Lista de universidades de España

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

A seguinte é unha lista coas universidades de España:

Universidade Ano de creación Comunidade autónoma Cidade(s) Particularidades Sitio web
Universidade da Rioxa 1992 A Rioxa Logroño Universidade pública unirioja.es
Universidade de Almería 1993 Andalucía Almería Universidade pública ual.es
Universidade de Cádiz 1979 Andalucía Alxeciras, La Línea de la Concepción, Cádiz, Xerez da Fronteira e Puerto Real Universidade pública uca.es
Universidade de Córdoba 1972 Andalucía Córdoba e Belmez Universidade pública uco.es
Universidade de Granada 1531 Andalucía Granada, Ceuta e Melilla Universidade pública ugr.es
Universidade de Huelva 1993 Andalucía Huelva Universidade pública uhu.es
Universidade de Málaga 1972 Andalucía Málaga Universidade pública uma.es
Universidade Pablo de Olavide 1997 Andalucía Sevilla, Dos Hermanas e Alcalá de Guadaíra Universidade pública. upo.es
Universidade de Sevilla 1505 Andalucía Sevilla Universidade pública us.es
Universidade de Xaén 1993 Andalucía Xaén, Linares e Úbeda Universidade pública ujaen.es
Universidade de Zaragoza 1542 Aragón Zaragoza, Huesca, Jaca, Teruel e La Almunia de Doña Godina Universidade pública unizar.es
Universidade de Cantabria 1972 Cantabria Santander e Torrelavega Universidade pública unican.es
Universidade Internacional Menéndez Pelayo 1932 Cantabria Santander e Madrid Universidade pública uimp.es
Universidade de Castela-A Mancha 1985 Castela-A Mancha Albacete, Cidade Real, Cuenca, Toledo, Almadén Talavera de la Reina e Puertollano Universidade pública uclm.es
Universidade de Burgos 1994 Castela e León Burgos Universidade pública ubu.es
Universidade Católica Santa Teresa de Xesús de Ávila 1996 Castela e León Ávila Universidade privada católica ucavila.es
Universidade Europea Miguel de Cervantes 2002 Castela e León Valladolid Universidade privada uemc.es
Universidade de León 1979 Castela e León León e Ponferrada Universidade pública unileon.es
Universidade Pontificia de Salamanca 1940 Castela e León Salamanca Universidade privada católica upsa.es
Universidade de Salamanca 1218 Castela e León Salamanca Universidade pública. É a máis antiga de España e a cuarta de Europa. usal.es
Universidade de Valladolid 1241 Castela e León Valladolid, Palencia, Soria e Segovia Universidade pública uva.es
Universidade Abat Oliba CEU 2003 Cataluña Barcelona Universidade privada uao.es
Universidade Autónoma de Barcelona 1968 Cataluña Cerdanyola del Vallès Universidade pública uab.es
Universidade de Barcelona 1450 Cataluña Barcelona Universidade pública ub.edu
Universidade de Xirona 1991 Cataluña Xirona Universidade pública udg.edu
Universidade Internacional de Cataluña 1997 Cataluña Barcelona e Sant Cugat del Vallès Universidade privada unica.es
Universidade de Lleida 1991 Cataluña Lleida Universidade pública udl.cat
Universidade Politécnica de Cataluña 1971 Cataluña Barcelona Universidade pública upc.cat
Universidade Pompeu Fabra 1990 Cataluña Barcelona Universidade pública upf.edu
Universidade Ramon Llull 1990 Cataluña Barcelona Universidade privada url.edu
Universidade Rovira i Virgili 1991 Cataluña Tarragona, Reus, Vila-seca, Tortosa e El Vendrell Universidade pública urv.cat
Universidade de Vic 1997 Cataluña Vic Universidade privada uvic.cat
Universidade de Mondragón 1997 País Vasco Arrasate, Oñati, Eskoriatza, Irún e Ordizia Universida privada, creada pola lei 4/1997 dp 30 de maio. Pertence ao grupo de cooperativas Mondragón Corporación Cooperativa mondragon.edu
Universidade de Deusto 1886 País Vasco Bilbao e Donostia Universidade privada católica da Compañía de Xesús deusto.es
Universidade do País Vasco 1980 País Vasco Bilbao, Portugalete, Leioa, Erandio, Barakaldo, Donostia, Éibar e Vitoria Universidade pública ehu.es
Universidade de Alcalá de Henares 1822 Comunidade de Madrid Alcalá de Henares Universidade pública uah.es
Universidade Alfonso X o Sabio 1993 Comunidade de Madrid Villanueva de la Cañada Universidade privada de forma impresarial uax.es
Universidade Antonio de Nebrija 1995 Comunidade de Madrid Madrid e Hoyo de Manzanares Universidade privada nebrija.com
Universidade Autónoma de Madrid 1968 Comunidade de Madrid Madrid Universidade pública uam.es
Universidade Camilo José Cela 1998 Comunidade de Madrid Villanueva de la Cañada (urbanización de Villafranca del Castillo) Universidade privada ucjc.edu
Universidade Carlos III de Madrid 1989 Comunidade de Madrid Colmenarejo, Leganés e Xetafe Universidade pública uc3m.es
Universidade San Pablo CEU 1993 Comunidade de Madrid Madrid Universidade privada católica uspceu.com
Universidade Complutense de Madrid 1822 Comunidade de Madrid Madrid Universidade pública ucm.es
Universidade Europea de Madrid 1995 Comunidade de Madrid Villaviciosa de Odón, Madrid e Valencia Universidade privada uem.es
Universidade Francisco de Vitoria 1993 Comunidade de Madrid Pozuelo de Alarcón Universidade privada ufv.es
Universidade Politécnica de Madrid 1971 Comunidade de Madrid Madrid Universidade pública upm.es
Universidade Pontificia de Comillas 1890 Comunidade de Madrid Madrid Universidade privada. Universidade da Compañía de Xesús fundada en Comillas (Cantabria) polo papa León XIII no ano 1890. Trasladouse a Madrid. upcomillas.es
Universidade Rei Xoán Carlos 1996 Comunidade de Madrid Móstoles, Alcorcón, Fuenlabrada e Madrid (distrito Vicálvaro) Universidade pública urjc.es
Universidade de Alacant 1979 Comunidade Valenciana Sant Vicent del Raspeig Universidade pública ua.es
Universidade Católica de Valencia San Vicente Mártir 2003 Comunidade Valenciana Valencia Universidade privada católica ucv.es
Universidade CEU Cardeal Herrera 1999 Comunidade Valenciana Alfara del Patriarca, Montcada, Castelló de la Plana e Elx Universidade privada católica uch.ceu.es
Universidade Xaime I de Castelló 1991 Comunidade Valenciana Castelló de la Plana Universidade pública uji.es
Universidade Miguel Hernández 1996 Comunidade Valenciana Elx, Altea, Orihuela e Sant Joan d'Alacant Universidade pública umh.es
Universidade Politécnica de Valencia 1968 Comunidade Valenciana Valencia, Alcoi e Gandia Universidade pública upv.es
Universidade de Valencia 1499 Comunidade Valenciana Valencia Universidade pública uv.es
Universidade Aberta de Cataluña 1994 - España, Andorra e Italia con sede en Barcelona Barcelona, Alguer... Universidade pública[1][2] Universidade non presencial uoc.edu
Universidade Nacional de Educación a Distancia 1972 España - Universidade pública. Universidade non presencial uned.es
Universidade de Estremadura 1973 Estremadura Cáceres, Badaxoz, Mérida e Plasencia Universidade pública unex.es
Universidade da Coruña 1989 Galicia A Coruña e Ferrol Universidade pública udc.es
Universidade de Santiago de Compostela 1495 Galicia Santiago de Compostela e Lugo Universidade pública. Universidade do século XV, a primeira de Galicia usc.es
Universidade de Vigo 1990 Galicia Vigo, Pontevedra e Ourense Universidade pública uvigo.es
Universidade das Illas Baleares 1978 Illas Baleares Palma, Eivisa e Alaior Universidade pública uib.es
Universidade das Palmas de Gran Canaria 1989 Illas Canarias As Palmas de Gran Canaria, Arucas e Teguise Universidade pública ulpgc.es
Universidade de La Laguna 1927 Illas Canarias San Cristóbal de La Laguna e Santa Cruz de Tenerife Universidade pública ull.es
Universidade Pública de Navarra 1987 Navarra Pamplona e Tudela Universidade pública unavarra.es
Universidade de Navarra 1952 Navarra, País Vasco, Madrid e Cataluña Pamplona, Donostia, Madrid e Barcelona Universidade privada. Fundada en 1952 por Josemaría Escrivá de Balaguer, esta universidade forma parte do apostolado corporativo do Opus Dei. unav.es
Universidade de Oviedo 1608 Principado de Asturias Oviedo, Xixón e Mieres Universidade pública uniovi.es
Universidade Católica San Antonio de Murcia 1996 Rexión de Murcia Murcia Universidade privada católica ucam.edu
Universidade de Murcia 1914 Rexión de Murcia Murcia Universidade pública um.es
Universidade Politécnica de Cartaxena 1998 Rexión de Murcia Cartaxena Universidade pública upct.es

Notas[editar | editar a fonte]

  1. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 05 de abril de 2014. Consultado o 19 de abril de 2014. 
  2. http://www.uoc.edu/portal/ca/universitat/coneix/faqs/sobre-universitat/index.html