Lista de bandeiras de Australia

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista de bandeiras utilizadas en Australia.

Bandeira Nacional[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Uso Descrición
Flag of Australia.svg 1901 Bandeira de Australia A Blue Ensign Británica cargada coa Estrela da Commonwealth no cuarto inferior da hasta e a Cruz do Sur no voo.

Bandeiras Indíxenas[editar | editar a fonte]

Bandeiras Data Uso Descrición
Noflag.PNG 1971 Bandeira aborixe Dúas bandas horizontais do mesmo tamano, negra a superior e vermella a inferior, cargadas cun círculo amarelo no medio.
1992 Bandeira dos Isleños do Estreito de Torres Unha estrela de cinco puntas e o tradicional sombreiro nun fundo branco, azul, verde e negro.

Estados e Territorios[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Uso Descrición
Flag of the Australian Capital Territory.svg 1993 Bandeira do Territorio da Capital Australiana Un tercio azul no mastro coa Cruz do Sur, os outros dous tercios son amarelos co Escude de Armas de Canberra.
Flag of New South Wales.svg 1876 Bandeira de Nova Gales do Sur A British Blue Ensign coa insignia do Estado no voo.
Flag of the Northern Territory.svg 1978 Bandeira do Territorio do Norte Un tercio negro coa Cruz do Sur, os outros dous tercios marróns coa Rosa do Deserto de Sturt, o emblema floral do Territorio.
Flag of Queensland.svg 1953 Bandeira de Queensland A British Blue Ensign coa insignia do Estado no voo.
Flag of South Australia.svg 1904 Bandeira de Australia do Sur A British Blue Ensign coa insignia do Estado no voo.
Flag of Tasmania.svg 1875 Bandeira de Tasmania A British Blue Ensign coa insignia do Estado no voo.
Flag of Victoria (Australia).svg 1953 Bandeira de Victoria A British Blue Ensign coa insignia do Estado no voo.
Flag of Western Australia.svg 1953 Bandeira de Australia Occidental A British Blue Ensign coa insignia do Estado no voo.

Territorios externos[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Uso Descrición
Flag of Norfolk Island.svg 1980 Bandeira da Illa Norfolk Un campo verde cun cadrado branco que contén un Pino da Illa Norfolk.
Flag of Christmas Island.svg 2002 Bandeira da Illa Christmas Bandeira elixida nunha competición feita en 1986 e finalmente feita oficial no 2002.
Flag of the Cocos (Keeling) Islands.svg 2003 (unofficial) Bandeira das Illas Cocos Sen status oficial.

Estandartes reales e do Goberno[editar | editar a fonte]

Raíña de Australia[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Uso Descrición
Royal Standard of Australia (31-22 aspect).svg 1962 Bandeira persoal en Australia da Raíña Baseada no Escudo de Armas de Australia divídise en seis, contendo cada un dos cantóns as insignias dos seis Estados. Unha estrela da Commonwealth situado no centro contén o emblema persoal da Raíña, unha "E" coronada po un ramo de rosas de ouro nun fondo azul.

Gobernador Xeral de Australia[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Uso Descrición
Flag of the Governor-General of Australia.svg 1936 Bandeira do Gobernador Xeral de Australia Un león coronado sobre unha coroa sobre un campo azul.

Gobernadores[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Uso Descrición
1981 Bandeira do Gobernador de Nova Gales do Sur A bandeira do Estado coa insignia coronada.
Flag of the Governor of Queensland.svg Bandeira do Gobernador de Queensland A Union Jack cargada coa insignia do Estado no centro.
Flag of the Governor of South Australia.svg 1975 Bandeira do Gobernador de Australia do Sur A bandeira do Estado coa insignia coronada.
Flag of the Governor of Tasmania.svg 1977 Bandeira do Gobernador de Tasmania A bandeira do Estado coa insignia coronada.
Flag of the Governor of Victoria.svg 1984 Bandeira do Gobernador de Victoria A bandeira do Estado con campo amarelo.
Flag of the Governor of Western Australia.svg 1988 Bandeira do Gobernador de Australia Occidental A bandeira do Estado coa insignia coronada.

Pavillóns civís[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Uso Descrición
Civil Ensign of Australia.svg 1901 Red Ensign Australiana A Red Ensign Británica coa Estrela da Commonwealth na hasta, e a Cruz do Sur no voo.
Civil Air Ensign of Australia.svg 1935 Pavillón Civil Australiano do Aire Baseada no Pavillón Civil Británico do Aire, coa Cruz do Sur rotada 45º e a Estrela da Commonwealth engadidas.
Australian Customs Flag.svg Servicio de Alfándegas Australiano A bandeira de Australia cargada coa palabra Customs.

Bandeiras militares e navais[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Uso Descrición
Noflag.PNG 2000 Bandeira da Forza de Defensa Australiana Unha tricor de azul mariño (armada), vermello (exército) e azul claro coa enseña do Triservicio.
Naval Ensign of Australia.svg 1967 Pavillón da Marina Real Australiana Baseada na White Ensign Británica, é unha versión da bandeira nacional en campo branco ca Estrela da Commonwealth e a Cruz do Sur en azul.
Ensign of the Royal Australian Air Force.svg 1982 Pavillón da Forza Aérea Real Australiana A bandeira nacional en cambo azul claro, coa Cruz do Sur inclinada e o emblema aeronáutico da RAAF no voo inferior.
Flag of the Australian Navy Board.svg 1920 Bandeira do Xefe da Armada Un áncora sobre un fondo azul e vermello.

Históricas[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Uso Descrición
Bowman Flag.svg 1806 Bandeira de Bowman
Australian Colonial Flag.svg 1823/24 – 1831 Bandeira nacional das colonias para Australia Unha White Ensign Británica, con catro estrelas brancas nunha cruz vermella.
Australian Federation Flag.svg 1830s – 1920s Bandeira da Federación Australiana A White Ensign Británica, coa cruz en azul e cinco estrelas brancas.
AntiTransportation League Flag.svg 1849 – 1853 Bandeira da Australasian Anti-Transportation League A Blue Ensign Británica, cunha Cruz do Sur amarela e borde branco.
Eureka Flag.svg 1854 Bandeira de Eureka Utilizada durante a rebelión coñecida como Eureka Stockade, é unha versión estilizada da Cruz do Sur colocada sobre unha cruz branca e campo azul.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]