Lista de países por poboación

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Pos País Poboación
1 China
Hong Kong
Macao
Total
1.284.303.705
7.210.505
453.733
1.291.967.943
2 India 1.045.845.226
3 Estados Unidos
Samoa Americana
Guam
Illas Marianas do Norte
Porto Rico
Illas Virxes Americanas
Total
278.058.881
67.084
157.557
74.612
3.937.316
122.211
282.417.661
4 Indonesia 231.328.092
5 Brasil 176.029.560
6 Paquistán 147.663.429
7 Rusia 144.978.573
8 Bangladesh 133.376.684
9 Nixeria 129.934.911
10 Xapón 126.974.628
11 México 103.400.165
12 Filipinas 84.525.639
13 Alemaña 83.251.851
14 Vietnam 81.098.416
15 Exipto 70.712.345
16 Etiopía 67.673.031
17 Turquía 67.308.928
18 Irán 66.622.704
19 Tailandia 62.354.402
20 Reino Unido
Anguila
Illas Virxes Británicas
Bermuda
Illas Caimán
Illas Malvinas
Xibraltar
Guernsey
Illa de Man
Jersey
Montserrat
Illas Pitcairn
Santa Helena
Illas Turcas e Caicos
Total
59.778.002
12.132
20.812
63.503
35.527
2.826
27.649
64.342
73.489
89.361
7.574
47
7.266
18.122
60.070.440
21 Francia
Güiana Francesa
Polinesia francesa
Guadalupe
Martinica
Mayotte
Nova Caledonia
Reunión
San Pedro e Miquelón
Wallis e Futuna
Total
59.765.983
177.562
253.506
431.170
418.454
163.366
204.863
732.570
6.928
15.435
61.955.081
22 Italia 57.715.625
23 República Democrática do Congo 55.225.478
24 Ucraína 48.396.470
25 Corea do Sur 48.324.000
26 España 45.200.100
27 Myanmar 42.238.224
28 Colombia 41.008.227
29 Suráfrica 43.647.658
30 Arxentina 39.662.094
31 Polonia 38.705.130
32 Tanzania 37.187.939
33 Sudán 37.090.298
34 Alxeria 32.277.942
35 Canadá 31.902.268
36 Quenia 31.138.735
37 Marrocos 30.895.864
38 Perú 27.949.639
39 Afganistán 27.755.775
40 Nepal 25.873.917
41 Usbequistán 25.563.441
42 Uganda 24.699.073
43 Venezuela 24.287.670
44 Iraq 24.001.816
45 Arabia Saudí 23.513.330
46 Malaisia 22.662.365
47 Taiwán 22.548.009
48 Romanía 22.317.730
49 Corea do Norte 22.224.195
50 Ghana 20.244.154
51 Sri Lanka 19.607.519
52 Mozambique 19.576.783
53 Australia
Illa de Nadal
Illas Cocos
Illa Norfolk
Total
19.546.792
2.771
633
1.879
19.552.075
54 Iemen 18.701.257
55 Siria 17.155.814
56 Costa de Marfil 16.804.784
57 Casaquistán 16.741.519
58 Madagascar 16.473.477
59 Países Baixos
Aruba
Antillas Holandesas
Total
15.981.472
70.007
212.226
16.263.705
60 Camerún 15.803.220
61 Chile 15.328.467
62 Ecuador 13.183.978
63 Guatemala 12.974.361
64 Camboxa 12.491.501
65 Burkina Faso 12.272.289
66 Cimbabue 11.365.366
67 Cuba 11.184.023
68 Malí 11.008.518
69 Grecia 10.623.835
70 Malaui 10.548.250
71 Angola 10.366.031
72 Níxer 10.355.156
73 Bielorrusia 10.350.194
74 Senegal 10.284.929
75 Chequia 10.264.212
76 Bélxica 10.258.762
77 Hungría 10.106.017
78 Portugal 10.066.253
79 Serbia 10.000.000
80 Zambia 9.770.199
81 Túnez 9.705.102
82 Suecia 8.875.053
83 Chad 8.707.078
84 República Dominicana 8.581.477
85 Bolivia 8.300.463
86 Austria 8.150.835
87 Acerbaixán 7.771.092
88 Bulgaria 7.707.495
89 Guinea 7.613.870
90 Somalia 7.488.773
91 Ruanda 7.312.756
92 Suíza 7.283.274
93 Haití 6.964.549
94 Benin 6.590.782
95 Taxiquistán 6.578.681
96 Honduras 6.406.052
97 O Salvador 6.237.662
98 Burundi 6.223.897
99 Israel
Gaza
Cisxordania
Total
5.938.093
1.178.119
2.090.713
9.206.925
100 Paraguai 5.734.139
101 Laos 5.635.967
102 Serra Leona 5.426.618
103 Eslovaquia 5.414.937
104 Dinamarca
Groenlandia
Illas Feroe
Total
5.352.815
56.352
45.661
5.454.828
105 Libia 5.240.599
106 Finlandia 5.175.783
107 Xordania 5.153.378
108 Togo 5.153.088
109 Papúa Nova Guinea 5.049.055
110 Xeorxia 4.989.285
111 Nicaragua 4.918.393
112 Quirguisia 4.753.003
113 Turcomenistán 4.603.244
114 Noruega 4.503.440
115 Singapur 4.452.732
116 Moldavia 4.431.570
117 Croacia 4.334.142
118 Eritrea 4.298.269
119 Bosnia e Hercegovina 3.922.205
120 Nova Zelandia
Illas Cook
Toquelau
Total
3.864.129
20.611
1.445
3.886.185
121 Irlanda 3.840.838
122 Costa Rica 3.773.057
123 Líbano 3.627.774
124 Lituania 3.610.535
125 República Centroafricana 3.576.884
126 Albania 3.510.484
127 Uruguai 3.360.105
128 Armenia 3.336.100
129 Liberia 3.225.837
130 República do Congo 2.894.336
131 Panamá 2.845.647
132 Mauritania 2.747.312
133 Xamaica 2.665.636
134 Mongolia 2.654.999
135 Omán 2.622.198
136 Emiratos Árabes Unidos 2.407.460
137 Letonia 2.385.231
138 Lesoto 2.177.062
139 Bután 2.049.412
140 Antiga República Iugoslava de Macedonia 2.046.209
141 Kuwait 2.041.961
142 Eslovenia 1.930.132
143 Namibia 1.797.677
144 Gambia 1.593.256
145 Botswana 1.586.119
146 Estonia 1.423.316
147 Guinea-Bissau 1.315.822
148 Gabón 1.221.175
149 Mauricio 1.189.825
150 Trinidad e Tobago 1.169.682
151 Suacilandia 1.104.343
152 Fidxi 844.330
153 Timor Leste 800.000
154 Qatar 769.152
155 Chipre 762.887
156 Güiana 697.181
157 Bahrein 645.361
155 Montenegro 600.000
158 Comores 596.202
159 Guinea Ecuatorial 486.060
160 Illas Salomón 480.442
161 Djibuti 460.700
162 Luxemburgo 442.972
163 Suriname 433.998
164 Cabo Verde 405.163
165 Malta 394.583
166 Brunei 343.653
167 Maldivas 310.764
168 Bahamas 297.852
169 Islandia 293.291
170 Barbados 275.330
171 Belize 256.062
172 Vanuatu 192.910
173 Samoa Occidental 179.058
174 Santo Tomé e Príncipe 165.034
175 Santa Lucía 158.178
176 Estados Federados de Micronesia 134.597
177 San Vicente e as Granadinas 115.942
178 Tonga 104.227
179 Quiribati 94.149
180 Granada 89.227
181 Seychelles 79.715
182 Illas Marshall 70.822
183 Dominica 70.786
184 Andorra 67.627
185 Antiga e Barbuda 66.970
186 Saint Kitts e Nevis 38.756
187 Liechtenstein 32.528
188 Mónaco 31.842
189 San Marino 27.336
190 Palau 19.092
191 Nauru 12.088
192 Tuvalu 10.991
193 Niue 2.124
194 Cidade do Vaticano 900


Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]