Lista de filmes en galego con maior recadación

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

A continuación detállase unha lista dos filmes en galego con maior recadación da historia do cinema de Galicia.

Filmes en galego con maior recadación
Posto Ano Título Recadación Espectadores
1 2019 O que arde 517.946,55 € 95.483[1]
2 2014 A esmorga 277.652,06 € 47.866[2]
3 2002 Días de voda 172.471,60 € 38.579[3]
4 2008 Pradolongo 153.745,30 € 33.463[4]
5 2011 Engurras 153.521,32 € 30.411[5]
6 2012 Vilamor 145.595,90 € 42.459[6]
7 1989 Sempre Xonxa 138.638,32 € 62.203[7]
8 2000 Era outra vez 104.234,28€ 27.007[8]
9 2016 Sicixia 68.507,12 € 12.158[9]
10 2012 O Apóstolo 62.162,88 € 10.038[10]
11 2011 Crebinsky 48.198,90 € 7.825[11]
12 1989 Urxa 26.514,02 € 18.899[12]
13 2017 Dhogs 25.791,40 € 4.727[13]
14 2019 Longa noite 20.379,20 € 3.671[14]
15 2017 Trinta lumes 16.782,59 € 3.251[15]
16 2013 Costa da Morte 15.186,90 € 3.277[16]
17 2019 Eroski Paraíso 12.025,30 € 2.279[17]
18 2018 Trote 8.436,95 € 1.551[18]
19 2000 Blanca Madison 7.994,80 € 1.855[19]
20 2012 Arraianos 5.194,28 € 993[20]
21 2012 Doentes 5.098,60 € 893[21]
22 2017 A estación violenta 4.869,45 € 861[22]
23 2011 Tralas luces 4.437,10 € 697[23]
24 2011 Sinbad 1.632,70 € 840[24]
25 2013 9 ondas 1.334,30 € 302[25]
26 2013 Encallados 756,00 € 149[26]
27 2007 Eloxio da distancia 503,47 € 90[27]
28 2007 O quinto evanxeo de Gaspar Hauser 140,00 € 46[28]
29 2008 A casa da luz 40,00 € 10[29]
30 2020 Lúa vermella
31 2020 María Solinha

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de O que arde". Consultado o 14 de abril de 2020. 
  2. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de A esmorga". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  3. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Días de voda". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  4. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Pradolongo". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  5. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Engurras". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  6. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Vilamor". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  7. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Sempre Xonxa". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  8. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Era outra vez". Consultado o 26 de xaneiro de 2020. 
  9. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Sicixia". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  10. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de O Apóstolo". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  11. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Crebinsky". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  12. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Urxa". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  13. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Urxa". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  14. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Longa Noite". Consultado o 27 de maio de 2020. 
  15. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Trinta lumes". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  16. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Costa da Morte". Consultado o 22 de xaneiro de 2019. 
  17. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Eroski Paraíso". Consultado o 28 de febreiro de 2020. 
  18. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Trote". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  19. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Blanca Madison". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  20. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Arraianos". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  21. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Doentes". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  22. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de A estación violenta". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  23. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Tralas luces". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  24. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Sinbad". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  25. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de 9 ondas". Consultado o 17 de febreiro de 2020. 
  26. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Encallados". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  27. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Eloxio da distancia". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  28. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de O quinto evanxeo de Gaspar Hauser". Consultado o 22 de xaneiro de 2020. 
  29. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de A casa da luz". Consultado o 17 de febreiro de 2020. 

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]