Lista de ríos de España

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Cuncas hidrográficas

Lista de ríos de España, ordenados desde a fronteira do País Vasco con Francia en sentido antihorario ata a fronteira de Cataluña con Francia.

Principais ríos de España
Orde Lonxitude
Mar Total Río Fonte Desembocadura (km) Conca Vertente
28 - Río Bidasoa Confluencia dos regatos Berdezir e Izpegui Mar Cantábrico (ría entre Hondarribia e Hendaia) 67 Concas do Norte (País Vasco) Cantábrica
27 - Río Nervión Peña de Orduña Mar Cantábrico (No Ibaizabal en Basauri) 69
- - Río Ibaizabal Montes Amboto e Udalaitz Mar Cantábrico (Portugalete, formando a ría de Bilbao) 43
- - Río Asón Peña de Azalagua (Soba) Mar Cantábrico (ría de Limpias) 39 Concas do Norte (Cantabria)
- - Río Miera Portillo de Lunada (San Roque de Riomiera e Soba) Mar Cantábrico (ría de Cubas) 41
34 - Río Pas Pie de Castro Valnera e Peñas Negras (Vega de Pas) Mar Cantábrico (ría de Mogro) 57
32 - Río Besaya Cueto Ropero (Campoo de Enmedio) Mar Cantábrico (ría de San Martín de la Arena) 58
- - Río Nansa Serra de Peña Labra Mar Cantábrico (ría de Tina Menor) 46
29 - Río Deva Serra de Peña Labra Mar Cantábrico (ría de Tina Mayor) 64
- - Río Sella Val de Sajambre Mar Cantábrico (ría de Ribadesella) 56 Concas do Norte (Asturias)
17 057 Río Nalón Porto de Tarna Mar Cantábrico (ría de Pravia) 129
- 083 - Río Narcea Fuentes del Narcea Río Nalón (Forcinas) 97
12 040 Río Navia Serra do Rañadorio Mar Cantábrico (ría de Navia) 159
24 096 Río Eo Montes do Cádabo Mar Cantábrico (ría do Eo) 79
16 052 Río Tambre Montes de Bocelo Océano Atlántico (Ponte Nafonso) 134 Conca de Galicia Costa Atlántica
18 058 Río Ulla Fonte de Ulla Océano Atlántico (ría de Arousa) 126
21 078 Río Eume Serra do Xistral (Montouto) Océano Atlántico (ría de Ares) 100
31 - Río Lérez Monte de San Bieito (Serra do Candán) Océano Atlántico (ría de Pontevedra) 60
08 009 Río Miño Lagoa de Fonte Miña Océano Atlántico (A Guarda-Caminha) 310 Conca do Miño
- 016 - Río Sil Coto Albo Río Miño (Os Peares) 225
04 004 Río Douro Picos de Urbión Océano Atlántico (Porto, Portugal) 895 Conca do Douro
- 054 - Río Águeda Navasfrías Río Douro (Barca de Alba) 133
- 077 - Río Zapardiel Lagoa de San Martín de las Cabezas (serra de Ávila) Río Douro (preto de Tordesillas) 103
- 075 - Río Duratón Serra de Somosierra Río Douro (Peñafiel) 106
- 036 - Río Adaja Entre a Serrota e S. de Ávila Río Douro (Valdestillas) 163
- 014 - Río Tormes Fonte Tormella, no prado Tormejón Río Douro (Villarino de los Aires) 247
- 047 - Río Valderaduey Monte de Río Camba Río Douro (Villagodio) 146
- 012 - Río Pisuerga Serra Albas, Puntas Luengas e Peña Labra Río Douro (preto de Simancas) 275
- 029 - Río Carrión Fontes Carrionas Río Pisuerga (Dueñas) 179
- 070 - Río Arlanzón Serra da Demanda Río Pisuerga 115
- 038 - Río Arlanza Serra da Demanda Río Arlanzón 160
- 068 - Río Esgueva Peña Cervera (Serra da Demanda) Río Pisuerga 116
- 011 - Río Esla Peña Prieta Río Douro (Villalcampo) 275
- 041 - Río Cea Fonte do Pescado (Prioro) Río Esla 157
- 037 - Río Órbigo Confluencia do río Luna e o río Omaña Río Esla 162
- 074 - Río Eria Montes do Teleno Río Órbigo 110
- 050 - Río Tera Serra de Vigo Río Esla (Bretocino) 139
- 063 - Río Huebra Pico Cervero (serra das Quilamas) Río Douro 122
- 069 - Río Yeltes Peña de Francia Río Huebra 116
01 001 Río Texo Serra de Albarracín Océano Atlántico (Lisboa) 1.007 Conca do Texo
- 055 - Río Guadarrama Siete Picos Río Texo 132
- 025 - Río Jarama Serra de Ayllón Río Texo (Aranjuez) 194
- 017 - Río Tajuña Proximidades de Maranchón Río Jarama (preto de Titulcia) 225
- 039 - Río Henares Serra Ministra Río Jarama 160
- 090 - Río Lozoya Macizo de Peñalara Río Jarama 91
- 089 - Río Manzanares Ventisquero de la Condesa Río Jarama 92
- 026 - Río Alberche Fonte do Alberche-Cañada Alta Río Texo (Talavera de la Reina) 182
- 032 - Río Tiétar Porto da Venta del Cojo Río Texo (Villarreal de San Carlos) 170
- 023 - Río Alagón Frades de la Sierra Río Texo (Alcántara) 201
- 066 - Río Salor Serra de Montánchez Río Texo 120
- 085 - Río Almonte Serra de Guadalupe Río Texo (preto de Garrovillas) 97
- 071 - Río Guadiela Serra de Cuenca Río Texo (encoro de Bolarque) 115
02 002 Río Guadiana Altos de Cabrejas (Sistema Guadiana-Tablas de Daimiel-Cigüela) Océano Atlántico (Cabeza Alta, Ayamonte, fronteira con Portugal) 967 Conca do Guadiana
- 015 - Río Cigüela Altos de Cabrejas Río Guadiana (Tablas de Daimiel) 225
- 034 - Río Záncara Abia de la Obispalía Río Cigüela (Alcázar de San Juan) 168
- 046 - Río Jabalón Montiel Río Guadiana (cerca de Corral de Calatrava) 153
- 087 - Río Guadalupe Guadalupe Río Guadiana (preto de Peloche) 93
- 020 - Río Zújar Cerro de la Calaveruela Río Guadiana (encoro de La Serena) 210
- 062 - Río Matachel El Retamar Río Guadiana (Don Álvaro) 124
- 066 - Río Ardila Serra de Tudia Río Guadiana (Moura, Portugal) 116
23 088 Río Tinto Minas de Riotinto Océano Atlántico (Canle de Palos de la Frontera) 93
19 065 Río Odiel Serra de Aracena Océano Atlántico (ría de Huelva) 121
05 005 Río Guadalquivir Serras do Pozo e Cazorla Océano Atlántico (Sanlúcar de Barrameda) 657 Conca do Guadalquivir
- 028 - Río Guadiana Menor Confluencia do río Fardes e o río Guardal Río Guadalquivir 182
- 072 - Río Guadajoz Unión de Castril e do Baza Río Guadalquivir (Torreperojil) 114
- 007 - Río Genil Serras de Priego e Lucena Río Guadalquivir (ao sur de Córdoba) 337
- 091 - Río Guadaíra Pico Veleta-Serra Nevada Río Guadalquivir (preto de Alcalá de Guadaíra) 89
- 035 - Río Guadalimar Serra de Algodonales Cerro Almenara Río Guadalquivir (Baeza) 167
- 030 - Río Corbones Serras de Blanquilla, Mollina e Borbollones Río Guadalquivir (Alcolea del Río) 177
- 049 - Jándula Uníón dos ríos Montoro, Ojailén e Fresnedas, en Serra Madrona Río Guadalquivir (Marmolejo) 141
- 059 - Río Bembézar Preto de Azuaga Río Guadalquivir (preto de Palacio de Moratalla) 126
- 061 - Río Viar Porto Cañada (Serra de Tentudía) Río Guadalquivir 124
11 031 Río Guadalete Serra do Pinar e Serra do Endrinal Océano Atlántico (baía de Cádiz, Puerto de Santa María) 173
25 096 Río Guadiaro Serra de Tolox Mar Mediterráneo (San Enrique de Guadioso) 79 Concas do Sur Mediterránea
15 044 Río Guadalhorce Porto das Alazores Mar Mediterráneo (preto de Punta del Pino) 154
- - Río Guadalmedina Pico da Cruz, na Serra de Camarolos Mar Mediterráneo (Málaga) 47
26 098 Río Guadalfeo Confluencia dos ríos Lanjarón, Boqueira e Trevélez Mar Mediterráneo (Salobreña) 72
- - Río Adra ou Grande Preto do Puerto de la Ragua Mar Mediterráneo (ao leste de Adra) 47
30 - Río Andarax ou Almería Faldas do Chullo Mar Mediterráneo (preto de Almería) 62
20 076 Río Almanzora Llanos de Huelgo, Serra de Baza Mar Mediterráneo (Cerros Colorados) 105
07 008 Río Segura Serra de Segura Mar Mediterráneo (Guardamar del Segura) 325 Conca do Segura
- - - Río Mundo Calar del Mundo Río Segura 150
- 064 - Río Guadalentín Serra de María Río Segura 121
06 006 Río Xúcar Ojuelos de Valdeminguete, Serra de Tragacete Mar Mediterráneo (Cullera) 498 Conca do Xúcar
- 019 - Río Cabriel Muela de San Juan Río Xúcar (Cofrentes) 220
- 056 - Río Magre Norte de Utiel Río Xúcar 130
- 093 - Río Valdemembra Solera de Gabaldón Río Xúcar (Valdeganga) 85
09 010 Río Turia (ou Guadalaviar) Muela de San Juan (Montes Universais) Mar Mediterráneo (El Grao, Valencia) 280
14 043 Río Millars Alto de Torrijas Mar Mediterráneo (Torre d'Almassora) 156
03 003 Río Ebro Fontibre Mar Mediterráneo (Amposta) 910 Conca do Ebro
- 097 - Río Zadorra Porto de Opakua Río Ebro (preto de Miranda de Ebro) 78
- 079 - Río Najerilla Confluencia dos ríos Canales e Neila Río Ebro (preto de Torremontalbo) 100
- 073 - Río Ega Preto de Lagrán Río Ebro (preto de San Adrián) 113
- 095 - Río Cidacos Porto de Oncala Río Ebro (preto de Calahorra) 83
- 024 - Río Aragón Val de Astún Río Ebro (Villafranca) 197
- 048 - Río Arga collado de Urquiaga Río Aragón 145
- 094 - Río Alhama Serra do Madero Río Ebro (Alfaro) 84
- 086 - Río Arba Serra de Santo Domingo Río Ebro (Gallur) 96
- 018 - Río Jalón Serra Ministra Río Ebro (entre Cabañas de Ebro e Torres de Berrellén) 224
- 060 - Río Jiloca Serra de Albarracín Río Jalón (preto de Calatayud) 126
- 051 - Río Huerva Fonfría (Teruel) Río Ebro (Zaragoza) 135
- 022 - Río Gállego Próximo ao Porto de Portalet Río Ebro (Zaragoza) 203
- 082* - Río Aguasvivas Fonfría/Allueva (Teruel) Río Ebro (La Zaida) 100
- 082 - Río Martín Portalrubio (Teruel) Río Ebro (Escatrón) 98
- 027 - Río Guadalope Serra de Gúdar Río Ebro (preto de Caspe) 182
- 013 - Río Segre Monts Louis (Francia) Río Ebro (Mequinenza) 261
- 033 - Río Cinca Circo de Pineta Río Segre (preto de Mequinenza) 170
- 080 - Río Ésera Macizo da Maladeta Río Cinca 99
- 053 - Río Noguera Ribagorzana Macizo da Maladeta Río Segre (en Corbins) 133
- 045 - Río Noguera Pallaresa Val de Arán Río Segre 154
- 084 - Río Matarraña Portos de Beceite Río Ebro 97
33 - Río Francolí Ao norte de l'Espluga de Francolí Mar Mediterráneo (Tarragona) 58 Concas internas de Cataluña
13 042 Río Llobregat Serra de Cadí, entre Coll de Jou e o de Toses Mar Mediterráneo (El Prat de Llobregat) 157
- 092 - Río Cardener Fonts del Cardener Río Llobregat 87
- - Río Tordera Vertente occidental do Montseny Mar Mediterráneo (Malgrat de Mar) 50
10 021 Río Ter Ulldeter Mar Mediterráneo (Torroella de Montgrí) 209
22 081 Río Fluvià Grau d'Olot Mar Mediterráneo (golfo de Roses) 98


Véxase tamén[editar | editar a fonte]