Lista de concellos da Rexión de Murcia

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
(Redirixido desde "Lista de concellos de Murcia")
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Mapa municipal da Rexión de Murcia.

A Rexión de Murcia é unha comunidade autónoma española integrada por 45 municipios. Este número é o máis baixo entre as comunidades autónomas e o terceiro máis baixo entre as provincias despois das Palmas e Cádiz, que teñen 34 e 44 respectivamente. Entre os concellos da Rexión de Murcia están algúns dos máis poboados de España: Murcia (7.º municipio de España por poboación) e Cartaxena (24.º). Tamén conta con cinco entre os máis extensos de España: Lorca (2.º), Jumilla (10.º), Moratalla (12.º), Murcia (16.º) e Caravaca de la Cruz (20.º).

Lista de concellos[editar | editar a fonte]

Concellos da Rexión de Murcia
Concello Poboación
(2017)[1]
Superficie
(km²)
Densidade
(hab./km²)
Comarca[2]
Abanilla 6 158 235,62 26,25 Oriental
Abarán 13 089 114,94 114,69 Vega Alta del Segura
Águilas 34 758 251,77 137,85 Alto Guadalentín
Albudeite 1 359 17,02 80,96 Río Mula
Alcantarilla 41 331 16,24 2 534,17 Huerta de Murcia
Los Alcázares 15 349 19,82 771,31 Mar Menor
Aledo 945 49,74 18,92 Bajo Guadalentín
Alguazas 9 557 23,74 404,93 Vega Media del Segura
Alhama de Murcia 21 448 311,55 68,39 Bajo Guadalentín
Archena 18 771 16,40 1 142,32 Valle de Ricote
Beniel 11 233 10,06 1 104,77 Huerta de Murcia
Blanca 6 521 74,68 71,30 Vega Alta del Segura
Bullas 11 546 82,17 142,56 Noroeste
Calasparra 10 214 184,90 55,53 Noroeste
Campos del Río 2 022 47,29 42,36 Río Mula
Caravaca de la Cruz 25 633 858,76 29,80 Noroeste
Cartaxena 214 177 558,08 384,82 Campo de Cartagena
Cehegín 15 193 299,29 51,19 Noroeste
Ceutí 11 472 10,25 1 104,49 Vega Media del Segura
Cieza 34 987 367,02 95,73 Vega Alta del Segura
Fortuna 10 049 149,33 66,70 Oriental
Fuente Álamo de Murcia 16 180 273,52 59,25 Campo de Cartagena
Jumilla 25 672 969,00 26,17 Altiplano
Librilla 5 160 56,50 90,39 Bajo Guadalentín
Lorca 92 299 1 675,21 54,76 Alto Guadalentín
Lorquí 7 039 15,75 448,48 Vega Media del Segura
Mazarrón 30 996 318,87 96,29 Bajo Guadalentín
Molina de Segura 70 344 169,50 410,70 Vega Media del Segura
Moratalla 8 048 954,82 8,53 Noroeste
Mula 16 713 634,06 26,32 Río Mula
Murcia 443 243 886,00 497,75 Huerta de Murcia
Ojós 494 45,28 10,98 Valle de Ricote
Pliego 3 873 29,43 133,64 Río Mula
Puerto Lumbreras 15 020 144,81 102,71 Alto Guadalentín
Ricote 1 315 86,67 15,32 Valle de Ricote
San Javier 31 695 75,10 423,20 Mar Menor
San Pedro del Pinatar 24 903 22,32 1 104,84 Mar Menor
Santomera 16 058 44,20 360,90 Huerta de Murcia
Torre-Pacheco 35 198 189,40 182,84 Mar Menor
Las Torres de Cotillas 21 420 38,78 550,31 Vega Media del Segura
Totana 31 394 288,93 107,23 Bajo Guadalentín
Ulea 891 40,04 22,80 Valle de Ricote
La Unión 19 764 24,79 791,85 Campo de Cartagena
Villanueva del Río Segura 2 650 13,18 194,23 Valle de Ricote
Yecla 34 092 605,64 56,20 Altiplano
Rexión de Murcia 1 426 109 11.313,11 126,06

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Cifras oficiais a 1 de xaneiro de 2017 publicadas polo INE.
  2. Na Rexión de Murcia non existe unha comarcalización oficial. As comarcas que aparecen aquí son as definidas polo Consello Rexional de Murcia en 1980.