Lista de primeiros ministros de Belarús

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Primeiro ministro da República de Belarús
Эталон Герба Республики Беларусь.jpg

SedeMinsk
ÁmbitoBelarús Belarús
Nomeado porPresidente de Belarús (coa posterior aprobación da Cámara dos Representantes da Asemblea Nacional)
Primeiro titularViačaslaŭ Kiebič
Creación19 de setembro de 1990
Precedido porPresidente do Consello de Ministros da República Socialista Soviética Bielorrusa
Sitio webConsello de Ministros

O primeiro ministro de Belarús (en belaruso: Прэм’ер-міністр Рэспублікі Беларусь) é o xefe de goberno de Belarús. Esta é a lista de primeiros ministros de Belarús, dende 1918 ata hoxe.

República Popular Bielorrusa (1918-1991)[editar | editar a fonte]

Foto Nome Inicio Fin Partido
Presidentes do Secretariado do Pobo
Jazep Varonka.gif Jazep Varonka 20 de febreiro de 1918 9 de xullo de 1918 Asemblea Socialista Bielorrusa
Raman Skirmunt.jpeg Raman Skirmunt 9 de xullo de 1918 22 de xullo de 1918 ningún
Janka Sierada.jpg Ivan Serada 22 de xullo de 1918 novembro de 1918 Partido Bielorruso de Socialistas - Federalistas
Presidentes do Consello de Ministros
Anton Luckievič, kartka.jpg Anton Luckievič 11 de novembro de 1918 13 de decembro de 1919 Partido Socialdemócrata Bielorruso
Presidente do Goberno do Consello Supremo da República Popular Bielorrusa
Anton Luckievič, kartka.jpg Anton Luckievič 13 de decembro de 1919 28 de febreiro de 1920 Partido Socialdemócrata Bielorruso
Presidente do Goberno do Consello Popular da República Popular Bielorrusa
Vaclaw Lastowski.jpg Vaclaŭ Lastoŭski 13 de decembro de 1919 20 de maio de 1922 Partido Bielorruso de Socialistas - Revolucionarios
Presidente da Xunta Estatal da República Popular Bielorrusa (no exilio)
Krechevsky.jpg Piotr Kračeŭski 11 de outubro de 1922 20 de abril de 1923
Presidentes do Consello de Ministros do Pobo (no exilio)
Cvikevich.jpg Aliaksandr Cvikievič 23 de agosto de 1923 15 de outubro de 1925 Partido Bielorruso de Socialistas - Federalistas
Zacharka.jpg Vasil Zacharka 15 de outubro de 1925 14 de marzo de 1943 Partido Bielorruso de Socialistas - Federalistas
Presidente do Consello de Ministros (no exilio)
Vitaŭt Tumaš 21 de xuño de 1948 agosto de 1948
Aŭhien Kachanoŭski agosto de 1948 setembro de 1950
Aliaksandr Machnoўski 16 de marzo de 1952

Óblast Occidental (1917-1918)[editar | editar a fonte]

Foto Nome Inicio Fin Partido
Presidentes do Consello de Comisarios do Pobo da Rexión Occidental e da Fronte
Karl Ivanovich Lander (1883-1937).jpg Karl Lander novembro de 1917 decembro de 1917 POSDR
Myasnikov.jpg Aliaksandr Miasnikoŭ xaneiro de 1918 xaneiro de 1918 POSDR
No-nb bldsa q1c010.jpg Majsiej Kalmanovič xaneiro de 1918 xaneiro de 1918 POSDR

República Socialista Soviética Bielorrusa (1919-1991)[editar | editar a fonte]

Foto Nome Inicio Fin Partido
Presidente do Goberno Provisional dos Traballadores e Campesiños da URSS
Цішка Гартны.jpg Zmicier Žylunovič 1 de xaneiro de 1919 2 de febreiro de 1919 Partido Comunista de Belarús
Presidente do Gran Presidium do Comité Executivo Central da URSS
Myasnikov.jpg Aliaksandr Miasnikoŭ 3 de febreiro de 1919 27 de febreiro de 1919 Partido Comunista Ruso (Bolxeviques)
Presidente do Consello de Comisarios do Pobo da República Socialista Soviética Lituano-Bielorrusa
Vincas Mickevičius-Kapsukas.jpg Vincas Mickiavičus-Kapsukas 27 de febreiro de 1919 30 de xullo de 1920 Partido Comunista (bolxeviques) de Lituania e Bielorrusia
Presidente do Consello de Comisarios do Pobo da República Socialista Soviética Bielorrusa
Aliaksandr Čarviakoŭ.jpg Aliaksandr Čarviakoŭ 18 de decembro de 1920 17 de marzo de 1924 Partido Comunista de Bielorrusia
Jazep Adamovič.jpg Jazep Adamovič 17 de marzo de 1924 7 de maio de 1927 Partido Comunista de Bielorrusia
Н. Голодед.jpg Mikalaj Haladzied 7 de maio de 1927 29 de maio de 1937 Partido Comunista de Bielorrusia
Danila Ivanavič 30 de maio de 1937 7 de setembro de 1937 Partido Comunista de Bielorrusia
Apanas Kavalioŭ 10 de setembro de 1937 22 de xullo de 1938 Partido Comunista de Bielorrusia
Kuzma Kisialioŭ 28 de xullo de 1938 28 de xuño de 1940 Partido Comunista de Bielorrusia
Ivan Siamionavič 28 de xuño de 1940 6 de febreiro de 1944 Partido Comunista de Bielorrusia
Panteleimon Ponomarenko.jpg Pancieliajmon Panamarenka 7 de febreiro de 1944 26 de marzo de 1946 Partido Comunista de Bielorrusia
Presidente do Consello de Ministros
Panteleimon Ponomarenko.jpg Pancieliajmon Panamarenka 26 de marzo de 1946 15 de marzo de 1948 Partido Comunista de Bielorrusia
Aliaksej Kliaščoŭ 15 de marzo de 1948 24 de xuño de 1953 Partido Comunista de Bielorrusia
Kiryl Mazuraŭ 25 de xuño de 1953 27 de xullo de 1956 Partido Comunista de Bielorrusia
Mikalaj Aŭchimovič 28 de xullo de 1956 8 de abril de 1959 Partido Comunista de Bielorrusia
Cichan Kisialioŭ 8 de abril de 1959 10 de decembro de 1978 Partido Comunista de Bielorrusia
Aliaksandr Aksionaŭ 11 de decembro de 1978 7 de xullo de 1983 Partido Comunista de Bielorrusia
Uladzimir Brovikaŭ 7 de xullo de 1983 9 de xaneiro de 1986 Partido Comunista de Bielorrusia
Michail Kabalioŭ 10 de xaneiro de 1986 6 de abril de 1990 Partido Comunista de Bielorrusia
Вячеслав Францевич Кебич.jpg Viačasłaŭ Kiebič 7 de abril de 1990 18 de setembro de 1991 Partido Comunista de Bielorrusia

República de Belarús (1991 ata o presente)[editar | editar a fonte]

Primeiros ministros[editar | editar a fonte]

Foto Nome Inicio Fin Partido
Presidente do Consello de Ministros da República de Belarús
Вячеслав Францевич Кебич.jpg Viačasłaŭ Kiebič 19 de setembro de 1991 10 de xullo de 1994 Independente
Primeiro ministro da República de Belarús
Michail Čyhir 21 de xullo de 1994 18 de novembro de 1996 Independente
Presidente do Consello de Ministros da República de Belarús
Siarhiej Linh 18 de novembro de 1996 19 de febreiro de 1997 (interino) Independente
19 de febreiro de 1997 18 de febreiro de 2000
Vladimir Yermoshin.jpg Uładzimier Jarmošyn 18 de febreiro de 2000 14 de marzo de 2001 (interino) Independente
14 de marzo de 2000 1 de outubro de 2001
Hienadź Navicki 1 de outubro de 2001 10 de xullo de 2003 Independente
Sergey Sidorsky, October 2010.jpeg Siarhiej Sidorski 10 de xullo de 2003 19 de decembro de 2003 (interino) Independente
19 de decembro de 2003 28 de decembro de 2010
Myasnikovich M V, March 2011.jpeg Michaił Miaśnikovič 28 de decembro de 2010 27 de decembro de 2014 Independente
Andrei Kobjakow, Belarus Vize-Ministerpräsident 2.jpg Andrej Kabiakoŭ 27 de decembro de 2014 18 de agosto de 2018 Independente
Syarhey Rumas (2013-10-24).jpg Siarhiej Rumas 18 de agosto de 2018[1] 4 de xuño de 2020 Independente
Raman Galoŭčanka 4 de xuño de 2020[2] presente Independente

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]