Lista de sitios do Patrimonio Mundial por ano de inscrición

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Esta é unha lista da UNESCO do Patrimonio Mundial ao redor do mundo por ano de inscrición.[1][2] O primeiro sitio do Patrimonio Mundial na lista é Illas Galápagos,[3] mentres que o país con maior número de sitios (incluíndo sitios compartidos con outros países) é Italia, con 54 sitios.[4] O país con maior número de sitios por se só (excluíndo sitios compartidos con outros países) é China, con 52 entradas.[5] (F) indica a primeira inscrición do país.

2018 (42ª sesión)[editar | editar a fonte]

19 sitios (13 cultural, 3 natural, 3 mixtas)
Anfitrión: Flag of Bahrain.svg Bahrain

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº.
Flag of Canada.svg Canadá Pimachiowin Aki Mixta 1415
Flag of the People's Republic of China.svg China Fanjingshan Natural 1559
Flag of Colombia.svg Colombia Parque nacional natural Serra de Chiribiquete Mixta 1174
Dinamarca Dinamarca Aasivissuit - Nipisat. Coto de caza inuit entre xeo e mar Cultural 1557
Flag of France.svg Francia Chaine des Puys - Falla tectónica de area de Limagne Natural 1434
Alemaña Alemaña Complexo arqueolóxico da fronteira de Hedeby e Danevirke Cultural 1553
Catedral de Naumburg Cultural 1470
India India Conxuntos gótico victoriano e art decó de Mumbai Cultural 1480
Flag of Iran.svg Irán Paisxe arqueolóxica Sassánida da rexión de Fars Cultural 1568
Italia Italia Ivrea, cidade indistrial do século XX Cultural 1538
Flag of Japan.svg Xapón Sitios cristiáns ocultos na rexión de Nagasaki Cultural 1495
Quenia Kenya Sitio arqueolóxico de Thimlich Ohinga Cultural 1450
Flag of Mexico.svg México Val de Tehuacán-Cuicatlán: hábitat orixinario de Mesoamérica Mixto 1534
Flag of Oman.svg Omán Cidade vella de Qalhat Cultural 1537
Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita Oasis de Al-Ahsa, unha paisaxe cultural en expansión Cultural 1563
Sudáfrica Suráfrica Montañas Barberton Makhonjwa Natural 1575
Flag of South Korea.svg Corea do Sur Sansa, Mosteiros budistas de montaña en Corea Cultural 1562
España España Cidade do califato de Madīnat al-Zahrā Cultural 1560
Turquía Turquía Göbekli Tepe Cultural 1572

2017 (41ª sesión)[editar | editar a fonte]

21 sitios (18 culturais, 3 naturais)
Host: Polonia Polonia

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Angola Angola Vestixios de Mbanza Kongo, capital do antigo Reino de Kongo (F) Cultural 1511
Flag of Argentina.svg Arxentina Parque nacional Los Alerces Natural 1526
Flag of Brazil.svg Brasil Sítio arqueolóxico do porto de Valongo Cultural 1548
Flag of Cambodia.svg Camboxa Zona dos templos de Sambor Prei Kuk, sitio arqueolóxico da antiga Ishanapura Cultural 1532
Flag of the People's Republic of China.svg China Kulangsu: asentamento histórico internacional Cultural 1541
Qinghai Hoh Xil Natural 1540
Croacia Croacia
Italia Italia
Montenegro Montenegro
Obras venezianas de defesa dos séculos XV a XVII: Stato da Terra – Stato da Mar ocidental Cultural 1533
Dinamarca Dinamarca Kujataa Groenlandia: agricultura nórdica e inuit á beira da capa de xeo Cultural 1536
Eritrea Eritrea Asmara: cidade modernista de África (F) Cultural 1550
Flag of France.svg Francia Taputapuātea Cultural 1529
Alemaña Alemaña Covas e arte do periodo glacial no Jura suabo Cultural 1527
India India cidade histórica de Ahmadabad Cultural 1551
Flag of Iran.svg Irán cidade histórica de Yazd Cultural 1544
Flag of Japan.svg Xapón Illa sagrada de Okinoshima e sitios asociados na rexión de Munakata Cultural 1535
Flag of Mongolia.svg Mongolia
Rusia Rusia
Paisaxes de Dauria Natural 1448
Flag of Palestine.svg Palestina Ciudad vieja de Hebrón/Al-Khalil Cultural 1565
Polonia Mina de chumbo-prata e cinc de Tarnowskie Góry e o seu sistema de xestión de augas subterráneas Cultural 1539
Rusia Rusia Mosteiro e catedral da Asunción na cidade-illa de Sviyazhsk Cultural 1525
Sudáfrica Suráfrica ǂPaisaxe Cultural Khomani Cultural 1545
Flag of Turkey.svg Afrodisias Cultural 1519
Reino Unido Reino Unido distritos dos lagos de Inglaterra Cultural 422

2016 (40ª sesión)[editar | editar a fonte]

21 sitios (12 culturais, 6 naturais, 3 mixtos)
Anfitrión: Turquía Turquía

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiga e Barbuda Antigua Peiraos navais e sitios arqueolóxicos relacionados (F) Cultural 1499
Flag of Argentina.svg Arxentina
Bélxica Bélxica
Flag of France.svg Francia
Alemaña Alemaña
India India
Flag of Japan.svg Xapón
Suíza Suíza
O Traballo arquitectónico de Le Corbusier, unha contribución impresionante para o movemento moderno Cultural 1321
Bosnia e Hercegovina Bosnia e Hercegovina
Croacia Croacia
Montenegro Montenegro
Serbia Serbia
Cemiterios de tumbas medievais “stećci” Cultural 1504
Flag of Brazil.svg Brasil conxunto arquitectónico de Pampulha Cultural 1493
Flag of Canada.svg Canadá Mistaken Point Natural 1497
Chad Chad Macizo de Ennedi: paisaxe natural e cultural Mixed 1475
Flag of the People's Republic of China.svg China Paisaxe cultural artística rupestre de Zuojiang Huashan Cultural 1508
Shennongjia de Hubei Natural 1509
Grecia Grecia Sitio arqueolóxico de Filipos Cultural 1517
India India Sitio arqueolóxico Nalanda Mahavihara (universidade de Nalanda) en Nalanda, Bihar Cultural 1502
Parque nacional de Khangchendzonga Mixed 1513
Flag of Iran.svg Irán O qanat persa Cultural 1506
Deserto de Lut Natural 1505
Flag of Iraq.svg Iraq O Ahwar do sur de Iraq: Refuxio da biodiversidade e da paisaxe relixiosa das cidades mesopotâmicas Mixed 1481
Flag of Kazakhstan.svg Casaquistán
Flag of Kyrgyzstan.svg Kirguizistán
Flag of Uzbekistan.svg Uzbequistán
Tian Shan de Sinkiang Natural 1490
Flag of Mexico.svg México Arquipélago de Revillagigedo Natural 1510
Estados Federados de Micronesia Micronesia Nan Madol: Centro cerimonial do leste da Micronesia (F) Cultural 1503
España España Sitio dos dólmenes de Antequera Cultural 1501
Sudán Sudán Parque nacional mariño de Sanganeb e baía Dungonab - Parque nacional mariño da Illa de Mukkawar Natural 262
Turquía Turquía Sitio arqueolóxico de Ani Cultural 1518
Reino Unido Reino Unido
(Xibraltar Xibraltar) (F)
complexo de covas de Gorham Cultural 1500

2015 (39ª sesión)[editar | editar a fonte]

24 sitios (23 culturais, 1 mixto)
Anfitrión: Alemaña Alemaña

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of the People's Republic of China.svg China Sitios Tusi Cultural 1474
Dinamarca Dinamarca Christiansfeld, túmulos, pedras rúnicas e igrexa de Jelling Cultural 1468
Par force paisaxe de caza no norte de Zelandia Cultural 1469
Flag of France.svg Francia Climas, terruños de Borgoña Cultural 1425
Abas, casas e adegas de Champagne Cultural 1465
Alemaña Alemaña Speicherstadt e o distrito de Kontorhaus con Chilehaus Cultural 1467
Flag of Iran.svg Irán Susa Cultural 1455
Paisaxe cultural de Maymand Cultural 1423
Flag of Israel.svg Israel Necrópole de Bet She'arim: Un fito da renovación xudea Cultural 1471
Italia Italia Palermo árabe-normando e as igrexas da catedral de Cefalù e Monreale Cultural 1487
Xamaica Xamaica Montañas Blue e John Crow (F) Mixed 1356
Flag of Japan.svg Xapón Sitios da revolución industrial de Meiji de Xapón: ferro e aceiro, construción naval e mineiría de carbón Cultural 1484
Flag of Jordan.svg Xordania Sito de bautismo “Betania máis alo do Jordan” (Al-Maghtas) Cultural 1446
Flag of Mexico.svg México Sistema hidráulico do Padre Tembleque Cultural 1463
Flag of Mongolia.svg Mongolia Gran montaña Burkhan Khaldun e súa paisaxe sagrada Cultural 1440
Noruega Noruega Complexo industrial de Rjukan–Notodden Cultural 1486
Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita Arte rupestre na rexión de Ha'il de Arabia Saudi Cultural 1472
Flag of Singapore.svg Singapur Xardín botánico de Singapur (F) Cultural 1483
Flag of South Korea.svg Corea do Sur Áreas históricas de Baekje Cultural 1477
Turquía Turquía Paisaxe cultural da fortaleza de Diyarbakır e xardíns de Hevsel Cultural 1488
Efeso Cultural 1018
Reino Unido Reino Unido Ponte de Forth Cultural 1485
Estados Unidos de América Estados Unidos Misións de San Antonio Cultural 1466
Flag of Uruguay.svg Uruguai Paisaxe cultural-industrial de Fray Bentos Cultural 1464

2014 (38ª sesión)[editar | editar a fonte]

26 sites (22 culturais, 3 naturais, 1 mixto)
Anfitrión: Flag of Qatar.svg Qatar

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Argentina.svg Arxentina
Flag of Bolivia.svg Bolivia
Flag of Chile.svg Chile
Flag of Colombia.svg Colombia
Flag of Ecuador.svg Ecuador
Flag of Peru.svg Perú
Qhapaq Ñan, sistema viario andino Cultural 1459
Botswana Botswana Delta do Okavango Natural 1432
Flag of the People's Republic of China.svg China Gran Canle Cultural 1443
Flag of the People's Republic of China.svg China
Flag of Kazakhstan.svg Casaquistán
Flag of Kyrgyzstan.svg Kirguizistán
Ruta da seda: rede viaria das rutas do corredor de Chang'an-Tianshan Cultural 1442
Flag of Costa Rica.svg Costa Rica Asentamentos cacicais precolombinos con esferas de pedra do Diquís Cultural 1453
Dinamarca Dinamarca Stevns Klint (Cantíl de Stevns) Natural 1416
Flag of France.svg Francia Cova decorada de Pont d'Arc, coñecida como Cova Chauvet-Pont d'Arc, Ardèche Cultural 1426
Alemaña Alemaña Westwerk carolinxio e civitas de Corvey Cultural 1447
India India Gran parque nacional do Himalaya Cultural 1406
Rani-ki-Vav (a escada da raíña) en Patan, Gujarat Cultural 922
Flag of Iran.svg Irán Shahr-I Sokhta Cultural 1456
Flag of Iraq.svg Iraq Cidadela de Erbil Cultural 1437
Flag of Israel.svg Israel Covas de Maresha e Bet-Guvrin nas Terras Baixas de Xudea como un microcosmos da Terra das Covas Cultural 1370
Italia Italia A paisaxe dos viñedos do Piamonte: Langhe-Roero e Monferrato Cultural 1390
Flag of Japan.svg Xapón Manufactura de seda de Tomioka e sitios anexos Cultural 1449
Flag of Myanmar.svg Myanmar Cidades antiguas de Pyu (F) Cultural 1444
Países Baixos Países Baixos Van Nellefabriek Cultural 1441
Flag of Palestine.svg Palestina Palestina: Terra de olivos e viñas - paisaxe cultural da Xerusalén meridional, Battir Cultural 1492
Flag of the Philippines.svg Filipinas Santuario de vida salvaxe do Monte Hamiguitan Natural 1403
Rusia Rusia Complexo histórico e arqueolóxico de Bolghar Cultural 981
Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita Centro histórico de Jeddah, porta de A Meca Cultural 1361
Flag of South Korea.svg Corea do Sur Namhansanseong Cultural 1439
Turquía Turquía Bursa e Cumalıkızık: o nacemento do Imperio Otomán Cultural 1452
Pérgamo e o seu paisaxe cultural de estratos múltiples Cultural 1457
Estados Unidos de América Estados Unidos Terreos monumentais de Poverty Point Cultural 1435
Flag of Vietnam.svg Vietnam Complexo paisaxístico de Trang An Mixed 1438

2013 (37ª sesión)[editar | editar a fonte]

19 sitios (14 culturais, 5 naturais)
Anfitrión: Flag of Cambodia.svg Camboxa

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Canada.svg Canadá Factoría baleeira basca de Red Bay Cultural 1412
Flag of the People's Republic of China.svg China Paisaxe cultural dos arrozais en socalcos dos hani de Honghe Cultural 1111
Tian Shan de Sinkiang Natural 1414
Fidxi Fidxi Cidade histórica portuaria de Levuka (F) Cultural 1399
Alemaña Alemaña Bergpark Wilhelmshöhe Cultural 1413
India India Fortes das colinas de Rajastán Cultural 247
Flag of Iran.svg Irán Palacio de Golestán Cultural 1422
Italia Italia Vilas e xardíns Médici na Toscana Cultural 175
Monte Etna Natural 1427
Flag of Japan.svg Xapón Fujisan, lugar sagrado e fonte de inspiración artística Cultural 1418
Flag of Mexico.svg México Reserva da Biosfera "El Pinacate" e Gran Deserto de Altar Natural 1410
Namibia Namibia Deserto de Namib Natural 1430
Níxer Níxer Centro histórico de Agadez Cultural 1268
Flag of North Korea.svg Corea do Norte Monumentos e sitios históricos de Kaesong Cultural 1278
Polonia Polonia
Ucraína Ucraína
Tserkvas de madeira da rexión dos Cárpatos en Polonia e Ucrania Cultural 1424
Portugal Portugal Universidade de Coimbra – Alta e Sofia Cultural 1387
Flag of Qatar.svg Qatar Sitio arqueolóxico de Al Zubarah (F) Cultural 1402
Flag of Tajikistan.svg Taxiquistán Parque nacional de Tajik (Montañas de Pamirs) Natural 1252
Ucraína Ucraína Cidade antiga do Quersoneso táurico e súa "chôra" Cultural 1411

2012 (36ª sesión)[editar | editar a fonte]

26 sitios (20 culturais, 5 naturais, 1 mixto)
Anfitrión: Rusia Rusia

País Sitio Categoría UNESCO
Referencia nº.
Flag of Bahrain.svg Bahrain Industria perlífera tradicional, testimonio dunha economía insular Cultural 1364
Bélxica Bélxica Principais sitios mineiros de Valonia Cultural 1344
Flag of Brazil.svg Brasil Río de Xaneiro: paisaxes cariocas entre a montaña e o mar Cultural 1100
Camerún Camerún
República Centroafricana República Centroafricana
Congo República do Congo (F)
Sitio trinacional de Sangha Natural 1380
Flag of Canada.svg Canadá Paisaxe de Grand Pré Cultural 1404
Chad Chad Lagos de Ounianga (F) Natural 1400
Flag of the People's Republic of China.svg China Sitio fósil de Chengjiang Natural 1388
Sitio de Xanadú Cultural 1389
Costa do Marfil Costa do Marfil Cidade histórica de Grand-Bassam Cultural 1322
Flag of France.svg Francia Bacia mineira de Nord-Pas de Calais Cultural 1360
Alemaña Alemaña Ópera do Margrave de Bayreuth Cultural 1379
India India Ghats occidentais Natural 1342
Flag of Indonesia.svg Indonesia Paisaxe Cultural de Bali: a arte marcial Subak como unha manifestación da filosofía "Tri Hita Karana" Cultural 1194
Flag of Iran.svg Irán Gonbad-e Qābus Cultural 1398
Masjed-e Jāmé de Isfahan Cultural 1397
Flag of Israel.svg Israel Sitios de evolución humana no Monte Carmelo: as covas de Nahal Me'arot / Wadi el-Mughara Cultural 1393
Flag of Malaysia.svg Malaisia Património arqueolóxico do val de Lenggong Cultural 1396
Marrocos Marrocos Rabat, capital moderna e cidade histórica: un patrimonio compartido Cultural 1401
Palau Palau Lagoa meridional das illas Chelbacheb (F) Mixto 1386
Flag of Palestine.svg Palestina Lugar de nacemento de Xesús: Basílica da Natividade e ruta de peregrinación en Belén (F) Cultural 1433
Portugal Portugal Cidade cuartel fronteiriza de Elvas e as súas fortificacións Cultural 1367
Rusia Rusia Parque Natural dos Pilares do Lena Natural 1299
Senegal Senegal País Bassari: Paisaxes culturais de Bassari, Fula e Bedik Cultural 1407
Eslovenia Eslovenia
España España
Patrimonio do mercurio (Almadén e Idrija) Cultural 1313
Suecia Suecia Granxas decoradas de Hälsingland Cultural 1282
Turquía Turquía Sitio neolítico de Çatalhöyük Cultural 1405

2011 (35ª sesión)[editar | editar a fonte]

25 sitios (21 culturais, 3 naturais, 1 mixto)
Anfitrión: Flag of France.svg Francia

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Australia Australia Costa de Ningaloo Natural 1369
Austria Austria
Flag of France.svg Francia
Alemaña Alemaña
Italia Italia
Eslovenia Eslovenia
Suíza Suíza
Sitios palafíticos prehistóricos dos Alpes Cultural 1363
Flag of Barbados.svg Barbados Centro histórico de Bridgetown e a súa Guarnición Militar (F) Cultural 1376
Flag of the People's Republic of China.svg China Paisaxe cultural do lago do oeste en Hangzhou Cultural 1334
Flag of Colombia.svg Colombia Paisaxe cultural do café de Colombia Cultural 1121
Etiopía Etiopía Paisaxe cultura de Konso Cultural 1333
Flag of France.svg Francia O paisaxe cultural mediterráneo agropastoral de Causses e Cévennes Cultural 1153
Alemaña Alemaña Fábrica Fagus en Alfeld Cultural 1368
Flag of Iran.svg Irán Xardín persa Cultural 1372
Italia Italia Centros de poder dos longobardos en Italia (568-774 d.C.) Cultural 1318
Flag of Japan.svg Xapón Hiraizumi - Templos, xardíns e sitios arqueolóxicos que representan á Terra Budista Pura Cultural 1277
Illas Ogasawara Natural 1362
Flag of Jordan.svg Xordania Área protexida do Uadi Rum Mixed 1377
Quenia Kenya Forte Xesús, Mombasa Cultural 1295
Sistema de lago Quenia no gran val do Rift Natural 1060
Flag of Mongolia.svg Mongolia Complexo petroglífico das Montañas Altai Cultural 1382
Flag of Nicaragua.svg Nicaragua Catedral de León Cultural 1236
Senegal Senegal Delta do Saloum Cultural 1359
España España Paisaxe cultural da serra de Tramuntana Cultural 1371
Sudán Sudán Sitios arqueolóxicos da illa de Meroe Cultural 1336
Flag of Syria.svg Siria Aldeas antigas do norte de Siria Cultural 1348
Turquía Turquía Mesquita e complexo social de Selim Cultural 1366
Ucraína Ucraína Residencia metropolitana de Bukovinos e Dalmates Cultural 1330
Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Unidos Sitios culturais de Al Ain ( Hafit, Hili, Bidaa Bint Saud e Áreas de Oasis) (F) Cultural 1343
Flag of Vietnam.svg Vietnam Ciudadela da dinastía Ho Cultural 1358

2010 (34ª sesión)[editar | editar a fonte]

21 sitios (15 culturais, 5 naturais, 1 mixto)
Anfitrión: Flag of Brazil.svg Brasil

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Australia Australia Sitios australianos de presidios Cultural 1306
Flag of Brazil.svg Brasil Praza de San Francisco de São Cristóvão Cultural 1272
Flag of Chile.svg Chile China Danxia Natural 1335
Monumentos históricos de Dengfeng na "Cidade do ceo e da terra" Cultural 1305
Flag of France.svg Francia Cidade episcopal de Albi Cultural 1337
Pitóns, circos e murallas da illa da Reunión Natural 1317
India India Jantar Mantar, Jaipur Cultural 1338
Flag of Iran.svg Irán Conxunto do Khānegāh e do santuario do Xeque Safi Al Din en Ardabil Cultural 1345
Conxunto do bazar histórico de Tabriz Cultural 1346
Flag of Kiribati.svg Kiribati Área protexida das illas Fénix (F) Natural 1325
Illas Marshall Illas Marshall Sitio de probas nucleares do atol Bikini (F) Cultural 1339
Flag of Mexico.svg México Camino Real de Tierra Adentro Cultural 1351
covas prehistóricas de Yagul e Mitla no Val de Oaxaca central Cultural 1352
Países Baixos Países Baixos Zona de canles concéntricos do século XVII delimitada polo Singelgracht de Ámsterdam Cultural 1349
Rusia Rusia Meseta de Putorana Natural 1234
Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita Distrito de At-Turaif en ad-Dir'iyah Cultural 1329
Flag of South Korea.svg Corea do Sur Vilas históricas de Korea: Hahoe e Yangdong Cultural 1324
Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka Mesetas centrais de Sri Lanka Natural 1203
Flag of Tajikistan.svg Taxiquistán Sitio protourbano de Sarazm (F) Cultural 1141
Estados Unidos de América Estados Unidos Papahānaumokuākea Mixto 1326
Flag of Vietnam.svg Vietnam Cidade imperial de Thang Long - Hanói Cultural 1328

2009 (33ª sesión)[editar | editar a fonte]

13 sitios (11 culturais, 2 naturais)
Anfitrión: España España

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Bélxica Bélxica Palacio Stoclet Cultural 1298
Burkina Faso Burkina Faso Ruínas de Loropéni (F) Cultural 1225
Cabo Verde Cabo Verde Cidade Velha, Centro histórico de Ribeira Grande (F) Cultural 1310
Flag of Chile.svg Chile Monte Wutai Cultural 1279
Dinamarca Dinamarca
Alemaña Alemaña
Países Baixos Países Baixos
Mar de Wadden Natural 1314
Flag of Iran.svg Irán Sistema hidráulico histórico de Shustar Cultural 1315
Italia Italia Dolomitas Natural 1237
Flag of Kyrgyzstan.svg Kirguizistán Montaña sagrada de Sulamain-Too (F) Cultural 1230
Flag of Peru.svg Perú Cidade sagrada de Caral-Supe, Lima Cultural 1269
Flag of South Korea.svg Corea do Sur Tumbas reais da dinastía Joseon Cultural 1319
Galiza Galiza Torre de Hércules Cultural 1312
Suíza Suíza La Chaux-de-Fonds / Le Locle, planificación urbana de reloxería Cultural 1302
Reino Unido Reino Unido
(Gales Gales)
Ponte-canle e canle de Pontcysyllte Cultural 1303

2008 (32ª sesión)[editar | editar a fonte]

27 sitios (19 culturais, 8 naturais)
Anfitrión: Flag of Canada.svg Canadá

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Cambodia.svg Camboxa Templo de Preah Vihear Cultural 1224
Flag of Canada.svg Canadá Cantíls fósiles de Joggins Natural 1285
Flag of Chile.svg Chile Fujian Tulou Cultural 1113
Parque Nacional do Monte Sanqingshan Natural 1292
Croacia Croacia A chaira de Stari Grad Cultural 1240
Flag of Cuba.svg Cuba Centro histórico de Camagüey Cultural 1270
Flag of France.svg Francia Fortificacións de Vauban Cultural 1283
Lagoas de Nova Caledonia: diversidade de arrecifes e ecosistemas asociados Natural 1115
Alemaña Alemaña Bloques de apartamentos modernos de Berlín Cultural 1239
Islandia Islandia Surtsey Natural 1267
Flag of Iran.svg Irán Conxuntos monásticos armenios de Irán Cultural 1262
Flag of Israel.svg Israel Lugares sagrados bahá'is en Haifa e Galilea occidental Cultural 1220
Italia Italia Mantua e Sabbioneta Cultural 1287
Italia Italia
Suíza Suíza
Camiño de ferro rético na paisaxe dos ríos Albula e Bernina Cultural 1276
Flag of Kazakhstan.svg Casaquistán Saryarka - estepa e lagos do norte do Casaquistán Natural 1102
Quenia Kenya Bosques sagrados de kayas dos Mijikendas Cultural 1231
Flag of Malaysia.svg Malaisia Melaka e George Town, cidades históricas do estreito de Malaca Cultural 1223
Mauricio Mauricio Paisaxe cultural do Morne Cultural 1259
Flag of Mexico.svg México Reserva da biosfera da volvoreta Monarca Natural 1290
Vila protectora de San Miguel e o Santuario de Xesús Nazareno de Atotonilco Cultural 1274
Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea Antigo sitio agrícola de Kuk (F) Cultural 887
San Marino San Marino Centro histórico de San Marino e Monte Titano (F) Cultural 1245
Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita Sitio arqueolóxico de Al-Hijr (Madâin Sâlih) (F) Cultural 1293
Eslovaquia Eslovaquia Igrexas de madeira da parte eslovaca dos Cárpatos Cultural 1273
Suíza Suíza Sitio tectónico suízo do Sardona Natural 1179
Vanuatu Vanuatu Dominios do xefe Roi Mata (F) Cultural 1280
Flag of Yemen.svg Iemen Arquipélago de Socotra Natural 1263

2007 (31ª sesión)[editar | editar a fonte]

22 sitios (16 culturais, 4 naturais, 2 mixtos)
Anfitrión: Nova Zelandia Nova Zelandia

País Sitio Categoría UNESCO
Referencia nº
Australia Australia Ópera de Sydney Cultural 166
Flag of Azerbaijan.svg Acerbaixán Paisaxe cultural de arte rupestre de Gobustán Cultural 1076
Bosnia e Hercegovina Bosnia e Hercegovina Ponte Mehmed Paša Sokolović en Višegrad Cultural 1260
Flag of Canada.svg Canadá Canle Rideau Cultural 1221
Flag of Chile.svg Chile Diaolou e aldeas de Kaiping Cultural 1112
Karst de China meridional (Fase II) Mixto 1248
Flag of France.svg Francia Bordeos, Porto da Lua Cultural 1256
Gabón Gabón Ecosistema e paisaxe cultural de Lopé-Okanda (F) Mixed 1147
Alemaña Alemaña
Eslovaquia Eslovaquia
Ucraína Ucraína
Faias primarias dos Cárpatos e outras rexións de Europa Natural 1133
Grecia Grecia cidade vella de Corfú Cultural 978
India India Conxunto do Forte Vermello Cultural 231
Flag of Iraq.svg Iraq Cidade arqueolóxica de Samarra Cultural 276
Flag of Japan.svg Xapón Minas de prata de Iwami Ginzan e a súa paisaxe cultural Cultural 1246
Madagascar Madagascar Pluviselvas de Atsinanana Natural 1257
Flag of Mexico.svg México Campus universitario central da Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) Cultural 1250
Namibia Namibia Twyfelfontein ou /Ui-//aes (F) Cultural 1255
Serbia Serbia Gamzigrad-Romuliana, Palacio de Galerius Cultural 1253
Sudáfrica Suráfrica Paisaxe cultural e botánico de Richtersveld Cultural 1265
Flag of South Korea.svg Corea do Sur Illa volcánica e chemineas de lava de Jeju Natural 1264
España Parque Nacional do Teide Natural 1258
Suíza Suíza Lavaux, viñedos en socalcos Cultural 1243
Flag of Turkmenistan.svg Turcomenistán Fortalezas partas de Nisa Cultural 1242

2006 (30ª sesión)[editar | editar a fonte]

18 sitios (16 culturais, 2 naturaos)
anfitrión: Lituania Lituania

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Chile.svg Chile Cidade mineira de Sewell Cultural 1214
Flag of the People's Republic of China.svg China Santuarios do panda xigante de Sichuan - Wolong, Monte Siguniang e Montañas Jianjin Natural 1213
Yin Xu Cultural 1114
Flag of Colombia.svg Colombia Santuario de fauna e flora de Malpelo Natural 1216
Etiopía Etiopía Harar Jugol, a cidade histórica amurallada Cultural 1189
Gambia Gambia
Senegal Senegal
Círculos megalíticos de Senegambia Cultural 1226
Alemaña Alemaña Centro histórico de Ratisbona e Stadtamhof Cultural 1155
Flag of Iran.svg Irán Bisotun Cultural 1222
Italia Italia Xénova: Le Strade Nuove e o sistema dos Palazzi dei Rolli Cultural 1211
Malaui Malaui Arte rupestre de Chongoni Cultural 476
Mauricio Mauricio Aapravasi Ghat (F) Cultural 1227
Flag of Mexico.svg México Paisaxe agavero e antigas instalacións industriais de Tequila Cultural 1209
Flag of Oman.svg Omán Aflaj Sistemas de irrigación de Omán Cultural 1207
Polonia Polonia Centro do centenario en Breslavia Cultural 1165
España España Ponte de Biscaia Cultural 1217
Flag of Syria.svg Siria Crac des Chevaliers e Qal'at Salah El-Din Cultural 1229
Tanzania Tanzania Sitios de arte rupestre de Kondoa Cultural 1183
Reino Unido Reino Unido
(Inglaterra Inglaterra)
Paisaxe mineiro de Cornualles e o oeste de Devon Cultural 1215

2005 (29ª sesión)[editar | editar a fonte]

24 sitios (17 culturais, 7 naturais)
Anfitrion: Sudáfrica Suráfrica

País Sitio Categoría UNESCO
Referencia nº
Flag of Albania.svg Albania Centros históricos de Berat e Gjirokastra Cultural 569
Flag of Bahrain.svg Bahrain Qal'at al-Bahrain – Porto antigo e capital de Dilmun (F) Cultural 1192
Belarús Belarús Conxunto cultural, arquitectónico e residencial da familia Radziwill en Nesvizh Cultural 1196
Belarús Belarús
Estonia Estonia
Finlandia Finlandia
Letonia Letonia
Lituania Lituania
Moldavia Moldavia (F)
Noruega Noruega
Rusia Rusia
Suecia Suecia
Ucraína Ucraína
Arco Xeodésico de Struve Cultural 1187
Bélxica Bélxica Complexo de casa, talleres e museo Plantin-Moretus Cultural 1185
Bosnia e Hercegovina Bosnia e Hercegovina Barrio da Ponte Vella no centro histórico de Mostar (F) Cultural 946
Flag of Chile.svg Chile Oficinas salitreras de Santiago Humberstone e Santa Laura Cultural 1178
Flag of the People's Republic of China.svg China Centro histórico de Macao Cultural 1110
Flag of Cuba.svg Cuba Centro urbano histórico de Cienfuegos Cultural 1202
Exipto Exipto Uadi Al-Hitan (Val das Baleas) Natural 1186
Flag of France.svg Francia Le Havre – Cidade reconstruida por Auguste Perret Cultural 1181
Flag of Iran.svg Irán Soltaniyeh Cultural 1188
Flag of Israel.svg Israel Tels bíblicos – Megiddo, Hazor, Beer Sheba Cultural 1108
Ruta do incenso - Cidades do deserto de Néguev Cultural 1107
Italia Italia Sracusa e a necrópole rochosa de Pantálica Cultural 1200
Flag of Japan.svg Xapón Península de Shiretoko Natural 1193
Flag of Mexico.svg México Illas e áreas protexidas do Golfo de California Natural 1182
Nixeria Nixeria Bosque sagrado de Osun-Osogbo Cultural 1118
Noruega Noruega Fiordes noruegos occidentais – Geirangerfjord e Nærøyfjord Natural 1195
Flag of Panama.svg Panamá Coiba Parque nacional e a súa zona especial de protección mariña Natural 1138
Rusia Rusia Centro histórico da cidade de Yaroslavl Cultural 1170
Sudáfrica Suráfrica Bóveda de Vredefort Natural 1162
Flag of Thailand.svg Tailandia Complexo de forestal de Dong Phayayen-Khao Yai Natural 590
Flag of Turkmenistan.svg Turcomenistán Kunya-Urgench Cultural 1199

2004 (28ª sesión)[editar | editar a fonte]

34 sitios (29 culturais, 5 naturais)
Anfitrión: Flag of the People's Republic of China.svg China

país Sitio Categoría UNESCO
Referencia nº
Andorra Andorra Val de Madriu-Perafita-Claror (F) Cultural 1160
Australia Australia Palacio Real de exposicións e xardíns de Carlton Cultural 1131
Flag of the People's Republic of China.svg China Capitais e tumbas do antiguo reino de Koguryo Cultural 1135
Dinamarca Dinamarca Fiorde xeado de Ilulissat Natural 1149
Alemaña Alemaña Val do Elba en Dresden Cultural 1156
Concello e estatua de Rolando na praza do mercado de Bremen Cultural 1087
Alemaña Alemaña
Polonia Polonia
Parque Muskauer / Parque Mużakowski Cultural 1127
Islandia Islandia Parque nacional de Þingvellir (F) Cultural 1152
India India Parque arqueolóxico de Champaner-Pavagadh Cultural 1101
Terminal de Chhatrapati Shivaji (anteriormente terminal Victoria) Cultural 945
Flag of Indonesia.svg Indonesia Patrimonio dos bosques tropicais ombrófilos de Sumatra Natural 1167
Flag of Iran.svg Irán Bam e a súa contorna cultural Cultural 1208
Pasargadae Cultural 1106
Italia Italia Necrópoles etrusca de Cerveteri e Tarquinia Cultural 1158
Val d'Orcia Cultural 1026
Flag of Japan.svg Xapón Sitios sagrados e rutas de peregrinación dos Montes Kii Cultural 1142
Flag of Jordan.svg Xordania Um er-Rasas (Kastrom Mefa'a) Cultural 1093
Flag of Kazakhstan.svg Casaquistán Petroglifos da paisaxe arqueolóxica de Tamgaly Cultural 1145
Lituania Lituania Sitio arqueolóxico de Kernavė (Reserva cultural de Kernavė) Cultural 1137
Mali Malí Tumba de Askia Cultural 1139
Flag of Mexico.svg México Casa estudio de Luis Barragán Cultural 1136
Flag of Mongolia.svg Mongolia Paisaxe cultural do val do Orkhon Cultural 1081
Marrocos Marrocos Cidade portuguesa de Mazagan (El Jadida) Cultural 1058
Flag of North Korea.svg Corea do Norte Conxunto de tumbas de Koguryo (F) Cultural 1091
Noruega Noruega Vegaøyan - Arquipélago de Vega Cultural 1143
Portugal Portugal Paisaxe vitivinícola da illa do Pico Cultural 1117
Rusia Rusia Conxunto conventual de Novodévichi Cultural 1097
Reserva do sistema natural da illa de Wrangel Natural 1023
Flag of Saint Lucia.svg Santa Lucía Zona de xestión ambiental das Pitons (F) Natural 1161
(Montenegro Montenegro)
Serbia Serbia
Monumentos medievais en Kosovo Cultural 724
Sudáfrica Suráfrica Áreas protexidas da Rexión floral do Cabo Natural 1007
Suecia Suecia Emisora de Radio Varberg Cultural 1134
Togo Togo Koutammakou, o país dos Batammariba (F) Cultural 1140
Reino Unido Reino Unido
(Inglaterra Inglaterra)
Liverpool - Cidade marítima e mercantil Cultural 1150

2003 (27ª sesión)[editar | editar a fonte]

24 sitios (19 culturais, 5 naturais)
Anfitrión: Flag of France.svg Francia

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Afghanistan.svg Afganistán Paisaxes culturais e restos arqueolóxicos do val de Bamiyan Cultural 208
Flag of Argentina.svg Arxentina Quebrada de Humahuaca Cultural 1116
Australia Australia Parque nacional de Purnululu Natural 1094
Flag of Chile.svg Chile Casco histórico da cidade portuaria de Valparaíso Cultural 959
Flag of the People's Republic of China.svg China Áreas protexidas dos tres ríos paralelos de Yunnan Natural 1083
República Checa República Checa Barrio xudeu e basílica de San Procopio en Třebíč Cultural 1078
Gambia Gambia Illa Kunta Kinteh e sitios anexos (F) Cultural 761
India India Abrigos rupestres de Bhimbetka Cultural 925
Flag of Iran.svg Irán Takht-e Soleyman Cultural 1077
Flag of Iraq.svg Iraq Ashur (Qal'at Sherqat) Cultural 1130
Flag of Israel.svg Israel Cidade branca de Tel Aviv - O movemento moderno Cultural 1096
Italia Italia Sacri Monti of Piedmont and Lombardy Cultural 1068
Italia Italia
Suíza Suíza
Monte San Giorgio Natural 1090
Flag of Kazakhstan.svg Casaquistán Mausoleo de Khoja Ahmed Yasawi (F) Cultural 1103
Flag of Mexico.svg México Misións franciscanas da Serra Gorda de Querétaro Cultural 1079
Flag of Mongolia.svg Mongolia (F)
Rusia Rusia
Uvs Nuur Basin Natural 769
Polonia Polonia Igrexas de madeira do sur de Małopolska Cultural 1053
Rusia Rusia Citadela, Cidade antiga e fortaleza de Derbent Cultural 1070
Sudáfrica Suráfrica Paisaxe cultural de Mapungubwe Cultural 1099
España España Conxuntos monumentais renacentistas de Úbeda e Baeza Cultural 522
Sudán Sudán Gebel Barkal e sitios da rexión napatea (F) Cultural 1073
Reino Unido Reino Unido
(Inglaterra Inglaterra)
Reais Xardíns Botánicos de Kew Cultural 1084
Flag of Vietnam.svg Vietnam parque nacional Phong Nha-Ke Bang Natural 951
Cimbabue Cimbabue parque nacional de Matobo Cultural 306

2002 (26ª sesión)[editar | editar a fonte]

9 sitios (8 culturais, 1 mixto)
Anfitrión: Hungría Hungría

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Afghanistan.svg Afganistán Minarete e restos arqueolóxicos de Jam (F) Cultural 211
Exipto Exipto Mosteiro de Santa Catalina do Monte Sinaí Cultural 954
Alemaña Alemaña Centros históricos de Stralsund e Wismar Cultural 1067
Val Superior do Medio Rin Cultural 1066
Hungría Hungría Paisaxe cultural histórico da rexión vitivinícola de Tokaj Cultural 1063
India India Conxunto de templos de Mahabodhien Bodh Gaya Cultural 1056
Italia Italia Cidades do barroco tardío do Val di Noto Cultural 1024
Flag of Mexico.svg México Antiga cidade maia e bosques tropicais protexidos de Calakmul, Campeche Mixed 1061
Flag of Suriname.svg Suriname Cidade de interese histórico de Paramaribo Cultural 940

2001 (25ª sesión)[editar | editar a fonte]

31 sitios (25 culturais, 6 naturais)
Anfitrión: Finlandia Finlandia

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Austria Austria Centro histórico de Viena Cultural 1033
Austria Austria
Hungría Hungría
Paisaxe cultural de Fertő/Neusiedlersee Cultural 772
Botswana Botswana Tsodilo (F) Cultural 1021
Flag of Brazil.svg Brasil Illas do Atlántico brasileiro: Fernando de Noronha e Reserva do Atol das Rocas Natural 1000
Áreas protexidas Cerrado: Chapada dos Veadeiros e Parque nacional Emas Natural 1035
Centro histórico da cidade de Goiás Cultural 993
Flag of the People's Republic of China.svg China Covas de Yungang Cultural 1039
Flag of Cuba.svg Cuba Parque nacional Alejandro de Humboldt Natural 839
República Checa República Checa Vila Tugendhat Cultural 1052
Flag of France.svg Francia Provins, cidade de feiras medievais Cultural 873
Alemaña Alemaña Complexo industrial da mina de carbón de Zollverein en Essen Cultural 975
Flag of Israel.svg Israel Masada (F) Cultural 1040
Cidade vella de Acre Cultural 1042
Italia Italia Villa d'Este, Tivoli Cultural 1025
Quenia Kenya Cidade vella de Lamu Cultural 1055
República Democrática Popular Lao Laos Vat Phou e os antigos establecementos asociados da paisaxe cultural de Champasak Cultural 481
Madagascar Madagascar Colina real de Ambohimanga Cultural 950
Marrocos Marrocos Medina de Esauira (antigua Mogador) Cultural 753
Polonia Polonia Igrexas da Paz de Jawor e Świdnica Cultural 1054
Portugal Portugal Rexión vinícola do Alto Douro Cultural 1046
Centro histórico de Guimarães Cultural 1031
Rusia Rusia Central Sikhote-Alin Natural 766
España España Paisaxe cultural de Aranjuez Cultural 1044
Suecia Suecia Zona de explotación mineira da «Gran Montaña de Cobre» de Falun Cultural 1027
Suíza Suíza Alpes suízos de Jungfrau-Aletsch Natural 1037
Uganda Uganda Tumbas dos reis de Buganda en Kasubi Cultural 1022
Reino Unido Reino Unido
(Inglaterra Inglaterra)
Fábricas do val do Derwent Cultural 1030
Litoral de Dorset e do leste de Devon Natural 1029
Saltaire Cultural 1028
Reino Unido Reino Unido
(Escocia Escocia)
New Lanark Cultural 429
Flag of Uzbekistan.svg Uzbequistán Samarcanda – Encrucillada de culturas Cultural 603

2000 (24ª sesión)[editar | editar a fonte]

61 sitios (50 culturais, 10 naturais, 1 mixto)
Anfitrión: Australia Australia

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Argentina.svg Arxentina Ischigualasto / Parque nacional de Talampaya Natural 966
[[Manzana e estancias xesuíticas de Córdoba]] Cultural 995
Flag of Armenia.svg Armenia Catedral e igrexas de Echmiatsin e do sitio arqueolóxico de Zvartnots Cultural 1011
Mosteiro de Geghard e val alto do Azat Cultural 960
Australia Australia Rexión das Montañas Azuis Natural 917
Austria Austria Paisaxe Cultural de Wachau Cultural 970
Flag of Azerbaijan.svg Acerbaixán Cidade fortificada de Bakú co palacio dos Shirvanshah e a Torre da Doncela (F) Cultural 958
Belarús Belarús Compexo do Palacio de Mir Cultural 625
Bélxica Bélxica Centro Histórico de Bruxas Cultural 996
Principais casas do arquitecto Victor Horta (Bruxelas) Cultural 1005
Minas neolíticas de sílex de Spiennes (Mons) Cultural 1006
Catedral de Nosa Señora de Tournai Cultural 1009
Flag of Bolivia.svg Bolivia Parque nacional Noel Kempff Mercado Natural 967
Tiahuanaco: centro espiritual e político da cultura Tiahuanaca Cultural 567
Flag of Brazil.svg Brasil Complexo de conservación da amazónia central Natural 998
Zona de conservación do Pantanal Natural 999
Flag of Chile.svg Chile Igrexas de Chiloé Cultural 971
Flag of the People's Republic of China.svg China Antigos poboados do sur de Anhui - Xidi e Hongcun Cultural 1002
Tumbas imperiais das dinastías Ming e Qing Cultural 1004
Covas de Longmen Cultural 1003
Monte Qingcheng e o Sistema de irrigación de Dujiangyan Cultural 1001
Croacia Croacia Catedral de Santiago en Šibenik Cultural 963
Flag of Cuba.svg Cuba Paisaje arqueolóxico das primeiras plantacións de café no sueste de Cuba Cultural 1008
República Checa República Checa Columna da Santísima Trinidade de Olomouc Cultural 859
Dinamarca Dinamarca Castelo de Kronborg Cultural 696
Finlandia Finlandia
Suecia Suecia
Costa alta / Arquipélago de Kvarken Natural 898
Flag of France.svg Francia O val do Loira entre Sully-sur-Loire e Chalonnes Cultural 933
Alemaña Alemaña Reino dos xardíns de Dessau-Wörlitz Cultural 534
Illa monástica de Reichenau Cultural 974
Hungría Hungría Primitiva necrópole cristiá de Pécs (Sopianae) Cultural 853
Italia Italia Asís, Basílica de San Francisco e outros sitios franciscanos Cultural 990
Cidade de Verona Cultural 797
Illas Eolias Natural 908
Flag of Japan.svg Xapón Sitios Gusuku e bens culturais asociados do reino de Ryūkyū Cultural 972
Lesoto Lesoto (F)
Sudáfrica Suráfrica
Parque Maloti-Drakensberg Mixed 985
Lituania Lituania
Rusia Rusia
Istmo de Curlandia Cultural 994
Flag of Malaysia.svg Malaisia Parque nacional de Gunung Mulu Natural 1013
parque de Kinabalu (F) Natural 1012
Países Baixos Países Baixos Casa Rietveld Schröder Cultural 965
Flag of Nicaragua.svg Nicaragua Ruínas de León Viejo (F) Cultural 613
Flag of Oman.svg Omán Terra do incenso Cultural 1010
Flag of Peru.svg Perú Centro histórico da cidade de Arequipa Cultural 1016
Rusia Rusia Conxunto do mosteiro de Ferapóntov Cultural 982
Complexo arquitectónico e histórico do Kremlin de Kazán Cultural 980
Senegal Senegal Illa de Saint-Louis Cultural 956
Eslovaquia Eslovaquia Reserva de conservación da cidade de Bardejov Cultural 973
Flag of South Korea.svg Corea do Sur Sitios de dolmens de Koch´ang, Hwasun e Kanghwa Cultural 977
Zonas históricas de Kyongju Cultural 976
España España Conxunto arqueolóxico de Tarraco Cultural 875
Xacemento arqueolóxico de Atapuerca Cultural 989
Igrexas románicas catalanas da Vall de Boí Cultural 988
Palmeral de Elx Cultural 930
Muralla romana de Lugo Cultural 987
Flag of Suriname.svg Suriname Reserva natural de Surinam central (F) Natural 1017
Suecia Suecia Paisaxe agrícola de Öland meridional Cultural 968
Suíza Suíza Os tres castelos, muralla e defensas do burgo de Bellinzona Cultural 884
Tanzania Tanzania Cidade de pedra de Zanzíbar Cultural 173
Reino Unido Reino Unido
(Flag of Bermuda.svg Bermudas) (F)
Cidade histórica de Saint George e fortificacións anexas Cultural 983
Reino Unido Reino Unido
(Gales Gales)
Paisaxe industrial de Blaenavon Cultural 984
Flag of Uzbekistan.svg Uzbequistán Centro histórico de Shakhrisyabz Cultural 885
Flag of Venezuela.svg Venezuela Cidade Universitaria de Caracas, incluíndo a Aula Magna Cultural 986

1999 (23ª sesión)[editar | editar a fonte]

48 sitios (35 culturais, 11 naturais, 2 mixtos)
Anfitrión: Marrocos Marrocos

País Sitio Categoría UNESCO
Referencia nº
Flag of Argentina.svg Arxentina Cova das Mans, Río Pinturas Cultural 936
Península Valdés Natural 937
Austria Austria Cidade de Graz – Centro histórico e castelo de Eggenberg Cultural 931
Bélxica Bélxica
Flag of France.svg Francia
Campanarios municipais de Bélxica e Francia Cultural 943
Flag of Brazil.svg Brasil Reserva do bosque atlántico do sueste Natural 893
Reserva do bosque atlántico da costa do descubrimento Natural 892
Centro hostórico da cidade de Diamantina Cultural 890
Flag of Canada.svg Canadá Parque nacional de Miguasha Natural 686
Flag of the People's Republic of China.svg China Esculturas rupestres de Dazu Cultural 912
Monte Wuyi Mixto 911
Flag of Costa Rica.svg Costa Rica Area de Conservación Guanacaste Natural 928
Flag of Cuba.svg Cuba Parque nacional Desembarco del Granma Natural 889
Val de Viñales Cultural 840
República Checa República Checa Castelo de Litomyšl Cultural 901
Flag of Ecuador.svg Ecuador Centro histórico de Santa Ana de los Ríos de Cuenca Cultural 863
Finlandia Finlandia Sitio funerario da idade do bronce de Sammallahdenmäki Cultural 579
Flag of France.svg Francia Xurisdicción de Saint-Émilion Cultural 932
Alemaña Alemaña Illa dos Museos Cultural 896
Castelo de Wartburg Cultural 897
Grecia Grecia Sitios arqueolóxicos de Micenas e Tirinto Cultural 941
Centro histórico (Chorá) có mosteiro de San Xoán o Teólogo e a cova do Apocalipsis na illa de Patmos Cultural 942
Hungría Hungría Parque nacional de Hortobágy - o Puszta Cultural 474
India India Camiños de ferro de montaña da India Cultural 944
Flag of Indonesia.svg Indonesia Parque nacional de Lorentz Natural 955
Italia Italia Villa Adriana (Tivoli) Cultural 907
Flag of Japan.svg Xapón Santuarios e templos de Nikko Cultural 913
Flag of Mexico.svg México Zona de monumentos arqueolóxicos de Xochicalco Cultural 939
Cidade histórica fortificada de Campeche Cultural 895
Países Baixos Países Baixos Droogmakerij de Beemster (Pólder de Beemster) Cultural 899
Nixeria Nixeria Paisaxe cultural de Sukur (F) Cultural 938
Flag of the Philippines.svg Filipinas Cidade histórica de Vigan Cultural 502
Parque Nacional do río subterráneo de Puerto Princesa Natural 652
Polonia Polonia Kalwaria Zebrzydowska: Complexo arquitectónico e paisaxístico manierista e parque de peregrinación. Cultural 905
Portugal Portugal Laurisilva de Madeira Natural 934
Romanía Romanía Fortalezas dacias dos Montes de Orastia Cultural 906
Centro histórico de Sighişoara Cultural 902
Igrexas de madeira de Maramureș Cultural 904
Rusia Rusia Cáucaso occidental Natural 900
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Saint Kitts e Nevis Parque nacional da Fortaleza de Brimstone Hill (F) Cultural 910
Sudáfrica Suráfrica Sitios fósiles de homínidos de Suráfrica Cultural 915
Parque do humedal de iSimangaliso Natural 914
Illa Robben (F) Cultural 916
España España Eivissa, biodiversidade e cultura Mixed 417
San Cristóbal de La Laguna Cultural 929
Flag of Turkmenistan.svg Turcomenistán Parque Nacional histórico e cultural da 'antigua Merv' (F) Cultural 886
Reino Unido Reino Unido
(Escocia Escocia)
Corazón neolítico das Orcadas Cultural 514
Flag of Vietnam.svg Vietnam Ciudad Antigua de Hoi An Cultural 948
Santuario de My Son Cultural 949

1998 (22ª sesión)[editar | editar a fonte]

30 sitios (27 culturais, 3 naturais)
Host: Flag of Japan.svg Xapón

País Sitio Categoría UNESCO
Referencia nº.
Austria Austria Camiño de ferro de Semmering Cultural 785
Bélxica Bélxica Beguinaxes flamencos Cultural 855
Grand-Place (F) Cultural 857
Os catro elevadores na Canle du Centre e os seus arredores, La Louvière e Le Rœulx (Hainaut) Cultural 856
Flag of Bolivia.svg Bolivia Forte de Samaipata Cultural 883
Flag of the People's Republic of China.svg China Palacio de Verano, xardín imperial de Pekín Cultural 880
Templo do ceo: un altar sagrado imperial en Pekín Cultural 881
Chipre Chipre Choirokoitia Cultural 848
República Checa República Checa Xardíns e castelo de Kroměříž Cultural 860
Reserva da aldea histórica de Holašovice Cultural 861
Flag of France.svg Francia Sitio histórico de Lión Cultural 872
Camiños de Santiago de Compostela en Francia Cultural 868
Alemaña Alemaña a Bauhaus e seus sitios en Weimar, Dessau e Bernau Cultural 846
Italia Italia Zona arqueolóxica e basílica patriarcal de Aquilea Cultural 825
Parque nacional de Cilento e Val de Diano cos sitios arqueolóxicos de Paestum e Velia, e a Certosa di Padula Cultural 842
Centro histórico de Urbino Cultural 828
Flag of Japan.svg Xapón Monumentos históricos da antiga Nara Cultural 870
Líbano Líbano Val de Kadisha (Uadi Qadisha) e o bosque dos cedros de Deus (Horsh Arz el-Rab) Cultural 850
Flag of Mexico.svg México Zona arqueolóxica de Paquimé, Casas Grandes Cultural 560
Zona de monumentos históricos de Tlacotalpan Cultural 862
Países Baixos Países Baixos Ir. D.F. Woudagemaal (estación de bombeo a vapor de D.F. Wouda) Cultural 867
Nova Zelandia Nova Zelandia Illas subantárticas de Nova Zelandia Natural 877
Portugal Portugal
España España
Sitios de arte rupestre prehistórico do Val do Côa e Siega Verde Cultural 866
Rusia Rusia Montañas Doradas de Altái Natural 768
Illas Salomón Illas Salomón Rennell leste (F) Natural 854
España España Arte rupestre do arco mediterráneo da Península Ibérica Cultural 874
Universidade de Alcalá (histórica) e barrio histórico de Alcalá de Henares Cultural 876
Suecia Suecia Porto Naval de Karlskrona Cultural 871
Turquía Turquía Sitio arqueolóxico de Troia Cultural 849
Ucraína Ucraína Leópolis - Conxunto do centro histórico Cultural 865

1997 (21ª sesión)[editar | editar a fonte]

46 sitios (38 culturais, 7 naturais, 1 mixto)
Anfitrión: Italia Italia

Country Site Category UNESCO Reference no.
Australia Australia Illa Heard e Illas McDonald Natural 577
Illa Macquarie Natural 629
Austria Austria Paisaxe cultural de Hallstatt-Dachstein / Salzkammergut Cultural 806
Flag of Bangladesh.svg Bangladesh Sundarbans Natural 798
Flag of Brazil.svg Brasil Centro histórico de São Luís Cultural 821
Flag of the People's Republic of China.svg China Cidade antiga de Ping Yao Cultural 812
Xardíns clásicos de Suzhou Cultural 813
Cidade vella de Lijiang Cultural 811
Flag of Costa Rica.svg Costa Rica Parque nacional da illa do Coco Natural 820
Croacia Croacia Conxunto episcopal da Basílica Eufrasiana no centro histórico de Poreč Cultural 809
Cidade histórica de Trogir Cultural 810
Flag of Cuba.svg Cuba Castelo de San Pedro de la Roca, Santiago de Cuba Cultural 841
Flag of Dominica.svg Dominica Parque Nacional Morne Trois Pitons (F) Natural 814
Estonia Estonia Centro histórico (Cidade vella) de Talín (F) Cultural 822
Flag of France.svg Francia Cidade fortificada histórica de Carcasona Cultural 345
Flag of France.svg Francia
España España
Pireneos - Monte Perdido Mixto 773
Italia Italia Palacio barroco de Caserta e xardíns, acueduto de Vanvitelli e complexo arquitectónico de San Leucio Cultural 549
Sitio arqueolóxico de Agrigento Cultural 831
Sitios arqueolóxicos de Pompeia, Herculano e Torre Annunziata Cultural 829
Xardín botánico (Orto Botanico), Padua Cultural 824
Catedral, Torre Civica e Piazza Grande de Módena Cultural 827
Costa Amalfitana Cultural 830
Portovenere, Cinque Terre, e as Illas (Palmaria, Tino e Tinetto) Cultural 826
Residencias da casa real de Savoia Cultural 823
Su Nuraxi de Barumini Cultural 833
Vila Romana del Casale Cultural 832
Quenia Kenya Parque nacional do lago Turkana Natural 801
Parque nacional / Bosque natural do Monte Kenia (F) Natural 800
Letonia Letonia Centro histórico de Riga (F) Cultural 852
Flag of Mexico.svg México Hospicio Cabañas, Guadalajara Cultural 815
Marrocos Marrocos Sitio arqueolóxico de Volubilis Cultural 836
Medina de Tetuán (oficialmente coñecida como Titawin) Cultural 837
Flag of Nepal (with spacing, aspect ratio 4-3).svg Nepal Lumbini, lugar de nacemento de Buda Cultural 666
Países Baixos Países Baixos Zona histórica de Willemstad, centro da cidade e porto, Antillas Neerlandesas Curaçao Cultural 819
Rede de muíños de Kinderdijk-Elshout Cultural 818
Flag of Pakistan.svg Paquistán Forte de Rohtas Cultural 586
Flag of Panama.svg Panamá Sitio arqueolóxico de Panamá Vello e Distrito histórico de Panamá Cultural 790
Polonia Polonia Castelo da orde teutónica de Malbork Cultural 847
Cidade medieval de Toruń Cultural 835
Flag of South Korea.svg Corea do Sur complexo de palacios de Changdeokgung Cultural 816
Fortaleza de Hwaseong Cultural 817
España España As Médulas Cultural 803
Palau de la Música Catalana e Hospital de Sant Pau, Barcelona Cultural 804
Mosteiros de San Millán Yuso e Suso Cultural 805
Tunisia Tunisia Dougga / Thugga Cultural 794
Reino Unido Reino Unido
(Inglaterra Inglaterra)
Greenwich marítimo Cultural 795

1996 (20ª sesión)[editar | editar a fonte]

37 sitios (30 culturais, 5 naturais, 2 mixto)
Anfitrión: Flag of Mexico.svg México

País Sitio Categoría UNESCO Referencía nº
Flag of Armenia.svg Armenia Mosteiros de Haghpat e Sanahin (F) Cultural 777
Austria Austria Centro histórico da cidade de Salzburgo Cultural 784
Palacio e xardíns de Schönbrunn (F) Cultural 786
Flag of Belize.svg Belize Sistema de reservas da barreira do arrecife de Belize (F) Natural 764
Benín Benín
 BFA
Níxer Níxer
Complexo W-Arly-Pendjari Natural 749
Flag of the People's Republic of China.svg China Parque nacional de Lushan Cultural 778
Paisaxe do monte Emei, incluíndo a paisaxe do Buda xigante de Leshan Mixto 779
República Checa República Checa Paisaxe cultural de Lednice–Valtice Cultural 763
República Democrática do Congo R.D. do Congo Reserva de fauna de Okapi Natural 718
Finlandia Finlandia Fábrica de tratamiento de madiera e cartón de Verla Cultural 751
Flag of France.svg Francia Canal do Midi Cultural 770
Xeorxia Xeorxia Alta Svaneti Cultural 709
Alemaña Alemaña A Bauhaus e seus sitios en Weimar, Dessau e Bernau Cultural 729
Catedral de Colonia Cultural 292
Monumentos conmemorativos a Lutero en Eisleben e Wittenberg Cultural 783
Grecia Grecia Sitio arqueolóxico de Egas o Aigai (actual Vergina) Cultural 780
Hungría Hungría Milenaria abadía beneditina de Pannonhalma e a súa contorna natural Cultural 758
Flag of Indonesia.svg Indonesia Sitio dos primeiros homes de Sangiran Cultural 593
Irlanda Irlanda Sceilg Mhichíl Cultural 757
Italia Italia Castel del Monte Cultural 398
Monumentos paleocristianos de Rávena Cultural 788
Centro histórico da cidade de Pienza Cultural 789
Os Trulli de Alberobello Cultural 787
Flag of Japan.svg Xapón Conmemoración da Paz de Hiroshima (Cúpula de Genbaku) Cultural 775
Santuario xintoísta de Itsukushima Cultural 776
Mauritania Mauritania Antigos Ksour de Ouadane, Chinguetti, Tichitt s Oualata Cultural 750
Flag of Mexico.svg México Zona de monumentos históricos de Santiago de Querétaro Cultural 792
Cidade prehispánica de Uxmal Cultural 791
Marrocos Marrocos Cidade histórica de Meknes Cultural 793
Países Baixos Países Baixos Líña de defensa de Ámsterdam Cultural 759
Portugal Portugal Centro histórico de Oporto, ponte de Luiz I e Mosteiro da Serra do Pilar Cultural 755
Rusia Rusia Lago Baikal Natural 754
Volcáns de Kamchatka Natural 765
España España Cidade histórica fortificada de Cuenca Cultural 781
Llotja de la Seda de Valencia Cultural 782
Suecia Suecia Aldea-igrexa de Gammelstad, Luleå Cultural 762
Rexión de Laponia Mixto 774

1995 (19ª sesión)[editar | editar a fonte]

29 sitios (23 culturais, 6 naturais)
Anfitrión: Alemaña Alemaña

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Canada.svg Canadá Cidade vella de Lunenburg Cultural 741
Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Parque internacional da Paz Waterton-Glacier Natural 354
Flag of Chile.svg Chile Parque nacional Rapa Nui (F) Cultural 715
Flag of Colombia.svg Colombia Centro histórico de Santa Cruz de Mompox Cultural 742
Parque arqueolóxico nacional de Tierradentro Cultural 743
Parque arqueolóxico de San Agustín Cultural 744
República Checa República Checa Kutná Hora:Centro histórico da cidade coa igrexa de San Bárbara e a Catedral da nosa Señora en Sedlec Cultural 732
Dinamarca Dinamarca Catedral de Roskilde Cultural 695
Flag of France.svg Francia Centro Histórico de Aviñón: Palacio Papal, Conxunto Episcopal e Ponte de Aviñón Cultural 228
Alemaña Alemaña Sitio fosilífero de Messel Natural 720
Hungría Hungría
Eslovaquia Eslovaquia
Covas cársticas de Aggtelek e do karst eslovaco Natural 725
Italia Italia Crespi d'Adda Cultural 730
Ferrara, cidade renacentista, e seu delta do Po Cultural 733
Centro histórico de Nápoles Cultural 726
Centro histórico de Siena Cultural 717
Flag of Japan.svg Xapón Aldeas históricas de Shirakawa-go e Gokayama Cultural 734
República Democrática Popular Lao Laos Cidade de Luang Prabang (F) Cultural 479
Países Baixos Países Baixos Schokland e arredores (F) Cultural 739
Flag of the Philippines.svg Filipinas Arrozais en socalcos das cordilleiras de Filipinas Cultural 722
Portugal Portugal Paisaxe cultural de Sintra Cultural 723
Flag of South Korea.svg Corea do Sur Templo de Haeinsa Janggyeong Panjeon, os depósitos para o Tripitaka coreana Woodblocks Cultural 737
Santuario de Chongmyo Cultural 738
Cova de Seokguram e Templo de Bulguksa (F) Cultural 736
Rusia Rusia Bosques virxes de Komi Natural 719
Suecia Suecia Cidade hanseática de Visby Cultural 731
Reino Unido Reino Unido
(Flag of Tristan da Cunha.svg Tristán da Cunha) (F)
Illa Gough e Illa Inaccesible Natural 740
Reino Unido Reino Unido
(Escocia Escocia)
Cidades antigas e novas de Edimburgo Natural 728
Estados Unidos de América Estados Unidos Parque nacional das Covas de Carlsbad Natural 721
Flag of Uruguay.svg Uruguai Barrio histórico da cidade da Colonia del Sacramento (F) Cultural 747

1994 (18ª sesión)[editar | editar a fonte]

29 sitios (21 culturais, 8 naturais)
Anfitrión: Flag of Thailand.svg Tailandia

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Australia Australia Sitios australianos de mamíferos fósiles (Riversleigh / Naracoorte) Natural 698
Flag of the People's Republic of China.svg China Conxunto de edificios antigos das montañas de Wudang Cultural 705
Conxunto histórico do palacio de Potala, Lhasa Cultural 707
Residencia de montaña e templos veciños en Chengde Cultural 703
Templo e cemiterio de Confucio e residencia da familia Kong en Qufu Cultural 704
Flag of Colombia.svg Colombia Parque nacional Los Katíos Natural 711
República Checa República Checa Igrexa de peregrinación de San Juan Nepomuceno en Zelená Hora Cultural 690
Dinamarca Dinamarca Túmulos, Pedras Rúnicas e Igrexa de Jelling (F) Cultural 697
Finlandia Finlandia Igrexa vella de Petäjävesi Cultural 584
Xeorxia Xeorxia Catedral de Bagrati e Mosteiro de Gelati (F) Cultural 710
Monumentos históricos de Mtskheta Cultural 708
Alemaña Alemaña Colexiata, castelo e cidade vella de Quedlinburg Cultural 535
Fábrica siderúrxica de Völklingen Cultural 687
Italia Italia A cidade de Vicenza e as vilas palladianas do Véneto Cultural 712
Flag of Japan.svg Xapón Monumentos históricos da antiga Kioto (Cidades de Kyoto, Uji e Otsu) Cultural 688
Lituania Lituania Centro histórico de Vilna (F) Cultural 541
Luxemburgo Luxemburgo Cidade de Luxemburgo: os seus antigos barrios e fortificacións (F) Cultural 699
Flag of Mexico.svg México Primeros mosteiros do século XVI nas abas do Popocatépetl Cultural 702
Flag of Oman.svg Omán Santuario do Oryx árabe (excluido en 2007) Natural 654
Flag of Peru.svg Perú Liñas e xeróglifos de Nazca e de Pampas de Jumana Cultural 700
Rusia Rusia Igrexa da Ascensión de Kolómenskoye Cultural 634
España España Parque nacional de Doñana Natural 685
Suecia Suecia Grabados rupestres de Tanum Cultural 557
Skogskyrkogården Cultural 558
Turquía Turquía Cidade de Safranbolu Cultural 614
Uganda Uganda Parque nacional da selva impenetrable de Bwindi (F) Natural 682
Parque nacional dos Montes Ruwenzori Natural 684
Flag of Venezuela.svg Venezuela Parque nacional Canaima Natural 701
Flag of Vietnam.svg Vietnam Baía de Hạ Long Natural 672

1993 (17ª sesión)[editar | editar a fonte]

33 sitios (29 culturais, 4 naturais)
Anfitrión: Flag of Colombia.svg Colombia

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of El Salvador.svg O Salvador Sitio arqueolóxico da Joya de Cerén (F) Cultural 675
Alemaña Alemaña Mosteiro de Maulbronn Cultural 546
Cidade de Bamberg Cultural 624
India India Tumba de Humayun Cultural 232
Qutb Minar e os seus monumentos, Delhi Cultural 233
Irlanda Irlanda Brú na Bóinne – Conxunto Arqueolóxico do Val do Boyne (F) Cultural 659
Italia Italia The Sassi e o parque das igrexas rupestres de Matera Cultural 670
Flag of Japan.svg Xapón Monumentos budistas da rexión de Hōryū-ji Cultural 660
Himeji-jo (F) Cultural 661
Shirakami-Sanchi Natural 663
Yakushima Natural 662
Flag of Mexico.svg México Centro histórico de Zacatecas Cultural 676
Pinturas rupestres da serra de San Francisco Cultural 714
Santuario da baleas de El Vizcaino Natural 554
Flag of Paraguay.svg Paraguai Misións xesuítas de La Santísima Trinidad de Paraná e Jesús de Tavarangue (F) Cultural 648
Flag of the Philippines.svg Filipinas Igrexas barrocas das Filipinas (F) Cultural 677
Parque mariño do Arrecife de Tubbataha Natural 653
Romanía Romanía Igrexas de Moldavia Cultural 598
Mosteiro de Horezu Cultural 597
Aldeas con igrexas fortificadas de Transilvania Cultural 596
Rusia Rusia Conxunto arquitectónico da Laura da Trinidad e San Serxio en Sérgiev Posad Cultural 657
Eslovaquia Eslovaquia Vila histórica de Banská Štiavnica e os monumentos técnicos nos seus arredores Cultural 618
Levoča, o castelo de Spiš e os monumentos culturais asociados Cultural 620
Vlkolínec (F) Cultural 622
España España Conxunto arqueolóxico de Mérida Cultural 664
Camiño de Santiago: Camiño Francés e rutas do norte Cultural 669
Mosteiro de Guadalupe Cultural 665
Suecia Suecia Birka e Hovgården Cultural 555
Forxas de Engelsberg Cultural 556
Flag of Uzbekistan.svg Uzbequistán Centro histórico de Bukhara Cultural 602
Flag of Venezuela.svg Venezuela Coro e o seu porto (F) Cultural 658
Flag of Vietnam.svg Vietnam Conxunto de monumentos de Hué (F) Cultural 678
Flag of Yemen.svg Iemen Cidade histórica de Zabid Cultural 611

1992 (16ª sesión)[editar | editar a fonte]

20 sites (16 culturais, 4 naturais)
Anfitrión: Estados Unidos de América Estados Unidos

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Albania.svg Albania Butrint (F) Cultural 570
Flag of Algeria.svg Alxeria Casba de Alxer Cultural 565
Australia Australia Illa Fraser Natural 630
Flag of Cambodia.svg Camboxa Angkor (F) Cultural 668
Flag of the People's Republic of China.svg China Rexión de interese paisaxístico e histórico de Huanglong Natural 638
Área de interese paisaxístico e histórico do Val de Jiuzhaigou Natural 637
Área de interese paisaxístico e histórico de Wulingyuan Natural 640
(Checoslovaquia Checoslovaquia)
República Checa República Checa
Centro histórico de Český Krumlov Cultural 617
Centro histórico de Praga Cultural 616
Centro histórico de Telč (F) Cultural 621
Flag of France.svg Francia Catedral de Bourges Cultural 635
Alemaña Alemaña Minas de Rammelsberg, Cidade histórica de Goslar e Sistema de xestión da auga de Upper Harz Cultural 623
Grecia Grecia Pitagoreo e Hereo de Samos Cultural 595
Flag of Mexico.svg México El Tajín, cidade prehispánica Cultural 631
Polonia Polonia cidade vella de Zamość Cultural 564
Rusia Rusia Conxunto histórico e cultural das illas Solovetsky Cultural 632
Monumentos históricos de Nóvgorod e seus arredores Cultural 604
Monumentos Brancos de Vladímir e Súzdal Cultural 633
Flag of Thailand.svg Tailandia Sitio arqueolóxico de Ban Chiang Cultural 575
Estados Unidos de América Estados Unidos Pueblo de Taos Cultural 492

1991 (15ª sesión)[editar | editar a fonte]

22 sitios (16 culturais, 6 naturais)
Anfitrión: Tunisia Tunisia

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Australia Australia Baía Shark, Australia Occidental Natural 578
Flag of Bolivia.svg Bolivia Cidade histórica de Sucre Cultural 566
Flag of Brazil.svg Brasil Parque nacional Serra da Capivara Cultural 606
Finlandia Finlandia Fortaleza de Suomenlinna Cultural 583
Rauma antiga (F) Cultural 582
Flag of France.svg Francia Catedral de Notre-Dame, antiga abadía de Saint-Remi e Palacio de Tau, Reims Cultural 601
París, ribeiras do Sena Cultural 600
Alemaña Alemaña Abadía e vello mosteiro de Lorsch Cultural 515
India India Conxunto de templos de Borobodur Cultural 592
Parque nacional de Komodo Natural 609
Conxunto de templos de Prambanan Cultural 642
Parque nacional de Ujung Kulon (F) Natural 608
Flag of Mexico.svg México Centro histórico de Morelia Cultural 585
Mozambique Mozambique Illa de Mozambique (F) Cultural 599
Níxer Níxer Reservas naturais de Air e de Teneré (F) Natural 573
Romanía Romanía Delta do Danubio (F) Natural 588
España España Mosteiro de Poblet Cultural 518
Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka Templo de Ouro de Dambulla Cultural 561
Suecia Suecia Real dominio de Drottningholm (F) Cultural 559
Flag of Thailand.svg Tailandia Cidade histórica de Ayutthaya Cultural 576
Cidade histórica de Sukhothai e aldeas históricas asociadas (F) Cultural 574
Santuarios de vida salvaxe de Thungyai-Huai Kha Khaeng Natural 591

1990 (14ª sesión)[editar | editar a fonte]

16 sitios (11 culturais, 2 naturais, 3 mixtos)
Anfitrión: Flag of Canada.svg Canadá

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Bolivia.svg Bolivia Misións xesuíticas de Chiquitos Cultural 529
Flag of the People's Republic of China.svg China Monte Huangshan Mixto 547
Flag of the Dominican Republic.svg República Dominicana Cidade colonial de Santo Domingo (F) Cultural 526
Alemaña Alemaña Palacios e parques de Potsdam e Berlín Cultural 532
Grecia Grecia Delos Cultural 530
Mosteiros de Daphni, Hosios Loukas e Mosteiro de Nea Moni de Chios Cultural 537
Italia Italia Centro histórico de San Gimignano Cultural 550
Madagascar Madagascar Reserva natural integral de Tsingy de Bemaraha (F) Natural 494
Nova Zelandia Nova Zelandia Te Wahipounamu, zona suroeste de Nova Zelandia Natural 551
Parque nacional de Tongariro (F) Mixto 421
Flag of Peru.svg Perú Parque nacional do Río Abiseo Mixto 548
(Unión Soviética Unión Soviética)
Rusia Rusia
Centro histórico de San Petersburgo e conxuntos monumentais anexos (F) Cultural 540
Kizhi Pogost Cultural 544
Kremlin e Praza Vermella, Moscova Cultural 545
(Unión Soviética Unión Soviética)
Ucraína Ucraína (F)
Kiev: Catedral de Santa Sofía e edificios monásticos relacionados, Kiev-Pechersk Lavra Cultural 527
(Unión Soviética Unión Soviética)
Flag of Uzbekistan.svg Uzbequistán (F)
Itchan Kala Cultural 543

1989 (13ª sesión)[editar | editar a fonte]

7 sitios (4 culturais, 2 naturais, 1 mixto)
Anfitrión: Flag of France.svg Francia

PaÍS SitIO CategorÍA UNESCO ReferencIA Nº.
Grecia Grecia Sitio arqueolóxico de Mystras Cultural 511
Sitio arqueolóxico de Olimpia Cultural 517
India India Monumentos Budistas de Sanchi Cultural 524
Mali Malí Cantíls de Bandiagara (Terra dos Dogóns) Mixto 516
Mauritania Mauritania Parque nacional da ribeira do Arguin (F) Natural 506
Portugal Portugal Mosteiro de Alcobaça Cultural 505
Zambia Zambia (F)
Cimbabue Cimbabue
Mosi-oa-Tunya / Cataratas Victoria Natural 509

1988 (12ª sesión)[editar | editar a fonte]

27 sitios (19 culturais, 5 naturais, 3 mixtos)
Anfitrión: Flag of Brazil.svg Brasil

País Sitio Categoría UNESCO
Referencia nº
Australia Australia Trópicos húmidos de Queensland Natural 486
República Centroafricana República Centroafricana Parque Nacional do Manovo-Gounda St. Floris (F) Natural 475
Flag of Cuba.svg Cuba Trinidad e o Valle de los Ingenios Cultural 460
Flag of France.svg Francia Gran illa e Neustadt, Estrasburgo Cultural 495
Grecia Grecia Cidade medieval de Rodas Cultural 493
Meteora Mixto 455
Monte Athos Mixto 454
Monumentos paleocristianos e bizantinos de Tesalónica Cultural 456
Santuario de Asclepios en Epidauro Cultural 491
India India Nanda Devi e parques nacionais do Val de Flores Natural 335
Mali Malí Cidades antigas de Djennée (F) Cultural 116
Tombouctou Cultural 119
Flag of Mexico.svg México Cidade histórica de Guanajuato e minas adxacentes Cultural 482
Cidade prehispánica de Chichén Itzá Cultural 483
Flag of Oman.svg Omán Sitios arqueolóxicos de Bat, Al-Khutm e Al-Ayn Cultural 434
Flag of Peru.svg Perú Centro histórico de Lima Cultural 500
España España Cidade vella de Salamanca Cultural 381
Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka Cidade vella de Galle e súas fortificacións Cultural 451
Cidade sagrada de Kandy Cultural 450
Reserva forestal de Sinharaja Natural 405
Tunisia Tunisia Kairouan Cultural 499
Medina de Sousse Cultural 498
Turquía Turquía HierápolisPamukkale Mixto 485
XanthosLetoon Cultural 484
Reino Unido Reino Unido
(Inglaterra Inglaterra)
Catedral de Canterbury, Abadía de San Augustín, e Igrexa de San Martiño Cultural 496
Torre de Londres Cultural 488
Reino Unido Reino Unido
(Flag of the Pitcairn Islands.svg Illas Pitcairn)
Illa Henderson (F) Natural 487

1987 (11ª sesión)[editar | editar a fonte]

41 sitios (32 culturais, 7 naturais, 2 mixtos)
Anfitrió: Flag of France.svg Francia

País Sitio Categoría UNESCO
Referencia nº
Australia Australia Parque nacional Uluṟu-Kata Tjuṯa Mixto 447
Flag of Bolivia.svg Bolivia Cidade de Potosí (F) Cultural 420
Flag of Brazil.svg Brasil Brasilia Cultural 445
Camerún Camerún Reserva de fauna de Dja (F) Natural 407
Flag of Canada.svg Canadá Parque nacional Gros Morne Natural 419
Flag of the People's Republic of China.svg China Palacios imperiais das dinastías Ming e Qing en Pequín e Shenyang Cultural 439
Mausoleo do primeiro emperador Qin Shi Huang Cultural 441
Covas de Mogao Cultural 440
Monte Taishan (F) Mixed 437
Sitio do home de Pekín en Zhoukoudian Cultural 449
A Gran Muralla Cultural 438
Alemaña Alemaña Cidade Hanseática de Lübeck Cultural 272
Alemaña Alemaña
Reino Unido Reino Unido
Fronteiras do Imperio Romano Cultural 430
Grecia Grecia Acrópole de Atenas Cultural 404
Sitio arqueolóxico de Delfos Cultural 393
Hungría Hungría Budapest, incluíndo as ribeiras do Danubio, o Castelo de Buda, o Barrio do Castelo de Buda e a Avenida de Andrássy (F) Cultural 400
Aldea antiga de Hollókő e os seus arredores Cultural 401
India India Covas de Elefanta Cultural 244
Grandes templos viventes de Chola Cultural 250
Conxunto monumental de Pattadakal Cultural 239
Parque nacional de Sundarbans Natural 452
Italia Italia Praza do Duomo, Pisa Cultural 395
Venecia e súa Lagoa Cultural 394
Flag of Mexico.svg México Centro histórico da Cidade de México e Xochimilco (F) Cultural 412
Centro histórico de Oaxaca e sitio arqueolóxico de Monte Albán Cultural 415
Centro histórico de Puebla Cultural 416
Cidade prehispánica e Parque Nacional de Palenque Cultural 411
Cidade prehispánica de Teotihuacán Cultural 414
Sian Ka'an Natural 410
Marrocos Marrocos Ksar de Ait Ben Haddu Cultural 444
Flag of Oman.svg Omán Forte de Bahla (F) Cultural 433
Flag of Peru.svg Perú Parque nacional do Manú Natural 402
España España Catedral, Alcázar e Arquivo de Indias en Sevilla Cultural 383
Tanzania Tanzania Parque nacional do Kilimanjaro Natural 403
Turquía Turquía Nemrut Dağ Cultural 448
Reino Unido Reino Unido
(Inglaterra Inglaterra)
Palacio de Blenheim Cultural 425
Cidade de Bath Cultural 428
Palacio de Westminster e Abadía de Westminster incluíndo a Igrexa de Santa Margarida Cultural 426
Estados Unidos de América Estados Unidos Cultura Chaco Cultural 353
Parque nacional dos Volcáns de Hawai Natural 409
Monticello e a Universidade de Virxinia en Charlottesville Cultural 442

1986 (10ª sesión)[editar | editar a fonte]

29 sitios (23 culturais, 5 naturais, 1 mixtos)
Anfitrión: Flag of France.svg Francia

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Australia Australia Bosques húmidos Gondwana de Australia Natural 368
Flag of Brazil.svg Brasil Parque nacional del Iguazú Natural 355
Alemaña Alemaña Monumentos romanos, Catedral de San Pedro e Igrexa da nosa Señora en Trier Cultural 367
Grecia Grecia Templo de Apolo Epicurius en Bassae (F) Cultural 392
India India Igrexas e conventos de Goa Cultural 234
Fatehpur Sikri Cultural 255
Conxunto monumental de Hampi Cultural 241
Conxunto de templos de Khajuraho Cultural 240
Libia Libia Cidade vella de Gadamés Cultural 362
Flag of Peru.svg Perú Zona arqueolóxica de Chan Chan Cultural 366
Portugal Portugal Centro histórico de Évora Cultural 361
(Iugoslavia Iugoslavia)
Serbia Serbia
Mosteiro de Studenica Cultural 389
(Iugoslavia Iugoslavia)
Eslovenia Eslovenia (F)
Covas de Škocjan Natural 390
España España Parque Nacional de Garajonay Natural 380
Cidade histórica de Toledo Cultural 379
Cudade vella de Cáceres Cultural 384
Arquitectura mudéxar de Aragón Cultural 378
Flag of Syria.svg Siria Cidade vella de Alepo Cultural 21
Turquía Turquía Hattusa: a Capital Hitita Cultural 377
Reino Unido Reino Unido
(Inglaterra Inglaterra)
Castelo e Catedral de Durham (F) Cultural 370
Ironbridge Gorge Cultural 371
Stonehenge, Avebury e sitios relacionados Cultural 373
Parque de Studley Royal includindo as ruínas da abadía de Fountains Cultural 372
Reino Unido Reino Unido (F)
(Irlanda do Norte Irlanda do Norte) (F)
Calzada do Xigante Natural 369
Reino Unido Reino Unido
(Escocia Escocia)
San Kilda (F) Mixed 387
Reino Unido Reino Unido
(Gales Gales)
Castelos e murallas do rei Eduardo en Gwynedd (F) Cultural 374
Flag of Yemen.svg Iemen Cidade vella de Sana'a Cultural 385
Cimbabue Cimbabue Gran monumento nacional de Zimbabue Cultural 364
Monumento nacional das ruínas de Khami Cultural 365

1985 (9ª sesión)[editar | editar a fonte]

30 sitios (25 culturais, 4 naturais, 1 mixto)
anfitrión: Flag of France.svg Francia

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Bangladesh.svg Bangladesh Cidade mesquita histórica de Bagerhat Cultural 321
Ruínas do Vihara budista en Paharpur (F) Cultural 322
Benín Benín Palacios Reais de Abomey (F) Cultural 323
Flag of Brazil.svg Brasil Centro histórico de Salvador de Baia Cultural 309
Santuario do Bom Jesus do Congonhas Cultural 334
Bulgaria Bulgaria Tumba tracia de Svechtari Cultural 359
Flag of Canada.svg Canadá Centro histórico de Quebec Cultural 300
Chipre Chipre Igrexas pintadas da rexión de Troodos Cultural 351
Flag of France.svg Francia Pont du Gard Cultural 344
India India Parque nacional de Kaziranga Natural 337
Parque nacional de Keoladeo Natural 340
Parque Nacional de Manas Natural 338
Flag of Iraq.svg Iraq Hatra (F) Cultural 277
Flag of Jordan.svg Xordania Petra (F) Cultural 326
Quseir Amra Cultural 327
Libia Libia Lugares rochosos de Tadrart Acacus Cultural 287
Marrocos Marrocos Medina de Marrakesh Cultural 331
Noruega Noruega Arte rupestre de Alta Cultural 352
Flag of Peru.svg Perú Chavín (sitio arqueolóxico) Cultural 330
Parque Nacional Huascarán Natural 333
España España Cova de Altamira e arte rupestre paleolítica do norte de España Cultural 310
Monumentos de Oviedo e do Reino de Asturias Cultural 312
Casco antigo de Ávila e igrexas extramuros Cultural 348
Cidade vella de segovia e seu acueduto Cultural 311
Cidade vella de Santiago de Compostela Cultural 347
Tunisia Tunisia Cidade púnica de Kerkuane e a súa necrópole Cultural 332
Turquía Turquía Parque nacional de Göreme e os sitios rochosos de Capadocia Mixto 357
Gran mesquita e hospital de Divriği Cultural 358
Áreas históricas de Estambul (F) Cultural 356

1984 (8ª sesión)[editar | editar a fonte]

23 sitios (16 culturais, 7 naturais)
Anfitrión: Flag of Argentina.svg Arxentina

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Argentina.svg Arxentina Parque nacional Iguazú Natural 303
Flag of Argentina.svg Arxentina
Flag of Brazil.svg Brasil
Misións xesuíticas dos Guaranís: San Ignacio Miní, Santa Ana, Nosa Señora de Loreto e Santa Maria Mayor (Arxentina), Ruínas de São Miguel das Missões (Brasil) Cultural 291
Flag of Canada.svg Canadá Parques das Montañas Rochosas Canadenses Natural 304
Flag of Colombia.svg Colombia Porto, fortaleza e grupo de monumentos, Cartaxena (F) Cultural 285
República Democrática do Congo R.D. do Congo Parque nacional Salonga Natural 280
Alemaña Alemaña Castelos de Augustusburg e Falkenlust en Brühl Cultural 288
Cidade do Vaticano Cidade do Vaticano Cidade do Vaticano Cultural 286
India India Templo do Sol, Konârak Cultural 246
Conxunto monumental de Mahabalipuram Cultural 249
Líbano Líbano Anjar Cultural 293
Baalbek Cultural 294
Biblos Cultural 295
Tiro (F) Cultural 299
Malaui Malaui Parque nacional do lago Malaui (F) Natural 289
Flag of Nepal (with spacing, aspect ratio 4-3).svg Nepal Parque nacional de Royal Chitwan Natural 284
España España Alhambra, Generalife e Albaicín, Granada Cultural 314
Catedral de Burgos (F) Cultural 316
Centro histórico de Córdoba Cultural 313
Mosteiro e sitio do Escorial, Madrid Cultural 318
Obras de Antoni Gaudí Cultural 320
Estados Unidos de América Estados Unidos Estatua da Liberdade Cultural 307
Parque Nacional de Yosemite Natural 308
Cimbabue Cimbabue Parque nacional de Mana Pools, Sapi e areas de safari de Chewore (F) Natural 302

1983 (7ª sesión)[editar | editar a fonte]

29 sitios (19 culturais, 9 naturais, 1 mixto)
Anfitriónt: Italia Italia

País Sitio Categoría UNESCO
Referencia nº
Flag of Brazil.svg Brasil Ruínas de São Miguel das Missões Cultural 275
Bulgaria Bulgaria Cidade antiga de Nessebar Cultural 217
Parque nacional do Pirin Natural 225
Mosteiro de Rila Cultural 216
Reserva natural de Srébarna Natural 219
Flag of Canada.svg Canadá Parque nacional Búfalo dos Bosques Natural 256
Flag of Costa Rica.svg Costa Rica (F)
Flag of Panama.svg Panamá
Serra de TalamancaReserva La Amistad / Parque nacional La Amistad Natural 205
Costa do Marfil Costa do Marfil Parque nacional do Comoé Natural 227
Flag of Ecuador.svg Ecuador Parque nacional Sangay Natural 260
Flag of France.svg Francia Abadía de Saint-Savin-sur-Gartempee Cultural 230
Golfo de Porto: Calanques de Piana, Golfo de Girolata, Reserva natural de Scandola Natural 258
Praza Stanislas, Praza da Carrière e Praza d'Alliance en Nancy Cultural 229
Alemaña Alemaña Igrexa de peregrinación de Wies Cultural 271
India India Forte de Agra Cultural 251
Covas de Ajanta (F) Cultural 242
Covas de Ellora Cultural 243
Taj Mahal Cultural 252
Flag of Peru.svg Perú Cidade de Cuzco Cultural 273
Santuario histórico de Machu Picchu (F) Mixto 274
Portugal Portugal Zona central da cidade de Angra do Heroísmo nas Azores Cultural 206
Convento de Cristo en Tomar Cultural 265
Mosteiro de Batalha Cultural 264
Mosteiro dos xerónimos e Torre de Belén en Lisboa (F) Cultural 263
Seychelles Seychelles Reserva Natural do Val de Mai Natural 261
Suíza Suíza Abadía de San Galo (F) Cultural 268
Convento beneditino de San Xoan en Müstair Cultural 269
Cidade vella de Berna Cultural 267
Estados Unidos de América Estados Unidos Parque Nacional das Grandes Montañas Fumegantes Natural 259
La Fortaleza e Sitio Histórico Nacional de San Juan en Porto Rico Cultural 266

1982 (6ª sesión)[editar | editar a fonte]

24 sitios (17 culturais, 5 naturais, 2 mixtos)
Anfitrión: Flag of France.svg Francia

País Sitio Categoría UNESCO
Referencia nº
Flag of Algeria.svg Alxeria Djémila Cultural 191
Val de M'Zab Cultural 188
Tassili n'Ajjer Mixto 179
Timgad Cultural 194
Tipasa Cultural 193
Australia Australia Illas de Lord Howe Natural 186
Zona de natureza salvaxe de Tasmania Mixto 181
Flag of Brazil.svg Brasil Centro histórico da cidade de Olinda Cultural 189
Costa do Marfil Costa do Marfil Parque nacional de Taï Natural 195
Flag of Cuba.svg Cuba A Habana vella e o seu sistema de fortificacións (F) Cultural 204
Flag of France.svg Francia Desde as Grandes Salinas de Salins-les-Bains ata a Salina Real de Arc-et-Senans, a produción de Open-pan Salt Cultural 203
Flag of Haiti.svg Haití Parque nacional histórico – Cidadela, Sans Souci, Ramiers (F) Cultural 180
Flag of Honduras.svg Honduras Reserva da biosfera de Río Plátano Natural 196
Italia Italia Centro histórico de Florencia Cultural 174
Libia Libia Sitio arqueolóxico de Cirene Cultural 190
Sitio arqueolóxico de Leptis Magna (F) Cultural 183
Sitio arqueolóxico de Sabratha Cultural 184
Seychelles Seychelles Atol Aldabra (F) Natural 185
Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka Cidade antiga de Polonnaruwa (F) Cultural 201
Cidade antiga de Sigiriya Cultural 202
Cidade sacra de Anuradhapura Cultural 200
Tanzania Tanzania Reserva de caza Selous Natural 199
Estados Unidos de América Estados Unidos Lugar histórico dos túmulos de Cahokia Cultural 198
Flag of Yemen.svg Iemen Cidade vella amurallada de Shibam (F) Cultural 192

1981 (5ª sesión)[editar | editar a fonte]

26 sitios (15 culturais, 9 naturais, 2 mixtos)
Anfitrión: Australia Australia

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Argentina.svg Arxentina Parque nacional Los Glaciares (F) Natural 145
Australia Australia Gran Barreira de Coral (F) Natural 154
Parque Nacional de Kakadu Mixto 147
Rexión dos Lagos Willandra Mixto 167
Flag of Canada.svg Canadá Precipicio dos Bisontes de Head-Smashed-In Cultural 158
SG̱ang Gwaay Cultural 157
Costa do Marfil Costa do Marfil
Guinea Guinea
Reserva natural integral do Monte Nimba (F) Natural 155
Flag of France.svg Francia Catedral de Amiens Cultural 162
Monumentos romanos e románicos de Arles Cultural 164
Abadía cisterciense de Fontenay Cultural 165
Palacio e parque de Fontainebleau Cultural 160
Teatro romano de Orange, a súa contorna e o Arco do triunfo de Orange Cultural 163
Alemaña Alemaña Catedral de Speyer Cultural 168
Residencia de Wurzburgo cos xardíns da corte e da praza da residencia Cultural 169
Flag of Guatemala.svg Guatemala Parque arqueolóxico e ruínas de Quiriguá Cultural 149
Flag of Jerusalem.svg Xerusalén Cidade vella de Xerusalén e súas murallas (F) Cultural 148
Marrocos Marrocos Medina de Fez (F) Cultural 170
Flag of Pakistan.svg Paquistán Forte e Xardíns de Shalimar en Lahore Cultural 171
Monumentos históricos de Makli, Thatta Cultural 143
Flag of Panama.svg Panamá Parque nacional Darién Natural 159
Senegal Senegal Parque nacional de Aves do Djoudj Natural 25
Parque nacional de Niokolo-Koba Natural 153
Tanzania Tanzania [[Ruínas de Kilwa Kisiwani e de Songo Mnara]] Cultural 144
Parque Nacional de Serengueti Natural 156
Estados Unidos de América Estados Unidos Parque nacional de Mammoth Cave Natural 150
Parque nacional Olympic Natural 151

1980 (4ª sesión)[editar | editar a fonte]

27 sitios (22 culturais, 5 naturais)
Anfitrión: Flag of France.svg Francia

País Sitio Categoría UNESCO
Referencia nº
Flag of Algeria.svg Alxeria Al Qal'a de Beni Hammad (F) Cultural 102
Flag of Brazil.svg Brasil Cidade histórica de Ouro Preto (F) Cultural 124
Chipre Chipre Paphos (F) Cultural 79
República Democrática do Congo R.D. do Congo Parque nacional Garamba Natural 136
Parque nacional Kahuzi-Biega Natural 137
Etiopía Etiopía Axum Cultural 15
Val inferior do río Awash Cultural 10
Val inferior do río Omo Cultural 17
Tiya Cultural 12
Ghana Ghana Edificios tradicionais ashantis Cultural 35
Cidade do Vaticano Cidade do Vaticano (F)
Italia Italia
Centro histórico de Roma, as Áreas de Italia con extraterritorialidade a favor da Cidade do Vaticano e a Basílica de San Paulo Extramuros Cultural 91
Flag of Honduras.svg Honduras Sitio maia de Copán (F) Cultural 129
Italia Italia Igrexa e convento dominicano de Santa Maria delle Grazie coa Última cea de Leonardo da Vinci Cultural 93
Malta Malta Cidade da Valeta (F) Cultural 131
Hipoxeo de Hal Saflieni Cultural 130
Templos megalíticos de Malta Cultural 132
(Iugoslavia Iugoslavia)
Montenegro Montenegro
Parque Nacional de Durmitor Natural 100
Noruega Noruega Vila mineira de Røros e circunferencia Cultural 55
Flag of Pakistan.svg Paquistán Ruínas arqueolóxicas de Moenjo-Daro (F) Cultural 138
Ruínas budistas de Takht-i-Bahi e da actual cidade veciña de Sahr-i-Bahlol Cultural 140
Taxila Cultural 139
Flag of Panama.svg Panamá Fortificacións no lado caribeño de Panamá: PortobeloSan Lorenzo (F) Cultural 135
Polonia Polonia Centro histórico de Varsovia Cultural 30
Flag of Syria.svg Siria Cidade vella de Bosra Cultural 22
Palmira Cultural 23
Tunisia Tunisia Parque nacional de Ichkeul Natural 8
Flag of the United States.svg Parque nacional de Redwood Natural 134

1979 (3ª sesión)[editar | editar a fonte]

45 sitios (34 culturais, 8 naturais, 3 mixtos)
Anfitrión: Exipto Exipto

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
(Unión Soviética Unión Soviética)
Belarús Belarús
Polonia Polonia
Bosque de Białowieża (F) Natural 33
Bulgaria Bulgaria Igrexa de Boyana (F) Cultural 42
Cabaleiro de Madara Cultural 43
Igrexas rupestres de Ivanovo Cultural 45
Tumba tracia de Kazanlak Cultural 44
Flag of Canada.svg Canadá Parque provincial dos dinosaurios Natural 71
Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Kluane / Wrangell–San Elías / Baía Glaciar / Tatshenshini-Alsek Natural 72
(Iugoslavia Iugoslavia)
Croacia Croacia
Complexo histórico de Split co Palacio de Diocleciano Cultural 97
Cidade vella de Dubrovnik (F) Cultural 95
Parque Nacional dos Lagos de Plitvice Natural 98
República Democrática do Congo R.D. do Congo Parque nacional Virunga (F) Natural 63
Exipto Exipto Abu Mena Cultural 90
Antiga Tebas coa súa Necrópole (F) Cultural 87
O Cairo histórico Cultural 89
Menfis e a súa Necrópole – os campos de pirámides desde Gizeh a Dahshur Cultural 86
Monumentos nubios de Abu Simbel a Filae Cultural 88
Etiopía Etiopía Fasil Ghebi, Rexión de Gondar Cultural 19
Flag of France.svg Francia Catedral de Chartres Cultural 81
Mont-Saint-Michel e a súa baía Cultural 80
Palacio e parque de Versalles (F) Cultural 83
Sitios prehistóricos e covas decoradas do val do Vézère Cultural 85
Vézelay, igrexa e outeiro Cultural 84
Ghana Ghana Fortes e castelos, Volta, Gran Accra, rexións centrais e occidentais (F) Cultural 34
Flag of Guatemala.svg Guatemala Parque nacional de Tikal (F) Mixto 64
Antigua Guatemala Cultural 65
Flag of Iran.svg Irán Meidan Eimam, Isfahán Cultural 115
Persépole Cultural 114
Tchogha Zanbil (F) Cultural 113
Italia Italia Arte rupestre do Val Camonica (F) Cultural 94
(Iugoslavia Iugoslavia)
República de Macedonia República de Macedonia
Patrimonio natural e cultural da Rexión de Ohrid (F) Mixed 99
(Iugoslavia Iugoslavia)
Montenegro Montenegro
Rexión natural e culturo-histórica da Rexión de Kotor (F) Cultural 125
Flag of Nepal (with spacing, aspect ratio 4-3).svg Nepal Val de Katmandú (F) Cultural 121
Parque nacional de Sagarmatha Natural 120
Noruega Noruega Bryggen Cultural 59
Igrexa de madeira de Urnes (F) Cultural 58
Polonia Polonia Campo de concentración e exterminio nazi alemán de Auschwitz Birkenau (1940–1945) Cultural 31
(Iugoslavia Iugoslavia)
Serbia Serbia
Stari Ras e Sopoćani (F) Cultural 96
Flag of Syria.svg Siria Cidade vella de Damasco (F) Cultural 20
Tanzania Tanzania Zona de conservación de Ngorongoro (F) Mixto 39
Tunisia Tunisia Anfiteatro de El Djem Cultural 38
Sitio arqueolóxico de Cartago Cultural 37
Medina de Tunes (F) Cultural 36
Estados Unidos de América Estados Unidos Parque nacional dos Everglades Natural 76
Parque nacional do Gran Canón Natural 75
Independence Hall Cultural 78

1978 (2ª sesión)[editar | editar a fonte]

12 sitios (8 cultural, 4 natural)
Anfitrión: Estados Unidos de América Estados Unidos

País Sitio Categoría UNESCO Referencia nº
Flag of Canada.svg Canadá Sitio histórico nacional de L'Anse aux Meadows (F) Cultural 4
Parque nacional Nahanni Natural 24
Flag of Ecuador.svg Ecuador Cidade de Quito Cultural 2
Illas Galápagos (F) Natural 1
Etiopía Etiopía Parque nacional de Simien (F) Natural 9
Igrexas de rocha Cultural 18
Alemaña Alemaña Catedral de Aquisgrán (F) Cultural 3
Polonia Polonia Centro histórico de Cracovia (F) Cultural 29
Minas de sal reais de Wieliczka e Bochnia Cultural 32
Senegal Senegal Illa de Gorée (F) Cultural 26
Estados Unidos de América Estados Unidos Parque Nacional Mesa Verde Cultural 27
Parque Nacional de Yellowstone (F) Natural 28

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Centre, UNESCO World Heritage. "UNESCO World Heritage Centre - World Heritage List". whc.unesco.org (en inglés). Consultado o 2018-07-03. 
  2. Centre, UNESCO World Heritage. "UNESCO World Heritage Centre - World Heritage List (transboundary)". whc.unesco.org (en inglés). Consultado o 2018-07-03. 
  3. Centre, UNESCO World Heritage. "Galápagos Islands". whc.unesco.org. 
  4. Centre, UNESCO World Heritage. "Italy - UNESCO World Heritage Centre". whc.unesco.org (en inglés). Consultado o 2018-07-02. 
  5. Centre, UNESCO World Heritage. "China - UNESCO World Heritage Centre". whc.unesco.org (en inglés). Consultado o 2018-07-02. 

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]