Lista de concellos de Ávila

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Lista de concellos da provincia de Ávila:

Mapa dos concellos da provincia de Ávila
Nome Poboación
(2017)[1]
Adanero 211
La Adrada 2.583
Albornos 199
Aldeanueva de Santa Cruz 120
Aldeaseca 255
La Aldehuela 172
Amavida 139
El Arenal 996
Arenas de San Pedro 6.556
Arevalillo 78
Arévalo 8.087
Aveinte 83
Avellaneda 29
Ávila 59.149
El Barco de Ávila 2.436
El Barraco 1.886
Barromán 183
Becedas 219
Becedillas 95
Bercial de Zapardiel 206
Las Berlanas 324
Bernuy-Zapardiel 121
Berrocalejo de Aragona 39
Blascomillán 199
Blasconuño de Matacabras 14
Blascosancho 106
El Bohodón 126
Bohoyo 261
Bonilla de la Sierra 124
Brabos 47
Bularros 68
Burgohondo 1.225
Cabezas de Alambre 158
Cabezas del Pozo 83
Cabezas del Villar 296
Cabizuela 94
Canales 49
Candeleda 5.002
Cantiveros 115
Cardeñosa 440
La Carrera 184
Casas del Puerto de Villatoro 99
Casasola 84
Casavieja 1.468
Casillas 650
Castellanos de Zapardiel 95
Cebreros 3.100
Cepeda la Mora 80
Chamartín 82
Cillán 108
Cisla 110
La Colilla 328
Collado de Contreras 181
Collado del Mirón 35
Constanzana 109
Crespos 516
Cuevas del Valle 492
Diego del Carpio 148
Donjimeno 79
Donvidas 36
Espinosa de los Caballeros 96
Flores de Ávila 321
Fontiveros 754
Fresnedilla 127
El Fresno 597
Fuente el Saúz 170
Fuentes de Año 108
Gallegos de Altamiros 65
Gallegos de Sobrinos 48
Garganta del Villar 41
Gávilanes 598
Gemuño 161
Gilbuena 39
Gil García 70
Gimialcón 78
Gotarrendura 161
Grandes y San Martín 31
Guisando 521
Gutierre-Muñoz 77
Hernansancho 170
Herradón de Pinares 480
Herreros de Suso 134
Higuera de las Dueñas 281
La Hija de Dios 81
La Horcajada 500
Horcajo de las Torres 531
El Hornillo 289
El Hoyo de Pinares 2.216
Hoyocasero 303
Hoyorredondo 71
Hoyos de Miguel Muñoz 31
Hoyos del Collado 36
Hoyos del Espino 380
Hurtumpascual 57
Junciana 42
Langa 495
Lanzahíta 860
Los Llanos de Tormes 70
El Losar del Barco 108
Madrigal de las Altas Torres 1.464
Maello 600
Malpartida de Corneja 107
Mamblas 210
Mancera de Arriba 78
Manjabálago y Ortigosa de Rioalmar 28
Marlín 33
Martiherrero 307
Martínez 129
Mediana de Voltoya 103
Medinilla 102
Mengamuñoz 63
Mesegar de Corneja 64
Mijares 736
Mingorría 394
El Mirón 127
Mironcillo 93
Mirueña de los Infanzones 98
Mombeltrán 1.070
Monsalupe 71
Moraleja de Matacabras 51
Muñana 408
Muñico 107
Muñogalindo 343
Muñogrande 62
Muñomer del Peco 129
Muñopepe 106
Muñosancho 102
Muñotello 63
Narrillos del Álamo 78
Narrillos del Rebollar 53
Narros de Saldueña 107
Narros del Castillo 166
Narros del Puerto 23
Nava de Arévalo 761
Nava del Barco 97
Navacepedilla de Corneja 98
Navadijos 38
Navaescurial 55
Navahondilla 320
Navalacruz 243
Navalmoral 340
Navalonguilla 253
Navalosa 326
Navalperal de Pinares 815
Navalperal de Tormes 90
Navaluenga 1.902
Navaquesera 21
Navarredonda de Gredos 455
Navarredondilla 184
Navarrevisca 285
Las Navas del Marqués 5.187
Navatalgordo 233
Navatejares 54
Neila de San Miguel 71
Niharra 188
Ojos-Albos 60
Orbita 76
El Oso 174
Padiernos 269
Pajares de Adaja 170
Palacios de Goda 416
Papatrigo 236
El Parral 75
Pascualcobo 43
Pedro Bernardo 876
Pedro-Rodríguez 148
Peguerinos 280
Peñalba de Ávila 109
Piedrahíta 1.823
Piedralaves 2.105
Poveda 47
Poyales del Hoyo 521
Pozanco 50
Pradosegar 132
Puerto Castilla 114
Rasueros 194
Riocabado 151
Riofrío 223
Rivilla de Barajas 59
Salobral 102
Salvadiós 75
San Bartolomé de Béjar 41
San Bartolomé de Corneja 48
San Bartolomé de Pinares 563
San Esteban de los Patos 33
San Esteban del Valle 38
San Esteban de Zapardiel 770
San García de Ingelmos 82
San Juan de Gredos 285
San Juan de la Encinilla 86
San Juan de la Nava 500
San Juan del Molinillo 205
San Juan del Olmo 104
San Lorenzo de Tormes 36
San Martín de la Vega del Alberche 177
San Martín del Pimpollar 183
San Miguel de Corneja 59
San Miguel de Serrezuela 123
San Pascual 42
San Pedro del Arroyo 427
San Vicente de Arévalo 179
Sanchidrián 738
Sanchorreja 81
Santa Cruz de Pinares 146
Santa Cruz del Valle 370
Santa María de los Caballeros 74
Santa María del Arroyo 112
Santa María del Berrocal 416
Santa María del Cubillo 309
Santa María del Tiétar 460
Santiago del Collado 178
Santiago del Tormes 130
Santo Domingo de las Posadas 79
Santo Tomé de Zabarcos 67
La Serrada 117
Serranillos 247
Sigeres 43
Sinlabajos 130
Solana de Ávila 117
Solana de Rioalmar 173
Solosancho 859
Sotalbo 237
Sotillo de la Adrada 4.535
El Tiemblo 4.143
Tiñosillos 802
Tolbaños 95
Tormellas 46
Tornadizos de Ávila 432
La Torre 246
Tórtoles 62
Umbrías 105
Vadillo de la Sierra 57
Valdecasa 70
Vega de Santa María 87
Velayos 220
Villaflor 120
Villafranca de la Sierra 128
Villanueva de Ávila 224
Villanueva de Gómez 138
Villanueva del Aceral 131
Villanueva del Campillo 99
Villar de Corneja 37
Villarejo del Valle 381
Villatoro 178
Viñegra de Moraña 48
Vita 87
Zapardiel de la Cañada 98
Zapardiel de la Ribera 113

Notas[editar | editar a fonte]