Lista de concellos de Ávila

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Lista de concellos da provincia de Ávila:

Mapa dos concellos da provincia de Ávila
cód. Nome Poboación
(2017)[1]
05 total provincial 160.700
05001 Adanero 211
05002 La Adrada 2.583
05005 Albornos 199
05007 Aldeanueva de Santa Cruz 120
05008 Aldeaseca 255
05010 La Aldehuela 172
05012 Amavida 139
05013 El Arenal 996
05014 Arenas de San Pedro 6.556
05015 Arevalillo 78
05016 Arévalo 8.087
05017 Aveinte 83
05018 Avellaneda 29
05019 Ávila 59.149
05021 El Barco de Ávila 2.436
05022 El Barraco 1.886
05023 Barromán 183
05024 Becedas 219
05025 Becedillas 95
05026 Bercial de Zapardiel 206
05027 Las Berlanas 324
05029 Bernuy-Zapardiel 121
05030 Berrocalejo de Aragona 39
05033 Blascomillán 199
05034 Blasconuño de Matacabras 14
05035 Blascosancho 106
05036 El Bohodón 126
05037 Bohoyo 261
05038 Bonilla de la Sierra 124
05039 Brabos 47
05040 Bularros 68
05041 Burgohondo 1.225
05042 Cabezas de Alambre 158
05043 Cabezas del Pozo 83
05044 Cabezas del Villar 296
05045 Cabizuela 94
05046 Canales 49
05047 Candeleda 5.002
05048 Cantiveros 115
05049 Cardeñosa 440
05051 La Carrera 184
05052 Casas del Puerto de Villatoro 99
05053 Casasola 84
05054 Casavieja 1.468
05055 Casillas 650
05056 Castellanos de Zapardiel 95
05057 Cebreros 3.100
05058 Cepeda la Mora 80
05067 Chamartín 82
05059 Cillán 108
05060 Cisla 110
05061 La Colilla 328
05062 Collado de Contreras 181
05063 Collado del Mirón 35
05064 Constanzana 109
05065 Crespos 516
05066 Cuevas del Valle 492
05903 Diego del Carpio 148
05069 Donjimeno 79
05070 Donvidas 36
05072 Espinosa de los Caballeros 96
05073 Flores de Ávila 321
05074 Fontiveros 754
05075 Fresnedilla 127
05076 El Fresno 597
05077 Fuente el Saúz 170
05078 Fuentes de Año 108
05079 Gallegos de Altamiros 65
05080 Gallegos de Sobrinos 48
05081 Garganta del Villar 41
05082 Gávilanes 598
05083 Gemuño 161
05085 Gilbuena 39
05084 Gil García 70
05086 Gimialcón 78
05087 Gotarrendura 161
05088 Grandes y San Martín 31
05089 Guisando 521
05090 Gutierre-Muñoz 77
05092 Hernansancho 170
05093 Herradón de Pinares 480
05094 Herreros de Suso 134
05095 Higuera de las Dueñas 281
05096 La Hija de Dios 81
05097 La Horcajada 500
05099 Horcajo de las Torres 531
05100 El Hornillo 289
05102 El Hoyo de Pinares 2.216
05101 Hoyocasero 303
05103 Hoyorredondo 71
05106 Hoyos de Miguel Muñoz 31
05104 Hoyos del Collado 36
05105 Hoyos del Espino 380
05107 Hurtumpascual 57
05108 Junciana 42
05109 Langa 495
05110 Lanzahíta 860
05113 Los Llanos de Tormes 70
05112 El Losar del Barco 108
05114 Madrigal de las Altas Torres 1.464
05115 Maello 600
05116 Malpartida de Corneja 107
05117 Mamblas 210
05118 Mancera de Arriba 78
05119 Manjabálago y Ortigosa de Rioalmar 28
05120 Marlín 33
05121 Martiherrero 307
05122 Martínez 129
05123 Mediana de Voltoya 103
05124 Medinilla 102
05125 Mengamuñoz 63
05126 Mesegar de Corneja 64
05127 Mijares 736
05128 Mingorría 394
05129 El Mirón 127
05130 Mironcillo 93
05131 Mirueña de los Infanzones 98
05132 Mombeltrán 1.070
05133 Monsalupe 71
05134 Moraleja de Matacabras 51
05135 Muñana 408
05136 Muñico 107
05138 Muñogalindo 343
05139 Muñogrande 62
05140 Muñomer del Peco 129
05141 Muñopepe 106
05142 Muñosancho 102
05143 Muñotello 63
05144 Narrillos del Álamo 78
05145 Narrillos del Rebollar 53
05149 Narros de Saldueña 107
05147 Narros del Castillo 166
05148 Narros del Puerto 23
05152 Nava de Arévalo 761
05153 Nava del Barco 97
05151 Navacepedilla de Corneja 98
05154 Navadijos 38
05155 Navaescurial 55
05156 Navahondilla 320
05157 Navalacruz 243
05158 Navalmoral 340
05159 Navalonguilla 253
05160 Navalosa 326
05161 Navalperal de Pinares 815
05162 Navalperal de Tormes 90
05163 Navaluenga 1.902
05164 Navaquesera 21
05165 Navarredonda de Gredos 455
05166 Navarredondilla 184
05167 Navarrevisca 285
05168 Las Navas del Marqués 5.187
05169 Navatalgordo 233
05170 Navatejares 54
05171 Neila de San Miguel 71
05172 Niharra 188
05173 Ojos-Albos 60
05174 Orbita 76
05175 El Oso 174
05176 Padiernos 269
05177 Pajares de Adaja 170
05178 Palacios de Goda 416
05179 Papatrigo 236
05180 El Parral 75
05181 Pascualcobo 43
05182 Pedro Bernardo 876
05183 Pedro-Rodríguez 148
05184 Peguerinos 280
05185 Peñalba de Ávila 109
05186 Piedrahíta 1.823
05187 Piedralaves 2.105
05188 Poveda 47
05189 Poyales del Hoyo 521
05190 Pozanco 50
05191 Pradosegar 132
05192 Puerto Castilla 114
05193 Rasueros 194
05194 Riocabado 151
05195 Riofrío 223
05196 Rivilla de Barajas 59
05197 Salobral 102
05198 Salvadiós 75
05199 San Bartolomé de Béjar 41
05200 San Bartolomé de Corneja 48
05201 San Bartolomé de Pinares 563
05206 San Esteban de los Patos 33
05208 San Esteban del Valle 38
05207 San Esteban de Zapardiel 770
05209 San García de Ingelmos 82
05901 San Juan de Gredos 285
05210 San Juan de la Encinilla 86
05211 San Juan de la Nava 500
05212 San Juan del Molinillo 205
05213 San Juan del Olmo 104
05214 San Lorenzo de Tormes 36
05215 San Martín de la Vega del Alberche 177
05216 San Martín del Pimpollar 183
05217 San Miguel de Corneja 59
05218 San Miguel de Serrezuela 123
05219 San Pascual 42
05220 San Pedro del Arroyo 427
05231 San Vicente de Arévalo 179
05204 Sanchidrián 738
05205 Sanchorreja 81
05222 Santa Cruz de Pinares 146
05221 Santa Cruz del Valle 370
05226 Santa María de los Caballeros 74
05224 Santa María del Arroyo 112
05225 Santa María del Berrocal 416
05902 Santa María del Cubillo 309
05227 Santa María del Tiétar 460
05228 Santiago del Collado 178
05904 Santiago del Tormes 130
05229 Santo Domingo de las Posadas 79
05230 Santo Tomé de Zabarcos 67
05232 La Serrada 117
05233 Serranillos 247
05234 Sigeres 43
05235 Sinlabajos 130
05236 Solana de Ávila 117
05237 Solana de Rioalmar 173
05238 Solosancho 859
05239 Sotalbo 237
05240 Sotillo de la Adrada 4.535
05241 El Tiemblo 4.143
05242 Tiñosillos 802
05243 Tolbaños 95
05244 Tormellas 46
05245 Tornadizos de Ávila 432
05247 La Torre 246
05246 Tórtoles 62
05249 Umbrías 105
05251 Vadillo de la Sierra 57
05252 Valdecasa 70
05253 Vega de Santa María 87
05254 Velayos 220
05256 Villaflor 120
05257 Villafranca de la Sierra 128
05905 Villanueva de Ávila 224
05258 Villanueva de Gómez 138
05259 Villanueva del Aceral 131
05260 Villanueva del Campillo 99
05261 Villar de Corneja 37
05262 Villarejo del Valle 381
05263 Villatoro 178
05264 Viñegra de Moraña 48
05265 Vita 87
05266 Zapardiel de la Cañada 98
05267 Zapardiel de la Ribera 113

Notas[editar | editar a fonte]