Lista de concellos de Burgos

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Mapa municipal da provincia de Burgos.

Lista de concellos da provincia de Burgos:

cód. Nome Poboación
(2005)
Poboación
(2006)
Poboación
(2007)
Poboación
(2017)[1]
09 total provincial 361.021 363.864 365.972 358.171
09001 Abajas 39 36 35 27
09003 Adrada de Haza 257 250 263 221
09006 Aguas Cándidas 90 79 70 56
09007 Aguilar de Bureba 69 64 62 60
09009 Albillos 214 211 229 215
09010 Alcocero de Mola 49 49 46 34
09011 Alfoz de Bricia 115 104 109 77
09907 Alfoz de Quintanadueñas 1.412 1.515 1.643 2.006
09012 Alfoz de Santa Gadea 123 125 119 100
09013 Altable 58 56 58 53
09014 Los Altos 208 203 196 189
09016 Ameyugo 90 93 97 101
09017 Anguix 158 161 175 134
09018 Aranda de Duero 31.247 31.545 31.940 32.535
09019 Arandilla 188 186 182 164
09020 Arauzo de Miel 341 341 341 328
09021 Arauzo de Salce 76 80 74 59
09022 Arauzo de Torre 103 103 105 73
09023 Arcos de la Llana 600 643 773 1.626
09024 Arenillas de Riopisuerga 208 202 197 178
09025 Arija 199 192 182 136
09026 Arlanzón 429 439 431 414
09027 Arraya de Oca 52 51 51 42
09029 Atapuerca 195 191 199 181
09030 Los Ausines 138 137 142 132
09032 Avellanosa de Muñó 143 142 139 114
09033 Bahabón de Esgueva 122 121 125 78
09034 Los Balbases 354 346 346 306
09035 Baños de Valdearados 424 418 420 350
09036 Bañuelos de Bureba 38 35 34 35
09037 Barbadillo de Herreros 137 137 129 110
09038 Barbadillo del Mercado 172 166 167 129
09039 Barbadillo del Pez 95 82 85 68
09041 Barrio de Muñó 30 30 32 33
09043 Los Barrios de Bureba 236 234 235 202
09044 Barrios de Colina 71 71 74 51
09045 Basconcillos del Tozo 381 358 352 295
09046 Bascuñana 53 55 51 27
09047 Belbimbre 80 79 77 64
09048 Belorado 2.150 2.157 2.156 1.852
09050 Berberana 81 77 75 64
09051 Berlangas de Roa 225 222 218 180
09052 Berzosa de Bureba 43 45 43 30
09054 Bozoó 110 105 111 109
09055 Brazacorta 86 85 75 60
09056 Briviesca 6.926 7.146 7.227 6.860
09057 Bugedo 155 152 169 173
09058 Buniel 300 351 359 529
09059 Burgos 172.421 173.676 174.075 175.623
09060 Busto de Bureba 200 193 199 154
09061 Cabañes de Esgueva 233 223 217 173
09062 Cabezón de la Sierra 58 56 54 59
09064 Caleruega 489 462 484 441
09065 Campillo de Aranda 197 190 196 167
09066 Campolara 82 82 71 67
09067 Canicosa de la Sierra 565 566 568 478
09068 Cantabrana 38 36 36 28
09070 Carazo 49 45 44 34
09071 Carcedo de Bureba 43 42 40 41
09072 Carcedo de Burgos 237 253 271 416
09073 Cardeñadijo 694 785 935 1.307
09074 Cardeñajimeno 624 696 783 1.086
09075 Cardeñuela Riopico 103 108 111 114
09076 Carrias 41 34 33 25
09077 Cascajares de Bureba 55 57 53 34
09078 Cascajares de la Sierra 32 32 31 37
09079 Castellanos de Castro 61 58 58 51
09083 Castil de Peones 26 27 26 36
09082 Castildelgado 69 67 59 40
09084 Castrillo de la Reina 257 252 248 189
09085 Castrillo de la Vega 638 657 657 615
09088 Castrillo de Riopisuerga 85 76 73 60
09086 Castrillo del Val 553 609 637 786
09090 Castrillo Matajudíos 72 70 67 53
09091 Castrojeriz 929 910 883 817
09063 Cavia 259 266 261 233
09093 Cayuela 126 133 153 174
09094 Cebrecos 64 63 60 51
09095 Celada del Camino 100 101 100 91
09098 Cerezo de Río Tirón 704 686 681 581
09100 Cerratón de Juarros 63 63 62 51
09101 Ciadoncha 93 89 86 81
09102 Cillaperlata 41 39 39 35
09103 Cilleruelo de Abajo 290 292 290 237
09104 Cilleruelo de Arriba 74 75 69 46
09105 Ciruelos de Cervera 143 131 127 110
09108 Cogollos 378 431 464 531
09109 Condado de Treviño 1.333 1.345 1.400 1.339
09110 Contreras 102 100 100 79
09112 Coruña del Conde 158 162 155 120
09113 Covarrubias 632 620 634 560
09114 Cubillo del Campo 79 85 93 93
09115 Cubo de Bureba 116 118 106 101
09117 La Cueva de Roa 103 105 103 87
09119 Cuevas de San Clemente 57 53 50 45
09120 Encío 48 45 47 40
09122 Espinosa de Cervera 101 104 102 99
09124 Espinosa de los Monteros 1.974 1.951 2.021 1.727
09123 Espinosa del Camino 35 38 36 45
09125 Estépar 777 777 781 620
09127 Fontioso 69 69 67 61
09128 Frandovínez 125 125 108 90
09129 Fresneda de la Sierra Tirón 118 113 123 104
09130 Fresneña 108 111 120 77
09131 Fresnillo de las Dueñas 381 363 411 649
09132 Fresno de Río Tirón 220 215 203 184
09133 Fresno de Rodilla 41 44 49 47
09134 Frías 298 293 284 263
09135 Fuentebureba 70 59 55 40
09136 Fuentecén 280 268 268 222
09137 Fuentelcésped 190 187 199 246
09138 Fuentelisendo 104 106 101 86
09139 Fuentemolinos 112 106 103 103
09140 Fuentenebro 170 178 175 130
09141 Fuentespina 666 685 694 784
09143 Galbarros 33 32 33 30
09144 La Gallega 83 81 72 49
09148 Grijalba 130 123 126 103
09149 Grisaleña 48 45 44 39
09151 Gumiel de Izán 657 641 633 545
09152 Gumiel de Mercado 387 394 387 337
09154 Hacinas 184 188 182 160
09155 Haza 33 32 32 27
09159 Hontanas 70 70 67 73
09160 Hontangas 129 128 129 96
09162 Hontoria de la Cantera 142 137 130 151
09164 Hontoria de Valdearados 238 242 236 191
09163 Hontoria del Pinar 837 863 836 662
09166 Las Hormazas 127 121 125 103
09167 Hornillos del Camino 66 64 65 58
09168 La Horra 416 412 402 354
09169 Hortigüela 121 124 120 102
09170 Hoyales de Roa 261 251 252 224
09172 Huérmeces 128 127 129 137
09173 Huerta de Arriba 161 156 159 130
09174 Huerta de Rey 1.204 1.175 1.157 937
09175 Humada 174 167 162 125
09176 Hurones 68 70 70 72
09177 Ibeas de Juarros 1.233 1.276 1.298 1.404
09178 Ibrillos 88 87 82 45
09179 Iglesiarrubia 56 52 50 41
09180 Iglesias 163 156 148 145
09181 Isar 376 359 369 316
09182 Itero del Castillo 107 100 105 82
09183 Jaramillo de la Fuente 39 39 39 53
09184 Jaramillo Quemado 13 9 9 7
09189 Junta de Traslaloma 196 195 192 128
09190 Junta de Villalba de Losa 126 139 127 79
09191 Jurisdicción de Lara 59 60 56 39
09192 Jurisdicción de San Zadornil 96 98 113 52
09194 Lerma 2.744 2.789 2.718 2.596
09195 Llano de Bureba 70 71 68 61
09196 Madrigal del Monte 202 194 198 151
09197 Madrigalejo del Monte 202 197 192 163
09198 Mahamud 157 153 149 118
09199 Mambrilla de Castrejón 141 136 134 103
09200 Mambrillas de Lara 68 62 60 49
09201 Mamolar 60 56 51 28
09202 Manciles 34 33 33 24
09206 Mazuela 77 73 76 61
09208 Mecerreyes 300 302 288 214
09209 Medina de Pomar 5.483 5.610 5.777 5.847
09211 Melgar de Fernamental 1.906 1.876 1.889 1.661
09213 Merindad de Cuesta-Urria 493 492 471 323
09214 Merindad de Montija 850 843 873 756
09906 Merindad de Río Ubierna 1.369 1.362 1.376 1.441
09215 Merindad de Sotoscueva 505 487 499 418
09216 Merindad de Valdeporres 477 468 468 440
09217 Merindad de Valdivielso 474 469 454 382
09218 Milagros 476 496 490 459
09219 Miranda de Ebro 37.664 38.276 38.417 35.608
09220 Miraveche 106 102 104 75
09221 Modúbar de la Emparedada 372 388 398 639
09223 Monasterio de la Sierra 45 43 46 42
09224 Monasterio de Rodilla 220 215 215 173
09225 Moncalvillo 105 107 108 88
09226 Monterrubio de la Demanda 95 91 86 63
09227 Montorio 167 172 180 150
09228 Moradillo de Roa 212 210 204 180
09229 Nava de Roa 247 259 250 220
09230 Navas de Bureba 46 47 47 34
09231 Nebreda 93 88 88 68
09232 Neila 236 239 215 163
09235 Olmedillo de Roa 187 191 196 199
09236 Olmillos de Muñó 39 38 43 37
09238 Oña 1.452 1.422 1.350 1.043
09239 Oquillas 75 76 70 55
09241 Orbaneja Riopico 179 160 166 288
09242 Padilla de Abajo 101 94 92 90
09243 Padilla de Arriba 106 98 98 73
09244 Padrones de Bureba 55 49 50 50
09246 Palacios de la Sierra 861 854 851 743
09247 Palacios de Riopisuerga 30 31 41 26
09248 Palazuelos de la Sierra 69 67 72 81
09249 Palazuelos de Muñó 66 65 65 50
09250 Pampliega 376 381 395 314
09251 Pancorbo 464 476 492 448
09253 Pardilla 134 130 130 125
09255 Partido de la Sierra en Tobalina 80 81 89 92
09256 Pedrosa de Duero 520 514 509 438
09259 Pedrosa de Río Úrbel 255 258 260 241
09257 Pedrosa del Páramo 100 95 89 104
09258 Pedrosa del Príncipe 208 201 189 172
09261 Peñaranda de Duero 568 551 559 529
09262 Peral de Arlanza 216 205 194 164
09265 Piérnigas 34 33 32 39
09266 Pineda de la Sierra 126 121 119 103
09267 Pineda Trasmonte 154 151 151 110
09268 Pinilla de los Barruecos 126 129 120 110
09269 Pinilla de los Moros 41 40 41 32
09270 Pinilla Trasmonte 208 202 198 167
09272 Poza de la Sal 374 359 358 303
09273 Prádanos de Bureba 54 51 51 57
09274 Pradoluengo 1.607 1.549 1.470 1.202
09275 Presencio 250 234 226 187
09276 La Puebla de Arganzón 467 456 457 502
09277 Puentedura 132 131 123 123
09279 Quemada 260 265 256 241
09281 Quintana del Pidio 175 180 182 154
09280 Quintanabureba 35 33 38 28
09283 Quintanaélez 77 76 76 49
09287 Quintanaortuño 191 215 216 267
09288 Quintanapalla 119 129 129 112
09289 Quintanar de la Sierra 1.984 1.994 2.057 1.758
09292 Quintanavides 106 107 103 85
09294 Quintanilla de la Mata 150 151 147 122
09901 Quintanilla del Agua y Tordueles 590 573 568 395
09295 Quintanilla del Coco 102 98 94 58
09298 Quintanilla San García 94 102 98 83
09301 Quintanilla Vivar 612 660 679 782
09297 Las Quintanillas 375 385 386 382
09302 Rabanera del Pinar 143 142 145 112
09303 Rábanos 101 103 106 83
09304 Rabé de las Calzadas 163 196 203 214
09306 Rebolledo de la Torre 168 160 160 117
09307 Redecilla del Camino 146 140 139 112
09308 Redecilla del Campo 78 72 74 71
09309 Regumiel de la Sierra 450 442 426 356
09310 Reinoso 20 17 17 12
09311 Retuerta 73 74 67 60
09314 Revilla del Campo 129 135 134 91
09316 Revilla Vallejera 108 102 98 115
09312 La Revilla y Ahedo 124 121 121 108
09315 Revillarruz 211 252 313 482
09317 Rezmondo 25 23 22 20
09318 Riocavado de la Sierra 66 66 64 59
09321 Roa 2.334 2.363 2.372 2.262
09323 Rojas 87 87 83 67
09325 Royuela de Río Franco 271 264 250 204
09326 Rubena 186 194 187 168
09327 Rublacedo de Abajo 38 33 34 35
09328 Rucandio 87 88 95 74
09329 Salas de Bureba 143 144 135 134
09330 Salas de los Infantes 2.071 2.049 2.080 1.974
09332 Saldaña de Burgos 138 144 163 177
09334 Salinillas de Bureba 49 54 53 51
09335 San Adrián de Juarros 45 49 65 92
09337 San Juan del Monte 160 158 149 138
09338 San Mamés de Burgos 277 295 297 290
09339 San Martín de Rubiales 231 220 202 134
09340 San Millán de Lara 80 78 79 79
09360 San Vicente del Valle 47 48 45 27
09343 Santa Cecilia 110 115 114 98
09345 Santa Cruz de la Salceda 181 179 174 139
09346 Santa Cruz del Valle Urbión 109 105 101 98
09347 Santa Gadea del Cid 179 170 161 152
09348 Santa Inés 178 172 164 150
09350 Santa María del Campo 697 683 653 558
09351 Santa María del Invierno 64 62 62 62
09352 Santa María del Mercadillo 161 159 157 106
09353 Santa María Rivarredonda 111 105 105 93
09354 Santa Olalla de Bureba 40 41 36 38
09355 Santibáñez de Esgueva 140 130 130 90
09356 Santibáñez del Val 65 66 68 43
09358 Santo Domingo de Silos 311 321 311 282
09361 Sargentes de la Lora 185 169 160 114
09362 Sarracín 282 284 292 236
09363 Sasamón 1.315 1.296 1.269 1.027
09365 La Sequera de Haza 53 50 45 34
09366 Solarana 108 105 110 77
09368 Sordillos 30 29 29 22
09369 Sotillo de la Ribera 604 593 598 501
09372 Sotragero 204 230 260 268
09373 Sotresgudo 629 606 578 461
09374 Susinos del Páramo 118 110 113 103
09375 Tamarón 43 43 47 41
09377 Tardajos 730 761 780 794
09378 Tejada 41 41 39 29
09380 Terradillos de Esgueva 123 117 116 79
09381 Tinieblas de la Sierra 46 42 40 36
09382 Tobar 43 39 38 25
09384 Tordómar 340 365 374 351
09386 Torrecilla del Monte 77 72 70 60
09387 Torregalindo 140 148 147 133
09388 Torrelara 26 24 39 31
09389 Torrepadre 88 84 80 66
09390 Torresandino 799 778 759 663
09391 Tórtoles de Esgueva 520 501 509 471
09392 Tosantos 62 56 56 56
09394 Trespaderne 1.053 1.067 1.139 835
09395 Tubilla del Agua 206 189 188 146
09396 Tubilla del Lago 170 168 155 156
09398 Úrbel del Castillo 92 102 110 75
09400 Vadocondes 428 425 420 374
09403 Valdeande 132 129 119 99
09405 Valdezate 180 172 166 138
09406 Valdorros 172 188 211 322
09408 Vallarta de Bureba 60 58 55 41
09904 Valle de las Navas 608 611 616 522
09408 Valle de Losa 611 610 612 505
09409 Valle de Manzanedo 130 134 134 118
09410 Valle de Mena 3.515 3.611 3.704 3.742
09411 Valle de Oca 212 215 204 157
09902 Valle de Santibáñez 579 564 576 488
09905 Valle de Sedano 506 506 553 438
09412 Valle de Tobalina 1.046 1.021 1.042 965
09413 Valle de Valdebezana 654 631 646 477
09414 Valle de Valdelaguna 207 202 220 198
09415 Valle de Valdelucio 366 362 357 314
09416 Valle de Zamanzas 78 72 68 57
09417 Vallejera 52 54 60 43
09418 Valles de Palenzuela 101 98 92 86
09419 Valluércanes 97 92 96 75
09407 Valmala 35 36 35 30
09422 La Vid de Bureba 30 37 35 17
09421 La Vid y Barrios 315 300 288 242
09423 Vileña 30 30 28 28
09427 Villadiego 1.868 1.840 1.834 1.546
09428 Villaescusa de Roa 172 166 166 108
09429 Villaescusa la Sombría 65 69 70 67
09430 Villaespasa 21 18 20 22
09431 Villafranca Montes de Oca 164 155 142 118
09432 Villafruela 243 252 240 197
09433 Villagalijo 85 82 79 64
09434 Villagonzalo Pedernales 1.122 1.245 1.295 1.795
09437 Villahoz 399 360 368 300
09438 Villalba de Duero 622 652 652 676
09439 Villalbilla de Burgos 827 846 869 1.388
09440 Villalbilla de Gumiel 114 112 106 86
09441 Villaldemiro 70 68 70 72
09442 Villalmanzo 457 507 485 439
09443 Villamayor de los Montes 216 221 228 185
09444 Villamayor de Treviño 97 95 94 71
09445 Villambistia 61 59 56 46
09446 Villamedianilla 25 23 21 12
09447 Villamiel de la Sierra 38 37 36 48
09448 Villangómez 308 301 294 226
09449 Villanueva de Argaño 120 132 127 108
09450 Villanueva de Carazo 25 24 27 28
09451 Villanueva de Gumiel 281 274 286 281
09454 Villanueva de Teba 57 55 54 44
09455 Villaquirán de la Puebla 54 50 51 48
09456 Villaquirán de los Infantes 180 165 169 146
09903 Villarcayo de Merindad de Castilla la Vieja 4.178 4.377 4.521 4.228
09458 Villariezo 385 418 484 631
09460 Villasandino 233 224 231 195
09463 Villasur de Herreros 316 312 307 286
09464 Villatuelda 62 58 55 37
09466 Villaverde del Monte 174 167 169 120
09467 Villaverde-Mogina 106 100 97 78
09471 Villayerno Morquillas 195 185 195 196
09472 Villazopeque 76 73 72 61
09473 Villegas 110 111 104 90
09476 Villoruebo 61 60 59 81
09424 Viloria de Rioja 60 55 56 45
09425 Vilviestre del Pinar 742 718 728 572
09478 Vizcaínos 51 49 49 41
09480 Zael 133 130 129 115
09482 Zarzosa de Río Pisuerga 50 47 42 30
09483 Zazuar 267 265 260 232
09485 Zuñeda 64 63 63 58

Notas[editar | editar a fonte]