Lista de primeiros ministros de Corea do Sur

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

A seguinte é unha lista dos primeiros ministros de Corea do Sur dende a Primeira República ata o presente.

Lista de primeiros ministros[editar | editar a fonte]

1948–60: Primeira República[editar | editar a fonte]

      Liberal      Independente

Foto Nome Mandato Duración Partido político Presidente
Heo Jeong.png Yi Pom-sok

이범석

(1900–1972)

31 de xullo de 1948 21 de abril de 1950 1 ano e 264 días Independente Rhee Syng-man
Rhee Syng-Man in 1956.jpg
(1948–1960)
Shin sung.jpg Shin Song-mo

신성모

(1891–1960)

21 de abril de 1950 23 de novembro de 1950 216 días Independente
John Myun.jpg Chang Myon

장면

(1899–1966)

23 de novembro de 1950 24 de abril de 1952 1 ano e 153 días Liberal
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Yi Yun-yong
이윤영(1890–1975)
24 de abril de 1952 6 de maio de 1952 12 días Liberal
Jang Taek.jpg Chang Taek-sang

장택상

(1893–1969)

6 de maio de 1952 6 de outubro de 1952 153 días Liberal
Baek Du-jin.jpg Baek Du-jin
백두진(1908–1993)
6 de outubro de 1952 17 de xuño de 1954 1 ano e 254 días Liberal
Byeon Yeong-tae.jpg Pyon Yong-tae

변영태

(1892–1969)

27 de xuño de 1954 28 de novembro de 1954 154 días Liberal
Título abolido (28 de novembro de 1954 - 27 de abril de 1960)

1960–63: Segunda República[editar | editar a fonte]

      Democrático      Militar      Independente

Foto Nome Mandato Duración Partido político Presidente
Heo Jeong.png Ho Chong

허정
許政
(1896–1988)

27 de abril de 1960 18 de agosto de 1960 113 días Democrático Yun Bo-seon
Yun Bo-seon.jpg
(1960–1962)
John Myun.jpg Chang Myon

장면
張勉
(1899–1966)

18 de agosto de 1960 18 de maio de 1961 273 días Democrático
Ministros xefes do Consello Supremo para a Reconstrución Nacional (1961–1963)
장도영.jpg Jang Do-young

장도영

(1923–2012)

21 de maio de 1961 3 de xullo de 1961 43 días Militar
Song Yo Chan.jpg Song Yo-chan

송요찬

(1918–1980)

3 de xullo de 1961 16 de xuño de 1962 348 días Militar
Park Chung-hee 1963's.png Park Chung-hee

박정희

(1917–1979)

16 de xuño de 1962 10 de xullo de 1962 24 días Militar Park Chung-hee
(interino)

Park Chung-hee 1963's.png
(1962–1963)
Kim Hyun-chul, 1961-may-16.jpg Kim Hyun-chul

김현철

(1901–1989)

10 de xullo de 1962 17 de decembro de 1963 1 ano e 160 días Independente

1963–75: Terceira República[editar | editar a fonte]

      Democrático Republicano      Independente

Foto Nome Mandato Duración Partido político Presidente
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Choi Tu-son

최두선

(1894–1974)

17 de decembro de 1963 10 de maio de 1964 145 días Independente Park Chung-hee
Park Chung-hee 1963's.png
(1963–1979)
General Chung Il-kwon 02.jpg Chung Il-kwon

정일권

(1917–1994)

10 de maio de 1964 20 de decembro de 1970 6 anos e 224 días Independente
Baek Du-jin.jpg Baek Du-jin

백두진

(1908–1993)

20 de decembro de 1970 4 de xuño de 1971 166 días Democrático Republicano
Kim Jong-pil.png Kim Jong-pil

김종필

(1926–2018)

4 de xuño de 1971 19 de decembro de 1975 4 anos e 198 días Democrático Republicano

1975–82: Fourth Republic[editar | editar a fonte]

      Democrático Republicano      Xustiza Democrática      

Foto Nome Mandato Duración Partido político Presidente
Choi Kyu Hah.png Choi Kyu-hah

최규하

(1919–2006)

19 de decembro de 1975 12 de decembro de 1979 3 anos e 358 días Democrático Republicano Park Chung-hee
Park Chung-hee 1963's.png

(1963–1979)

Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Shin Hyun-hwak

신현확

(1920–2007)

12 de decembro de 1979 22 de maio de 1980 162 días Democrático Republicano Choi Kyu-hah
Choi Kyu Hah.png
(1979–1980)
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Park Choong-hoon

박충훈

(1919–2001)

22 de maio de 1980 2 de setembro de 1980 103 días Militar
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Nam Duck-woo

남덕우

(1924–2013)

2 de setembro de 1980 4 de xaneiro de 1982 1 ano e 124 días Xustiza Democrática Chun Doo-hwan
Chun Doo-hwan.png
(1980–1987)

1982–88: Quinta República[editar | editar a fonte]

      Xustiza Democrática      Independente

Foto Nome Mandato Duración Partido político Presidente
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Yoo Chang-soon

유창순

(1918–2010)

4 de xaneiro de 1982 24 de xuño de 1982 171 días Xustiza Democrática Chun Doo-hwan
Chun Doo-hwan.png
(1980–1987)
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Kim Sang-hyup

김상협
金相浹
(1920–1995)

24 de xuño de 1982 14 de outubro de 1983 1 ano e 112 días Xustiza Democrática
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Chin Iee-chong

진의종
陳懿鍾
(1921–1995)

15 de outubro de 1983 11 de novembro de 1984 1 ano e 27 días Xustiza Democrática
Durante este intervalo, o vice-primeiro ministro Shin Byung-hyun foi o primeiro ministro en funcións.
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Lho Shin-yong

노신영
盧信永
(1929-2019)

18 de febreiro de 1985 26 de maio de 1987 2 anos e 97 días Xustiza Democrática
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Lee Han-key
이한기
李漢基
(1917–1995)
26 de maio de 1987 14 de xullo de 1987 49 días Xustiza Democrática
Sadao Kagawa, Ki-61.jpg Kim Chung-yul

김정렬
金貞烈
(1917–1992)

14 de xullo de 1987 25 de febreiro de 1988 226 días Independente

1988 – presente: Sexta República[editar | editar a fonte]

      Xustiza Democrática      Democrático Liberal      Nova Corea      Demócratas Liberais Unidos      Gran Partido Nacional      Saenuri       Demócrata do Milenio      Uri      Demócrata      Independente

Foto Nome Mandato Duración Political party Presidente
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Lee Hyun-jae
이현재
(1929 - )
25 de febreiro de 1988 5 de decembro de 1988 284 días Independente Roh Tae-woo
Roh Tae-woo - cropped, 1989-Mar-13.jpg
(1988–1993)
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Kang Young-hoon
강영훈(1922–2016)
5 de decembro de 1988 27 de decembro de 1990 2 anos e 22 días Xustiza Democrática
Democrático Liberal
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Ro Jai-bong
노재봉
(1936 - )
27 de decembro de 1990 24 de maio de 1991 148 días Democrático Liberal
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Chung Won-shik
정원식
(1928 - )
24 de maio de 1991 8 de outubro de 1992 1 ano e 137 días Independente
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Hyun Soong-jong
현승종
(1919 - )
8 de outubro de 1992 25 de febreiro de 1993 140 días Independente
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Hwang In-sung
황인성(1926–2010)
25 February 1993 17 de decembro de 1993 295 días Democrático Liberal Kim Young-sam
Kim Young Sam 1996.png
(1993–1998)
Lee Hoi-chang (2010).jpg Lee Hoi-chang
이회창
(1935 - )
17 de decembro de 1993 22 de abril de 1994 126 días Democrático Liberal
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Lee Yung-dug
이영덕(1926–2010)
22 de abril de 1994 17 de decembro de 1994 239 días Democrático Liberal
Lee Hong Koo.png Lee Hong-koo
이홍구
(1934 - )
17 de decembro de 1994 18 de decembro de 1995 1 ano e 1 día Democrático Liberal
Lee Soo-sung 1 (cropped).jpg Lee Soo-sung
이수성(1939 - )
18 de decembro de 1995 4 de marzo de 1997 1 ano e 76 días Nova Corea
Go Kun Chenny-Cropped.jpg Goh Kun
고건
(1938 - )
4 de marzo de 1997 3 de marzo de 1998 364 días Independente
Kim Jong-pil.png Kim Jong-pil
김종필(1926–2018)
3 de marzo de 1998 13 de xaneiro de 2000 1 ano e 316 días Demócratas Liberais Unidos Kim Dae-jung
Kim Dae-jung (Cropped).png
(1998–2003)
Tae-Joon Park.jpg Park Tae-joon
박태준(1927–2011)
13 de xaneiro de 2000 19 de maio de 2000 127 días Demócratas Liberais Unidos
Durante este intervalo, o ministro de Finanzas e Economía, Lee Hun-jai, foi primeiro ministro en funcións.
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Lee Han-dong
이한동
(1934 - )
22 de maio de 2000 11 de xullo de 2002 2 anos e 50 días Demócratas Liberais Unidos
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Chang Sang
장상
(1939 - )
11 de xullo de 2002 31 de xullo de 2002 20 días Independente
Durante este intervalo, o vice-primeiro ministro Jeon Yun-churl foi primeiro ministro en funcións.
Dae-Whan CHANG7.jpg Chang Dae-whan
장대환
(1952 - )
9 de agosto de 2002 10 de setembro de 2002 32 días Independente
2000년대 초반 서울소방 소방공무원(소방관) 활동 사진 총리센타방문-1.jpg Kim Suk-soo
김석수
(1932 - )
10 de setembro de 2002 26 de febreiro de 2003 169 días Independente
Go Kun Chenny-Cropped.jpg Goh Kun
고건
高建

(1938 - )
26 de febreiro de 2003 25 de maio de 2004 1 ano e 89 días Demócrata do Milenio Roh Moo-hyun
Roh Moo-hyun 3.jpg
(2003–2008)
Durante este intervalo, o vice-primeiro ministro Lee Hun-jai foi primeiro ministro en funcións.
Lee hae-chan.jpg Lee Hae-chan
이해찬
(1952 - )
30 de xuño de 2004 14 de marzo de 2006 1 ano e 257 días Uri
Durante este intervalo, o vice-primeiro ministro Han Duck-soo foi primeiro ministro en funcións.
Han Myeong Sook 2006.png Han Myeong-sook
한명숙
(1944 - )
20 de abril de 2006 7 de marzo de 2007 321 días Uri
Durante este intervalo, o vice-primeiro ministro Kwon Oh-kyu foi primeiro ministro en funcións.
Han Duck-soo.jpg Han Duck-soo
한덕수
(1949 - )
2 de abril de 2007 29 de febreiro de 2008 333 días Independente
Han Seung-Soo - World Economic Forum Annual Meeting Davos 2009.jpg Han Seung-soo
한승수
(1936 - )
29 de febreiro de 2008 28 de setembro de 2009 1 ano e 211 días Gran National Lee Myung-bak
Sebastián Piñera - Lee Myung-bak (cropped).jpg
(2008–2013)
ChungUnChan(060515)Cropped.jpg Chung Un-chan
정운찬
(1947 - )
28 de setembro de 2009 11 de agosto de 2010 317 días Gran National
Durante este intervalo, o ministro de Estratexia e Economía, Yoon Jeung-hyun, foi primeiro ministro en funcións.
Kim Hwang Sik-1-1.jpg Kim Hwang-sik
김황식
(1948 - )
1 de outubro de 2010 26 de febreiro de 2013 2 anos e 148 días Independente
Chung Hong-won small.jpg Chung Hong-won
정홍원
(1944 - )
26 de febreiro de 2013 16 de febreiro de 2015 1 ano e 355 días Saenuri Park Geun-hye
Park Geun-hye (cropped).jpg
(2013–2017)
Emblem of the Prime Minister of the Republic of Korea.svg Lee Wan-koo
이완구
李完九

(1950 -)
16 de febreiro de 2015 27 de abril de 2015 70 días Saenuri
Durante este intervalo, o vice-primeiro ministro Choi Kyoung-hwan foi primeiro ministro en funcións.
Hwang Kyo-ahn.PNG Hwang Kyo-ahn
황교안
(1957 -)
18 de xuño de 2015 11 de maio de 2017 1 ano e 327 días Independente
Hwang Kyo-ahn

(en funcións)
Hwang Kyo-ahn.PNG
(2017)

Durante este intervalo, o vice-primeiro ministro Yoo Il-ho foi primeiro ministro en funcións. Moon Jae-in
Moon Jae-in 2017.jpg
(2017–presente)
South Korean Prime Minister Lee - 2017 (36235112603) (cropped).jpg Lee Nak-yeon
이낙연
(1951 -)
31 de maio de 2017 14 de xaneiro de 2020 2 anos e 228 días Demócrata
Chung Sye-kyun.jpg Chung Sye-kyun
정세균
(1950 -)
14 de xaneiro de 2020 presente 212 días Demócrata

Cronoloxía[editar | editar a fonte]

Lee Nak-yeonYoo Il-hoHwang Kyo-ahnChoi Kyoung-hwanLee Wan-kooChung Hong-wonKim Hwang-sikYoon Jeung-hyunChung Un-chanHan Seung-sooHan Duck-sooHan Myeong-sookLee Hae-chanKim Suk-sooChang Dae-whanChang SangLee Han-dongPark Tae-joonGoh KunLee Soo-sungLee Hong-kooLee Yung-dugLee Hoi-changHwang In-sungHyun Soong-jongChung Won-shikRo Jai-bongKang Young-hoonLee Hyun-jaeKim Chung-yulLee Han-keyLho Shin-yongShin Byung-hyunChin Iee-chongKim Sang-hyupYoo Chang-soonNam Duck-wooPak Choong-hoonShin Hyun-hwakChoi Kyu-hahKim Jong-pilChung Il-kwonChoi Tu-sonKim Hyun-chul (politician)Park Chung-heeSong Yo-chanJang Do-youngHo ChongPaek Han-songPyon Yong-taePaik Too-chinChang Taek-sangYi Yun-yongChang MyonShin Song-moYi Pom-sok

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]