Lista de personaxes de Futurama

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é a Lista de personaxes de Futurama. Ademais dos empregados de Planet Express, Futurama inclúe unha gran variedade de personaxes: personalidades, compañeiros de traballo, medios de comunicación, empresarios, familiares, veciños, estranxeiros e viláns. Na seguinte lista aparecen en primeiro lugar os personaxes de maior importancia e despois os secundarios por orde alfabética.

Personaxes[editar | editar a fonte]

Personaxe Dobraxe na versión orixinal Descrición Primeira aparición
Philip J. Fry Billy West Protagonista. Provén do século XX. Traballa de repartidor. É o familiar máis achegado do profesor Farnsworth. "Space Pilot 3000"
Turanga Leela Katey Sagal É unha ciclope mutante e capitá da Nave de Planet Express. "Space Pilot 3000"
Bender John DiMaggio É un robot cleptómano, fumador e alcohólico que se converte no mellor amigo de Fry. Provén de México e é o cociñeiro da Nave de Planet Express. "Space Pilot 3000"
Profesor Farnsworth Billy West É o familiar máis achegado de Fry. É o propietario da empresa Planet Express e un célebre inventor e científico. "Space Pilot 3000"
Doutor Zoidberg Billy West É un extraterrestre semellante a un lumbrigante procedente de Decapod 10. É un doutor incompetente que traballa para a empresa. "The Series Has Landed"
Amy Wong Lauren Tom É unha estudante procedente de Marte pero de orixe chinesa que traballa en Planet Express. "The Series Has Landed"
Hermes Conrad Phil LaMarr É un burócrata xamaicano cun don especial para arquivar. É o contable de Planet Express. "The Series Has Landed"
Nibbler Frank Welker Embaixador nibloniano na Terra. Na maioría dos episodios faise pasar por unha simple mascote ó coidado de Leela. "Love's Labours Lost in Space"
Zapp Brannigan Billy West É un presuntuoso, egocéntrico e incompetente capitán de nave espacial que tenta persuadir sen descanso a Leela e outras mulleres. "Love's Labours Lost in Space"
Kif Kroker Maurice LaMarche É un extraterrestre de aparencia anfibia. Traballa para Zapp Brannigan. "Love's Labours Lost in Space"
Mamá Tress MacNeille É a antagonista da serie. Posúe unha gran multinacional produtora de robots e é a persoa máis rica da Terra. É descrita como malévola, implacábel e maquiavélica. "A Fishful of Dollars"
Corpo sen cabeza de Agnew Maurice LaMarche Corpo sen cabeza de Spiro Agnew. Vicepresidente da Terra e axudante da cabeza de Richard Nixon. "Space Pilot 3000"
Boxy n/a É un robot moi básico que só se pode comunicar por bips. Asistente de Calculon. "I, Roommate"
Brain Slugs n/a Aliens minúsculos e parasitarios que se conectan ás cabezas de seres intelixentes para controlalos. "A Head in the Polls"
Brain Spawn varios Raza de cerebros telepáticos voadores que se alimentam de coñecementos e desexan destruír outras formas de vida. "A Clone of My Own"
Calculon Maurice LaMarche É un famoso actor robot que protagoniza a telenovela All My Circuits. "I, Roommate"
Crushinator Maurice LaMarche Filla robot dun granxeiro humano na Lúa. Nai de Junior, fillo de Bender. "The Series Has Landed"
Pai Changstein-El-Gamal David Herman Líder da Primeira Igrexa Amalgamada "Godfellas"
Zombie de Hanuka Mark Hamill Personificación zombie de Hanuka. Bender's Big Score
Clamps Maurice LaMarche Membro inestábel da Mafia Robot que está obcecado en usar as pinzas que forman as súas mans. "Bender Gets Made"
Dwight Conrad Bumper Robinson/Phil LaMarr Fillo de Hermes e LaBarbara Conrad. "The Route of All Evil"
LaBarbara Conrad Dawnn Lewis Esposa de Hermes e nai de Dwight Conrad. Exmuller de Barbados Slim. "A Flight To Remember"
Donbot Maurice LaMarche Xefe da Mafia Robot. "Bender Gets Made"
Elzar John DiMaggio Famoso chef neptuniano. "My Three Suns"
Cubert Farnsworth Kath Soucie Con do profesor Farnsworth "A Clone of My Own"
Flexo John DiMaggio Robot case idéntico a Bender en voz, aparencia e personalidade. "The Lesser of Two Evils"
Al Gore Al Gore Ex Vicepresidente dos Estados Unidos. Membro da "Vice Presidential Action Rangers" e primeiro emperador da Lúa. "Anthology of Interest I"
Gypsy-bot Tress MacNeille Máquina robótica que predí o futuro. "My Three Suns"
Stephen Hawking Stephen Hawking Membro da "Vice Presidential Action Rangers" e famoso científico. "Anthology of Interest I"
Hedonismbot Maurice LaMarche Personificación robótica do Hedonismo. "Crimes of the Hot"
Horrible Gelatinous Blob Maurice LaMarche Un inmenso extraterrestre translúcido. "The Series Has Landed"
Hyperchicken Maurice LaMarche Un avogado con aparencia de galiña. "Brannigan, Begin Again"
Hypnotoad n/a Un sapo con ollos que hipnotizan á xente. "The Day the Earth Stood Stupid"
Kwanzaabot Coolio Personificación robótica do Kwanzaa. "A Tale of Two Santas"
Lrrr Maurice LaMarche Emperador de Omicron Persei 8. Marido de Ndnd. "When Aliens Attack"
Linda Tress MacNeille Presentadora do telexornal √2 News. Compañeira de Morbo. "A Big Piece of Garbage"
Hattie McDoogal Tress MacNeille Muller viúva e accionista de Planet Express. "I, Roommate"
Michelle Kath Soucie/Sarah Silverman Moza de Fry no século XX. "Space Pilot 3000"
Morbo Maurice LaMarche Presentador do telexornal √2 News. Compañeiro de Linda. "A Big Piece of Garbage"
Joey Mousepad John DiMaggio Membro da Mafia Robot que leva un rato de ordenador arredor do pescozo. "Bender Gets Made"
Randy Munchnik John DiMaggio Home homosexual estereotipado que posúa unha xoiaría. "I, Roommate"
Richard Nixon Billy West Cabeza de Richard Nixon e presidente da Terra. "Space Pilot 3000"
Mr. Panucci John DiMaggio Propietario de "Panucci's Pizza" e xefe de Fry no século XX. "Space Pilot 3000"
Pazuzu David Herman Gárgola do Profesor Farnsworth que ocasionalmente o salva en situacións de perigo. "Teenage Mutant Leela's Hurdles"
Petunia Tress MacNeille Muller vella e promiscua de Nutley, Nova Jersey. "Put Your Head on My Shoulders"
Reverend Lionel Preacherbot Phil LaMarr Xefe supremo e reverendo do Templo da Robotoloxía. "Hell Is Other Robots"
Roberto David Herman Robot tolo, criminal e psicótico. "Insane in the Mainframe"
Demo Robot Dan Castellaneta/Maurice LaMarche Personificación robot do demo que vive no Inferno robot. "Hell Is Other Robots"
Robot Santa John Goodman/John DiMaggio Personificación robot de Papá Noel. "Xmas Story"
Sal John DiMaggio Traballador obeso e graxento que por veces ocupa diversas tarefas. "The Series Has Landed"
Scruffy David Herman Porteiro de Planet Express "A Fishful of Dollars"
Barbados Slim John DiMaggio Exmarido de LaBarbara Conrad e rival de Hermes. "Bend Her"
Smitty Billy West Policía humano "Space Pilot 3000"
Bubblegum Tate Phil LaMarr Científico de renome e líder dos Harlem Globetrotters procedentes do Pkaneta Globetrotter. "Time Keeps on Slippin'"
Tinny Tim Tress MacNeille Personificación robot dun neno orfo. "Space Pilot 3000"
Turanga Morris David Herman Pai de Leela. "I Second That Emotion"
Turanga Munda Tress MacNeille Nai de Leela. "I Second That Emotion"
URL John DiMaggio Pronunciado como "Earl." Policía robot. "Space Pilot 3000"
Warden Vogel David Herman Burócrata de grao 135 e director do Orfanato Cookieville de mínima seguridade. "The Cyber House Rules"
Dr. Ogden Wernstrom David Herman Científico rival do Profesor Farnsworth. "A Big Piece of Garbage"
Inez Wong Lauren Tom Nai de Amy Wong e muller de Leo Wong. "A Flight to Remember"
Leo Wong Billy West Pai de Amy Wong e marido de Inez Wong. Principal antagonista no filme Futurama: Into the Wild Green Yonder "A Flight to Remember"

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]