Lista de asociacións numismáticas

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

As asociacións numismáticas están constituídas por persoas relacionadas dalgún xeito coa numismática que se agrupan para perseguiren un obxectivo común, que pode ser de tipo comercial, profesional, académico ou, simplemente, por afección.

Asociacións numismáticas galegas[editar | editar a fonte]

Dada a frecuencia coa que os afeccionados á numismática e á filatelia se asocian conxuntamente, a maioría das entidades desta listaxe están acollidas dentro da Federación Galega de Sociedades Filatélicas. Porén, exclúense da listaxe as asociacións que centren a súa actividade exclusivamente na filatelia:[1]

Lugar Entidade Ligazón
Escudo de A Guardia.svg A Guarda
  • Sociedade Filatélica e Numismática Guardesa
web
CangasDeMorrazoFlag.svg Cangas
  • Sociedade Filatélica e Numismática Canguesa
web
Bandeira de Ferrol.svg Ferrol
  • Círculo Filatélico e Numismático de Ferrol
web
Bandera de Lugo.svg Lugo
  • Asociación Numismática Val de Ariz
web
Escudo de Monforte de Lemos 2002.svg Monforte
  • Sociedade Filatélica e Numismática de Monforte
web
Escudo do concello de Noia.png Noia
  • Grupo Filatélico e Numismático de Noia
web
  • Sección Xuvenil, Filatélica e Numismática "Rosalía de castro"
web
Bandera de El Rosal (Pontevedra).svg O Rosal
  • Grupo Filatélico e Numismático Val do Rosal
web
Bandera de Ourense.svg Ourense
  • Sociedade Filatélica, Numismática e Vitolfílica Miño
web
Bandeira de Rianxo A Coruña Galiza.svg Rianxo
  • Asociación Filatélica e Numismática de Rianxo
web
Bandera de Tuy.svg Tui
  • Grupo Filatélico e Numismático de Tui
web
Vigo bandera 2.png Vigo
  • Grupo Filatélico e Numismático "El Castro"
web

Asociacións numismáticas internacionais[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
"Federación Europea de Asociacións de Numismáticos Profesionais" web
"Federación Internacional da Medalla de Arte" web
  • Gesellschaft für Internationale Geldgeschichte (GIG)
"Sociedade para a Historia Monetaria Internacional" web
"Asociación Internacional de Numismáticos Profesionais" web
  • International Bank Note Society (IBNS)
"Sociedade Internacional de Billetes" web
"Consello Internacional de Numismática" web
  • Oriental Numismatic Society (ONS)
"Sociedade de Numismática Oriental" web
  • Pacific Coast Numismatic Society (PCNS)
"Asociación Numismática da Costa do Pacífico" web
  • Pacific Northwest Numismatic Association (PNNA)
"Asociación Numismática do Pacífico Noroccidental" web
  • Sociedad Iberoamericana de Estudios Numismáticos (SIAEN)
"Sociedade Iberoamericana de Estudos Numismáticos" web
  • Société de Numismatique Asiatique (SNA)
"Sociedade Mumismática Asiática" web
  • World Internet Numismatic Society (WINS)
"Sociedade Numismática Mundial en Internet" web
  • Worldwide Bi-Metallic Collectors Club (WBCC)
"Club de Coleccionistas de Moedas Bimetálicas Mundiais" web

Asociacións numismáticas por país[editar | editar a fonte]

Inclúense na seguinte listaxe as asociacións numismáticas cuxo ámbito de actuación sexa a totalidade do seu país; exclúense, xa que logo, as pequenas entidades de carácter local ou rexional, agás aquelas que, pola súa repercusión e notoriedade, resulten relevantes no panorama numismático dos seus respectivos países.

Alemaña Alemaña[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Berufsverband des Deutschen Münzenfachhandels (BDM)
"Asociación Profesional do Comercio de Moedas de Alemaña" web
  • Deutsche Gesellschaft für Medaillenkunst (DGM)
"Sociedade Alemá da Medalla de Arte" web
  • Deutsche Numismatische Gesellschaft (DNG)
"Sociedade Alemá de Numismática" web
  • Numismatische Gesellschaft zu Berlin (NGB)
"Sociedade Numismática de Berlín" web
  • Numismatische Kommission der Länder in der Bundesrepublik Deutschland (NKLBD)
"Comisión Numismática dos Estados na República Federal Alemá" web
  • Verband der Deutschen Münzenhändler (VDDM)
"Asociación de Comerciantesde Moedas Alemáns" web

Flag of Armenia.svg Armenia[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Armenian Numismatic & Antiquities Society (ANAS).[2]
"Sociedade de Numismática e Antigüidades de Armenia" web

Flag of Argentina.svg Arxentina[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Centro Numismático Buenos Aires (CNBA).
"Centro Numismático Buenos Aires" web
  • Federación de Entidades Numismáticas y Medallísticas de Argentina (FENMA)
"Federación de Entidades Numismáticas e Medallísticas de Arxentina" web

Australia Australia[3][editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Australian Numismatic Society (ANS)
"Sociedade Numismática Australiana" web
  • Australian Society for Ancient Numismatics (ASAN)
"Sociedade Australiana para a Numismática Antiga" web
  • Numismatic Association of Australia (NAA)
"Asociación Numismática de Australia" web
  • Numismatic Association of Victoria (NAV)
"Asociación Numismática de Victoria" web
  • Numismatic Society of South Australia (NSSA)
"Sociedade Numismática de Australia Meridional" web
  • Queensland Numismatic Society Inc (QNS)
"Sociedade Numismática de Queensland" web
  • Tasmanian Numismatic Society (TNS)
"Sociedade Numismática de Tasmania" web
  • Western Australian Roman Coin Study Group (WARCSG)
"Grupo de Estudo da Moeda Romana de Australia Occidental"

Austria Austria[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Numismatische Kommission der Österreichischen Akademie der Wissenschaften (NKÖAW)
"Comisión Numismática da Academia Austríaca de Ciencias" web
  • Österreichische Numismatische Gesellschaft (ONG)
"Sociedade Numismática Austríaca" web
  • Verband Österreichischer Münzenhändler (VÖM)
"Asociación de Comerciantes de Moedas de Austria" web

Bélxica Bélxica[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Association Belgo-Luxembourgeoise de Numismates Professionnels
"Asociación Belgo-luxemburguesa de Numismáticos Profesionais"
"Sociedade Real de Numismática de Bélxica" web

Flag of Bolivia.svg Bolivia[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Sociedad Numismática de Bolivia (SNB).
"Sociedade Numismática de Bolivia" web

Flag of Brazil.svg Brasil[4][editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Associação Filatélica e Numismática de Brasília (AFNB)
"Asociación Filatélica e Numismática de Brasilia" web
  • Associação Filatélica e Numismática de Santa Catarina (AFNSC)
"Asociación Filatélica e Numismática de Santa Catarina" web
  • Associação Mineira de Numismática (AMN)
"Asociación Mineira de Numismática"
  • Associação Numismática do Pará (SNP)
"Asociación Numismática do Pará"
  • Associação Virtual Brasileira de Numismática (AVBN)
"Asociación Virtual Brasileira de Numismática" web
  • Sociedade Filatélica e Numismática de João Pessoa (SFNJP)
"Sociedade Filatélica e Numismática de João Pessoa" web
  • Sociedade Gaúcha de Numismática (SGN)
"Sociedade Gaúcha de Numismática" web
  • Sociedade Numismática Amazonense (SNA)
"Sociedade Numismática Amazonense" web
"Sociedade Numismática Brasileira" web
  • Sociedade Numismática Paranaense (SNP)
"Sociedade Numismática Paranaense" web

Flag of Canada.svg Canadá[5][editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Atlantic Provinces Numismatic Associations (APNA)
"Asociacións Numismáticas das Provincias Atlánticas" web
  • Canadian Association for Numismatic Education (CAFNE)
  • Association canadienne pour education numismatique (CAFNE)
"Asociación Canadense para a Educación Numismática" web
  • Canadian Association of Numismatic Dealers (CAND)
"Asociación Canadense de Comerciantes Numismáticos" web
  • Canadian Association of Token Collectors (CATC)
"Asociación Canadense de Coleccionistas de Fichas" web
  • Canadian Association of Wooden Money Collectors (CAWMC)
"Asociación Canadense de Coleccionistas de Diñeiro de Madeira" web
  • Canadian Errors and Varieties Numismatic Association (CEVNA)
"Asociación Numismática de Erros e Variantes do Canadá" web
  • Canadian Paper Money Society (CPMS)
"Sociedade Canadense de Billetes" web
  • Canadian Tire Coupon Collectors Club (CTCCC)
"Club de Coleccionistas de tire coupons do Canadá " web
  • Classical & Medieval Numismatic Society (CMNS)
"Sociedade de Numismática Clásica e Medieval" web
  • Medallic Art Society of Canada (MASC)
"Sociedade de Medalla Artística do Canadá" web
  • Newfoundland Numismatic Enthusiasts (NNE)
"Entusiastas Numismáticos de Terranova" web
  • Numismatic Network Canada (NNC)
"Rede Numismática do Canadá" web
  • Ontario Numismatic Association (ONA)
"Asociación Numismática de Ontario" web
"Real Asociación Numismática do Canadá" web
  • Société Numismatique de Québec (SNQ)
"Sociedade Numismática de Quebec" web
  • Canadian Numismatic Research Society (CNRS)
"Sociedade de Investigación Numismática doe Canadá" web
  • Association des Numismates Francophones du Canada (ANFC)
"Sociedade de Investigación Numismática do Canadá" web
  • Prince Edward Island Numismatic Assiciation (PEINA)
"Asociación Numismática da Illa do Príncipe Eduardo" web

Flag of Chile.svg Chile[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Asociación Numismática de Chile (ANUCH)
"Asociación Numismática de Chile " web

Flag of the People's Republic of China.svg China[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • China Numismatic Society (CNS)
"Sociedade Numismática de China" web
  • Hong Kong Numismatic Society (HKNS)
"Sociedade Numismática de Hong Kong"
  • Hong Kong Stamp and Coin Dealers Association (HKSCDA)
"Asociación de Comerciantes de Selos e Moedas de Hong Kong"
  • Macau Numismatic Society
"Sociedade Numismática de Macau"
  • Shanghai Numismatic Society
"Sociedade Numismática de Sanghai"

Flag of Colombia.svg Colombia[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Sociedad Numismática de Colombia (SNC)
"Sociedade Numismática de Colombia" web

Flag of Costa Rica.svg Costa Rica[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Asociación Numismática Costarricense (ANC)
"Asociación Numismática Costarriqueña" web

Flag of Cuba.svg Cuba[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Asociación de Numismáticos Cubanos (ANC)
"Asociación de Numismáticos Cubanos"

Dinamarca Dinamarca[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Dansk Numismatisk Forening (DNF)
"Asociación Numismática Dinamarquesa" web
  • Monthandler-Sammenslutningen af 1975
"Asociación Monthandler de 1975"

España España[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Asociacion Española de Numismáticos Profesionales (AENP)
"Asociación Española de Numismáticos Profesionais" web
"Asociación Numismática Española" web
"Sociedade Catalá de Estudos Numismáticos" web

Estados Unidos de América Estados Unidos[6][editar | editar a fonte]

Ámbito federal[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • American Israel Numismatic Association
"Asociación Estadounidense de Numismática de Israel" web
  • American Numismatic Association (ANA)
"Asociación Numismática Estadounidense" web
"Sociedade Numismática Estadounidense" web
  • Ancient Coin Collectors Guild (ACCG)
"Gremio de Coleccionistas de Moedas Antigas" web
  • Cuban Numismatic Association of America (CNAA)
"Asociación Numismática Cubana dos Estados Unidos" web
  • Numismatic Literary Guild (NLG)
"Gremio Literario Numismático" web
  • Polish American Numismatic Society (PANS)
"Sociedade Numismática Polaco-Estadounidense" web
  • Professional Currency Dealers Association (PCDA)
"Asociación Profesional de Comerciantes de Moeda" web
  • Society of Paper Money Collectors (SPMC).
"Sociedade de Coleccionistas de Billetes" web
  • Civil War Token Society (CWTS)
"Sociedade de Fichas da Guerra Civil" web
  • John Reich Collectors Society (JRCS)
"Sociedade de Coleccionistas John Reich" web
  • Liberty Seated Collectors Club (LSCC)
"Club de Coleccionistas de Liberty Seated" web
  • Numismatic Bibliomania Society (NBS)
"Sociedade de Bibliomanía Numismática" web
  • United States Mexican Numismatic Association (USMNA)
"Asociación Numismática Mexicana dos Estados Unidos" web

Ámbito estatal[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Alabama Numismatic Society (ANS)
"Sociedade Numismática de Alabama" web
  • Central States Numismatic Society (CSNS)
"Sociedade Numismática dos Estados Centrais" web
  • Numismatic & Antiquarian Society of Philadelphia
"Sociedade Numismática e Anticuaria de Filadelfia" web
  • Ohio State Numismatic Association (OSNA)
"Asociación Numismática do Estado de Ohio" web
  • Oklahoma Numismatic Association (ONA)
"Asociación Numismática de Oklahoma" web
  • Michigan State Numismatic Society (MSNS)
"Sociedade Numismática do Estado de Míchigan" web
  • Florida United Numismatists (FUN)
"Numismáticos Unidos de Florida" web
  • California State Numismatic Association (CSNA)
"Asociación Numismática do Estado de California" web
  • Pennsylvania Association of Numismatists (PAN)
"Asociación de Numismáticos de Pensilvania" web
  • Texas Numismatic Association (TNA)
"Asociación Numismática de texas" web
  • Ancient Numismatic Society of Washington (ANSW)
"Sociedade de Numismática Antiga de Washington" web
  • Tennessee State Numismatic Society (TSNS)
"Sociedade Numismática do Estado de Tennessee" web
  • Garden State Numismatic Association (GSNA)
"Asociación Numismática do Estado de Nova Jersey" web
  • Maryland State Numismatic Association (MSNA)
"Asociación Numismática do Estado de Maryland" web
  • Hawaii State Numismatic Association (HSNA)
"Asociación Numismática do Estado de Hawai" web
  • Indiana State Numismatic Association (ISNA)
"Asociación Numismática do Estado de Indiana" web
  • Louisville and Kentucky State Numismatic Association (LKSNA)
"Asociación Numismática de Louisville e o Estado de Kentucky" web
  • Georgia Numismatic Association (GNA)
"Asociación Numismática de Xeorxia" web
  • Iowa Numismatic association (INA)
"Asociación Numismática de Iowa" web
  • Illinois Numismatic Association (ILNA)
"Asociación Numismática de Illinois" web
  • Kansas Numismatic Association (KNS)
"Asociación Numismática de Kansas" web
  • Missouri Numismatic Society (MNS)
"Sociedade Numismática de Missouri" web
  • Numismatists of Wisconsin (NOW)
"Numismáticos de Wisconsin" web
  • North Carolina Numismatic Association (NCNA)
"Asociación Numismática de Carolina do Norte" web
  • Pacific Northwest Numismatic Association (PNNA)
"Asociación Numismática do Pacífico Noroccidental" web
  • South Carolina Numismatic Association (SCNA)
"Asociación Numismática de Carolina do Sur" web
  • Virginia Numismatic Association (VNA)
"Asociación Numismática de Virxinia" web

Flag of the Philippines.svg Filipinas[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Philippine Numismatic & Antiquarian Society (PNAS)
"Sociedade Numismática e Anticuaria Filipina" web

Finlandia Finlandia[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Suomen Numismaatikkoliitto ry (SN)
"Sociedade Numismática Finlandesa" web

Flag of France.svg Francia[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Fédération Française des Associations Numismatiques (FFAN)
"Federación Francesa de Asociacións Numismáticas" web
"Sociedade Francesa de Numismática" web
  • Société d'Études Numismatiques et Archéologiques
"Sociedade de Estudos Numismáticos e Arqueolóxicos" web
  • Syndicat National des Experts Numismates et Numismates Professionnels (SNENNP)
"Sindicato Nacional de Expertos Numismáticos e Numismáticos Profesionais" web

Grecia Grecia[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Hellenic Numismatic Society (HNS)
"Sociedade Numismática Helénica"

Flag of Guatemala.svg Guatemala[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Asociación Numismática de Guatemala (ANG)
"Asociación Numismática de Guatemala " web

Flag of Haiti.svg Haití[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Société Haïtienne de Numismatique (SHN)
"Sociedade Haitiana de Numismática" web

Flag of Honduras.svg Honduras[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Asociación Numismática de Honduras (ANH)
"Asociación Numismática de Honduras" web

India India[7][editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Karnataka Numismatic Society (KNS)
"Sociedade Numismática de Karnataka" web
  • Kerala Numismatic Society (KNS)
"Sociedade Numismática de Kerala" web
  • Mumbai Coin Society (MCS)
"Sociedade de Moedas de Bombai" web
  • Numismatic Society of Calcutta (NSC)
"Sociedade Numismática de Calcuta" web
  • Numismatic Society of India (NSI)
"Sociedade Numismática da India" web
  • South Indian Numismatic Society (SINS)
"Socioedade Numismática da India Meridional"

Irlanda Irlanda[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Cumann Moneolaíochta na hÉireann (CME)
  • Numismatic Society of Ireland (SNI)
"Sociedade Numismática de Irlanda" web

Flag of Israel.svg Israel[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • החברה הנומיסמטית בישראל
  • Israel Numismatic Society (INS)
"Sociedade Nunmismática de Israel" web

Italia Italia[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Instituto Italiano di Numismatica (IIN)
"Instituto Italiano de Numismática" web
"Sociedade Numismática Italiana" web
  • Numismatici Italiani Professionisti (NIP)
"Numismáticos Italianos Profesionais" web

Kuwait Kuwait[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Kuwait Philatelic & Numismatic Society (KPNS)
"Sociedade Filatélica e Numismática Kuwaití"

Flag of Malaysia.svg Malaisia[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Malaysia Numismatic Society (MNS)
"Sociedade Numismática de malaisia" web

Marrocos Marrocos[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Amicale Philatélique et Numismatique de Rabat (APNR)
"Círculo Filatélico e Numismático de Rabat" web
  • Association Philatélique et Numismatique De Marrakech (APNM)
"Asociación Filatélica e Numismática de Marrakech" web

Flag of Mexico.svg México[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Sociedad Numismática de México (SNM)
"Sociedade Numismática de México" web

Mónaco Mónaco[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Association Numismatiqque de Monaco (ANM)
"Asociación Numismática de Mónaco" web

Flag of Nepal (with spacing, aspect ratio 4-3).svg Nepal[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Nepal Numismatic Society
"Sociedade Numismática de Nepal" web

Noruega Noruega[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Norks Numismatisk Forening (NNF)
"Sociedade Numismática Norueguesa" web

Nova Zelandia Nova Zelandia[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
"Real Sociedade Numismática de Nova Zelandia" web

Países Baixos Países Baixos[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde (KNGMP)
"Real Sociedade de Moedas e Medallas dos Países Baixos" web
  • Nederlandse Vereniging van Munthandelaren (NVMH)
"Asociación Holandesa de Comerciantes de Moeda" web

Flag of Paraguay.svg Paraguai[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Asociación de Coleccionistas Numismáticos de Paraguay (ACONUPA)
"Asociación de Coleccionistas Numismáticos de paraguai" web

Flag of Panama.svg Panamá[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Asociación Numismática de Panamá (ANP)
"Asociación Numismática de Panamá" web

Flag of Peru.svg Perú[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Sociedad Numismática del Perú (SNP)
"Sociedade Numismática de Perú" web

Polonia Polonia[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Polskie Towarzystwo Numizmatyczne (PTN)
"Sociedade Numismática Polaca" web

Portugal Portugal[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Associação Numismática de Portugal (ANP)
"Asociación Numismática de Portugal" web
"Sociedade Portuguesa de Numismática" web

Flag of Puerto Rico.svg Porto Rico[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Sociedad Numismática de Puerto Rico (SNPR)
"Sociedade Numismática de Porto Rico" web

Reino Unido Reino Unido[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • British Art Medal Society (BAMS)
"Sociedade Británica da Medalla Artística" web
  • British Association of Numismatic Societies (BANS)
"Asociación Británica de Sociedades Numismáticas" web
"Sociedade Numismática Británica" web
  • British Numismatic Trade Association (BNTA)
"Asociación Británica de Comercio Numismático" web
  • Money and Medals Network (MMN)
"Rede de Moedas e Medallas" web
"Real Sociedade Numismática" web

Flag of the Dominican Republic.svg República Dominicana[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Sociedad Numismática Dominicana (SND)
"Sociedade Numismática Dominicana" web

Romanía Romanía[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
"Sociedade Numismática Romanesa" web

Rusia Rusia[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Московское Нумизматическое Общество (МНО)
"Sociedade Numismática de Moscova" web

Flag of El Salvador.svg O Salvador[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Asociación Numismática Salvadoreña (ANS)
"Asociación Numismática Salvadoreña" web

Sudáfrica Suráfrica[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • South African Association of Numismatic Dealers (SAAND)
"Asociación Surafricana de Comerciantes Numismáticos" web

Suecia Suecia[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Svenska Numismatiska Föreningen (SNF)
"Sociedade Numismática Sueca" web
  • Sveriges Mynthandlares Förening (SMF)
"Asociación de Comerciantes de Moedas de Suecia" web

Suíza Suíza[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
"Sociedade Suíza de Numismática" web
  • Verband Schweizer Berufsnumismatiker (VSB)
"Asociación de Numismáticos Profesionais Suízos" web

Flag of Thailand.svg Tailandia[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Numismatic Association of Thailand
"Asociación Numismática de Tailandia" web

Ucraína Ucraína[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Ukrainian Philatelic and Numismatic Society (UPNS)
"Sociedade Filatélica e Numismática Ucraína" web

Flag of Uruguay.svg Uruguai[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Instituto Uruguayo de numismática (IUN)
"Instituto Uruguaio de numismática" http://www.iunuy.org web]

Flag of Venezuela.svg Venezuela[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Sociedad Numismática Venezolana (SNV)
"Sociedade Numismática Venezolana" web

Flag of Vietnam.svg Vietnam[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • CLB SƯU TẦM & NGHIÊN CỨU ĐỒNG TIỀN VIỆT NAM
"Club Numismático Vietnamita" web

Flag of Japan.svg Xapón[editar | editar a fonte]

Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  • Japanese Numismatic Association (JNA)
"Asociación Numismática do Xapón"
  • Japan Numismatic Dealers' Association (JNDA)
"Asociación de Comerciantes Numismáticos do Xapón" web

Notas[editar | editar a fonte]

  1. "Sociedades". En Federación Galega de Sociedades Filatélicas.
  2. Ten a súa sede nos EEUU.
  3. Debido á grande extensión de Australia, inclúense tamén as entidades que teñan como ámbito de actuación os estados que a compoñen.
  4. Debido á grande extensión de Brasil, inclúense tamén as entidades que teñan como ámbito de actuación os estados que o compoñen.
  5. Debido á grande extensión do Canadá, inclúense tamén as asociacións que teñan como ámbito de actuación nas entidades federais que o compoñen.
  6. Debido á grande extensión dos Estados Unidos, inclúense tamén as entidades que teñan como ámbito de actuación cada un dos seus estados.
  7. Debido á grande extensión da India, inclúense tamén as entidades que teñan como ámbito de actuación algunhas das súas principais cidades.