Lista de seleccións internacionais de rugby

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

A vindeira é unha listaxe dos equipos internacionais de rugby:

Seleccións[editar | editar a fonte]

Antes de 2008, o principal corpo gobernante do rugby, a International Rugby Board, organizaba aos seus membros en "tiers" (niveis).

Nivel 1[editar | editar a fonte]

Incluía aos participantes do Torneo das Seis Nacións e do Tri Nations.

Nivel 1.5[editar | editar a fonte]

Nivel 2[editar | editar a fonte]

Nivel 3[editar | editar a fonte]

Outras seleccións que compiten internacionalmente de xeito oficial[editar | editar a fonte]

Combinados internacionais[editar | editar a fonte]

Combinación de Escocia, Gales, Inglaterra e Irlanda.

Combinación de Fidxi, Samoa e Tonga. Teñen aportado tamén xogadores ao combinado as Illas Cook e Niue.

Foron unha combinación de xogadores de Arxentina, Chile e Uruguai que xogou entre 1980 e 1984 contra os Springboks.

Son un equipo de desenvolvemento formado por xogadores de tódolos países pertencentes á Confederation of African Rugby, máximo organismo do deporte do rugby en África.

Selección que competirá internacionalmente en competicións oficiais até 2010, ano no que se dividirá nos diferentes equipos que a forman:

    • Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudí
    • Flag of Bahrain.svg Bahréin
    • Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Unidos
    • Flag of Kuwait.svg Kuwait
    • Flag of Oman.svg Omán

Tamén están asociados:

    • Flag of Egypt.svg Exipto
    • Flag of Lebanon.svg Líbano
    • Flag of Jordan.svg Xordania
  • Flag of the CIS.svg Comunidade de Estados Independientes (CEI)

Competiu durante os anos 90 do século XX. Esta Comunidade está formada actualmente por estados da antiga Unión Soviética:

    • Flag of Azerbaijan.svg Acerbaixán
    • Flag of Armenia.svg Armenia
    • Flag of Belarus.svg Bielorrusia
    • Flag of Kazakhstan.svg Casaquistán
    • Flag of Kyrgyzstan.svg Quirguicistán
    • Flag of Russia.svg Rusia
    • Flag of Tajikistan.svg Taxiquistán
    • Flag of Turkmenistan.svg Turcomenistán
    • Flag of Ukraine.svg Ucraína
    • Flag of Uzbekistan.svg Usbequistán
    • Flag of Georgia.svg Xeorxia

A raíz do tsunami que provocou unha gran catástrofe en Asia a IRB organizou un partido entre as seleccións do Hemisferio Norte e do Hemisferio Sur. Tamén existe unha selección cos mellores xogadores do mundo, o World XV.

Seleccións desaparecidas[editar | editar a fonte]

Nova clasificación da IRB[editar | editar a fonte]

A partir de 2008, a IRB trocou a un sistema de catro bandas, no que as federacións e, por extensión, os equipos clasifícanse sobre a base do "seu estado de desenvolvemento na escena internacional". A nova estrutura é a seguinte:

High Performance (Alto Rendemento)[editar | editar a fonte]

Os equipos dos vellos Nivel 1 e Nivel 2 excepto:

Performance[editar | editar a fonte]

Estes equipos están destinados a poder formar parte nun futuro dos equipos de Alto Rendemento. A IRB non ofreceu a lista completa de estas federacións, mais ten nomeado as seguintes:

Targeted[editar | editar a fonte]

De novo a IRB non facilitou ninguna lista de federacións pertencentes a esta categoría, máis ten nomeado algunhas:

Developmental (Desenvolvemento)[editar | editar a fonte]

O resto de federacións.