Litefoot

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Litefoot
Litefoot tahlequah 1995.jpg
Litefoot en Tahlequah (1995).
Nome completoGary Paul Davis
Alcume/outrosLitefoot
Nacemento1 de marzo de 1969 (50 anos)
LugarUpland (California) Estados Unidos de América Estados Unidos
NacionalidadeEstados Unidos de América
ProfesiónActor, rapeiro
http://www.litefoot.com
editar datos en Wikidata ]

Gary Paul Davis (mellor coñecido polo seu nome artístico Litefoot), nado o 1 de marzo de 1969 en Upland (California), é un actor e rapeiro nativo americano. É o fundador do selo discográfico Red Vinyl. Tamén é coñecido por interpretar a Pequeno Oso no filme The Indian in the Cupboard.

Traxectoria[edit | edit source]

Litefoot naceu como Gary Paul Davis en Upland, no condado californiano de San Bernardino. Foi criado en Tulsa, Oklahoma e ten orixe cherokee e chichimeca. Vive en Seattle dende 1997. Casou con Carmen Davis, que desempeña a laboura de presidenta do Reach The Rez e que ten orixes das tribos Makah, Yakama, e Chippewa Cree. Teñen tres fillos, Quannah, Sequoyah e Qwnuseia.[1]

Discografía[edit | edit source]

  • 1992 - "The Money" E.P.
  • 1994 - Seein' Red
  • 1996 - Good Day to Die
  • 1998 - The Clown Kutz
  • 1998 - The Life & Times
  • 1999 - Rez Affiliated
  • 1999 - The Lite Years 1989-1999 - The Best of Mr. Foot
  • 2001 - Tribal Boogie
  • 2002 - The Messenger
  • 2003 - Native American Me
  • 2004 - Redvolution
  • 2007 - Relentless Pursuit

Filmografía[edit | edit source]

Notas[edit | edit source]

Véxase tamén[edit | edit source]

Ligazóns externas[edit | edit source]