Saltar ao contido

Shira Haas

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Infotaula de personaShira Haas

Editar o valor em Wikidata
Nome orixinal(he) שירה האס Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento11 de maio de 1995 Editar o valor em Wikidata (29 anos)
Hod HaSharon (Israel) Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeIsrael Editar o valor em Wikidata
RelixiónXudaísmo Editar o valor em Wikidata
EducaciónThelma Yellin High School of the Arts (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Altura151 cm Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupaciónactriz Editar o valor em Wikidata
Período de actividade2010 Editar o valor em Wikidata -
Xénero artísticoDrama Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua hebrea e hebreo moderno Editar o valor em Wikidata
Premios

IMDB: nm6024635 Allocine: 716558 Rottentomatoes: celebrity/shira_haas Allmovie: p810335 Metacritic: person/shira-haas
Facebook: Shira-Haas-שירה-האס-540339966098437 Twitter: shirahaas Instagram: shirahaas iTunes: 1106217667 Editar o valor em Wikidata

Shira Haas, (en hebreo: שירה האס) nada o 11 de maio de 1995,[1] é unha actriz israelí. Gañou recoñecemento grazas a varios papeis que interpretou en filmes e series de televisión de Israel, como Shtisel.[2][3] En 2020 acadou fama internacional polo seu papel protagonista na miniserie de Netflix Unorthodox.[4][5]

Filmografía selecta

[editar | editar a fonte]
Ano Título Personaxe Notas
2014 Princess Adar Protagonista
2015 A Tale of Love and Darkness Fania (de moza)
2017 Foxtrot Alma
2017 The Zookeeper's Wife Urszula
2018 Mary Magdalene Leah
2018 Noble Savage Anna
2019 Broken Mirrors Ariela Protagonista
2019 Esau Leah
2020 Asia Vika Protagonista

Televisión

[editar | editar a fonte]
Ano Título Personaxe Notas
2013–2016 Shtisel Ruchami Weiss 24 episodios
2015 Hazoref Sofi 7 episodios
2016 Ikaron HaHachlafa Salame Miniserie de televisión; 3 episodios
2017 Harem Tamar 8 episodios
2018 HaMenatzeah Odi 10 episodios
2020 Unorthodox Esther Shapiro Protagonista; miniserie de Netflix
  1. "שירה האס Shira Haas". Ishim Film Database (en hebreo). Consultado o 15 de abril de 2020. 
  2. Lisabeth, Zach (7 de abril de 2020). "Shira Haas is a darling of the Israeli film scene". Looper (en inglés). Consultado o 16 de abril de 2020. 
  3. Spiro, Amy (26 de agosto de 2018). "Five Israeli actors making their mark on Hollywood". The Jerusalem Post. Consultado o 16 de abril de 2020. 
  4. Wilkinson, Alissa (26 de marzo de 2020). "Netflix’s Unorthodox movingly captures the pain and power of leaving a strict religious community". Vox (en inglés). Consultado o 15 de abril de 2020. 
  5. Syme, Rachel (9 de abril de 2020). "“Unorthodox,” Reviewed: A Young Woman’s Remarkable Flight from Hasidic Williamsburg". The New Yorker (en inglés). Consultado o 13 de abril de 2020. 

Véxase tamén

[editar | editar a fonte]