Lista de capitais nacionais por poboación

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Esta é unha lista das capitais nacionais ordenadas segundo a poboación. As capitais de territorios dependentes e territorios disputados están marcados en cursiva. As estatísticas de poboación que se indican refírense só á área de capital oficial e non inclúen o distrito metropolitano / urbano máis amplo.

Lista[editar | editar a fonte]

Taipei, Taiwán
Beijing, China
Nova Deli, India
Toquio, Xapón
Manila, Filipinas
Iacarta, Indonesia
Dacca, Bangladesh
Londres, Reino Unido
Lima, Peru
Berlín, Alemaña
Kiev, Ucraína
Cidade de México, México
Brasilia, Brasil
Luanda, Angola
Pretoria, Suráfrica
París, Francia
Phnom Penh, Camboxa
Tashkent, Uzbekistán
Estocolmo, Suecia
Bucarest, Romanía
Hewler, Kurdistán
Budapest, Hungría
Varsovia, Polonia
Minsk, Belarús
Kuala Lumpur, Malaisia
Kuwait City, Kuwait
Bruxelas, Bélxica & Capital da UE
Ottawa, Ontario, Canadá
Xerusalén, Israel
Kingston, Xamaica
(Washington) Distrito de Columbia, Estados Unidos
Asunción, Paraguai
Riga, Latvia
Helsinqui, Finlandia
Vilnius, Lituania
Talín, Estonia
Nicosia, Chipre
Atenas, Grecia
Ranº País/Territorio Capital Poboación Ano % da
poboación
do país
1 Flag of the People's Republic of China.svg China Pequín 21.710.000[1] 2017 1.56%
2 India India Nova Deli 700716787949000000016.787.949[2] 2014 1.10%
3 Flag of Japan.svg Xapón Toquio 700713742906000000013.742.906[3] 2017 10.83%
4 Flag of the Philippines.svg Filipinas Manila 700712877253000000012.877.253[4] 2015 12.8%
5 Rusia Rusia Moscova 700711541000000000011.541.000[5] 2011 8.07%
6 Exipto Exipto O Cairo 700710230350000000010.230.350 2012 11.10%
7 Flag of Indonesia.svg Indonesia Iacarta 700710187595000000010.187.595[6] 2011 4.18%
8 República Democrática do Congo R.D. do Congo Kinshasa 700710125000000000010.125.000[7] 2012 12.30%
9 Flag of South Korea.svg Corea do Sur Seúl 70069989795000000009.989.795[8] 2015 20.47%
10 Flag of Mexico.svg México Cidade de México 70068985339000000008.985.339[9] 2015 7.49%
11 Flag of Bangladesh.svg Bangladesh Dacca 70068906000000000008.906.000 [10] 2011 5.56%
12 Flag of Iran.svg Irán Teherán 70068846782000000008.846.782 2014 9.91%
13 Reino Unido Reino Unido
Inglaterra Inglaterra
Londres 70068630100000000008.630.100[11] 2015 13.25%
14 Flag of Peru.svg Perú Lima 70068481415000000008.481.415[12] 2012 28.29%
15 Flag of Thailand.svg Tailandia Bangkok 70068249117000000008.249.117[13] 2010 12.42%
16 Flag of Colombia.svg Colombia Bogotá 70067613303000000007.613.303[14] 2011 16.17%
17 Flag of Vietnam.svg Vietnam Hanoi 70067587800000000007.587.800[15] 2014 8.22%
18 Flag of Hong Kong.svg Hong Kong Hong Kong 70067482500000000007.482.500[16] 2018 100%
19 Flag of Iraq.svg Iraq Bagdad 70067216040000000007.216.040[17] 21.59%
20 Flag of Singapore.svg Singapur Singapur 70065535000000000005.535.000[18] 2015 100%
21 Turquía Turquía Ancara 70065150072000000005.150.072 2014 6.72%
22 Flag of Chile.svg Chile Santiago 70065084038000000005.084.038[19] 2012 29.12%
23 Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita Riad 70064878723000000004.878.723[20] 2009 18.20%
24 Alemaña Alemaña Berlín 70063520000000000003.520.000[21] 2012 4.38%
25 Flag of the United Arab Republic.svg Siria Damasco 70063500000000000003.500.000 15.32%
26 Flag of Algeria.svg Alxeria Alxer 70063415811000000003.415.811 8.45%
27 España España Madrid 70063233527000000003.233.527[22] 2012 6.84%
28 Flag of North Korea.svg Corea do Norte Pyongyang 70063144005000000003.144.005 12.63%
29 Flag of Afghanistan.svg Afganistán Cabul 70063140853000000003.140.853 10.28%
30 Quenia Kenya Nairobi 70063138369000000003.138.369 2010 7.67%
31 Grecia Grecia Atenas 70063090508000000003.090.508 28.02%
32 Etiopía Etiopía Adís Abeba 70063040740000000003.040.740[23] 2012 3.31%
33 Flag of Argentina.svg Arxentina Bos Aires 70062891082000000002.891.082[24] 2010 7.16%
34 Italia Italia Roma 70062868104000000002.868.104[25] 2014 4.72%
35 Ucraína Ucraína Kiev 70062847200000000002.847.200[26] 2013 6.26%
36 Camerún Camerún Yaoundé 70062765568000000002.765.568 [27] 2015 11.65%
37 Flag of the Republic of China.svg Taiwán Taipei 70062668572000000002.668.572[28] 2018 11.31%
38 Flag of Brazil.svg Brasil Brasilia 70062648532000000002.648.532[29] 2012 1.33%
39 Flag of Jordan.svg Xordania Amán 70062600603000000002.600.603 40.26%
40 Angola Angola Luanda 70062453779000000002.453.779 11.43%
41 Sudáfrica Suráfrica Pretoria 70062345908000000002.345.908 4.43%
42 Flag of France.svg Francia París 70062241346000000002.241.346[30] 2014 3.38%
43 Flag of Uzbekistan.svg Uzbekistán Tashkent 70062207850000000002.207.850 7.30%
44 Flag of Azerbaijan.svg Acerbaixán Bakú 70062204200000000002.204.200[31] 2015 22.96%
45 Flag of Cuba.svg Cuba A Habana 70062135498000000002.135.498[32] 2010 18.93%
46 Flag of Cambodia.svg Camboxa Phnom Penh 70062011725000000002.011.725 13.29%
47 Romanía Romanía Bucarest 70061942254000000001.942.254[33] 9.73%
48 Flag of Venezuela.svg Venezuela Caracas 70061838939000000001.838.939 6.05%
49 Congo República do Congo Brazzaville 70061827000000000001.827.000 2014 39.19%
50 Marrocos Marrocos Rabat 70061789635000000001.789.635 5.42%
51 Austria Austria Viena 70061749673000000001.749.673[34] 2013 20.65%
52 Sudán Sudán Khartún 70061740661000000001.740.661 4.59%
53 Hungría Hungría Budapest 70061729040000000001.729.040[35] 2011 17.34%
54 Polonia Polonia Varsovia 70061711324000000001.711.324[36] 2012 4.42%
55 Belarús Belarús Minsk 70061702061000000001.702.061 17.98%
56 Uganda Uganda Kampala 70061659600000000001.659.600 4.42%
57 Ghana Ghana Accra 70061640507000000001.640.507 6.33%
58 Madagascar Madagascar Antananarivo 70061613375000000001.613.375[37] [Verificar credibilidade] 7.04%
59 Líbano Líbano Beirut 70061574387000000001.574.387 35.25%
60 Flag of Ecuador.svg Ecuador Quito 70061504991000000001.504.991 9.65%
61 Cimbabue Cimbabue Harare 70061487028000000001.487.028 10.51%
62 Flag of Qatar.svg Qatar Doha 70061450000000000001.450.000 66.85%
63 Flag of Yemen.svg Iemen Saná 70061431649000000001.431.649 5.87%
64 Guinea Guinea Conakry 70061399981000000001.399.981 11.91%
65 Flag of Malaysia.svg Malaisia Kuala Lumpur 70061381830000000001.381.830 4.65%
66 Flag of Uruguay.svg Uruguai Montevideo 70061369797000000001.369.797 40.21%
67 Zambia Zambia Lusaca 70061331254000000001.331.254 9.16%
68 Mali Malí Bamaco 70061289626000000001.289.626 8.43%
69 República Checa República Checa Praga 70061241664000000001.241.664[38] 2011 11.83%
70 Flag of Haiti.svg Haití Porto Príncipe 70061235227000000001.235.227 11.97%
71 Libia Libia Trípoli 70061184045000000001.184.045 19.09%
72 Kuwait Kuwait Kuwait 70061171880000000001.171.880 34.78%
73 Serbia Serbia Belgrado 70061154589000000001.154.589 16.12%
74 Flag of the Dominican Republic.svg República Dominicana Santo Domingo 70061111838000000001.111.838[39] 2010 11.10%
75 Somalia Somalia Mogadiscio 70061097133000000001.097.133 10.45%
76 Bulgaria Bulgaria Sofía 70061090295000000001.090.295 15.02%
77 Bélxica Bélxica Bruxelas 70061080790000000001.080.790[40] 9.65%
78 Flag of Armenia.svg Armenia Iereván 70061080487000000001.080.487[37] [Verificar credibilidade] 36.29%
79 Mozambique Mozambique Maputo 70061076689000000001.076.689 4.17%
80 Serra Leoa Serra Leoa Freetown 70061070200000000001.070.200 17.57%
81 Irlanda Irlanda Dublín 70061173179000000001.173.179 24.63%
82 Xeorxia Xeorxia Tbilisi 70061044993000000001.044.993 23.34%
83 Senegal Senegal Dakar 70061030594000000001.030.594 7.29%
84 Flag of Kazakhstan.svg Casaquistán Nur-Sultan (Astana) 70061029556000000001.029.556 2017 5.67%
85 Flag of Guatemala.svg Guatemala Cidade de Guatemala 70061022000000000001.022.000 2001 8.90%
86 Liberia Liberia Monrovia 70061010970000000001.010.970 23.54%
87 Burkina Faso Burkina Faso Ouagadougou 70061005231000000001.005.231 5.94%
88 Flag of Nepal (with spacing).svg Nepal Katmandú 70061003285000000001.003.285 2011[41] 3.69%
89 Suecia Suecia Estocolmo 7005962154000000000962.154[42] 2018 9.41%
90 Flag of Pakistan.svg Paquistán Islamabad 7005955629000000000955.629 0.48%
91 Flag of Canada.svg Canadá Otava 7005934243000000000934.243[43] 2016 2.55%
92 Flag of Kurdistan.svg Kurdistan Hewler 7005932800000000000932.800 2018 15%
93 Flag of Nicaragua.svg Nicaragua Managua 7005926883000000000926.883 15.24%
94 Flag of Myanmar.svg Myanmar Naypyidaw[44] 7005925000000000000925.000[45] 1.74%
95 Flag of Mongolia.svg Mongolia Ulán Bátor 7005907802000000000907.802 31.98%
96 Malaui Malaui Lilongwe 7005902388000000000902.388 5.52%
97 Flag of Bolivia.svg Bolivia A Paz 7005877363000000000877.363 8.22%
98 Flag of Kyrgyzstan.svg Kirguizistán Bixkek 7005843240000000000843.240 14.74%
99 Togo Togo Lomé 7005824738000000000824.738 12.10%
100 Flag of Panama.svg Panamá Cidade de Panamá 7005813097000000000813.097 21.04%
101 Países Baixos Países Baixos Ámsterdam 7005855965000000000855.965[46] 4.97%
102 Croacia Croacia Zagreb 7005804200000000000804.200[47] 18.91%
103 Flag of Oman.svg Omán Mascate 7005797000000000000797.000[48] 21.94%
104 Níxer Níxer Niamey 7005794814000000000794.814[49] 4.46%
105 Moldavia Moldavia Chişinău 7005794800000000000794.800 [50] 22.33%
106 Flag of Israel.svg Israel Xerusalén[51] 7005780200000000000780.200[52] 9.68%
107 Nixeria Nixeria Abuja 7005778567000000000778.567 [53] 0.45%
108 Flag of Albania.svg Albania Tirana 7005763634000000000763.634 27.53%
109 Tunisia Tunisia Tunes 7005767629000000000767.629 7.05%
110 Flag of Turkmenistan.svg Turkmenistán Achkhabad 7005763537000000000763.537 14.57%
111 Chad Chad N'Djamena 7005751288000000000751.288 5.86%
112 Real flag of Honduras.svg Honduras Tegucigalpa 7005735982000000000735.982 9.09%
113 República Centroafricana República Centroafricana Bangui 7005731548000000000731.548 14.79%
114 Mauritania Mauritania Nouakchott 7005719167000000000719.167 18.49%
115 Ruanda Ruanda Kigali 7005718414000000000718.414 6.10%
116 Letonia Letonia Riga 7005713016000000000713.016 35.42%
117 Xamaica Xamaica Kingston 7005701063000000000701.063 25.82%
118 Estados Unidos de América Estados Unidos Washington, D.C. 7005658893000000000658.893 2014 0.21%
119 Noruega Noruega Oslo 7005645701000000000645.701[54] 2013 12.70%
120 Finlandia Finlandia Helsinqui 7005635591000000000635.591[55] 2016 11.55%
121 Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Unidos Abu Zabi 7005585097000000000585.097[56] 6.27%
122 Flag of Tajikistan.svg Taxiquistán Dushanbe 7005582496000000000582.496 7.10%
123 Portugal Portugal Lisboa 7005564657000000000564.657 5.40%
124 Dinamarca Dinamarca Copenhague 7002562253000000000562,253 10.02%
125 Lituania Lituania Vilnius 7005556723000000000556.723 18.83%
126 Gabón Gabón Libreville 7005556425000000000556.425 33.28%
127 Eritrea Eritrea Asmara 70061258001000000001.258.001 5.20%
128 Flag of El Salvador.svg O Salvador San Salvador 7005521366000000000521.366 8.22%
129 Macedonia do Norte Macedonia do Norte Skopje 7005521000000000000521.000 25%
130 Flag of Paraguay.svg Paraguai Asunción 7005520722000000000520.722 7.66%
131 Flag of Macau.svg Macau Macau 7005520400000000000520.400[57] 100%
132 Escocia Escocia Edimburgo 7005492680000000000492.680 9.30%
133 Djibuti Djibuti Djibouti 7005475332000000000475.332 54.45%
134 Costa do Marfil Costa do Marfil Yamoussoukro 7005454929000000000454.929 2.24%
135 Guinea-Bissau Guinea-Bissau Bissau 7005452640000000000452.640 26.56%
136 Estonia Estonia Talín 7005440206000000000440.206[58] 33.22%
137 Eslovaquia Eslovaquia Bratislava 7005424207000000000424.207 7.84%
138 Flag of Puerto Rico.svg Porto Rico (US) San Xoán 7005421356000000000421.356 12.37%
139 Nova Zelandia Nova Zelandia Wellington 7005405000000000000405.000 2015 8.66%
140 Bosnia e Hercegovina Bosnia e Hercegovina Saraxevo 7005395133000000000395.133 2013 11.19%
141 Flag of South Sudan.svg Sudán do Sur Juba 7005372410000000000372.410 3.30%
142 Australia Australia Camberra 7005354644000000000354.644[59] 1.53%
143 Gales Gales Cardiff 7005346100000000000346.100 11.30%
144 Irlanda do Norte Irlanda do Norte Belfast 7005333871000000000333.871 18.44%
145 Flag of Costa Rica.svg Costa Rica San José 7005328195000000000328.195 6.74%
146 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea Port Moresby 7005299396000000000299.396[60] [Verificar credibilidade] 4.09%
147 República Democrática Popular Lao Laos Vientiane 7005287579000000000287.579 4.25%
148 Tanzania Tanzania Dodoma 7005287200000000000287.200 2002 est.[61] 0.80%
149 Lesoto Lesoto Maseru 7005267652000000000267.652[60] 12.91%
150 Chipre Chipre Nicosia (sur) 7005270000000000000270.000 late 2004[62] 26.57%
151 Eslovenia Eslovenia Ljubljana 7005280140000000000280.140 13.60%
152 Flag of Suriname.svg Suriname Paramaribo 7005254147000000000254.147 47.13%
153 Namibia Namibia Windhoek 7005252721000000000252.721 10.97%
154 Flag of the Bahamas.svg Bahamas Nassau 7005248948000000000248.948 65.97%
155 Botswana Botswana Gaborone 7005225656000000000225.656[63] 11.17%
156 Benín Benín Porto Novo 7005223552000000000223.552 [64] 2.17%
157 Kosovo Kosovo Pristina 7005198214000000000198.214 10.32%
158 Sáhara Occidental Sáhara Occidental O Aaiún (reclamada)
Tifariti (actual)
7005194668000000000194.668
70033000000000000003.000 [65]

2009
---
159 Transnistria Transnistria Tiráspol 7005159163000000000159.163 28.53%
160 Mauricio Mauricio Port Louis 7005147251000000000147.251[66] 12.28%
161 Montenegro Montenegro Podgorica 7005141854000000000141.854 22.83%
162 Flag of Bahrain.svg Bahrain Manama 7005140616000000000140.616 10.56%
163 Flag of Guyana.svg Güiana Georgetown 7005134599000000000134.599 16.83%
164 Cabo Verde Cabo Verde Praia 7005125464000000000125.464 25.15%
165 Suíza Suíza Berna (de facto) 7005121631000000000121.631 [67] 1.51%
166 Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka Colombo 7005118556000000000118.556[68] 0.58%
167 Islandia Islandia Reiquiavik 7005115000000000000115.000[69] 35.60%
168 Flag of Barbados.svg Barbados Bridgetown 7005110000000000000110.000 39.06%
169 Flag of Maldives.svg Maldivas Malé 7005103693000000000103.693 30.05%
170 Flag of Bhutan.svg Bután Thimphu 7005101259000000000101.259 [68] 13.43%
171 Guinea Ecuatorial Guinea Ecuatorial Malabo 7005100677000000000100.677 [70] 13.30%
172 Nova Caledonia Nova Caledonia (Francia) Nouméa 700489207000000000089.207[71] 32.03%
173 República Turca do Norte de Chipre República Turca do Norte de Chipre Nicosia (norte) 700484893000000000084.893 18.83%
174 Fidxi Fidxi Suva 700484410000000000084.410[71] 9.58%
175 Suacilandia Suacilandia Mbabane 700481594000000000081.594 6.53%
176 Luxemburgo Luxemburgo Luxemburgo 700476420000000000076.420[72] 14.07%
177 Flag of Saint Lucia.svg Santa Lucía Castries 700470000000000000070.000[73] 38.40%
178 Flag of the Northern Mariana Islands.svg Illas Marianas do Norte (USA) Saipan 700462392000000000062.392 (2000)[74] 100%
179 Comores Comores Moroni 700460200000000000060.200 8.19%
180 Illas Salomón Illas Salomón Honiara 700459288000000000059.288[71] 10.56%
181 Flag of East Timor.svg Timor Leste Dili 700459069000000000059.069 5.01%
182 San Tomé e Principe San Tomé e Príncipe San Tomé 700456166000000000056.166 29.10%
183 Samoa Americana Samoa Americana (USA) Pago Pago 700452000000000000052.000 (2003)[75] 6.57%
184 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad e Tobago Porto España 700450479000000000050.479 3.76%
185 Flag of Artsakh.svg República de Artsakh Stepanakert 700449986000000000049.986 36.57%
186  Curaçao (Países Baixos) Willemstad 700449885000000000049.885 [76] 93.74%
187 Burundi Burundi Gitega 700441944000000000041.944[77] 2008 0.40%
188 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg San Vicente e as Granadinas Kingstown 700140020000000000040,020 36.59%
189 Samoa Samoa Apia 700439813000000000039.813[78] 20.91%
190 Vanuatu Vanuatu Port Vila 700438000000000000038.000 [79] 15.03%
191 Mónaco Mónaco Mónaco 700435986000000000035.986[80] 2011 est. 100%
192 Gambia Gambia Banjul 700434828000000000034.828 1.88%
193 Flag of Kiribati.svg Kiribati Tarawa 700430000000000000030.000[81] 29.31%
194 Flag of Aruba.svg Aruba (Países Baixos) Oranjestad 700429998000000000029.998[82] ---
195 Seychelles Seychelles Victoria 700429298000000000029.298 32.86%
196 Xibraltar Xibraltar (RU) Gibraltar 700429286000000000029.286 ---
197 Xersei Illa de Jersey (RU) Saint Helier 700428380000000000028.380 ---
198 Flag of Brunei.svg Brunei Bandar Seri Begawan 700428135000000000028.135 6.73%
199 Illas Caimán Illas Caimán (RU) George Town 700426798000000000026.798 41.1%
200 Man Illa de Man (RU) Douglas 700426600000000000026.600 ---
201 Polinesia Francesa Polinesia Francesa (Francia) Papeete 700426200000000000026.200 [83] ---
202 Flag of Palestine.svg Palestina Ramala (de facto) 700425500000000000025.500[84] 0.53%
203 Illas Marshall Illas Marshall Majuro 700425400000000000025.400 48.26%
204 Andorra Andorra Andorra la Vella 700422884000000000022.884 28.89%
205 Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiga e Barbuda Saint John's 700422679000000000022.679[85] 25.20%
206 Tonga Tonga Nukuʻalofa 700422400000000000022.400 21.27%
207 Illas Feroe Illas Feroe (Dinamarca) Tórshavn 700418573000000000018.573 [86] ---
208 Guernsey Guernsey (RU) Saint Peter Port 700416701000000000016.701 ---
209 Flag of Belize.svg Belize Belmopán 700416451000000000016.451[87] 4.96%
210 Groenlandia Groenlandia (Dinamarca) Nuuk (Godthåb) 700415469000000000015.469 31.85%
211 Flag of Dominica.svg Dominica Roseau 700414847000000000014.847 [88] 20.62%
212 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Saint Kitts e Nevis Basseterre 700413043000000000013.043 24.07%
213  Åland (Finlandia) Mariehamn 700411296000000000011.296 [89] ---
214 Flag of the United States Virgin Islands.svg Illas Virxes Estadounidenses (US) Charlotte Amalie 700410817000000000010.817 ---
215 Estados Federados de Micronesia Micronesia Palikir 70039900000000000009.900 9.56%
216 Flag of the British Virgin Islands.svg Illas Virxes Británicas (UK) Road Town 70039400000000000009.400 ---
217 Flag of Grenada.svg Granada Saint George's 70037500000000000007.500 7.08%
218 Malta Malta A Valeta 70036444000000000006.444[90] 2014 1.45%
219 Flag of Saint Barthelemy (local).svg Saint-Barthélemy (Francia) Gustavia 70036000000000000006.000 ---
220 Flag of Saint-Martin (fictional).svg Colectividade de San Martiño (Francia) Marigot 70035700000000000005.700 ---
221 Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Saint-Pierre-et-Miquelon (Francia) Saint-Pierre 70035509000000000005.509 ---
222 Illas Cook Illas Cook (NZ) Avarua 70035445000000000005.445 ---
223 Liechtenstein Liechtenstein Vaduz 70035248000000000005.248 14.21%
224 San Marino San Marino Cidade de San Marino 70034493000000000004.493 ---
225 Tuvalu Tuvalu Funafuti 70034492000000000004.492 45.48%
226 Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Turks e Caicos (RU) Cockburn Town 70033700000000000003.700 ---
227 Flag of the Falkland Islands.svg Illas Malvinas (RU) Stanley 70032115000000000002.115 [91] ---
228  Svalbard (Noruega) Longyearbyen 70032075000000000002.075 ---
229 Illa de Nadal Illa de Nadal (Australia) Flying Fish Cove 70031493000000000001.493 [92] ---
230 Sint Maarten Sint Maarten (Países Baixos) Philipsburg 70031338000000000001.338 ---
231 Wallis e Futuna Wallis e Futuna (Francia) Mata-Utu 70031191000000000001.191 ---
232 Flag of Anguilla.svg Anguila (RU) The Valley 70031169000000000001.169 ---
233 Nauru Nauru Yaren (de facto) 70031100000000000001.100[93] 10.91%
234 Guam Guam (US) Agaña 70031100000000000001.100 ---
235 Flag of Montserrat.svg Montserrat (RU) Brades (de facto) 7002391000000000000391 ---
236 Flag of Bermuda.svg Bermudas (RU) Hamilton 70031010000000000001.010 ---
237 Illa Norfolk Illa Norfolk (Australia) Kingston 7002880000000000000880 [94] [Verificar credibilidade] ---
238 Cidade do Vaticano Cidade do Vaticano Cidade do Vaticano (cidade-estado) 7002826000000000000826 (2009 est.)[95] 100%
239 Santa Helena Santa Helena (RU) Jamestown 7002714000000000000714 ---
240 Niue Niue (NZ) Alofi 7002616000000000000616 ---
241 Tokelau Tokelau (NZ) Atafu 7002524000000000000524 34.96%
242 Palau Palau Ngerulmud 7002391000000000000391 1.87%
243 Illas Cocos Illas Cocos (Australia) West Island 7002120000000000000120 22.06%
244 Illas Pitcairn Illas Pitcairn (UK) Adamstown 700156000000000000056 100%
245 Flag of South Georgia and the South Sandwich Islands.svg Illas Xeorxia do Sur e Sandwich do Sur (RU) King Edward Point 700118000000000000018 100%

Notas[editar | editar a fonte]

  1. "China Statistical Yearbook 2018". www.stats.gov.cn. Consultado o 2019-07-24. 
  2. "Cities having population 1 lakh and above" (PDF). censusindia. The Registrar General & Census Commissioner, India. Consultado o 18 de setembro de 2011. 
  3. "Tokyo Statistical Yearbook". Tokyo Metropolitan Government. 
  4. "2010 Census of Population and Housing: National Capital Region" (PDF). Philippine Statistics Authority. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 15 de novembro de 2012. Consultado o 10 de agosto de 2013. 
  5. "Russia 2012 Statistical Pocketbook" (PDF). Federal State Statistics Service (Rosstat). p. 5. Consultado o 21 de decembro de 2012. 
  6. "Jumlah Penduduk Provinsi DKI Jakarta" (en Indonesian). Dinas Kependudukan dan Catatan Sipil Provinsi DKI Jakarta. Arquivado dende o orixinal o 26 de xuño de 2013. Consultado o 21 de decembro de 2012. 
  7. "DemographiaWorld Urban Areas - 8th Annual Edition" (PDF). Demographia. abril 2012. Consultado o 25 de xuño de 2012. 
  8. "Seoul Statistics.". Seoul Metropolitan Government. Consultado o 3 de decembro de 2015. 
  9. "México en Cifras" (en Spanish). Instituto Nacional de Estadística y Geografía (INEGI). Consultado o 5 de setembro de 2019. 
  10. "Population & Housing Census-2011" (PDF). Bangladesh Bureau of Statistics. p. 41. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 08 de decembro de 2015. Consultado o 20 de outubro de 2015. 
  11. "Population Growth in London, 1939-2015". London Datastore. Greater London Authority. Arquivado dende o orixinal o 19 de febreiro de 2015. Consultado o 7 de xullo de 2015. 
  12. "Estado de la población peruana 2012" (PDF) (en Spanish). INEI - Instituto Nacional de Estadística e Informática. Consultado o 16 de maio de 2013. 
  13. "Table 1: Number of population and sex ratio (males per 100 females) by region, province and area" (PDF). National Statistics Office of the Kingdom of Thailand. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 01 de maio de 2016. Consultado o 21 de decembro de 2012. 
  14. "Reloj de Poblacion" (en Spanish). secretaria distrital de planeacion (SDP). Consultado o 21 December 2012. [Ligazón morta]
  15. VnExpress – Ha Noi co 3,4 trieu nguoi Arquivado 04 de xaneiro de 2010 en Wayback Machine. Also aligns with who.int figure.
  16. "Hong Kong Statistics". Census and Statistics Department. The Government of the Hong Kong Special Administrative Region. 
  17. Estimates of total population differ substantially. The Encyclopædia Britannica gives a 2001 population of 4,950,000, the 2006 Lancet Report states a population of 7,216,040 in 2011.
  18. "Population & Land Area (Mid-Year Estimates)". Statistics Singapore. Arquivado dende o orixinal o 29 de novembro de 2015. Consultado o 4 de decembro de 2015. 
  19. "Santiago: Población total estimada al 30 de Junio, por sexo. 1990-2020" (en Spanish). Instituto Nacional de Estadística de Chile (INE). Consultado o 5 de xaneiro de 2013. 
  20. "ArRiyadh Urban Indicators 2009 / 1430 H". Ar-Riyadh Development Authority. 24 de setembro de 2012. Consultado o 22 de decembro de 2012. 
  21. "Population - Berlin". Federal Statistical Office and the statistical Offices of the Länder. Arquivado dende o orixinal o 17 de setembro de 2016. Consultado o 5 de xaneiro de 2013. 
  22. "Madrid: Población por municipios y sexo.". Instituto Nacional de Estadística (INE). Arquivado dende o orixinal o 07 de xaneiro de 2013. Consultado o 5 January 2013. 
  23. "Population Size of Towns by Sex, Region, Zone and Wereda : xullo 2012.". Central Statistical Agency of Ethiopia. Arquivado dende o orixinal o 30 de marzo de 2013. Consultado o 6 de xaneiro de 2013. 
  24. "Censo 2010. Resultados provisionales: cuadros y gráficos" (en Spanish). Instituto Nacional de Estadística y Censos (INDEC). Arquivado dende o orixinal o 20 de decembro de 2010. Consultado o 5 de xaneiro de 2013. 
  25. "Demographic Balance for the year 2014 Maio (provisional data)". Istat - Istituto Nazionale di Statistica. Arquivado dende o orixinal o 03 de marzo de 2016. Consultado o 21 de novembro de 2014. 
  26. "Соціально-економічне становище м.Києва: Січень–липень 2013 року". Department of Statistics, Kiev City State Administration. July 2013. Arquivado dende o orixinal o 19 de decembro de 2013. Consultado o 1 September 2013. 
  27. "Cameroun • Fiche pays • PopulationData.net". populationdata.net. 
  28. "Monthly Bulletin of Interior Statistics, Republic of China (Taiwan)". Taiwan Ministry of Interior. 
  29. "IBGE divulga as estimativas populacionais dos municípios em 2012" (en Portuguese). Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística (IBGE). Consultado o 22 de decembro de 2012. 
  30. "Évolution de la population au 1er janvier 2014". INSEE. Consultado o 4 de decembro de 2015. 
  31. Bölmə 2: Demoqrafik göstəricilər, səhifə 89. // Azərbaycanın Statistik Göstəriciləri 2015 (statistik məcmuə). Müəllifi: Azərbaycan Respublikası Dövlət Statistika Komitəsi. Məcmuənin ümumi rəhbəri: Həmid Bağırov; Məcmuənin hazırlanması üçün məsul şəxs: Rafael Süleymanov. Bakı — 2015, 814 səhifə.
  32. "Población por municipios y por ciento respecto a la provincia, en orden descendente, año 2010" (en Spanish). Oficina Nacional de Estadísticas (Cuba). Consultado o 2 de xaneiro de 2012. 
  33. "Largest Romanian cities in 2010" (en Romanian). evz.ro. 28 de agosto de 2011. Consultado o 28 de agosto de 2011. 
  34. "Bevölkerung zu Quartalsbeginn seit 2002 nach Bundesland" (en German). Statistik Austria. Consultado o 10 de agosto de 2013. 
  35. "Regional data – Budapest". Hungarian Central Statistics Office. Consultado o 10 de agosto de 2013. 
  36. "Population in Poland. Size and Structure By Territorial Division" (PDF). Central Statistics Office of Poland. 30 de xuño de 2012. Consultado o 10 de agsoto de 2013. 
  37. 37,0 37,1 "World cities with more than 1 million people in 2005". mongabay.com. 
  38. "Statistical Yearbook of Prague 2012: 4-1. Selected demographic data in the Capital City of Prague". Czech Statistical Office. Consultado o 15 de agosto de 2013. 
  39. "Poblacion estimada y proyectada región provincia y municipio 2000-2010" (en Spanish). Oficina Nacional de Estadística (ONE). Arquivado dende o orixinal o 24 de xuño de 2012. Consultado o 15 de agosto de 2013. 
  40. Statistics Belgium; Population de droit par commune au 1 janvier 2008 (excel-file) Arquivado 26 de xaneiro de 2009 en Wayback Machine. Population of all municipalities in Belgium, as of 1 de xaneiro de 2008.
  41. "Archived copy" (PDF). Arquivado dende o orixinal (PDF) o 26 de marzo de 2016. Consultado o 2016-04-12. 
  42. http://www.statistikdatabasen.scb.se/pxweb/en/ssd/START__BE__BE0101__BE0101A/FolkmangdNov/
  43. "Census Profile, 2016 Census - Ottawa, Census division". 2.statcan.gc.ca. Consultado o 2019-03-05. 
  44. "Burma's new capital stages parade". BBC News. 2006-03-27. Consultado o 2006-06-24. 
  45. "Business big in Myanmar capital". FIN24. 29 de abril de 2007. Arquivado dende o orixinal o 14 de marzo de 2020. Consultado o 2 de xaneiro de 2010. 
  46. Gemeente Amsterdam; Onderzoek, Informatie en Statistiek. "Onderzoek, Informatie en Statistiek". Ois.amsterdam.nl. Consultado o 2019-03-05. 
  47. "Archived copy". Arquivado dende o orixinal o 10 de setembro de 2008. Consultado o 2008-08-29. 
  48. "Population Of Muscat". population-of.com. 
  49. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 18 de agosto de 2020. Consultado o 21 de setembro de 2019. 
  50. Statistică, Biroul Naţional de (22 de marzo de 2012). "// Comunicate de presă". www.statistica.md. 
  51. The Jerusalem Law states that "Jerusalem, complete and united, is the capital of Israel" and the city serves as the seat of the government, home to the President's residence, government offices, supreme court, and parliament. The United Nations and most countries do not accept the Jerusalem Law (see Kellerman 1993, p. 140) and maintain their embassies in other cities such as Tel Aviv, Ramat Gan, and Herzliya (see the CIA Factbook and Map of Israel) The Palestinian Authority sees East Jerusalem as the capital of a future Palestinian state and the city's final status awaits future negotiations between Israel and the Palestinian Authority (see "Negotiating Jerusalem", University of Maryland Arquivado 14 de maio de 2006 en Wayback Machine.). See Positions on Jerusalem for more information.
  52. "Population of Localities Numbering Above 1,000 Residents" (PDF). Israel Central Bureau of Statistics. 2008-12-31. Consultado o 2009-06-03. 
  53. "Archived copy" (PDF). Arquivado dende o orixinal (PDF) o 04 de xullo de 2007. Consultado o 2007-06-29. 
  54. Statistisk Sentrabyrå 2014Q4 https://www.ssb.no/statistikkbanken/selectout/ShowTable.asp?FileformatId=2&Queryfile=201532325922714528369Rd1222Kv&PLanguage=0&MainTable=Rd1222Kv&potsize=1[Ligazón morta]
  55. http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__vrm__vamuu/005_vamuu_tau_101.px/table/tableViewLayout1/?rxid=c15f3d65-7401-4057-9ae4-3454248f451c[Ligazón morta]
  56. "World cities with 400,000 to 600,000 people in 2005". mongabay.com. 
  57. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 02 de outubro de 2008. Consultado o 21 de setembro de 2019. 
  58. "Tallinna elanike arv". www.tallinn.ee. 
  59. Australian Bureau of Statistics (22 de abril de 2009). "3218.0 – Regional Population Growth, Australia, 2007–08 – Australian Capital Territory". Consultado o 2 de xaneiro de 2010. 
  60. 60,0 60,1 "World cities with 250,000 to 300,000 people in 2005". mongabay.com. 
  61. "Archived copy". Arquivado dende o orixinal o 18 de novembro de 2008. Consultado o 2009-02-18. 
  62. "The press statement of Prime Minister Ferdi Sabit Soyer on the tentative results of 2006 population and housing census (5 Maio 2006)" (PDF). devplan.org. 
  63. "World cities with 200,000 to 250,000 people in 2005". mongabay.com. 
  64. "Vermiculture for organic waste processing: mini-livestock in Rosario, Argentina". ruaf.org. 5 February 2014. Arquivado dende o orixinal o 11 de agosto de 2017. Consultado o 21 de setembro de 2019. 
  65. "Archived copy". Arquivado dende o orixinal o 01 de outubro de 2007. Consultado o 2010-02-03. 
  66. "World cities with 125,000 to 150,000 people in 2005". mongabay.com. 
  67. "Population Of Bern". population-of.com. 
  68. 68,0 68,1 "World cities with 110,000 to 125,000 people in 2005". mongabay.com. 
  69. "Archived copy". Arquivado dende o orixinal o 09 de xullo de 2007. Consultado o 2009-04-03. 
  70. "World cities with 100,000 to 110,000 people in 2005". mongabay.com. 
  71. 71,0 71,1 71,2 "World cities with 80,000 to 90,000 people in 2005". mongabay.com. 
  72. "Answers - The Most Trusted Place for Answering Life's Questions". Answers.com. 
  73. "Saint Lucia Facts - Saint Lucia Information - Saint Lucia Statistics - Saint Lucia". www.phrasebase.com. Arquivado dende o orixinal o 10 de decembro de 2008. Consultado o 21 de setembro de 2019. 
  74. Census Bureau Releases, Census 2000 Population Counts for the Commonwealth of the Northern Mariana Islands Arquivado 2010-03-27 en Wayback Machine., 3 de xullo de 2001.
  75. American Samoa at the MSN Encyclopedia. Arquivado dende o orixinal o 29 de outubro de 2009. Consultado o 21 de setembro de 2019. 
  76. "World cities with 45,000 to 50,000 people in 2005". mongabay.com. 
  77. "Burundi Annual Statistics 2017" (PDF). isteebu.bi/index.php/publications/annuaires-statistiques. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 26 de xullo de 2019. Consultado o 21 de setembro de 2019. 
  78. "World cities with 35,000 to 40,000 people in 2005". mongabay.com. 
  79. "Port Vila – Vanuatu: An Overview". zimbio.com. Arquivado dende o orixinal o 30 de xaneiro de 2020. Consultado o 21 de setembro de 2019. 
  80. "Monaco". CIA World Factbook. Arquivado dende o orixinal o 11 de marzo de 2009. Consultado o 21 de setembro de 2019. 
  81. "Kiribati". state.gov. 
  82. "Selected cities with 25,000 to 30,000 people in 2005". mongabay.com. 
  83. "Answers - The Most Trusted Place for Answering Life's Questions". Answers.com. 
  84. Palestinian Central Bureau of Statistics "Archived copy". Arquivado dende o orixinal o 04 de marzo de 2009. Consultado o 2009-04-14. 
  85. "Selected cities with 20,000 to 25,000 people in 2005". mongabay.com. 
  86. "Selected cities with 15,000 to 20,000 people in 2005". mongabay.com. 
  87. Grønlands Statistik; see especially this pdf.
  88. "Selected cities with 10,000 to 15,000 people in 2005". mongabay.com. 
  89. "Archived copy". Arquivado dende o orixinal o 01 de agosto de 2012. Consultado o 2012-03-27. 
  90. "Estimated Population by Locality 31de marzo de 2014". Government of Malta. 16 de maio de 2014. Arquivado dende o orixinal o 21 de xuño de 2015. Consultado o 21 de setembro de 2019. 
  91. "Falkland Islands Government". Arquivado dende o orixinal o 24 de outubro de 2008. Consultado o 21 de setembro de 2019. 
  92. DOO, CP Development. "and comparison". www.citycomparator.com. 
  93. "Population - Nauru - growth, annual". www.nationsencyclopedia.com. 
  94. "Archived copy". Arquivado dende o orixinal o 26 de xuño de 2010. Consultado o 2010-05-08. 
  95. "The World Factbook — Central Intelligence Agency". www.cia.gov. 

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]

Bibliografía[editar | editar a fonte]