Lista de concellos de España por poboación

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Mapa municipal de España.

En España, a 31 de decembro de 2016, existen 8.124 concellos, repartidos polas cincuenta provincias, Ceuta e Melilla e cuxos datos oficiais de poboación son recollidos polo Instituto Nacional de Estatística.[1].

Nos últimos anos houbo variacións no número de concellos: apareceron novos concellos segregados de outro anteriores e tamén fusións entre concellos previamente existentes.

Durante 2014:

  • Montecorto, segregado de Ronda, na provincia de Málaga[2].
  • Dehesas Viejas, segregado de Iznalloz, na provincia de Granada[3].
  • Serrato, segregado de Ronda, na provincia de Málaga[4].
  • Pueblonuevo de Miramontes, segregado de Talayuela, na provincia de Cáceres[5].

Durante 2015:

Durante 2016:

Concellos con máis de 20.000 habitantes[editar | editar a fonte]

Nas seguintes táboas recóllense os municipios españois de máis de 20.000 habitantes ordenados por poboación, segundo os datos oficiais do Instituto Nacional de Estatística a data de 1 de xaneiro de 2016. As capitais de provincia están marcadas en letra grosa.

Concellos con máis de 200.000 habitantes[editar | editar a fonte]

Nome Poboación
(2016)
Poboación
(2000)
Provincia Comunidade autónoma
1 Madrid 3 165 541 2 882 860 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
2 Barcelona 1 608 746 1 496 266 Barcelona Cataluña Cataluña
3 Valencia 790 201 739 014 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
4 Sevilla 690 566 700 716 Sevilla Andalucía Andalucía
5 Zaragoza 661 108 604 631 Zaragoza Aragón Aragón
6 Málaga 569 009 531 565 Málaga Andalucía Andalucía
7 Murcia 441 003 357 166 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
8 Palma 402 949 333 925 Illas Baleares Illas Baleares Illas Baleares
9 As Palmas de Gran Canaria 378 998 358 518 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias
10 Bilbao 345 122 354 271 Biscaia País Vasco País Vasco
11 Alacant 330 525 276 886 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
12 Córdoba 326 609 313 463 Córdoba Andalucía Andalucía
13 Valladolid 301 876 319 129 Valladolid Castela e León Castela e León
14 Vigo 292 817 285 526 Pontevedra Galicia Galicia
15 Xixón 273 422 267 426 Principado de Asturias Asturias Asturias
16 L'Hospitalet de Llobregat 254 804 241 782 Barcelona Cataluña Cataluña
17 Vitoria 244 634 217 358 Áraba País Vasco País Vasco
18 A Coruña 243 978 241 769 A Coruña Galicia Galicia
19 Granada 234 758 244 486 Granada Andalucía Andalucía
20 Elx 227 659 195 791 Alacant España España
21 Oviedo 220 567 200 411 Principado de Asturias Asturias Asturias
22 Badalona 215 634 208 944 Barcelona Cataluña Cataluña
23 Terrasa 215 121 171 794 Barcelona Cataluña Cataluña
24 Cartaxena 214 759 179 939 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
25 Xerez da Fronteira 212 830 183 677 Cádiz Andalucía Andalucía
26 Sabadell 208 246 183 727 Barcelona Cataluña Cataluña
27 Móstoles 205 614 196 289 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
28 Santa Cruz de Tenerife 203 585 215 132 S. C. de Tenerife Illas Canarias Illas Canarias

Concellos de entre 100.000 e 200.000 habitantes[editar | editar a fonte]

Nome Poboación

(2016)

Poboación
(2000)
Provincia Comunidade autónoma
29 Alcalá de Henares 195 907 166 397 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
30 Pamplona 201 311 182 666 Comunidade Foral de Navarra Navarra Navarra
31 Almería 194 515 168 945 Almería Andalucía Andalucía
32 Fuenlabrada 194 171 173 788 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
33 Leganés 187 173 172 049 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
34 Donostia 186 064 180 277 Guipúscoa País Vasco País Vasco
35 Xetafe 176 659 146 310 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
36 Burgos 176 608 163 358 Burgos Castela e León Castela e León
37 Santander 172 656 184 264 Cantabria Cantabria Cantabria
38 Albacete 172 426 149 667 Albacete Castela-A Mancha Castela-A Mancha
39 Castelló de la Plana 170 990 142 285 Castelló Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
40 Alcorcón 167 354 144 636 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
41 San Cristóbal de la Laguna 153 111 126 543 S. C. de Tenerife Illas Canarias Illas Canarias
42 Logroño 150 876 128 493 A Rioxa A Rioxa A Rioxa
43 Badaxoz 149 946 136 136 Badaxoz Estremadura Estremadura
44 Huelva 145 468 140 985 Huelva Andalucía Andalucía
45 Salamanca 144 949 158 556 Salamanca Castela e León Castela e León
46 Marbella 140 744 105 910 Málaga Andalucía Andalucía
47 Lleida 138 144 112 194 Lleida Cataluña Cataluña
48 Dos Hermanas 131 855 97 324 Sevilla Andalucía Andalucía
49 Tarragona 131 094 114 097 Tarragona Cataluña Cataluña
50 Torrejón de Ardoz 126 981 94 161 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
51 León 126 192 138 006 León Castela e León Castela e León
52 Mataró 125 517 104 659 Barcelona Cataluña Cataluña
53 Parla 124 661 74 203 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
54 Alxeciras 120 601 104 087 Cádiz Andalucía Andalucía
55 Cádiz 118 919 140 061 Cádiz Andalucía Andalucía
56 Santa Coloma de Gramenet 117 153 117 127 Barcelona Cataluña Cataluña
57 Xaén 114 658 110 781 Xaén Andalucía Andalucía
58 Alcobendas 113 340 89 612 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
59 Ourense 105 893 108 647 Ourense Galicia Galicia
60 Reus 103 615 89 179 Tarragona Cataluña Cataluña
61 Telde 102 164 88 110 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias
62 Barakaldo 100 228 97 281 Biscaia País Vasco País Vasco

Concellos de entre 50.000 e 100.000 habitantes[editar | editar a fonte]

Cidade Poboación

(2016)

Poboación
(2000)
Provincia Comunidade autónoma
63 Lugo 98 268 88 235 Lugo Galicia Galicia
64 Xirona 98 255 73 367 Xirona Cataluña Cataluña
65 Santiago de Compostela 95 966 93 903 A Coruña Galicia Galicia
66 San Fernando 95 949 88 179 Cádiz Andalucía Andalucía
67 Cáceres 95 814 82 235 Cáceres Estremadura Estremadura
68 Las Rozas de Madrid 94 471 54 676 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
69 Roquetas de Mar 91 965 44 370 Almería Andalucía Andalucía
70 Lorca 91 730 72 000 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
71 Sant Cugat del Vallès 88 921 52 654 Barcelona Cataluña Cataluña
72 El Ejido 88 752 53 008 Almería Andalucía Andalucía
73 El Puerto de Santa María 88 184 78 478 Cádiz Andalucía Andalucía
74 San Sebastián de los Reyes 86 206 59 389 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
75 Cornellà de Llobregat 86 072 80 998 Barcelona Cataluña Cataluña
76 Melilla 86 026 66 263 Melilla Melilla Melilla
77 Pozuelo de Alarcón 84 989 66 298 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
78 Coslada 84 533 77 057 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
79 Ceuta 84 519 75 241 Ceuta Ceuta Ceuta
80 Torrevieja 84 213 50 189 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
81 Talavera de la Reina 84 119 74 241 Toledo Castela-A Mancha Castela-A Mancha
82 Guadalaxara 83 633 66 103 Guadalaxara Castela-A Mancha Castela-A Mancha
83 Toledo 83 459 68 537 Toledo Castela-A Mancha Castela-A Mancha
84 Rivas-Vaciamadrid 82 715 29 092 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
85 Chiclana de la Frontera 82 645 59 857 Cádiz Andalucía Andalucía
86 Pontevedra 82 549 75 212 Pontevedra Galicia Galicia
87 Sant Boi de Llobregat 82 402 79 337 Barcelona Cataluña Cataluña
88 Torrent 80 762 64 586 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
89 Orihuela 80 359 53 478 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
90 Avilés 80 114 83 930 Principado de Asturias Asturias Asturias
91 Arona 79 172 38 416 S. C. de Tenerife Illas Canarias Illas Canarias
92 Palencia 79 137 80 613 Palencia Castela e León Castela e León
93 Vélez-Málaga 78 890 55 156 Málaga Andalucía Andalucía
94 Getxo 78 554 83 789 Biscaia País Vasco País Vasco
95 Mijas 77 769 41 912 Málaga Andalucía Andalucía
96 Fuengirola 77 486 47 914 Málaga Andalucía Andalucía
97 Rubí 75 167 58 646 Barcelona Cataluña Cataluña
98 Alcalá de Guadaíra 75 080 57 206 Sevilla Andalucía Andalucía
99 Gandía 74 814 59 123 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
100 Manresa 74 752 63 742 Barcelona Cataluña Cataluña
101 Cidade Real 74 054 60 243 Cidade Real Castela-A Mancha Castela-A Mancha
102 Valdemoro 72 988 28 243 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
103 Majadahonda 70 755 45 819 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
104 Molina de Segura 69 614 44 389 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
105 Santa Lucía de Tirajana 69 178 44 974 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias
106 Ferrol 68 308 81 255 A Coruña Galicia Galicia
107 Paterna 67 854 47 498 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
108 Torremolinos 67 786 41 281 Málaga Andalucía Andalucía
109 Sanlúcar de Barrameda 67 620 61 966 Cádiz Andalucía Andalucía
110 Benalmádena 67 245 31 964 Málaga Andalucía Andalucía
111 Estepona 66 683 42 157 Málaga Andalucía Andalucía
112 Benidorm 66 642 54 321 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
113 Ponferrada 66 447 62 642 León Castela e León Castela e León
114 Vilanova i la Geltrú 65 972 52 389 Barcelona Cataluña Cataluña
115 Viladecans 65 779 56 112 Barcelona Cataluña Cataluña
116 Castelldefels 64 892 45 091 Barcelona Cataluña Cataluña
117 Sagunt 64 439 56 756 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
118 El Prat de Llobregat 63 457 62 956 Barcelona Cataluña Cataluña
119 La Línea de la Concepción 63 278 59 993 Cádiz Andalucía Andalucía
120 Zamora 63 217 65 226 Zamora Castela e León Castela e León
121 Irún 61 608 56 515 Guipúscoa País Vasco País Vasco
122 Collado Villalba 61 597 42 238 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
123 Motril 60 368 50 172 Granada Andalucía Andalucía
124 Granollers 60 174 52 423 Barcelona Cataluña Cataluña
125 Alcoi 59 198 60 423 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
126 Mérida 59 174 50 478 Badaxoz Estremadura Estremadura
127 Linares 58 829 58 034 Xaén Andalucía Andalucía
128 Arrecife 58 537 43 711 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias
129 Ávila 58 083 47 843 Ávila Castela e León Castela e León
130 Aranjuez 57 932 39 652 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
131 Cerdanyola del Vallès 57 543 52 778 Barcelona Cataluña Cataluña
132 Sant Vicent del Raspeig 56 715 37 883 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
133 Cuenca 55 102 45 707 Cuenca Castela-A Mancha Castela-A Mancha
134 Arganda del Rey 54 256 30 662 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
135 S. Bartolomé de Tirajana 53 829 39 939 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias
136 Torrelavega 52 819 56 189 Cantabria Cantabria Cantabria
137 Elda 52 745 51 501 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
138 Utrera 52 674 46 084 Sevilla Andalucía Andalucía
139 Huesca 52 282 45 653 Huesca Aragón Aragón
140 Segovia 52 257 54 034 Segovia Castela e León Castela e León
141 Siero 51 969 47 360 Principado de Asturias Asturias Asturias
142 Mollet del Vallès 51 491 46 204 Barcelona Cataluña Cataluña
143 Vila-real 50 306 41 531 Castelló Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana

Concellos de entre 20.000 e 50.000 habitantes[editar | editar a fonte]

# Cidade Poboación

(2016)

Poboación
(2000)
Provincia Comunidade autónoma
144 Eivissa 49 549 33 223 Illas Baleares Illas Baleares Illas Baleares
145 Pinto 49 522 28 726 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
146 Puertollano 49 166 50 212 Cidade Real Castela-A Mancha Castela-A Mancha
147 Colmenar Viejo 48 020 32 459 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
148 Adeje 47 316 14 007 S. C. de Tenerife Illas Canarias Illas Canarias
149 Portugalete 46 375 52 681 Biscaia País Vasco País Vasco
150 Gavà 46 266 39 220 Barcelona Cataluña Cataluña
151 Santurtzi 46 043 47 999 Biscaia País Vasco País Vasco
152 Esplugues de Llobregat 45 733 45 668 Barcelona Cataluña Cataluña
153 Figueres 45 726 34 023 Xirona Cataluña Cataluña
154 Granadilla de Abona 45 332 20 323 S. C. de Tenerife Illas Canarias Illas Canarias
155 Mairena del Aljarafe 45 040 33 914 Sevilla Andalucía Andalucía
156 Tres Cantos 44 764 35 046 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
157 Alzira 44 488 40 658 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
158 Sant Feliu de Llobregat 44 086 38 435 Barcelona Cataluña Cataluña
159 Rincón de la Victoria 44 003 23 029 Málaga Andalucía Andalucía
160 Vic 43 287 31 533 Barcelona Cataluña Cataluña
161 Mislata 42 988 40 616 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
162 Lucena 42 615 36 445 Córdoba Andalucía Andalucía
163 Puerto Real 41 467 35 182 Cádiz Andalucía Andalucía
164 Dénia 41 465 30 693 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
165 La Orotava 41 294 38 348 S. C. de Tenerife Illas Canarias Illas Canarias
166 Langreu 41 199 48 886 Principado de Asturias Asturias Asturias
167 Alcantarilla 41 155 33 453 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
168 Antequera 41 065 40 598 Málaga Andalucía Andalucía
169 Basauri 40 983 47 036 Biscaia País Vasco País Vasco
170 Plasencia 40 663 37 018 Cáceres Estremadura Estremadura
171 Manacor 40 279 30 923 Illas Baleares Illas Baleares Illas Baleares
172 Écija 40 270 37 652 Sevilla Andalucía Andalucía
173 San Fernando de Henares 40 095 32 364 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
174 Mieres 39 505 49 506 Principado de Asturias Asturias Asturias
175 Narón 39 426 30 328 A Coruña Galicia Galicia
176 Errentería 39 381 39 200 Guipúscoa País Vasco País Vasco
177 Vilafranca del Penedès 39 365 30 024 Barcelona Cataluña Cataluña
178 Soria 39 171 34 088 Soria Castela e León Castela e León
179 Blanes 39 060 30 441 Xirona Cataluña Cataluña
180 Igualada 38 987 32 516 Barcelona Cataluña Cataluña
181 Alhaurín de la Torre 38 794 17 021 Málaga Andalucía Andalucía
182 La Rinconada 38 277 28 487 Sevilla Andalucía Andalucía
183 Los Palacios y Villafranca 38 173 32 762 Sevilla Andalucía Andalucía
184 Puerto del Rosario 38 126 21 274 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias
185 Andújar 37 975 37 621 Xaén Andalucía Andalucía
186 Ripollet 37 648 29 877 Barcelona Cataluña Cataluña
187 Burjassot 37 324 35 171 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
188 Arucas 37 299 31 973 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias
189 Vilagarcía de Arousa 37 283 33 832 Pontevedra Galicia Galicia
190 Lloret de Mar 37 042 20 045 Xirona Cataluña Cataluña
191 Don Benito 36 975 31 454 Badaxoz Estremadura Estremadura
192 Tomelloso 36 746 29 284 Cidade Real Castela-A Mancha Castela-A Mancha
193 Sant Adrià de Besòs 36 496 32 452 Barcelona Cataluña Cataluña
194 El Vendrell 36 482 22 542 Tarragona Cataluña Cataluña
195 Los Realejos 36 149 34 147 S. C. de Tenerife Illas Canarias Illas Canarias
196 Santa Eulària des Riu 36 119 21 991 Illas Baleares Illas Baleares Illas Baleares
197 Marratxí 36 001 20 924 Illas Baleares Illas Baleares Illas Baleares
198 Miranda de Ebro 35 922 35 631 Burgos Castela e León Castela e León
199 Teruel 35 564 31 506 Teruel Aragón Aragón
200 Ontinyent 35 534 31 926 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
201 Tudela 35 170 27 819 Comunidade Foral de Navarra Navarra Navarra
202 Cieza 35 134 32 128 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
203 Llucmajor 35 057 23 723 Illas Baleares Illas Baleares Illas Baleares
204 Oleiros 35 013 26 016 A Coruña Galicia Galicia
205 Úbeda 34 835 32 456 Xaén Andalucía Andalucía
206 Montcada i Reixac 34 802 27 592 Barcelona Cataluña Cataluña
207 Águilas 34 706 27 559 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
208 Azuqueca de Henares 34 703 19 491 Guadalaxara Castela-A Mancha Castela-A Mancha
209 Borriana 34 643 26 499 Castelló Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
210 Torre Pacheco 34 630 22 719 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
211 Almendralejo 34 543 27 610 Badaxoz Estremadura Estremadura
212 Petrer 34 533 28 765 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
213 Ronda 34 381 34 021 Málaga Andalucía Andalucía
214 Villena 34 163 31 760 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
215 Yecla 34 037 29 319 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
216 Olot 34 000 27 967 Xirona Cataluña Cataluña
217 Tortosa 33 743 29 481 Tarragona Cataluña Cataluña
218 La Vila Joiosa 33 580 23 704 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
219 Sant Joan Despí 33 502 27 627 Barcelona Cataluña Cataluña
220 Cambrils 33 273 19 942 Tarragona Cataluña Cataluña
221 Barberà del Vallès 32 832 26 681 Barcelona Cataluña Cataluña
222 Aranda de Duero 32 621 29 762 Burgos Castela e León Castela e León
223 Galapagar 32 404 21 807 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
224 Castro Urdiales 31 901 18 719 Cantabria Cantabria Cantabria
225 La Vall d'Uixó 31 819 29 152 Castelló Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
226 San Javier 31 782 18 925 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
227 San Andrés del Rabanedo 31 470 24 212 León Castela e León Castela e León
228 Santa Pola 31 309 18 922 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
229 Carballo 31 256 28 271 A Coruña Galicia Galicia
230 Aldaia 31 246 24 485 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
231 Arteixo 31 239 22 153 A Coruña Galicia Galicia
232 Arcos de la Frontera 31 114 27 979 Cádiz Andalucía Andalucía
233 Totana 30 981 22 359 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
234 Alcázar de San Juan 30 967 26 150 Cidade Real Castela-A Mancha Castela-A Mancha
235 Inca 30 944 22 402 Illas Baleares Illas Baleares Illas Baleares
236 Leioa 30 857 27 925 Biscaia País Vasco País Vasco
237 Agüimes 30 742 20 692 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias
238 Manises 30 704 26 939 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
239 Mazarrón 30 704 18 847 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
240 Camargo 30 611 22 749 Cantabria Cantabria Cantabria
241 Ames 30 544 16 549 A Coruña Galicia Galicia
242 Hellín 30 419 26 581 Albacete Castela-A Mancha Castela-A Mancha
243 Coria del Río 30 418 23 935 Sevilla Andalucía Andalucía
244 Ingenio 30 340 24 616 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias
245 Valdepeñas 30 277 26 395 Cidade Real Castela-A Mancha Castela-A Mancha
246 Puente Genil 30 072 27 909 Córdoba Andalucía Andalucía
247 Sant Pere de Ribes 29 842 21 976 Barcelona Cataluña Cataluña
248 Alaquàs 29 660 26 939 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
249 Culleredo 29 638 20 890 A Coruña Galicia Galicia
250 San Roque 29 575 22 990 Cádiz Andalucía Andalucía
251 Redondela 29 563 29 108 Pontevedra Galicia Galicia
252 Puerto de la Cruz 29 497 24 998 S. C. de Tenerife Illas Canarias Illas Canarias
253 Salt 29 404 22 017 Xirona Cataluña Cataluña
254 Galdakao 29 315 29 387 Biscaia País Vasco País Vasco
255 Durango 29 031 24 742 Biscaia País Vasco País Vasco
256 Rota 29 030 25 560 Cádiz Andalucía Andalucía
257 Xátiva 28 973 25 478 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
258 Xirivella 28 771 26 053 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
259 Crevillent 28 691 24 690 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
260 Ciutadella de Menorca 28 641 22 925 Illas Baleares Illas Baleares Illas Baleares
261 Carmona 28 595 25 723 Sevilla Andalucía Andalucía
262 Níjar 28 579 16 269 Almería Andalucía Andalucía
263 Sitges 28 478 19 448 Barcelona Cataluña Cataluña
264 Vinaròs 28 290 22 552 Castelló Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
265 Maó 28 099 23 189 Illas Baleares Illas Baleares Illas Baleares
266 Sueca 28 090 25 406 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
267 Morón de la Frontera 28 073 28 000 Sevilla Andalucía Andalucía
268 Sant Vicenç dels Horts 27 961 24 438 Barcelona Cataluña Cataluña
269 Premiá de Mar 27 866 26 130 Barcelona Cataluña Cataluña
270 Sestao 27 841 32 852 Biscaia País Vasco País Vasco
271 Catarroja 27 728 20 616 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
272 Martorell 27 645 21 314 Barcelona Cataluña Cataluña
273 Algemesí 27 607 25 028 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
274 Sant Andreu de la Barca 27 434 20 140 Barcelona Cataluña Cataluña
275 Lepe 27 409 19 086 Huelva Andalucía Andalucía
276 Lebrija 27 398 24 172 Sevilla Andalucía Andalucía
277 Almuñécar 27 397 21 275 Granada Andalucía Andalucía
278 Campello 27 384 18 366 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
279 Éibar 27 380 28 942 Guipúscoa País Vasco País Vasco
280 Villaviciosa de Odón 27 276 19 393 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
281 Camas 27 258 25 333 Sevilla Andalucía Andalucía
282 Ribeira 27 249 26 478 A Coruña Galicia Galicia
283 Xàbia 27 225 23 133 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
384 Navalcarnero 26 954 13 522 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
285 Candelaria 26 746 13 294 S.C. de Tenerife Illas Canarias Illas Canarias
386 Illescas 26 672 10 347 Toledo Castela-A Mancha Castela-A Mancha
287 Cangas do Morrazo 26 584 23 442 Pontevedra Galicia Galicia
288 Benicarló 26 486 19 908 Castelló Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
289 Salou 26 386 13 059 Tarragona Cataluña Cataluña
290 Pineda de Mar 26 240 20 057 Barcelona Cataluña Cataluña
291 Novelda 26 054 23 830 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
292 Villanueva de la Serena 25 992 23 875 Badaxoz Estremadura Estremadura
393 Sant Josep de sa Talaia 25 849 14 428 Illas Baleares Illas Baleares Illas Baleares
294 Oliva 25 789 21 001 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
295 Almassora 25 632 16 897 Castelló Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
296 Caravaca de la Cruz 25 591 22 250 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
297 Villarrobledo 25 589 22 276 Albacete Castela-A Mancha Castela-A Mancha
298 Santa Perpètua de Mogoda 25 556 19 084 Barcelona Cataluña Cataluña
299 Jumilla 25 362 20 854 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
300 Molins de Rei 25 359 19 723 Barcelona Cataluña Cataluña
301 Paiporta 25 084 18 194 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
302 Vícar 24 957 15 940 Almería Andalucía Andalucía
303 Marín 24 878 25 482 Pontevedra Galicia Galicia
304 Onda 24 856 19 303 Castelló Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
305 Tomares 24 851 17 842 Sevilla Andalucía Andalucía
306 Cártama 24 824 13 188 Málaga Andalucía Andalucía
307 Almansa 24 800 23 775 Albacete Castela-A Mancha Castela-A Mancha
308 Quart de Poblet 24 776 26 131 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
309 Adra 24 713 21 505 Almería Andalucía Andalucía
310 San Pedro del Pinatar 24 660 15 583 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
311 Piélagos 24 574 11 862 Cantabria Cantabria Cantabria
312 La Oliva 24 508 10 578 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias
313 Mutxamel 24 487 14 693 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
314 Sant Antoni de Portmany 24 478 15 775 Illas Baleares Illas Baleares Illas Baleares
315 Alhaurín el Grande 24 315 17 021 Málaga Andalucía Andalucía
316 Gáldar 24 296 22 291 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias
317 Calafell 24 289 12 219 Tarragona Cataluña Cataluña
318 Valls 24 285 20 382 Tarragona Cataluña Cataluña
319 Erandio 24 240 22 853 Biscaia País Vasco País Vasco
320 Martos 24 240 22 732 Xaén Andalucía Andalucía
321 Cambre 24 141 17 805 A Coruña Galicia Galicia
322 Armilla 23 901 14 030 Granada Andalucía Andalucía
323 Alboraia 23 837 16 943 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
324 Calahorra 23 827 18 924 A Rioxa A Rioxa A Rioxa
325 Ciempozuelos 23 773 13 564 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
326 Tacoronte 23 772 20 800 S.C. de Tenerife Illas Canarias Illas Canarias
327 Olesa de Montserrat 23 645 17 151 Barcelona Cataluña Cataluña
328 Castellar del Vallès 23 633 17 444 Barcelona Cataluña Cataluña
329 La Pobla de Vallbona 23 403 11 757 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
330 Ibi 23 365 21 293 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
331 Montilla 23 365 22973 Córdoba Andalucía Andalucía
332 Los Barrios 23 316 16 825 Cádiz Andalucía Andalucía
333 Almonte 23 223 17 444 Huelva Andalucía Andalucía
334 Torrelodones 23 123 13 467 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
335 El Masnou 23 119 21 076 Barcelona Cataluña Cataluña
336 Paracuellos de Jarama 23 104 5 889 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
337 Mairena del Alcor 23 047 16 649 Sevilla Andalucía Andalucía
338 Zarautz 23 040 20 638 Guipúscoa País Vasco País Vasco
339 Ponteareas 22 963 18 322 Pontevedra Galicia Galicia
340 Icod de los Vinos 22 913 19 977 S.C. de Tenerife Illas Canarias Illas Canarias
341 Mejorada del Campo 22 900 15 771 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
342 Sant Joan d'Alacant 22 897 16 895 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
343 Palafrugell 22 868 18 154 Xirona Cataluña Cataluña
344 Priego de Córdoba 22 855 22 053 Córdoba Andalucía Andalucía
345 Lliria 22 796 16 856 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
346 Barbate 22 720 22 020 Cádiz Andalucía Andalucía
347 Bétera 22 696 13 885 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
348 Laguna de Duero 22 696 16 977 Valladolid Castela e León Castela e León
349 Castrillón 22 626 22 593 Principado de Asturias Asturias Asturias
350 Conil de la Frontera 22 297 17 773 Cádiz Andalucía Andalucía
351 Cullera 22 139 20 663 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
352 Maracena 22 059 14 651 Granada Andalucía Andalucía
353 Mondragón 21 987 23 718 Guipúscoa País Vasco País Vasco
354 Vila-seca 21 935 13 133 Tarragona Cataluña Cataluña
355 Esparreguera 21 766 17 060 Barcelona Cataluña Cataluña
356 Sant Felíu de Guíxols 21 760 18 403 Xirona Cataluña Cataluña
357 Alcalá la Real 21 758 21 599 Xaén Andalucía Andalucía
358 Altea 21 739 15 579 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
359 Teguise 21 724 12 184 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias
360 Montcada 21 700 18 602 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
361 San Juan de Aznalfarache 21 556 20 187 Sevilla Andalucía Andalucía
362 Riba-roja de Túria 21 521 12 908 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
363 L'Alfàs del Pi  21 494 14 139 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
364 Coín 21 456 17 868 Málaga Andalucía Andalucía
365 Moguer 21 401 14 389 Huelva Andalucía Andalucía
366 Pilar de la Horadada 21 348 11 495 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
367 Las Torres de Cotillas 21 341 16 003 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
368 Alhama de Murcia 21 308 15 856 Rexión de Murcia Murcia Rexión de Murcia
369 Palma del Río 21 241 19 266 Córdoba Andalucía Andalucía
370 Nerja 21 204 16 112 Málaga Andalucía Andalucía
371 Isla Cristina 21 165 18 236 Huelva Andalucía Andalucía
372 Mogán 21 049 13 136 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias
373 A Estrada 20 891 22 317 Pontevedra Galicia Galicia
374 Alfafar 20 777 18 878 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
375 Medina del Campo 20 774 20 047 Valladolid Castela e León Castela e León
376 Cabra 20 704 20 711 Córdoba Andalucía Andalucía
377 Baza 20 656 20 818 Granada Andalucía Andalucía
378 Amposta 20 654 16 372 Tarragona Cataluña Cataluña
379 Loja 20 641 19 701 Granada Andalucía Andalucía
380 Ayamonte 20 629 16 939 Huelva Andalucía Andalucía
381 Carcaixent 20 520 20 609 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
382 Requena 20 510 19 092 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
383 Picassent 20 498 16 005 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
384 Aspe 20 482 16 593 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
385 Guía de Isora 20 460 14 674 S.C. de Tenerife Illas Canarias Illas Canarias
386 Barañáin 20 325 20 871 Comunidade Foral de Navarra Navarra Navarra
387 Algete 20 311 14 731 Comunidade de Madrid Madrid Comunidade de Madrid
388 Calatayud 20 191 17 876 Zaragoza Aragón Aragón
389 Manlleu 20 104 17 520 Barcelona Cataluña Cataluña
390 Lalín 20 044 20 169 Pontevedra Galicia Galicia
391 Los Llanos de Aridane 20 043 18 190 S.C. de Tenerife Illas Canarias Illas Canarias
392 Tías 20 037 13 357 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias

Distribución dos concellos por comunidade autónoma[editar | editar a fonte]

Concellos de máis de 20.000 habitantes (2016)[editar | editar a fonte]

Pos. Comunidade
autónoma
>500.000
hab.
Entre 200.000
e 500.000 hab.
Entre 100.000
e 200.000 hab.
Entre 50.000
e 100.000 hab.
Entre 20.000
e 50.000 hab.
Total
>20.000 hab.
1 Andalucía Andalucía 2 3 7 17 52 81
2 Cataluña Cataluña 1 4 5 13 41 64
3 Flag of the Valencian Community (2x3).svg Comunidade Valenciana 1 2 2 10 49 64
4 Comunidade de Madrid Comunidade de Madrid 1 2 7 10 12 32
5 Canarias Canarias - 2 2 4 19 27
6 Galicia Galicia - 2 1 4 15 22
7 Flag of the Basque Country.svg País Vasco - 2 1 4 15 22
8 Murcia Rexión de Murcia - 2 - 2 13 17
9 Castela e León Castela e León - 1 3 5 6 15
10 Castela-A Mancha Castela-A Mancha - - 1 6 8 15
11 Illas Baleares Illas Baleares - 1 - 1 10 12
12 Asturias Asturias - 2 - 2 3 7
13 Estremadura Estremadura - - 1 2 4 7
14 Cantabria Cantabria - - 1 1 3 5
15 Aragón Aragón 1 - - 1 2 4
16 Navarra Navarra - - 1 - 2 3
17 A Rioxa A Rioxa - - 1 - 1 2
18 Flag Ceuta.svg Ceuta - - - 1 - 1
19 Flag of Melilla.svg Melilla - - - 1 - 1

Concellos de menos de 20.000 habitantes (2016)[editar | editar a fonte]

Pos. Comunidade
autónoma
Entre 10.001
e 20.000 hab.
Entre 5.001
e 10.000 hab.
Entre 1.001
e 5.000 hab.
Menos de
1.000 hab.
Total
<20.000 hab.
1 Castela e León Castela e León 10 34 213 1.976 2.233
2 Castela-A Mancha Castela-A Mancha 23 37 222 622 904
3 Cataluña Cataluña 57 88 259 479 883
4 Aragón Aragón 9 11 90 617 727
5 Andalucía Andalucía 70 111 316 192 689
6 Flag of the Valencian Community (2x3).svg Comunidade Valenciana 38 56 166 218 478
7 Estremadura Estremadura 7 26 144 201 378
8 Galicia Galicia 35 58 178 22 293
9 Navarra Navarra 7 11 64 187 269
10 Flag of the Basque Country.svg País Vasco 23 28 82 100 233
11 A Rioxa A Rioxa 2 5 21 144 172
12 Comunidade de Madrid Comunidade de Madrid 15 31 52 49 147
13 Cantabria Cantabria 6 9 52 30 97
14 Asturias Asturias 14 10 31 16 71
15 Canarias Canarias 15 25 20 1 61
16 Illas Baleares Illas Baleares 10 18 21 6 55
17 Murcia Rexión de Murcia 13 6 7 2 28
18 Flag Ceuta.svg Ceuta - - - - 0
19 Flag of Melilla.svg Melilla - - - - 0

Notas[editar | editar a fonte]

  1. "INEbase / Demografía y población /Padrón. Población por municipios /Cifras oficiales de población de los municipios españoles: Revisión del Padrón Municipal / Resultados". www.ine.es (en español). Consultado o 2017-08-12. 
  2. "Decreto 135/2014, de 30 de septiembre, por el que se aprueba la segregación de la Entidad Local Autónoma de Montecorto, del término municipal de Ronda (Málaga), para su constitución como nuevo municipio". BOJA.Boletín número 203 de 17/10/2014. Consultado o 12-08-2017. 
  3. "Decreto 140/2014, de 7 de octubre, por el que se aprueba la creación del municipio de Dehesas Viejas por segregación del término municipal de Iznalloz (Granada).". BOJA.Boletín número 207 de 23/10/2014. Consultado o 12-08-2017. 
  4. "Decreto 167/2014, de 2 de diciembre, por el que se aprueba la creación del municipio de Serrato por segregación del término municipal de Ronda (Málaga).". BOJA.Boletín número 247 de 19/12/2014. Consultado o 12-08-2017. 
  5. "CORRECCIÓN de errores del Decreto 225/2013, de 3 de diciembre, por el que se aprueba la segregación de la entidad local menor de Pueblonuevo de Miramontes para su constitución en municipio independiente de Talayuela (Cáceres)." (PDF). DOE. Nº 233 (19 de novembro de 2014). Consultado o 12-08-2017. 
  6. "Decreto 105/2015, de 17 de marzo, por el que se aprueba la creación del municipio de Domingo Pérez de Granada, por segregación del término municipal de Iznalloz (Granada)." (PDF). BOJA. Nº 66 (8-abril-2015). Consultado o 12-08-2017. 
  7. "DECRETO 134/2016, do 22 de setembro, polo que se aproba a fusión voluntaria dos municipios de Cerdedo e Cotobade e se constitúe o municipio de Cerdedo-Cotobade". DOG nº 197 (17 de outubro de 2016). Consultado o 12-08-2017. 

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]