Lista de centros clandestinos de detención (Arxentina)

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Os centros clandestinos de detención, ou CCD polas súas siglas, foron as instalacións segredas empregadas polas forzas armadas e de seguridade arxentinas para executar o plan de desaparición de persoas denominado Proceso de Reorganización Nacional na Arxentina durante o último goberno de facto nese país[1].

Lista[editar | editar a fonte]

Centro clandestino de detención en Virrey Cevallos 630, Cidade de Bos Aires.
Ex Xefatura: centro clandestino de detención en Rosario.
El Olimpo en Bos Aires.
Mural dedicado aos desaparecidos fronte ao centro clandestino de detención Club Atlético en Bos Aires.
  • Alcaidía (Resistencia, Chaco)
  • Arsenal Naval (Zárate, Bos Aires)
  • Automotores Orletti (Capital Federal)
  • Base Aérea Mar del Plata (Bos Aires)
  • Base Aeronaval Cte. Espora (Bahía Blanca)
  • Base Naval de Punta Indio (Magdalena, Bos Aires)
  • Base Naval Mar del Plata (Bos Aires)
  • Batallón Comunicaciones Comando 121 (Rosario, Santa Fe)
  • Batallón de Infantería de Marina N° 3 (Ensenada, Bos Aires)
  • Batería N° 2 Base Naval (Puerto Belgrano, Bahía Blanca)
  • Brigada de Investigaciones 2da. (Lanús, Bos Aires)
  • Brigada de Investigaciones (San Justo, Bos Aires)
  • Brigada de Investigaciones (San Nicolás, Bos Aires)
  • Brigada de Investigaciones Policía de Bos Aires (Las FLores, Bos Aires)
  • Brigada de Investigaciones de Resistencia (Chaco)
  • Brigada de Investigaciones de San Justo (Bos Aires)
  • Brigada de San Nicolás (Bos Aires)
  • Brigada de Investigaciones Policía de Santa Fe (Santa Fe )
  • Campo de Mayo, tamén chamado Campito ou Los Tordos (Bos Aires)
  • Campo Hípico de Goya (Corrientes)
  • Campo Las Lajas (Mendoza)
  • Cárcel de Encausados (Córdoba)
  • Cárcel Villa Floresta (Villa Floresta - Bahía Blanca)
  • Casa de Hidráulica / Dique San Roque (Córdoba)
  • Casa del Cilindro (Bos Aires)
  • Club Atlético o El Atlético(Capital Federal)
  • Comando Radioeléctrico Policía de Tucumán (San Miguel de Tucumán)
  • Comisaría 1a. (Capital Federal)
  • Comisaría 1a. (Posadas, Misiones)
  • Comisaría 1a. (Quilmes - Bos Aires)
  • Comisaría 1a. (San Martín, Bos Aires)
  • Comisaría 2a. (La Matanza, Bos Aires)
  • Comisaría 3a. (Castelar, Bos Aires)
  • Comisaría 4a. (Avellaneda, Bos Aires)
  • Comisaría 4a. (Mar del Plata, Bos Aires)
  • Comisaría 4a (Santa Fe)
  • Comisaría 5a. (La Plata, Bos Aires)
  • Comisaría 6a. (Capital Federal)
  • Comisaría 8a. (La Plata, Bos Aires)
  • Comisaría 18a. (Capital Federal)
  • Comisaría de Adrogué (Bos Aires)
  • Comisaría de Burzaco (Bos Aires)
  • Comisaría de Cañuelas (Bos Aires)
  • Comisaría de Goya (Corrientes)
  • Comisaría de Monte Grande (Bos Aires)
  • Comisaría de Monteros (Tucumán)
  • Comisaría de Tigre (Tigre, Bos Aires)
  • Comisaría de Trenque Lauquen (Bos Aires)
  • Comisaría de Villa Martelli (Bos Aires)
  • Comisaría de Zárate (Bos Aires)
  • Comisaría Unquillo (Córdoba)
  • Compañía de Arsenales Miguel de Azcuénaga (Tucumán)
  • Compañía de Comunicaciones de Montaña N° 8 (Mendoza)
  • Conventillos de Fronterita (Tucumán)
  • C.O.T. I Martínez / Centro de operaciones tácticas (Bos Aires)
  • Cuartel Central de Bomberos (Mar del Plata, Bos Aires)
  • Cuartel de Bomberos (San Miguel de Tucumán, Tucumán)
  • D-2 Policía de Misiones (Posadas, Misiones)
  • Delegación Policía Federal (Azul, Bos Aires)
  • Delegación Policía Federal (Corrientes)
  • Delegación Policía Federal (Posadas, Misiones)
  • Delegación Policía Federal (Neuquén)
  • Delegación Policía Federal (San Luis)
  • Delegación Policía Federal (Santiago del Estero)
  • Delegación SIDE (Santiago del Estero)
  • Departamento de Policía de La Rioja (La Rioja)
  • Destacamento Caminero (Pilar - Río Segundo, Córdoba)
  • Destacamento Policía de Batán (Bos Aires)
  • Destacamento Policial / La Escuelita (Formosa)
  • División Informaciones (D2) Policía de Córdoba (Córdoba)
  • El Banco (Bos Aires)
  • El Chalecito (Mendoza)
  • El Embudo (Dique San Roque, Córdoba)
  • El Motel (Tucumán)
  • El Olimpo (Capital Federal)
  • El Reformatorio (Tucumán)
  • El Refugio (Tunuyán, Mendoza)
  • El Tolueno (Campana, Bos Aires)
  • El Vesubio (Bos Aires)
  • Escuadrón de Gendarmería Alto Uruguay (Posadas, Misiones)
  • Escuela de Educación Física (San Miguel de Tucumán)
  • Escuela de Suboficiales de Infantería de Marina (Mar del Plata, Bos Aires)
  • Escuela República del Perú (San Miguel de Tucumán, Tucumán)
  • Escuelita de Famaillá (Famaillá, Tucumán)
  • Escuelita para mudos (Posadas, Misiones)
  • ESMA - Escuela de Mecánica de la Armada (Capital Federal)
  • Ex Ingenio Lules (Tucumán)
  • Fábrica de Armas de Rosario (Santa Fe)
  • Fábrica Militar de Armas "Domingo Matheu" (Rosario, Santa Fe)
  • GADA E 101 - Ciudadela (Bos Aires)
  • Garage Azopardo (Capital Federal)
  • Grupo de Artillería Defensa Aérea 101 (Bos Aires)
  • Guardia de Infantería Reforzada de Santa Fe (Santa Fe )
  • Guardia de Seguridad de Infantería (La Plata, Bos Aires)
  • Guerrero (Jujuy)
  • Hípico (Goya - Corrientes)
  • Hospital Aeronáutico (Capital Federal)
  • Hospital Militar (Córdoba)
  • Hospital Militar Central (Capital Federal)
  • Hospital Militar de Campo de Mayo (Bos Aires)
  • Hospital Posadas (Bos Aires)
  • Ingenio Bella Vista (Tucumán)
  • Ingenio Nueva Baviera (Tucumán)
  • Instituto Penal de las Fuerzas Armadas (Magdalena, Bos Aires)
  • Jefatura Central de Policía (Tucumán)
  • Jefatura de Policía (D2) (Mendoza)
  • Jefatura de Policía (S.S. de Jujuy)
  • Jefatura de Policía Tucumán (San Miguel de Tucumán)
  • La Cacha (Bos Aires)
  • La Calesita (Bos Aires)
  • La Casita / Las Casitas (Campo de Mayo - Bos Aires)
  • La Casita de los Mártires (Misiones)
  • La Casona (Bos Aires)
  • La Escuelita (Neuquén)
  • La Escuelita (Villa Floresta - Bahía Blanca)
  • La Huerta (Tandil - Bos Aires)
  • La Penitenciaría (Mendoza)
  • La Perla / La Universidad (Córdoba)
  • La Ribera / Prisión Militar de Encausados (Córdoba)
  • Liceo Militar General Espejo (Mendoza)
  • Logístico 10 (Bos Aires)
  • Los Conventillos de Fronterita (Ingenio Fronterita)
  • Los Plátanos (Bos Aires)
  • Malagueño o Perla Chica (Córdoba)
  • Mansión Seré ou Quinta Seré. Atila (Morón) (Bos Aires)
  • Matadero Municipal (Corrientes)
  • Monte Pelone (Bos Aires)
  • Buque Murature (Bos Aires)
  • Palacio Policial (D-2) (Mendoza)
  • Penitenciaría (S.S. de Jujuy)
  • Penitenciaría de Chimbas (Chimbas, San Juan)
  • Penitenciaría de Mendoza (Mendoza)
  • Pozo de Arana (Bos Aires)
  • Pozo de Bánfield (Bos Aires)
  • Pozo de Quilmes o Chupadero Malvinas (Bos Aires)
  • Prefectura de Zárate (Zárate, Bos Aires)
  • Prisión Militar de Encausados (Campo de Mayo, Bos Aires)
  • Puesto Vasco (Bos Aires)
  • Quinta Operacional Fisherton
  • Regimiento de Caballería de Tanques 6 (Entre Ríos)
  • Regimiento de Infantería 1 (Capital Federal)
  • Regimiento N° 29 de Infantería de Monte (Formosa)
  • Regimiento de Infantería N° 9 (Corrientes)
  • Sección E de la Penitenciaria de Villa Urquiza (San Miguel de Tucumán)
  • Seccional de Policía N° 7 (Godoy Cruz, Mendoza)
  • Seccional de Policía N° 25 (Villa Nueva Gaymallén, Mendoza)
  • Servicio de Informaciones Policía de Santa Fe (Rosario, Santa Fe)
  • VII Brigada Aérea de Castelar (Bos Aires)
  • VII Brigada Aérea de Morón (Bos Aires)
  • Sheraton (Bos Aires)
  • Subcomisaría de Rafael Calzada (Bos Aires)
  • Subcomisaría Salsipuedes (Córdoba)
  • Subprefectura de Tigre (Bos Aires)
  • Superintendencia de Seguridad Federal (Capital Federal)
  • Unidad Penitenciaria Buen Pastor (Córdoba)
  • Unidad Penitenciaria N° 1 (Córdoba)
  • Unidad Penitenciaria N° 9 (La Plata, Bos Aires)
  • Unión Docentes Argentinos (Santa Fe)
  • Virrey Ceballos 630 (Capital Federal)

Notas[editar | editar a fonte]

  1. A orde da lista é Nome do centro clandestino de detención, cidade na que se atopa e provincia

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]