Lista de bandeiras da Arxentina

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Esta é unha lista das bandeiras que son ou foron algunha vez utilizadas polas institucións públicas na Arxentina.

Bandeiras nacionais[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Use Descrición
Flag of Argentina.svg 1812 - Bandeira da Arxentina Tres bandas horizontais de cor azul claro, branco e azul claro, cun Sol de Maio amarelo no centro.
Flag of Argentina (alternative).svg 1812 - 1983 Bandeira de uso civil Bandeira da Arxentina sen o Sol de Maio.

Subdivisións[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Uso Descrición
Bandera de la Ciudad de Buenos Aires.svg 1980 Bandeira de Buenos Aires Feita por Juan de Garay en 1580, foi aceptada oficialmente en 1995.
Bandera Buenos Aires.svg 1997 Bandeira da Provincia de Buenos Aires
Bandera de la Provincia de Catamarca.svg 2011 Bandeira de Catamarca
Flag of Chaco province in Argentina.gif 1995 Bandeira do Chaco
2004 Bandeira de Chubut
Flag of Cordoba province in Argentina.gif 1986 Bandeira de Córdoba
Bandera de la Provincia de Corrientes.svg 1986 Bandeira de Corrientes Extraoficial, dende 1823.
Entre rios prov arg.png 1987 Bandeira de Entre Ríos Extraoficial, dende 1814.
Flag of Formosa.png 1991 Bandeira de Formosa
Bandera de la Provincia de Jujuy.svg 1960 Bandeira de Jujuy Usada por Manuel Belgrano.
Flag of La Pampa province.png 1993 Bandeira de La Pampa
Flag of La Rioja province in Argentina.gif 1986 Bandeira de La Rioja
Flag of Mendoza province in Argentina.gif 1992 Bandeira de Mendoza Bandeira do Exército dos Andes.
Bandera de la Provincia de Misiones.svg 1992 Bandeira de Misiones Extraoficial, dende 1815.
Flag of Neuquen province of Argentina.png 1989 Bandeira do Neuquén
Flag of Salta province in Argentina.gif 1997 Bandeira de Salta
Bandera de la Provincia del Río Negro.svg 2009 Bandeira de Río Negro
Flag of San Juan province in Argentina.gif 1997 Bandeira de San Juan
Bandera de la Provincia de San Luis.svg 1988 Bandeira de San Luis
Flag of Santa Cruz province in Argentina.gif 2000 Bandeira de Santa Cruz
Bandera de la Provincia de Santa Fe.svg 1986 Bandeira de Santa Fe Extraoficialmente, dende 1822.
Bandera de la Provincia de Santiago del Estero.svg 1986 Bandeira de Santiago del Estero
Bandera de la Provincia de Tierra del Fuego.svg 1999 Bandeira de Tierra del Fuego, Antártida e Islas del Atlántico Sur
Flag of Tucuman province in Argentina.gif 1955 Bandeira de Tucumán

Militares[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Use Descrición
Naval Jack of Argentina.svg Pavillón de proa da Armada Arxentina Un cadrado branco no centro co Sol de Maio nun campo azul claro.
First Flag of Argentina.svg Bandeira do Exército Arxentino Crése que a bandeira do Exército, feita por Manuel Belgrano, puido ser algo así.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]