Lista de marcas de automóbiles

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista das principais marcas de automóbiles xunto ao seu país de orixe:

Españolas[editar | editar a fonte]

  1. Abadal
  2. Anglada
  3. América Autos
  4. Artés
  5. Authi
  6. Avia
  7. Barreiros Diesel
  8. Biscuter
  9. Comarth
  10. David (automoción)
  11. Ebro (automoción)
  12. El Fenix
  13. Elizalde
  14. Eucort
  15. Hispano
  16. Hispano Alemán
  17. Hurtan
  18. IPV - Galega
  19. Irizar
  20. Izaro
  21. J. Castro
  22. Kapi
  23. La Cuadra
  24. Mazel
  25. Nacional Pescara
  26. Otro Ford
  27. Pegaso
  28. Santana Motor
  29. SAVA
  30. SEAT
  31. Hispano-Suiza - Española Francesa
  32. Tauro Sport Auto
  33. Tramontana (automoción)
  34. Uro - Galega

Europeas[editar | editar a fonte]

  1. Alfa Romeo - Italiana
  2. Aston Martin - Inglesa
  3. Aquila Italiana - Italiana
  4. ARO - Romana
  5. Autobianchi - Italiana
  6. Audi - Alemá
  7. AvtoGAZ - Rusa
  8. AvtoZAZ - Rusa Ucraniana
  9. Bentley - Inglesa
  10. Bertone (carrocerías) - Francesa
  11. BMW - Alemá
  12. Bugatti - Italiana
  13. Citroën - Francesa
  14. Dacia asociada a Renault - Romana
  15. Daimler e Daimler-Benz - Alemá
  16. Ferrari - Italiana
  17. Fiat - Italiana
  18. FSO (e Polonez)- Polaca
  19. Jaguar - Inglesa
  20. Hódmezővásárhely ou HÓDGÉP Puli - Húngara
  21. Lamborghini - Italiana
  22. Lada - Rusa
  23. Lancia - Italiana
  24. Land Rover de Rover - Inglesa
  25. Leyland - Inglesa
  26. Lotus - Inglesa
  27. Maserati - Italiana
  28. McLaren
  29. Mercedes e Mercedes-Benz - Alemá
  30. MG e Morris (automobil) - Inglesa
  31. NSU - Alemá
  32. Opel - Alemá
  33. Panther - Inglesa
  34. Peugeout - Francesa
  35. Piaggio - Italiana
  36. Polonez (de FSO) - Polaca
  37. Porsche - Alemá
  38. Rover e Land Rover - Inglesa
  39. Rolls-Royce - Inglesa
  40. Renault - Francesa
  41. Saab - Sueca
  42. Scania (camións) - Sueca
  43. Simca - Francesa
  44. Smart
  45. Škoda - Checa
  46. Talbot - Francesa
  47. Tatra - Checa
  48. Triumph - Inglesa
  49. UkrAvto - Ucraniana
  50. Vespa - Italiana
  51. Volkswagen - Alemá
  52. Volvo - Sueca
  53. Zaschka - Alemá

Estadounidenses[editar | editar a fonte]

  1. Buick
  2. Cadillac
  3. Chevrolet
  4. Chrysler
  5. Dodge
  6. Ford e Mustang
  7. General Motors
  8. Hummer
  9. Jeep
  10. Lincoln
  11. Leyland
  12. Mustang (v. Ford)
  13. Plymouth
  14. Pontiac
  15. Saturn

Xaponesas[editar | editar a fonte]

  1. Acura
  2. Honda
  3. Isuzu
  4. Lexus (de Toyota)
  5. Mazda
  6. Mitsubishi
  7. Nissan
  8. Subaru
  9. Suzuki
  10. Toyota

Resto de Asia[editar | editar a fonte]

  1. Hyundai Motor Company - Sur Coreana
  2. Kia Motors - Sur Coreana
  3. SsangYong Motor Company - Sur Coreana
  4. Oullim Motors - Sur Coreana
  5. Bajaj - India
  6. Tata e Telco - India
  7. Brilliance e BYD - China
  8. Perodua e Proton - Indonesa

Antigas Marcas[editar | editar a fonte]

Marcas que xa cesaron ou suspenderon a súa actividade.

Nome Nacionalidade Inicio produción
automóbiles
Fin produción
automóbiles
Notas
Abadal España España 1912 1930
Abbott Estados Unidos de América Estados Unidos 1909 1918
AC Cars Reino Unido Reino Unido 1904 2008
Adami Italia Italia 1901 1906
Adler Alemaña Alemaña 1900 1939
Aero Flag of the Czech Republic.svg República Checa 1928 1949
Ajax Suíza Suíza 1906 1910
Allard Reino Unido Reino Unido 1936 1966 Produción de serie de 1946 a 1957
Alpine Flag of France.svg Francia 1954 1995 Absorbida por Renault
Alvis Reino Unido Reino Unido 1920 1967
Amilcar Flag of France.svg Francia 1921 1939 Absorbida por Hotchkiss
Anglada España España 1902 1905
Ansaldo Italia Italia 1919 1929
Aquila Italiana Italia Italia 1905 1917 Absorbida por SPA
Ariel Reino Unido Reino Unido 1900 1925
Armstrong-Siddley Reino Unido Reino Unido 1925 1960
ATS Italia Italia 1963 1964
Auburn Estados Unidos de América Estados Unidos 1900 1937
Ausonia Italia Italia 1903 1906
Austin Reino Unido Reino Unido 1905 1952 British Motor Corporation
Austin Rover Group Reino Unido Reino Unido 1981 2000 MG Rover
Austin-Healey Reino Unido Reino Unido 1953 1971
Austro-Daimler Australia Australia 1899 1934
Autoar Flag of Argentina.svg Arxentina 1949 1963
Autobianchi Italia Italia 1955 1995 Grupo Fiat
Bandini Italia Italia 1946 1992
Bantam Estados Unidos de América Estados Unidos 1935 1956
Barreiros España España 1954 1978 PSA Peugeot Citroën
Belsize Reino Unido Reino Unido 1901 1925
Benz Alemaña Alemaña 1883 1926 Daimler-Benz
Berliet Flag of France.svg Francia 1894 1939
Bitter Alemaña Alemaña 1973 1992
Borgward Alemaña Alemaña 1929 1961
Bricklin Flag of Canada.svg Canadá 1974 1976
British Leyland Reino Unido Reino Unido 1968 1987 Austin Rover Group
British Motor Corporation Reino Unido Reino Unido 1952 1968 British Leyland
Carrozzeria Fissore Italia Italia 1921 1984
Ceirano Italia Italia 1904 1909 FIAT
CEMSA Italia Italia 1925 1948
Cisitalia Italia Italia 1944 1964
Cizeta Italia Italia 1988 1993
Cobra Estados Unidos de América Estados Unidos 1962 1968
Cord Estados Unidos de América Estados Unidos 1929 1937
DAF Flag of the Netherlands.svg Países Baixos 1958 1976 Volvo
Daimler-Motoren-Gesellschaft Alemaña Alemaña 1890 1926 Daimler-Benz
Daimler Reino Unido Reino Unido 1896 2002 Jaguar
Darracq Flag of France.svg Francia 1896 1920
Datsun Flag of Japan.svg Xapón 1932 1984 Nissan
De Dion-Bouton Flag of France.svg Francia 1883 1932
De la Cuadra España España 1898 1901 J. Castro
De Marçay Flag of France.svg Francia 1920 1922
De Vecchi & C. Italia Italia 1909 1917
De Vecchi & Strada Italia Italia 1903 1909
Delage Flag of France.svg Francia 1905 1953
Delahaye Flag of France.svg Francia 1894 1954
DeLorean Estados Unidos de América Estados Unidos 1981 1983
DKW Alemaña Alemaña 1916 1966 Volkswagen
Diatto Italia Italia 1905 1955
Dobelli Italia Italia 1903 1904
Duesenberg Estados Unidos de América Estados Unidos 1913 1937
Duryea Estados Unidos de América Estados Unidos 1893 1917
Elva Reino Unido Reino Unido 1958 1968
Emanuel Italia Italia 1899 1904
EMW Alemaña Alemaña 1945 1956
Enzmann Suíza Suíza 1958 1968
Excalibur Estados Unidos de América Estados Unidos 1965 1989
Epocar Flag of San Marino.svg San Marino 1986 1992
Facel Vega Flag of France.svg Francia 1954 1964
FN Bélxica Bélxica 1899 1935
Fafnir Alemaña Alemaña 1902 1926
FAST Italia Italia 1919 1922
FIAL Italia Italia 1906 1909
FIAM Italia Italia 1924 1927
F.I.V. Edoardo Bianchi Italia Italia 1899 1958 Autobianchi
Florentia Italia Italia 1903 1910
Frazer Nash Reino Unido Reino Unido 1924 1957
FSM Polonia Polonia 1972 1992
Ghia Italia Italia 1915 1973 Ford
Ginetta Reino Unido Reino Unido 1955 1998
Glas Alemaña Alemaña 1951 1968 BMW
Hansa Alemaña Alemaña 1906 1961
Hermes Italia Italia 1906 1908
Hillman Reino Unido Reino Unido 1907 1976 Rootes
Hispano-Suiza España España 1904 1946
Horch Alemaña Alemaña 1899 1939
Hotchkiss Flag of France.svg Francia 1903 1955
Hudson Estados Unidos de América Estados Unidos 1909 1957 American Motors
Humber Reino Unido Reino Unido 1896 1976 Rootes
IKA Flag of Argentina.svg Arxentina 1955 1970
Imperia Bélxica Bélxica 1905 1958 Triumph
Innocenti Italia Italia 1961 1992 Grupo Fiat
Iso Italia Italia 1953 1975
Isotta Fraschini Italia Italia 1900 1949
Itala Italia Italia 1904 1935
J. Castro España España 1902 1904 Hispano-Suiza
Jawa Flag of the Czech Republic.svg República Checa 1934 1945
Jensen Reino Unido Reino Unido 1931 2001
Kaiser Estados Unidos de América Estados Unidos 1946 1955
Lagonda Reino Unido Reino Unido 1906 1965 Aston Martin
Lanchester Reino Unido Reino Unido 1895 1956
LaSalle Estados Unidos de América Estados Unidos 1927 1940
Lea-Francis Reino Unido Reino Unido 1895 1963
Lorraine Dietrich Flag of France.svg Francia 1896 1935
Maico Alemaña Alemaña 1955 1958
Marino Italia Italia 1923 1928
Marmon Estados Unidos de América Estados Unidos 1902 1933
Matford Flag of France.svg Francia 1934 1941 Ford
Mathis Flag of France.svg Francia 1906 1945
Matra Flag of France.svg Francia 1964 2003
McLaughlin Flag of Canada.svg Canadá 1907 1918
Minerva Bélxica Bélxica 1899 1939
Monte Carlo Automobile (MCA) Mónaco Mónaco 1990 1992
Moretti Italia Italia 1925 1989
Morris Reino Unido Reino Unido 1913 1983 British Motor Corporation
Motori Bernardi, Miari, Giusti & C Italia Italia 1896 1898
MG Rover Reino Unido Reino Unido 2000 2005 NAC
Monteverdi Suíza Suíza 1967 1982
Mors Flag of France.svg Francia 1896 1925
Moskvitch Rusia Rusia 1947 2001
Napier Reino Unido Reino Unido 1900 1924
Nash Estados Unidos de América Estados Unidos 1917 1957 American Motors
Nazzaro Italia Italia 1911 1915
NSU Alemaña Alemaña 1884 1969 Audi
Ogle Reino Unido Reino Unido 1960 1972
OM Italia Italia 1918 1934
OSCA Italia Italia 1947 1966
OSI Italia Italia 1960 1968
Oldsmobile Estados Unidos de América Estados Unidos 1897 2004 General Motors
Oltcit Romanía Romanía 1977 1994 Daewoo
Packard Estados Unidos de América Estados Unidos 1899 1958 Studebaker
Panhard Flag of France.svg Francia 1890 1967 PSA Peugeot Citroën
Panther Westwinds Ltd Reino Unido Reino Unido 1972 1990 SsangYong Motor Company
Peerless Estados Unidos de América Estados Unidos 1900 1933
Pic Pic Suíza Suíza 1904 1924
Plymouth Estados Unidos de América Estados Unidos 1928 2001
Rambler Estados Unidos de América Estados Unidos 1958 1968 American Motors
Rayton Fissore Italia Italia 1984 1994
Reliant Reino Unido Reino Unido 1952 2002
Rhode Reino Unido Reino Unido 1921 1931
Riley Reino Unido Reino Unido 1907 1969 BMW
Rover Reino Unido Reino Unido 1902 2005 British Leyland
Rumpler Alemaña Alemaña 1921 1925
Russell Flag of Canada.svg Canadá 1905 1915
Russo-Baltique Rusia Rusia 1909 1915
SAL Esperia Italia Italia 1905 1913
Salmson Flag of France.svg Francia 1908 1957
Sandford Flag of France.svg Francia 1922 1939
Saurer Suíza Suíza 1896 2002
SCAT Italia Italia 1906 1940 SPA
Schuppan Flag of Australia.svg Australia 1992 1994
Scioneri Italia Italia 1943 1979
Selve Alemaña Alemaña 1919 1929
SIATA Italia Italia 1926 1970
Simca Flag of France.svg Francia 1935 1980 PSA Peugeot Citroën
Singer Reino Unido Reino Unido 1905 1970 Rootes
Siva Italia Italia 1967 1969
Società Italiana Bernardi Italia Italia 1898 1901
SPA Italia Italia 1906 1947
STAR Italia Italia 1904 1918 SPA
Studebaker Estados Unidos de América Estados Unidos 1897 1966
Sunbeam Reino Unido Reino Unido 1899 1976 PSA Peugeot Citroën
Talbot Flag of France.svg Francia 1902 1988 PSA Peugeot Citroën
Thomas Estados Unidos de América Estados Unidos 1903 1918
Trevisan Italia Italia 18996 1902
Triumph Reino Unido Reino Unido 1923 1984
Tucker Estados Unidos de América Estados Unidos 1948 1949
UMM Portugal Portugal 1978 1995
Unic Flag of France.svg Francia 1904 1939
Vanden Plas Reino Unido Reino Unido 1870 1946 Austin Motor Company
Veritas Alemaña Alemaña 1947 1953
Voisin Flag of France.svg Francia 1919 1958
Wartburg Alemaña Alemaña 1956 1990
Wolseley Reino Unido Reino Unido 1896 1975 Morris Motor Company
Xedos Flag of Japan.svg Xapón 1992 2000 Mazda
Z Flag of the Czech Republic.svg República Checa 1924 1936
Zaschka Alemaña Alemaña 1929 1929
ZAZ Flag of Ukraine.svg Ucraína 1960 1998 Daewoo
Züst Italia Italia 1905 1917 O.M.
Daewoo Motors Sur Coreana Korea 1971 2011