Lista de gasterópodos de Galicia

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Aplysia punctata.
Aporrhais pespelecani.

A seguinte é unha lista alfabética dos gasterópodos atopados en Galicia. Esta baseada na información recollida dos traballos feitos polo experto en malacoloxía galego Emilio Rolán[1][2].

Esta clase pertencente ao filo dos moluscos conten arredor de 40.000 especies vivas [3] das cales unhas 600 foron atopadas con maior ou menor abundancia nas costas galegas.

Á taxonomía da fauna malacolóxica está sometida a bastantes cambios debido ás novas achegas de información científica polo que precisa de revisións periódicas para poder engadir os novos datos obtidos.

Unha das intencións da presente lista é a de engadir, cando existan, os correspondentes nomes comúns das especies da nosa fauna de gasterópodos, procurando sempre citar a referencia oportuna.

A[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Acanthinula aculeata Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Acanthinula aculeata
Aclis ascaris Turton,1819 .......... ..........
Aclis gulsonae Clark, 1850 .......... ..........
Aclis minor Brown,1827 .......... ..........
Acmaea virginea Müller, 1776 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Acmaeidae
Acroloxus lacustris Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Acroloxidae
Acteon tornatilis Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Acteonidae
Aegires punctilucens D’Orbigny, 1837 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Aegires
Aegopinella nitidula Draparnaud, 1805 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Oxychilidae
Aegopinella pura Alder, 1830 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Oxychilidae
Aeolidia papillosa Linné, 1761 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Aeolidia papillosa
Aeolidiella sanguinea Normann, 1877 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Aeolidiidae
Aeolidiella soemeringi Leuckart, 1828 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Aeolidiidae
Akera bullata Müller, 1776 .......... ..........
Aldisa smaragdina Ortea, Pérez & Llera, 1982 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Aldisa
Alvania beani Hanley in Thorpe, 1844 .......... ..........
Alvania cancellata Da Costa, 1778 .......... ..........
Alvania carinata Da Costa, 1778 .......... ..........
Alvania cimicoides Forbes, 1844 .......... ..........
Alvania deliciosa Jeffreys, 1884 .......... ..........
Alvania fischeri Jeffreys, 1884 .......... ..........
Alvania lactea Michaud, 1832 .......... ..........
Alvania punctura Montagu, 1803 .......... ..........
Alvania semistriata Montagu, 1808 .......... ..........
Alvania subcrenulata Schwartz, 1869 .......... ..........
Ammonicera fischeriana Monterosato, 1869 .......... ..........
Ammonicera rota Forbes & Hanley, 1853 .......... ..........
Amphissa acutocostata Philippi, 1844 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Columbellidae
Ancula gibbosa Risso, 1818 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Haeckel Nudibranchia.jpg
Ancylus fluviatilis Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Ancylus
Anisocycla nitidisima Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Menispermaceae
Anisus cf. vortex Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Anisus
Aplysia depilans Gmelin, 1791 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Aplysia depilans
Aplysia fasciata Poiret, 1789 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Aplysia
Aplysia punctata Cuvier, 1803 Borracha común Cona de vella En Wikimedia Commons: Category:Aplysia punctata
Aporrhais pespelicani Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Aporrhais pespelecani
Aporrhais serresianus Michaud, 1828 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Aporrhais
Archidoris pseudoargus Rapp, 1827 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Archidoris tuberculata.jpg
Arion ater Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Arion ater
Arion fugilineus Morelet, 1845 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Arion
Arion hortensis Férussac, 1819 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Arion
Arion intermedius Normand, 1852 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Arion
Arion lusitanicus Mabille, 1868 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Arion
Arion rufus Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Arion rufus
Ashfordia granulata Alder, 1830 .......... ..........
Assiminea cf. grayana Fleming, 1828 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Assiminea grayana
Atlanta peroni Lesueur, 1817 .......... ..........
Azeca goodalli Férussac, 1821 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Cochlicopidae

B[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Balea perversa Linné, 1758 .......... ..........
Barleeia unifasciata Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Barleeia
Bela brachystoma Philippi, 1844 .......... ..........
Bela laevigata Philippi, 1836 .......... ..........
Bela nebula Montagu, 1803 .......... ..........
Bela ornata Locard, 1897 .......... ..........
Bela powisiana Récluz, 1846 .......... ..........
Belgrandiella rolani Boeters, 1986 .......... ..........
Belgrandiella galaica Boeters & Rolán, 1986 .......... ..........
Belgrandiella lucensis Rolán, 1993 .......... ..........
Berthella plumula Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Berthella
Berthella stellata Risso, 1826 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Berthella
Bittium latreillei Payraudeau, 1826 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Illustrations of Gastropoda fossils
Bittium reticulatum Da Costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Harting 1852 - Bittium reticulatum1.jpg
Bolma rugosa Linné, 1767 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Bolma rugosa
Botryphallus epidauricus Brusina, 1866 .......... ..........
Buccinum humphreysianum Bennet, 1824 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Buccinum
Buccinum undatum Linné, 1758 Caracola .......... En Wikimedia Commons: Category:Buccinum undatum
Bulinus contortus Michaud, 1829 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Bulinus
Bulla striata Bruguière, 1792 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Bulla (genus)
Bulla mabillei Locard, 1896 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Bulla (genus)
Bursa scrobilator Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Bursidae
Bythinia tentaculata Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Bithynia tentaculata.jpg

C[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Cabestana cutacea Linné, 1767 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Cabestana
Cadlina laevis Linné, 1767 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Cadlina
Cadlina pellucida Risso, 1826 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Cadlina
Caecum armoricum De Folin, 1869 .......... ..........
Caecum clarkii Carpenter, 1858 .......... ..........
Caecum glabrum Montagu, 1803 .......... ..........
Caecum traquea Montagu, 1803 .......... ..........
Calliopaea bellula D’Orbigny, 1837 .......... ..........
Calliostoma conulus Linné,1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Calliostoma
Calliostoma granulatum von Born, 1778 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Calliostoma
Calliostoma laugieri Payraudeau, 1826 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Calliostoma
Calliostoma occidentale Mighels, 1842 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Calliostoma
Calliostoma zizyphinum Linné, 1758 .......... Zizyphinus zizyphinus En Wikimedia Commons: Category:Calliostoma
Callumbonella suturale Philippi, 1836 .......... ..........
Calma glaucoides Alder & Hancock, 1854 .......... ..........
Calyptraea chinensis Linné, 1758 .......... ..........
Cancellaria cancellata Linné, 1767 .......... ..........
Candidula intersecta Poiret, 1801 .......... ..........
Cantrainea peloritana Cantraine, 1835 .......... ..........
Capiluna edwardsi Dautzenberg & Fischer, 1896 .......... ..........
Capulus ungaricus Linné, 1758 .......... ..........
Carminodoris boucheti Ortea, 1979 .......... ..........
Carychium ibazoricum Bank & Gittenberger, 1985 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Ellobiidae
Carychium minimum Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Ellobiidae
Carychium tridentatum Risso, 1826 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Ellobiidae
Cavolina inflexa Lesueur, 1813 .......... ..........
Cepaea nemoralis Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Cepaea nemoralis
Cernuella virgata Da Costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Cernuella virgata
Charonia lampas Linné, 1758 Corno[4] Charonia rubicunda En Wikimedia Commons: Category:Charonia lampas
Chauvetia brunnea Donovan, 1804 .......... ..........
Chauvetia retifera Brugnone, 1880 .......... ..........
Chromodoris luteorosea Rapp, 1827 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Chromodoris luteorosea (Rapp, 1827) .jpg
Chromodoris purpurea Laurillard, 1831 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Chromodoris purpurea (Risso in Guérin, 1831).jpg
Chromodoris kroni Vérany, 1846 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Chromodoris
Chrysallida brusinai Cossman, 1921 .......... ..........
Chrysallida clathrata Jeffreys, 1848 .......... ..........
Chrysallida decussata Montagu, 1803 .......... ..........
Chrysallida dollfusi Kobelt, 1903 .......... ..........
Chrysallida indistincta Montagu, 1808 .......... ..........
Chrysallida intermixta Monterosato, 1884 .......... ..........
Chrysallida julliae De Folin, 1872 .......... ..........
Chrysallida obtusa Brown, 1827 .......... ..........
Chrysallida pellucida Dillwyn, 1817 .......... ..........
Chrysallida sarsi Nordsieck, 1972 .......... ..........
Chrysallida suturalis Philippi, 1844 .......... ..........
Chrysallida terebellum Philippi, 1844 .......... ..........
Cima cylindrica Jeffreys, 1856 .......... ..........
Cima minima Jeffreys, 1858 .......... ..........
Cingula cingillus Montagu, 1803 .......... ..........
Circulus striatus Philippi, 1836 .......... ..........
Clathrella clathrata Philippi, 1844 .......... ..........
Clausilia bidentata Ström, 1765 .......... ..........
Clelandella miliaris Brocchi, 1814 .......... ..........
Clio pyramidata Linné, 1767 .......... ..........
Cochlicella acuta Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Cochlicella acuta
Cochlicella conoidea Draparnaud, 1801 .......... ..........
Cochlicopa lubrica Müller, 1774 .......... ..........
Cochlicopa lubricella Porro, 1837 .......... ..........
Colus gracilis Da Costa, 1778 .......... ..........
Colus islandicus Möhr, 1786 .......... ..........
Colus jeffreysianus Fischer, 1868 .......... ..........
Columella aspera Waldén, 1966 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Vertiginidae
Coralliophila brevis Blainville, 1832 .......... ..........
Coralliophila richardi P. Fischer, 1882 .......... ..........
Coralliophila squamosa Bivona, 1838 .......... ..........
Coralliophila trigoi Mariottini, Smriglio & Rolán, 2005 .......... ..........
Crassopleura incrassata Dujardin, 1837 .......... ..........
Crenilabium exile Jeffreys, 1870 .......... ..........
Crepidula fornicata Linné, 1758 Zoca .......... En Wikimedia Commons: Crepidula fornicata
Crepipatella dilatata Lamarck, 1822 .......... ..........
Creseis virgula Rang, 1828 .......... ..........
Crimora papillata Alder & Hancock, 1862 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Crimora papillata Alder & Hancock, 1862 .jpg
Cuthona amoena Alder & Hancock, 1845 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Cuthona
Cuthona caerulea Montagu, 1804 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Cuthona
Cuthona foliata Forbes & Goodsir, 1838 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Cuthona
Cuthona gymnota Couthuoy, 1838 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Cuthona
Cuthona ilonae Schmekel, 1968 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Cuthona
Cyclope neritea Linné, 1758 .......... ..........
Cylichna cylindracea Pennant, 1777 .......... ..........
Cylichna hoernesii Weinkauff, 1866 .......... ..........
Cylichnina umbilicata Montagu, 1803 .......... ..........
Cylichnina nitidula Lovén, 1840 .......... ..........
Cylichnium oliviformis Watson, 1883 .......... ..........
Cymatium corrugatum Lamarck, 1816 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Cymatium
Cymbulia peroni Blainville, 1827 .......... ..........

D[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Danilia octaviana Cantraine, 1835 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Trochidae
Dendrodoris herytra Valdés & Ortea, 1996 .......... non grandiflora En Wikimedia Commons: Category:Dendrodorididae
Dendrodoris limbata Cuvier, 1804 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Dendrodorididae
Deroceras agreste Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Deroceras
Deroceras ercinae de Winter, 1985 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Deroceras
Deroceras geresiensis Rodríguez, Castillejo & Outeiro, 1989 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Deroceras
Deroceras hispaniensis Castillejo & Viktor, 1983 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Deroceras
Deroceras laeve Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Deroceras
Deroceras lombricoides Morelet, 1845 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Deroceras
Deroceras panormitanum Lessona & Pollonera, 1882 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Deroceras
Deroceras reticulatum Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Deroceras
Diacria trispinosa Lesueur, 1813 .......... ..........
Diaphana minuta Brown, 1827 .......... ..........
Dikoleps cutleriana Clark, 1848 .......... ..........
Dikoleps pusilla Jeffreys, 1847 .......... ..........
Diodora gibberula Lamarck, 1822 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Diodora
Diodora reticulata Récluz, 1843 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Diodora
Discodoris rosi Ortea, 1979 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Discodoris
Discus rotundatus Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Discus rotundatus
Doriopsilla areolata Bergh, 1880 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Doriopsilla areolata
Doriopsilla pelseneeri Oliveira, 1895 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Doriopsilla
Doris verrucosa Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Doris (Nudibranchia)
Doris ocelligera Bergh, 1881 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Doris (Nudibranchia)
Doto arteoi Ortea, 1978 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Dotidae
Doto coronata Gmelin, 1791 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Dotidae
Doto dunnei Lemche, 1976 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Dotidae
Doto eireana Lemche, 1976 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Dotidae
Doto fragilis Forbes, 1838 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Dotidae
Doto koenneckery Lemche, 1976 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Dotidae
Doto lemchei Ortea & Urgorri, 1978 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Dotidae
Doto oblicua Ortea & Urgorri, 1978 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Dotidae
Doto pinnatifida Montagu, 1804 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Dotidae
Doto tuberculata Lemche, 1976 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Dotidae
Doto verdicioi Ortea & Urgorri, 1978 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Dotidae

E[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Eatonina fulgida J. Adams, 1797 .......... ..........
Elona quimperiana Férussac, 1821 .......... .......... En Wikimedia Commons: Elona quimperiana
Elysia viridis Montagu, 1804 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Elysia viridis
Emarginula crassa Sowerby,1813 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Emarginula
Emarginula fissura Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Emarginula
Emarginula guernei Dautzenberg & Fischer, 1896 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Emarginula
Emarginula octaviana Coen, 1939 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Emarginula
Emarginula rosea Bell, 1824 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Emarginula
Embletonia pulchra Alder & Hancock, 1851 .......... ..........
Ena obscura Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Ena
Epitonium clathratulum Kanmacher, 1798 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Epitonium
Epitonium commune Lamarck, 1822 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Epitonium
Epitonium pulchellum Bivona, 1832 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Epitonium
Epitonium turtoni Turton, 1819 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Epitonium
Erato voluta Montagu, 1803 .......... ..........
Eubranchus cingulatus Alder & Hancock, 1847 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Eubranchus
Eubranchus exiguus Alder & Hancock, 1848 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Eubranchus exiguus
Eubranchus farrani Alder & Hancock, 1844 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Eubranchus
Eubranchus pallidus Alder & Hancock, 1842 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Eubranchus
Eubranchus tricolor Forbes, 1838 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Eubranchus
Eubranchus vittatus Alder & Hancock, 1842 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Eubranchus
Euconulus fulvus Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Euconulidae
Eulima bilineata Alder, 1848 .......... ..........
Eulima glabra Da Costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Eulimidae
Eulimella acicula Philippi, 1836 .......... ..........
Eulimella praelonga Jeffreys, 1884 .......... ..........
Euspira catena Da Costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Euspira catena
Euspira fusca Blainville, 1825 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Euspira
Euspira nitida Donovan, 1804 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Euspira nitida
Euspira notabilis Jeffreys, 1826 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Euspira

F[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Facelina annulicornis Chamisso & Eisenhart, 1821 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Facelina annulicornis (Chamisso & Eisenhart, 1821).jpg
Facelina coronata Forbes & Goodsir, 1839 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Facelina coronata (Forbes & Goodsir, 1839) .jpg
Facelina quatrefagesi Vayssiére, 1888 .......... ..........
Favorinus blianus Lemche & Thompson, 1974 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Favorinus
Favorinus branchialis Rathke, 1806 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Favorinus
Ferrisia wautieri Mirolli, 1960 .......... ..........
Fissurisepta papillosa Seguenza, 1862 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Fissurellidae
Flabelina pedata Montagu, 1815 .......... ..........
Folinella excavata Philippi, 1836 .......... ..........
Furcopenis circularis Castillejo & Mascato, 1987 .......... ..........
Furcopenis darioi Castillejo & Viktor, 1983 .......... ..........
Furcopenis gallaeciensis Castillejo & Viktor, 1983 .......... ..........
Fusinus bocagei P. Fischer, 1882 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Fusinus

G[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Galeodea tyrrhena Bruguière,1792 .......... ..........
Gastropteron meckeli Kosse, 1813 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Gastropteridae
Geitodoris bonosi Ortea & Ballesteros, 1981 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Geitodoris
Geomalacus maculosus Allman, 1846 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Geomalacus maculosus
Gibbula adriatica Philippi, 1844 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Gibbula
Gibbula albida Gmelin, 1791 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Gibbula
Gibbula cineraria Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Gibbula
Gibbula magus Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Gibbula
Gibbula obliquata Gmelin, 1791 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Gibbula
Gibbula pennanti Philippi,1846 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Gibbula
Gibbula tumida Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Gibbula
Goniodoris castanea Alder & Hancock, 1845 .......... ..........
Goniodoris nodosa Montagu, 1808 .......... ..........
Graphis albida Kanmacher, 1798 .......... ..........
Gyraulus albus Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Gyraulus
Gyraulus crista Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Gyraulus crista
Gyraulus laevis Alder, 1838 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Gyraulus

H[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Haedropleura septangularis Montagu, 1803 .......... ..........
Haliotis tuberculata Linné, 1785 Peneira .......... En Wikimedia Commons: Category:Haliotis tuberculata
Haminoea hydatis Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Haminoea
Haminoea navicula Da Costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Haminoea
Haminoea orbignyana Férussac, 1822 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Haminoea
Hancockia uncinata Hesse, 1872 .......... ..........
Heliacus subvariegatus Orbigny, 1852 .......... ..........
Helicella itala Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Helicella itala dart.jpg
Helicella zaratei Gittenberger & Manga, 1977 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Helicidae
Helicigona lapicina Linné, 1758 .......... (ocasional) En Wikimedia Commons: Category:Helicigona
Helicodiscus singleyanus Pilsbry, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Helicodiscidae
Helix aspersa Müller, 1774 Caracol común .......... En Wikimedia Commons: Category:Helix aspersa
Hemiaclis ventrosa Jeffreys in Friele, 1874 .......... ..........
Hermaea bifida Montagu, 1815 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Haeckel Nudibranchia.jpg
Hermaea paucirra Pruvot-Fol, 1953 .......... ..........
Hermaea variopicta A. Costa, 1869 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Hermaea variopicta Costa .A, 1869).jpg
Hyala vitrea Montagu, 1803 .......... ..........
Hydrobia minoricensis Paladilhe, 1875 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Hydrobia
Hydrobia ulvae Pennant, 1777 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Hydrobia
Hypselodoris cantabrica Bouchet & Ortea, 1980 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Hypselodoris
Hypselodoris messinensis Ihering, 1880 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Hypselodoris
Hypselodoris tricolor Cantraine, 1835 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Hypselodoris
Hypselodoris villafranca Risso, 1818 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Hypselodoris villafranca.JPG
Hypselodoris webbi D’Orbigny, 1839 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Hypselodoris

I[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Iphitus tuberatus Jeffreys, 1883 .......... ..........

J[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Jaminia quadridens O. F. Müller, 1774 .......... ..........
Janolus cristatus Delle Chiaje, 1841 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Janolus cristatus
Janolus hyalinus Alder & Hancock, 1854 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Janolus
Janthina exigua Lamarck, 1816 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Janthinidae
Janthina janthina Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Janthina.jpg
Janthina pallida Harvey in Thompson, 1841 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Janthinidae
Jorunna tomentosa Cuvier, 1804 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Jorunna tomentosa.jpg
Jujubinus exasperatus Pennant, 1777 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Jujubinus exasperatus
Jujubinus montagui Wood, 1828 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Jujubinus
Jujubinus striatus Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Jujubinus

L[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Lamellaria latens Müller, 1776 .......... ..........
Lamellaria perspicua Linné, 1758 .......... ..........
Lacuna pallidula Da Costa, 1778 .......... ..........
Lauria cylindracea Da Costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Lauria-cylindracea 03.jpg
Lehmannia marginata Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Lehmannia marginata
Lehmannia rupicola Lessona & Pollonera, 1882 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Lehmannia
Lehmannia valentiana Férussac, 1862 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Lehmannia valentiana
Leiostyla anglica Wood, 1828 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Leiostyla anglica shell.jpg
Limacia clavigera Müller, 1776 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Limacia clavigera
Limacina balea O. F. Müller, 1841 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Limacina
Limacina bulimoides D’Orbigny, 1836 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Limacina
Limacina helicina Bosc, 1817 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Limacina
Limacina inflata D’Orbigny, 1836 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Limacina}
Limacina retroversa Fleming, 1823 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Limacina
Limapontia capitata O. F. Müller, 1774 .......... ..........
Limapontia senestra Quatrefages, 1844 .......... ..........
Limax flavus Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Limax flavus
Limax maximus Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Limax maximus
Littorina neritoides Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Littorina
Littorina littorea Linné, 1758 Caramuxo[5] Mincha En Wikimedia Commons: Category:Littorina littorea
Littorina fabalis Turton, 1819 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Littorina
Littorina obtusata Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Littorina obtusata 2008-09-09.jpg
Littorina saxatilis Olivi, 1792 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Littorina
Lymnaea auricularia Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Lymnaea auricularia3pl.jpg
Lymnaea glabra Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Lymnaeidae
Lymnaea peregra Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Lymnaeidae
Lymnaea stagnalis Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Lymnaea stagnalis
Lymnaea truncatula Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Lymnaeidae

M[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Mangelia attenuata Montagu, 1803 .......... ..........
Mangelia coarctata Forbes, 1840 .......... ..........
Mangelia costata Donovan, 1804 .......... ..........
Mangelia costulata Blainville, 1829 .......... ..........
Mangelia smithi Forbes, 1840 .......... ..........
Mangiliella multilineolata Deshayes, 1834 .......... ..........
Marshallora adversa Montagu, 1803 .......... ..........
Manzonia crassa Kanmacher in J. Adams, 1798 .......... ..........
Manzonia vigoensis Rolán, 1983 .......... ..........
Manzonia zetlandica Montagu, 1811 .......... ..........
Megastomia conspicua Alder, 1850 .......... ..........
Melanella alba Da Costa, 1778 .......... ..........
Melanella lubrica Monterosato, 1891 .......... ..........
Melanella monterosatoi Monterosato, 1890 .......... ..........
Mengoana brigantina da Silva, 1867 .......... ..........
Metaxia metaxa Delle Chiaje, 1828 .......... ..........
Milax gagates Draparnaud, 1801 .......... ..........
Mitrella minor Scacchi, 1836 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Mitrella (Columbellidae)
Mitrella pallaryi Dautzenberg, 1927 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Mitrella (Columbellidae)
Monodonta lineata Da costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Monodonta lineata)
Monodonta sauciata Koch, 1845 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Monodonta
Monophorus erythrosoma Bouchet & Guillemot, 1978 .......... ..........
Monophorus thiriotae Bouchet, 1984 .......... ..........
Myosotella myosotis Draparnaud, 1801 .......... ..........

N[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Nassarius cabrierensis ovoideus Locard, 1882 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Nassarius
Nassarius corniculus Olivi, 1792 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Nassarius
Nassarius incrassatus Ström, 1768 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Nassarius
Nassarius nitidus Jeffreys, 1867 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Nassarius
Nassarius pfeifferi Philippi, 1844 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Nassarius
Nassarius pygmaeus Lamarck, 1822 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Nassarius
Nassarius reticulatus Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Nassarius reticulatus
Neptunea antiqua Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Neptunea
Neptunea contraria Linné, 1771 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Neptunea contraria
Neptunea despecta Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Neptunea despecta
Neosimnia spelta Linné, 1758 .......... ..........
Nesovitra hammonis Ström, 1765 .......... ..........
Noemiamea dolioliformis Jeffreys, 1848 .......... ..........
Nucella lapillus Linné, 1758 Corniño[5] .......... En Wikimedia Commons: Category:Nucella lapillus
Nucella rolani Bogi & Nofroni, 1984 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Nucella

O[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Obtusella intersecta Wood, 1856 .......... ..........
Ocenebra erinacea Linné, 1758 Corneta .......... En Wikimedia Commons: Category:Ocenebra erinacea
Ocinebrina aciculata Lamarck, 1822 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Muricidae
Ocinebrina edwardsi Payraudeau, 1826 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Muricidae
Odostomia acuta Jeffreys, 1848 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Odostomia albella Lovén, 1846 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Odostomia angusta Jeffreys, 1867 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Odostomia carrozzai van Aartsen, 1987 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Odostomia clavulus Lovén, 1846 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Odostomia conoidea Brocchi, 1814 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Odostomia - Sowerby (detail).jpg
Odostomia erjaverciana Brusina, 1869 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Odostomia eulimoides Hanley, 1844 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:PyramidellidaeCategory:Pyramidellidae
Odostomia glabrata Forbes & Hanley, 1850 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Odostomia lukisii Jeffreys, 1859 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Odostomia nivosa Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Odostomia plicata Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Odostomia scalaris Macgillivray, 1843 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Odostomia striolata Forbes & Hanley, 1853 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Odostomia turrita Hanley, 1844 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Odostomia umbilicaris Malm, 1863 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Odostomia unidentata Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pyramidellidae
Oestophora barbula Rossmässler, 1838 .......... ..........
Oestophora lusitanica Pfeiffer, 1841 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Helicidae
Oestophora silvae Ortiz, 1962 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Helicidae
Oestophorella buvinieri Michaud, 1841 .......... ..........
Okenia mediterranea Ihering, 1886 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Okenia
Omalogyra atomus Philippi, 1841 .......... ..........
Omalogyra cf. disculus Palazzi, 1988 .......... ..........
Onchidella celtica Forbes & Hanley, 1849 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Onchidella
Onchidoris cerviñoi Ortea & Urgorri, 1979 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Onchidoris
Onchidoris depressa Alder & Hancock, 1842 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Onchidoris
Onchidoris inconspicua Alder & Hancock, 1851 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Onchidoris
Onchidoris pusilla Alder & Hancock, 1845 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Onchidoris
Onchidoris reticulata Ortea, 1979 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Onchidoris
Onchidoris sparsa Alder & Hancock, 1846 .......... ..........
Ondina coarctata G. O. Sars, 1878 .......... ..........
Ondina crystallina Locard, 1892 .......... ..........
Ondina diaphana Jeffreys, 1848 .......... ..........
Ondina divisa J. Adams, 1797 .......... ..........
Ondina obliqua Alder, 1844 .......... ..........
Ondina warreni Thompson, 1844 .......... ..........
Onoba aculeus Gould, 1841 .......... ..........
Onoba striata Montagu, 1803 .......... ..........
Opalia crenata Linné, 1758 .......... ..........
Orania fusulus Brocchi, 1814 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Muricidae
Otala punctata Müller, 1771 .......... (ocasional) En Wikimedia Commons: Category:Otala
Otina otis Turton, 1819 .......... ..........
Ovatella erosa Jeffreys, 1830 .......... ..........
Ovatella firmini Payraudeau, 1826 .......... ..........
Oxychilus alliarius Miller, 1822 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Oxychilus alliarius
Oxychilus cellarius Müller, 1774 .......... ..........
Oxychilus draparnaudi Beck, 1837 .......... .......... En Wikimedia Commons: Oxychilus draparnaudi
Oxychilus glaber Rossmässler, 1935 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Oxychilus
Oxyloma elegans Risso, 1826 .......... .......... En Wikimedia Commons: Oxyloma elegans

P[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Paludinella littorina Delle Chiaje, 1828 .......... ..........
Paralaoma caputspinulae Reeve, 1852 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Punctidae
Parastropha asturiana Folin, 1870 .......... ..........
Patella intermedia Murray, 1857 .......... P. depressa En Wikimedia Commons: Category:Patella (mollusc)
Patella rustica Linné, 1785 Lapa rústica .......... En Wikimedia Commons: Category:Patella rustica
Patella vulgata Linné, 1785 Lapa común .......... En Wikimedia Commons: Category:Patella vulgata
Patella ulyssiponensis Gmelin, 1791 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Patella (mollusc)
Patella pellucida Linné, 1758 .......... non patina En Wikimedia Commons: Category:Patella (mollusc)
Peringiella elegans Locard, 1893 .......... ..........
Peringiella nitida Brusina in Monterosato, 1878 .......... ..........
Phalium saburon Bruguière,1792 Helmo .......... En Wikimedia Commons: Category:Phalium
Philine aperta Linné, 1767 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Sand slug.jpg
Philine catena Montagu, 1803 .......... ..........
Philine lima Brown, 1827 .......... ..........
Philine quadrata Wood, 1839 .......... ..........
Philine punctata J. Adams, 1800 .......... ..........
Philine scabra O. F. Müller, 1776 .......... ..........
Philinoglossa helgolandica Hertling, 1932 .......... ..........
Philippia hybrida Linné, 1758 .......... ..........
Physa acuta Draparnaud, 1805 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Physa acuta 001.JPG
Placida dendritica Alder & Hancock, 1843 .......... ..........
Plagyostila asturiana Fischer in de Folin & Perrier, 1872 .......... ..........
Planorbiarius corneus Linné, 1758 .......... ..........
Planorbiarius metidjensis Forbes, 1838 .......... ..........
Pneumoderma atlanticum Oken, 1838 .......... ..........
Polycera dubia Sars, 1829 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Polycera
Polycera faeroensis Lemche, 1929 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Polycera faeroensis
Polycera quadrilineata O. F. Müller, 1776 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Polycera quadrilineata
Pomatia elegans Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pomatias elegans
Ponentina subvirescens Bellamy, 1839 .......... ..........
Portugala inchoata Morelet, 1845 .......... ..........
Potamopyrgus antipodarum Gray, 1843 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Potamopyrgus antipodarum
Prietocella barbara Linné, 1758 .......... ..........
Propilidium crossei Dautzenberg & Fischer, 1896 .......... ..........
Pruvotfolia pselliotes Labbé, 1923 .......... ..........
Pseudomelampus kochi Pallary, 1900 .......... ..........
Pseudovermis artabrensis Urgorri, Cobo & Besteiro, 1991 .......... ..........
Pseudovermis papillifer Kowalevsky, 1901 .......... ..........
Punctum pygmaeum Draparnaud, 1801 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Punctum pygmaeum
Puncturella granulosa Jeffreys, 1882 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Fissurellidae
Pupilla muscorum Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Pupilla muscorum
Pusillina inconspicua Alder, 1844 .......... ..........
Pusillina interrupta J. Adams, 1798 .......... ..........
Pusillina parva Da Costa, 1778 .......... ..........
Pusillina radiata Philippi, 1836 .......... ..........
Pusillina sarsi Loven, 1846 .......... ..........
Pusula candidula Gaskoin, 1836 .......... ..........
Pyramidula rupestris Draparnaud, 1801 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Pyramidula rupestris shell.jpg
Pyrunculus ovatus Jeffreys, 1870 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Retusidae

R[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Ranella olearia Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Bursidae
Raphitoma concinna Scacchi, 1836 .......... ..........
Raphitoma laviae Philippi, 1844 .......... ..........
Raphitoma leufroyi Michaud, 1828 .......... ..........
Raphitoma linearis Montagu, 1803 .......... ..........
Raphitoma purpurea Montagu, 1808 .......... ..........
Retinella incerta Draparnaud, 1805 .......... ..........
Retrotortina fuscata Chaster, 1896 .......... ..........
Retusa mammillata Philippi, 1880 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Retusa
Retusa pellucida G. O. Sars, 1878 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Retusa
Retusa semisulcata Philippi, 1836 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Retusa
Retusa tornata Watson, 1880 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Retusa
Retusa truncatula Bruguière, 1792 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Retusa truncatula
Rioselleolis anadoni Ortea, 1979 .......... ..........
Ringicula auriculata Ménard, 1811 .......... ..........
Ringicula blanchardi Dautzenberg & Fischer, 1896 .......... ..........
Ringicula buccinea Brocchi, 1814 .......... ..........
Rissoa decorata Philippi, 1846 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Rissoidae
Rissoa guerini Récluz, 1843 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Rissoidae
Rissoa labiosa Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Rissoidae
Rissoa lilacina Récluz, 1843 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Rissoidae
Rissoa membranacea J. Adams, 1800 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Rissoidae
Rissoa violacea Desmarest, 1814 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Rissoidae
Rissoella diaphana Alder, 1848 .......... ..........
Rissoella opalina Jeffreys, 1848 .......... ..........
Rostanga rubra Risso, 1818 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Rostanga
Roxania utriculus Brocchi, 1814 .......... ..........
Rumina decollata Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Rumina decollata
Runcina coronata Quatrefages, 1844 .......... ..........
Runcina ferruginea Kress, 1977 .......... ..........

S[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Scaphander lignarius Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Scaphander lignarius.jpg
Scissurella crispata Fleming, 1928 .......... ..........
Schilderia achatidea Gray in Sowerby, 1837 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Cypraeidae
Setia slikorum Verduin, 1984 .......... ..........
Setia pulcherrima Jeffreys, 1848 .......... ..........
Similiphora similior Bouchet & Guillemot, 1978 .......... ..........
Simnia patula Pennant, 1777 .......... ..........
Sinezona crossei Folin, 1869 .......... ..........
Spermodea lamellata Jeffreys, 1830 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Spermodea lamellata.jpg
Siphonaria pectinata Linné, 1758 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Siphonaria
Spurilla neapolitana Delle Chiaje, 1823 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Siphonaria
Skenea serpuloides Montagu, 1808 .......... ..........
Skeneopsis planorbis Fabricius, 1780 .......... ..........
Stramonita haemastoma Linné, 1766 Caracol púrpura de boca vermella .......... En Wikimedia Commons: Category:Muricidae
Strobiligera brychia Bouchet & Guillemot, 1978 .......... ..........
Syrnola striatula Jeffreys, 1856 .......... ..........

T[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Tenellia adspersa Nordmann, 1845 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Tenellia adspersa
Testacella maugei Férussac, 1819 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Testacella maugei.JPG
Tergipes tergipes Forskal, 1775 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Tergipedidae
Theba pisana Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Theba pisana
Toltecia pusilla Lowe, 1831 .......... ..........
Tornus subcarinatus Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Littorinimorpha
Tragula fenestrata Jeffreys, 1848 .......... ..........
Trapania maculata Haefelfinger, 1960 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Trapania maculata
Trapania tartanella Ihering, 1885 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Trapania
Tricolia pullus Linné, 1758 .......... ..........
Tritonia hombergi Cuvier, 1803 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Haeckel Nudibranchia.jpg
Tritonia manicata Deshayes, 1853 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Tritonia manicata
Tritonia nilsodhneri Marcus, 1983 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Tritonia nilsodhneri
Tritonia plebeia Johnston, 1828 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Tritonia plebeia
Trivia arctica Pulteley, 1789 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Trivia arctica
Trivia monacha Da Costa, 1778 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Trivia monacha
Trophon muricatus Montagu, 1803 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Muricidae
Troschelia bernicensis King, 1846 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Buccinidae
Truncatella subcylindrica Linné, 1767 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Truncatella subcylindrica
Truncatellina callicratis Scacchi, 1833 .......... ..........
Truncatellina cylindrica Férussac, 1807 .......... ..........|
Turbonilla acuta Donovan, 1804 .......... ..........
Turbonilla acutissima Monterosato, 1884 .......... ..........
Turbonilla atlantica Locard, 1897 .......... ..........
Turbonilla jeffreysi Jeffreys, 1848 .......... ..........
Turbonilla lactea Linné, 1758 .......... ..........
Turbonilla magnifica G. Seguenza, 1879 .......... ..........
Turbonilla obliquata Philippi, 1844 .......... ..........
Turbonilla pseudogradata Nordsieck, 1972 .......... ..........
Turbonilla pumila G. Seguenza, 1876 .......... ..........
Turbonilla pusilla Philippi, 1844 .......... ..........
Turbonilla rufa Philippi, 1836 .......... ..........
Turbonilla sinuosa Jeffreys, 1884 .......... ..........
Turbonilla speciosa H. Adams, 1869 .......... ..........
Turrisipho fenestratum Turton, 1834 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Buccinidae
Turritella communis Risso, 1824 Torricela .......... En Wikimedia Commons: Category:Turritella communis
Turritella triplicata Brocchi, 1855 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Turritella

V[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Vallonia costata Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Vallonia costata
Vallonia excentrica Sterki, 1892 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Vallonia
Valvata piscinalis Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Valvata piscinalis shell.jpg
Velutina plicatilis Müller, 1776 .......... ..........
Vertigo antivertigo Draparnaud, 1801 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Vertigo antivertigo shell.jpg
Vertigo pygmaea Draparnaud, 1801 .......... .......... En Wikimedia Commons: File:Vertigo pygmaea shell.jpg
Vitrea contracta Westerlund, 1871 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Vitrea
Vitreolina collinsi Sykes, 1903 .......... ..........
Vitreolina curva Monterosato, 1874 .......... ..........
Vitreolina philippii Rayneval & Ponzi, 1854 .......... ..........
Vitrina pellucida Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Vitrinidae
Volvulella acuminata Bruguière, 1792 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Retusidae

X[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Xerosecta cespitum Draparnaud, 1801 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Hygromiidae
Xerotricha apicina Lamarck, 1822 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Hygromiidae
Xerotricha conspurcata Draparnaud, 1801 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Hygromiidae

Z[editar | editar a fonte]

Nome científico Autoridade, ano Nome común Outra denominación Imaxe
Zenobiella subrufescens Müller, 1822 .......... ..........
Zonitoides excavatus Alder, 1830 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Zonitoides
Zonitoides nitidus O. F. Müller, 1774 .......... .......... En Wikimedia Commons: Category:Zonitoides nitidus

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Rolán, E.: Guía ecolóxica das cunchas e moluscos de Galicia. Ed. Xerais, Vigo (1993) ISBN84-7507-689-X
  2. http://jettrigo.iespana.es/Paginas/Listados/000002Listado.htm Listado das especies de moluscos de Galicia
  3. Hickman, C.P., Roberts, L. e Larson, A. Integrated Principles of Zoology, 11ª edición. Editorial McGraw-Hill, Nova York (2001), páx. 333
  4. http://webpesca.xunta.es/web/pesca/especie?content=/Pesca/Contidos/Especies/especie_0086
  5. 5,0 5,1 Rolán, E.Guía ecolóxica das cunchas e molúscos de Galicia. Ed.Xerais, Vigo (1993) ISBN84-7507-689-X

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]