Lista de concellos de Toledo

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Concellos da provincia de Toledo:

Mapa dos concellos de Toledo
Nome Pob. (2006)
Ajofrín 2.279
Alameda de la Sagra 3.183
Albarreal de Tajo 659
Alcabón 707
Alcañizo 336
Alcaudete de la Jara 1.976
Alcolea de Tajo 843
Aldea en Cabo 206
Aldeanueva de Barbarroya 703
Aldeanueva de San Bartolomé 530
Almendral de la Cañada 368
Almonacid de Toledo 813
Almorox 2.371
Añover de Tajo 5.095
Arcicóllar 720
Argés 4.309
Azután 305
Barcience 214
Bargas 7.963
Belvís de la Jara 1.735
Borox 2.640
Buenaventura 464
Burguillos de Toledo 1.993
Burujón 1.376
Cabañas de la Sagra 1.739
Cabañas de Yepes 265
Cabezamesada 469
Calera y Chozas 4.157
Caleruela 295
Calzada de Oropesa 574
Camarena 2.838
Camarenilla 563
Campillo de la Jara, El 434
Camuñas 1.856
Cardiel de los Montes 256
Carmena 860
Carpio de Tajo, El 2.191
Carranque 2.761
Carriches 296
Casar de Escalona, El 1.589
Casarrubios del Monte 4.321
Casasbuenas 232
Castillo de Bayuela 1.054
Cazalegas 1.561
Cebolla 3.336
Cedillo del Condado 2.207
Cerralbos, Los 413
Cervera de los Montes 329
Chozas de Canales 2.084
Chueca 255
Ciruelos 494
Cobeja 2.047
Cobisa 3.207
Consuegra 10.538
Corral de Almaguer 5.966
Cuerva 1.421
Domingo Pérez 498
Dosbarrios 2.280
Erustes 209
Escalona 3.053
Escalonilla 1.505
Espinoso del Rey 588
Esquivias 4.812
Estrella, La 322
Fuensalida 9.164
Gálvez 3.383
Garciotum 148
Gerindote 2.179
Guadamur 1.774
Guardia, La 2.329
Herencias, Las 759
Herreruela de Oropesa 445
Hinojosa de San Vicente 481
Hontanar 132
Hormigos 480
Huecas 506
Huerta de Valdecarábanos 1.784
Iglesuela, La 411
Illán de Vacas 6
Illescas 15.830
Lagartera 1.556
Layos 378
Lillo 2.762
Lominchar 1.429
Lucillos 508
Madridejos 11.030
Magán 1.989
Malpica de Tajo 1.991
Manzaneque 455
Maqueda 560
Marjaliza 302
Marrupe 155
Mascaraque 495
Mata, La 953
Mazarambroz 1.314
Mejorada 1.323
Menasalbas 3.206
Méntrida 3.521
Mesegar de Tajo 246
Miguel Esteban 5.435
Mocejón 4.539
Mohedas de la Jara 522
Montearagón 549
Montesclaros 406
Mora 10.072
Nambroca 2.967
Nava de Ricomalillo, La 702
Navahermosa 4.209
Navalcán 2.238
Navalmoralejo 63
Navalmorales, Los 2.636
Navalucillos, Los 2.670
Navamorcuende 708
Noblejas 3.332
Noez 806
Nombela 981
Novés 1.911
Numancia de la Sagra 3.713
Nuño Gómez 198
Ocaña 7.180
Olías del Rey 5.691
Ontígola 2.113
Orgaz 2.732
Oropesa 2.860
Otero 244
Palomeque 739
Pantoja 3.155
Paredes de Escalona 145
Parrillas 410
Pelahustán 372
Pepino 1.804
Polán 3.758
Portillo de Toledo 2.097
Puebla de Almoradiel, La 5.770
Puebla de Montalbán, La 7.840
Pueblanueva, La 2.145
Puente del Arzobispo, El 1.431
Puerto de San Vicente 248
Pulgar 1.460
Quero 1.284
Quintanar de la Orden 10.471
Quismondo 1.533
Real de San Vicente, El 1.050
Recas 3.138
Retamoso de la Jara 132
Rielves 626
Robledo del Mazo 399
Romeral, El 807
San Bartolomé de las Abiertas 447
San Martín de Montalbán 748
San Martín de Pusa 825
San Pablo de los Montes 2.282
San Román de los Montes 1.369
Santa Ana de Pusa 411
Santa Cruz de la Zarza 4.814
Santa Cruz del Retamar 2.555
Santa Olalla 3.111
Santo Domingo-Caudilla 801
Sartajada 127
Segurilla 1.132
Seseña 10.854
Sevilleja de la Jara 907
Sonseca 10.685
Sotillo de las Palomas 211
Talavera de la Reina 83.793
Tembleque 2.271
Toboso, El 2.177
Toledo 77.601
Torralba de Oropesa 298
Torre de Esteban Hambrán, La 1.759
Torrecilla de la Jara 303
Torrico 831
Torrijos 11.607
Totanés 417
Turleque 944
Ugena 3.942
Urda 3.164
Valdeverdeja 740
Valmojado 3.109
Velada 2.436
Ventas con Peña Aguilera, Las 1.351
Ventas de Retamosa, Las 1.782
Ventas de San Julián, Las 233
Villa de Don Fadrique, La 4.177
Villacañas 10.208
Villafranca de los Caballeros 5.327
Villaluenga de la Sagra 3.216
Villamiel de Toledo 753
Villaminaya 586
Villamuelas 737
Villanueva de Alcardete 3.773
Villanueva de Bogas 805
Villarejo de Montalbán 76
Villarrubia de Santiago 2.893
Villaseca de la Sagra 1.581
Villasequilla 2.515
Villatobas 2.481
Viso de San Juan, El 2.339
Yébenes, Los 6.341
Yeles 3.113
Yepes 4.729
Yuncler 2.684
Yunclillos 706
Yuncos 6.603

Fontes[editar | editar a fonte]