Lista de museos numismáticos

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Un museo numismático, en sentido estrito, é aquel dedicado en exclusiva ás moedas, ás medallas e a outros diversos obxectos relacionados con elas (a súa cuñaxe, o coleccionismo, o seu estudo, etc.). No entanto, tamén é frecuente que os museos históricos, culturais, arqueolóxicos ou etnogáficos dispoñan de amplas coleccións numismáticas entre os seus fondos e, mesmo, con gabinetes ou departamentos específicos dedicados á numismática.

Museos numismáticos galegos[editar | editar a fonte]

Lugar Nome orixinal Comentarios Ligazón
Escudo de Lobios.svg Lobios Inaugurado en 1966. Especializado en moeda feita e utilizada en Galicia. Web
Escudo de Pontevedra.svg Pontevedra Integra os fondos da Sociedade Arqueolóxica de Pontevedra (1938) e outros posteriores de procedencia moi diversa. É a maior colección pública de moeda de Galicia. Web

Museos numismáticos por país[editar | editar a fonte]

País Cidade Nome orixinal Nome en galego Ligazón
Flag of Azerbaijan.svg Acerbaixán Bakú
  • Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi.
"Museo Nacional de Historia de Acerbaixán". Web
Flag of Afghanistan.svg Afganistán Cabul
  • موزیم ملی افغانستان / Mūzīyam-e mellī-ye Afghānestān.
"Museo Nacional de Afganistán" Web
Alemaña Alemaña Berlín "Gabinete Numismático de Berlín (Museo Bode)" Web
Dresden "Gabinete Numismático de Dresden". Web
Frankfurt
  • Münzkabinett Historisches Museum Frankfurt.
"Gabinete Numismático do Museo de Historia de Frankfurt". Web
Jena "Gabinete de Moeda Oriental de Jena". Web
Múnic
  • Staatliche Münzsammlung München.
"Colección de Moedas do Estado de Múnic". Web
Münster
  • Münzkabinett - Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte.
"Gabinete Numismático - Museo Estatal de Westfalia de Arte e Historia da Cultura" Web
Flag of Armenia.svg Armenia Ieravan
  • ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԹԱՆԳԱՐԱՆ.
"Museo de Historia de Armenia". Web
Flag of Aruba.svg Aruba Aruba
  • Museo Numismatico Aruba.
"Museo Numismático de Aruba". Web
Flag of Argentina.svg Arxentina Buenos Aires "Museo da Casa de Moeda". Web
  • Museo Histórico y Numismático Héctor Carlos Janson.
"Museo Histórico e Numismático Héctor Carlos Janson". Web
Australia Australia Camberra "Colección Numismática Nacional - Real Casa da Moeda de Australia". Web
Austria Austria Viena
  • Kunsthistorisches Museum (Münzkabinett).
"Museo de Historia da Arte" (Gabinete Numismático"). Web
Flag of Bahrain.svg Bahrain Manama
  • مصرف البحرين المركزي / متحف النقود
"Banco Central de Bahrain - Museo do Diñeiro". Web
Flag of Bangladesh.svg Bangladesh Dacca
  • বাংলাদেশ ব্যাংক - টাকা জাদুঘর
"Banco de Bangladesh - Museo do Diñeiro".
Bélxica Bélxica Bruxelas "Gabinete de Medallas da Biblioteca Real de Bélxica". Web
"Museo do Banco Nacional de Bélxica". WebArquivado 23 de decembro de 2019 en Wayback Machine.
Flag of Brazil.svg Brasil Brasilia
  • Museu de Valores - Banco Central do Brasil.
"Museo de Valores - Banco Central do Brasil". Web
Río de Xaneiro
  • Departamento de Numismática - Museu Histórico Nacional.
"Departamento de Numismática - Museu Histórico Nacional". Web
"Museo da Casa da Moeda do Brasil". Web
São Paulo "Museo da Sociedade Numismática Brasileira". Web
Flag of Brunei.svg Brunei Bandar Seri Begawan
  • Currence Gallery Brunei Darussalam.
"Galería do Diñeiro de Nrunei Daeussalam". Web
Flag of Canada.svg Canadá Otava
  • Bank of Canada Museum - Musée de la Banque du Canada.
"Museo do Banco do Canadá". Web
Flag of Chile.svg Chile Santiago de Chile
  • Museo Numismático - Banco Central de Chile.
"Museo Numismático - Banco Central de Chile". Web
Flag of the People's Republic of China.svg China Pequín "Museo Numismático da China". Web
Shanghai
  • 上海博物館 / Shànghǎi Bówùguǎn
"Museo de Shanghai". Web
Flag of Colombia.svg Colombia Daejeon "Museo Casa de Moeda". Web
Flag of South Korea.svg Corea do Sur Corea do Sur "Museo do Diñeiro de Corea" (KOMSCO) Web
Flag of Costa Rica.svg Costa Rica San Xosé
  • Museos - Banco Central de Costa Rica.
"Museos - Banco Central de Costa Rica". Web
Flag of Cuba.svg Cuba A Habana
  • Museo Numismático.
"Museo Numismático". Web
Dinamarca Dinamarca Copenhague "Colección Real de Moedas e Medallas de Dinamarca - Museo Nacional". Web
Flag of Ecuador.svg Ecuador Quito
  • Museo Numismático - Banco Central del Ecuador.
"Museo Numismático - Banco Central de Ecuador". Web
Eslovaquia Eslovaquia Košice
  • Východoslovenské Múzeum - Košický Zlatý Poklad.
"Museo do Leste de Eslovaquia - Tesouro de Ouro de Košice". Web
España España Madrid "Museo Casa da Moeda". Web
"Museo Arqueolóxico Nacional - Numismática e Medallística". Web
Nules
  • Museu de Medallística Enrique Giner.
"Museo de Medallística Enrique Giner". Web
Barcelona "Gabinete Numismático de Cataluña". Web
Segovia "Real Casa de Moeda de Segovia - Museo.". Web
Estados Unidos de América Estados Unidos Cleveland
  • Federal Reserve Bank of Cleveland - Money Museum.
"Banco da Reserva Federal de Cleveland - Museo do Diñeiro". Web
Colorado Springs "Asociación Numismática dos Estados Unidos - Museo do Diñeiro". Web
Kansas City / Denver
  • The Money Mueseum - Federal Reserve Bank of Kansas City.
"Museo do Diñeiro - Banco da Reserva Federal de Kansas City". Web
Manchester
  • America's Credit Union Museum.
"Museo America's Credit Union". Web
New Haven
  • Yale University Art Gallery Numismatic Collection.
"Colección Numismática da Galería de Arte da Universidade Yale" Web
Nova York "Museo da Sociedade Numismática dos EEUU". Web
"Museo das Finanzas dos EEUU". Web
"Museo do Diñeiro Chase Manhattan" Clausurado en 1977
Omaha
  • Durham Museum - Byron Reed Gallery.
"Museo Durham - Galería Byron Reed". Web
Princeton
  • Princeton University Library - Special Collections.
"Biblioteca da Universidade Princeton - Coleccións Especiais". Web
Washington "Colección Numismática Nacional dos EEUU" (Instituto Smithsoniano). Web
Flag of the Philippines.svg Filipinas Manila
  • Museo ng Bangko Sentral ng Pilipinas.
"Museo do Banco Central de Filipinas". Web
Flag of France.svg Francia París "Gabinete de Medallas da Biblioteca Nacional de Francia". Web
"Museo da Casa de Moeda de París". Web
Lión
  • Médaillier du musée des Beaux-Arts de Lyon.
"Medalleiro do Museo de Belas Artes de Lión". Web
Perpiñán
  • Musée des monnaies et médailles Joseph-Puig.
"Museo de Moedas e Medallas Joseph Puig". WebArquivado 24 de outubro de 2019 en Wayback Machine.
Grecia Grecia Atenas "Museo Numismático de Atenas". Web
Corfú "Museo de Papel Moeda do Banco Xónico" Web
Flag of Guatemala.svg Guatemala Guatemala
  • Museo Numismático de Guatemala.
"Museo Numismático de Guatemala". Web
Hungría Hungría Budapest
  • Penzmuzeum és látogatóközpont.
"Penzmuzeum e Centro de Visitantes". Web
India India Nova Deli
  • Numismatics & Epigraphy - National Museum. New Delhi.
"Numismática e Epigrafía - Museo Nacional. Nova Deli". WebArquivado 01 de xuño de 2020 en Wayback Machine.
Bombai "Museo Monetario do Banco da Reserva da India". Web
  • Numismatic Museum - Alkesh Dinesh Mody Institute.
"Museo Numismático - Instituto Alkesh Dinesh Mody". Web
Chennai
  • Government Museum. Chennai.
"Museo do Goberno. Chennai". Web
Nashik
  • Indian Institute for Research in Numismatic Studies.
"Instituto Indio para a Investigación en Estudos Numismáticos". WebArquivado 25 de decembro de 2019 en Wayback Machine.
Vadodara
  • Shri Mudra Nidhi Coin Museum.
"Museo da Moeda Shri Mudra Nidhi". Web
Udupi
  • Coin Museum Corp Bank.
"Museo da Moeda Corp Bank".
Flag of Indonesia.svg Indonesia Iacarta
  • Koleksi Museum Bank Indonesia : Uang.
"Colección do Museo do Banco de Indonesia: Diñeiro". Web
Purbalingga
  • Museum Uang Purbalingga.
"Museo do Diñeiro de Purbalingga". Web
Flag of Iran.svg Irán Teherán
  • کتابخانه و موزه ملی ملک - سکه و نشان / Ketabchane o Muse ye Melli ye Malek.
"Biblioteca Nacional e Museo Malek - Moedas e Medallas". Web
  • Bank Sepah Coin Museum.
"Colección de Moedas do Bank Sepah". Web
  • تماشاگه پول.
"Museo do Diñeiro". WebArquivado 21 de decembro de 2019 en Wayback Machine.
Mashhad
  • Astan Quds Razavi Central Museum.
"Museo Central Astan Quds Razavi". WebArquivado 15 de xaneiro de 2020 en Wayback Machine.
Kerman
  • Ganjali Khan Mint Museum.
"Museo da Casa da Moeda de Ganjali Khan".
Flag of Israel.svg Israel Xerusalén
  • מוזיאון ישראל‎, Muze'on Yisrael.
"Museo de Israel" Web
Italia Italia Florencia
  • Museo Archeologico Nazionale di Firenze - Sezione Numismatica.
"Museo Arqueolóxico Nacional de Florencia - Sección Numismática". Web
Lucca
  • Museo della Zecca di Lucca.
"Museo da Casa da Moeda de Luca". WebArquivado 12 de agosto de 2020 en Wayback Machine.
Nápoles
  • Museo Archeologico Nazionale di Napoli - Collezione Numismatica.
"Museo Arqueolóxico Nacional de Nápoles - Colección Numismática". Web
Roma
  • Museo Nazionale Romano: Il Medagliere.
"Museo Nacional Romano: O Medalleiro". Web
  • Museo della Moneta - Banca d'Italia.
"Museo da Moeda - Banco de Italia". Web
"Museo da Ceca de Roma" - (IPZS). Web
Macedonia do Norte Macedonia do Norte Skopje
  • Музеј hа Народна Банка hа Република Северна Македонија.
"Museo do Banco Nacional da República de Macedonia do Norte". Web
Flag of Malaysia.svg Malaisia Kuala Lumpur
  • Muzium dan Galeri Seni Bank Negara Malaysia.
"Museo e Galería de Arte do Banco Negara Malaysia". Web
Flag of Mexico.svg México Cidade de México "Museo Numismático Nacional - Casa de Moeda de México". Web
Mónaco Mónaco Mónaco "Museo de Selos e Moedas de Mónaco". Web
Montenegro Montenegro Cetinje "Museo do Diñeiro do Banco Central de Montenegro" Web
Flag of Nepal (with spacing).svg Nepal Katmandú
  • राष्ट्रिय संग्रहालय, छाउनी
"Museo Nacional de Nepal". Web
Noruega Noruega Oslo "Gabinete de Moedas do Museo de Historia Cultural". Web
Kongsberg "Museo da Minaría de Noruega - Coleccións do museo da Real Casa da Moeda". Web
Flag of Pakistan.svg Paquistán Karachi
  • بینک دَولتِ پاکِستان - میوزیم
"Museo do Banco Estatal de Paquistán". Web
  • قومی عجائب گھر پاکِستان ‎
"Museo Nacional de Paquistán". Web
Lahore
  • عجائب گھر لاہور
"Museo de Lahore - Colección de Moedas". Web
Peshawar
  • پشاور عجائب گھر
"Museo Peshawar WebArquivado 28 de decembro de 2019 en Wayback Machine.
Flag of Paraguay.svg Paraguai Asunción
  • Museo de Numismática y de Joyas del Banco Central de Paraguay.
"Museo de Numismática e de Xoias do Banco Central de Paraguai". Web
Flag of Peru.svg Perú Lima
  • Museo Numismático del Perú.
"Museo Numismático de Perú". Web
Polonia Polonia Częstochowa "Museo de Moedas e Medallas de Xoán Paulo II" Web
Varsovia
  • Gabinet Monet i Medali - Muzeum Narodowe.
"Gabinete de Moedas e Medallas - Museo Nacional". Web
"Gabinete Numismático da Casa da Moeda de Polonia" Web
Portugal Portugal Lisboa "Museo Casa da Moeda". Web
Porto
  • Gabinete de Numismática.
"Gabinete de Numismática". WebArquivado 07 de novembro de 2018 en Wayback Machine.
"Museo da Sociedade Portuguesa de Numismática". Web
Flag of Qatar.svg Qatar Doha
  • Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani Museum - Coins & Currency.
"Museo Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani - Moedas". Web
Reino Unido Reino Unido Manchester "Museo Ashmolean - Sala de Moedas Heberden". Web
Londres "Departamento de Moedas e Medallas do Museo Británico". Web
"Mueso da Real Casa da Moeda". Web
Cambridge "Museo Fitzwilliam - Moedas e Medallas". Web
Glasgow
  • Hunterian Museum and Art Gallery - Coins and Medals.
"Museo e Galería de Arte Hunterian - Moedas e Medallas". Web
Manchester
  • Manchester Museum - Money.
"Museo de Manchester - Money". Web
Romanía Romanía Bucarest
  • Muzeul Băncii Naţionale a României.
"Museo do Banco Nacional de Romanía". Web
Rusia Rusia San Petersburgo "Ermitage - Numismática". Web
Serbia Serbia Belgrado
  • Народна Банка Србије - Нумизматичка збирка.
"Banco Nacional de Serbia - Colección Numismática". WebArquivado 01 de xuño de 2020 en Wayback Machine.
Flag of Singapore.svg Singapur Singapur
  • Singapore Coins and Notes Museum.
"Museo de Moedas e Billetes de Singapur". Web
Suecia Suecia Estocolmo "Gabinete Real de Moedas". Web
Uppsala "Gabinete de Moedas da Universidade de Uppsala". Web
Suíza Suíza Lausana "Museo Monetario Cantonal de Lausana". Web
Saillon
  • Musée de la fausse monnaie.
"Museo da Moeda Falsa". Web
Zürich
  • Money Museum.
"Museo do Diñeiro". Web
Sudáfrica Suráfrica Xohanesburgo
  • Absa Money Museum.
"Museo do Diñeiro Absa". Web
Flag of Suriname.svg Suriname Paramaribo
  • Numismatisch Museum van de Centrale Bank van Suriname.
"Museo Numismático do Banco Central de Suriname". Web
Flag of Thailand.svg Tailandia Bangkok
  • Pavilion of Regalia, Royal Decorations and Coins.
"Pavillón de Regalía, Condecoracións Reais e Moedas". Web
Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad e Tobago Porto España
  • Central Bank of Trinidad and Tobago museum.
"Museo do Banco Central de Trinidad e Tobago". Web
Flag of Turkmenistan.svg Turkmenistán Achkhabad
  • Türkmenistanyň Döwlet Muzeýi.
"Museo Estatal de Turkmenistán". Web
Tunisia Tunisia Tunes
  • Musée de la monnaie - متحف العملة.
"Museo da Moeda". Web
Ucraína Ucraína Odessa
  • Одеський музей нумізматики.
"Museo Numismático de Odessa". Web
Feodosia "Museo do Diñeiro de Feodosia". Web
Flag of Uruguay.svg Uruguai Montevideo
  • Museo Numismático del Banco Central del Uruguay.
"Muso Numismático do Banco Central de Uruguai". Web
Flag of Uzbekistan.svg Uzbekistán Bukhara
  • Асуюпяйхи Цнясдюпярбеммши Юпухрейрспмн-Усднфеярбеммши Лсгеи - Коллекция нумизматики.
"Museo de Arte Arquitectónica do Estado de Bukhara - Colección Numismática". Web
Tashkent
  • Ўзбекистон Республикаси Марказий банки - Музей экспозиция фонди.
"Banco Central de Uzbekistán - Exposición e Museo". Web
Shahrisabz
  • номидаги моддий маданият тарихи музейи - Нумизматика.
"Museo de Historia e Cultura Material - Colección Numismática". Web
Cidade do Vaticano Cidade do Vaticano Cidade do Vaticano
  • Biblioteca Apostolica Vaticana - Monete e Medaglie.
"Biblioteca Apostólica Vaticana - Moedas e Medallas". Web
"Museo Filatélico e Numismático (Museos Vaticanos)". Web
Flag of Japan.svg Xapón Toquio "Museo da Moeda do Banco do Xapón". Web
Xeorxia Xeorxia Tbilisi
  • ფულის გამოფენა - საქართველოს ეროვნული ბანკი.
"Exposición de Diñeiro - Banco Nacional de Xeorxia". Web