Lista dos cráteres de Venus

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é a lista dos nomes do cráteres de Venus. Tódolos nomes de accidentes xeolóxicos excepto os Maxwell Montes, Alpha Regio e Beta Regio, son nomes de mulleres famosas ou nomes de pila femininos.

Dirección do incremento da lonxitude: leste. Latitude positiva: norte. Latitude negativa: sur.


Índice: A B C D E F G H I J K L M N Ñ O P Q R S T U V W X Y Z

A[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Abigail -52,2 111,2 18,4 Nome de pila hebreo.
Abika -52,5 104,4 14,5 Nome de pila Mari.
Abington -47,8 277,7 21,7 Frances Abington, actriz británica.
Abra 6,2 97,4 7,2 Nome de pila Ewe.
Adaiah -47,3 253,4 18 Nome de pila hebreo.
Adamson -14,8 29,6 27,2 Joy Adamson, naturalista austríaca.
Addams -56,2 98,9 87 Jane Addams, reformista social americana.
Adivar 8,9 76,2 30,3 Halide Edip Adivar, novelista turca.
Adzoba 12,8 117 10 Nome de pila Ewe.
Aethelflaed -18,2 196,6 20 Ethelfleda de Wessex, que acabaría sendo raíña de Mercia.
Afiba -47,1 102,7 9,5 Nome de pila Ewe.
Afiruwa 4,3 3,8 5,2 Nome de pila 'Hausa'.
Aftenia 50 324 7 Nome de pila moldavo.
Afua 15,5 124 10 Nome de pila 'akán'.
Aglaonice -26,4 339,9 63,7 Aglaonice, astrónoma da Grecia antiga.
Agnesi -39,4 37,7 42,4 Maria Agnesi, matemática italiana.
Agoe 13,1 4,3 6,3 Nome de pila Ewe.
Agrippina -33,2 65,7 38,6 Agripina a maior, emperatriz romana.
Ahava 53,6 187,3 10,4 Nome de pila hebreo.
Aigul 38,2 280,4 6 Nome de pila camulco.
Ailar -15,8 68,4 8,2 Nome de pila turco.
Aimee 16,1 127,2 17 Nome de pila francés.
Aisha 39,3 53,3 10,6 Nome de pila árabe.
Aita 8,9 270,7 14 Nome de pila estoniano.
Akeley 8 244,5 23,4 Delia Akeley, exploradora americana.
Akhmatova 61,3 307,9 41,4 Anna Akhmatova, poeta rusa.
Akiko 30,6 187,3 17,4 Yosano Akiko, poeta xaponesa.
Akosua -58,6 18,1 6,2 Nome de pila akán.
Aksentyeva -42 271,9 42,5 Zinaida Aksentyeva, astrónoma rusa.
Akuba 9,6 23 5,5 Nome de pila 'Ewe'.
Al-Taymuriyya 32,9 336,1 19 Ayesha Al-Taymuriyya, escritora exipcia.
Alcott -59,5 354,4 66 Louisa May Alcott, escritora americana.
Alima -46 229,2 10,3 Nome de pila árabe.
Alimat -29,5 205,9 13,5 Nome de pila osetio.
Alina 8,3 267,78 3,7 Diminutivo do nome de pila francés Adeline/Adelaide.
Alison -4 165,6 14,4 Nome de pila irlandés.
Alma -2,4 228,8 16,8 Nome de pila casaco.
Almeida 46,6 123,3 15,5 Nome de pila portugués.
Altana 1,4 69,9 6 Nome de pila camulco.
Amalasuntha -11,5 342,4 15,4 Amalasunta, raíña ostrogoda.
Amanda -29,2 94,5 12,5 Nome de pila latino.
Amaya 11,3 89,4 34,5 Carmen Amaya, bailarina española.
Amelia 8,57 280,45 3,3 Nome de pila latino.
Amenardes 15 54,3 27,9 Amenardes, princesa exipcia.
Aminata 6,6 25,2 9,7 Nome de pila mandingo.
Anaxandra 44,2 162,3 20,4 Anaxandra, artista da Grecia antiga.
Andami -17,5 26,5 28,9 Azar Andami, física e investigadora iraní.
Andreianova -3 68,8 66,1 Elena Andreianova, bailarina rusa.
Anicia -26,3 31,3 38,2 Anicia, física e poeta da Grecia antiga.
Annia Faustina 22,1 4,7 23,4 Faustina a menor, emperatriz romana.
Antonina 28,1 106,8 13,8 Nome de pila ruso.
Anush 14,9 86,5 12,7 Nome de pila armenio e persa.
Anya 39,5 297,8 18,1 Nome de pila ruso.
Ariadne 43,9 360 23,6 Nome de pila grego.
Asmik 3,9 166,4 19,5 Nome de pila armenio.
Astrid -21,4 335,2 10,5 Nome de pila escandinavo.
Audrey 23,8 348,1 15,2 Nome de pila inglés.
Aurelia 20,3 331,8 31,1 Aurelia, nai de Xulio César.
Austen -25 168,4 45,1 Jane Austen, novelista británica.
Avene 40,4 149,4 10 Nome de pila akan.
Avviyar -18 353,7 20,6 Avviyar, novelista támil.
Ayana -29,2 175,5 13,8 Nome de pila altai.
Ayashe 22,7 31,4 6,7 Nome de pila 'Hausa'.
Ayisatu 34,6 5,5 7 Nome de pila 'Fula'.

B[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Bachira 26,5 10 7,3 Nome de pila alxerino.
Badarzewska -22,6 137,2 29,6 Tekla Badarzewska-Baranowska, compositora polaca.
Bahriyat 50,3 357,5 5 Nome de pila cumuco.
Baker 62,5 40,3 109 Josephine Baker, bailarina americana .
Bakisat 26 356,8 7,4 Nome de pila checheno.
Balch 29,9 282,9 40 Emily Balch, economista americana.
Ban Zhao 17,1 147 39 Ban Zhao, historiadora china.
Baranamtarra 17,9 267,8 25,5 Baranamtarra, raíña da antiga Mesopotamia.
Barauka 10,6 346,3 12,9 Nome de pila 'hausa'.
Barrera 16,6 109,4 27 Olivia Barrera, escritora española de temas médicos.
Barrymore -52,3 195,7 56,6 Ethel Barrymore, actriz americana.
Barsova 61,3 223 76 Valeria Barsova, cantante soviética.
Barto 45,3 146,3 48 Agniya Barto, poetisa soviética.
Barton 27,4 337,5 52,2 Clara Barton, fundadora da Cruz Vermella Americana.
Bascom -10,4 302,2 34,6 Florence Bascom, xeóloga americana.
Bashkirtseff 14,7 194 36,2 Marie Bashkirtseff, pintora e columnista rusa.
Bassi -19 64,6 31 Laura Bassi, física italiana.
Bathsheba -15,1 49,5 32,3 Bathsheba, raíña hebrea.
Batten 15,2 217,4 65 Jean Batten, piloto de aviación neozelandesa.
Batya 72,7 235,4 9,3 Nome de pila hebreo.
Beecher 13 253,4 40,4 Catharine Beecher, escritora americana.
Behn -32,4 142 25,4 Aphra Behn, escritora británica.
Bender -13 327,4 39,8 Heidi Julia Bender, artista e escritora infantil americana.
Berggolts -63,5 53 29,5 Olga Berggolts, poetisa rusa.
Bernadette -46,6 285,6 12,8 Nome de pila francés.
Bernhardt 31,6 84,4 25,3 Sarah Bernhardt, actriz francesa.
Bernice -40,7 14,8 12,6 Nome de pila grego.
Berta 62 322 20 Nome de pila finés.
Bette -24,6 347,9 7,2 Nome de pila alemán.
Bickerdyke -82 171,3 36,3 Mary Bickerdyke, enfermeira americana.
Bineta 57,3 144,1 10,7 Nome de pila mandingo.
Birute 36,1 32 22,3 Nome de pila lituano.
Blackburne 11 183,9 30,5 Anna Blackburne, bióloga británica.
Blanche -9,3 157 12,3 Nome de pila francés.
Blixen -60,1 145,7 20,8 Karen Blixen, escritora danesa.
Bly 37.7 305.5 18.7 Nellie Bly, xornalista americana.
Boivin 4,3 299,5 20,4 Marie Boivin, investigadora médica francesa.
Boleyn 24,4 220,1 70,4 Ana Bolena, raíña inglesa.
Bonnevie -36,1 127 92,2 Kristine Bonnevie, bióloga noruega.
Bonnin -6,3 117,6 28,5 Gertrude Bonnin, coñecida tamén coma Zitkala-Sa, reformista social lakota.
Boulanger -26,6 99,2 71,5 Nadia Boulanger, pianista francesa.
Bourke-White 21,2 147,9 33,6 Margaret Bourke-White, foto-xornalista americana.
Boyd -39,4 221,4 22 Louise Boyd, exploradora americana
Boye -9,6 292,3 28 Karin Boye, escritora sueca.
Bradstreet 16,5 47,7 36 Anne Bradstreet, poetisa americana.
Bridgit -45,3 348,9 10 Nome de pila irlandés.
Brooke 48,4 296,6 22,9 Frances Brooke; novelista inglesa.
Browning 28,3 4,9 23,4 Elizabeth Browning; poetisa británica.
Bryce -62,5 197 23,9 Lucy Bryce; pioneira australiana no campo da medicina.
Buck -5,7 349,6 21,8 Pearl S. Buck; escritora americana.
Budevska 0,5 143,2 18 Adriana Budevska; actriz búlgara .
Bugoslavskaya -23 300,4 29,9 Yevgenia Bugoslavskaya; astrónoma soviética.

C[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Caccini 17,4 170,4 38,1 Francesca Caccini, compositora italiana.
Caitlin -65,3 12 14,7 Nome de pila irlandés.
Caiwenji -12,4 287,6 22,6 Cai Wenji, poetisa china.
Caldwell 23,6 112,4 51 Taylor Caldwell, novelista americana.
Callas 2,4 27 33,8 Maria Callas, cantante americana.
Callirhoe 21,2 140,7 33,8 Callirhoe, escultora grega.
Caroline 6,9 306,3 18 Nome de pila francés.
Carr -24 295,7 31,9 Emily Carr, artista canadense.
Carreno -3,9 16,1 57 Teresa Carreno, pianista venezolana.
Carson -24,2 344,1 38,8 Rachel Carson, bióloga americana.
Carter 5,3 67,3 17,5 Maybelle Carter, cantante americana.
Castro 3,4 233,9 22,9 Rosalía de Castro, poetisa galega.
Cather 47,1 107 24,6 Willa Cather, novelista americana.
Centlivre 19,1 290,4 28,8 Susannah Centlivre, actriz inglesa.
Chapelle 6,4 103,8 22 Georgette Chapelle, xornalista americana.
Chechek -2,6 272,3 7,2 Nome de pila tuvan.
Chiyojo -47,8 95,7 40,2 Chiyojo, poetisa xaponesa.
Chloe -7,4 98,6 18,6 Nome de pila grego.
Cholpon 40 290 6,3 Nome de pila kirguiz.
Christie 28,3 72,7 23,3 Agatha Christie, escritora inglesa.
Chubado 45,3 5,6 7 Nome de pila 'Fula'.
Clara -37,5 235,3 3,2 Nome de pila latino.
Clementina 35,9 208,6 4 Nome de pila portugués derivada da forma Clementine, que é un nome de pila francés.
Cleopatra 65,8 7,1 105 Cleopatra, raíña exipcia.
Cline -21,8 317,1 38 Patsy Cline, cantante americana.
Clio 6,3 333,5 11,4 Nome de pila grego.
Cochran 51,9 143,4 100 Jacqueline Cochran, aviadora americana.
Cohn -33,3 208,1 18,3 Carola Cohn, artista australiana.
Colleen -60,8 162,2 13,5 Nome de pila irlandés.
Comnena 1,2 343,7 19,5 Anna Comnena, princesa e escritora do Imperio bizantino.
Conway 48,3 39 49,3 Lady Anne Finch Conway, científica naturalista inglesa.
Cori 25,4 72,9 56,1 Gerty Cori, bioquímica checa.
Corinna 22,9 40,6 19,2 Corinna, poetisa grega.
Corpman 0,3 151,8 46 Elizabeth Koopman Hevelius, astrónoma.
Cortese -11,4 218,4 27,7 Isabella Cortese, física italiana.
Cotton 70,8 300,2 48,1 Egenni Cotton, física francesa.
Cunitz 14,5 350,9 48,6 Maria Cunitz, astrónoma de Silesia.
Cynthia -16,7 347,5 15,9 Nome de pila grego.

D[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
d'Este -34,3 238,9 21,6 Isabella d'Este, muller da nobreza italiana.
Dado -13,9 87,6 11,2 Nome de pila 'Fula'.
Dafina 28,6 244,1 5,5 Nome de pila albanés
Danilova -26,4 337,2 48,8 Alexandra Danilova, bailarina do ballet ruso.
Danute -63,5 56,5 12,3 Nome de pila lituano.
Daphne 41,3 280,4 15,5 Nome de pila grego.
Darline -19,3 232,6 13 Nome de pila anglo-saxón.
Dashkova 78,2 306,5 45,1 Yekatrina Dashkova, filóloga rusa.
Datsolalee 38,3 171,8 17,5 Datsolalee, artista Washoe.
de Ayala 12,4 31,9 19 Josefa de Ayala, pintora española.
de Beausoleil -5 102,8 28,2 Martine de Beausoleil, investigadora francesa no ámbito das ciencias da 'Terra'.
de Beauvoir 2 96,1 52,5 Simone de Beauvoir, escritora francesa.
de Lalande 20,5 355 21,3 Marie-Jeanne de Lalande, astrónoma francesa.
de Staël 37,4 324,3 25 Germaine de Staël, escritora francesa.
De Witt -6,5 275,6 20,7 Lydia De Witt, patóloga americana.
Deborah -37,3 10,6 9,7 Nome de pila hebreo.
Defa 32,2 11,3 8,5 Nome de pila 'Fula'.
Degu 27,3 289,9 5,5 Nome de pila 'adigés'.
Deken 47,1 288,5 48 Agatha Deken, novelista neerlandesa.
Deledda 76 127,5 32 Grazia Deledda, novelista italiana.
Delilah -57,9 250,2 18,5 Nome de pila hebreo.
Deloria -32 97,1 31,.9 Ella Deloria, antropóloga Sioux.
Dena -20,7 338,7 2,4 Nome de pila lituano.
Denise -14,4 94,7 2 Nome de pila grego.
Devorah -22,5 343,4 4,8 Nome de pila hebreo.
Devorguilla 15,3 4 22,9 Devorguilla, heroína irlandesa.
Dheepa -21,6 176,3 4,7 Nome de pila hindú.
Dickinson 74,6 177,2 67,5 Emily Dickinson, poetisa americana.
Dinah -62,9 37,1 15,6 Nome de pila hebreo.
Dix -37 329 63,3 Dorothea Dix, activista social americana.
Dolores 51,4 201,6 12,6 Nome de pila español.
Domnika 18,4 294,3 6,7 Nome de pila moldavo.
Doris 2,3 90 14,5 Nome de pila de procedencia grega.
Dorothy -35,4 11,3 8,4 Nome de pila grego.
du Chatelet 21,5 165 18,5 Émilie du Châtelet; física e matemática francesa.
Duncan 68,1 291,7 40,3 Isadora Duncan; bailarina americana.
Dunghe -56,2 295,3 5,5 Nome de pila camulco.
Durant -62,3 227,7 21,1 Ariel Durant; escritora americana.
Duse -82,5 358 30,4 Eleonora Duse; actriz italiana.
Dyasya 5,1 297,6 7,8 Nome de pila 'Nganasan' (lingua samoieda).

E[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Edgeworth 32,2 22,8 29 Maria Edgeworth, escritora irlandesa.
Edinger -68,8 208,5 33,3 Tilly Edinger; xeóloga americana (1897–1967).
Efimova 81 223 26,5 Nina Simonovich-Efimova; pintora e deseñadora de monicreques soviética (1877–1948).
Eila -75 94,6 9,5 Nome de pila finés.
Eileen -22,8 232,7 16,1 Nome de pila irlandés.
Eini -41.6 96.4 5.9 Nome de pila finés.
Elena -18.3 73.4 17.6 Nome de pila italiano.
Elenora 47,1 6,9 4,5 Nome de pila xermano (variante de Eleanor).
Elizabeth 59,1 215,4 10,5 Nome de pila hebreo.
Ellen -22,8 281,3 14,6 Nome de pila xermano.
Elma -10,1 91,1 10,2 Nome de pila finés.
Elza -34,4 275,9 18 Nome de pila letón.
Emilia -26,5 88,2 12,5 Nome de pila sueco.
Emma -13,7 302,3 11,8 Nome de pila alemán.
Enid 16,4 352,1 9,2 Nome de pila celta.
Erika 72 175,4 10,5 Nome de pila húngaro e alemán.
Erin -47 184,8 13,6 Nome de pila irlandés.
Erinna -78 309,1 33,8 Erinna.
Erkeley 43,9 103,3 8 Nome de pila 'Altai'.
Ermolova 60,3 154,4 60,9 Maria Yermolova, actriz rusa (1853–1928)
Erxleben -50,9 39,4 31,6 Dorothea Christiane Erxleben, primeira muller co título de médico en Alemaña (1715–1762).
Escoda 18,2 149,5 19,6 Josefa Llanes Escoda.
Esmeralda 64,4 104,5 9,8 Nome de pila xitano.
Estelle 1,1 93,7 18,8 Nome de pila procedente do latín.
Esterica 36,8 3,6 3,6 Nome de pila romanés.
Esther 19,4 21,8 17,6 Nome de pila procedente do persa.
Eudocia -59,1 202 27,5 Aelia Eudocia.
Eugenia 80,6 105,4 6 Nome de pila grego.
Evangeline 69,6 221,9 16 Nome de pila procedente do grego.
Evelyn -61,2 212,3 18 Nome de pila celta.
Evika -5,1 31,4 20,.3 Nome de pila tártaro.
Ezraela 57 186,8 7,8 Nome de pila hebreo.

F[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Faiga 4,9 170,9 9,6 Nome de pila anglo-saxón.
Faina 71,1 100,7 10 Nome de pila turco.
Farida 4,8 39 18 Nome de pila musulmán procedente do árabe.
Fátima -17,8 31,9 14,5 Nome de pila árabe.
Faufau 18,8 8,3 7,8 Nome de pila polinesio.
Fava -0,7 87,4 9,7 Nome de pila procedente do Kirguizistán.
Fazu 32,4 106 6,1 Nome de pila procedente de Daguestán.
Fedorets 59,7 65,6 57,6 Velentina Fedorets; astrónoma soviética (1923–1976)
Felicia -19,8 226,5 11,5 Nome de pila procedente do latín.
Ferber 26,4 12,9 23,1 Edna Ferber.
Fernández 76,2 17,2 23,7 M. A. Fernández; actriz española do século XIX.
Ferrier 15,7 111,3 29,1 Kathleen Ferrier.
Feruk -64 107,6 8,3 Nome de pila 'Nivkhi' (Illa Sakhalin).
Festa 11,5 27,2 35,3 Pintora italiana.
Fiona 5 166.6 3.5 Nome de pila celta.
Firuza 51,8 108 6 Nome de pila persa.
Flagstad -54,3 18,9 39,2 Kirsten Flagstad.
Florence -15,2 85 10,5 Nome de pila inglés.
Flutra -68,4 112 6 Nome de pila albanés.
Fossey 2 188,7 30,4 Dian Fossey.
Fouquet -15,1 203,5 47,8 Marie Fouquet; escritora francesa sobre temas médicos (século XVII).
Francesca -28 57,7 17 Nome de pila italiano.
Frank -13, 12,9 22,7 Anne Frank.
Fredegonde -50,5 93,3 25,2 Fredegund; raíña franca (d. DC 597)
Frida 68,2 55,6 21,6 Nome de pila sueco.
Frosya 29,5 113,4 9,8 Nome de pila ruso.
Fukiko -23,1 105,8 13,9 Nome de pila xaponés.

G[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Gabriela -17,8 240,4 17,5 Nome de pila hebreo.
Gahano -80,2 77,4 4,5 Nome de pila de Seneca (non confundir co autor latino, Séneca).
Gail -16,1 97,5 10 Nome de pila hebreo.
Galina 47,6 307,1 16,8 Nome de pila búlgaro.
Galindo -23,3 258,8 23,8 Beatriz Galindo, humanista e escritora española (1465–1534).
Gautier 26,3 42,8 59,3 Judith Gautier, poetisa e novelista francesa.
Gaze 17,9 240,2 33,3 Vera Gaze; astrónoma persa (1899–1954)
Gentileschi 45,2 260,6 20,5 Artemisia Gentileschi, pintora italiana.
Georgina -20,4 58,8 5,9 Nome de pila grego.
Germain -37,9 63,7 35,5 Sophie Germain.
Giliani -72,9 142,1 19,9 Alessandra Giliani; anatomista italiana (1307–1326).
Gillian -15,2 50,1 14,7 Nome de pila procedente do latín.
Gilmore -6,7 132,8 21,3 Mary Gilmore.
Gina 78,1 76,5 14,6 Nome de pila italiano.
Giselle -11,8 298 10,4 Nome de pila francés.
Glaspell -58,4 269,6 26,3 Susan Glaspell.
Gloria 68,5 94,2 20,7 Nome de pila portugués.
Godiva -56,1 251,6 30,7 Lady Godiva; (Godgifu) muller nobre de Mercia (c. 1040-1085).
Goeppert-Mayer 59,7 26,8 33,5 Maria Goeppert-Mayer.
Golubkina 60,3 286,5 28,4 Anna Golubkina, escultora soviética (1864–1927)
Goncharova -63 97,7 30,3 Natalia Goncharova.
Grace -13,8 268,9 19 Nome de pila procedente do grego.
Gražina 72,4 337,5 16,5 Nome de pila lituano.
Greenaway 22,9 145,1 93 Kate Greenaway.
Gregory 7,1 95,8 18 Isabella Augusta Gregory.
Gretchen -59,7 212,3 20,8 Nome de pila alemán.
Grey -52,4 329,4 50 Lady Jane Grey.
Grimke 17,2 215,3 34,8 Sarah Grimké.
Guan Daosheng -61,1 181,8 43,6 Guan Daosheng, pintora, calígrafa e poetisa china (1262–1319).
Gudrun 10,6 326,4 13,3 Nome de pila noruego.
Guilbert -58 13,6 25,5 Yvette Guilbert.
Gulchatay 20,5 295,5 9 Nome de pila árabe.
Gulnara -23,7 174 5
Guzel -57,6 298,7 7,3 Nome de pila turco.
Gwynn 9,7 37,2 32 Nell Gwyn.

H[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Hadisha -39 97,2 8,9 Nome de pila casaco.
Halima 28,5 14,6 8,9 Nome de pila 'Hausa'.
Halle -19,8 145,5 21,5 Wilhelmina Halle; violinista austríaca (1839–1911).
Hamuda 62,9 2,5 15,8 Nome de pila hebreo.
Hanka -27,3 114,3 5 Nome de pila checo.
Hannah 17,9 102,6 19,8 Nome de pila procedente do hebreo.
Hansberry -22,7 324,1 26,6 Lorraine Hansberry; dramaturga americana (1930–1965).
Hapei 66,1 178 4,2 Nome de pila cheién.
Hayashi 53,8 243,9 43,1 Hayashi Fumiko; escritora xaponesa (1903–1951).
Heather -6,8 334,1 11,5 Nome de pila inglés.
Heidi 23,6 350,1 15,2 Nome de pila derivado de Hester.
Helga -10,4 116,7 8,8 Nome de pila noruego.
Hellman 4,7 356,3 34,7 Lillian Hellman; dramaturga americana (1905–1984).
Heloise 40 51,9 38 Heloise; física francesa, abadesa e fundadora dun hospital (c. 1098-1164).
Helvi 12,4 82,7 12,2 Nome de pila estoniano.
Henie -51,9 146 70,4 Sonja Henie; patinadora noruega (1912–1969).
Hepworth 5,1 94,7 62,6 Barbara Hepworth; escultora inglesa (1903–1975).
Higgins 8,1 241,3 40 Marguerite Higgins; xornalista americana (1920–1966).
Hilkka -69 72 10,3 Nome de pila finés.
Himiko 19 124.3 36.6 Himiko; raíña xaponesa (século IV).
Hiriata 15.3 23.5 5 Nome de pila polinesio.
Hiromi 35,2 287,3 6 Nome de pila xaponés.
Holiday -46,7 12,8 27,7 Billie; cantante americana (1915–1959).
Horner 23,4 97,7 25,2 Mary Horner; naturalista e xeóloga inglesa (século XIX).
Howe -45,7 174,8 38,6 Julia Howe; biógrafa e poetisa americana (1819–1910).
Hsueh T'ao -52,6 13,8 21 Hsueh T'ao; artista e poetisa chinesa (c. AD 760).
Hua Mulan 86,8 337,7 24 Hua Mulan; guerreira china (c. AD 590).
Huang Daopo -54,2 165,3 29,1 Huang Daopo; enxeñeira china.
Huarei 15 32,3 8,5 Nome de pila polinesio.
Hull 59,4 263,6 47,3 Peggy Hull; corresponsal de guerra americana (1889–1967).
Hurston -77,6 94,7 52,4 Zora Hurston; escritora e antropóloga americana (1891–1960).
Hwangcini 6,3 141,8 30,2 Hwangcini; poetisa coreana (século XVI).

I[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Icheko 6,6 97,9 5,9 Nome de pila Evenki/Tungu.
Ichikawa -61,6 156,3 31,4 Fusaye; feminista xaponesa (1893–1981).
Ilga -12,4 307,3 10,8 Nome de pila letón.
Imagmi -48,4 100,7 7,6 Nome de pila esquimó (Chukotka).
Indira 64,1 289,8 16,6 Nome de pila hindú.
Ines -67,1 241,9 11,2 Nome de pila galego, portugués e español derivado de Agnes.
Inga 38,1 226,6 10 Nome de pila danés.
Ingrid -12,4 308,9 11,5 Nome de pila escandinavo.
Inira -43,1 239,4 16,5 Nome de pila esquimó.
Inkeri -28,3 223,9 10,1 Nome de pila finés.
Iondra 10,5 286,5 7,9 Nome de pila 'Selkup' (lingua samoieda).
Iraida 27,8 108,1 6,5 Nome de pila grego.
Irene 49,8 134 13,6 Nome de pila procedente do grego.
Irina 35 91,2 15,2 Nome de pila ruso.
Irinuca 51,4 121,9 8 Nome de pila romanés.
Irma -50,9 122 9,5 Nome de pila finés.
Isabella -29,8 204,2 175 Isabel a católica, raíña de Castela (1451–1504).
Isako -9 278 13,5 Nome de pila xaponés.
Isolde -74,5 211,9 11,9 Nome de pila inglés.
Istadoy -51,8 132,6 5,4 Nome de pila Taxico/Persa.
Ivka 68,2 303,8 14,9 Nome de pila serbocroata.
Ivne -27 132,8 9 Nome de pila 'Koryak' (Kamchatka).
Izakay -12,3 210,8 10,2 Nome de pila 'Mari'.
Izudyr -53,9 135,2 6,6 Nome de pila 'Mari' (Volga).

J[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Jaantje 46,5 123 7,8 Nome de pila holandés.
Jacqueline -70,1 123,6 16,5 Nome de pila procedente do francés.
Jadwiga 68,4 91 12,7 Nome de pila polaco.
Jalgurik -42,3 125,1 7,5 Nome de pila 'Evenki/Tungu'.
Jamila 45,8 134,8 7,9 Nome de pila árabe.
Jane -60,5 304,8 10,2 Nome de pila hebreo.
Janice 87,3 261,9 10 Nome de pila inglés.
Janina -2 135,7 9,3 Nome de pila polaco.
Janyl -28 138,8 5,6 Nome de pila kirguiz.
Jasmin 15,6 61,6 15,1 Nome de pila persa.
Jeanne 40,1 331,5 19,4 Nome de pila francés.
Jennifer -4,6 99,8 9,6 Nome de pila procedente do grego.
Jerusha -22 342,7 17,2 Nome de pila hebreo.
Jex-Blake 65,4 169,3 31,6 Sophia; muller británica pioneira no eido de física (1840–1912).
Jhirad -16,8 105,6 50,2 Jerusha; física da India.
Jitka -61,9 70,9 13 Nome de pila eslovaco.
Jocelyn -33,2 276,4 14 Nome de pila xermano.
Jodi -35,7 68,7 10,2 Nome de pila inglés.
Johanna 19,5 247,3 15,1 Nome de pila hebreo.
Johnson 51,8 254,6 24,5 Amy; aviadora australiana (1903–1941).
Joliot-Curie -1,6 62,4 91,1 Irene; física francesa premiado co Nobel (1897–1956).
Joshee 5.5 288.7 37 Anandibai; pioneira na física da India (1865–1887).
Juanita -62.8 90 19,3 Nome de pila español.
Judith -29,1 104,5 16,.6 Nome de pila hebreo.
Julie 51 242.6 13.5 Nome de pila alemán e checo.
Jumaisat -15,1 135,6 7,5 Nome de pila cumuco (Daguestán).
Jutta 0 142,6 7 Nome de pila finés.

K[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Kafutchi 26,7 16,4 7,1 Nome de pila bantú.
Kahlo -59,9 178,9 35,6 Frida; artista mexicana (1910–1954).
Kaikilani -32,8 163,2 19,9 Primeira muller soberano de Hawaii, Kaikilani (c. 1555).
Kaisa 13,5 293,3 12 Nome de pila finés.
Kala 1,5 314,4 17,4 Nome de pila 'Koryak' (Kamchatka).
Kalombo -30,5 34 9,6 Nome de pila bantú.
Kanik -32,5 249,9 16,5 Nome de pila procedente da illa de Sakhalin.
Karen -12,4 17,7 10,5 Nome de pila grego.
Karo 21,9 37,2 7 Nome de pila Maorí.
Kartini 57,8 333 23,4 Raden Adjeng; educadora xavanesa (1879–1904).
Kastusha -28,6 59,9 13 Nome de pila 'Mordovian' (Río Volga, Rusia).
Katrya -29,5 108,7 9,2 Nome de pila ucraíno.
Katya 57,8 285,7 10,5 Nome de pila ruso.
Kauffman 49,4 27,1 25,5 Angelica; pintora alemá (1741–1807).
Kavtora 59 23,3 9,8 Nome de pila afgano.
Kelea 8,9 25,6 24,5 Líder de Maui, Keleanohoanaapiapi (c. 1450).
Kelila 52,6 191,8 5 Nome de pila hebreo.
Kelly -4,8 359,2 11,2 Nome de pila gaélico.
Kemble 47,7 14,9 23,6 Fanny; actriz inglesa (1809–1893).
Kenny -44, 271,1 52,7 Elizabeth; terapeuta e enfermeira australiana, (1886–1952).
Ketzia 3,9 300,5 14,6 Nome de pila hebreo.
Khadako 54,2 139,3 7,4 Nome de pila 'Nenets' (lingua samoieda)..
Khafiza 6 299,2 7 Nome de pila árabe.
Khatun 40,3 87,2 44,1 Mihri; poetisa turca (1456–1514).
Khelifa -1,5 129,9 10,8 Nome de pila árabe.
Kimitonga -25,1 48,3 5 Nome de pila polinesio.
Kingsley -22,6 306,4 26,6 Mary; escritora e exploradora inglesa (1862–1900).
Kiris 20,9 98,8 13,3 Nome de pila letón.
Kitna -28,9 277,3 15,3 Nome de pila procedente de Kamchatka.
Klafsky -20,7 188,1 25,5 Katherina; cantante de opera húngara (1855–1896).
Klenova 78,1 104,5 141 Maria Klenova, xeóloga mariña da Unión soviética (c. 1910-1978).
Kodu 0,9 338,7 10,5 Nome de pila 'Wolof' (Senegal).
Koidula 64,2 139,6 67 Lydia; poetisa estona (1843–1886).
Koinyt -30,9 293,2 11,7 Nome de pila 'Nivkhi' (Siberia Or.).
Kollado -61 53,4 5,5 Nome de pila 'Fulbe'.
Kollwitz 25,2 133,6 29,1 Kathe; artista alemá (1867–1945).
Konopnicka 14,5 166,6 20,1 Maria Konopnicka, poetisa polaca (1842–1910).
Kosi -43,9 54,9 7,7 Nome de pila 'Ewe'.
Kristina -65,2 315,9 9,7 Variante eslava da forma Christiana, Nome de pila latino.
Kumba 26,3 332,7 11,4 Nome de pila 'Fulbe' (África O., Guinea).
Kumudu 61.3 154.1 4.4 Nome de pila de Ceilán.
Kuro 7,8 57,6 8,8 Nome de pila 'Fulbe'.
Kyen -6,2 64,7 5,2 Nome de pila bantú.
Kylli 41,1 67 13,2 Nome de pila finés.

L[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
La Fayette 70,2 107,6 39,6 Marie la Fayette.
Lachappelle 26,7 336,7 36,8 Marie; investigadora médica francesa (1769–1821).
Lagerlöf 81,2 285,2 56 Selma; novelista sueca (1858–1940).
Landowska 84,6 74,3 33 Wanda Landowska; clavicordista polaca (1877–1959).
Langtry -17 155 50,3 Lillie; actriz inglesa (1853–1929).
Lara -4,2 2,9 3,4 Nome de pila latino.
Larisa -18,47 131,06 3,7 Nome de pila latino.
Laulani -68,2 121,2 12,4 Nome de pila hawaiano.
Laura 48,9 141,2 17,2 Nome de pila español e italiano.
Laurencin -15,4 46,5 29,8 Marie; pintora francesa (1885–1956).
Lazarus -52,9 127,2 24,2 Emma; poetisa americana (1849–1887).
Leah -34,2 187,8 12 Nome de pila hebreo.
Lebedeva 45,2 49,8 37,4 Sarah; escultora soviética (1881–1968).
Lehmann -44,1 39,1 21.7 Inge; xeofísica danesa (1888-?).
Leida -23,3 266,6 18,8 Nome de pila estoniano.
Leila -44,2 86,8 18,8 Nome de pila árabe.
Lena 39,5 23 15,2 Nome de pila ruso.
Lenore 38,7 292,2 15,5 Nome de pila grego derivado da forma Helen.
Leona -3,1 169 3 Nome de pila grego.
Leonard -73,8 185,2 31,7 Wrexie; asistente americana de P. Lowell (1867–1937).
Leslie -11,2 13,5 7,2 Nome de pila inglés.
Letitia 34,5 288,7 17,5 Nome de pila procedente do latín.
Leyster 1 260 45,8 Judith; pintora holandesa (1609–1660).
Lhagva -75,8 300,1 7,9 Nome de pila mongol.
Li Qingzhao 23,7 94,6 22,8 Li Qingzhao educadora e ensaísta china (1085–1151).
Lida 36,6 273,9 20,3 Nome de pila ruso.
Lilian 25,6 336 13,5 Nome de pila procedente do hebreo.
Liliya 30,2 31,1 15 Nome de pila ruso.
Lind 50,2 355 25,8 Jenny; cantante sueca (1820–1887).
Linda -12,4 2,8 7,1 Nome de pila latino.
Lineta -5 354,1 15,6 Nome de pila etón.
Lisa 29 182 4,5 Nome de pila hebreo, forma acurtada de Elizabeth.
Liv -21,1 303,9 11,2 Nome de pila noruego.
Loan 28,3 60 7,4 Nome de pila vietnamita.
Lockwood -32,9 51,6 22 Belva; feminista e avogada americana (1830–1917).
Lois -17,9 214,7 13,5 Nome de pila procedente do grego.
Lonsdale 55,6 222,4 43 Kathleen; física e cristalógrafa inglesa (1903–1971).
Lorelei 55,7 243,9 15 Nome de pila xermano.
Loretta -19,7 202,6 13,5 Nome de pila procedente do latín.
Lotta 51,1 335,9 11,8 Nome de pila sueco.
Lu Zhi -42,6 303,4 8,3 Nome de pila chino.
Lucia -62,1 67,8 16 Nome de pila procedente do latín.
Lullin 23 81,3 25,1 Maria; entomoloxista suíza (1750–1831).
Lydia 10,7 340,7 15,2 Nome procedente do grego.
Lyon -66,5 270,6 12,4 Mary; educadora americana (1797–1849).
Lyuba 1,6 283,9 12,4 Nome de pila ruso.
Lyudmila 62,1 329,7 14,1 Nome de pila ruso.

M[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Ma Shouzhen -35,7 92,5 18,9 Pintora e poetisa China (1592–1628)
Maa-Ling -14,7 359,5 6 Nome de pila chino.
MacDonald 30 120,7 17,6 Flora MacDonald.
Madeleine -4,7 293,2 16 Nome de pila francés.
Madina 22,7 58 6,3 Nome de pila 'Kabarda'.
Mae -40,5 345,2 7,5 Nome de pila grego, derivado de Margaret.
Magda 67 329,7 10,1 Nome de pila danés.
Magdalena -11,2 48,7 11,5 Forma española do nome de pila hebreo.
Magnani 58,6 337,2 26,4 Anna Magnani.
Mahina -2 182,2 15,4 Nome de pila hawaiano.
Makola -3.8 106.7 16.6 Nome de pila hawaiano.
Maltby -23,3 119,7 36,6 Margaret; física americana (1860–1944)
Mamajan -65,1 257,3 2 Nome de pila de Turkmenistán procedente do persa.
Mansa -33,9 63,4 8,1 Nome de pila akán.
Manton 9,3 26,9 20,5 Sidnie; zoóloga inglesa (1902–1980)
Irene; botánica (1904–1988).
Manzolini 25,6 91,3 41,8 Anna Morandi; profesora e anatomista italiana (1716–1774).
Maranda 4,9 169,7 16,8 Nome de pila letón.
Marere 19,6 65,8 6,3 Nome de pila polinesio.
Maret -33,3 280,2 11,7 Nome de pila estoniano.
Margarita 12,7 9,2 13 Nome de pila grego.
Margit 60,1 273,1 14 Nome de pila húngaro.
Maria Celeste 23,4 140,4 97,5 Maria Celeste, filla de Galileo (d. 1634)
Marianne 9,3 358 9 Derivado de María, nome de pila grego.
Marie -21,7 232,4 14,2 Nome de pila francés.
Mariko -23,3 132,9 12,9 Nome de pila xaponés.
Markham -4,1 155,6 71,8 Beryl Markham.
Marsh -63,6 46,6 47,7 Ngaio Marsh.
Martinez -11,7 174,7 23,5 María Martinez.
Marysya 53,3 75,1 6,3 Nome de pila bielorruso.
Marzhan -58,9 248,3 13,8 Nome de pila 'Karakal'.
Masako -30,2 53,2 23,8 Hozyo Masako.
Masha 60,7 88,5 6,4 Nome de pila ruso.
Matahina -72,3 65,9 8,5 Nome de pila polinesio.
Maurea -39,5 69,1 9,9 Nome de pila polinesio.
Mbul'di 23,8 74,7 6 Nome de pila 'Fulbe/Wodabi'.
Mead 12,5 57,2 270 Margaret Mead.
Medhavi -19,4 40,6 30,4 Ramabai; (1858–1922).
Megan -61,8 130,6 15,8 Nome de pila galés.
Meitner -55,6 321,6 149 Lise Meitner.
Melanie -62,8 144,3 12,3 Nome de pila procedente do grego.
Melanka 34,4 19,2 9 Nome de pila ucraíno.
Melba 4,7 193,5 21,8 Nellie Melba.
Melina -69,9 319,5 12,7 Nome de pila grego.
Meredith -14,5 278,9 11,4 Nome de pila inglés.
Merian 34,5 76,3 22,2 Maria Sybilla Merian.
Merit Ptah 11,4 115,6 16,5 Merit Ptah.
Michelle -19,6 40,5 15 Nome de pila procedente do francés.
Mildred -51,7 348,3 12 Nome de pila inglés.
Millay 24,4 111,2 48 Edna St. Vincent; poetisa americana (1892–1950)
Miovasu 72,1 99,9 4,5 Nome de pila cheién.
Mirabeau 1,1 284,3 23,8 Sibylle; escritora francesa (d. 1932)
Miriam 36,5 48,2 16,5 Nome de pila procedente do hebreo.
Mona Lisa 25,6 25,1 79,4 Lisa Giacondo; modelo de Leonardo da Vinci (b. c. 1474)
Monika 72,3 122,4 25,5 Nome de pila xermano.
Montessori 59,4 280 42,1 Maria Montessori.
Montez 17,9 266,5 21,1 Lola Montez.
Moore -30,4 248,4 21,1 Marianne Moore.
Morisot -61,2 211,3 48 Berthe Morisot.
Mosaido 17,3 75,2 7,4 Nome de pila 'Fulbe/Wodabi'.
Moses 34,6 119,9 28 Grandma Moses.
Mowatt -14,6 292,3 38,4 Anna Cora Mowatt; actriz, dramaturga e escritora americana (1819–1870)
Mu Guiying 41,2 81 32,3 Mu Guiying; guerreira china.
Mukhina 29,5 0,5 24,5 Vera Mukhina.
Mumtaz-Mahal 30,3 228,4 38,2 Mumtaz Mahal.
Munter -15,3 39,3 32,1 Gabriele Münter.
Muriel -41,7 12,4 20,2 Nome de pila procedente do grego.

N[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Nadeyka -54,8 305,3 9,3 Nome de pila bielorruso.
Nadia -27,9 0,6 11,3 Nome de pila ruso.
Nadine 7,8 359,1 18,6 Nome de pila procedente do francés.
Nadira 44,1 201,5 31,4 Poetisa usbeca (1791–1842).
Nakai -61 286,2 4,5 Nome de pila cheién.
Nahid Nome de pila persa.
Nalkowska 28,1 290 22,2 Zofia Nalkowska, novelista e dramaturga polaca (1884–1954).
Nalkuta 30,1 307,8 6,5 Nome de pila osetio (Caucaso norte).
Namiko 43,4 56,2 13 Nome de pila xaponés.
Nana 49,8 75,4 8,8 Nome de pila serbocroata.
Nancy 6,4 272,2 4,4 Nome de pila hebreo.
Nanichi -44,8 337,8 19 Nome de pila taíno (Puerto Rico).
Naomi 6 70,3 17,5 Nome de pila procedente do hebreo.
Nastya -49 275,8 12,.5 Nome de pila ruso, derivado da forma Anastasiya.
Natalia 67,1 272,9 10,8 Nome de pila romanés.
Ndella -15,9 60,7 5,9 Nome de pila 'Wolof'.
Neda 16,7 313,5 7,7 Nome de pila macedonio.
Nedko -8,8 317,6 8,5 Nome de pila 'Nenets' (lingua samoieda)..
Neeltje 12,4 124,4 10 Nome de pila holandés.
Nelike -26,8 329,2 6,3 Nome de pila 'Nanay' (Siberia Or.).
Nemcová 5,9 125,1 22,9 Božena; novelista e poetisa checa] (1820–1882).
Nevelson -35,3 307,8 69,8 Louise; artista americana (1899–1988).
Ngaio -53,3 61,8 9,5 Nome de pila Maorí.
Ngone 6 331,9 12,2 Nome de pila 'Wolof' (Africa Oc., Senegal).
Nicole 48,4 259,3 6,4 Nome de pila francés.
Nijinskaya 25,8 122,5 36,.2 Bronislava; bailarina rusa (1891–1972).
Nilanti -38,2 331,4 9,2 Nome de pila cingalés.
Nilsson -75,9 277,6 27,3 Christina Nilsson; violinista e cantante de opera sueca (1843–1921).
Nin -3,9 266,4 27,.1 Anais; novelista francesa (1903–1977).
Nina -55,5 238,7 24,6 Nome de pila ruso.
Ninzi 15,9 331,7 7,1 Nome de pila 'Burma' (Myanmar).
Nofret -58,8 252,2 22,5 Raíña exipcia (c. 1900 BC).
Nomeda -49,2 55,5 10,4 Nome de pila lituano.
Noreen 33,6 22,7 18,6 Nome de pila irlandés.
Noriko -5,3 358,3 7,5 Nome de pila xaponés.
Nsele 6,7 64,2 5,1 Nome de pila 'Mandingo'.
Nuon 78,6 336,6 6,5 Nome de pila 'Khmer'.
Nuriet 20,6 245,6 17,9 Nome de pila 'Adygan' (Caucasus N.).
Nutsa 27,5 341,2 8 Nome de pila abkhazio (Xeorxia).
Nyal'ga 17 64,5 5,5 Nome de pila 'Fulbe/Wodabi'.
Nyele -22,7 318,4 11,9 Nome de pila 'Mandingo' (Africa Oc., Mali).
Nyogari -46,4 306,4 13 Nome de pila 'Ewe' (Africa Oc., Ghana).

O[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
O'Connor -26 143,9 30,4 Flannery O'Connor.
O'Keeffe 24,5 228,8 76,9 Georgia; artista americana (1887–1986).
Oakley -29,3 310,5 18,4 Annie; artista americana do entretemento (1860–1926).
Obukhova 70,7 289,7 46 Nadezhda; cantante soviética (1886–1961).
Odarka 40,8 138,2 7 Nome de pila ucraíno.
Odikha -41,6 238,1 10,6 Nome de pila usbeco.
Odilia 81,2 200,2 20,8 Nome de pila portugués.
Ogulbek 2,4 145 6,5 Nome de pila turcomán.
Oivit -73,9 195,5 4,8 Nome de pila cheién.
Oksana 11,9 352 7,7 Nome de pila ucraíno.
Oku -64,2 232,2 13,3 Nome de pila de Carelia.
Olena 10,9 149 7 Nome de pila ucraíno.
Olesnicka 18,3 210,9 33 Zofia Olesnicka; poetisa polaca (d. 1550, probable).
Olesya 5,6 273,3 12 Nome de pila ucraíno.
Olga 26,1 283,8 15,5 Nome de pila ruso.
Olivia 37,2 207,9 10,2 Nome de pila holandés.
Olya 51,4 291,8 13,4 Nome de pila ruso.
Oma -42,7 329,1 7,6 Nome de pila sioux..
Onissya -25,6 150,2 8,2 Nome de pila 'Komi-Permyak' (Uro-Finés).
Opika -57,1 151,9 9,8 Nome de pila chuvasio (área do [[[Volga]]).
Orczy 3,7 52,3 26,9 Emmuska; novelista e dramaturga húngara (1865–1947).
Orguk -23,5 198,2 11,7 Nome de pila 'Nivkhi' (área di río Amur, Siberia Or.).
Orlette -68,1 193,3 12,5 Nome de pila francés.
Orlova 56,5 235 19,6 Lyubov; actriz soviética (1902–1975).
Ortensia 7,6 155,7 7 Nome de pila italiano.
Oshalche 29,7 155,5 8,3 Nome de pila 'Mari' (Alto Volga).
Osipenko 71,2 321 30 Polina; aviadora soviética (1907–1939).
Ottavia -47,5 187,1 12,9 Nome de pila romano.
Outi 61,6 267,7 10,5 Nome de pila finlandés.

P[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Paige -1,2 24,6 6,8 Nome de pila italiano.
Pamela 11 238,5 14,2 Nome de pila inglés.
Parishan -0,2 146,5 6,8 Nome de pila persa.
Parra 20,5 78,5 42,4 Escritora chilena.
Parvina -62,2 153 7 Nome de pila persa (Taxico).
Pasha 42,7 156,3 7,2 Nome de pila ruso procedente do persa.
Pat 2,9 262,6 10,1 Nome de pila inglés.
Patimat -1,3 156,5 5,1 Nome de pila ávaro (Daguestán).
Patti 35 301,6 47 Adelina; cantante italiana (1843–1919).
Pavlinka -25,5 158,7 7,.5 Nome de pila bielorruso.
Peck -28,9 294,3 30,4 Annie; montañista e educadora americana (1850–1935).
Peggy -20,4 357,2 11,9 Nome de pila inglés, derivado da forma Margaret.
Peña -23,6 190,6 29,6 Tonita (Quah Ah) (1895–1949).
Phaedra 35,9 252,7 15,7 Nome de pila procedente do grego.
Philomena -40,7 151,9 14,8 Nome de pila grego.
Phryne -46,2 314,7 39,4 Phryne, modelo grega e cortéxana (Século IV a.C.).
Phyllis 12,3 132,4 11,4 Nome de pila procedente do grego.
Piaf 0,8 5,3 39,1 Edith; cantante e compositora francesa (1915–1963).
Piret 37.8 41.7 27 Nome de pila estonio.
Pirkko 44,8 254,6 12,3 Nome de pila finés.
Piscopia 1,5 190,9 26,2 Elena; educadora e matemática italiana (1646–1684).
Polenova -45,5 335,5 41 Elena; pintora rusa (1850–1898).
Polina 42,4 148,2 21,6 Nome de pila ruso.
Ponselle -63 289,1 57,7 Rosa; cantante de opera americana (1897–1981).
Potanina 31,6 53,1 94,2 Aleksandra; exploradora rusa (1843–1893).
Potter 7,2 309,1 46,9 Beatrix; escritora inglesa de temática infantil (1866–1943).
Prichard 44 11,5 23,3 Katharine; escritora australiana (1884–1969).
Puhioia 20,6 69,4 5,5 Nome de pila maorí.
Purev -31,1 46,4 11,6 Nome de pila mongol.
Pychik -62,4 33,8 10,1 Nome de pila 'Chukcha' (Nordés de Siberia).

Q[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Qarlygha -33 162,9 9,3 Nome de pila casaco.
Quimby -5,7 76,7 23,2 Harriet; aviadora americana (1884–1912)
Qulzhan 23,5 165,4 7,9 Nome de pila casaco.
Quslu 6,2 166,8 8,7 Nome de pila casaco.

R[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Rachel -48,7 13,5 12,5 Nome de pila procedente do hebreo.
Radhika -30,3 166,4 7,9 Nome de pila tamil.
Radka 75,6 96,3 10,5 Nome de pila búlgaro.
Radmila 69,1 167 5,2 Nome de pila serbocroata.
Rae -8,9 58,4 5,5 Derivado de Rachel, nome de pila hebreo.
Rafiga 62,9 175,6 5,7 Nome de pila azerí, procedente do árabe.
Raisa 27,5 280,3 13,5 Nome de pila ruso.
Raki -49,4 70 7,5 Nome de pila 'Fulbe'.
Rampyari 50,6 179,3 7,7 Nome de pila hindú.
Rand -63,8 59,5 24,3 Ayn; escritora americana (1905–1982).
Rani 64, 160,4 10,7 Nome de pila hindú.
Raymonde 48,4 191,5 5,3 Nome de pila francés.
Rebecca -12,1 5,4 9,5 Nome de pila hebreo.
Recamier -12,6 58,1 25,3 Julie; patriota francesa, detractora de Napoleón (c. 1777-c. 1849).
Regina 30 147,3 24,9 Nome de pila procedente do latín.
Reiko 22,6 192,1 9,7 Nome de pila xaponés.
Retno -52,9 192,3 7,2 Nome de pila indonesio.
Rhoda 11,4 347,7 12,2 Nome de pila procedente do grego.
Rhys 8,6 298,8 44 Jean; escritora galesa (1894–1979).
Richards 2,5 196,1 25 Ellen; fundadora de ciencia da ecoloxía (1842–1911).
Riley 14,1 72,5 20,2 Margaretta; botánica inglesa (1804–1899).
Rita 71 334,8 8,3 Nome de pila italiano.
Romanskaya 23,2 178,4 30,4 Sofia; astrónoma soviética (1886–1969).
Romola 9,3 54,2 17,5 Nome de pila italiano.
Roptyna 62,2 28,9 11,5 Nome de pila 'Chukcha' (Nordés de Siberia).
Rosa Bonheur 9,7 288,8 104 Pintora francesa (1822–1899).
Rose -35,2 248,2 15,5 Nome de pila xermano.
Rossetti 57 6,4 23,4 Christina; poetisa inglesa (1830–1894).
Rowena 10,4 171,4 19,5 Nome de pila celta.
Roxanna 26,5 334,6 9,5 Nome de pila procedente do persa.
Royle -32,7 193,7 6,1 Nome de pila 'Bashkir'.
Rudneva 78,4 174,7 29,8 Varvara; física rusa (1844–1899).
Rufina -74,6 195,1 5 Nome de pila grego.
Ruit -25,5 72,9 6,4 Nome de pila polinesio.
Runak -58,5 196,3 7,6 Nome de pila curdo.
Ruslanova 83,9 16,6 44,3 Lidiya Ruslanova, cantante soviética (1900–1973).
Ruth 43,3 19,9 18,5 Nome de pila hebreo.

S[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Sabin -38,5 274,7 33,1 Florence R. Sabin.
Sabira -5,8 239,9 15,7 Nome de pila tártaro procedente do árabe.
Safarmo -10,8 161,4 7,4 Nome de pila taxico.
Saida 28,2 302 9,5 Nome de pila árabe.
Salika -5 97,7 12,5 Nome de pila 'Mari'.
Samantha 45,6 281,7 16,9 Nome de pila procedente do arameo.
Samintang -39 80,7 25,9 Poetisa coreana do século XVI.
Sandel -45,7 211,7 17,9 Cora; autora noruega (1880–1974).
Sandi -68,1 315,1 12,6 derivado de Alexandra, nome de pila grego.
Sandugach 59,9 143,5 10 Nome de pila tártaro.
Sanger 33,8 288,6 83,6 Margaret; investigadora médica americana (1883–1966).
Sanija 33,1 251 18 Nome de pila tártaro.
Saodat -2,9 344,6 3,7 Nome de pila usbeco procedente do árabe.
Sarah -42,4 1,8 18,5 Nome de pila hebreo.
Sartika -63,4 67 18,7 Ibu Dewi; educadora de indonesia (1884–1942).
Sasha 38,3 277,3 4,6 Nome de pila ruso.
Saskia -28,6 337,1 37,1 Modelo artística, esposa de Rembrandt.
Sayers -67,5 229,8 98 Dorothy L.; novelista e dramaturga inglesa (1893–1957).
Sayligul 73,6 172,9 4,3 Nome de pila persa (Taxico).
Scarpellini -23,2 34,6 27,1 Caterina; astrónoma italiana do século XIX.
Seiko -21 216,6 3,4 Nome de pila xaponés.
Selma 68,5 155,9 11,4 Nome de pila de orixes celtas.
Seseg -36,3 312,6 9,8 Nome de pila 'Buryat' (Siberia).
Sévigné 52,6 326,5 29,6 Marie; escritora francesa (1626–1696).
Seymour 18,2 326,5 63 Jane; raíña inglesa (c. 1509-1537).
Shakira 3 213,6 17,6 Nome de pila 'Bashkir'.
Shasenem -44 258,9 9 Nome de pila turcomano procedente do árabe e do persa.
Sheila 19,9 50,2 5,6 Nome de pila celta/irlandés.
Shih Mai-Yu 18,4 318,9 22,3 Física china (1873–1954).
Shirley 31,5 55,4 18 Nome de pila inglés.
Shushan -43,8 70,2 8,5 Nome de pila armenio.
Sidney 13,4 199,6 20,2 Mary; dramaturga (1561–1621).
Sigrid 63,6 314,4 16,2 Nome de pila escandinavo.
Simbya -74,4 130 4 Nome de pila 'Nganasan' (lingua samoieda)..
Simonenko -26,9 97,6 31,9 Astrónoma soviética.
Sirani -31,5 230,4 28,3 Elisabetta; pintora e gravadora italiana (1638–1665).
Sitwell 16,6 190,4 32,8 Edith; poetisa inglesa (1887–1964).
Solace 35,9 317,2 5,3 Nome de pila latino.
Sophia -28,6 18,8 17,6 Nome de pila procedente do grego.
Sovadi -44,8 225,5 12,4 Nome de pila 'Khmer' (Camboxa).
Stanton -23,3 199,3 107 Elizabeth C.; activista americana polo sufraxio feminino (1815–1902).
Stefania 51,3 333,3 11,7 Nome de pila romanés.
Stein -30,1 345,5 13.3 Gertrude; escritora americana (1874–1946).
Steinbach -41,4 256,9 20,3 Sabina; escultora xermana (c. 1250).
Stina 37,4 22,8 10,4 Nome de pila sueca.
Storni -9,8 245,6 21,7 Alfonsina; poeta arxentina (1892–1938).
Stowe -43,2 233,2 80 Harriet B.; novelista americana (1811–1896).
Stuart -30,8 20,2 68,6 Mary; raíña dos escoceses (1542–1587).
Suliko 9,6 214,6 14,9 Nome de pila xeorxiano.
Sullivan -1,4 110,9 32 Anne; profesora americana de Helen Keller (1866–1936).
Surija 5,3 178,2 15,3 Nome de pila azerí.
Susanna 6 93,3 13,3 Nome de pila procedente do hebreo.
Sveta 82,5 273,2 21 Nome de pila ruso.

T[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Taglioni 41,7 122,6 31 Marie Taglioni
Tahia 44,3 73,7 6,1 Nome de pila polinesio.
Taira -1,6 296,8 19,6 Nome de pila osetio.
Tako 25,1 285,3 10,7 Nome de pila 'Fulbe'.
Talvikki 41,9 22 12,6 Nome de pila finlandés.
Tamara 61,6 317,2 11 Nome de pila xeorxiano.
Tanya -19,3 282,7 14 Nome de pila ruso.
Tatyana 85,4 212,4 19 Nome de pila ruso.
Taussig -9,2 229 25,8 Helen; investigadora cárdeo-vascular e pediatra americana (1898–1986).
Tehina -30,4 76,4 5,4 Nome de pila polinesio.
Tekarohi 21,2 76,4 9,3 Nome de pila polinesio.
Temou -10 83,4 9,3 Nome de pila polinesio.
Teresa -42,5 10 14,8 Nome de pila procedente do grego.
Terhi 45,7 253,1 10,7 Nome de pila finlandés.
Teroro -75,8 88,1 9,2 Nome de pila polinesio.
Teumere -38,3 88,1 5,4 Nome de pila polinesio.
Teura -12,3 90,2 9,3 Nome de pila polinesio.
Thomas -13 272,5 25,2 Martha; presidenta das universidades de América (1857–1935).
Tiffany -8,7 22,9 7 Nome de pila grego.
Tinyl 9,7 132,1 12,8 Nome de pila 'Chukcha' (Nordés de Siberia).
Toklas 0,7 273,1 17,5 Alice; escritora americana (1877–1967).
Tolgonay 68,8 271,1 4,6 Nome de pila quirguizo.
Trollope -54,8 246,4 27,2 Frances; novelista inglesa (1780–1863).
Truth 28,7 287,8 47,3 Sojourner; abolicionista americana (1797–1883).
Tseraskaya 28,6 79,2 30,3 Lidiya; astrónoma soviética (1855–1931).
Tsetsa 31,3 317,7 9,9 Nome de pila 'Mordvino' (Baixo Volga).
Tsiala 2,9 100 16,5 Nome de pila xeorxiano.
Tsvetayeva 64,6 147,4 42,9 Marina; poetisa soviética (1892–1941).
Tsyrma -14,1 318,5 7,8 Nome de pila 'Buryat' (Siberia).
Tubman 23.6 204.6 42.9 Harriet; abolicionista americana (1820–1913).
Tünde 76,8 193 16,3 Nome de pila húngaro.
Tursunoy 80,9 229,3 4,7 Nome de pila usbeco.
Tussaud 21,.7 221 16 Marie; artista coa cera suíza (1760–1850).
Tuyara -62,9 15,5 13,2 Nome de pila 'Yakut'.

U[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Ualinka 13,2 168,6 8,1 Nome de pila osetio (Caúcaso Norte).
Udagan 10,7 206,9 11,5 Nome de pila 'Yakut'.
Udaltsova -20,3 275,3 26,7 Nadezhda Udaltsova, artista rusa (1885–1961).
Udyaka 30,9 172,9 7,7 Nome de pila 'Orochi' (Río Amur).
Ugne 34,9 205,8 10,3 Nome de pila lituano.
Ul'yana 24,3 253 12,5 Nome de pila ruso.
Uleken 33,7 185,1 10,9 Nome de pila 'Nanay' (áreas si río Amur, Siberia Oriental).
Ulla -51,5 184,5 10,4 Nome de pila sueca.
Ulpu -35,7 179 7 Nome de pila finlandés.
Ulrique 75,9 55,6 19,6 Nome de pila francés.
Uluk -62,2 178,6 10,3 Nome de pila 'Neghidalian' (áreas si río Amur, Siberia Oriental).
Umaima -23,3 195,4 6,9 Nome de pila árabe.
Umkana -53,3 198,6 6,2 Nome de pila 'esquimó' (Chukotka).
Unay 53,5 172,7 11,4 Nome de pila 'Mari'.
Undset 51,7 60,8 20 Sigrid; autora noruega (1882–1949).
Unitkak 40,8 199,5 8 Nome de pila 'esquimó' (Chukotka).
Urazbike -9 202,5 7 Nome de pila tártaro.
Ustinya -41,2 251,6 11,8 Nome de pila ruso.
Uvaysi 2,3 198,3 38,9 poetisa usbeca (c. 1780-c. 1850).
Uyengimi -76,9 204,9 8,9 Nome de pila 'Khanty' e 'Mansi' (río Ob).

V[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Vacarescu -63 199,8 31,5 Elena Vacarescu.
Vaka -41,4 8,9 11,8 Nome de pila búlgaro.
Valadon -49 167,7 25,2 Suzanne; pintora francesa (1865–1940).
Valborg 75,5 272,1 20 Nome de pila danés.
Valentina 46,4 144,1 24,6 Nome de pila latino.
Valerie -6,4 30,9 13,6 Nome de pila francés.
Vallija 26,3 120 15,2 Nome de pila letón.
Vanessa -6 1,9 10 Nome de pila grega.
Vard 17,5 314,5 6,1 Nome de pila armenio.
Varya 2,8 211,8 14,3 Nome de pila ruso.
Vashti -6,8 43,7 17 Nome de pila persa.
Vasilutsa 16,5 334,4 5,7 Nome de pila moldavo.
Vassi 34,4 346,5 8,5 Nome de pila carelino.
Veriko 20,4 350,1 5,2 Nome de pila xeorxiano.
Veronica -38,1 124,6 17,9 Nome de pila procedente do latín.
Vesna -60,3 220,5 14,9 Nome de pila eslavo.
Veta 42,6 349,5 6,4 Nome de pila romanés.
Vigée-Lebrun 17,3 141,4 57,8 Élisabeth-Louise Vigée-Le Brun; pintora francesa (1755–1842).
Viola -36,1 240,5 10 Nome de pila inglés.
Virga -26,9 7,7 10,3 Nome de pila lituano.
Virginia -52,9 185,9 18,5 Nome de pila procedente do latín.
Virve -5,1 346,9 18 Nome de pila estoniano.
Vlasta 28,4 250,1 10,7 Nome de pila checo.
Volkova 75,2 242,2 47,5 Anna; química rusa (1800–1876).
Volyana 60,6 359,9 5,3 Nome de pila xitano.
von Paradis -32,2 314,9 37,5 Maria; pianista austríaca (1759–1834).
von Schuurman -5 191 29,1 Anna Maria van Schurman; artista, escritora e lingüista neerlandesa (1607–1678).
Von Siebold -52 36,6 32,4 Regina; educadora e física alemá (1771–1849).
von Suttner -10,6 234,9 24 Bertha; pacifista e xornalista austríaca (1843–1914).
Voynich 35,4 56,1 48,7 Ethel Lilian Voynich.

W[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Wanda 71,3 323,1 21,7 Nome de pila polaco.
Wang Zhenyi 13,2 217,8 23,4 Astrónoma china e xeofísica (1768–1797).
Warren -11,7 176,5 50,9 Mercy; historiadora, dramaturga e poetisa da América colonial (1728–1814).
Wazata 33,6 298,3 13,9 Nome de pila 'Hausa' (Nixeria).
Weil 19,4 283,1 24,2 Simone; escritora francesa (1909–1943).
Wen Shu -5 303,7 31,5 Pintora china (1595–1634).
Wendla 22,5 207,6 5,7 Nome de pila sueco.
West 26,1 303 28,8 Rebecca; actriz, novelista irlandesa (1892–1983).
Wharton 55,7 61,9 50,5 Edith; escritora americana (1862–1937).
Wheatley 16,6 268 74,8 Phillis; primeira escritora negra (confirmada) de América (1753–1784).
Whiting -6,1 128 35,7 Sarah; astrónoma e física americana (1847–1927).
Whitney -30,2 151,3 42,5 Mary; astrónoma americana (1847–1921).
Wieck -74,2 244,8 20,2 Clara; pianista e compositora xermana (1819–1896).
Wilder 17,4 122,6 35,1 Laura Ingalls; escritora americana (1867–1957).
Willard -24,6 296,1 48,4 Emma; educadora americana (1787–1870).
Wilma 36,7 1,7 12,5 Nome de pila inglés.
Winema 3 168,6 21,7 Heroína india 'Modoc' (c. 1848-1932).
Winnemucca -15,4 121,1 30,3 Sarah; interprete e activista paiute (c. 1844-1891).
Wiwi-yokpa -73,8 228,4 4,5 Nome de pila 'Abenaki/Algonquin' (Canada).
Wollstonecraft -39,1 260,8 44,1 Mary Wollstonecraft; escritora inglesa (1759–1797).
Woolf -37,7 27,2 24,5 Virginia; escritora británica (1882–1941).
Workman -12,9 299,9 17,4 Fanny; montañeira americana (1859–1925).
Wu Hou -25,5 317,4 27,5 Emperatriz china (c. 624-705).
Wynne 55 53,6 10 Nome de pila inglés.

X[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Xantippe -10,9 11,8 40,4 Xanthippe, muller de Sócrates.
Xenia -30,3 249,4 13,5 Nome de pila grego.
Xi Wang 14 208 7,7 Nome de pila chino.
Xiao Hong -43,5 101,7 38,7 Xiao Hong, novelista china (1911–1942)
Ximena -68,2 243,6 12,8 Nome de pila portugués.

Y[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Yablochkina 48,3 195,3 64,3 Aleksandra Yablochkina; actriz soviética (1866–1964)
Yakyt 2,1 170,2 13,8 Nome de pila 'Karakalpak'.
Yale -13,4 271,2 18,5 Caroline Yale ; educadora da comunidade xorda americana (1848–1933).
Yambika 32,6 208,7 6,5 Nome de pila 'Mari' (Volga).
Yasuko -26,1 169 10,6 Nome de pila xaponés.
Yazruk 21,2 160,2 10,5 Nome de pila 'Nivkhi' (áreas do río Amur, Siberia Or.).
Yelya -47,5 211,7 8,6 Nome de pila 'Nenets' (lingua samoieda)..
Yemysh 11,9 214,7 6 Nome de pila 'Mari' (Volga).
Yenlik -16 225,4 8,6 Nome de pila casaco.
Yerguk 42,7 226,8 6,3 Nome de pila 'Neghidalian' (río Amur).
Yeska 27,4 230,1 9,1 Nome de pila 'Selkup' (lingua samoieda)..
Yetta 58,6 185,4 9 Derivado de Henrietta, nome de pila xermano.
Yokhtik -50,1 158,1 11,4 Nome de pila 'Nivkhi' (áreas do río Amur, Siberia Or.).
Yoko -5,7 232 5 Nome de pila xaponés.
Yolanda 7,8 152,7 11,4 Nome de pila grego.
Yomile -27,3 138,7 13,6 Nome de pila 'Bashkir'.
Yonge -14 115,1 42,8 Charlotte Mary Yonge; escritora inglesa (1823–1901).
Yonok -65,1 234,1 9,5 Nome de pila coreano.
Yonsuk -34 234,8 8,5 Nome de pila coreano.
Yoshioka -32,4 59 16,6 Yayoi; física xaponesa (c. 1871-1959).
Ytunde 49,9 81,1 6,1 Nome de pila Yoruba.
Yvette 7,5 249,6 10,6 Nome de pila francés.
Yvonne -56 298,4 14,5 Nome de pila francés.

Z[editar | editar a fonte]

Nome Latitude Lonxitude Diámetro (km) Procedencia do nome
Zakiya -66,5 234,1 7,5 Nome de pila árabe.
Zamudio 9,6 189,3 19 Adela Zamudio; poetisa boliviana (1854–1928).
Zarema 16,8 235,2 5 Nome de pila [[lingua ávara|ávaro] (Daguestán).
Zdravka 65,1 299 12,5 Nome de pila búlgaro.
Zeinab -2,2 159,6 12,5 Nome de pila persa procedente do árabe.
Zemfira -46,2 157,7 11,4 Nome de pila xitano.
Zenobia -29,3 28,6 39,1 Zenobia, raíña de Palmira (Siria) (século III d.C).
Zerine -29,6 258,6 6,5 Nome de pila persa.
Zhilova 66,3 125,7 53 Maria Zhilova ; astrónoma rusa (1870–1934).
Zhu Shuzhen -26,5 356,5 29,4 Zhu Shuzhen, poetisa china (1126–1200).
Zija -3,5 265 16,8 Nome de pila árabe.
Zina 41,9 320,1 9 Nome de pila romanés.
Živile 48,8 113,1 13,5 Nome de pila lituano.
Zlata 64,6 333,9 7 Nome de pila serbocroata.
Zosia -18,9 109,2 10,5 Nome de pila polaco.
Zoya 69,1 236,2 20 Nome de pila ruso.
Zuhrah 34,7 357 5,8 Nome de pila árabe.
Zula 7,3 282 5 Nome de pila checheno.
Zulfiya 18,4 101,9 12,9 Nome de pila usbeco.
Zulma -7,7 102 11 Nome de pila hispano.
Zumrad 32,1 94,8 12,9 Nome de pila usbeco.
Zurka -12,8 275,2 5,5 Nome de pila xitano.
Zvereva 45,4 283,1 22,9 Lidiya Zvereva, aviadora rusa (1890–1916).

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]