Lista de presidentes de Panamá

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Escudo de armas de Panamá.

O Presidente de Panamá é o xefe de estado, xefe de goberno e xefe do Poder Executivo de Panamá. É elixido pola poboación por un período de 5 anos.

Gobernante do Estado Libre do Istmo (1840 - 1841)[editar | editar a fonte]

Presidente do Consello Municipal e primeiro presidente de facto (1903)[editar | editar a fonte]

Membros da Xunta Provisoria de goberno (1903 - 1904)[editar | editar a fonte]

Presidentes de Panamá (1904 - presente)[editar | editar a fonte]

Nome Datas de nacemento e falecemento Período de goberno
Manuel Amador Guerrero (* 30 de xuño de 1833, † 2 de maio de 1909) 20 de febreiro de 1904 - 1 de outubro de 1908
José Domingo de Obaldía (* 30 de xaneiro de 1845, † 1 de marzo de 1910) 1 de outubro de 1908 - 1 de marzo de 1910
Carlos Antonio Mendoza¹ (* 31 de outubro de 1856, † 13 de febreiro de 1916) 1 de marzo de 1910 - 1 de outubro de 1910
Federico Boyd¹ (* 24 de setembro de 1851, † 25 de maio de 1924) 1 de outubro de 1910 - 5 de outubro de 1910
Pablo Arosemena Alba¹ (* 24 de setembro de 183619 de agosto de 1920) 5 de outubro de 1910 - 1 de outubro de 1912
Belisario Porras Barahona (* 28 de novembro de 1856, † 28 de agosto de 1942) 1 de outubro de 1912 - 1 de outubro de 1916
Ramón Maximiliano Valdés (* 13 de outubro de 1867, † 3 de xuño de 1918) 1 de outubro de 19163 de xuño de 1918
Ciro Luis Urriola¹ (* 1863, † 1922) 4 de xuño de 1918 - 1 de outubro de 1918
Pedro Antonio Díaz¹ (* 5 de xullo de 1852, † 8 de maio de 1919) 1 de outubro de 1918 - 12 de outubro de 1918
Belisario Porras Barahona (* 28 de novembro de 1856, † 28 de agosto de 1942) 12 de outubro de 1918 - 30 de xaneiro de 1920
Ernesto Tisdel Lefevre¹ (* 1876, † 1922) 30 de xaneiro de 1920 - 1 de outubro de 1920
Belisario Porras Barahona (* 28 de novembro de 1856, † 28 de agosto de 1942) 1 de outubro de 1920 - 1 de outubro de 1924
Rodolfo Chiari (* 15 de novembro de 1869, † 16 de agosto de 1937) 1 de outubro de 1924 - 1 de outubro de 1928
Florencio Harmodio Arosemena (* 17 de setembro de 1872, † 30 de agosto de 1945) 1 de outubro de 1928 - 3 de xaneiro de 1931
Ricardo J. Alfaro¹ (* 20 de agosto de 1882, † 20 de febreiro de 1971) 16 de xaneiro de 1931 - 5 de xuño de 1932
Harmodio Arias Madrid (* 3 de xullo de 1886, † 1963) 5 de xuño de 1932 - 1 de outubro de 1936
Juan Demóstenes Arosemena (* 24 de xuño de 1879, † 1939) 1 de outubro de 1936 - 16 de decembro de 1939
Ezequiel Fernández Jaén¹ (* 3 de marzo de 1886, † 26 de marzo de 1946) 16 de decembro de 1939 - 18 de decembro de 1939
Augusto Samuel Boyd¹ (* 1 de agosto de 1879, † 17 de xuño de 1957) 18 de decembro de 1939 - 1 de outubro de 1940
Arnulfo Arias Madrid (* 15 de agosto de 1901, † 10 de agosto de 1988) 1 de outubro de 1940 - 9 de outubro de 1941
Ricardo Adolfo de la Guardia (* 14 de marzo de 1899, † 29 de decembro de 1969) 9 de outubro de 1941 - 15 de xuño de 1945
Enrique A. Jiménez² (* 1888, † 28 de abril de 1970) 15 de xuño de 1945 - 7 de agosto de 1948
Domingo Díaz Arosemena (* 25 de xuño de 1875, † 23 de agosto de 1949) 7 de agosto de 1948 - 28 de xullo de 1949
Daniel Chanis Pinzón (* 20 de novembro de 1892, † 2 de xaneiro de 1961) 28 de xullo de 1949 - 20 de novembro de 1949
Arnulfo Arias Madrid (* 15 de agosto de 1901, † 10 de agosto de 1988) 24 de novembro de 1949 - 9 de maio de 1951
Alcibíades Arosemena (* 20 de novembro de 1883, † 8 de abril de 1958) 9 de maio de 1951 - 1 de outubro de 1952
José Antonio Remón Cantera (* 1908, † 2 de xaneiro de 1955) 1 de outubro de 1952 - 2 de xaneiro de 1955
José Ramón Guizado Valdés (* 1899, † 1964) 2 de xaneiro de 1955 - 29 de marzo de 1955
Ricardo Arias Espinosa (* 5 de abril de 1912, † marzo de 1993) 29 de marzo de 1955 - 1 de outubro de 1956
Ernesto de la Guardia (* 30 de marzo de 1904, † 1983) 1 de outubro de 1956 - 1 de outubro de 1960
Roberto F. Chiari (* 2 de marzo de 1905, † 1 de marzo de 1981) 1 de outubro de 1960 - 1 de outubro de 1964
Marco Aurelio Robles (* 8 de novembro de 1905, † 19 de abril de 1990) 1 de outubro de 1964 - 1 de outubro de 1968
Arnulfo Arias Madrid (* 15 de agosto de 1901, † 10 de agosto de 1988) 1 de outubro de 1968 - 11 de outubro de 1968
José María Pinilla³ (* 28 de novembro de 1919, † 10 de agosto de 1979) 12 de outubro de 1968 - 18 de decembro de 1969
Demetrio Basilio Lakas (* 29 de agosto de 1925, † 1999) 19 de decembro de 1969 - 11 de outubro de 1978
Arístides Royo (* 14 de agosto de 1940) 11 de outubro de 1978 - 31 de xullo de 1982
Ricardo de la Espriella (* 5 de setembro de 1934) 31 de xullo de 1982 - 13 de febreiro de 1984
Jorge Illueca (* 7 de setembro de 1918) 13 de febreiro de 1984 - 11 de outubro de 1984
Nicolás Ardito Barletta (* 21 de agosto de 1938) 11 de outubro de 1984 - 28 de setembro de 1985
Eric Arturo del Valle (* 2 de febreiro de 1937) 28 de setembro de 1985 - 26 de febreiro de 1988
Manuel Solís Palma¹ (* 3 de decembro de 1917) 26 de febreiro de 1988 - 1 de setembro de 1989
Francisco A. Rodríguez² (* 24 de novembro de 1938) 1 de setembro de 1989 - 20 de decembro de 1989
Guillermo Endara Galimany (* 12 de maio de 1936) 20 de decembro de 1989 - 1 de setembro de 1994
Ernesto Pérez Balladares (* 29 de xuño de 1946) 1 de setembro de 1994 - 1 de setembro de 1999
Mireya Moscoso (* 1 de xullo de 1946) 1 de setembro de 1999 - 1 de setembro de 2004
Martín Torrijos Espino (* 18 de xullo de 1963) 1 de setembro de 2004 - 1 de xullo de 2009
Ricardo Martinelli (* 11 de marzo de 1952) 1 de xullo de 2009 - presente
Notas
¹ no goberno
² Provisorio
³ Presidente da Xunta Provisoria

Entre o 1968 e o 1989, o xefe da Garda Nacional era o gobernante de facto. Así, Omar Torrijos Herrera (entre o 13 de outubro de 1968 e o 1 de agosto de 1981), Florencio Flores Aguilar (entre o 1 de agosto de 1981 e o 3 de marzo de 1982), Rubén Darío Paredes (entre o 3 de marzo de 1982 e o 12 de agosto de 1983) e Manuel Noriega (entre o 12 de agosto de 1983 e o 20 de decembro de 1989), foran os que gobernaron, indiretamente, o país.