Lista de siglas e acrónimos de informática

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
  • ADSL: Asymmetric Digital Subscriber Line (informática)
  • ACPI: Advanced Configuration and Power Interface
  • AGP: Accelerated Graphics Port (Porto Gráfico Acelerado)
  • API: Application Programming Interface (Interface de Programación de Aplicacións)
  • APIC: Advanced Programmable Interrupt Controller
  • APM: Advanced Power Manager (Administrador Avanzado de Enerxía)
  • ARP: Address Resolution Protocol
  • ATA: Advanced Technology Attachment (Tecnoloxía Avanzada de Conexión)
  • Bit: Binary Digit
  • BMP: Bit Map Picture
  • BSC: Balanced ScoreCard (Cadro de mando integral)
  • Byte: Binary Term
  • CAD: Computer Aided Design
  • CIFS: Common Internet File System (Sistema de arqivos Comun de Internet)
  • DOS: Disk Operating System (sistema operativo)
  • DOS: Denial Of Service
  • DNS: Domain Name System
  • DPI: Dots Per Inch (Puntos Por Polgada)
  • DRI: Direct Rendering Manager
  • Emacs: Editor Macros (editor de texto)
  • FAQ: Frecuency Asked Questions (preguntas formuladas frecuentemente)
  • FAT: File Allocation Table
  • FQDN: Fully Qualified Domain Name
  • GNU: GNU is Not Unix (sistema operativo)
  • GPL: General Public License
  • GIF: Graphics Interchange Format
  • HTML: HyperText Markup Language (linguaxe de marcado para hipertexto)
  • ICQ: I seek you (mensaxeiro instantáneo)
  • ICMP: Internet Control Message Protocol
  • IDE: Integrated Drive Electronics (Electrónica de Disco Integrada)
  • IP: Internet Protocol (protocolo)
  • ISA: Industry Standard Architecture (Arquitectura Estándar da Industria)
  • ISWIM: If you See What I Mean (Linguaxe de programación soa anos 60)
  • JPEG: Joint Photographic Experts Group (formato de imaxe)
  • JPG: Joint Photographic (Experts) Group
  • KDE: K Desktop Environment (contorna de escritorio)
  • LUG: Linux User Group
  • MIDI: Musical Instrument Digital Interface
  • MIME: Multipurpose Internet Mail Extensions
  • MNG: Multiple-image Network Graphics
  • MPEG: Motion Picture Experts Group
  • MP3: MPEG-1 Layer 3
  • NCP: NetWare Core Protocol (Protocolo Principal Netware)// Network Control Program (Programa de Control de Rede)
  • NFS: Network File System
  • NTFS: New Technology File System (Sistema de Arquivos de Nova Tecnoloxía)
  • NUMA: Non-Uniform Memory Access (Acceso Non Uniforme a Memoria)
  • OpenGL: Open Graphics Library
  • PC: Personal Computer (computadora persoal)
  • PCI: Peripheral Component Interconnect (Interconexión de Compoñentes Periféricos)
  • PHP: Personal Home Page
  • PGP: Pretty Good Privacy (Privacidad Bastante Bona)
  • PNG: Portable Network Graphics (formato de imaxe)
  • RLE: Run Length Encoding
  • SCSI: Small Computer System Interface (Interface de Sistema para Sistemas Pequenos)
  • SMB: Server Message Block (Bloque de mensaxes de servidor")
  • TCP: Transmission Control Protocol (Protocolo de Control de Transmisión)
  • TIFF: Tagged Image File Format
  • TWAIN: Thing Without An Interesting Name (estándar para a comunicación entre aplicacións e periféricos de adquisición de imaxes)
  • UDP: User Datagram Protocol
  • VESA: Video Electronics Standard Association (Asociación de Estándar de Vídeo Electrónico)
  • WAI: Web Accessibility Initiative (Iniciativa pola Accesiblidade de Internet)
  • WINE: Wine Is Not an Emulator (implementación en Linux da API de Windows)
  • WYSIWYG: What you see is what you get (O que ves é o que obtés)
  • XML: EXtended Mark-up Language (linguaxe de marcado extensible)