Lista de concellos da Rexión de Murcia

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
(Redirixido desde "Lista de concellos de Murcia")
Saltar ata a navegación Saltar á busca

Municipios da Rexión de Murcia (España):

Mapa municipal da Rexión de Murcia.
Concellos da Rexión de Murcia
Concello Poboación
(2008)[1]
Superficie
(km²)
Densidad
(hab./km²)
Comarca[2]
Abanilla 6.642 235,62 28,19 Oriental
Abarán 12.987 114,94 112,99 Vega Alta del Segura
Águilas 34.101 251,77 135,45 Alto Guadalentín
Albudeite 1.381 17,02 81,14 Río Mula
Alcantarilla 40.458 16,24 2.490,59 Huerta de Murcia
Los Alcázares 15.171 19,82 765,44 Mar Menor
Aledo 1.055 49,74 21,21 Bajo Guadalentín
Alguazas 8.855 23,74 372,99 Vega Media del Segura
Alhama de Murcia 19.417 311,55 62,32 Bajo Guadalentín
Archena 18.280 16,40 1.114,95 Valle de Ricote
Beniel 10.581 10,06 1.051,94 Huerta de Murcia
Blanca 6.226 87,32 71,30 Vega Alta del Segura
Bullas 12.374 82,17 150,59 Noroeste
Calasparra 10.569 184,90 57,16 Noroeste
Campos del Río 2.212 47,29 46,78 Río Mula
Caravaca de la Cruz 26.240 858,76 30,56 Noroeste
Cartaxena 210.376 558,08 376,96 Campo de Cartagena
Cehegín 16.188 299,29 54,09 Noroeste
Ceutí 9.759 10,25 952,25 Vega Media del Segura
Cieza 35.144 367,02 95,75 Vega Alta del Segura
Fortuna 9.274 149,33 62,11 Oriental
Fuente Álamo de Murcia 14.925 273,52 54,57 Campo de Cartagena
Jumilla 25.348 969,00 26,16 Altiplano
Librilla 4.455 56,50 78,86 Bajo Guadalentín
Lorca 90.924 1.675,21 54,28 Alto Guadalentín
Lorquí 6.904 15,75 438,32 Vega Media del Segura
Mazarrón 34.351 318,87 107,73 Bajo Guadalentín
Molina de Segura 62.407 169,50 368,19 Vega Media del Segura
Moratalla 8.424 954,82 8,82 Noroeste
Mula 16.942 634,06 26,72 Río Mula
Murcia 430.571 886,00 485,97 Huerta de Murcia
Ojós 604 45,28 13,34 Valle de Ricote
Pliego 4.032 29,43 137,01 Río Mula
Puerto Lumbreras 13.612 144,81 94,00 Alto Guadalentín
Ricote 1.546 86,67 17,84 Valle de Ricote
San Javier 30.653 75,10 408,17 Mar Menor
San Pedro del Pinatar 23.272 22,32 1.042,51 Mar Menor
Santomera 14.948 44,20 338,21 Huerta de Murcia
Torre-Pacheco 30.351 189,40 160,24 Mar Menor
Las Torres de Cotillas 20.456 38,78 527,43 Vega Media del Segura
Totana 28.976 288,93 100,29 Bajo Guadalentín
Ulea 956 40,04 23,87 Valle de Ricote
La Unión 17.107 24,79 689,97 Campo de Cartagena
Villanueva del Río Segura 2.186 13,18 165,81 Valle de Ricote
Yecla 34.869 605,64 57,57 Altiplano
Rexión de Murcia 1 426 109 11.313,11 126,06

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Cifras oficiais a 1 de xaneiro de 2008 publicadas polo INE.
  2. Na Rexión de Murcia non existe unha comarcalización oficial. As comarcas que aparecen aquí son as definidas polo Consello Rexional de Murcia en 1980.