Lista de primeiros ministros da República Popular da China

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Esta é unha lista dos primeiros ministros da República Popular da China dende 1949.

Na República Popular da China, os primeiros ministros (xefes de goberno) son elixidos na Asemblea Popular Nacional cada cinco anos e teñen un límite de dous mandatos dende a morte de Zhou Enlai.

Lista de primeiros ministros[editar | editar a fonte]

O cargo foi creado coa instauración da República Popular da China o 1 de outubro de 1949.

Xeracións de líderes

      Primeira Administración        Segunda Administración        Terceira Administración        Administración Hu-Wen        Administración Xi-Li

Foto Nome Lexislatura APNRPC Goberno Presidente
1 Cropped ZhouAndDeng.png Zhou Enlai

周恩来

(1898–1976)

1 de outubro de 1949 15 de setembro de 1954 26 anos, 99 días CP Zhou I Mao Tse Tung
15 de setembro de 1954 18 de abril de 1959 I Zhou II Mao Tse Tung
18 de abril de 1959 21 de decembro de 1964 II Zhou III Liu Shaoqi
21 de decembro de 1964 4 de xaneiro de 1975 III Zhou IV Liu Shaoqi despois vacante
4 de xaneiro de 1975 8 de xaneiro de 1976† IV Zhou V Abolido
2 Hua Guofeng-1.jpg Hua Guofeng

华国锋

(1921–2008)

2 de febreiro de 1976 7 de abril de 1976 4 anos, 219 días IV (Suplente) Abolido
7 de abril de 1976 5 de marzo de 1978 Hua I Abolido
5 de marzo de 1978 10 de setembro de 1980 V Hua II Abolido
3 Zhao Ziyang (1985).jpg Zhao Ziyang

赵紫阳(1919–2005)

10 de setembro de 1980 6 de xuño de 1983 7 anos, 75 días V (Suplente) Abolido
6 de xuño de 1983 24 de novembro de 1987 VI Zhao Li Xiannian
4 Li Peng.png Li Peng

李鹏

(1928–2019)

24 de novembro de 1987 25 de marzo de 1988 10 anos, 113 días VI (Suplente) Li Xiannian
25 de marzo de 1988 15 de marzo de 1993 VII Li P. I Yang Shangkun
15 de marzo de 1993 17 de marzo de 1998 VIII Li P. II Jiang Zemin
5 Zhu Rongji

朱镕基

(1928–)

17 de marzo de 1998 16 de marzo de 2003 4 anos, 364 días IX Zhu Jiang Zemin
6 Wen Jiabao (Cropped).jpg Wen Jiabao

温家宝

(1942–)

16 de marzo de 2003 16 de marzo de 2008 9 anos, 364 días X Wen I Hu Jintao
16 de marzo de 2008 15 de marzo de 2013 XI Wen II Hu Jintao
7 Li Keqiang (cropped).jpg Li Keqiang

李克强(1955–)

15 de marzo de 2013 19 de marzo de 2018 6 anos e 320 días XII Li Y. Xi Jinping
19 de marzo de 2018 Presente XIII Xi Jinping

Véxase tamén[editar | editar a fonte]


Ligazóns externas[editar | editar a fonte]

  • China Enciclopedia Cambridge en liña

Notas[editar | editar a fonte]