Lista de illas do mar Báltico

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
mapa do mar Báltico

O mar Báltico inclúe varias subdivisións: ao norte, o mar de Botnia, e máis ao norte, o golfo de Botnia, ao leste, o golfo de Finlandia e o golfo de Riga. O maior arquipélago é o das illas Åland, que consiste en 6.700 illas ou escollos, dos cales só 65 están habitadas.

Por outra banda, as illas danesas de Selandia, Funen, Als e Langeland atópanse nos estreitos daneses, Gran Belt, Pequeno Belt e Oresund, entre o mar Báltico e Kattegat, e aínda que poderían considerarse parcialmente no Báltico non se consideran nesta táboa.

A táboa ordenouse segundo un criterio xeográfico, partindo dos estreitos daneses e percorrendo o litoral no sentido horario. Completáronse primeiro os países e logo as subentidades, aínda naqueles casos en que a proximidade xeográfica era menor (illas Åland).

Illas do mar Báltico (máis de 50 km² e máis de 1000 habitantes)
Clasificación Superficie Poboación
Superficie Poboación Nome da illa Arquipélago Localización País Subentidade km² hab.
31* 20 Tåsinge - - Dinamarca Dinamarca Dinamarca Meridional 70 6.187
28 19 Ærø - - Dinamarca Dinamarca Dinamarca Meridional 88 6.669
04 03 Lolland - - Dinamarca Dinamarca Rexión de Selandia 1.243 68.224
10 07 Falster - - Dinamarca Dinamarca Rexión de Selandia 514 43.537
13 15 Møn - - Dinamarca Dinamarca Rexión de Selandia 218 12.000
08 06 Bornholm - Mar Báltico Dinamarca Dinamarca Rexión de Hovedstaden 588 44.100
03 11 Öland - Mar Báltico Suecia Suecia Condado de Kalmar 1.342 23.000
01 04 Illa de Gotland Mar Báltico Suecia Suecia Condado de Gotland 2.994 57.154[1]
35 21 Ingarö Arquipélago de Estocolmo Golfo de Botnia Suecia Suecia Condado de Estocolmo 63 4.500
36 26 Ljusterö Arquipélago de Estocolmo Golfo de Botnia Suecia Suecia Condado de Estocolmo 62 1.591
17 05 Värmdö Arquipélago de Estocolmo Golfo de Botnia Suecia Suecia Condado de Estocolmo 181 48.000
21 f.o. Fårö - - Suecia Suecia Condado de Gotland 113 600
50 08 Lidingö Arquipélago de Estocolmo Golfo de Botnia Suecia Suecia Condado de Estocolmo 12,51 43.400
41 ? Mörkö Arquipélago de Estocolmo Golfo de Botnia Suecia Suecia Condado de Estocolmo 51,66
43 f.o. Ornö Arquipélago de Estocolmo Golfo de Botnia Suecia Suecia Condado de Estocolmo 48,99 300
20 ? Väddö e Björkö Arquipélago de Estocolmo - Suecia Suecia Condado de Estocolmo 128 1.420
23 f.o. Gräsö - Golfo de Botnia Suecia Suecia Condado de Uppsala 93 800
38 ? Hemsön - Golfo de Botnia Suecia Suecia Condado de Västernorrland 54,39 160
33 17 Alnön - Golfo de Botnia Suecia Suecia condado de Västernorrland 68 8.298
29 11* Hertsön - Golfo de Botnia Suecia Suecia condado de Norrbotten 73 22.000
51 ? Märket Illas Åland Golfo de Botnia Suecia Suecia
Finlandia Finlandia
Condado de Uppsala
Flag of Åland.svg Åland
0,003 0
15 28 Hailuoto Baía de Botnia Finlandia Finlandia Laponia finlandesa 195 1.000
27 f.o. Öja Baía de Botnia Finlandia Finlandia Laponia finlandesa 90 800
19 23 Replot (Raippaluoto) Kvarken Finlandia Finlandia Ostrobotnia 141,7 2.126
39 ? Pyhämaa Mar de Botnia Finlandia Finlandia Finlandia Propia 53
37 ? Kustavi (Kivimaa) - Mar do Arquipélago Finlandia Finlandia Finlandia Propia 57
22 ? Illa Otava Mar do Arquipélago Finlandia Finlandia Finlandia Propia 105
31 ? Ålön Mar do Arquipélago Finlandia Finlandia Finlandia Propia 70
42 ? Kirjalansaari - Mar do Arquipélago Finlandia Finlandia Finlandia Propia 49
30 ? Storlandet - Mar do Arquipélago Finlandia Finlandia Finlandia Propia 72
18 f.o. Korpo - Mar do Arquipélago Finlandia Finlandia Finlandia Propia 168,85 846
34 ? Kyrklandet - Mar do Arquipélago Finlandia Finlandia Finlandia Propia 64
09 18 Kimitoön (Kemiönsaari) - Mar do Arquipélago Finlandia Finlandia Finlandia Propia 560 7.500
26 f.o. Eckerö Illas Åland Mar de Åland Finlandia Finlandia Flag of Åland.svg Åland 91 923
05 12 Fasta Åland[2] Illas Åland Mar de Åland Finlandia Finlandia Flag of Åland.svg Åland 1.010 24.851[2]
24 25 Lemland Illas Åland Mar do Arquipélago Finlandia Finlandia Flag of Åland.svg Åland 92 1.773
40 f.o. Vessölandet - Golfo de Finlandia Finlandia Finlandia Uusimaa 52 500
48 09 Kotlin - Golfo de Finlandia Rusia Rusia San Petersburgo 16 42.800
47 ? Naissaar Golfo de Finlandia Mar Báltico Estonia Estonia Condado de Harju 18,6 10
24* f.o. Vormsi Arquipélago Moonsund Mar Báltico Estonia Estonia Condado de Lääne 92 245
06 16 Hiiumaa Arquipélago Moonsund Mar Báltico Estonia Estonia Condado de Hiiu 989 10.623
46 ? Kassari Arquipélago Moonsund Mar Báltico Estonia Estonia Condado de Hiiu 19,3 300
14 24 Muhu Arquipélago Moonsund Golfo de Riga Estonia Estonia Condado de Saare 198 1.822
02 10 Saaremaa Arquipélago Moonsund Golfo de Riga Estonia Estonia Condado de Saare 2.673 40.312
44 22 Illa Sobieszewo - Baía de Gdansk Polonia Polonia Voivodato de Pomerania 34,3 3.570
45 12* Illa Portowa - Baía de Gdansk Polonia Polonia Voivodato de Pomerania 25,7 22.167
49 27 illa de Karsibór - Lagoa de Szczecin Polonia Polonia 14 1.000
12 13 Wolin - Lagoa de Szczecin Polonia Polonia Voivodato de Pomerania Occidental 265 17.000
11 01 Usedom - Lagoa de Szczecin Polonia Polonia
Alemaña Alemaña
Voivodato de Pomerania Occidental
Mecklemburgo-Pomerania Occidental
445 76.500
07 02 Rügen - Baía de Pomerania Alemaña Alemaña Mecklemburgo-Pomerania Occidental 935 73.000
16 14 Illa de Fehmarn - Baía de Kiel / golfo de Mecklemburgo Alemaña Alemaña Schleswig-Holstein 185 14.000

Notas[editar | editar a fonte]

  1. (en sueco) Befolkningsstatistik Páxina oficial da oficina de estatística de Suecia. A data de 31 de marzo de 2010 - datos corresponden ao Condado de Gotland. Consultado o 30 de decembro de 2011
  2. 2,0 2,1 (en inglés) Páxina web oficial de Åland Arquivado 24 de outubro de 2008 en Wayback Machine. A data de 31 de decembro de 2007. Consultado o 28 de decembro de 2011.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]