David Bustamante

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
David Bustamante
David Bustamante 2006.jpg
Nome completoDavid Bustamante Hoyos
Nacemento25 de marzo de 1982
 San Vicente de la Barquera
NacionalidadeEspaña
Ocupacióncantante
CónxuxePaula Echevarría
editar datos en Wikidata ]

David Bustamante Hoyos, nado en San Vicente de la Barquera (Cantabria) o 25 de marzo de 1982, é un cantante español. Participou na primeira edición do concurso Operación Triunfo, quedando en terceira posición.

Ata a data vendeu máis de 2.000.000 copias dos seus oito discos editados e ofreceu máis de 800 concertos. David Bustamante conseguiu chegar en oito ocasións ao número un en vendas.

Conta co club de fans máis grande de España. O club, con 22.000 socios, conta con delegacións en toda a Península Ibérica, en países europeos e latinoamericanos.

Discografía[editar | editar a fonte]

Álbums de estudio[editar | editar a fonte]

  • 2002: Bustamante (750.000 copias)
  • 2003: Así soy yo (250.000 copias)
  • 2005: Caricias al alma (150.000 copias)
  • 2006: Pentimento (125.000 copias)
  • 2007: Al filo de la irrealidad (150.000 copias)
  • 2010: A contracorriente (90.000 copias)
  • 2011: Mío (60.000 copias)
  • 2014: Vivir (50.000 copias)
  • 2016: Amor de los dos (20.000 copias)

En total conseguiu:

  • 15 Discos de platino e 1 disco de ouro (Vendas de discos en España)
  • 4 Discos de Platino e 1 disco de ouro (Descargas de cancións en España)
  • 3 Discos de Platino e 1 disco de ouro (Descargas de tons orixinais en España)
  • 1 Disco de ouro (Vendas de discos en Venezuela)

Álbums en DVD[editar | editar a fonte]

  • 2002: Bustamante en concierto
  • 2008: Al filo de la irrealidad en vivo

Álbums recompilatorios[editar | editar a fonte]

  • 2008: Discografía Completa

Sinxelos[editar | editar a fonte]

  • 2002: Además de ti
  • 2002: El aire que me das
  • 2002: Dos hombres y un destino
  • 2003: No soy un superman
  • 2003: Devuélveme el aire
  • 2004: Ni una lágrima más
  • 2005: Devuélveme la vida
  • 2005: Mi manera de amarte
  • 2006: Por ella
  • 2006: Bésame
  • 2007: Al filo de la irrealidad
  • 2008: Cobarde
  • 2008: Mi consentida
  • 2009: Buscame
  • 2010: Abrazame muy fuerte
  • 2010: A contracorriente
  • 2010: No debio pasar
  • 2011: Como tu ninguna
  • 2011: Me salvas
  • 2012: Bandera blanca
  • 2012: Cerca de mi piel
  • 2014: Feliz
  • 2014: Vivir
  • 2015: Castígame
  • 2016: Como yo te amé