Lista de filmes de Pokémon

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Esta é unha lista de longametraxe baseado no anime Pokémon chamado 'Filme ou Película Pokémon' (劇場版ポケットモンスター Gekijōban Poketto Monsutā?, Pocket Monsters Movie). Estes filmes están presentando os principais personaxes da serie. A trama de cada película, hai un encontro cun Pokémon lendario e tamén películas tamén son usados para promover o novo pokémon que suporía que aparecen nas novas versións dunha nova franquía de videoxogos. O anime resultou dezaoito películas: os cinco primeiros son situados na serie anime orixinal, a continuación refírense a catro Pokémon: Xeración Avanzada, os outros catro con base na terceira serie Diamante & Perla, tres películas con base na cuarta serie, Best Wishes! e, actualmente, tres na serie XY.

# Título orixinal Exhibición xaponesa Título americano Exhibición americana
1 Mewtwo's Counterattack (ミュウツーの逆襲 Myūtsū no Gyakushū?) 18 de xullo de 1998 Pokémon: The First Movie - Mewtwo Strikes Back 10 de novembro de 1999
2 Revelation Lugia (幻のポケモン ルギア爆誕 Maboroshi no Pokemon Rugia Bakutan?,
Mirage Pokémon: Lugia's Explosive Birth)
17 de xullo de 1999 Pokémon: The Movie 2000 - The Power of One 21 de xullo de 2000
3 Lord of the 'UNKNOWN' Tower: Entei (結晶塔の帝王 ENTEI Kesshōtō no Teiō ENTEI?,
Emperor of The Crystal Tower: ENTEI)
8 de xullo de 2000 Pokémon: The Movie 3 - Spell of the Unown 6 de abril de 2001
4 Celebi: A Timeless Encounter (セレビィ 時を超えた遭遇(であい) Serebyi Toki o Koeta Deai?,
Celebi: The Meeting that Traversed Time)
7 de xullo de 2001 Pokémon 4Ever: Celebi, Voice of the Forest 11 de outubro de 2002
5 The Guardians of Altomare (水の都の護神 ラティアスとラティオス Mizu no Miyako no Mamorigami Ratiasu to Ratiosu?,
Guardian Gods of the Capital of Water: Ratiasu and Ratiosu)
13 de xullo de 2002 Pokémon Heroes: Latios and Latias 16 de maio de 2003
6 Wishing Star of the Seven Nights (七夜の願い星 ジラーチ Nanayo no Negaiboshi Jirāchi?,
Wishing Star of the Seven Nights: Jirachi)
19 de xullo de 2003 Pokémon: Jirachi Wish Maker 1 de xuño de 2004
7 Deoxys the Visitor (裂空の訪問者 デオキシス Rekkū no Hōmonsha Deokishisu?,
Visitor da Fissure in the Sky: Deoxys)
17 de xullo de 2004 Pokémon: Destiny Deoxys 22 de xaneiro de 2005
8 Mew and the Wave Hero (ミュウと波導(はどう)の勇者 ルカリオ Myū to Hadō no Yūsha Rukario?,
Mew and the Wave Guiding Hero: Lucario)
16 de xullo de 2005 Pokémon: Lucario and the Mystery of Mew 19 de setembro de 2006
9 The Pokémon Ranger and the Prince of the Sea (ポケモンレンジャーと蒼海(うみ)の王子 マナフィ Pokemon Renjā to Umi no Ōji Manafi?,
The Pokémon Ranger and the Prince of the Sea: Manaphy)
15 de xullo de 2006 Pokémon Ranger and the Temple of the Sea 23 de marzo de 2007
10 Dialga VS Palkia VS Darkrai (ディアルガVSパルキアVSダークライ Diaruga Tai Parukia Tai Dākurai?) 14 de xullo de 2007 Pokémon: The Rise of Darkrai 24 de febreiro de 2008
11 Giratina and the Sky Bouquet: Shaymin (ギラティナと氷空(そら)の花束 シェイミ Giratina to Sora no Hanataba Sheimi?) 19 de xullo de 2008 Pokémon: Giratina & the Sky Warrior 13 de febreiro de 2009
12 Arceus: To the Conquering of Space-Time (アルセウス 超克の時空へ Aruseusu Chōkoku no Jikū e?) 18 de xullo de 2009 Pokémon: Arceus and the Jewel of Life 29 de novembro de 2010
13 Phantom Ruler: Zoroark (幻影の覇者 ゾロアーク Gen'ei no Hasha Zoroāku?,
The Ruler of Illusion: Zoroark)
10 de xullo de 2010 Pokémon: Zoroark: Master of Illusions 5 de febreiro de 2011
14 Victini and the Black Hero: Zekrom (ビクティニと黒き英雄ゼクロム Bikutini to Kuroki Eiyū Zekuromu?) 16 de xullo de 2011 Pokémon the Movie: Black—Victini and Reshiram 10 de decembro de 2011
Victini and the White Hero: Reshiram (ビクティニと白き英雄 レシラム Bikutini to Shiroki Eiyū Reshiramu?) 16 de xullo de 2011 Pokémon the Movie: Black—Victini and Reshiram 10 de decembro de 2011
15 Kyurem vs. the Sacred Swordsman: Keldeo (キュレムVS聖剣士 ケルディオ Kyuremu tai Seikenshi Kerudio?) 14 de xullo de 2012 Pokémon the Movie: Kyurem vs. the Sword of Justice 8 de decembro de 2012
16 ExtremeSpeed Genesect: Mewtwo Awakens (神速のゲノセクト ミュウツー覚醒 Shinsoku no Genosekuto: Myūtsū Kakusei?) 13 de xullo de 2013 Pokémon the Movie: Genesect and the Legend Awakened 19 de outubro de 2013
17 Cocoon of Destruction & Diancie (破壊の繭とディアンシー Hakai no mayu to dianshī?) 19 de xullo de 2014 Pokémon the Movie: Diancie and the Cocoon of Destruction 8 de novembro de 2014
18 The Archdjinni of the Rings: Hoopa (光輪の超魔神 フーパ Ring no chōmajin Hoopa?) 18 de xullo de 2015 Pokémon the Movie: Hoopa and the Clash of Ages 19 de decembro de 2015
19 Volcanion and the Exquisite Magearna (ボルケニオンと機巧のマギアナ Borukenion to karakuri no magiana?) 16 de xullo de 2016 Pokémon the Movie: Volcanion and the Mechanical Marvel 5 de decembro de 2016