Lista de castelos de Portugal

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Esta é unha lista de castelos de Portugal, lista ordenada por orde alfabética da unidade territorial administrativa (freguesía ou concello) onde os castelos están localizados.

Imaxe Título Localización
Abrantes-chateau 01 082006.JPG
Castelo de Abrantes Abrantes
Castelo de Alandroal1221.jpg
Castelo do Alandroal Alandroal
Site of the Porta da Praca, Albufeira castle.jpg
Castelo de Albufeira Albufeira
Castelo de Alcanede 7519.jpg
Castelo de Alcanede Alcanede
Santarém
Castelo de Alcantarilha Alcantarilha
Silves
Ruinas Castelo Alcobaca 1.jpg
Castelo de Alcobaça Alcobaça
Castelo de Alcoutim 063.jpg
Castelo de Alcoutim Alcoutim
Antigo castelo de Alcoutim Alcoutim
Alcácer do Sal - Panorama.jpg
Castelo de Alcácer do Sal Alcácer do Sal
Entrada do castelo de Alegrete, Portalegre.jpg
Castelo de Alegrete Alegrete
Portalegre
Castelo de Alenquer - Dec 2005.jpg
Castelo de Alenquer Alenquer
CasteloAlfaiates.JPG
Castelo de Alfaiates Alfaiates
Sabugal
Cast alfeizerao 11.jpg
Castelo de Alfeizerão Alfeizerão
Alcobaça
Castelo de Algoso 12.jpg
Castelo de Algoso Algoso, Campo de Víboras e Uva
Vimioso
Castelo de Aljezur (2).jpg
Castelo de Aljezur Aljezur
Ribat arrifana.jpg
Castelo de Arrifana Aljezur
Aljustrel, Portugal.jpg
Castelo de Aljustrel Aljustrel
Forte de almada (7).jpg
Castelo de Almada Almada
Porta Fortificação Almeida.jpg
Castelo de Almeida Almeida
Castelo de Alter do Chão III.JPG
Castelo de Alter do Chão Alter do Chão
Castelo de Alter Pedroso I.JPG
Castelo de Alter Pedroso Alter do Chão
Castelo de Cera Alviobeira
Tomar
Castelo de Alvito (Portugal).jpg
Castelo de Alvito Alvito
Castelo de Alvor 102.jpg
Castelo de Alvor Alvor
Portimão
Celorico de Basto 2.JPG
Castelo de Arnóia Arnóia
Celorico de Basto
Castelo de Arraiolos3.jpg
Castelo de Arraiolos Arraiolos
Manesson-Travaux-de-Mars 9661.tif
Castelo de Arronches Arronches
Castelo de Assumar Assumar
Monforte
Castelo de Atouguia da Baleia Atouguia da Baleia
Peniche
Avis4.jpg
Castelo de Avis Avis
Castelo de Avô Avô
Oliveira do Hospital
Castelo de Barbacena Barbacena
Elvas
Barcelos Torre da Porta Nova1362.JPG
Muralla de Barcelos Barcelos
Castelo de noudar geral.jpg
Castelo de Noudar Barrancos
Beja Torre de Menagem.jpg
Castelo de Beja Beja
Nt-castelo-belmonte0.jpg
Castelo de Belmonte Belmonte
Pormenor da muralha do castelo de Belver.jpg
Castelo de Belver Belver
Gavião
Castelo de Borba Borba
Torre de menagem de Braga.jpg
Castelo de Braga Braga
Castelo de Bragança - Ameias.jpg
Castelo de Bragança Bragança
TorresBuarcos1.JPG
Torre de Redondos Buarcos e São Julião
Figueira da Foz
Torre do Relogio - Caminha.JPG
Castelo de Caminha Caminha
Castelo de Campo Maior (Janela).jpg
Castelo de Campo Maior Campo Maior
Castelo de Canha Canha
Montijo
Castelo de ansiães (8337838751).jpg
Castelo de Ansiães Carrazeda de Ansiães
Braun Cascais UBHD.jpg
Castelo de Cascais Cascais
Porta da Vila (Castelo Bom).jpg
Castelo de Castelo Bom Castelo Bom
Almeida
Castelo Branco - Torre.jpg
Castelo de Castelo Branco Castelo Branco
Le village fortifié de Castelo Mendo.JPG
Castelo de Castelo Mendo Castelo Mendo
Almeida
Castelo de Castelo Novo (Torre).jpg
Castelo de Castelo Novo Castelo Novo
Fundão, Castelo Branco
Castelo de Castelo Rodrigo.jpg
Castelo de Castelo Rodrigo Castelo Rodrigo
Figueira de Castelo Rodrigo
Nt-castelovide-castelo.jpg
Castelo de Castelo de Vide Castelo de Vide
Castelo de Neiva Castelo do Neiva
Viana do Castelo
Castelo de Castro Laboreiro (4372138847).jpg
Castelo de Castro Laboreiro Castro Laboreiro
Melgaço
Castelo de Castro Marim - Torreão.jpg
Castelo de Castro Marim Castro Marim
Castelo de Celorico da Beira - Torreão.jpg
Castelo de Celorico da Beira Celorico da Beira
Torre de Menagem Chaves 03.JPG
Castelo de Chaves Chaves
Castelo de Monforte Colmeal
Figueira de Castelo Rodrigo
Castelo de Azinhalinho Corval
Reguengos de Monsaraz
Illustris civitatis Comimbriae in Lusitania 1600 Georg Braun.jpg
Castelo de Coímbra Coímbra
Castelo do Crato Crato
Porta do Castelo de Elvas.jpg
Castelo de Elvas Elvas
Castelo de Montel Entradas
Castro Verde
Castelo Roqueiro de Coruto Escariz
Arouca
Estremoz08.jpg
Castelo de Estremoz Estremoz
Castelo de Ferreira de Aves Ferreira de Aves
Sátão
Folgosinho1.jpg
Castelo de Folgosinho Folgosinho
Gouveia
Castelo de Curutelo Freixo
Ponte de Lima
Freixo Espada a Cinta - Torre de Menagem.jpg
Castelo de Freixo de Espada à Cinta Freixo de Espada à Cinta
Castelo de Cabeço de Vide Fronteira
Cabeço de Vide
Castelo de Faria1483.JPG
Castelo de Faria Gilmonde
Barcelos
Nt-castelo-guarda.jpg
Castelo da Guarda Guarda
Castelo de Guimarães Castelo da Fundação.JPG
Castelo de Guimarães Guimarães
Castelo de Idanha-a-Nova Idanha-a-Nova
P8103386crw (7906305776).jpg
Castelo de Idanha-a-Velha Idanha-a-Velha
Idanha-a-Nova
Castelo do Mau Vizinho Igrejinha
Arraiolos
Juromenha - baluarte esquecido.jpg
Castelo de Juromenha Juromenha
Lagos224.jpg
Castelo de Lagos Lagos
Castelo e Cisterna.jpg
Castelo de Lamego Lamego
CASTELO DE LEIRIA.jpg
Castelo de Leiria Leiria, Portugal
Castelo Carrapatoso Leiria, Portugal
LINDOSO CASTLE (14652249758).jpg
Castelo de Lindoso Lindoso
Ponte da Barca
LinharesCastle.jpg
Castelo de Linhares da Beira Linhares
Lissabon.jpg
Castelo de San Xurxo de Lisboa Lisboa
Longroiva castle 2011-08-05.jpg
Castelo de Longroiva Longroiva
Mêda
Loule Castle - The Algarve, Portugal (1399497720).jpg
Castelo de Loulé Loulé
Eglise Matriz Lourinhã.jpg
Castelo da Lourinhã Lourinhã
Castelo de Arouce.jpg
Castelo da Lousã Lousã
CastillodeMarvao.jpg
Castelo de Marvão Marvão
Castelo de Melgaço.jpg
Castelo de Melgaço Melgaço
Messejana - castelo.JPG
Castelo de Messejana Messejana
Aljustrel
Castelo de Miranda do Douro 001.jpg
Castelo de Miranda do Douro Miranda do Douro
Arco da muralha romana.jpg
Castelo de Mirandela Mirandela
Castelo de Mogadouro Mogadouro
Castelo de Monforte (Portalegre) Monforte
Castelo de Monsanto.jpg
Castelo de Monsanto Monsanto (Idanha-a-Nova)
Idanha-a-Nova
MontalegreCastle3.jpg
Castelo de Montalegre Montalegre
Castelo de Montalvão Montalvão
Nisa
Castelo de Montemor-o-Novo (P1010700).jpg
Castelo de Montemor-o-Novo Montemor-o-Novo
MontemorVelho-CCBY-4.jpg
Castelo de Montemor-o-Velho Montemor-o-Velho
Castelo de Monçao3.jpg
Castelo de Monção Monção
Castelo de Moura Moura, Portugal
Castelo da Lousa 01.JPG
Castelo da Lousa Mourão
Mourão (2456484919).jpg
Castelo de Mourão Mourão
MertolaCastle-Church-CCBY.jpg
Castelo de Mértola Mértola
Torre do Relógio Meda.jpg
Torre do Relógio Mêda
Marialva 2.jpg
Castelo de Marialva Mêda
Marialva
Castelo de Nisa Nisa
Muralha e porta da torre de menagem do Castelo de Amieira.jpg
Castelo de Amieira Nisa
Amieira do Tejo
Castelo de Alpalhão Nisa
Alpalhão
Castelo de Odemira Odemira
Castillo de Olivenza.jpg
Castelo de Olivenza Olivenza
Castelo de Ouguela-Campo Maior.jpg
Castelo de Ouguela Ouguela
Campo Maior
Castelo da Cola.JPG
Castelo de Cola Ourique
Ourem-CCBYSA.jpg
Castelo de Ourém Ourém
Paderne Castle 26 Nov 2007 (9).JPG
Castelo de Paderne Paderne, Albufeira
Castelo de Portelo Padornelos
Montalegre
PalmelaCastle1.jpg
Castelo de Palmela Palmela
PonteJoséLucianodeCastroPenacova.jpg
Castelo de Penacova Penacova, Portugal
Torre de Menagem do Castelo de Penamacor.JPG
Castelo de Penamacor Penamacor
Castelo de Penas Roias - Mogadouro (Portugal).jpg
Castelo de Penas Roias Penas Roias
Mogadouro
Castelo de Penedono.jpg
Castelo de Penedono Penedono
Castelo de Penela - vista geral.JPG
Castelo de Penela Penela
O Castelo ou a rocha?.jpg
Castelo de Penha Garcia Penha Garcia
Idanha-a-Nova
Castelo de Pinhel.jpg
Castelo de Pinhel Pinhel
Castelo de Pirescoxe.JPG
Castelo de Pirescoxe Pirescoxe
Loures
Castelo de Alva Poiares
Freixo de Espada à Cinta
Pombal1.jpg
Castelo de Pombal Pombal, Portugal
Ponte de lima arco da porta nova.JPG
Murallas de Ponte de Lima Ponte de Lima
Muralha e Museu do Castelo de Portalegre (pormenor).jpg
Castelo de Portalegre Portalegre
Torre de Atalaião Portalegre
Castelo de Portel.JPG
Castelo de Portel Portel
Muralhas Fernandinas.svg
Murallas do Porto Porto
Castelo de Porto de Mós 27.jpg
Castelo de Porto de Mós Porto de Mós
Castelo do Zêzere Praia do Ribatejo
Vila Nova da Barquinha
Chaodocastelo.JPG
Castelo de Proença-a-Velha Proença-a-Velha
Castelo de Lanhoso.JPG
Castelo de Lanhoso Póvoa de Lanhoso
Castelo de Germanelo - vista geral.JPG
Castelo de Germanelo Rabaçal
Penela
Castelo de Ranhados Ranhados
Mêda
Castelo de Rebordãos Rebordãos
Redondo1236.jpg
Castelo de Redondo Redondo
Castelo de Vidigueiras Reguengos de Monsaraz
Castelo Velho do Degebe Reguengos de Monsaraz
Torre de Esporão Reguengos de Monsaraz
MonsarazCastle-CCBY.jpg
Castelo de Monsaraz Reguengos de Monsaraz
Castelo de Rosmaninhal Rosmaninhal
Nt-castelo-sabugal-4.jpg
Castelo do Sabugal Sabugal
21-05-2017 Ruínas do Castelo de Salir (1).JPG
Castelo de Salir Salir
Castelo de Serpa 1.JPG
Castelo de Serpa Salvador
Serpa
Castelo de Salvaterra do Extremo Salvaterra do Extremo
CASTELO DE FONTALVA.jpg
Castelo de Fontalva Santa Eulália
Elvas
CasteloFeira4.jpg
Castelo de Santa María da Feira Santa María da Feira
TorreCabaças.jpg
Castelo de Santarém Santarém
Castelo de Santiago do Cacém - muralha, torre e barbacã.jpg
Castelo de Santiago do Cacém Santiago do Cacém
Castelo Santo Estevao perto Chaves 02.JPG
Castelo de Santo Estêvão Santo Estêvão
Chaves
Castelo de Seda Seda
Alter do Chão
Fortaleza de Segura.JPG
Castelo de Segura Segura
Idanha-a-Nova
Castelo de Seia Seia
Vista para a colina do castelo de Sernancelhe (5986789749).jpg
Castelo de Sernancelhe Sernancelhe
Pormenor da muralha do castelo da Sertã.jpg
Castelo da Sertã Sertã
Castelo de Sesimbra - vista exterior.JPG
Castelo de Sesimbra Sesimbra
Forte S Filipe.JPG
Castelo de San Filipe Setúbal
Setubal secXVIII.jpg
Murallas de Setúbal Setúbal
Castelo Silves 2.JPG
Castelo de Silves Silves
Sines Castelo.jpg
Castelo de Sines Sines
Moorish Castle - panoramio.jpg
Castelo dos Mouros (Sintra) Sintra
SortelhaCastle.jpg
Castelo de Sortelha Sortelha
Sabugal
Castelo de Soure.jpg
Castelo de Soure Soure
Castelo de São Martinho de Mouros São Martinho de Mouros
Resende
Castelo de Tarouca Tarouca
TaviraCastle-CCBY.jpg
Castelo de Tavira Tavira
Vila Terena.JPG
Castelo de Terena Terena
Alandroal
Castelo de Paranho Terroso
Póvoa de Varzim
Tomar Castelo 0244.jpg
Castelo de Tomar Tomar
Castelo de Mós Torre de Moncorvo
Mós (Torre de Moncorvo)
Castelo de Torre de Moncorvo Torre de Moncorvo
Castelo de Torres Novas (27).JPG
Castelo de Torres Novas Torres Novas
TorresVedras-CCBY.jpg
Castelo de Torres Vedras Torres Vedras
Castelo de Moreira de Rei Trancoso
Moreira de Rei
Castelo de Trancoso.jpg
Castelo de Trancoso Trancoso
Castelo de Oleiros Urrós
Mogadouro
Castelo de Valença Valença
Castelo de Valhelhas Valhelhas
Aspecto do Castelo de Veiros - panoramio.jpg
Castelo de Veiros Veiros
Estremoz
Castelo de Viana do Alentejo - Portada e muralha.jpg
Castelo de Viana do Alentejo Viana do Alentexo
Castelo de Portuzelo.jpg
Castelo de Portuzelo Viana do Castelo
Castelo da Vidigueira Vidigueira
Castelo de Vila Boim Vila Boim
Castelo de Vila Flor Vila Flor
Almourol 034.jpg
Castelo de Almourol Vila Nova da Barquinha
Vista do Castelo de Vila Nova de Cerveira.jpg
Castelo de Vila Nova de Cerveira Vila Nova de Cerveira
Castelo Velho de Freixo de Numão.jpg
Castelo Velho de Freixo de Numão Vila Nova de Foz Côa
70481 - Castelo de Numão.jpg
Castelo de Numão Vila Nova de Foz Côa
Castelo Melhor 03 by-dpc.jpg
Castelo de Castelo Melhor Vila Nova de Foz Côa
Castelo (Vila Nova de Gaia).JPG
Castelo de Gaia Vila Nova de Gaia
Castelo de Aguiar 01.JPG
Castelo de Pena de Aguiar Vila Pouca de Aguiar
CacelaCercaMoura.JPG
Castelo de Cacela Vila Real de Santo António
Castelo do Rei Wamba, Vila Velha de Ródão.jpg
Castelo de Ródão Vila Velha de Ródão
Castelo de Vila Verde dos Francos Vila Verde dos Francos
VilaVicosaCastle.jpg
Castelo de Vila Viçosa Vila Viçosa
Castelo de Vila do Touro, Sabugal.jpg
Castelo de Vila do Touro Vila do Touro
Castelo de Vilar Maior Vilar Maior
Sabugal
Castelo de Vinhais Vinhais
Nt-Viseu-Porta dos Cavaleiros.jpg
Murallas de Viseu Viseu
Torre de Vilharigues 01.JPG
Torre de Vilharigues Vouzela
Castelo de Monforte 01.JPG
Castelo de Monforte Águas Frias
Chaves
Muralha Évora.jpg
Castelo de Évora Évora
Torre de Coelheiros.jpg
Castelo de Torre de Coelheiros Évora
Valongo03.jpg
Castelo de Valongo Évora
Castelo evoramonte 1.jpg
Castelo de Évora Monte Évora Monte
Estremoz
Obidos April 2009-4b.jpg
Castelo de Óbidos Óbidos