Lista de universidades de España

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

A seguinte é unha lista coas universidades de España:

Universidade Comunidade autónoma Cidade(s) Particularidades Sitio web
Universidade de La Rioja A Rioxa Logroño Universidade pública www.unirioja.es
Universidade de Almería Andalucía Almería Universidade pública www.ual.es
Universidade de Cádiz Andalucía Alxeciras, La Línea de la Concepción, Cádiz, Xerez da Fronteira e Puerto Real Universidade pública www.uca.es
Universidade de Córdoba Andalucía Córdoba e Bélmez Universidade pública www.uco.es
Universidade de Granada Andalucía Granada, Ceuta e Melilla Universidade pública www.ugr.es
Universidade de Huelva Andalucía Huelva Universidade pública www.uhu.es
Universidade de Málaga Andalucía Málaga Universidade pública www.uma.es
Universidade Pablo de Olavide Andalucía Sevilla, Dos Hermanas e Alcalá de Guadaíra Universidade pública. www.upo.es
Universidade de Sevilla Andalucía Sevilla Universidade pública www.us.es
Universidade de Jaén Andalucía Jaén, Linares e Úbeda Universidade pública www.ujaen.es
Universidade de Zaragoza Aragón Zaragoza, Huesca, Jaca, Teruel e La Almunia de Doña Godina Universidade pública www.unizar.es
Universidade de Cantabria Cantabria Santander e Torrelavega Universidade pública www.unican.es
Universidade Internacional Menéndez Pelayo Cantabria Santander e Madrid Universidade pública www.uimp.es
Universidad de Castilla-La Mancha Castela-A Mancha Albacete, Cidade Real, Cuenca, Toledo, Almadén Talavera de la Reina e Puertollano Universidade pública www.uclm.es
Universidade de Burgos Castela e León Burgos Universidade pública www.ubu.es
Universidade Católica Santa Teresa de Jesús de Ávila Castela e León Ávila Universidade privada católica www.ucavila.es
Universidade Europea Miguel de Cervantes Castela e León Valladolid Universidade privada www.uemc.es
Universidade de León Castela e León León e Ponferrada Universidade pública www.unileon.es
Universidade Pontificia de Salamanca Castela e León Salamanca Universidade privada católica www.upsa.es
Universidade de Salamanca Castela e León Salamanca Universidade pública. É a universida mais antiga de España e a cuarta de Europa www.usal.es
Universidade de Valladolid Castela e León Valladolid, Palencia, Soria e Segovia Universidade pública www.uva.es
Universidade Abat Oliba CEU Cataluña Barcelona Universidade privada www.uao.es
Universidade Autónoma de Barcelona Cataluña Cerdanyola del Vallès Universidade pública www.uab.es
Universidade de Barcelona Cataluña Barcelona Universidade pública www.ub.edu
Universidade de Girona Cataluña Girona Universidade pública www.udg.edu
Universidade Internacional de Cataluña Cataluña Barcelona e Sant Cugat del Vallès Universidade privada www.unica.es
Universidade de Lleida Cataluña Lleida Universidade pública www.udl.cat
Universidade Politécnica de Cataluña Cataluña Barcelona Universidade pública www.upc.cat
Universidade Pompeu Fabra Cataluña Barcelona Universidade pública www.upf.edu
Universidade Ramon Llull Cataluña Barcelona Universidade privada www.url.edu
Universidade Rovira i Virgili Cataluña Tarragona, Reus, Vila-seca, Tortosa e El Vendrell Universidade pública www.urv.cat
Universidade de Vic Cataluña Vic Universidade privada www.uvic.cat/es/inici.html
Mondragon Unibertsitatea País Vasco Arrasate/Mondragón, Oñati, Escoriaza, Irun e Ordizia Universida privada, creada pola lei 4/1997 dp 30 de maio. Pertence ao grupo de cooperativas Mondragón Corporación Cooperativa www.mondragon.edu
Universidade de Deusto País Vasco Bilbao e Donostia Universidade privada católica da Compañía de Xesús www.deusto.es
Universidade do País Vasco País Vasco Bilbao, Portugalete, Leioa, Erandio, Barakaldo, Donostia, Éibar e Vitoria Universidade pública www.ehu.es
Universidade de Alcalá de Henares Comunidade de Madrid Alcalá de Henares Universidade pública www.uah.es
Universidade Alfonso X o Sabio Comunidade de Madrid Villanueva de la Cañada Universidade privada de forma impresarial www.uax.es
Universidade Antonio de Nebrija Comunidade de Madrid Madrid e Hoyo de Manzanares Universidade privada www.nebrija.com
Universidade Autónoma de Madrid Comunidade de Madrid Madrid Universidade pública www.uam.es
Universidade Camilo José Cela Comunidade de Madrid Villanueva de la Cañada (urbanización de Villafranca del Castillo) Universidade privada www.ucjc.edu
Universidade Carlos III de Madrid Comunidade de Madrid Colmenarejo, Leganés e Xetafe Universidade pública www.uc3m.es
Universidade San Pablo CEU Comunidade de Madrid Madrid Universidade privada católica www.uspceu.com
Universidade Complutense de Madrid Comunidade de Madrid Madrid Universidade pública www.ucm.es
Universidade Europea de Madrid Comunidade de Madrid Villaviciosa de Odón, Madrid e Valencia Universidade privada www.uem.es
Universidade Francisco de Vitoria Comunidade de Madrid Pozuelo de Alarcón Universidade privada /www.ufv.es
Universidade Politécnica de Madrid Comunidade de Madrid Madrid Universidade pública www.upm.es
Universidade Pontificia de Comillas Comunidade de Madrid Madrid Universidade privada. Universidade da Compañía de Xesús fundada en Comillas (Cantabria) polo papa León XIII no ano 1890. Trasladouse a Madrid. www.upcomillas.es
Universidade Rei Xoan Carlos Comunidade de Madrid Móstoles, Alcorcón, Fuenlabrada e Madrid (distrito Vicálvaro) Universidade pública www.urjc.es
Universidade de Alacant Valencia Sant Vicent del Raspeig Universidade pública www.ua.es
Universidade Católica de Valencia San Vicente Mártir Valencia Valencia Universidade privada católica www.ucv.es
Universidade CEU Cardenal Herrera Valencia Alfara del Patriarca, Moncada, Castelló de la Plana e Elx Universidade privada católica www.uch.ceu.es
Universidade Jaume I de Castelló Valencia Castelló de la Plana Universidade pública www.uji.es
Universidade Miguel Hernández Valencia Elx, Altea, Orihuela e Sant Joan d'Alacant Universidade pública www.umh.es
Universidade Politécnica de Valencia Valencia Valencia, Alcoi e Gandia Universidade pública www.upv.es
Universidade de Valencia Valencia Valencia Universidade pública www.uv.es
Universidade Aberta de Cataluña - España, Andorra e Italia con sede en Barcelona Barcelona, Alguer... Universidade pública[1][2] www.uoc.edu
Universidade Nacional de Educación a Distancia - España - Universidade pública www.uned.es
Universidade de Extremadura Estremadura Cáceres, Badaxoz, Mérida e Plasencia Universidade pública www.unex.es
Universidade da Coruña Galicia A Coruña e Ferrol Universidade pública www.udc.es
Universidade de Santiago de Compostela Galicia Santiago de Compostela e Lugo Universidade pública. Universidade do seculo XV, a primeira de Galicia www.usc.es
Universidade de Vigo Galicia Vigo, Pontevedra e Ourense Universidade pública www.uvigo.es
Universidad das Illes Balears Illas Baleares Palma, Eivissa e Alaior Universidade pública www.uib.es
Universidade das Palmas de Gran Canaria Illas Canarias As Palmas de Gran Canaria, Arucas e Teguise Universidade pública www.ulpgc.es
Universidade de La Laguna Illas Canarias San Cristóbal de la Laguna e Santa Cruz de Tenerife Universidade pública www.ull.es
Universidade Pública de Navarra Navarra Pamplona e Tudela Universidade pública www.unavarra.es
Universidade de Navarra Navarra Pamplona Universidade privada. Fundada en 1952 por Josemaría Escrivá de Balaguer, esta universidade forma parte do apostolado corporativo do Opus Dei. www.unav.es
Universidade de Oviedo Principado de Asturias Oviedo, Xixón e Mieres Universidade pública www.uniovi.es
Universidade Católica San Antonio de Murcia Rexión de Murcia Murcia Universidade privada católica www.ucam.edu
Universidade de Murcia Rexión de Murcia Murcia Universidade pública www.um.es
Universidade Politécnica de Cartagena Rexión de Murcia Cartagena Universidade pública www.upct.es

Notas[editar | editar a fonte]

  1. http://www.acup.cat/universitats
  2. http://www.uoc.edu/portal/ca/universitat/coneix/faqs/sobre-universitat/index.html