Lista de pistas de bobsleigh, luge e skeleton

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Anuncio dunha proba olímpica de bobsled en Lake Placid.

Na actualidade, hai un total de 17 pistas de bobsleigh, luge e skeleton en uso en todo o mundo, para as competicións deses tres deportes. Todas as pistas, excepto a de St. Moritz en Suíza, que se refrixera naturalmente, son construídas con formigón armado e encanadas con refrixeración de amoníaco para deixar a pista á temperatura adecuada antes da carreira.

Pistas actuais[editar | editar a fonte]

País Cidade Lonxitude (m) Caída (m) Inclinación
media (%)
Inclinación
máxima (%)
Curvas bobsleigh/
e skeleton
Curvas luge
masculino
individual
Curvas luge
feminino
e duplas
masculinas
Olimpiadas
Bandeira de Alemaña. Alemaña Altenberg 1.413 122,22 8,66 15 17 17 15/11 -
Königssee 1.250 117 ? 10,35 13/12 16 12 -
Oberhof 1.069,70 96,37 9,2 ? 15 15 12 -
Winterberg 1.325 110 9,8 14,5 14 14 11
Bandeira de Austria. Austria Igls 1.220 98,10 ? 14 14 10 10 1964, 1976
Bandeira de Canadá. Canadá Calgary 1.475 121,48 ? 15 14 14 10 1988
Whistler 1.450 152 1,5 ? 16 16 14 2010
Flag of the United States.svg Estados Unidos Lake Placid 1.455 107 9,8 ? 20 20 17 1932, 1980
Salt Lake City 1.340 103,9 8,1 ? 15 17 12 2002
Bandeira de Francia. Francia La Plagne 1.507,5 124,5 8,29 14,5 19 15 14 1992
Bandeira de Italia. Italia Cortina d'Ampezzo 1.350 120,45 ? 15,9 13 - - 1956
Bandera de Letonia. Letonia Sigulda 1.420 - - 9,3 16 16 13 -
Bandeira de Noruega. Noruega Lillehammer 1.365 114,3 ? 15 16 16 13 1994
Bandeira de Rusia. Rusia Paramonovo 1.600 105 ? 15 19 - - -
Sochi 1.814 131,9 ? ? 19 20 17 2014
Bandeira de Suíza. Suíza St. Moritz 1.722 129 8,14 15 16 - - 1928, 1948
Bandeira do Xapón. Xapón Nagano 1.762,3 112,5 8,64 15 14 14 13 1998

Pistas futuras[editar | editar a fonte]

País Cidade Lonxitude (m) Caída (m) Inclinación
media (%)
Inclinación
máxima (%)
Curvas bob/
skeleton
Curvas luge
masculino
individual
Curvas luge
feminino
e duplas
masculinas
Olimpiadas
Bandeira de Corea do Sur. Corea do Sur Alpensia 2.018 140 ? ? ? ? ? 2018
Bandeira de China. China Xiaohaituo ? ? ? ? ? ? ? 2022

Pistas pechadas[editar | editar a fonte]

País Cidade Lonxitude (m) Caída (m) Inclinación
media (%)
Ano de
peche
Curvas bob/
skeleton
Curvas luge
masculino
individual
Curvas luge
feminino
e duplas
masculinas
Olimpíadas
Bandeira de Alemaña. Alemaña Garmisch-Partenkirchen 1.525 129,43 8,49 1966 17 - - 1936
Bandeira de Austria. Austria Imst 1.000,9 124,8 12,48 ? - 17 - -
Bandeira de Bosnia e Hercegovina. Bosnia e Hercegovina
(antes Bandeira de Iugoslavia. Iugoslavia)
Trebević 1.300 125,9 10,2 1992 13 13 11 1984
Bandeira de Francia. Francia Alpe d'Huez 1.500 140 9,33 1972 13 - - 1968 (bob)
Chamonix 1.369,88 156,29 11,4 1966 19 - - 1924
Villard-de-Lans 1.000 110 11 ? - 11 - 1968 (luge)
Bandeira de Italia. Italia Cesena 1.435 117 9,2 2012 19 19 17 2006
Cervinia 1.520 142 9,34 ? 15 - - -
Bandeira de Noruega. Noruega Oslo 1.507,5 124,35 8,6 ? 13 - - 1952
Bandeira de Polonia. Polonia Krynica-Zdrój ? ? ? ? ? ? ? -
Bandeira de Suecia. Suecia Hammarstrand 1.045 ? ? 2001 11 8 -
Bandeira do Xapón. Xapón Teineyama (bob) 1.536 132 8,4 1991 14 - - 1972 (bob)
Teineyama (luge) 1.023 101 9,9 1991 - 14 11 1972 (luge

Pistas naturais de luge[editar | editar a fonte]

Estas pistas, son camiños e estradas montañosas xa existentes que se adaptan para practicar o luge. A creación de relevos e uso de refrixeración artificial están prohibidos.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]

Ligaóns externas[editar | editar a fonte]