David Bustamante

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
David Bustamante
David Bustamante 2006.jpg
Nome completoDavid Bustamante Hoyos
Nacemento25 de marzo de 1982
 San Vicente de la Barquera
NacionalidadeEspaña
Ocupacióncantante
CónxuxePaula Echevarría
editar datos en Wikidata ]

David Bustamante Hoyos, nado en San Vicente de la Barquera (Cantabria) o 25 de marzo de 1982, é un cantante español. Participou na primeira edición do concurso Operación Triunfo, quedando en terceira posición.

Ata a data vendeu máis de 2.000.000 copias dos seus oito discos editados e ofreceu máis de 800 concertos. David Bustamante conseguiu chegar en oito ocasións ao número un en vendas.

Conta co club de fans máis grande de España. O club, con 22.000 socios, conta con delegacións en toda a Península Ibérica, en países europeos e latinoamericanos.

Discografía[editar | editar a fonte]

Álbums de estudo[editar | editar a fonte]

  • 2002: Bustamante (750.000 copias)
  • 2003: Así soy yo (250.000 copias)
  • 2005: Caricias al alma (150.000 copias)
  • 2006: Pentimento (125.000 copias)
  • 2007: Al filo de la irrealidad (150.000 copias)
  • 2010: A contracorriente (90.000 copias)
  • 2011: Mío (60.000 copias)
  • 2014: Vivir (50.000 copias)
  • 2016: Amor de los dos (20.000 copias)

En total conseguiu:

  • 15 Discos de platino e 1 disco de ouro (Vendas de discos en España)
  • 4 Discos de Platino e 1 disco de ouro (Descargas de cancións en España)
  • 3 Discos de Platino e 1 disco de ouro (Descargas de tons orixinais en España)
  • 1 Disco de ouro (Vendas de discos en Venezuela)

Álbums en DVD[editar | editar a fonte]

  • 2002: Bustamante en concierto
  • 2008: Al filo de la irrealidad en vivo

Álbums recompilatorios[editar | editar a fonte]

  • 2008: Discografía Completa

Sinxelos[editar | editar a fonte]

  • 2002: Además de ti
  • 2002: El aire que me das
  • 2002: Dos hombres y un destino
  • 2003: No soy un superman
  • 2003: Devuélveme el aire
  • 2004: Ni una lágrima más
  • 2005: Devuélveme la vida
  • 2005: Mi manera de amarte
  • 2006: Por ella
  • 2006: Bésame
  • 2007: Al filo de la irrealidad
  • 2008: Cobarde
  • 2008: Mi consentida
  • 2009: Buscame
  • 2010: Abrazame muy fuerte
  • 2010: A contracorriente
  • 2010: No debio pasar
  • 2011: Como tu ninguna
  • 2011: Me salvas
  • 2012: Bandera blanca
  • 2012: Cerca de mi piel
  • 2014: Feliz
  • 2014: Vivir
  • 2015: Castígame
  • 2016: Como yo te amé

Colaboracións musicais[editar | editar a fonte]

  • 2001: No importa la distancia
  • 2001: Tu verdad (con Juan Camus)
  • 2001: Corazón espinado (con Àlex Casademunt)
  • 2001: Mariana mambo (con Àlex Casademunt e Javian)
  • 2001: Vivo por ella (con Gisela)
  • 2001: Quiero vivir la vida amándote (con Verónica Romeo)
  • 2001: Te quiero, te quiero (con Chenoa)
  • 2001: Será que no me amas (con Manu Tenorio e Alejandro Parreño)
  • 2001: Hasta que el alma resista
  • 2001: Dímelo (con David Bisbal)
  • 2001: El talismán (con Rosana e Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2001: Morena mía (con Miguel Bosé e Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2001: Volveré junto a ti (con Laura Pausini e Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2001: En Navidad (con Àlex Casademunt e Javian)
  • 2001: Dile que la quiero (con David Civera e Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2001: Lucharé hasta el fin (con Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2001: Mi música es tu voz (con Academia Operación Triunfo 2001) (Version 1)
  • 2001: Mi música es tu voz (Single Operación Triunfo 2001), El álbum)
  • 2002: Refugio de amor (con Gisela)
  • 2002: Que bonito (con Rosario Flores e Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2002: Azul
  • 2002: Amantes de ocasión
  • 2002: Es por amor
  • 2002: Perdóname
  • 2002: No importa la distancia
  • 2002: Un mundo ideal (con Gisela)
  • 2002: Quiero ser como tú (con Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2002: Bailar pegados (Remix Eurovision con Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2002: Vivimos la selección (Single Oficial Selección de fútbol de España)
  • 2002: La copa de la vida (con David Bisbal)
  • 2002: Puedes llegar (con Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2002: La magia del corazón.
  • 2002: Más de mil noches
  • 2002: Urgente
  • 2002: Europe's living a celebration (coro de Rosa López)
  • 2002: Nuestro mundo (con Gisela)
  • 2002: La magia del corazón (con David Demaria)
  • 2002: Dos hombres y un destino (con Àlex Casademunt)
  • 2002: Perdóname (con Luis Fonsi)
  • 2002: Vivo por ella (con Nika e Marey)
  • 2002: Quiero vivir la vida amándote (con Ainhoa Cantalapiedra e Mai Meneses)
  • 2002: Dímelo (con David Bisbal, Vega, Elena Gadel...)
  • 2003: Primer amor (con Marey).
  • 2003: Madre (con Los Pecos).
  • 2003: Me niego a estar solo.
  • 2003: Mi música es tu voz.
  • 2003: Santa Lucía (con David Bisbal, Manuel Carrasco, Hugo Salazar...)
  • 2004: Pienso tanto en ti (con Greta).
  • 2004: Por el amor de una mujer (con Vicente Seguí)
  • 2004: Entra en mi vida (con Manuel Carrasco)
  • 2004: Adoro (con Merche)
  • 2004: Gitana
  • 2007: Mi Racing de Santander
  • 2008: Estoy aquí (con Óscar Morgado)
  • 2008: Celebra la vida (con Axel)
  • 2008: Dos hombres y un destino (con Axel)
  • 2008: Celebra la vida (con Axel e Operación Triunfo)
  • 2008: Reloj (con Los Panchos)
  • 2009: Dile que la quiero
  • 2010: Amores que van y vienen (con Tamara)
  • 2010: No debió pasar (con Shaila Durcal)
  • 2010: Atrévete a soñar.
  • 2010: Hoy tengo ganas de ti (con Abraham Mateo)
  • 2011: Algo así quiero yo (con Marta Sánchez)
  • 2011: La Santina (con Tanea)
  • 2011: Nobody wants to be lonely (con Victoria Daineko)
  • 2011: Bandera blanca (con Pastora Soler)
  • 2012: Mio (con Pablo López)
  • 2012: Paraules d'amor (con Pablo López)
  • 2012: Con te partiro (con Dana Kozak)
  • 2012: Medley Éxitos (con Miguel Bosé, Sergio Dalma, Ana Torroja, Natalia Jiménez)
  • 2012: Si amanece que sea lento (con Pablo López)
  • 2013: Contigo en la distancia (con Pitingo)
  • 2013: Canción de la Navidad (con Raphael, Montserrat Caballé, Marta Sánchez, Niña Pastori)
  • 2014: A nadie le importa (con Alejandro Fernández)
  • 2014: Dos hombres y un destino (con Sergio Dalma)
  • 2014: Mi consentida (con Pitingo)
  • 2014: Cobarde (con El Arrebato)
  • 2014: Vivir (con Chenoa)
  • 2014: Hoy tengo ganas de ti (con Marta Sánchez)
  • 2014: Miento (con India Martínez)
  • 2015: Tus manos
  • 2015: Castígame (con Belle Pérez)
  • 2015: Fly me to the moon (con Yannick Bovy)
  • 2015: La mejor de todas (con Banda El Recodo)
  • 2015: Luna llena (con Juan Gabriel)
  • 2016: La puerta (con Alejandro Fernández)
  • 2016: Amor de los dos (con Alicia Villareal)
  • 2016: Tatuajes (con Edith Márquez)
  • 2016: La puerta de Alcalá (con Anahí)