Saltar ao contido

Polina Gagarina

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Infotaula de personaPolina Gagarina

(2015) Editar o valor em Wikidata
Nome orixinal(ru) Полина Сергеевна Гагарина Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento27 de marzo de 1987 Editar o valor em Wikidata (37 anos)
Moscova, Rusia Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeRusia (1991–)
Unión Soviética (–1991) Editar o valor em Wikidata
EducaciónEscola de Teatro de Arte de Moscou (pt) Traducir (–2010) Editar o valor em Wikidata
Altura170 cm Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupacióncantante , compositora , actriz de dobraxe , compositora de cancións , música , actriz , modelo , modelo Editar o valor em Wikidata
Período de actividade2003 Editar o valor em Wikidata -
Xénero artísticoMúsica pop Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua rusa, lingua grega e lingua inglesa Editar o valor em Wikidata
InstrumentoVoz Editar o valor em Wikidata
Participou en
23 de maio de 2015Festival de Eurovisión 2015 Editar o valor em Wikidata
Obra
Obras destacables
Familia
CónxuxePjotr Kislow (2007–2010)
Premios

Páxina webgagarina.com Editar o valor em Wikidata
IMDB: nm2447656 Rottentomatoes: celebrity/polina_gagarina
Facebook: polinagagarinaofficial Twitter: Gagaraofficial Instagram: gagara1987 Telegram: gagara1987official VK: polinagagarina MySpace: polinagagarina Youtube: UCs6h0i7chZZX3fWD4IOh1kQ TikTok: polinagagarina Souncloud: polina-gagarina Spotify: 3Pdait6yo2LXvw2CwnagZr iTunes: 574441739 Last fm: Полина+Гагарина Musicbrainz: c66eb98b-82e4-402a-ab34-8be3c9aece2b Discogs: 911267 Allmusic: mn0003207538 Deezer: 4398405 Genius: Polina-gagarina Editar o valor em Wikidata

Polina Sergeevna Gagarina (en ruso: Полина Сергеевна Гагарина) máis coñecida como Polina Gagarina é unha cantante, compositora, actriz e modelo rusa que representará a Rusia no Festival de Eurovisión 2015 coa canción "A Million Voices".

Biografía

[editar | editar a fonte]

Gagarina naceu en Saratov, na antiga Unión Soviética, mais pasou a súa maior parte da súa xuventude en Grecia. A súa nai era bailarina de ballet. O pai de Polina faleceu en 1993, polo que a súa nai decidiu volver a Rusia, pero un ano máis tarde volvían a Atenas. Para completar a súa educación, Gagarina volveu a Rusia e estableceuse en Saratov coa súa avoa.

O 25 de agosto de 2007, casou co actor ruso Peter Kislov,[1] co que tivo un fillo, Andrey, que naceu o 14 de outubro de 2007.[2] Eles divorciáronse o 31 de marzo de 2010.[3] O 9 de setembro de 2014 casou co fotógrafo Dmitry Iskhakov.[4]

Discografía

[editar | editar a fonte]
  • Poprosi u oblakov (2007)
  • O sebe (2010)
  • Kolybelnaya (2005)
  • Ya tvoya (2006)
  • Ya tebya ne proshyu nikogda (2007)
  • Lyubov' pod solntsem (2007)
  • Gde to zhivet lyubov' (2008)
  • Komu, zachem? (con Irina Dubtsova) (2008)
  • Propadi vse (2009)
  • Ya obeshyau (2010)
  • Oskolki (2011)
  • Spektakl' Okonchen (2012)
  • Net (2012)
  • Navek (2013)
  • Shagai (2014)
  • A Million Voices (2015)
  1. "Беременная Полина Гагарина вышла замуж" [Pregnant Polina Gagarina married]. ural.ru (en ruso). 27 de agosto de 2007. Arquivado dende o orixinal o 02 de abril de 2015. Consultado o 14 de marzo de 2015. 
  2. "Polina Gagarina - Biography". imdb.com. Internet Movie Database. Consultado o 14 de marzo de 2015. 
  3. "Полина Гагарина развелась с мужем" [Polina Gagarina divorced with her husband]. dni.ru (en ruso). 13 de abril de 2010. Consultado o 14 de marzo de 2015. 
  4. "Полина Гагарина вышла замуж" [Polina Gagarina married]. kp.ru (en ruso). Komsomolskaya Pravda. 9 de septiembre de 2014. Consultado o 14 de marzo de 2015. 

Véxase tamén

[editar | editar a fonte]

Outros artigos

[editar | editar a fonte]
Predecesor:
"Shine"
Xemelgas Tolmachevy

Rusia no Festival de Eurovisión

2015
Sucesor:
"You Are The Only One"
Serguei Lazarev