Lista de chuvias de meteoros

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Esta é unha lista de chuvias de meteoros:

Nome Datas Máxima actividade Ascensión recta Declinación Velocidade km/s THZ Actividade
Cuadrántidas 1 xan-5 xan 3 de xaneiro 15:20 +49 41 120 Alta
Gamma Vélidas 1 xan-15 xan 5 de xaneiro 08:20 -47 35 2 Pequena
Alpha Crucis 6 xan-28 xan 15 de xaneiro 12:48 -63 50 3 Pequena
Delta Cáncridas 1 xan-31 xan 17 de xaneiro 08:40 +20 28 4 Media
Alpha Hídridas 5 xan-14 feb 19 de xaneiro 08:52 -11 44 2 Pequena
Eta Carínidas 14 xan-27 xan 21 de xaneiro 10:40 -59   2 Pequena
Alpha Carínidas 24 xan-9 feb 30 de xaneiro 06:20 -54 25 2 Pequena
Delta Vélidas 22 xan-21 feb 5 de febreiro 08:44 -52 35 1 Pequena
Alpha Centáuridas 28 xan-21 feb 7 de febreiro 14:00 -59 56 6 Media
Omicron Centáuridas 31 xan-19 feb 11 de febreiro 11:48 -56 51 2 Pequena
Theta Centáuridas 23 xan-12 mar 21 de febreiro 14:00 -41 60 4 Pequena
Leónidas de febreiro 1 feb-28 feb varios días 11:00 +06 30 5 Media
Delta Leónidas 15 feb-10 mar 24 de febreiro 11:12 +16 23 2 Media
Gamma Nórmidas 25 feb-22 mar 13 de marzo 16:36 -51 56 8 Media
Virxínidas 1 mar-15 abr varios días 13:00 -04 30 5 Media
Delta Pavónidas 11 mar-16 abr 30 de marzo 13:00 -65 31 5 Pequena
Líbridas 15 abr-30 abr varios días 15:12 -18 30 5 Media
Líridas 15 abr-28 abr 22 de abril 18:04 +34 49 15 Alta
Pi Púpidas 15 abr-28 abr 23 de abril 07:20 -45 18 variable Irregular
Alpha Bootids 14 abr-12 mai 28 de abril 14:32 +19 20 2 Pequena
Mu Virxínidas 1 abr-12 mai 29 de abril 15:08 -07 30 2 Pequena
Omega Capricórnidas 18 abr-15 mai 2 de maio 21:00 -22 50 2 Pequena
Eta Acuáridas 19 abr-28 mai 6 de maio 22:32 -01 66 60 Alta
Alpha Scorpiis 1 mai-31 mai 16 de maio 16:12 -21 35 5 Media
Beta Corona Austrinis 23 abr-30 mai 16 de maio 18:56 -40 45 3 Pequena
Omega Scorpiis 23 mai-15 xuñ 2 de xuño 15:56 -20 21 5 Pequena
Ariétidas 22 mai-2 xul 7 de xuño 02:56 +24 38 54 Forte
Saxitaridas 1 xuñ-15 xul 19 de xuño 18:16 -23 30 5 Media
Tau Cétidas 18 xuñ-4 xul 27 de xuño 01:36 -12 66 4 Pequena
June Boote 28 xuñ-28 xuñ 28 de xuño 14:36 +49 14 variable Irregular
Tau Acuáridas 19 xuñ-5 xul 28 de xuño 22:48 -12 63 7 Feble
Theta Ophiuchis 4 xuñ-15 xul 29 de xuño 16:36 -15 29 2 Pequena
July Pegasis 7 xul-13 xul 10 de xullo 22:40 +15 70 3 Media
July Phoenicis 10 xul-16 xul 13 de xullo 02:08 -48 47 variable Irregular
Alpha Cygnis 11 xul-30 xul 18 de xullo 20:20 +47 37 2 Pequena
Sigma Capricórnidas 15 xul-11 ago 20 de xullo 20:28 -15 30 5 Pequena
Pisces Austrínidas 15 xul-10 ago 28 de xullo 22:44 -30 35 5 Media
South Delta Acuáridas 12 xul-19 ago 28 de xullo 22:36 -16 41 20 Alta
Alpha Capricórnidas 3 xul-15 ago 30 de xullo 20:28 -10 23 4 Media
South Iota Aquaridas 25 xul-15 ago 4 de agosto 22:16 -15 34 2 Media
North Delta Aquaridas 15 xul-25 ago 8 de agosto 22:20 -05 42 4 Media
Perseidas 17 xul-24 ago 12 de agosto 03:04 +58 59 90 Alta
Kappa Cygnidas 3 ago-25 ago 17 de agosto 19:04 +59 25 3 Media
North Iota Aquaridas 11 ago-31 ago 20 de agosto 21:48 -06 31 3 Media
Pi Eridanidas 20 ago-5 set 25 de agosto 03:28 -15 59 4 Pequena
Gamma Doradidas 19 ago-6 set 28 de agosto 04:36 -50 41 5 Pequena
Alpha Aurigidas 25 ago-5 set 1 de setembro 05:36 +42 66 10 Media
September Perseidas 5 set-10 out 8 de setembro 04:00 +47 64 6 Media
Aries-triangulidas 9 set-16 set 12 de setembro 02:00 +29 35 3 Pequena
Piscidas 1 set-30 set 20 de setembro 00:32 00 26 3 Media
Kappa Acuáridas 8 set-30 set 20 de setembro 22:36 -02 16 3 Pequena
October Ariétidas 1 out-31 out 8 de outubro 02:08 +08 28 5 Media
Giacobínidas 6 out-10 out 8 de outubro 17:28 +54 20 variable Irregular
Delta Aurigidas 22 set-23 out 10 de outubro 05:40 +52 64 6 Media
Epsilon Xemínidas 14 out-27 out 18 de outubro 06:56 +27 71 2 Media
Oriónidas 2 out-7 nov 21 de outubro 06:20 +16 66 20 Alta
Leo Minoris 21 out-23 out 22 de outubro 10:48 +37 62 2 Pequena
Southern Táuridas 1 nov-25 nov 5 de novembro 03:28 +13 27 5 Media
Delta Eridanis 6 nov-29 nov 10 de novembro 03:52 -09 31 2 Pequena
Northern Taurids 1 nov-25 nov 12 de novembro 03:52 +22 29 5 Media
Zeta Puppids 2 nov-20 dec 13 de novembro 07:48 -42 41 3 Pequena
Leónidas 14 nov-21 nov 17 de novembro 10:12 +22 71 variable Irregular
Alpha Monocerótidas 15 nov-25 nov 21 de novembro 07:20 +03 60 variable Irregular
Chi Oriónidas 25 nov-31 dec 2 de decembro 05:28 +23 28 3 Media
Phoenicínidas 28 nov-9 dec 6 de decembro 01:12 -53 18 variable Irregular
Monocerótidas 27 nov-17 dec 9 de decembro 06:48 +08 43 3 Media
Sigma Hídridas 3 dec-15 dec 12 de decembro 08:28 +02 58 2 Media
Puppid-vélidas 2 dec-16 dec 12 de decembro 09:00 -46 40 4 Media
Xemínidas 7 dec-17 dec 14 de decembro 07:28 +33 35 120 Alta
Coma Berenícidas 12 dec-23 xan 20 de decembro 11:40 +25 65 5 Media
Úrsidas 17 dec-26 dec 22 de decembro 14:28 +76 33 10 Alta