Lista de xefes de Estado das Comores

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Presidente da Unión das Comores
Seal of the Comoros.svg
Azali Assoumani 2018.jpg

Duración5 anos, renovable unha vez
Creación27 de outubro de 1977

A seguinte é unha lista dos xefes de Estado das Comores, dende que o país se independizou de Francia en 1975.

Xefes de Estado das Comores (1975–presente)[editar | editar a fonte]

Mandato Foto Nome Partido Notas
Estado das Comores Independencia de Francia
(Estado Comoriano)
6 de xullo de 1975 a 7 de xullo de 1975 Ahmed Abdallah (1919-1989), Presidente do Goberno UDC 1º Mandato. Deposto nun golpe de Estado
7 de xullo de 1975 a 3 de agosto de 1975 Ahmed Abdallah (1919-1989), Xefe de Estado
3 de agosto de 1975 a 10 de agosto de 1975 Said Mohamed Jaffar (1918-1993), Chairman of the National Council of the Revolution UNF
10 de agosto de 1975 a 3 de xaneiro de 1976 Said Mohamed Jaffar (1918-1993), Presidente do Consello Executivo Nacional
3 de xaneiro de 1976 a 28 de outubro de 1977 Ali Soilih (1937-1978), Xefe de Estado RDPC
28 de outubro de 1977 a 13 de maio de 1978 Ali Soilih (1937-1978), Presidente Deposto nun golpe de Estado
13 de maio de 1978 a 23 de maio de 1978 Said Atthoumani, Presidente do Directorio Político-Militar UNF
República Islámica e Federal das Comores (République fédérale islamique des Comores, Jumhuriyat al-Qumur al-Itthadiyah al-Islamiyah)
23 de maio de 1978 a 22 de xullo de 1978 Ahmed Abdallah (1919-1989), Co-Presidente do Directorio Político-Militar UDC 2º Mandato
Mohamed Ahmed (1917-1984), Co-Presidente do Directorio Político-Militar UDC
22 de xullo de 1978 a 3 de outubro de 1978 Ahmed Abdallah (1919-1989), Co-Presidente do Directorio UDC 2º Mandato
Mohamed Ahmed (1917-1984), Co-Presidente do Directorio UDC
3 de outubro de 1978 a 25 de outubro de 1978 Ahmed Abdallah (1919-1989), Presidente do Directorio UDC 2º Mandato
25 de outubro de 1978 a 26 de novembro de 1989 Ahmed Abdallah (1919-1989), Presidente UDC/UCP 2º Mandato; Assassinated
27 de novembro de 1989 a 20 de marzo de 1990 Said Mohamed Djohar (1918-2006), Presidente en funcións UCP/RDR
20 de marzo de 1990 a 29 de setembro de 1995 Said Mohamed Djohar (1918-2006), Presidente 1º Mandato; Deposto nun golpe de Etado
29 de setembro de 1995 a 2 de outubro de 1995 Combo Ayouba (1953-2010), Coordinator of the Transitional Military Committee Mil
2 de outubro de 1995 a 5 de outubro de 1995 Mohamed Taki Abdoulkarim (1936-1998), Presidente en funcións UNDC 1º Mandato
Said Ali Kemal, Presidente en funcións CHUMA
5 de outubro de 1995 a 26 de xaneiro de 1996 Caabi El-Yachroutu Mohamed (1948-), Presidente interino RDR
26 de xaneiro de 1996 a 25 de marzo de 1996 Said Mohamed Djohar (1918-2006), Presidente RDR 2º Mandato
25 de marzo de 1996 a 6 de novembro de 1998 Mohamed Taki Abdoulkarim (1936-1998), Presidente RND 2º Mandato; Died in office
6 de novembro de 1998 a 30 de abril de 1999 Tadjidine Ben Said Massounde (1933-2004), Presidente interino n-p Deposto nun golpe de Estado
30 de abril de 1999 a 6 de maio de 1999 Azali Assoumani 2018.jpg Azali Assoumani (1959-), Xefe do Persoal para o Desenvolvemento Nacional Mil 1º Mandato
6 de maio de 1999 a 23 de decembro de 2001 Azali Assoumani (1959-), Xefe de Estado 1º Mandato
Unión das Comores (Union des Comores, الاتحاد القمر, Udzima wa Komori)
23 de decembro de 2001 a 21 de xaneiro de 2002 Azali Assoumani 2018.jpg Azali Assoumani (1959-), Xefe de Estado Mil 1º Mandato
21 de xaneiro de 2002 a 26 de maio de 2002 Hamada Madi 2018.jpg Hamada Madi Bolero (1965-), Presidente interino PRC [1]
26 de maio de 2002 a 26 de maio de 2006 Azali Assoumani 2018.jpg Azali Assoumani (1959-), Presidente CRC 2º Mandato
26 de maio de 2006 a 26 de maio de 2011 Sambi.jpg Ahmed Abdallah Mohamed Sambi (1958-), Presidente BM
26 de maio de 2011 a 26 de maio de 2016 Ikililou Dhoinine 2012.jpg Ikililou Dhoinine (1962-), Presidente BM
26 de maio de 2016 a 3 de febreiro de 2019 Azali Assoumani 2018.jpg Azali Assoumani (1959-), Presidente CRC 3º Mandato
3 de febreiro de 2019 a 26 de maio de 2019 Moustadroine Abdou (1959-), Presidente interino CRC
Dende o 26 de maio de 2019 Azali Assoumani 2018.jpg Azali Assoumani (1959-), Presidente CRC 4º Mandato

Nota[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]