Saltar ao contido

Eva Cassidy

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Infotaula de personaEva Cassidy
Biografía
Nacemento(en) Eva Marie Cassidy Editar o valor em Wikidata
2 de febreiro de 1963 Editar o valor em Wikidata
Washington Hospital Center, Estados Unidos de América (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Morte2 de novembro de 1996 Editar o valor em Wikidata (33 anos)
Bowie, Estados Unidos de América (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Causa da mortemelanoma maligno Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
ResidenciaOxon Hill (en) Traducir
Bowie (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
País de nacionalidadeEstados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
EducaciónBowie High School (en) Traducir
Prince George's Community College (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupacióncantante , músico de jazz , guitarrista Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1981 Editar o valor em Wikidata - 1996 Editar o valor em Wikidata
Xénero artísticoJazz e Blues Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
TesituraSoprano Editar o valor em Wikidata

InstrumentoGuitarra, voz e piano Editar o valor em Wikidata
Selo discográficoBlix Street Records (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Familia
PaiHugh Cassidy (en) Traducir Editar o valor em Wikidata

Páxina webevacassidy.org Editar o valor em Wikidata
IMDB: nm1490614 Youtube: UC4KTRhZTiPw9NLQWl3kHAEw Spotify: 6fNmOWQzfOVyHLQ2UqUQew iTunes: 1102077 Last fm: Eva+Cassidy Musicbrainz: 6f2dfabb-f0bb-4801-a392-592489a148e7 Discogs: 150029 Allmusic: mn0000168256 WikiTree: Cassidy-1651 Find a Grave: 6689034 Editar o valor em Wikidata

Eva Marie Cassidy, nada en Washington, D.C. o 2 de febreiro de 1963 e finada en Bowie (Maryland) o 2 de novembro de 1996, foi unha cantante norteamericana.

Traxectoria

[editar | editar a fonte]

Acadou reputación local como intérprete de varios estilos musicais: jazz, blues, folk, gospel e pop. En 1996, ao morrer vítima de cancro, Eva Cassidy aínda era practicamente descoñecida fóra de Washington DC e Maryland. Mais a morte non pechou a súa traxectoria musical. Nunha recensión sobre o lanzamento de seu álbum American Tune, en 2003, o xornal inglés Daily Telegraph referiuse a ela como a protagonista da "máis memorábel carreira póstuma na historia da música pop".[1]

Discografía

[editar | editar a fonte]
  • The Other Side (1992), con Chuck Brown
  • Eva by Heart (1997) - único álbum gravado integramente no estudio
  • Live at Blues Alley (1997)
  • Songbird (1998) - compilación de álbums anteriores
  • Time After Time (2000)
  • No Boundaries (2000)
  • Method Actor (2002)
  • Imagine (2002)
  • American Tune (2003)
  • Wonderful World (2004)
  • Somewhere (2008)
  1. "The Daily Telegraph (16/08/2003) CD reviews: Eva Cassidy and more". Arquivado dende o orixinal o 28/06/2008. Consultado o 18/07/2021. 

Véxase tamén

[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas

[editar | editar a fonte]