Lista de illas de Portugal

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Esta é unha lista de illas de Portugal (incluídos illotes).

Azores[editar | editar a fonte]

  1. Illa do Corvo
  2. Illa do Faial
  3. Illa das Flores
  4. Illa Graciosa
  5. Illa do Pico
  6. Illa de Santa Maria
  7. Illa de São Jorge
  8. Illa de São Miguel
  9. Terceira
  10. Formigas

Arquipélago de Madeira[editar | editar a fonte]

  1. Illa de Madeira
  2. Porto Santo

Illas Desertas (Madeira)[editar | editar a fonte]

  1. Deserta Grande
  2. Illa de Bugio
  3. Illote Chão

Illas Salvaxes (Madeira)[editar | editar a fonte]

  1. Salvaxe Grande
  2. Salvaxe Pequena
  3. Palleiro da Terra
  4. Palleiro do Mar
  5. Illote de Fora
  6. Illote Alto
  7. Illote Comprido
  8. Illote Redondo
  9. Illote Norte

Berlengas[editar | editar a fonte]

  1. Berlenga Grande
  2. Illas Estelas (Portugal)
  3. Farilhões-Forcados

Illas do Algarve[editar | editar a fonte]

  1. Illa Armona
  2. Illa Barreta
  3. Illa Cabanas
  4. Illa Cacela
  5. Illa Coco (Portugal)
  6. Illa Culatra
  7. Illa Faro (Algarve)
  8. Illa Farol (Algarve)
  9. Illa Martinhal
  10. Illa Tavira
  11. Illa Cacela da Abóbora
  12. Illa Barro
  13. Illa Geada

Illas do Alentexo[editar | editar a fonte]

  1. Illa Pessegueiro
  2. Illa Perceveira
  3. Illa Ariana
  4. Illa Moínho
  5. Illa Monte Branco
  6. Illa Juromenha
  7. Illa Bacelos
  8. Illa Bacelos Pequena
  9. Illa Palmeira
  10. Illa Palmeira Pequena
  11. Illa Azenha Brava
  12. Illa Lezíria Internacional
  13. Illa São Brás
  14. Illa Lebre
  15. Illa Safra
  16. Illa Freixial
  17. Illa Cascalheira

Beira Baixa[editar | editar a fonte]

  1. Illa Idanha
  2. Illa A Nova
  3. Illa Três Postes
  4. Illa Marechal
  5. Illa Carmona
  6. Illa Estrada

Illas de Ribatejo[editar | editar a fonte]

  1. Illa Almourol
  2. Illa Lombo
  3. Illa Agolada
  4. Illa Verde

Illas de Beira Litoral[editar | editar a fonte]

  1. Illa Monte Farinha
  2. Illa Testáda
  3. Illa Ovos
  4. Illa Gaga
  5. Illa Gaivota
  6. Illa Pedra
  7. Illa Parrachill
  8. Illa Mo-do-Meio
  9. Illa Samos, Beira Litoral
  10. Illa Poço Island
  11. Illa Tranqueira
  12. Illa Amoroso
  13. Illa Morraceira
  14. Illa Turbina
  15. Illa Gramatal
  16. Illa Marinha Nova
  17. Illa Matadouce

Illas de Estremadura[editar | editar a fonte]

  1. Illa Baleal
  2. Illa Bugio (Estremadura)
  3. Illa Rato
  4. Illa Cambalhão
  5. Illa de Fora

Illas do Miño[editar | editar a fonte]

  1. Illa Insua
  2. Illa dos Amores
  3. Illa Boega
  4. Illa Ermal