Club Ciclista Padronés

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Club Ciclista Padronés
Aluminios Cortizo
Club Ciclista Padronés A Cortizo.jpg
Información do equipo
País Galicia Galicia
Fundación 17 de setembro de 1956
Padrón
Disciplina Ciclismo
Web ccpadrones.org
Director Tanis Vázquez
Director deportivo Xesús Blanco Villar
Denominacións
  • 1956 -
  • década de 1970
  • década de 1980
  • 2017 - 2019
  • 2019 -
  • Peña Bernárdez
  • Club Ciclista Padronés [a]
  • C.C. Padronés - Aluminios Cortizo
  • C.C. Padronés Cortizo-Anova [2][3]
  • C.C. Padronés - Aluminios Cortizo [4]
Equipación de Club Ciclista Padronés Aluminios Cortizo.

O Club Ciclista Padronés, coñecido por motivos de patrocinio como Club Ciclista Padronés - Aluminios Cortizo, é un equipo galego de ciclismo, fundado en Padrón o 17 de setembro de 1956 como Peña Bernárdez.[1]

Historia[editar | editar a fonte]

Instituíuse no ano 1956 co nome de Peña Bernárdez, dedicada ó ciclista santiagués Xosé Bernárdez, xacando destacaba no País Vasco, mais formado deportivamente en Padrón. Os seus fundadores foron Francisco Rodriguéz Pazos, como presidente, e Julio Vázquez Angueira,[1] alcumado O Saleiro,[5] como director deportivo. A denominación de Club Ciclista Padronés foi adoptada na década de 1970, período durante o cal se creou unha escola de ciclismo para a formación de novos corredores.[1] Estanislao Vázquez Rey é o presidente do Club Ciclista Padronés dende a década de 1990 e Xesús Blanco Villar o director deportivo dende o ano 2013.[6] O seu principal patrocinador é Aluminios Cortizo.[6]

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Contando co apoio de distintos patrocinadores ó longo da décaca de 1970, a saber, nesta orde: Piensos Sanders, Aluminios Cortizo, Feiraco e Picusa.[1]
Referencias
  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Fernández, Iván (28-3-2016). "Club Ciclista Padronés, 60 años de poesía ciclista". El Correo Gallego (en castelán). Consultado o 19-11-2016. 
  2. "Anova, nuevo patrocinador del Club Ciclista Padronés". 21Noticias (en castelán). 19-11-2016. Arquivado dende o orixinal o 03-12-2016. Consultado o 2-12-2016. 
  3. "El Cortizo-Anova perfila su nuevo proyecto con cuatro refuerzos ya confirmados". Biciclismo. 23-11-2016. Consultado o 02-12-2016. 
  4. "El Aluminios Cortizo afronta su temporada más ambiciosa". Zikloland. 09-02-11-2019. Consultado o 04-08-11-2020. 
  5. "Familia Vázquez". Museo do Pobo Galego. 8-6-2016. Arquivado dende o orixinal o 20-11-2016. Consultado o 19-11-2016. 
  6. 6,0 6,1 "Presentación oficial del Club Ciclista Padronés-Aluminios Cortizo". Biciclismo. 19-11-2015. Consultado o 19-11-2016. 

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]