Lista de universidades de España

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

A seguinte é unha lista coas universidades de España:

Universidade Comunidade autónoma Cidade(s) Particularidades Sitio web
Universidade da Rioxa A Rioxa Logroño Universidade pública unirioja.es
Universidade de Almería Andalucía Almería Universidade pública ual.es
Universidade de Cádiz Andalucía Alxeciras, La Línea de la Concepción, Cádiz, Xerez da Fronteira e Puerto Real Universidade pública uca.es
Universidade de Córdoba Andalucía Córdoba e Bélmez Universidade pública uco.es
Universidade de Granada Andalucía Granada, Ceuta e Melilla Universidade pública ugr.es
Universidade de Huelva Andalucía Huelva Universidade pública uhu.es
Universidade de Málaga Andalucía Málaga Universidade pública uma.es
Universidade Pablo de Olavide Andalucía Sevilla, Dos Hermanas e Alcalá de Guadaíra Universidade pública. upo.es
Universidade de Sevilla Andalucía Sevilla Universidade pública us.es
Universidade de Xaén Andalucía Xaén, Linares e Úbeda Universidade pública ujaen.es
Universidade de Zaragoza Aragón Zaragoza, Huesca, Jaca, Teruel e La Almunia de Doña Godina Universidade pública unizar.es
Universidade de Cantabria Cantabria Santander e Torrelavega Universidade pública unican.es
Universidade Internacional Menéndez Pelayo Cantabria Santander e Madrid Universidade pública uimp.es
Universidade de Castela-A Mancha Castela-A Mancha Albacete, Cidade Real, Cuenca, Toledo, Almadén Talavera de la Reina e Puertollano Universidade pública uclm.es
Universidade de Burgos Castela e León Burgos Universidade pública ubu.es
Universidade Católica Santa Teresa de Xesús de Ávila Castela e León Ávila Universidade privada católica ucavila.es
Universidade Europea Miguel de Cervantes Castela e León Valladolid Universidade privada uemc.es
Universidade de León Castela e León León e Ponferrada Universidade pública unileon.es
Universidade Pontificia de Salamanca Castela e León Salamanca Universidade privada católica upsa.es
Universidade de Salamanca Castela e León Salamanca Universidade pública. É a máis antiga de España e a cuarta de Europa. usal.es
Universidade de Valladolid Castela e León Valladolid, Palencia, Soria e Segovia Universidade pública uva.es
Universidade Abat Oliba CEU Cataluña Barcelona Universidade privada uao.es
Universidade Autónoma de Barcelona Cataluña Cerdanyola del Vallès Universidade pública uab.es
Universidade de Barcelona Cataluña Barcelona Universidade pública ub.edu
Universidade de Xirona Cataluña Xirona Universidade pública udg.edu
Universidade Internacional de Cataluña Cataluña Barcelona e Sant Cugat del Vallès Universidade privada unica.es
Universidade de Lleida Cataluña Lleida Universidade pública udl.cat
Universidade Politécnica de Cataluña Cataluña Barcelona Universidade pública upc.cat
Universidade Pompeu Fabra Cataluña Barcelona Universidade pública upf.edu
Universidade Ramon Llull Cataluña Barcelona Universidade privada url.edu
Universidade Rovira i Virgili Cataluña Tarragona, Reus, Vila-seca, Tortosa e El Vendrell Universidade pública urv.cat
Universidade de Vic Cataluña Vic Universidade privada uvic.cat
Universidade de Mondragón País Vasco Arrasate, Oñati, Eskoriatza, Irún e Ordizia Universida privada, creada pola lei 4/1997 dp 30 de maio. Pertence ao grupo de cooperativas Mondragón Corporación Cooperativa mondragon.edu
Universidade de Deusto País Vasco Bilbao e Donostia Universidade privada católica da Compañía de Xesús deusto.es
Universidade do País Vasco País Vasco Bilbao, Portugalete, Leioa, Erandio, Barakaldo, Donostia, Éibar e Vitoria Universidade pública ehu.es
Universidade de Alcalá de Henares Comunidade de Madrid Alcalá de Henares Universidade pública uah.es
Universidade Alfonso X o Sabio Comunidade de Madrid Villanueva de la Cañada Universidade privada de forma impresarial uax.es
Universidade Antonio de Nebrija Comunidade de Madrid Madrid e Hoyo de Manzanares Universidade privada nebrija.com
Universidade Autónoma de Madrid Comunidade de Madrid Madrid Universidade pública uam.es
Universidade Camilo José Cela Comunidade de Madrid Villanueva de la Cañada (urbanización de Villafranca del Castillo) Universidade privada ucjc.edu
Universidade Carlos III de Madrid Comunidade de Madrid Colmenarejo, Leganés e Xetafe Universidade pública uc3m.es
Universidade San Pablo CEU Comunidade de Madrid Madrid Universidade privada católica uspceu.com
Universidade Complutense de Madrid Comunidade de Madrid Madrid Universidade pública ucm.es
Universidade Europea de Madrid Comunidade de Madrid Villaviciosa de Odón, Madrid e Valencia Universidade privada uem.es
Universidade Francisco de Vitoria Comunidade de Madrid Pozuelo de Alarcón Universidade privada ufv.es
Universidade Politécnica de Madrid Comunidade de Madrid Madrid Universidade pública upm.es
Universidade Pontificia de Comillas Comunidade de Madrid Madrid Universidade privada. Universidade da Compañía de Xesús fundada en Comillas (Cantabria) polo papa León XIII no ano 1890. Trasladouse a Madrid. upcomillas.es
Universidade Rei Xoán Carlos Comunidade de Madrid Móstoles, Alcorcón, Fuenlabrada e Madrid (distrito Vicálvaro) Universidade pública urjc.es
Universidade de Alacant Comunidade Valenciana Sant Vicent del Raspeig Universidade pública ua.es
Universidade Católica de Valencia San Vicente Mártir Comunidade Valenciana Valencia Universidade privada católica ucv.es
Universidade CEU Cardeal Herrera Comunidade Valenciana Alfara del Patriarca, Moncada, Castelló de la Plana e Elx Universidade privada católica uch.ceu.es
Universidade Xaime I de Castelló Valencia Castelló de la Plana Universidade pública uji.es
Universidade Miguel Hernández Valencia Elx, Altea, Orihuela e Sant Joan d'Alacant Universidade pública umh.es
Universidade Politécnica de Valencia Valencia Valencia, Alcoi e Gandia Universidade pública upv.es
Universidade de Valencia Valencia Valencia Universidade pública uv.es
Universidade Aberta de Cataluña - España, Andorra e Italia con sede en Barcelona Barcelona, Alguer... Universidade pública[1][2] uoc.edu
Universidade Nacional de Educación a Distancia - España - Universidade pública uned.es
Universidade de Estremadura Estremadura Cáceres, Badaxoz, Mérida e Plasencia Universidade pública unex.es
Universidade da Coruña Galicia A Coruña e Ferrol Universidade pública udc.es
Universidade de Santiago de Compostela Galicia Santiago de Compostela e Lugo Universidade pública. Universidade do século XV, a primeira de Galicia usc.es
Universidade de Vigo Galicia Vigo, Pontevedra e Ourense Universidade pública uvigo.es
Universidade das Illas Baleares Illas Baleares Palma, Eivissa e Alaior Universidade pública uib.es
Universidade das Palmas de Gran Canaria Illas Canarias As Palmas de Gran Canaria, Arucas e Teguise Universidade pública ulpgc.es
Universidade de La Laguna Illas Canarias San Cristóbal de la Laguna e Santa Cruz de Tenerife Universidade pública ull.es
Universidade Pública de Navarra Navarra Pamplona e Tudela Universidade pública unavarra.es
Universidade de Navarra Navarra, País Vasco, Madrid e Cataluña Pamplona, Donostia, Madrid e Barcelona Universidade privada. Fundada en 1952 por Josemaría Escrivá de Balaguer, esta universidade forma parte do apostolado corporativo do Opus Dei. unav.es
Universidade de Oviedo Principado de Asturias Oviedo, Xixón e Mieres Universidade pública uniovi.es
Universidade Católica San Antonio de Murcia Rexión de Murcia Murcia Universidade privada católica ucam.edu
Universidade de Murcia Rexión de Murcia Murcia Universidade pública um.es
Universidade Politécnica de Cartagena Rexión de Murcia Cartagena Universidade pública upct.es

Notas[editar | editar a fonte]

  1. http://www.acup.cat/universitats
  2. http://www.uoc.edu/portal/ca/universitat/coneix/faqs/sobre-universitat/index.html