Lista de presidentes de Arxentina

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Bandeira da Presidencia da Arxentina.

O presidente da Arxentina é xefe de estado e tamén xefe de goberno. Bernardino Rivadavia recibiu o título de presidente das Provincias Unidas do Río da Prata, título creado por lei o 1826. Justo José de Urquiza gobernou co título presidente da Confederación Arxentina, segundo a constitución de 1853. Despois de 1860 o título tornouse Presidente da Nación Arxentina.

Hoxe o presidente é elixido pola poboación por un período de 4 anos, e pódese reelixir unha vez no período subsequinte. Esta é a lista dos presidentes de Arxentina despois de 1826.

Período de goberno Presidente
1826 - 1827 Bernardino Rivadavia
1827 - 1827 Vicente López y Planes
1827 - 1854 Gobernadores da provincia de Bos Aires
1854 - 1860 Justo José de Urquiza
1860 - 1861 Santiago Derqui
1862 - 1868 Bartolomé Mitre
1868 - 1874 Domingo Faustino Sarmiento
1874 - 1880 Nicolás Avellaneda
1880 - 1886 Julio Argentino Roca
1886 - 1890 Miguel Juárez Celman
1890 - 1892 Carlos Pellegrini
1892 - 1895 Luis Sáenz Peña
1895 - 1898 José Evaristo de Uriburu
1898 - 1904 Julio Argentino Roca
1904 - 1906 Manuel Quintana
1906 - 1910 José Figueroa Alcorta
1910 - 1914 Roque Sáenz Peña
1914 - 1916 Victorino de la Plaza
1916 - 1922 Hipólito Yrigoyen
1922 - 1928 Marcelo Torcuato de Alvear
1928 - 1930 Hipólito Yrigoyen
1930 - 1932 José Félix Uriburu
1932 - 1938 Agustín Pedro Justo
1938 - 1942 Roberto Marcelino Ortiz
1942 - 1943 Ramón S. Castillo
1943 - 1944 Pedro Pablo Ramírez (de facto)
1944 - 1946 Edelmiro Julián Farrel (de facto)
1946 - 1955 Juan Domingo Perón
1955 Eduardo Lonardi (de facto)
1955 - 1958 Pedro Eugenio Aramburu (de facto)
1958 - 1962 Arturo Frondizi
1962 - 1963 José María Guido (de facto)
1963 - 1966 Arturo Umberto Illia
1966 - 1970 Juan Carlos Onganía
1970 - 1971 Roberto Marcelo Levingston (de facto)
1971 - 1973 Alejandro Agustín Lanusse (de facto)
1973 Héctor José Cámpora
1973 Raúl Alberto Lastiri
1973 - 1974 Juan Domingo Perón
1974 - 1976 María Estela Martínez de Perón (coñecida como Isabelita)
1976 Xunta Militar (de facto)
1976 - 29 de marzo de 1981 Jorge Rafael Videla (de facto)
29 de marzo - 22 de decembro de 1981 Roberto Eduardo Viola (de facto)
11 - 22 de decembro de 1981 Carlos Alberto Lacoste
1981 - 18 de xuño de 1982 Leopoldo Fortunato Galtieri (de facto)
18 de xuño - 1 de xullo de 1982 Alfredo Oscar Saint-Jean
1982 - 1983 Reynaldo Benito Antonio Bignone (de facto)
1983 - 1989 Raúl Ricardo Alfonsín
1989 - 1999 Carlos Saúl Menem
1999 - 2001 Fernando de la Rúa
2001 Ramón Puerta (interino)
2001 - 2002 Adolfo Rodríguez Saá (interino)
2002 Eduardo Camaño (interino)
2002 - 2003 Eduardo Duhalde(interino)
2003 - 10 de decembro de 2007 Néstor Kirchner
após 10 de decembro de 2007 Cristina Fernández de Kirchner