae
Doto oblicua Ortea & Urgorri, 1978 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Dotidae
Doto pinnatifida Montagu, 1804 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Dotidae
Doto tuberculata Lemche, 1976 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Dotidae
Doto verdicioi Ortea & Urgorri, 1978 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Dotidae

E[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Eatonina fulgida J. Adams, 1797 .......... ..........
Elona quimperiana Férussac, 1821 .......... .......... En Wikimedia CommonsElona quimperiana
Elysia viridis Montagu, 1804 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Elysia viridis
Emarginula crassa Sowerby,1813 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Emarginula
Emarginula fissura Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Emarginula
Emarginula guernei Dautzenberg & Fischer, 1896 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Emarginula
Emarginula octaviana Coen, 1939 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Emarginula
Emarginula rosea Bell, 1824 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Emarginula
Embletonia pulchra Alder & Hancock, 1851 .......... ..........
Ena obscura Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Ena
Epitonium clathratulum Kanmacher, 1798 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Epitonium
Epitonium commune Lamarck, 1822 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Epitonium
Epitonium pulchellum Bivona, 1832 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Epitonium
Epitonium turtoni Turton, 1819 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Epitonium
Erato voluta Montagu, 1803 .......... ..........
Eubranchus cingulatus Alder & Hancock, 1847 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Eubranchus
Eubranchus exiguus Alder & Hancock, 1848 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Eubranchus exiguus
Eubranchus farrani Alder & Hancock, 1844 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Eubranchus
Eubranchus pallidus Alder & Hancock, 1842 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Eubranchus
Eubranchus tricolor Forbes, 1838 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Eubranchus
Eubranchus vittatus Alder & Hancock, 1842 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Eubranchus
Euconulus fulvus Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Euconulidae
Eulima bilineata Alder, 1848 .......... ..........
Eulima glabra Da Costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Eulimidae
Eulimella acicula Philippi, 1836 .......... ..........
Eulimella praelonga Jeffreys, 1884 .......... ..........
Euspira catena Da Costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Euspira catena
Euspira fusca Blainville, 1825 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Euspira
Euspira nitida Donovan, 1804 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Euspira nitida
Euspira notabilis Jeffreys, 1826 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Euspira

F[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Facelina annulicornis Chamisso & Eisenhart, 1821 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Facelina annulicornis (Chamisso & Eisenhart, 1821).jpg
Facelina coronata Forbes & Goodsir, 1839 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Facelina coronata (Forbes & Goodsir, 1839) .jpg
Facelina quatrefagesi Vayssiére, 1888 .......... ..........
Favorinus blianus Lemche & Thompson, 1974 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Favorinus
Favorinus branchialis Rathke, 1806 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Favorinus
Ferrisia wautieri Mirolli, 1960 .......... ..........
Fissurisepta papillosa Seguenza, 1862 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Fissurellidae
Flabelina pedata Montagu, 1815 .......... ..........
Folinella excavata Philippi, 1836 .......... ..........
Furcopenis circularis Castillejo & Mascato, 1987 .......... ..........
Furcopenis darioi Castillejo & Viktor, 1983 .......... ..........
Furcopenis gallaeciensis Castillejo & Viktor, 1983 .......... ..........
Fusinus bocagei P. Fischer, 1882 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Fusinus

G[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Galeodea tyrrhena Bruguière,1792 .......... ..........
Gastropteron meckeli Kosse, 1813 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Gastropteridae
Geitodoris bonosi Ortea & Ballesteros, 1981 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Geitodoris
Geomalacus maculosus Allman, 1846 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Geomalacus maculosus
Gibbula adriatica Philippi, 1844 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Gibbula
Gibbula albida Gmelin, 1791 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Gibbula
Gibbula cineraria Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Gibbula
Gibbula magus Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Gibbula
Gibbula obliquata Gmelin, 1791 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Gibbula
Gibbula pennanti Philippi,1846 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Gibbula
Gibbula tumida Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Gibbula
Goniodoris castanea Alder & Hancock, 1845 .......... ..........
Goniodoris nodosa Montagu, 1808 .......... ..........
Graphis albida Kanmacher, 1798 .......... ..........
Gyraulus albus Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Gyraulus
Gyraulus crista Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsGyraulus crista
Gyraulus laevis Alder, 1838 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Gyraulus

H[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Haedropleura septangularis Montagu, 1803 .......... ..........
Haliotis tuberculata Linné, 1785 Peneira .......... En Wikimedia CommonsCategory:Haliotis tuberculata
Haminoea hydatis Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Haminoea
Haminoea navicula Da Costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Haminoea
Haminoea orbignyana Férussac, 1822 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Haminoea
Hancockia uncinata Hesse, 1872 .......... ..........
Heliacus subvariegatus Orbigny, 1852 .......... ..........
Helicella itala Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Helicella itala dart.jpg
Helicella zaratei Gittenberger & Manga, 1977 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Helicidae
Helicigona lapicina Linné, 1758 .......... (ocasional) En Wikimedia CommonsCategory:Helicigona
Helicodiscus singleyanus Pilsbry, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Helicodiscidae
Helix aspersa Müller, 1774 Caracol común .......... En Wikimedia CommonsCategory:Helix aspersa
Hemiaclis ventrosa Jeffreys in Friele, 1874 .......... ..........
Hermaea bifida Montagu, 1815 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Haeckel Nudibranchia.jpg
Hermaea paucirra Pruvot-Fol, 1953 .......... ..........
Hermaea variopicta A. Costa, 1869 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Hermaea variopicta Costa .A, 1869).jpg
Hyala vitrea Montagu, 1803 .......... ..........
Hydrobia minoricensis Paladilhe, 1875 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Hydrobia
Hydrobia ulvae Pennant, 1777 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Hydrobia
Hypselodoris cantabrica Bouchet & Ortea, 1980 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Hypselodoris
Hypselodoris messinensis Ihering, 1880 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Hypselodoris
Hypselodoris tricolor Cantraine, 1835 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Hypselodoris
Hypselodoris villafranca Risso, 1818 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Hypselodoris villafranca.JPG
Hypselodoris webbi D’Orbigny, 1839 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Hypselodoris

I[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Iphitus tuberatus Jeffreys, 1883 .......... ..........

J[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Jaminia quadridens O. F. Müller, 1774 .......... ..........
Janolus cristatus Delle Chiaje, 1841 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Janolus cristatus
Janolus hyalinus Alder & Hancock, 1854 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Janolus
Janthina exigua Lamarck, 1816 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Janthinidae
Janthina janthina Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Janthina.jpg
Janthina pallida Harvey in Thompson, 1841 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Janthinidae
Jorunna tomentosa Cuvier, 1804 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Jorunna tomentosa.jpg
Jujubinus exasperatus Pennant, 1777 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Jujubinus exasperatus
Jujubinus montagui Wood, 1828 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Jujubinus
Jujubinus striatus Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Jujubinus

L[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Lamellaria latens Müller, 1776 .......... ..........
Lamellaria perspicua Linné, 1758 .......... ..........
Lacuna pallidula Da Costa, 1778 .......... ..........
Lauria cylindracea Da Costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Lauria-cylindracea 03.jpg
Lehmannia marginata Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Lehmannia marginata
Lehmannia rupicola Lessona & Pollonera, 1882 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Lehmannia
Lehmannia valentiana Férussac, 1862 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Lehmannia valentiana
Leiostyla anglica Wood, 1828 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Leiostyla anglica shell.jpg
Limacia clavigera Müller, 1776 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Limacia clavigera
Limacina balea O. F. Müller, 1841 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Limacina
Limacina bulimoides D’Orbigny, 1836 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Limacina
Limacina helicina Bosc, 1817 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Limacina
Limacina inflata D’Orbigny, 1836 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Limacina}
Limacina retroversa Fleming, 1823 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Limacina
Limapontia capitata O. F. Müller, 1774 .......... ..........
Limapontia senestra Quatrefages, 1844 .......... ..........
Limax flavus Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsLimax flavus
Limax maximus Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsLimax maximus
Littorina neritoides Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Littorina
Littorina littorea Linné, 1758 Caramuxo[1] Mincha En Wikimedia CommonsCategory:Littorina littorea
Littorina fabalis Turton, 1819 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Littorina
Littorina obtusata Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Littorina obtusata 2008-09-09.jpg
Littorina saxatilis Olivi, 1792 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Littorina
Lymnaea auricularia Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Lymnaea auricularia3pl.jpg
Lymnaea glabra Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Lymnaeidae
Lymnaea peregra Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Lymnaeidae
Lymnaea stagnalis Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsLymnaea stagnalis
Lymnaea truncatula Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Lymnaeidae

M[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Mangelia attenuata Montagu, 1803 .......... ..........
Mangelia coarctata Forbes, 1840 .......... ..........
Mangelia costata Donovan, 1804 .......... ..........
Mangelia costulata Blainville, 1829 .......... ..........
Mangelia smithi Forbes, 1840 .......... ..........
Mangiliella multilineolata Deshayes, 1834 .......... ..........
Marshallora adversa Montagu, 1803 .......... ..........
Manzonia crassa Kanmacher in J. Adams, 1798 .......... ..........
Manzonia vigoensis Rolán, 1983 .......... ..........
Manzonia zetlandica Montagu, 1811 .......... ..........
Megastomia conspicua Alder, 1850 .......... ..........
Melanella alba Da Costa, 1778 .......... ..........
Melanella lubrica Monterosato, 1891 .......... ..........
Melanella monterosatoi Monterosato, 1890 .......... ..........
Mengoana brigantina da Silva, 1867 .......... ..........
Metaxia metaxa Delle Chiaje, 1828 .......... ..........
Milax gagates Draparnaud, 1801 .......... ..........
Mitrella minor Scacchi, 1836 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Mitrella (Columbellidae)
Mitrella pallaryi Dautzenberg, 1927 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Mitrella (Columbellidae)
Monodonta lineata Da costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Monodonta lineata)
Monodonta sauciata Koch, 1845 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Monodonta
Monophorus erythrosoma Bouchet & Guillemot, 1978 .......... ..........
Monophorus thiriotae Bouchet, 1984 .......... ..........
Myosotella myosotis Draparnaud, 1801 .......... ..........

N[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Nassarius cabrierensis ovoideus Locard, 1882 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Nassarius
Nassarius corniculus Olivi, 1792 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Nassarius
Nassarius incrassatus Ström, 1768 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Nassarius
Nassarius nitidus Jeffreys, 1867 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Nassarius
Nassarius pfeifferi Philippi, 1844 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Nassarius
Nassarius pygmaeus Lamarck, 1822 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Nassarius
Nassarius reticulatus Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Nassarius reticulatus
Neptunea antiqua Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Neptunea
Neptunea contraria Linné, 1771 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Neptunea contraria
Neptunea despecta Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Neptunea despecta
Neosimnia spelta Linné, 1758 .......... ..........
Nesovitra hammonis Ström, 1765 .......... ..........
Noemiamea dolioliformis Jeffreys, 1848 .......... ..........
Nucella lapillus Linné, 1758 Corniño[1] .......... En Wikimedia CommonsCategory:Nucella lapillus
Nucella rolani Bogi & Nofroni, 1984 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Nucella

O[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Obtusella intersecta Wood, 1856 .......... ..........
Ocenebra erinacea Linné, 1758 Corneta .......... En Wikimedia CommonsCategory:Ocenebra erinacea
Ocinebrina aciculata Lamarck, 1822 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Muricidae
Ocinebrina edwardsi Payraudeau, 1826 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Muricidae
Odostomia acuta Jeffreys, 1848 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Odostomia albella Lovén, 1846 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Odostomia angusta Jeffreys, 1867 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Odostomia carrozzai van Aartsen, 1987 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Odostomia clavulus Lovén, 1846 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Odostomia conoidea Brocchi, 1814 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Odostomia - Sowerby (detail).jpg
Odostomia erjaverciana Brusina, 1869 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Odostomia eulimoides Hanley, 1844 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:PyramidellidaeCategory:Pyramidellidae
Odostomia glabrata Forbes & Hanley, 1850 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Odostomia lukisii Jeffreys, 1859 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Odostomia nivosa Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Odostomia plicata Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Odostomia scalaris Macgillivray, 1843 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Odostomia striolata Forbes & Hanley, 1853 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Odostomia turrita Hanley, 1844 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Odostomia umbilicaris Malm, 1863 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Odostomia unidentata Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pyramidellidae
Oestophora barbula Rossmässler, 1838 .......... ..........
Oestophora lusitanica Pfeiffer, 1841 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Helicidae
Oestophora silvae Ortiz, 1962 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Helicidae
Oestophorella buvinieri Michaud, 1841 .......... ..........
Okenia mediterranea Ihering, 1886 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Okenia
Omalogyra atomus Philippi, 1841 .......... ..........
Omalogyra cf. disculus Palazzi, 1988 .......... ..........
Onchidella celtica Forbes & Hanley, 1849 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Onchidella
Onchidoris cerviñoi Ortea & Urgorri, 1979 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Onchidoris
Onchidoris depressa Alder & Hancock, 1842 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Onchidoris
Onchidoris inconspicua Alder & Hancock, 1851 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Onchidoris
Onchidoris pusilla Alder & Hancock, 1845 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Onchidoris
Onchidoris reticulata Ortea, 1979 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Onchidoris
Onchidoris sparsa Alder & Hancock, 1846 .......... ..........
Ondina coarctata G. O. Sars, 1878 .......... ..........
Ondina crystallina Locard, 1892 .......... ..........
Ondina diaphana Jeffreys, 1848 .......... ..........
Ondina divisa J. Adams, 1797 .......... ..........
Ondina obliqua Alder, 1844 .......... ..........
Ondina warreni Thompson, 1844 .......... ..........
Onoba aculeus Gould, 1841 .......... ..........
Onoba striata Montagu, 1803 .......... ..........
Opalia crenata Linné, 1758 .......... ..........
Orania fusulus Brocchi, 1814 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Muricidae
Otala punctata Müller, 1771 .......... (ocasional) En Wikimedia CommonsCategory:Otala
Otina otis Turton, 1819 .......... ..........
Ovatella erosa Jeffreys, 1830 .......... ..........
Ovatella firmini Payraudeau, 1826 .......... ..........
Oxychilus alliarius Miller, 1822 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Oxychilus alliarius
Oxychilus cellarius Müller, 1774 .......... ..........
Oxychilus draparnaudi Beck, 1837 .......... .......... En Wikimedia CommonsOxychilus draparnaudi
Oxychilus glaber Rossmässler, 1935 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Oxychilus
Oxyloma elegans Risso, 1826 .......... .......... En Wikimedia CommonsOxyloma elegans

P[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Paludinella littorina Delle Chiaje, 1828 .......... ..........
Paralaoma caputspinulae Reeve, 1852 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Punctidae
Parastropha asturiana Folin, 1870 .......... ..........
Patella intermedia Murray, 1857 .......... P. depressa En Wikimedia CommonsCategory:Patella (mollusc)
Patella rustica Linné, 1785 Lapa rústica .......... En Wikimedia CommonsCategory:Patella rustica
Patella vulgata Linné, 1785 Lapa común .......... En Wikimedia CommonsCategory:Patella vulgata
Patella ulyssiponensis Gmelin, 1791 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Patella (mollusc)
Patella pellucida Linné, 1758 .......... non patina En Wikimedia CommonsCategory:Patella (mollusc)
Peringiella elegans Locard, 1893 .......... ..........
Peringiella nitida Brusina in Monterosato, 1878 .......... ..........
Phalium saburon Bruguière,1792 Helmo .......... En Wikimedia CommonsCategory:Phalium
Philine aperta Linné, 1767 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Sand slug.jpg
Philine catena Montagu, 1803 .......... ..........
Philine lima Brown, 1827 .......... ..........
Philine quadrata Wood, 1839 .......... ..........
Philine punctata J. Adams, 1800 .......... ..........
Philine scabra O. F. Müller, 1776 .......... ..........
Philinoglossa helgolandica Hertling, 1932 .......... ..........
Philippia hybrida Linné, 1758 .......... ..........
Physa acuta Draparnaud, 1805 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Physa acuta 001.JPG
Placida dendritica Alder & Hancock, 1843 .......... ..........
Plagyostila asturiana Fischer in de Folin & Perrier, 1872 .......... ..........
Planorbiarius corneus Linné, 1758 .......... ..........
Planorbiarius metidjensis Forbes, 1838 .......... ..........
Pneumoderma atlanticum Oken, 1838 .......... ..........
Polycera dubia Sars, 1829 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Polycera
Polycera faeroensis Lemche, 1929 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Polycera faeroensis
Polycera quadrilineata O. F. Müller, 1776 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Polycera quadrilineata
Pomatia elegans Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pomatias elegans
Ponentina subvirescens Bellamy, 1839 .......... ..........
Portugala inchoata Morelet, 1845 .......... ..........
Potamopyrgus antipodarum Gray, 1843 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Potamopyrgus antipodarum
Prietocella barbara Linné, 1758 .......... ..........
Propilidium crossei Dautzenberg & Fischer, 1896 .......... ..........
Pruvotfolia pselliotes Labbé, 1923 .......... ..........
Pseudomelampus kochi Pallary, 1900 .......... ..........
Pseudovermis artabrensis Urgorri, Cobo & Besteiro, 1991 .......... ..........
Pseudovermis papillifer Kowalevsky, 1901 .......... ..........
Punctum pygmaeum Draparnaud, 1801 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Punctum pygmaeum
Puncturella granulosa Jeffreys, 1882 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Fissurellidae
Pupilla muscorum Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Pupilla muscorum
Pusillina inconspicua Alder, 1844 .......... ..........
Pusillina interrupta J. Adams, 1798 .......... ..........
Pusillina parva Da Costa, 1778 .......... ..........
Pusillina radiata Philippi, 1836 .......... ..........
Pusillina sarsi Loven, 1846 .......... ..........
Pusula candidula Gaskoin, 1836 .......... ..........
Pyramidula rupestris Draparnaud, 1801 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Pyramidula rupestris shell.jpg
Pyrunculus ovatus Jeffreys, 1870 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Retusidae

R[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Ranella olearia Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Bursidae
Raphitoma concinna Scacchi, 1836 .......... ..........
Raphitoma laviae Philippi, 1844 .......... ..........
Raphitoma leufroyi Michaud, 1828 .......... ..........
Raphitoma linearis Montagu, 1803 .......... ..........
Raphitoma purpurea Montagu, 1808 .......... ..........
Retinella incerta Draparnaud, 1805 .......... ..........
Retrotortina fuscata Chaster, 1896 .......... ..........
Retusa mammillata Philippi, 1880 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Retusa
Retusa pellucida G. O. Sars, 1878 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Retusa
Retusa semisulcata Philippi, 1836 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Retusa
Retusa tornata Watson, 1880 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Retusa
Retusa truncatula Bruguière, 1792 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Retusa truncatula
Rioselleolis anadoni Ortea, 1979 .......... ..........
Ringicula auriculata Ménard, 1811 .......... ..........
Ringicula blanchardi Dautzenberg & Fischer, 1896 .......... ..........
Ringicula buccinea Brocchi, 1814 .......... ..........
Rissoa decorata Philippi, 1846 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Rissoidae
Rissoa guerini Récluz, 1843 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Rissoidae
Rissoa labiosa Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Rissoidae
Rissoa lilacina Récluz, 1843 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Rissoidae
Rissoa membranacea J. Adams, 1800 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Rissoidae
Rissoa violacea Desmarest, 1814 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Rissoidae
Rissoella diaphana Alder, 1848 .......... ..........
Rissoella opalina Jeffreys, 1848 .......... ..........
Rostanga rubra Risso, 1818 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Rostanga
Roxania utriculus Brocchi, 1814 .......... ..........
Rumina decollata Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsRumina decollata
Runcina coronata Quatrefages, 1844 .......... ..........
Runcina ferruginea Kress, 1977 .......... ..........

S[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Scaphander lignarius Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Scaphander lignarius.jpg
Scissurella crispata Fleming, 1928 .......... ..........
Schilderia achatidea Gray in Sowerby, 1837 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Cypraeidae
Setia slikorum Verduin, 1984 .......... ..........
Setia pulcherrima Jeffreys, 1848 .......... ..........
Similiphora similior Bouchet & Guillemot, 1978 .......... ..........
Simnia patula Pennant, 1777 .......... ..........
Sinezona crossei Folin, 1869 .......... ..........
Spermodea lamellata Jeffreys, 1830 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Spermodea lamellata.jpg
Siphonaria pectinata Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Siphonaria
Spurilla neapolitana Delle Chiaje, 1823 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Siphonaria
Skenea serpuloides Montagu, 1808 .......... ..........
Skeneopsis planorbis Fabricius, 1780 .......... ..........
Stramonita haemastoma Linné, 1766 Caracol púrpura de boca vermella .......... En Wikimedia CommonsCategory:Muricidae
Strobiligera brychia Bouchet & Guillemot, 1978 .......... ..........
Syrnola striatula Jeffreys, 1856 .......... ..........

T[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Tenellia adspersa Nordmann, 1845 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Tenellia adspersa
Testacella maugei Férussac, 1819 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Testacella maugei.JPG
Tergipes tergipes Forskal, 1775 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Tergipedidae
Theba pisana Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsTheba pisana
Toltecia pusilla Lowe, 1831 .......... ..........
Tornus subcarinatus Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Littorinimorpha
Tragula fenestrata Jeffreys, 1848 .......... ..........
Trapania maculata Haefelfinger, 1960 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Trapania maculata
Trapania tartanella Ihering, 1885 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Trapania
Tricolia pullus Linné, 1758 .......... ..........
Tritonia hombergi Cuvier, 1803 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Haeckel Nudibranchia.jpg
Tritonia manicata Deshayes, 1853 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Tritonia manicata
Tritonia nilsodhneri Marcus, 1983 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Tritonia nilsodhneri
Tritonia plebeia Johnston, 1828 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Tritonia plebeia
Trivia arctica Pulteley, 1789 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Trivia arctica
Trivia monacha Da Costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Trivia monacha
Trophon muricatus Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Muricidae
Troschelia bernicensis King, 1846 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Buccinidae
Truncatella subcylindrica Linné, 1767 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Truncatella subcylindrica
Truncatellina callicratis Scacchi, 1833 .......... ..........
Truncatellina cylindrica Férussac, 1807 .......... ..........|
Turbonilla acuta Donovan, 1804 .......... ..........
Turbonilla acutissima Monterosato, 1884 .......... ..........
Turbonilla atlantica Locard, 1897 .......... ..........
Turbonilla jeffreysi Jeffreys, 1848 .......... ..........
Turbonilla lactea Linné, 1758 .......... ..........
Turbonilla magnifica G. Seguenza, 1879 .......... ..........
Turbonilla obliquata Philippi, 1844 .......... ..........
Turbonilla pseudogradata Nordsieck, 1972 .......... ..........
Turbonilla pumila G. Seguenza, 1876 .......... ..........
Turbonilla pusilla Philippi, 1844 .......... ..........
Turbonilla rufa Philippi, 1836 .......... ..........
Turbonilla sinuosa Jeffreys, 1884 .......... ..........
Turbonilla speciosa H. Adams, 1869 .......... ..........
Turrisipho fenestratum Turton, 1834 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Buccinidae
Turritella communis Risso, 1824 Torricela .......... En Wikimedia CommonsCategory:Turritella communis
Turritella triplicata Brocchi, 1855 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Turritella

V[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Vallonia costata Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Vallonia costata
Vallonia excentrica Sterki, 1892 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Vallonia
Valvata piscinalis Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Valvata piscinalis shell.jpg
Velutina plicatilis Müller, 1776 .......... ..........
Vertigo antivertigo Draparnaud, 1801 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Vertigo antivertigo shell.jpg
Vertigo pygmaea Draparnaud, 1801 .......... .......... En Wikimedia CommonsFile:Vertigo pygmaea shell.jpg
Vitrea contracta Westerlund, 1871 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Vitrea
Vitreolina collinsi Sykes, 1903 .......... ..........
Vitreolina curva Monterosato, 1874 .......... ..........
Vitreolina philippii Rayneval & Ponzi, 1854 .......... ..........
Vitrina pellucida Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Vitrinidae
Volvulella acuminata Bruguière, 1792 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Retusidae

X[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Xerosecta cespitum Draparnaud, 1801 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Hygromiidae
Xerotricha apicina Lamarck, 1822 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Hygromiidae
Xerotricha conspurcata Draparnaud, 1801 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Hygromiidae

Z[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Zenobiella subrufescens Müller, 1822 .......... ..........
Zonitoides excavatus Alder, 1830 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Zonitoides
Zonitoides nitidus O. F. Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia CommonsCategory:Zonitoides nitidus

Notas[editar | editar a fonte]

  1. 1,0 1,1 1,2 Rolán, E.: Guía ecolóxica das cunchas e moluscos de Galicia. Ed. Xerais, Vigo (1993) ISBN 84-7507-689-X
  2. Listado das especies de moluscos de Galicia [Ligazón morta]
  3. Hickman, C.P., Roberts, L. e Larson, A. Integrated Principles of Zoology, 11ª edición. Editorial McGraw-Hill, Nova York (2001), páx. 333.
  4. Corno. Charonia lampas (Linné, 1758) antes Charonia rubicunda (Perry, 1811)

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]