Lista de concellos de Granada

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Lista dos 172 concellos da provincia de Granada.

Mapa da provincia de Granada
Nome Pob.
(2007)
Pob.
(2017)[1]
Agrón 374 290
Alamedilla 777 606
Albolote 16.450 18.660
Albondón 915 745
Albuñán 441 418
Albuñol 6.190 6.998
Albuñuelas 1.063 836
Aldeire 730 635
Alfacar 5.316 5.440
Algarinejo 3.957 2.677
Alhama de Granada 6.016 5.981
Alhendín 5.755 8.928
Alicún de Ortega 555 495
Almegíjar 412 362
Almuñécar 27.076 27,135
Alpujarra de la Sierra 1.168 1.021
Alquife 823 665
Arenas del Rey 2.157 1.179
Armilla 20.115 24.028
Atarfe 14.144 18.392
Baza 22.718 20.642
Beas de Granada 1.087 1.000
Beas de Guadix 379 345
Benalúa 3.300 3.286
Benalúa de las Villas 1.352 1.083
Benamaurel 2.382 2.337
Bérchules 852 715
Bubión 373 301
Busquístar 334 278
Cacín 647 587
Cádiar 1.671 1.486
Cájar 4.318 5.054
La Calahorra 752 673
Calicasas 575 619
Campotéjar 1.400 1.271
Caniles 4.930 4.179
Cáñar 395 348
Capileira 560 559
Carataunas 203 179
Cástaras 273 244
Castilléjar 1.600 1.344
Castril 2.571 2.193
Cenes de la Vega 6.363 7.897
Chauchina 4.537 5.490
Chimeneas 1.467 1.326
Churriana de la Vega 10.228 14.556
Cijuela 2.455 3.228
Cogollos de Guadix 710 659
Cogollos de la Vega 2.068 2.089
Colomera 1.588 1.376
Cortes de Baza 2.167 1.940
Cortes y Graena 1.067 994
Cuevas del Campo 2.032 1.821
Cúllar 4.859 4.276
Cúllar Vega 6.212 7.330
Darro 1.470 1.571
Dehesas de Guadix 531 419
Dehesas Viejas 728
Deifontes 2.483 2.618
Diezma 830 775
Dílar 1.638 1.959
Dólar 582 638
Domingo Pérez de Granada 899
Dúdar 296 323
Dúrcal 7.023 7.028
Escúzar 816 772
Ferreira 339 305
Fonelas 1.126 996
Freila 1.093 890
Fuente Vaqueros 4.211 4.388
Las Gabias 13.950 20.329
Galera 1.135 1.104
Gobernador 312 246
Gójar 4.964 5.606
Gor 953 746
Gorafe 506 390
Granada 236.207 232.770
Guadahortuna 2.154 1.932
Guadix 20.307 18.799
Los Guájares 1.328 1.037
Gualchos 2.278 5.051
Güéjar Sierra 2.986 2.878
Güevéjar 2.234 2.551
Huélago 403 395
Huéneja 1.218 1.156
Huéscar 8.236 7.498
Huétor de Santillán 1.798 1.889
Huétor-Tájar 9.467 10.236
Huétor Vega 10.900 11.904
Íllora 10.390 10.233
Ítrabo 1.115 1.009
Iznalloz 7.054 5.033
Játar 633
Jayena 1.252 1.101
Jerez del Marquesado 1.107 1.002
Jete 870 890
Jun 2.377 3.681
Juviles 177 144
Láchar 2.910 3.270
Lanjarón 3.823 3.503
Lanteira 605 559
Lecrín 2.336 2.089
Lentegí 333 322
Lobras 128 148
Loja 21.341 20.469
Lugros 361 334
Lújar 497 454
La Malahá 1.709 1.856
Maracena 19.659 22.071
Marchal 388 417
Moclín 4.091 3.820
Molvízar 3.197 2.796
Monachil 6.270 7.715
Montefrío 6.400 5.472
Montejícar 2.575 2.183
Montillana 1.350 1.207
Moraleda de Zafayona 3.093 3.176
Morelábor 854 650
Motril 58.501 60.420
Murtas 742 473
Nevada 1.194 1.089
Nigüelas 1.139 1.195
Nívar 785 971
Ogíjares 12.145 13.848
Orce 1.383 1.205
Órgiva 5.508 5.570
Otívar 1.136 1.043
El Padul 7.961 8.454
Pampaneira 322 324
Pedro Martínez 1.189 1.166
Peligros 10.597 11.191
La Peza 1.381 1.214
El Pinar 1.067 933
Pinos Genil 1.252 1.422
Pinos Puente 13.540 10.314
Píñar 1.358 1.139
Polícar 227 228
Polopos 1.645 1.650
Pórtugos 408 403
Puebla de Don Fadrique 2.554 2.308
Pulianas 4.954 5.364
Purullena 2.252 2.329
Quéntar 1.046 928
Rubite 441 382
Salar 2.803 2.667
Salobreña 12.288 12.402
Santa Cruz del Comercio 557 549
Santa Fe 14.934 14.960
Soportújar 257 266
Sorvilán 659 550
La Taha 714 653
Torre-Cardela 1.064 782
Torvizcón 799 650
Trevélez 835 758
Turón 330 253
Ugíjar 2.599 2.511
Valderrubio xxxxxxxxxxxxx 2.083
El Valle 1.174 938
Valle del Zalabí 2.345 2.146
Válor 673 676
Vegas del Genil 7.224 10.808
Vélez de Benaudalla 2.892 2.885
Ventas de Huelma 715 620
Villa de Otura 5.883 6.832
Villamena 1.025 967
Villanueva de las Torres 774 633
Villanueva Mesía 2.174 2.013
Víznar 797 978
Zafarraya 2.165 2.052
Zagra 1.022 866
La Zubia 16.941 19.006
Zújar 2.834 2.612

Notas[editar | editar a fonte]