Lista de cráteres lunares

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á busca

Esta é unha lista dos cráteres de impacto lunares que foron nomeados. A convención da UAI para nomear estes accidentes selenográficos é a de usar os nomes de científicos, eruditos, artistas e exploradores xa falecidos que fagan contribucións destacadas ou fundamentais no seu campo.[1] Tamén se nomean certos cráteres en honra a cosmonautas rusos e astronautas estadounidenses falecidos.[1]

A[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Abbe 63,98 km Ernst Abbe (1840–1905)
Abbot 10,4 km Charles Greeley Abbot (1872–1973)
Abel 137,35 km Niels Henrik Abel (1802–1829)
Abenezra 43,19 km
Abetti 1,6 km Antonio Abetti (1846–1928)
Giorgio Abetti (1882–1982)
Abul Wáfa 54,18 km
Abulfeda 62,23 km
Acosta 13,06 km
Adams 63,27 km John Couch Adams (1819–1892)
Charles Hitchcock Adams (1868–1951)
Walter Sydney Adams (1876–1956)
Aepinus 16,74 km
Agatharchides 51,98 km
Agripa 43,75 km Agripa fl 92 a.C.
Airy 38,9 km
Aitken 129,69 km
Akis 2,28 km
Alan 1,44 km
Al-Bakri 12,21 km
Albategnius 130,84 km
Albert 0.1 km
Al-Biruni 80,41 km
Alden 111,44 km
Alder 82,12 km Kurt Alder (1902–1958)
Aldrin 2,8 km Buzz Aldrin (nado en 1930)
Alekhin 74,82 km
Alexander 94,8 km
Alfraganus 20,52 km
Alhazen 34,65 km Alhazen (987–1038)
Aliacensis 79,65 km
Al-Khwarizmi 56,25 km
Almanon 47,76 km
Al-Marrakushi 8,57 km
Aloha 2,55 km
Alpetragius 40,2 km
Alphonsus 110,54 km
Alter 64,73 km
Ameghino 9,2 km
Amici 52,03 km
Ammonius 8,55 km
Amontons 2,47 km
Amundsen 103,39 km Roald Amundsen (1872–1928)
Anaxágoras 51,9 km Anaxágoras
Anaximandro 68,71 km Anaximandro
Anaxímenes 81,12 km Anaxímenes
Anděl 32,93 km
Anders 41,33 km
Anderson 105,33 km
Andersson 13,42 km
Andronov 16,57 km
Ango 0,87 km
Ångström 9,55 km Anders Jonas Ångström (1814–1874)
Ann 2,12 km
Annegrit 1,29 km
Ansgarius 91,42 km
Antoniadi 137,92 km
Anuchin 62,14 km
Anville 10,26 km
Apianus 63,44 km
Apollo 524,23 km Proxecto Apollo
Apollonius 50,66 km
Appleton 64,59 km
Arago 25,51 km
Aratus 10,23 km
Arquímedes 81,04 km Arquímedes
Archytas 31,95 km
Argelander 33,72 km
Ariadaeus 10,4 km
Aristarchus 39,99 km
Aristillus 54,37 km
Aristóteles 87,57 km Aristóteles
Armiński 26,76 km
Armstrong 4,21 km Neil Armstrong (1930–2012)
Arnold 93,13 km
Arrhenius 40,93 km Svante Arrhenius (1859–1927)
Artamonov 62,45 km
Artem'ev 66,39 km
Artemis 2,28 km
Artsimovich 7,96 km
Aryabhata 21,89 km Aryabhata
Arzachel 96,99 km
Asada 12,37 km
Asclepi 40,56 km
Ashbrook 157,88 km
Aston 44,48 km Francis William Aston (1877–1945)
Atlas 88,12 km Atlas (mitoloxía)
Atwood 28,64 km George Atwood (1745–1807)
Autolycus 38,88 km
Auwers 19,64 km
Auzout 32,92 km
Avery 10,73 km
Avicenna 72,99 km
Avogadro 129,84 km Amedeo Avogadro (1776–1856)
Azophi 47,54 km

B[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Baade 57,85 km Walter Baade (1893–1960)
Babakin 19,15 km Georgij N. Babakin (1914–1971)
Babbage 146,56 km Charles Babbage (1792–1871)
Babcock 95,28 km Harold D. Babcock (1882–1968)
Back 34,63 km Ernst Emil Alexander Back (1881–1959)
Backlund 75,46 km Oskar Backlund (1846–1916)
Baco 65,31 km Roger Bacon (c. 1214 – c. 1294)
Baillaud 89,44 km Benjamin Baillaud (1848–1934)
Bailly 300,56 km Jean Sylvain Bailly (1736–1793)
Baily 25,68 km Francis Baily (1774–1844)
Balandin 11,81 km Aleksei Aleksandrovich Balandin (1898–1967)
Balboa 69,19 km Vasco Núñez de Balboa (1475–1519)
Baldet 55,76 km Fernand Baldet (1885–1964)
Ball 40,31 km William Ball (descoñecida-1690).
Balmer 136,3 km Johann Balmer (1825–1898)
Banachiewicz 99,09 km Tadeusz Banachiewicz (1882–1954)
Bancroft 12,5 km Wilder Dwight Bancroft (1867–1953)
Banting 5,15 km Frederick Banting (1891–1941)
Barbier 65,38 km Daniel Barbier (1907–1965)
Barkla 40,9 km Charles Glover Barkla (1877–1944)
Barnard 115,73 km Edward Emerson Barnard (1857–1923)
Barocius 82,72 km Francesco Barocius (1570)
Barringer 66,89 km Daniel Barringer (1860–1929)
Barrow 93,82 km Isaac Barrow (1630–1677)
Bartels 54,95 km Julius Bartels (1899–1964)
Bawa 1,57 km (nome masculino africano)
Bayer 48,51 km Johann Bayer (1572–1625)
Beals 52,61 km Carlyle Smith Beals (1899–1979)
Beaumont 50,69 km Léonce Élie de Beaumont (1798–1874)
Becquerel 62,86 km Henri Becquerel (1852–1908)
Bečvář 66,62 km Antonin Becvar (1901–1965)
Beer 9,06 km Wilhelm Beer (1797–1850)
Behaim 56,21 km Martin Behaim (1459–1507)
Beijerinck 76,77 km Martinus Willem Beijerinck (1851–1931)
Beketov 8,3 km Nikolay Nikolayevich Beketov (1827–1911)
Béla 10,07 km (Slavic nome feminino)
Bel'kovich 215,08 km Igor Vladimirovich Bel'kovich (1904–1949)
Bell 86,33 km Alexander Graham Bell (1847–1922)
Bellinsgauzen 63,23 km Fabian Gottlieb von Bellingshausen (1778–1852)
Bellot 17,5 km Joseph René Bellot (1826–1853)
Belopol'skiy 61,9 km Aristarkh Belopolsky (1854–1934)
Belyaev 55,9 km Pavel Ivanovich Belyaev (1925–1970)
Benedict 13,83 km Francis Gano Benedict (1870–1957)
Bergman 22,51 km Torbern Olof Bergman (1735–1784)
Bergstrand 42,98 km Carl Östen Emanuel Bergstrand (1873–1948)
Berkner 87,62 km Lloyd Viel Berkner (1905–1967)
Berlage 93,75 km Hendrik Petrus Berlage (1896–1968)
Bernoulli 47,3 km Jakob Bernoulli (1654–1705)
Jean Bernoulli (1667–1748)
Berosus 75,24 km Berosus the Chaldean (died c. 250 BC)
Berzelius 48,53 km Jöns Jakob Berzelius (1779–1848)
Bessarion 9,84 km Johannes Bessarion (c. 1369 – 1472)
Bessel 15,56 km Friedrich Wilhelm Bessel (1784–1846)
Bettinus 71,78 km Mario Bettinus (1582–1657)
Bhabha 70,25 km Homi Jehangir Bhabha (1909–1966)
Bianchini 37,59 km Francesco Bianchini (1662–1729)
Biela 77,03 km Wilhelm von Biela (1782–1856)
Bilharz 44,55 km Theodore Maximilian Bilharz (1825–1862)
Billy 45,57 km Jacques de Billy (1602–1679)
Bingham 34,99 km Hiram Bingham III (1875–1956)
Biot 13,01 km Jean-Baptiste Biot (1774–1862)
Birkeland 81,64 km Olaf Kristian Birkeland (1867–1917)
Birkhoff 329,81 km George D. Birkhoff (1884–1944)
Birmingham 89,92 km John Birmingham (1816–1884)
Birt 15,81 km William Radcliffe Birt (1804–1881)
Bi Sheng 55,27 km Bi Sheng (990–1051)
Bjerknes 48,18 km Vilhelm Frimann Koren Bjerknes (1862–1951)
Black 19,46 km Joseph Black (1728–1799)
Blackett 145,31 km Patrick Maynard Stuart Blackett (1897–1974)
Blagg 4,97 km Mary Adela Blagg (1858–1944)
Blancanus 105,82 km Giuseppe Biancani (1566–1624)
Blanchard 37,46 km Jean-Pierre Blanchard (1753–1809)
Blanchinus 59,9 km Giovanni Bianchini ( 1458)
Blazhko 51,11 km Sergei Nikolaevich Blazhko (1870–1956)
Bliss 22,85 km Nathaniel Bliss (1700–1764)
Bobillier 6,04 km Étienne Bobillier (1798–1840)
Bobone 32,14 km Jorge Bobone (1901–1958)
Bode 17,8 km Johann Elert Bode (1747–1826)
Boethius 11,17 km Anicio Boecio (c. 480 – 524)
Boguslawsky 94,59 km Palm Heinrich Ludwig von Boguslawski (1789–1851)
Bohnenberger 31,74 km Johann Gottlob Friedrich von Bohnenberger (1765–1831)
Bohr 70,07 km Niels H. D. Bohr (1885–1962)
Bok 43,03 km Priscilla Fairfield Bok (1896–1975)
Bart J. Bok (1906–1983)
Boltzmann 72,31 km Ludwig E. Boltzmann (1844–1906)
Bolyai 102,22 km János Bolyai (1802–1860)
Bombelli 9,72 km Raphael Bombelli (1526–1572)
Bondarenko 28,26 km Valentin V. Bondarenko (1937–1961)
Bonpland 59,25 km Aimé Bonpland (1773–1858)
Boole 61,34 km George Boole (1815–1864)
Borda 45,4 km Jean Charles Borda (1733–1799)
Borel 4,66 km Émile Borel (1871–1956)
Boris 1,73 km (Ruso nome masculino)
Borman 50,72 km Frank Borman (born 1928)
Born 15,07 km Max Born (1882–1970)
Borya 0.4 km Ruso nome masculino
Bosch 19,58 km Carl Bosch (1874–1940)
Boscovich 41,53 km Ruggiero Giuseppe Boscovich (1711–1787)
Bose 92,55 km Jagadish Chandra Bose (1858–1937)
Boss 50,2 km Lewis Boss (1846–1912)
Bouguer 22,23 km Pierre Bouguer (1698–1758)
Boussingault 127,61 km Jean Baptiste Boussingault (1802–1887)
Bowditch 43,04 km Nathaniel Bowditch (1773–1848)
Bowen 8,09 km Ira Sprague Bowen (1898–1973)
Boyle 57 km Robert Boyle (1627–1691)
Brackett 8 km Frederick Sumner Brackett (1896–1988)
Bragg 84 km William Henry Bragg (1862–1942)
Brashear 55 km John Alfred Brashear (1840–1920)
Braude 10.5 km Semion Braude (1911–2003)
Brayley 14 km Edward William Brayley (1801–1870)
Bredikhin 59 km Fedor Aleksandrovich Bredikhin (1831–1904)
Breislak 49 km Scipione Breislak (1748–1826)
Brenner 97 km Leo Brenner (1855–1928)
Brewster 10 km David Brewster (1781–1868)
Brianchon 134 km Charles Julien Brianchon (1783–1864)
Bridgman 80 km Percy Williams Bridgman (1882–1961)
Briggs 37 km Henry Briggs (1561–1630)
Brisbane 44 km Sir Thomas Brisbane (1770–1860)
Bronk 64 km Detlev Wulf Bronk (1897–1975)
Brouwer 158 km Dirk Brouwer (1902–1966)
Luitzen Egbertus Jan Brouwer (1881–1968)
Brown 34 km Ernest William Brown (1866–1938)
Bruce 6 km Catherine Wolfe Bruce (1816–1900)
Brunner 53 km William Otto Brunner (1878–1958)
Buch 53 km Christian Leopold von Buch (1774–1853)
Buffon 106 km Georges-Louis Leclerc, conde de Buffon (1707–1788)
Buisson 56 km Henri Buisson (1873–1944)
Bullialdus 60 km Ismael Bullialdus (1605–1694)
Bunsen 52 km Robert Bunsen (1811–1899)
Burckhardt 56 km Johann Karl Burckhardt (1773–1825)
Bürg 39 km Johann Tobias Bürg (1766–1834)
Burnham 24 km Sherburne Wesley Burnham (1838–1921)
Büsching 52 km Anton Friedrich Büsching (1724–1793)
Butlerov 40 km Aleksandr M. Butlerov (1828–1886)
Buys-Ballot 55 km C. H. D. Buys Ballot (1817–1890)
Byrd 93 km Richard E. Byrd (1888–1957)
Byrgius 87 km Joost Bürgi (1552–1632)

C[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
C. Herschel 13 km Caroline Herschel (1750–1848)
C. Mayer 38 km Christian Mayer (1719–1783)
Cabannes 80 km Jean Cabannes (1885–1959)
Cabeus 98 km Niccolò Cabeo (1586–1650)
Cailleux 50 km Andre Cailleux (1907–1986)
Cai Lun 43 km Cai Lun (57-131)
Cajal 9 km Santiago Ramón y Cajal (1852–1934)
Cajori 70 km Florian Cajori (1859–1930)
Calippus 32 km Calippus of Cyzicus (c. 330 a. C.)
Cameron 10 km Robert Curry Cameron (1925–1972)
Campanus 48 km Campanus of Novara (c. século XIII)
Campbell 219 km Leon Campbell (1881–1951)
William Wallace Campbell (1862–1938)
Cannizzaro 56 km Stanislao Cannizzaro (1826–1910)
Cannon 56 km Annie Jump Cannon (1863–1941)
Cantor 81 km Georg Cantor (1845–1918)
Moritz Cantor (1829–1920)
Capella 90 km Martianus Capella (c. 400 d. C.)
Capuanus 59 km Francesco Capuano Di Manfredonia (c. 1400)
Cardanus 49 km Girolamo Cardano (1501–1576)
Carlini 10 km Francesco Carlini (1783–1862)
Carlos 4 km (Español nome masculino)
Carmichael 20 km Leonard Carmichael (1898–1973)
Carnot 126 km Nicolas Léonard Sadi Carnot (1796–1832)
Carol 8 km (Latín nome feminino)
Carpenter 59 km James Carpenter (1840–1899)
Edwin Francis Carpenter (1898–1963)
Carrel 15 km Alexis Carrel (1873–1944)
Carrillo 16 km Nabor Carrillo Flores (1911–1967)
Carrington 30 km Richard Christopher Carrington (1826–1875)
Cartan 15 km Élie J. Cartan (1869–1951)
Carver 59 km George Washington Carver (c. 1864-1943)
Casatus 108 km Paolo Casati (1617–1707)
Cassegrain 55 km Laurent Cassegrain (c.1629–1693)
Cassini 56 km Giovanni Domenico Cassini (1625–1712)
Jacques J. Cassini (1677–1756)
Catalán 25 km Miguel A. Catalán (1894–1957)
Catharina 104 km Santa Catarina de Alexandría (descoñecida-c. 307)
Cauchy 12 km Augustin Louis Cauchy (1789–1857)
Cavalerius 56 km Bonaventura Cavalieri (1598–1647)
Cavendish 56 km Henry Cavendish (1731–1810)
Caventou 3 km Joseph Bienaime Caventou (1795–1877)
Cayley 14 km Arthur Cayley (1821–1895)
Celsius 36 km Anders Celsius (1701–1744)
Censorinus 3 km Censorinus (flourished 238 AD)
Cepheus 39 km Cefeo (Figura mitolóxica grega)
Chacornac 51 km Jean Chacornac (1823–1873)
Chadwick 30 km Sir James Chadwick (1891–1974)
Chaffee 49 km Roger B. Chaffee (1935–1967)
Challis 55 km James Challis (1803–1862)
Chalonge 30 km Daniel Chalonge (1895–1977)
Chamberlin 58 km Thomas Chrowder Chamberlin (1843–1928)
Champollion 58 km Jean-François Champollion (1790–1832)
Chandler 85 km Seth Carlo Chandler (1846–1913)
Chang Heng 43 km Zhang Heng (78-139)
Chang-Ngo 3 km (Nome feminino chinés), Deusa china Chang'e
Chant 33 km Clarence Augustus Chant (1865–1956)
Chaplygin 137 km Sergej Alekseevich Chaplygin (1869–1942)
Chapman 71 km Sydney Chapman (1888–1970)
Chappe 59 km Jean-Baptiste Chappe d'Auteroche (1728–1769)
Chappell 80 km James F. Chappell (1891–1964)
Charles 1 km (Nome masculino francés)
Charlier 99 km Carl Charlier (1862–1934)
Chaucer 45 km Geoffrey Chaucer (c. 1340-1400)
Chauvenet 81 km William Chauvenet (1820–1870)
Chawla 15 km Kalpana Chawla (1961–2003)
Chebyshev 178 km Pafnuty L. Chebyshev (1821–1894)
Chernyshev 58 km Nikolaj G. Chernyshev (1906–1963)
Chevallier 52 km Temple Chevallier (1794–1873)
Ching-Te 4 km (Chinés nome masculino)
Chladni 13 km Ernst Florens Friedrich Chladni (1756–1827)
Chrétien 88 km Henri Chrétien (1870–1956)
Cichus 40 km Franceso Degli Stabili Cichus (1257–1327)
Clairaut 75 km Alexis Claude Clairaut (1713–1765)
Clark 49 km Alvan Clark (1804–1887)
Alvan Graham Clark (1832–1897)
Clausius 24 km Rudolf Julius Emmanuel Clausius (1822–1888)
Clavius 225 km Christopher Klau Clavius (1537–1612)
Cleomedes 125 km Cleomedes (descoñecida-c. 50 d. C.)
Cleostratus 62 km Cleostratus (descoñecida-c. 500 d. C.)
Clerke 6 km Agnes Mary Clerke (1842–1907)
Coblentz 33 km William Weber Coblentz (1873–1962)
Cockcroft 93 km John Douglas Cockcroft (1897–1967)
Collins 2 km Michael Collins (astronauta) (1930-)
Colombo 76 km Cristovo Colón (circa 1446-1506)
Compton 182 km Arthur Holly Compton (1892–1962)
Karl Taylor Compton (1887–1954)
Comrie 59 km Leslie John Comrie (1893–1950)
Comstock 72 km George Cary Comstock (1855–1934)
Condon 34 km Edward Uhler Condon (1902–1974)
Condorcet 74 km Jean Antoine, Marquis de Condorcet (1743–1794)
Congreve 57 km Sir William Congreve (1772–1828)
Conon 21 km Conon of Samos (circa 260 BC)
Cook 46 km James Cook (1728–1779)
Cooper 36 km John Cobb Cooper (1887–1967)
Copernicus 107 km Nicolao Copérnico (1473–1543)
Cori 65 km Gerty Theresa Radnitz Cori (1896–1957)
Coriolis 78 km Gaspard-Gustave Coriolis (1792–1843)
Couder 21 km André Couder (1897–1978)
Coulomb 89 km Charles-Augustin de Coulomb (1736–1806)
Courtney 1 km (Inglés nome feminino)
Cremona 85 km Luigi Cremona (1830–1903)
Crile 9 km George Crile (1864–1943)
Crocco 75 km Gaetano Arturo Crocco (1877–1968)
Crommelin 94 km Andrew Claude de la Cherois Crommelin (1865–1939)
Crookes 49 km Sir William Crookes (1832–1919)
Crozier 22 km Francis Rawdon Moira Crozier (1796–1848)
Crüger 45 km Peter Crüger (1580–1639)
Ctesibius 36 km Ctesibius (descoñecida-c. 100 d. C.)
Curie 151 km Pierre Curie (1859–1906)
Curtis 2 km Heber Doust Curtis (1859–1906)
Curtius 95 km Albert Curtz (1600–1671)
Cusanus 63 km Nikolaus Krebs Cusanus (1401–1464)
Cuvier 75 km Georges Cuvier (1769–1832)
Cyrano 80 km Cyrano de Bergerac (1615–1655)
Cyrillus 98 km Saint Cyril (descoñecida-444 d. C.)
Cysatus 48 km Jean-Baptiste Cysat (1588–1657)

D[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
D. Brown 15 km David McDowell Brown (1956–2003)
da Vinci 37 km Leonardo da Vinci (1452–1519)
Daedalus 93 km Daedalus
Dag 0.5 km (nome escandinavo masculino)
Daguerre 46 km Louis Daguerre (1789–1851)
Dale 22 km Henry Hallett Dale (1875–1968)
D'Alembert 248 km Jean le Rond d'Alembert (1717–1783)
Dalton 60 km John Dalton (1766–1844)
Daly 17 km Reginald Aldworth Daly (1871–1957)
Damoiseau 36 km Marie Charles Theodor De Damoiseau (1768–1846)
Daniell 29 km John Frederick Daniell (1790–1845)
Danjon 71 km André Danjon (1890–1967)
Dante 54 km Dante Alighieri (1265–1321)
Darney 15 km Maurice Darney (1882–1958)
D'Arrest 30 km Heinrich L. d'Arrest (1822–1875)
D'Arsonval 28 km Jacques Arsene d'Arsonval (1851–1940)
Darwin 120 km Charles Darwin (1809–1882)
Das 38 km Amil Kumar Das (1902–1961)
Daubrée 14 km Gabriel Auguste Daubrée (1814–1896)
Davisson 87 km Clinton Joseph Davisson (1881–1958)
Davy 34 km Humphry Davy (1778–1829)
Dawes 18 km William Rutter Dawes (1799–1868)
Dawson 45 km Bernhard H. Dawson (1890–1960)
De Forest 57 km Lee De Forest (1873–1961)
de Gasparis 30 km Annibale de Gasparis (1819–1892)
de Gerlache 32.4 km Adrien de Gerlache (1866–1934)
De La Rue 134 km Warren de la Rue (1815–1889)
De Moraes 53 km Abrahão De Moraes (1916–1970)
De Morgan 10 km Augustus De Morgan (1806–1871)
De Roy 43 km Felix De Roy (1883–1942)
De Sitter 64 km Willem de Sitter (1872–1934)
De Vico 20 km Francesco de Vico (1805–1848)
De Vries 59 km Hugo de Vries (1848–1935)
Debes 30 km Ernst Debes (1840–1923)
Debus 20 km Kurt Heinrich Debus (1908–1983)
Debye 142 km Peter Debye (1884–1966)
Dechen 12 km Ernst Heinrich Karl von Dechen (1800–1889)
Delambre 51 km Jean Baptiste Joseph Delambre (1749–1822)
Delaunay 46 km Charles-Eugène Delaunay (1816–1872)
Delia 2 km (nome grego feminino)
Delisle 25 km Joseph-Nicolas Delisle (1688–1768)
Dellinger 81 km John Howard Dellinger (1886–1962)
Delmotte 32 km Gabriel Delmotte (1876–1950)
Delporte 45 km Eugène Joseph Delporte (1882–1955)
Deluc 46 km Jean-André Deluc (1727–1817)
Dembowski 26 km Ercole Dembowski (1815–1881).
Democritus 39 km Democritus (circa 460-360 BC).
Demonax 128 km Demonax
Denning 44 km William Frederick Denning (1848–1931)
Desargues 85 km Gérard Desargues (1591–1661)
Descartes 48 km René Descartes (1596–1650)
Deseilligny 6 km Jules Alfred Pierrot Deseilligny (1868–1918)
Deslandres 256 km Henri-Alexandre Deslandres (1853–1948)
Deutsch 66 km Armin Joseph Deutsch (1918–1969)
Dewar 50 km Sir James Dewar (1842–1923)
Diana 1 km (nome latino feminino)
Diderot 20 km Denis Diderot (1713–1784)
Dionysius 18 km St. Dionysius the Areopagite (AD 9-120)
Diophantus 17 km Diophantus
Dirichlet 47 km Peter Gustav Lejeune Dirichlet (1805–1859)
Dobrovol'skiy 38 km Georgiy T. Dobrovolskiy (1928–1971)
Doerfel 68 km Georg Samuel Doerfel (1643–1688)
Dollond 11 km John Dollond (1706–1761)
Donati 36 km Giovanni Battista Donati (1826–1873)
Donna 2 km (nome italiano feminino)
Donner 58 km Anders Severin Donner (1854–1938)
Doppelmayer 63 km Johann Gabriel Doppelmayer (1671–1750)
Doppler 110 km J. Christian Doppler (1803–1853)
Douglass 49 km Andrew Ellicott Douglass (1867–1962)
Dove 30 km Heinrich Wilhelm Dove (1803–1879)
Draper 8 km Henry Draper (1837–1882)
Drebbel 30 km Cornelius Drebbel (1572–1634)
Dreyer 61 km John L. E. Dreyer (1852–1926)
Drude 24 km Paul Karl Ludwig Drude (1863–1906)
Dryden 51 km Hugh Latimer Dryden (1898–1965)
Drygalski 149 km Erich Dagobert von Drygalski (1865–1949)
Dubyago 51 km Dmitrij Ivanovich Dubyago (1850–1918)
Aleksandr Dmitrievich Dubyago (1903–1959)
Dufay 39 km Jean Dufay (1896–1967)
Dugan 50 km Raymond Smith Dugan (1878–1940)
Dunér 62 km Nils Christoffer Dunér (1839–1914)
Dunthorne 15 km Richard Dunthorne (1711–1775)
Dyson 63 km Sir Frank Watson Dyson (1868–1939)
Dziewulski 63 km Wladyslaw Dziewulski (1878–1962)

E[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Earhart (provisional) 200 km Amelia Earhart (1897–1937)
Eckert 2 km Wallace John Eckert (1902–1971)
Eddington 118 km Sir Arthur Stanley Eddington (1882–1944)
Edison 62 km Thomas A. Edison (1847–1931)
Edith 8 km (nome inglés masculino)
Egede 37 km Hans Egede (1686–1758)
Ehrlich 30 km Paul Ehrlich (1854–1915)
Eichstadt 49 km Lorentz Eichstadt (1596–1660)
Eijkman 54 km Christiaan H. Eijkman (1858–1930)
Eimmart 46 km Georg Christoph Eimmart (1638–1705)
Einstein 198 km Albert Einstein (1879–1955)
Einthoven 69 km Willem Einthoven (1879–1955)
Elger 21 km Thomas Gwyn Elger (1836–1897)
Ellerman 47 km Ferdinand Ellerman (1869–1940)
Ellison 36 km Mervyn Archdall Ellison (1909–1963)
Elmer 36 km Charles Wesley Elmer (1872–1954)
Elvey 74 km Christian Thomas Elvey (1899–1970)
Emden 111 km J. Robert Emden (1862–1940)
Encke 28 km Johann Franz Encke (1791–1865)
Endymion 123 km Endymion (figura grega mitolóxica)
Engel'gardt 43 km Vasilij P. Engel'gardt (Engelhardt) (1828–1915)
Eötvös 99 km Loránd Eötvös (1848–1919)
Epixenes 55 km Epixenes de Byzantium (desoñecido-circa 200 d. C.)
Epimenides 27 km Epimenides
Eratosthenes 58 km Eratosthenes (circa 276-196 d. C.)
Erlanger 9.9 km Joseph Erlanger (1874–1965)
Erro 61 km Luis Enrique Erro (1897–1955)
Esclangon 15 km Ernest Esclangon (1876–1954)
Esnault-Pelterie 79 km Robert Albert Charles Esnault-Pelterie (1881–1957)
Espin 75 km Rev. Thomas Henry Espinell Compton Espin (1858–1934)
Euclides 11 km Euclid (desoñecido-circa 300 d. C.)
Euctemon 62 km Euctemon
Eudoxus 67 km Eudoxus of Cnidus (circa 408-355 d. C.)
Euler 27 km Leonhard Euler (1707–1783)
Evans 67 km Sir Arthur Evans (1851–1941)
Evdokimov 50 km Nikolaj N. Evdokimov (1868–1940)
Evershed 66 km John Evershed (1864–1956)
Ewen 3 km (nome gaélico masculino)

F[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Fabbroni 10 km Giovanni Valentino Mattia Fabbroni (1752–1822)
Fabricius 78 km David Fabricius (1564–1617)
Fabry 184 km Charles Fabry (1867–1945)
Fahrenheit 6 km Gabriel Fahrenheit (1686–1736)
Fairouz 3 km (nome árabe feminino)
Faraday 69 km Michael Faraday (1791–1867)
Faustini 39 km Arnoldo Faustini (1874–1944)
Fauth 12 km Philipp Johann Heinrich Fauth (1867–1941)
Faye 36 km Hervé Faye (1814–1902)
Fechner 63 km Gustav Theodor Fechner (1801–1887)
Fedorov 6 km Aleksandr Petrovich Fedorov (1872–1920)
Felix 1 km (nome latino masculino)
Fényi 38 km Gyula Fényi (1845–1927)
Feoktistov 23 km Konstantin Petrovich Feoktistov (1926-)
Fermat 38 km Pierre de Fermat (1601–1665)
Fermi 183 km Enrico Fermi (1901–1954)
Fernelius 65 km Jean Fernel (1497–1558)
Fersman 151 km Aleksandr Yevgenyevich Fersman (1883–1945)
Fesenkov 35 km Vasiliy Grigor'evich Fesenkov (1889–1972)
Feuillée 9 km Louis Feuillée (1660–1732)
Fibiger 17.7 km Johannes Andreas Grib Fibiger (1867–1928)
Finsch 4 km Otto Friedrich Hermann Finsch (1839–1917)
Finsen 72 km Niels Ryberg Finsen (1860–1904)
Firmicus 56 km Firmicus Maternus (descoñecido-c. 330)
Firsov 6 km Georgij F. Firsov (1917–1960)
Fischer 30 km Hermann Emil Fischer (1852–1919)
Hans Fischer (1881–1945)
Fitzgerald 110 km George Francis Fitzgerald (1851–1901)
Fizeau 111 km Armand Hippolyte L. Fizeau (1819–1896)
Flammarion 74 km Camille Flammarion (1842–1925)
Flamsteed 20 km John Flamsteed (1646–1719)
Fleming 106 km Alexander Fleming (1881–1955)
Williamina P. Fleming (1857–1911)
Florensky 71 km Kirill Pavlovich Florensky (1915–1982)
Florey 54.7 km Howard Florey (1898–1968)
Focas 22 km Ionnas Focas (1908–1969)
Fontana 31 km Francesco Fontana (circa 1585-1656)
Fontenelle 38 km Bernard le Bovier de Fontenelle (1657–1757)
Foster 33 km John Stuart Foster (1890–1964)
Foucault 23 km Léon Foucault (1819–1868)
Fourier 51 km Jean Baptiste Joseph Fourier (1768–1830)
Fowler 146 km Alfred Fowler (1868–1940)
Ralph H. Fowler (1889–1944)
Fox 24 km Philip Fox (1878–1944)
Fra Mauro 101 km Fra Mauro (descoñecido-1459)
Fracastorius 112 km Girolamo Fracastoro (1483–1553)
Franck 12 km James Franck (1882–1964)
Franklin 56 km Benjamin Franklin (1706–1790)
Franz 25 km Julius Heinrich Franz (1847–1913)
Fraunhofer 56 km Joseph von Fraunhofer (1787–1826)
Fredholm 14 km Erik Ivar Fredholm (1866–1927)
Freud 2 km Sigmund Freud (1856–1939)
Freundlich 85 km Erwin Findlay-Freundlich (1885–1964)
Fridman 102 km Aleksandr Alexandrovich Fridman (Friedman) (1888–1925)
Froelich 58 km Jack E. Froelich (1921–1967)
Frost 75 km Edwin B. Frost (1866–1935)
Fryxell 18 km Roald H. Fryxell (1934–1974)
Furnerius 135 km Georges Furner

G[editar | editar a fonte]

Imaxe do cráter Galilaei sacada pola da misión Lunar Orbiter 4.
Cráter Diámetro Epónimo
G. Bond 20 km George Phillips Bond (1826–1865)
Gadomski 65 km Jan Gadomski (1889–1966)
Gagarin 265 km Iuri Gagarin (1934–1968)
Galen 10 km Claudius Galen (c. 129-200)
Galilaei 15 km Galileo Galilei (1564–1642)
Galle 21 km Johann Gottfried Galle (1812–1910)
Galois 222 km Évariste Galois (1811–1832)
Galvani 80 km Luigi Galvani (1737–1798)
Gambart 25 km Jean Félix Adolphe Gambart (1800–1836)
Gamow 129 km George Gamow (1904–1968)
Ganskiy 43 km Aleksey P. (Hansky) Ganskiy (1870–1908)
Ganswindt 74 km Hermann Ganswindt (1856–1934)
Garavito 74 km Julio Garavito Armero (1865–1920)
Gardner 18 km Irvine Clifton Gardner (1889–1972)
Gärtner 115 km Christian Gärtner (c.' 1750-1813)
Gassendi 101 km Pierre Gassendi (1592–1655)
Gaston 2 km (nome francés masculino)
Gaudibert 34 km Casimir Marie Gaudibert (1823–1901)
Gauricus 79 km Luca Gaurico (1476–1558)
Gauss 177 km Carl Friedrich Gauss (1777–1855)
Gavrilov 60 km Aleksandr I. Gavrilov (1884–1955)
Igor B. Gavrilov (1928–1982)
Gay-Lussac 26 km Joseph-Louis Gay-Lussac (1778–1850)
Geber 44 km Jabir ibn Aflah (1100–1150)
Geiger 34 km Johannes Hans Wilhelm Geiger (1882–1945)
Geissler 16 km Heinrich Geissler (1814–1879)
Geminus 85 km Geminus (descoñecido-c. 70 a. C.)
Gemma Frisius 87 km Gemma Frisius (1508–1555)
Gena 0.2 km Nome ruso feminino
Gerard 90 km Alexander Gerard (1792–1839)
Gerasimovich 86 km Boris P. Gerasimovich (1889–1937)
Gernsback 48 km Hugo Gernsback (1884–1967)
Gibbs 76 km Josiah Willard Gibbs (1839–1903)
Gilbert 112 km Grove Karl Gilbert (1843–1918)
William Gilbert (1544–1603)
Gill 66 km David Gill (1843–1914)
Ginzel 55 km Friedrich Karl Ginzel (1850–1926)
Gioja 41 km Flavio Gioja
Giordano Bruno 22 km Giordano Bruno (1548–1600)
Glaisher 15 km James Glaisher (1809–1903)
Glauber 15 km Johann Rudolf Glauber (c. 1603-1670)
Glazenap 43 km Sergej Pavlovich von Glazenap (1848–1937)
Glushko 43 km Valentin Petrovitch Glushko (1908–1989)
Goclenius 72 km Rudolf Goclenius, Jr. (1572–1621)
Goddard 89 km Robert H. Goddard (1882–1945)
Godin 34 km Louis Godin (1704–1760)
Goldschmidt 113 km Hermann Goldschmidt (1802–1866)
Golgi 5 km Camillo Golgi (1843–1926)
Golitsyn 36 km Boris Borisovich Golitsyn (1862–1916)
Golovin 37 km Nicholas Erasmus Golovin (1912–1969)
Goodacre 46 km Walter Goodacre (1856–1938)
Gore 8.5 km John Ellard Gore (1845–1910)
Gould 34 km Benjamin Apthorp Gould (1824–1896)
Grace 1 km Nome inglés feminino
Grachev 35 km Andrej D. Grachev (1900–1964)
Graff 36 km Kasimir Romuald Graff (1878–1950)
Grave 40 km Dmitry Aleksandrovich Grave (1863–1939)
Ivan Platonovich Grave (1874–1960)
Greaves 13 km William Michael Herbert Greaves (1897–1955)
Green 65 km George Green (1793–1841)
Gregory 67 km James Gregory (1638–1675)
Grigg 36 km John Grigg (1838–1920)
Grimaldi 172 km Francesco Maria Grimaldi (1618–1663)
Grignard 12.2 km Victor Grignard (1871–1935)
Grissom 58 km Virgil "Gus" I. Grissom (1926–1967)
Grotrian 37 km Walter Grotrian (1890–1954)
Grove 28 km Sir William Robert Grove (1811–1896)
Gruemberger 93 km Christoph Grienberger (1561–1636)
Gruithuisen 15 km Franz von Gruithuisen (1774–1852)
Guericke 63 km Otto von Guericke (1602–1686)
Guillaume 57 km Charles Édouard Guillaume (1861–1938)
Gullstrand 43 km Allvar Gullstrand (1862–1930)
Gum 54 km Colin Stanley Gum (1924–1960)
Gutenberg 74 km Johann Gutenberg (c. 1398-1468)
Guthnick 36 km Paul Guthnick (1879–1947)
Guyot 92 km Arnold Henry Guyot (1807–1884)
Gyldén 47 km Hugo Gyldén (1841–1896)

H[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
H. G. Wells 114 km H. G. Wells, escritor (1866–1946)
Haber 55.5 km Fritz Haber (1868–1934)
Hagecius 76 km Tadeáš Hájek (1525–1600)
Hagen 55 km Johann Georg Hagen (1847–1930)
Hahn 84 km Friedrich von Hahn (1741–1805)
Otto Hahn (1879–1968)
Haidinger 22 km Wilhelm Karl von Haidinger (1795–1871)
Hainzel 70 km Paul Hainzel
Haldane 37 km John Burdon Sanderson Haldane (1892–1964)
Hale 83 km George Ellery Hale (1868–1938)
William Hale (1797–1870)
Hall 35 km Asaph Hall (1829–1907)
Halley 36 km Edmond Halley (1656–1742)
Hamilton 57 km William Rowan Hamilton (1805–1865)
Hanno 56 km Hanno o Navegante (c. 500 Ba. C.)
Hansen 39 km Peter Andreas Hansen (1795–1874)
Hansteen 44 km Christopher Hansteen (1784–1873)
Harden 15 km Arthur Harden (1865–1940)
Harding 22 km Karl Ludwig Harding (1765–1834)
Haret 29 km Spiru Haret (1851–1912)
Hargreaves 16 km Frederick James Hargreaves (1891–1970)
Harkhebi 237 km Harkhebi (c. 300 a. C.)
Harlan 65 km Harlan James Smith (1924–1991)
Harold 2 km (nome escandinavo masculino)
Harpalus 39 km Harpalus (descoñecido-c. 460 a. C.)
Harriot 56 km Thomas Harriot (1560–1621)
Hartmann 61 km Johannes Franz Hartmann (1865–1936)
Hartwig 79 km Carl Ernst Albrecht Hartwig (1851–1923)
Harvey 60 km William Harvey (1578–1657)
Hase 83 km Johann Matthias Hase (1684–1742)
Haskin 58.4 km Larry Haskin (1934–2005)
Hatanaka 26 km Takeo Hatanaka (1914–1963)
Hausen 167 km Christian August Hausen (1693–1743)
Haworth 35 km Walter Norman Haworth (1883–1950)
Hayford 27 km John Fillmore Hayford (1868–1925)
Hayn 87 km Friedrich Hayn (1863–1928)
Healy 38 km Roy Healy (1915–1968)
Heaviside 165 km Oliver Heaviside (1850–1925)
Hecataeus 167 km Hecataeus de Mileto (descoñecido-c. 476 a. C.)
Hédervári 69 km Peter Hédervári (1931–1984)
Hedin 150 km Sven Hedin (1865–1952)
Heinrich 6 km Wladimir Wáclav Heinrich (1884–1965)
Heinsius 64 km Gottfried Heinsius (1709–1769)
Heis 14 km Eduard Heis (1806–1877)
Helberg 6 km Robert J. Helberg (1906–1967)
Helicon 24 km Helicon (descoñecido-c. 400 a. C.)
Hell 33 km Maximilian Hell (1720–1792)
Helmert 26 km Friedrich Robert Helmert (1843–1917)
Helmholtz 94 km Hermann von Helmholtz (1821–1894)
Henderson 47 km Thomas Henderson (1798–1844)
Hendrix 6 km Don Osgood Hendrix (1905–1961)
Henry 41 km Joseph Henry (1792–1878)
Henry Frères 42 km Paul Henry e Prosper Henry (1848–1905, 1849–1903)
Henyey 63 km Louis G. Henyey (1910–1970)
Heraclitus 90 km Heraclitus (c. 540-480 a. C.)
Hercules 69 km Hercules
Herigonius 15 km Pierre Herigone
Hermann 15 km Jacob Hermann (1678–1733)
Hermite 104 km Charles Hermite (1822–1901)
Herodotus 34 km Herodotus (c. 484-408 a. C.)
Heron 24 km Heron (Hero) (descoñecido-c. 100 a. C.)
Herschel 40 km William Herschel (1738–1822)
Hertz 90 km Heinrich Rudolf Hertz (1857–1894)
Hertzsprung 591 km Ejnar Hertzsprung (1873–1967)
Hesiodus 42 km Hesiod (c. 735 BC)
Hess 88 km Victor Franz Hess (1883–1964)
Harry Hammond Hess (1906–1969)
Hevelius 115 km Johannes Hevelius (1611–1687)
Hevesy 49.5 km George de Hevesy (1885–1966)
Heymans 50 km Corneille Jean François Heymans (1892–1968)
Heyrovsky 15 km Jaroslav Heyrovský (1890–1967)
Hilbert 151 km David Hilbert (1862–1943)
Hildegard 122 km Hildegard von Bingen (1098- 1179)
Hill 16 km George William Hill (1838–1914)
Hind 29 km John Russell Hind (1823–1895)
Hinshelwood 14.2 km Cyril Norman Hinshelwood (1897–1967)
Hippalus 57 km Hippalus (descoñecido-c. 120)
Hipparchus 138 km Hipparchus
Hippocrates 60 km Hippocrates (c. 460-377 a. C.)
Hirayama 132 km Kiyotsugu Hirayama (1874–1943)
Shin Hirayama (1867–1945)
Hoffmeister 45 km Cuno Hoffmeister (1892–1968)
Hogg 38 km Arthur Robert Hogg (1903–1966)
Frank Scott Hogg (1904–1951)
Hohmann 16 km Walter Hohmann (1880–1945)
Holden 47 km Edward Singleton Holden (1846–1914)
Holetschek 38 km Johann Holetschek (1846–1923)
Hommel 126 km Johann Hommel (1518–1562)
Hooke 36 km Robert Hooke (1635–1703)
Hopmann 88 km Josef Hopmann (1890–1975)
Hornsby 3 km Thomas Hornsby (1733–1810)
Horrebow 24 km Peder Horrebow (1679–1764)
Horrocks 30 km Jeremiah Horrocks (1619–1641)
Hortensius 14 km Martin van den Hove (1605–1639)
Houssay 24.5 km Bernardo Houssay (1887–1971)
Houtermans 29 km Friedrich Georg Houtermans (1903–1966)
Houzeau 71 km Jean Charles Houzeau (de Lehaie) (1820–1888)
Hubble 80 km Edwin Powell Hubble (1889–1953)
Huggins 65 km Sir William Huggins (1824–1910)
Humason 4 km Milton Lasell Humason (1891–1972)
Humboldt 189 km Wilhelm von Humboldt (1767–1835)
Hume 23 km David Hume (1711–1776)
Husband 29 km Rick Husband (1957–2003)
Hutton 50 km James Hutton (1726–1797)
Huxley 4 km Thomas Henry Huxley (1825–1895)
Hyginus 9 km Gaius Julius Hyginus
Hypatia 40 km Hypatia de Alexandría (descoñecido-415 d. C.)

I[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Ian 1 km (Escocés nome masculino)
Ibn Bajja 12.6 km Ibn Bajjah (1095–1138)
Ibn Battuta 11 km Abu Abdullah Muhammad Ibn Battuta (1304–1377)
Ibn Firnas 89 km Abbas Ibn Firnas (descoñecida-c. d. C. 887)
Ibn Yunus 58 km Abul al-Hasan ben Ahmad (950-1009)
Ibn-Rushd 32 km Averroes (1126–1198)
Icarus 96 km Ícaro
Ideler 38 km Christian Ludwig Ideler (1766–1846)
Idel'son 60 km Naum Il'ich Idel'son (1885–1951)
Igor 0.1 km (Nome masculino Ruso)
Il'in 13 km Nikolaj Yakovlevich Il'in (1901–1937)
Ina 3 km (Latín nome feminino)
Ingalls 37 km Albert Graham Ingalls (1888–1958)
Inghirami 91 km Giovanni Inghirami (1779–1851)
Innes 42 km Robert Thorburn Ayton Innes (1861–1933)
Ioffe 86 km Abram Fedorovich Ioffe (1880–1960)
Isabel 1 km (Español nome feminino)
Isaev 90 km Aleksei Mihailovich Isaev (1908–1971)
Isidorus 42 km San Isidoro de Sevilla (c. 570-636)
Isis 1 km Isis (Exipto)
Ivan 4 km (Nome masculino Ruso)
Izsak 30 km Imre Izsak (1929–1965)

J[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
J. Herschel 165 km John Herschel (1792–1871)
Jackson 71 km John Jackson (1887–1958)
Jacobi 68 km Karl Gustav Jacob Jacobi (1804–1851)
Jansen 23 km Zacharias Janszoon (1580-c. 1638)
Jansky 72 km Karl Jansky (1905–1950)
Janssen 199 km Pierre Jules César Janssen (1824–1907)
Jarvis 38 km Gregory Bruce Jarvis (1944–1986)
Jeans 79 km Sir James Hopwood Jeans (1877–1946)
Jehan 5 km (Turco nome feminino)
Jenkins 38 km Louise Freeland Jenkins (1888–1970)
Jenner 71 km Edward Jenner (1749–1823)
Jerik 1 km (Escandinavia nome masculino)
Joliot 164 km Frédéric Joliot-Curie (1900–1958)
Jomo 7 km (Afrikaans nome masculino)
José 2 km (Español nome masculino)
Joule 96 km James Prescott Joule (1818–1889)
Joy 5 km Alfred Harrison Joy (1882–1973)
Jules Verne 143 km Jules Verne (1828–1905)
Julienne 2 km (Francés nome feminino)
Julius Caesar 90 km Julius Caesar (c. 102-44 a. C.)

K[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Kaiser 52 km Frederik Kaiser (1808–1872)
Kamerlingh Onnes 66 km Heike Kamerlingh Onnes (1853–1926)
Kane 54 km Elisha Kent Kane (1820–1857)
Kant 33 km Immanuel Kant (1724–1804)
Kao 34 km Ping-Tse Kao (1888–1970)
Kapteyn 49 km Jacobus C. Kapteyn (1851–1922)
Karima 3 km (Árabe nome feminino)
Karpinskiy 92 km Alexander Petrovich Karpinsky (1846–1936)
Karrer 51 km Paul Karrer (1889–1971)
Kasper 12 km (Polaco nome masculino)
Kästner 108 km Abraham Gotthelf Kästner
Katchalsky 32 km Aharon Katzir-Katchalsky (1914–1972)
Kathleen 5 km (Irlandés nome feminino)
Kearons 23 km William M. Kearons (1878–1948)
Keeler 160 km James Edward Keeler (1857–1900)
Kekulé 94 km Friedrich August Kekulé von Stradonitz (1829–1896)
Keldysh 33 km Mstislav Vsevolodovich Keldysh (1911–1978)
Kepinski 31 km Felicjan Kępiński (1885–1966)
Kepler 31 km Johannes Kepler (1571–1630)
Khvol'son 54 km Orest Daniilovich Khvol'son (1852–1934)
Kibal'chich 92 km Nikolaj Ivanovich Kibal'chich (1853–1881)
Kidinnu 56 km Kidinnu (unknown-circa 343 BC).
Kies 45 km Johann Kies (1713–1781)
Kiess 63 km Carl Clarence Kiess (1887–1967)
Kimura 28 km Hisashi Kimura (1870–1943)
Kinau 41 km Adolph Gottfried Kinau (1814–1887)
King 76 km Arthur Scott King (1876–1957)
Edward Skinner King (1861–1931)
Kira 3 km (Ruso nome feminino)
Kirch 11 km Gottfried Kirch (1639–1710)
Kircher 72 km Athanasius Kircher (1601–1680)
Kirchhoff 24 km Gustav Kirchhoff (1824–1887)
Kirkwood 67 km Daniel Kirkwood (1814–1895)
Klaproth 119 km Martin Heinrich Klaproth (1743–1817)
Klein 44 km Hermann Joseph Klein (1844–1914)
Kleymenov 55 km Ivan Terentyevich Kleymenov (1898–1938)
Klute 75 km Daniel O. Klute (1921–1964)
Knox-Shaw 12 km Harold Knox-Shaw (1885–1970)
Koch 95 km Robert Koch (1843–1910)
Kocher 21.7 km Emil Kocher (1841–1917)
Kohlschütter 53 km Arnold Kohlschütter (1883–1969)
Kolhörster 97 km Werner Kolhörster (1887–1946)
Kolya 0.1 km Ruso nome masculino
Komarov 78 km Vladimir M. Komarov (1927–1967)
Kondratyuk 108 km Yurij V. Kondratyuk (1897–1942)
König 23 km Rudolf König (1865–1927)
Konoplev 25 km B. T. Konoplev (1912–1960)
Konstantinov 75 km Konstantin Ivanovich Konstantinov (1817–1871)
Kopff 41 km August Kopff (1882–1960)
Korolev 437 km Sergei P. Korolev (1906–1966)
Kosberg 15 km Semyon Ariyevich Kosberg (1903–1965)
Kostinskiy 75 km Sergey K. Kostinskiy (1867–1937)
Kostya 0.1 km Ruso nome masculino
Koval'skiy 49 km Marian Albertovich Koval'skiy (1821–1884)
Kovalevskaya 115 km Sofia V. Kovalevskaya (1850–1891)
Kozyrev 65 km Nikolay Alexandrovich Kozyrev (1908–1983)
Krafft 51 km Wolfgang Ludwig Krafft (1743–1814)
Kramarov 20 km Grigory Moiseevich Kramarov (1887–1970)
Kramers 61 km Hendrik Anthony Kramers (1894–1952)
Krasnov 40 km Aleksander V. Krasnov (1866–1907)
Krasovskiy 59 km Feodosiy N. Krasovskiy (1878–1948)
Kreiken 23 km Edberg Adrian Kreiken (1896–1964)
Krieger 22 km Johann Nepomuk Krieger (1865–1902)
Krogh 19 km Schack August Steenberg Krogh (1874–1949)
Krusenstern 47 km Adam Johann Krusenstern (1770–1846)
Krylov 49 km Alexei Krylov (1863–1945)
Kugler 65 km Franz Xaver Kugler (1862–1929)
Kuhn 16.0 km Richard Kuhn (1900–1967)
Kuiper 6 km Gerard Peter Kuiper (1905–1973)
Kulik 58 km Leonid Alekseevich Kulik (1883–1942)
Kundt 10 km August Kundt (1839–1894)
Kunowsky 18 km Georg Karl Friedrich Kunowsky (1786–1846)
Kuo Shou Ching 34 km Kuo Shou Ching (1231–1316)
Kurchatov 106 km Igor' Vasil'evich Kurchatov (1903–1960)

L[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
L. Clark 16 km Laurel Blair Salton Clark (1961–2003)
La Caille 67 km Nicolas Louis de Lacaille (1713–1762)
La Condamine 37 km Charles Marie de La Condamine (1701–1774)
La Pérouse 77 km Jean-François de Galaup (1741–1788)
Lacchini 58 km Giovanni Lacchini (1884–1967)
Lacroix 37 km Sylvestre Francois de Lacroix (1765–1843)
Lade 55 km Heinrich Eduard von Lade (1817–1904)
Lagalla 85 km Giulio Cesare Lagalla (1571–1624)
Lagrange 225 km Joseph Louis Lagrange (1736–1813)
Lalande 24 km Joseph Jérôme Le François de Lalande (1732–1807)
Lallemand 18 km André Lallemand (1904–1978)
Lamarck 100 km Jean-Baptiste Pierre Antoine de Monet (1744–1829)
Lamb 106 km Sir Horace Lamb (1849–1934)
Lambert 30 km Johann Heinrich Lambert (1728–1777)
Lamé 84 km Gabriel Lamé (1795–1870)
Lamèch 13 km Félix Chemla Lamèch (1894–1962)
Lamont 106 km Johann von Lamont (1805–1879)
Lampland 65 km Carl Otto Lampland (1873–1951)
Landau 214 km Lev Davidovich Landau (1908–1968)
Lander 40 km Richard Lemon Lander (1804–1834)
Landsteiner 6 km Karl Landsteiner (1868–1943)
Lane 55 km Jonathan Homer Lane (1819–1880)
Langemak 97 km Georgy Erikhovich Langemak (1898–1938)
Langevin 58 km Paul Langevin (1872–1946)
Langley 59 km Samuel Pierpont Langley (1834–1906)
Langmuir 91 km Irving Langmuir (1881–1957)
Langrenus 127 km Michel Florent van Langren (circa 1600-1675)
Lansberg 38 km Philippe van Lansberg (1561–1632)
Larmor 97 km Sir Joseph Larmor (1857–1942)
Lassell 23 km William Lassell (1799–1880)
Laue 87 km Max von Laue (1879–1960)
Lauritsen 52 km Charles Christian Lauritsen (1892–1968)
Laveran 12.6 km Charles Louis Alphonse Laveran (1845–1922)
Lavoisier 70 km Antoine-Laurent de Lavoisier (1743–1794)
Lawrence 24 km Ernest Orlando Lawrence (1901–1958)
Robert Henry Lawrence, Jr. (1935–1993)
Le Gentil 128 km Guillaume Hyacinthe Le Gentil (1725–1792)
Le Monnier 60 km Pierre Charles Lemonnier (1715–1799)
Le Verrier 20 km Urbain Jean Le Verrier (1811–1877)
Leakey 12 km Louis Seymour Bazett Leakey (1903–1972)
Leavitt 66 km Henrietta Swan Leavitt (1868–1921)
Lebedev 102 km Pyotr Nikolaevich Lebedev (1866–1912)
Lebedinskiy 62 km Aleksandr I. Lebedinskiy (1913–1967)
Lebesgue 11 km Henri Léon Lebesgue (1875–1941)
Lee 41 km John Lee (1783–1866)
Leeuwenhoek 125 km Antony van Leeuwenhoek (1632–1723)
Legendre 78 km Adrien Marie Legendre (1752–1833)
Lehmann 53 km Jacob Heinrich Wilhelm Lehmann (1800–1863)
Leibnitz 245 km Gottfried Wilhelm von Leibniz (1646–1716)
Lemaître 91 km Georges Lemaître (1894–1966)
Lenard 48 km Philipp Eduard Anton von Lénárd (1862–1947)
Lents 21 km Heinrich Friedrich Emil Lenz (1804–1865)
Leonid 0.1 km Ruso nome masculino
Leonov 33 km Aleksei Arkhipovich Leonov (1934-Live)
Lepaute 16 km Nicole-Reine Etable de la Briere Lepaute (1723–1788)
Letronne 116 km Jean Antoine Letronne (1787–1848)
Leucippus 56 km Leucipo de Mileto (circa 440 B.C.)
Leuschner 49 km Armin Otto Leuschner (1868–1953)
Lev 0.06 km Ruso nome masculino
Levi-Civita 121 km Tullio Levi-Civita (1873–1941)
Lewis 42 km Gilbert Newton Lewis (1875–1946)
Lexell 62 km Anders Johan Lexell (1740–1784)
Ley 79 km Willy Ley (1906–1969)
Licetus 74 km Fortunio Liceti (1577–1657)
Lichtenberg 20 km Georg Christoph Lichtenberg (1742–1799)
Lick 31 km James Lick (1796–1876)
Liebig 37 km Freiherr Justus von Liebig (1803–1873)
Lilius 61 km Luigi Giglio (descoñecido-1576)
Linda 1 km (nome feminino español)
Lindbergh 12 km Charles Augustus Lindbergh (1902–1974)
Lindblad 66 km Bertil Lindblad (1895–1965)
Lindenau 53 km Bernhard von Lindenau (1780–1854)
Lindsay 32 km Eric Mervyn Lindsay (1907–1974)
Linné 2 km Carl von Linné (1707–1778)
Liouville 16 km Joseph Liouville (1809–1882)
Lippershey 6 km Hans Lippershey (descoñecido-1619)
Lippmann 160 km Gabriel Lippmann (1845–1921)
Lipskiy 80 km Yuriy N. Lipskiy (1909–1978)
Litke 39 km Fyodor Petrovich Litke (Lütke) (1797–1882)
Littrow 30 km Johann Josef von Littrow (1781–1840)
Lobachevskiy 84 km Nikolai Ivanovich Lobachevski (1793–1856)
Lockyer 34 km Sir Joseph Norman Lockyer (1836–1920)
Lodygin 62 km Alexander Nikolayevich Lodygin (1847–1923)
Loewy 24 km Moritz Loewy (1833–1907)
Lohrmann 30 km Wilhelm Gotthelf Lohrmann (1796–1840)
Lohse 41 km Oswald Lohse (1845–1915)
Lomonosov 92 km Mikhail Lomonosov (1711–1765)
Longomontanus 157 km Christian Sørensen Longomontanus (1562–1647)
Lorentz 312 km Hendrik Antoon Lorentz (1853–1928)
Louise 0.8 km (nome feminino francés)
Louville 36 km Jacques D'Allonville (1671–1732)
Love 84 km Augustus Edward Hough Love (1863–1940)
Lovelace 54 km William Randolph Lovelace II (1907–1965)
Lovell 34 km James Lovell (1928-live)
Lowell 66 km Percival Lowell (1855–1916)
Lubbock 13 km John William Lubbock (1803–1865)
Lubiniezky 43 km Stanislaus Lubiniezky (1623–1675)
Lucian 7 km Luciano de Samosata (125-190)
Lucretius 63 km Lucrecio (circa 95-55 B.C.)
Ludwig 23 km Carl Friedrich Wilhelm Ludwig (1816–1895)
Lundmark 106 km Knut Emil Lundmark (1889–1958)
Luther 9 km Robert Luther (1822–1900)
Lyapunov 66 km Aleksandr Mikhailovich Lyapunov (1857–1918)
Lyell 32 km Sir Charles Lyell (1797–1875)
Lyman 84 km Theodore Lyman (1874–1954)
Lyot 132 km Bernard Ferdinand Lyot (1897–1952)

M[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
M. Anderson 17 km Michael P. Anderson (1959–2003)
Mach 180 km Ernst Mach (1838–1916)
Maclaurin 50 km Colin Maclaurin (1698–1746)
Maclear 20 km Thomas Maclear (1794–1879)
MacMillan 7 km William Duncan MacMillan (1871–1948)
Macrobius 64 km Ambrosius Aurelius Theodosius Macrobius
Mädler 27 km Johann Heinrich Mädler (1794–1874)
Maestlin 7 km Michael Maestlin (1550–1631)
Magelhaens 40 km Ferdinand Magellan (1480–1521)
Magelhaens A 32 km Ferdinand Magellan (1480–1521)
Maginus 194 km Giovanni Antonio Magini (1555–1617)
Main 46 km Robert Main (1808–1878)
Mairan 40 km Jean Jacques d'Ortous de Mairan (1678–1771)
Maksutov 83 km Dmitri Dmitrievich Maksutov (1896–1964)
Malapert 69 km Charles Malapert (1581–1630)
Malinkin 8 km Egor Ivanovich Malinkin (1923-2008)
Mallet 58 km Robert Mallet (1810–1881)
Malyy 41 km Aleksandr L. Malyy (1907–1961)
Mandel'shtam 197 km Leonid Isaakovich Mandel'shtam (1879–1944)
Manilius 38 km Marcus Manilius
Manners 15 km Russell Henry Manners (1800–1870)
Manuel 0.5 km (nome español masculino)
Manzinus 98 km Carlo Antonio Manzini (1599–1677)
Maraldi 39 km Giovanni Domenico Maraldi (1709–1788)
Jacques Philippe Maraldi (1665–1729)
Marci 25 km Jan Marek Marci von Kronland (1595–1667)
Marco Polo 28 km Marco Polo (1254–1324)
Marconi 73 km Guglielmo Marconi (1874–1937)
Marinus 58 km Marinus de Tyre (c. 70 – c. 130 d. C.)
Mariotte 65 km Edme Mariotte (1620–1684)
Marius 41 km Simon Marius (1570–1624)
Markov 40 km Aleksandr Vladimirovich Markov (1897–1968)
Andrei Andreevich Markov (1856–1922)
Marth 6 km Albert Marth (1828–1897)
Mary 1 km (Forma inglesa do nome hebreo feminino)
Maskelyne 23 km Nevil Maskelyne (1732–1811)
Mason 33 km Charles Mason (1730–1787)
Maunder 55 km Annie Scott Dill Maunder (née Russell) (1868–1947)
Edward Walter Maunder (1851–1928)
Maupertuis 45 km Pierre Louis de Maupertuis (1698–1759)
Maurolycus 114 km Francesco Maurolico (1494–1575)
Maury 17 km Matthew Fontaine Maury (1806–1873)
Antonia Caetana Maury (1866–1952)
Mavis 1 km (nome escocés feminino)
Maxwell 107 km James Clerk Maxwell (1831–1879)
McAdie 45 km Alexander George McAdie (1863–1943)
McAuliffe 19 km Christa McAuliffe (1948–1986)
McClure 23 km Robert Le Mesurier McClure (1807–1873)
McCool 21 km William Cameron McCool (1961–2003)
McDonald 7 km William Johnson McDonald (1844–1926)
Thomas Logie McDonald (1901–1973)
McKellar 51 km Andrew McKellar (1910–1960)
McLaughlin 79 km Dean Benjamin McLaughlin (1901–1965)
McMath 86 km Francis Charles McMath (1867–1938)
Robert Raynolds McMath (1891–1962)
McNair 29 km Ronald Erwin McNair (1950–1986)
McNally 47 km Paul A. McNally (1890–1955)
Mechnikov 60 km Il'ya Il'ich Mechnikov (1845–1916)
Mee 126 km Arthur Butler Phillips Mee (1860–1926)
Mees 50 km Charles Edward Kenneth Mees (1882–1960)
Meggers 52 km William F. Meggers (1888–1968)
Meitner 87 km Lise Meitner (1878–1968)
Melissa 18 km (nome grego feminino)
Mendel 138 km Gregor Mendel (1822–1884)
Mendeleev 313 km Dmitry Mendeleev (1834–1907)
Menelaus 26 km Menelaus de Alexandría (c. d. C. 98)
Menzel 3 km Donald Howard Menzel (1901–1976)
Mercator 46 km Gerardus Mercator (1512–1594)
Mercurius 67 km Mercury
Merrill 57 km Paul Merrill (1887–1961)
Mersenius 84 km Marin Mersenne (1588–1648)
Meshcherskiy 65 km Ivan Vsevolodovich Meshcherskiy (1859–1935)
Messala 125 km Mashallah ibn Athari
Messier 11 km Charles Messier (1730–1817)
Metius 87 km Adriaan Adriaanszoon (coñecido como Metius) (1571–1635)
Meton 130 km Meton
Mezentsev 89 km Yurij B. Mezentsev (1929–1965)
Michael 4 km (nome inglés masculino)
Michelson 123 km Albert A. Michelson (1852–1931)
Milankovic 101 km Milutin Milanković (1879–1958)
Milichius 12 km Jacob Milich (1501–1559)
Miller 61 km William Allen Miller (1817–1870)
Millikan 98 km Robert Millikan (1868–1953)
Mills 32 km Mark Muir Mills (1917–1958)
Milne 272 km E. Arthur Milne (1896–1950)
Mineur 73 km Henri Mineur (1899–1954)
Minkowski 113 km Hermann Minkowski (1864–1909)
Rudolph Minkowski (1895–1976)
Minnaert 125 km Marcel Minnaert (1893–1970)
Mitchell 30 km Maria Mitchell (1818–1889)
Mitra 92 km Sisir Kumar Mitra (1890–1963)
Möbius 50 km August Möbius (1790–1868)
Mohorovičić 51 km Andrija Mohorovičić (1857–1936)
Moigno 36 km François Napoléon Marie Moigno (1804–1884)
Moiseev 59 km Nikolai Dmitrievich Moiseev
Moissan 21 km Henri Moissan (1902–1955)
Moltke 6 km Helmuth Karl Bernhard von Moltke (1800–1891)
Monge 36 km Gaspard Monge (1746–1818)
Monira 2 km (nome árabe masculino)
Montanari 76 km Geminiano Montanari (1633–1687)
Montgolfier 88 km Irmáns Montgolfier (Jacques E.: 1745–1799, Joseph M.: 1740–1810)
Moore 54 km Joseph Haines Moore (1878–1949)
Moretus 111 km Theodorus Moretus (1602–1667)
Morley 14 km Edward W. Morley (1838–1923)
Morozov 42 km Nikolai Alexandrovich Morozov (1854–1945)
Morse 77 km Samuel Finley Breese Morse (1791–1872)
Moseley 90 km Henry Gwyn Jeffreys Moseley (1887–1915)
Mösting 24 km Johan Sigismund von Mösting (1759–1843)
Mouchez 81 km Amédée Ernest Barthélemy Mouchez (1821–1892)
Moulton 49 km Forest Ray Moulton (1872–1952)
Müller 22 km Karl Müller (1866–1942)
Murakami 45 km Harutaro Murakami (1872–1947)
Murchison 57 km Roderick Impey Murchison (1792–1871)
Mutus 77 km Vicente Mut Armengol, tamén Mut i Armengol (c. 1614–1687)[2][3]

N[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Nagaoka 46 km Hantaro Nagaoka (1865–1940)
Nansen 104 km Fridtjof Nansen (1861–1930)
Naonobu 34 km Naonobu Ajima (c. 1732-1798)
Nasireddin 52 km Nasir al-Din al-Tusi (1201–1274)
Nasmyth 76 km James Nasmyth (1808–1890)
Nassau 76 km Jason John Nassau (1893–1965)
Natasha 12 km (nome ruso feminino)
Naumann 9 km Karl Friedrich Naumann (1797–1873)
Neander 50 km Michael Neander (1529–1581)
Nearch 75 km Nearchus
Necho 30 km Necho II (610-593 B.C.)
Nefed'ev 40.2 km Anatoly Nefed'ev (1910–1976)
Neison 53 km Edmund Neville Neison (1849–1940)
Neper 137 km John Napier (1550–1617)
Nernst 116 km Walther Hermann Nernst (1864–1941)
Neujmin 101 km Grigorij N. Neujmin (1885–1946)
Neumayer 76 km Georg von Neumayer (1826–1909)
Newcomb 41 km Simon Newcomb (1835–1909)
Newton 78 km Isaac Newton (1643–1727)
Nicholson 38 km Seth Barnes Nicholson (1891–1963)
Nicolai 42 km Friedrich Bernhard Gottfried Nicolai (1793–1846)
Nicollet 15 km Jean Nicholas Nicollet (1788–1843)
Nielsen 9 km Axel V. Nielsen (1902–1970)
Harald Herborg Nielsen (1903–1973)
Niepce 57 km Nicéphore Niépce (1765–1833)
Nijland 35 km Albertus Antonie Nijland (1868–1936)
Nikolayev 41 km Andriyan G. Nikolayev (1929–2004)
Nikolya 0.1 km nome ruso masculino
Nishina 65 km Yoshio Nishina (1890–1951)
Nobel 48 km Alfred B. Nobel (1833–1896)
Nobile 73 km Umberto Nobile (1885–1978)
Nobili 42 km Leopoldo Nobili (1784–1835)
Nöggerath 30 km Johann Jakob Nöggerath (1788–1877)
Nonius 69 km Pedro Nunes (Petrus Nonius Salaciencis) (1502–1578)
Norman 10 km Robert Norman
Nöther 67 km Emmy Noether (1882–1935)
Numerov 113 km Boris Vasil'evich Numerov (1891–1941)
Nunn 19 km Joseph Nunn (1905–1968)
Nušl 61 km Frantisek Nušl (1867–1925)

O[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Oberth 60 km Hermann Oberth (1894–1989)
Obruchev 71 km Vladimir Afanasyevich Obruchev (1863–1956)
O'Day 71 km Marcus O'Day (1897–1961)
Oenopides 67 km Oenopides of Chios (c. 500-430 BC)
Oersted 42 km Hans Christian Ørsted (1777–1851)
Ohm 64 km Georg Simon Ohm (1789–1854)
Oken 71 km Lorenz Ockenfuss (1779–1851)
Olbers 74 km Heinrich Wilhelm Matthäus Olbers (1758–1840)
Olcott 81 km William Tyler Olcott (1873–1936)
Olivier 69 km Charles Pollard Olivier (1884–1975)
Omar Khayyam 70 km Omar Khayyám (c. 1050-1123)
Onizuka 29 km Ellison Shoji Onizuka (1946–1986)
Opelt 48 km Friedrich Wilhelm Opelt (1794–1863)
Oppenheimer 208 km J. Robert Oppenheimer (1904–1967)
Oppolzer 40 km Theodor von Oppolzer (1841–1886)
Oresme 76 km Nicole Oresme (c. 1323-1382)
Orlov 81 km Aleksandr Iakovlevich Orlov (1880–1954)
Sergei Vladimirovich Orlov (1880–1958)
Orontius 105 km Oronce Finé (1494–1555)
Osama 0.5 km (nome árabe masculino)
Osiris 1 km Osiris (deidade exipcia)
Osman 2 km (nome masculino turco)
Ostwald 104 km Wilhelm Ostwald (1853–1932)

P[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Palisa 33 km Johann Palisa (1848–1925)
Palitzsch 41 km Johann Georg Palitzsch (1723–1788)
Pallas 46 km Peter Simon Pallas (1741–1811)
Palmieri 40 km Luigi Palmieri (1807–1896)
Paneth 65 km Friedrich Adolf Paneth (1887–1958)
Pannekoek 71 km Anton Pannekoek (1873–1960)
Papaleksi 97 km Nikolaj Dmitrievich Papaleksi (1880–1947)
Paracelsus 83 km Theophrastus Bombastus von Hohenheim (1493–1541)
Paraskevopoulos 94 km John Stefanos Paraskevopoulos (1889–1951)
Parenago 93 km Pavel Petrovich Parenago (1906–1960)
Parkhurst 96 km John Adelbert Parkhurst (1861–1925)
Parrot 70 km Johann Jacob Friedrich Wilhelm Parrot (1792–1840)
Parry 47 km William Edward Parry (1790–1855)
Parsons 40 km John Whiteside Parsons (1914–1952)
Pascal 115 km Blaise Pascal (1623–1662)
Paschen 124 km Friedrich Paschen (1865–1940)
Pasteur 224 km Louis Pasteur (1822–1895)
Patricia 5 km (nome inglés feminino)
Patsaev 55 km Viktor Ivanovich Patsayev (1933–1971)
Pauli 84 km Wolfgang Pauli (1900–1958)
Pavlov 148 km Ivan Petrovich Pavlov (1849–1936)
Pawsey 60 km Joseph Lade Pawsey (1908–1962)
Peary 73 km Robert Edwin Peary (1856–1920)
Pease 38 km Francis G. Pease (1881–1938)
Peek 12 km Bertrand Meigh Peek (1891–1965)
Peirce 18 km Benjamin Peirce (1809–1880)
Peirescius 61 km Nicolas-Claude Fabri de Peiresc (1580–1637)
Pentland 56 km Joseph Barclay Pentland (1797–1873)
Perel'man 46 km Yakov I. Perelman (1882–1942)
Perepelkin 97 km Evgenij J. Perepelkin (1906–1940)
Perkin 62 km Richard Scott Perkin (1906–1969)
Perrine 86 km Charles Dillon Perrine (1867–1951)
Petavius 188 km Denis Petau (1583–1652)
Petermann 73 km August Heinrich Petermann (1822–1878)
Peters 15 km Christian August Friedrich Peters (1806–1880)
Petit 5 km Alexis Therese Petit (1771–1820)
Petrie 33 km Robert Methven Petrie (1906–1966)
Petropavlovskiy 63 km Boris Sergeevich Petropavlovskiy (1898–1933)
Petrov 49 km Evgenij S. Petrov (1900–1942)
Pettit 35 km Edison Pettit (1889–1962)
Petzval 90 km Joseph von Petzval (1807–1891)
Phillips 122 km John Phillips (1800–1874)
Philolaus 70 km Philolaus de Croton
Phocylides 121 km Johannes Phocylides Holwarda (Jan Fokker) (1618–1651)
Piazzi 134 km Giuseppe Piazzi (1746–1826)
Piazzi Smyth 13 km Charles Piazzi Smyth (1819–1900)
Picard 22 km Jean-Felix Picard (1620–1682)
Piccolomini 87 km Alessandro Piccolomini (1508–1578)
Pickering 15 km Edward Charles Pickering (1846–1919)
William Henry Pickering (1858–1938)
Pictet 62 km Marc-Auguste Pictet-Turretin (1752–1825)
Pierazzo 9 km Elisabetta Pierazzo (1963-2011)
Pikel'ner 47 km Solomon Borisovich Pikelner (1921–1975)
Pilâtre 50 km Jean-François Pilâtre de Rozier (1756–1785)
Pingré 88 km Alexandre Guy Pingré (1711–1796)
Pirquet 65 km Baron Guido von Pirquet (1880–1966)
Pitatus 106 km Pietro Pitati (flourished c. 1500)
Pitiscus 82 km Bartholemaeus Pitiscus (1561–1613)
Pizzetti 44 km Paolo Pizzetti (1860–1918)
Plana 44 km Barón Giovanni Antonio Amedeo Plana (1781–1864)
Planck 314 km Max Karl Ernst Ludwig Planck (1858–1947)
Planté 37 km Gaston Planté (1834–1889)
Plaskett 109 km John Stanley Plaskett (1865–1941)
Plato 109 km Platón (c. 428- c. 347 a.C.)
Playfair 47 km John Playfair (1748–1819)
Plinius 43 km Plinio o Vello (23-79)
Plummer 73 km Henry Crozier Keating Plummer (1875–1946)
Plutarch 68 km Plutarco (c. 46-c. 120)
Poczobutt 195 km Martin Odlanicky Poczobutt (1728–1810)
Pogson 50 km Norman Robert Pogson (1829–1891)
Poincaré 319 km Jules Henri Poincaré (1854–1912)
Poinsot 68 km Louis Poinsot (1777–1859)
Poisson 42 km Siméon Denis Poisson (1781–1840)
Polybius 41 km Polybius (c. 204- c. 122 a.C.)
Polzunov 67 km Ivan Ivanovich Polzunov (1728–1766)
Pomortsev 23 km Mikhail Mikhailovich Pomortsev (1851–1916)
Poncelet 69 km Jean-Victor Poncelet (1788–1867)
Pons 41 km Jean-Louis Pons (1761–1831)
Pontanus 57 km Giovanni Gioviani Pontano (1427–1503)
Pontécoulant 91 km Philippe Gustave Doulcet, Comte De Pontécoulant (1795–1874)
Popov 65 km Aleksander Stepanovich Popov (1859–1905)
C. Popov (1880–1966)
Porter 51 km Russell Williams Porter (1871–1949)
Posidonius 95 km Posidonius (c. 135- c. 51 a.C.)
Poynting 128 km John Henry Poynting (1852–1914)
Prager 60 km Richard A. Prager (1884–1945)
Prandtl 91 km Ludwig Prandtl (1875–1953)
Priestley 52 km Joseph Priestley (1733–1804)
Prinz 46 km Wilhelm Prinz (1857–1910)
Priscilla 1.8 km (nome latino feminino)
Proclus 28 km Proclus Diadochus (410-485)
Proctor 52 km Mary Proctor (1862–1957)
Protagoras 21 km Protágoras (c. 481- c. 411 a.C.)
Ptolemaeus 164 km Tolomeo (c. 87-150)
Puiseux 24 km Pierre Puiseux (1855–1928)
Pupin 2 km Mihajlo Idvorski Pupin (1858–1935)
Purbach 115 km Georg Purbach (1423–1461)
Purkyně 48 km Jan Evangelista Purkyně (1787–1869)
Pythagoras 142 km Pitágoras
Pytheas 20 km Piteas (nado c. 308 a.C.)

Q[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Quetelet 55 km Lambert Adolphe Jacques Quételet (1796–1874)

R[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Rabbi Levi 81 km Levi Ben Gershon (1288–1344)
Racah 63 km Giulio Racah (1909–1965)
Raimond 70 km Jean Jacques Raimond, Jr. (1903–1961)
Raman 10 km Chandrasekhara Venkata Raman (1888–1970)
Ramon 17 km Ilan Ramon (1954–2003)
Ramsay 81 km William Ramsay (1852–1916)
Ramsden 24 km Jesse Ramsden (1735–1800)
Rankine 8 km William John Macquorn Rankine (1820–1872)
Raspletin 48 km Aleksandr Andreyevich Raspletin (1908–1967)
Ravi 2.5 km (nome indio masculino)
Rayet 27 km Georges Antoine Pons Rayet (1839–1906)
Rayleigh 114 km John William Strutt, Terceiro Barón de Rayleigh (1842–1919)
Razumov 70 km Vladimir Vasil'evich Razumov (1890–1967)
Réaumur 52 km René Antoine Ferchault de Réaumur (1683–1757)
Recht 20 km Albert William Recht (1892–1962)
Regiomontanus 108 km Regiomontanus (1436–1476)
Regnault 46 km Henri Victor Regnault (1810–1878)
Reichenbach 71 km Georg von Reichenbach (1772–1826)
Reimarus 48 km Nicolai Reymers Baer (circa 1550-circa 1600)
Reiner 29 km Vincentio Reinieri (descoñecido-1648)
Reinhold 42 km Erasmus Reinhold (1511–1553)
Repsold 109 km Johann Georg Repsold (1770–1830)
Resnik 20 km Judith Arlene Resnik (1949–1986)
Respighi 18 km Lorenzo Respighi (1824–1890)
Rhaeticus 45 km Georg Joachim Rheticus (1514–1576)
Rheita 70 km Anton Maria Schyrleus of Rheita (circa 1597-1660)
Riccioli 139 km Giovanni Battista Riccioli (1598–1671)
Riccius 71 km Augustine Riccius (flourished 1513)
Matteo Ricci (1552–1610)
Ricco 65 km Annibale Ricco (1844–1911)
Richards 16 km Theodore William Richards (1868–1928)
Richardson 141 km Owen Willans Richardson (1879–1959)
Riedel 47 km Klaus Riedel (1907–1944)
Walter Riedel (1902–1968)
Riemann 163 km Georg Friedrich Bernhard Riemann (1826–1866)
Ritchey 24 km George Willis Ritchey (1864–1945)
Rittenhouse 26 km David Rittenhouse (1732–1796)
Ritter 29 km Karl Ritter (1779–1859)
Georg August Dietrich Ritter (1826–1908)
Ritz 51 km Walter Ritz (1878–1909)
Robert 1 km (nome inglés masculino)
Roberts 89 km Alexander William Roberts (1857–1938)
Sir Isaac Roberts (1829–1904)
Robertson 88 km Howard P. Robertson (1903–1961)
Robinson 24 km John Thomas Romney Robinson (1792–1882)
Rocca 89 km Giovanni Antonio Rocca (1607–1656)
Rocco 4 km (nome italiano masculino)
Roche 160 km Édouard Albert Roche (1820–1883)
Romeo 8 km (nome italiano masculino)
Römer 39 km Ole Rømer (1644–1710)
Röntgen 126 km Wilhelm Conrad Röntgen (1845–1923)
Rosa 1 km (nome español feminino)
Rosenberger 95 km Otto August Rosenberger (1800–1890)
Ross 24 km James Clark Ross (1800–1862)
Frank Elmore Ross (1874–1966)
Rosse 11 km William Parsons (1800–1867)
Rosseland 75 km Svein Rosseland (1894–1985)
Rost 48 km Johann Leonhard Rost (1688–1727)
Rothmann 42 km Christopher Rothmann (descoñecido-1600)
Rowland 171 km Henry Augustus Rowland III (1848–1901)
Rozhdestvenskiy 177 km Dmitry Syergeyevich Rozhdestvensky (1876–1940)
Rumford 61 km Count Rumford (1753–1814)
Runge 38 km Carle David Tolmé Runge (1856–1927)
Russell 103 km Henry Norris Russell (1877–1957)
John Russell (1745–1806)
Ruth 3 km (nome hebreo feminino)
Rutherford 13 km Ernest Rutherford (1871–1937)
Rutherfurd 48 km Lewis Morris Rutherfurd (1816–1892)
Rydberg 49 km Johannes Robert Rydberg (1854–1919)
Ryder 17 km Graham Ryder (1949–2002)
Rynin 75 km Nikolai Alexsevitch Rynin (1877–1942)

S[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Sabatier 10 km Paul Sabatier (1854–1941)
Sabine 30 km Edward Sabine (1788–1883)
Sacrobosco 98 km Johannes de Sacrobosco (John Holywood, circa 1200-1256)
Saenger 75 km Eugen Saenger (1905–1964)
Šafařík 27 km Vojtěch Šafařík (1829–1902)
Saha 99 km Megh Nad Saha (1893–1956)
Samir 2 km (nome árabe masculino)
Sampson 1 km Ralph Allen Sampson (1866–1939)
Sanford 55 km Roscoe Frank Sanford (1883–1958)
Santbech 64 km Daniel Santbech Noviomagus
Santos-Dumont 8 km Alberto Santos-Dumont (1873–1932)
Sarabhai 7 km Vikram Ambalal Sarabhai (1919–1971)
Sarton 69 km George Alfred Leon Sarton (1884–1956)
Sasserides 90 km Gellio Sasceride (1562–1612)
Saunder 44 km Samuel Arthur Saunder (1852–1912)
Saussure 54 km Horace-Bénédict de Saussure (1740–1799)
Scaliger 84 km Joseph Justus Scaliger (1540–1609)
Schaeberle 62 km John Martin Schaeberle (1853–1924)
Scheele 4 km Carl Wilhelm Scheele (1742–1786)
Scheiner 110 km Christopher Scheiner (1575–1650)
Schiaparelli 24 km Giovanni Virginio Schiaparelli (1835–1910)
Schickard 206 km Wilhelm Schickard (1592–1635)
Schiller 180 km Julius Schiller
Schjellerup 62 km Hans Carl Frederik Christian Schjellerup (1827–1887)
Schlesinger 97 km Frank Schlesinger (1871–1943)
Schliemann 80 km Heinrich Schliemann (1822–1890)
Schlüter 89 km Heinrich Schlüter (1815–1844)
Schmidt 11 km Johann Friedrich Julius Schmidt (1825–1884)
Bernhard Schmidt (1879–1935)
Otto Yulyevich Schmidt (1891–1956)
Schneller 54 km Herbert Schneller (1901–1967)
Schomberger 85 km Georg Schomberger (1597–1645)
Schönfeld 25 km Eduard Schönfeld (1828–1891)
Schorr 53 km Richard Schorr (1867–1951)
Schrödinger 312 km Erwin Schrödinger (1887–1961)
Schröter 35 km Johann Hieronymus Schröter (1745–1816)
Schubert 54 km Theodor von Schubert (1789–1865)
Schumacher 60 km Heinrich Christian Schumacher (1780–1850)
Schuster 108 km Arthur Schuster (1851–1934)
Schwabe 25 km Samuel Heinrich Schwabe (1789–1875)
Schwarzschild 212 km Karl Schwarzschild (1873–1916)
Scobee 40 km Francis Richard Scobee (1939–1986)
Scoresby 55 km William Scoresby (1789–1857)
Scott 103 km Robert Falcon Scott (1868–1912)
Seares 110 km Frederick Hanley Seares (1873–1964)
Secchi 22 km Pietro Angelo Secchi (1818–1878)
Sechenov 62 km Ivan Mikhailovich Sechenov (1829–1905)
Seeliger 8 km Hugo Hans Ritter von Seeliger (1849–1924)
Segers 17 km Carlos Segers (1900–1967)
Segner 67 km Johann Andreas von Segner (1704–1777)
Seidel 62 km Philipp Ludwig von Seidel (1821–1896)
Seleucus 43 km Seleucus de Seleucia
Seneca 46 km Seneca o máis xove
Seyfert 110 km Carl Keenan Seyfert (1911–1960)
Shackleton 19 km Sir Ernest Henry Shackleton (1874–1922).
Shahinaz 15 km (nome turco feminino)
Shaler 48 km Nathaniel Southgate Shaler (1841–1906)
Shapley 23 km Harlow Shapley (1885–1972)
Sharonov 74 km Vsevolod Vasilievich Sharonov (1901–1964)
Sharp 39 km Abraham Sharp (1651–1742)
Shatalov 21 km Vladimir Aleksandrovich Shatalov (1927-)
Shayn 93 km Grigory Abramovich Shajn (1892–1956)
Sheepshanks 25 km Anne Sheepshanks (1789–1876)
Sherrington 18 km Sir Charles Scott Sherrington (1856–1952)
Shi Shen 43 km Shi Shen
Shirakatsi 51 km Anania Shirakatsi (circa 620-circa 685)
Shoemaker 50.9 km Eugene Merle Shoemaker (1928–1997)
Short 70 km James Short (1710–1768)
Shternberg 70 km Pavel Karlovich Shternberg (Sternberg, 1865–1920)
Shuckburgh 38 km George Shuckburgh (1751–1804)
Shuleykin 15 km Mikhail Vasil'evich Shuleykin (1884–1939)
Siedentopf 61 km Heinrich Siedentopf (1906–1963)
Sierpinski 69 km Wacław Sierpiński (1882–1969)
Sikorsky 98 km Igor Ivanovich Sikorsky (1889–1972)
Silberschlag 13 km Johann Esaias Silberschlag (1721–1791)
Simpelius 70 km Hugh Sempill (1596–1654)
Sinas 11 km Simon Sinas (1810–1876)
Sirsalis 42 km Gerolamo Sersale (1584–1654)
Sisakyan 34 km Norajr Martirosovich Sisakyan (1907–1966)
Sita 2 km (nome indio feminino)
Skłodowska 127 km Maria Skłodowska-Curie (1867–1934)
Slater 25 km David Slater (1957-2011)
Slava 0.1 km nome eslavo masculino
Slipher 69 km Earl Charles Slipher (1883–1964)
Vesto Melvin Slipher (1875–1969)
Slocum 13 km Frederick Slocum (1873–1944)
Smith 34 km Michael John Smith (1945–1986)
Smithson 5 km James Smithson (1765–1829)
Smoluchowski 83 km Marian Smoluchowski (1872–1917)
Snellius 82 km Willebrord Snell (1591–1626)
Sniadecki 43 km Jan Sniadecki (1756–1830)
Soddy 42 km Frederick Soddy (1877–1956)
Somerville 15 km Mary Fairfax Somerville (1780–1872)
Sommerfeld 169 km Arnold Sommerfeld (1868–1951)
Sömmering 28 km Samuel Thomas Sömmering (1755–1830)
Soraya 2 km (nome persa feminino)
Sosigenes 17 km Sosíxenes de Alexandría
South 104 km James South (1785–1867)
Spallanzani 32 km Lazzaro Spallanzani (1729–1799)
Spencer Jones 85 km Sir Harold Spencer Jones (1890–1960)
Spörer 27 km Friederich Wilhelm Gustav Spörer (1822–1895)
Spurr 13 km Josiah Edward Spurr (1870–1950)
St. John 68 km Charles Edward St. John (1857–1935)
Stadius 69 km Johannes Stadius (1527–1579)
Stark 49 km Johannes Stark (1874–1957)
Stearns 36 km Carl Leo Stearns (1892–1972)
Stebbins 131 km Joel Stebbins (1878–1966)
Stefan 125 km Josef Stefan (1835–1893)
Stein 33 km Johan Willem Jakob Antoon Stein (1871–1951)
Steinheil 67 km Karl August von Steinheil (1801–1870)
Steklov 36 km Vladimir Andreevich Steklov (1864–1926)
Stella 1 km (nome latino feminino)
Steno 31 km Nicolaus Steno (1638–1686)
Sternfeld 100 km Ary Abramovich Sternfeld (1905–1980)
Stetson 64 km Harlan True Stetson (1885–1964)
Stevinus 74 km Simon Stevin (1548–1620)
Stewart 13 km John Quincy Stewart (1894–1972)
Stiborius 43 km Andreas Stoberl (1465–1515)
Stöfler 126 km Johannes Stöffler (1452–1531)
Stokes 51 km Sir George Gabriel Stokes (1819–1903)
Stoletov 42 km Aleksandr Grigorievich Stoletov (1839–1896)
Stoney 45 km George Johnstone Stoney (1826–1911)
Störmer 69 km Fredrik Carl Mülertz Störmer (1874–1957)
Strabo 55 km Strabo (54 a.C.-24 d.C.)
Stratton 70 km Frederick John Marrion Stratton (1881–1960)
Street 57 km Thomas Street (1621–1689)
Strömgren 61 km Elis Strömgren (1870–1947)
Struve 164 km Otto Wilhelm von Struve (1819–1905)
Otto Struve (1897–1963)
Friedrich Georg Wilhelm von Struve (1793–1864)
Subbotin 67 km Mikhail Fedorovich Subbotin (1893–1966)
Suess 8 km Eduard Suess (1831–1914)
Sulpicius Gallus 12 km Gaius Sulpicius Gallus
Sumner 50 km Thomas Hubbard Sumner (1807–1876)
Sundman 40 km Karl Fritiof Sundman (1873–1949)
Susan 1 km (nome inglés feminino)
Svedberg 14.4 km Theodor Svedberg (1884–1971)
Sverdrup 35 km Otto Sverdrup (1855–1930)
Swann 42 km William Francis Gray Swann (1884–1962)
Swasey 23 km Ambrose Swasey (1846–1937)
Swift 10 km Lewis Swift (1820–1913)
Sylvester 58 km James Joseph Sylvester (1814–1897)
Szilard 122 km Leó Szilárd (1898–1964)

T[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
T. Mayer 33 km Tobias Mayer (1723–1762)
Tacchini 40 km Pietro Tacchini (1838–1905)
Tacitus 39 km Cornelius Tacitus (c. 55-120)
Tacquet 7 km André Tacquet (1612–1660)
Tai Wei 0.48 km Lugar no antigo mapa estrelado da China
Taizo 6 km (nome xaponés masculino)
Talbot 11 km William Henry Fox Talbot (1800–1877)
Tamm 38 km Igor Tamm (1895–1971)
Tannerus 28 km Adam Tanner (1572–1632)
Taruntius 56 km Lucius Taruntius Firmanus (flourished 86 BC)
Taylor 42 km Brook Taylor (1685–1731)
Tebbutt 31 km John Tebbutt (1834–1916)
Teisserenc 62 km Léon Philippe Teisserenc de Bort (1855–1913)
Tempel 45 km Ernst Wilhelm Leberecht Tempel (1821–1889)
Ten Bruggencate 59 km Paul ten Bruggencate (1901–1961)
Tereshkova 31 km Valentina Tereshkova (1937-)
Tesla 43 km Nikola Tesla (1856–1943)
Thales 31 km Tales de Mileto (c. 636-546 a. C.)
Tharp 13 km Marie Tharp (1920-1986)
Theaetetus 24 km Theaetetus (c. 380 BC)
Thebit 56 km Thabit ibn Qurra (826-901 AD)
Theiler 7 km Max Theiler (1899–1972)
Theon Junior 17 km Theon de Alexandría (c. 380)
Theon Senior 18 km Theon de Smyrna (c. 100)
Theophilus 110 km Theophilus (AD 412)
Theophrastus 9 km Theophrastus (372-287 BC)
Thiel 32 km Walter Thiel (1910–1943 AD)
Thiessen 66 km Georg Heinrich Thiessen (1914–1961)
Thomson 117 km J. J. Thomson (1856–1940)
Tian Shi 0.47 km Lugar no antigo mapa estrelado da China
Tikhomirov 65 km Nikolaj Ivanovich Tikhomirov (1860–1930)
Tikhov 83 km Gavriil Adrianovich Tikhov (1875–1960)
Tiling 38 km Reinhold Tiling (1890–1933)
Timaeus 32 km Timaeus (c. 400 BC)
Timiryazev 53 km Kliment Arkadyevich Timiryazev (1843–1920 AD)
Timocharis 33 km Timocharis
Tiselius 53 km Arne Wilhelm Kaurin Tiselius (1902–1971 AD)
Tisserand 36 km François Félix Tisserand (1845–1896)
Titius 73 km Johann Daniel Titius (1729–1796)
Titov 31 km Gherman Titov (1935–2000)
Tolansky 13 km Samuel Tolansky (1907–1973)
Torricelli 22 km Evangelista Torricelli (1608–1647)
Toscanelli 7 km Paolo Dal Pozzo Toscanelli (1397–1482)
Townley 18 km Sidney Dean Townley (1867–1946)
Tralles 43 km Johann Georg Tralles (1763–1822)
Triesnecker 26 km Franz de Paula Triesnecker (1745–1817)
Trouvelot 9 km Étienne Léopold Trouvelot (1827–1895)
Trumpler 77 km Robert Julius Trumpler (1866–1956)
Tsander 181 km Friedrich Arturowitsch Zander (1887–1933)
Tseraskiy 56 km Vitol'd Karlovic Tseraskiy (Ceraski) (1849–1925)
Tsinger 44 km Nikolaj Yakovlevich Tsinger (Zinger) (1842–1918)
Tsiolkovskiy 185 km Konstantin Eduardovich Tsiolkovsky (1857–1935)
Tsu Chung-Chi 28 km Zu Chongzhi (429-500)
Tucker 7 km Richard Hawley Tucker (1859–1952)
Turner 11 km Herbert Hall Turner (1861–1930)
Tycho 102 km Tycho Brahe (1546–1601)
Tyndall 18 km John Tyndall (1820–1893)

U[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Ukert 23 km Friedrich August Ukert (1780–1851)
Ulugh Beigh 54 km Ulugh Beg (1394–1449)
Urey 38 km Harold Urey (1893–1981)

V[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Väisälä 8 km Yrjö Väisälä (1891–1971)
Valera 0.1 km Nome ruso masculino
Valier 67 km Max Valier (1895–1930)
van Albada 21 km Gale Bruno van Albada (1912–1972)
Van Biesbroeck 9 km George Van Biesbroeck (1880–1974)
Van de Graaff 233 km Robert Van de Graaff (1901–1967)
Van den Bergh 42 km George van den Bergh (1890–1966)
van den Bos 22 km Willem Hendrik van den Bos (1896–1974)
Van der Waals 104 km Johannes Van der Waals (1837–1923)
Van Gent 43 km Hendrik Van Gent (1900–1947)
Van Maanen 60 km Adriaan Van Maanen (1884–1946)
van Rhijn 46 km Pieter Johannes van Rhijn (1886–1960)
Van Vleck 31 km John Monroe Van Vleck (1833–1912)
Van Wijk 32 km Uco van Wijk (1924–1966)
van't Hoff 92 km Jacobus van 't Hoff (1852–1911)
Vasco da Gama 83 km Vasco da Gama (1469–1524)
Vashakidze 44 km Mikheil Alexandres dze Vashakidze (1909–1956)
Vasya 0.1 km Nome ruso masculino
Vavilov 98 km Nikolai Ivanovich Vavilov (1887–1943)
Sergei Ivanovich Vavilov (1891–1951)
Vega 75 km Jurij Vega (1754–1802)
Vendelinus 131 km Godefroid Wendelin (1580–1667)
Vening Meinesz 87 km Felix A. Vening Meinesz (1887–1966)
Ventris 95 km Michael George Francis Ventris (1922–1956)
Vera 2 km (Nome feminino latino
Vernadskiy 91 km Vladimir Ivanovich Vernadsky (1863–1945)
Verne 2 km Jules Verne
Vertregt 187 km Marinus Vertregt (1897–1973)
Very 5 km Frank Washington Very (1852–1927)
Vesalius 61 km Andreas Vesalius (1514–1564)
Vestine 96 km Ernest Harry Vestine (1906–1968)
Vetchinkin 98 km Vladimir Petrovich Vetchinkin (1888–1950)
Vieta 87 km Francois Vieta (1540–1603)
Vil'ev 45 km Mikhail Anatol'evich Vil'ev (1893–1919)
Virchow 16 km Rudolf Ludwig Karl Virchow (1821–1902)
Virtanen 44 km Artturi Ilmari Virtanen (1895–1973)
Vitello 42 km Erazmus Ciolek Witelo (1210–1285)
Vitruvius 29 km Marcus Pollio Vitruvius (c. 25 BC)
Vitya 0.2 km Nome masculino ruso
Viviani 26 km Vincenzo Viviani (1622–1703)
Vlacq 89 km Adriaan Vlacq (c. 1600-1667)
Vogel 26 km Hermann Carl Vogel (1841–1907)
Volkov 40 km Vladislav Nikolayevich Volkov (1935–1971)
Volta 123 km Conde Alessandro Giuseppe Antonio Anastasio Volta (1745–1827)
Volterra 52 km Vito Volterra (1860–1940)
von Baeyer 13.8 km Adolf von Baeyer (1835–1917)
von Behring 38 km Emil Adolf von Behring (1854–1917)
von Békésy 96 km Georg von Békésy (1899–1972)
von Braun 60 km Wernher von Braun (1912–1977)
Von der Pahlen 56 km Barón Emanuel von der Pahlen (1882–1952)
Von Kármán 180 km Theodore von Kármán (1881–1963)
Von Neumann 78 km John von Neumann (1903–1957)
Von Zeipel 83 km Edvard Hugo von Zeipel (1873–1959)
Voskresenskiy 49 km Leonid Alexandrovich Voskresenskiy (1913–1965)

W[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
W. Bond 156 km William Cranch Bond (1789–1859)
Walker 32 km Joseph Albert Walker (1921–1966)
Wallace 26 km Alfred Russel Wallace (1823–1913)
Wallach 6 km Otto Wallach (1847–1931)
Walter 1 km (nome alemán masculino)
Walther 128 km Bernhard Walther (1430–1504)
Wan-Hoo 52 km Wan Hu
Wapowski 11.6 km Bernard Wapowski (1450–1535)
Wargentin 84 km Pehr Vilhelm Wargentin (1717–1783)
Warner 35 km Worcester Reed Warner (1846–1929)
Waterman 76 km Alan Tower Waterman (1892–1967)
Watson 62 km James Craig Watson (1838–1880)
Watt 66 km James Watt (1736–1819)
Watts 15 km Chester Burleigh Watts (1889–1971)
Webb 21 km Thomas William Webb (1806–1885)
Weber 42 km Wilhelm Eduard Weber (1804–1891)
Wegener 88 km Alfred Wegener (1880–1930)
Weierstrass 33 km Karl Weierstrass (1815–1897)
Weigel 35 km Erhard Weigel (1625–1699)
Weinek 32 km Ladislaus Weinek (1848–1913)
Weiss 66 km Edmund Weiss (1837–1917)
Werner 70 km Johann Werner (1468–1528)
Wexler 51 km Harry Wexler (1911–1962)
Weyl 108 km Hermann Weyl (1885–1955)
Whewell 13 km William Whewell (1794–1866)
Whipple 15.7 km Fred Lawrence Whipple (1906–2004)
White 39 km Edward Higgins White, II (1930–1967)
Wichmann 10 km Moritz Ludwig George Wichmann (1821–1859)
Widmannstätten 46 km Alois von Beckh-Widmannstätten (1753–1849)
Wiechert 41 km Emil Johann Wiechert (1861–1928)
Wiener 120 km Norbert Wiener (1894–1964)
Wildt 11 km Rupert Wildt (1905–1976)
Wilhelm 106 km Wilhelm IV, Landgrave of Hesse (1532–1592)
Wilkins 57 km Hugh Percy Wilkins (1896–1960)
Williams 36 km Arthur Stanley Williams (1861–1938)
Wilsing 73 km Johannes Wilsing (1856–1943)
Wilson 69 km Alexander Wilson (1714–1786)
Charles Thomson Rees Wilson (1869–1959)
Ralph Elmer Wilson (1886–1960)
Winkler 22 km Johannes Winkler (1897–1947)
Winlock 64 km Joseph Winlock (1826–1875)
Winthrop 17 km John Winthrop (1714–1779)
Wöhler 27 km Friedrich Wöhler (1800–1882)
Wolf 25 km Maximilian Wolf (1863–1932)
Wollaston 10 km William Hyde Wollaston (1766–1828)
Woltjer 46 km Jan Woltjer (1891–1946)
Wood 78 km Robert Williams Wood (1868–1955)
Wright 39 km Frederick Eugene Wright (1877–1953)
Thomas Wright (1711–1786)
William Hammond Wright (1871–1959)
Wróblewski 21 km Sigmund von Wróblewski (1845–1888)
Wrottesley 57 km John Wrottesley, Segundo Barón de Wrottesley (1798–1867)
Wurzelbauer 88 km Johann Philipp von Wurzelbauer (1651–1725)
Wyld 93 km James Hart Wyld (1913–1953)

X[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Xenophanes 125 km Xenófanes de Cólofon (570-480 a. C.)
Xenophon 25 km Xenofonte de Atenas (427-355 a. C.)

Y[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Yablochkov 99 km Pavel Nikolayevich Yablochkov (1847–1894)
Yakovkine 37 km Avenir Aleksandrovich Yakovkin (1887–1974)
Yamamoto 76 km Issei Yamamoto (1889–1959)
Yangel' 8 km Mikhail Kuzmich Yangel' (1911–1971)
Yerkes 36 km Charles Tyson Yerkes (1837–1905)
Yoshi 1 km (Xaponés nome masculino)
Young 71 km Thomas Young (1773–1829)

Z[editar | editar a fonte]

Cráter Diámetro Epónimo
Zach 68,54 km Franz Xaver von Zach (1754–1832)
Zagut 78,92 km
Zähringer 11,19 km Joseph Zähringer (1929–1970)
Zanstra 39,5 km Herman Zanstra (1894–1972)
Zasyadko 10,27 km
Zeeman 186,56 km Pieter Zeeman (1865–1943)
Zelinskiy 53,95 km
Zenón 66,78 km Zenón de Citio
Zernike 50,68 km Frits Zernike (1888–1966)
Zhang Yuzhe 38 km Zhang Yuzhe (1902–1986)
Zhiritskiy 33,36 km
Zhukovskiy 82,07 km
Zinner 4,56 km Ernst Zinner (1886–1970)
Zi Wei 0.42 km
Zöllner 47,69 km Johann Karl Friedrich Zöllner (1834–1882)
Zsigmondy 66,88 km Richard Adolf Zsigmondy (1865–1929)
Zucchius 63,18 km Niccolò Zucchi (1586–1670)
Zupus 35,29 km Giovanni Battista Zupi
Zwicky 125,06 km Fritz Zwicky (1898–1974)

Notas[editar | editar a fonte]

Outros[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]