Lista de países por PIB (PPA)

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Mapa dos países ordenados polo seu produto interno bruto ((PPA) (2005).

Listaxe de países do mundo ordenados segundo o Produto Interior Bruto (PIB) a valores de paridade de poder adquisitivo (PPA), a suma de tódolos bens e servizos finais producidos por un país nun ano.

Os 40 países con maior PIB (PPA) segundo o Banco Mundial (2005) son:

Posto Países PIB (PPA) 2006 (millóns $US) PIB (PPA) 2005 (millóns $US)
1 Flag of the United States.svg Estados Unidos 13.201.819 12.409.465
2 Flag of the People's Republic of China.svg China 15.043.780 10.572.666
3 Flag of India.svg India 4.247.361 3.815.553
4 Flag of Japan.svg Xapón 4.202.524 3.943.754
5 Flag of Germany.svg Alemaña 2.570.810 2.417.537
6 Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido 2.118.130 1.926.809
7 Flag of France.svg Francia 1.941.904 1.829.559
8 Flag of Italy.svg Italia 1.853.663 1.667.753
9 Flag of Brazil.svg Brasil 1.707.712 1.627.262
10 Flag of Russia.svg Rusia 1.704.036 1.559.934
11 Flag of Spain.svg España 1.260.949 1.133.539
12 Flag of Mexico.svg México 1.193.382 1.052.443
13 Flag of South Korea.svg Corea do Sur 1.152.301 1.056.094
14 Flag of Canada.svg Canadá 1.140.628 1.061.236
15 Flag of Indonesia.svg Indonesia 920.852 847.415
16 Flag of Australia.svg Australia 681.235 643.066
17 Flag of Turkey.svg Turquía 661.651 612.312
18 Flag of Argentina.svg Arxentina 681.235 558.755
19 Flag of Thailand.svg Tailandia 603.682 549.265
20 Flag of Iran.svg Irán 592.203 540.207
21 Flag of Poland.svg Polonia 576.375 533.552
22 Flag of South Africa.svg Suráfrica 566.805 557.971
23 Flag of the Netherlands.svg Países Baixos 564.945 537.675
24 Flag of the Philippines.svg Filipinas 462.765 408.637
25 Flag of Pakistan.svg Paquistán 405.689 374.313
26 Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita 383.789 361.939
27 Flag of Colombia.svg Colombia 362.953 354.265
28 Flag of Belgium.svg Bélxica 357.504 337.110
29 Flag of Ukraine.svg Ucraína 355.739 320.561
30 Flag of Egypt.svg Exipto 351.478 329.791
31 Flag of Bangladesh.svg Bangladesh 319.868 283.225
32 Flag of Sweden.svg Suecia 315.398 280.305
33 Flag of Malaysia.svg Malaisia 300.689 274.847
34 Flag of Austria.svg Austria 294.436 276.409
35 Flag of Vietnam.svg Vietnam 284.491 254.041
36 Flag of Switzerland.svg Suíza 280.132 255.625
37 Flag of Greece.svg Grecia 278.713 261.600
38 Flag of Hong Kong.svg Hong Kong (China) 266.759 214.497
39 Flag of Algeria.svg Alxeria 245.983 233.629
40 Flag of the Czech Republic.svg República Checa 299.455 217.351

Fonte: Banco Mundial


O PIB (PPA) segundo o Fondo Monetario Internacional no 2006, e estimacións para o 2007, dos 180 países que conforman o FMI:

País PIB (PPA), 2006
millóns de dólares internacionales
PIB (PPA), 2007 (estimado)
millóns de dólares internacionais
1 Flag of the United States.svg Estados Unidos 13.020.861 13.675.129
2 Flag of the People's Republic of China.svg China 15.984.062 19.206.808
3 Flag of Japan.svg Xapón 4.170.533 4.346.008
4 Flag of India.svg India 4.158.922 4.555.318
- Flag of Mercosur.svg Mercosur 2.585.722 2.753.418
5 Flag of Germany.svg Alemaña 2.558.908 2.645.102
6 Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido 2.121.766 2.224.646
7 Flag of France.svg Francia 1.934.677 2.019.578
8 Flag of Italy.svg Italia 1.790.895 1.851.965
9 Flag of Russia.svg Rusia 1.727.349 1.877.205
10 Flag of Brazil.svg Brasil 1.701.183 1.804.593
11 Flag of Spain.svg España 1.214.930 1.276.369
12 Flag of Mexico.svg México 1.171.506 1.237.276
13 Flag of Canada.svg Canadá 1.156.463 1.214.900
14 Flag of South Korea.svg Corea do Sur 1.155.565 1.229.336
15 Flag of Indonesia.svg Indonesia 959.834 1.038.274
16 Flag of the Republic of China.svg Taiwán 691.189 734.676
17 Flag of Australia.svg Australia 680.154 718.362
18 Flag of Turkey.svg Turquía 660.837 708.053
19 Flag of Argentina.svg Arxentina 621.070 671.508
20 Flag of South Africa.svg Suráfrica 606.407 643.808
21 Flag of Iran.svg Irán 601.675 643.867
22 Flag of Thailand.svg Tailandia 597.380 640.120
23 Flag of the Netherlands.svg Países Baixos 573.328 602.193
24 Flag of Poland.svg Polonia 566.886 604.434
25 Flag of the Philippines.svg Filipinas 462.166 497.120
26 Flag of Pakistan.svg Paquistán 422.943 461.756
27 Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita 396.673 431.017
28 Flag of Colombia.svg Colombia 378.435 401.612
29 Flag of Belgium.svg Bélxica 364.649 379.851
30 Flag of Ukraine.svg Ucraína 356.228 373.671
31 Flag of Egypt.svg Exipto 348.828 375.887
32 Flag of Bangladesh.svg Bangladesh 330.383 358.202
33 Flag of Malaysia.svg Malaisia 312.959 337.714
34 Flag of Sweden.svg Suecia 312.808 326.220
35 Flag of Austria.svg Austria 297.727 310.666
36 Flag of Greece.svg Grecia 289.480 305.595
37 Flag of Vietnam.svg Vietnam 284.069 311.757
38 Flag of Switzerland.svg Suíza 272.298 283.170
39 Flag of Hong Kong.svg Hong Kong (China) 263.105 283.288
40 Flag of Algeria.svg Alxeria 262.169 280.954
41 Flag of Portugal.svg Portugal 239.473 248.031
42 Flag of the Czech Republic.svg República Checa 236.536 252.832
43 Flag of Romania.svg Romanía 213.550 229.897
44 Flag of Chile.svg Chile 212.671 228.871
45 Flag of Israel.svg Israel 209.367 223.128
46 Flag of Norway.svg Noruega 202.055 212.038
47 Flag of Denmark.svg Dinamarca 198.366 207.166
48 Flag of Hungary.svg Hungría 197.092 208.157
49 Flag of Venezuela.svg Venezuela 193.196 204.358
50 Flag of Ireland.svg Irlanda 186.705 201.272
51 Flag of Peru.svg Perú 185.591 198.851
52 Flag of Finland.svg Finlandia 182.629 190.981
53 Flag of Nigeria.svg Nixeria 181.840 197.430
54 Flag of Morocco.svg Marrocos 150.831 159.064
55 Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Unidos 146.828 158.478
56 Flag of Singapore.svg Singapur 145.183 154.760
57 Flag of Kazakhstan.svg Kazajstán 140.379 154.276
58 Flag of Myanmar.svg Myanmar 122.088 131.388
59 Flag of New Zealand.svg Nova Zelanda 105.819 109.764
60 Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka 104.226 112.736
61 Flag of Sudan.svg Sudán 98.844 112.268
62 Flag of Slovakia.svg Eslovaquia 95.019 103.747
63 Flag of Tunisia.svg Túnez 91.366 98.818
64 Flag of Belarus.svg Bielorrusia 85.970 91.672
65 Flag of Syria.svg Siria 78.836 83.423
66 Flag of Ethiopia.svg Etiopía 78.405 84.402
67 Flag of the Dominican Republic.svg República Dominicana 76.573 82.044
68 Flag of Puerto Rico.svg Porto Rico 75.820 81.975
69 Flag of Bulgaria.svg Bulgaria 75.084 81.214
70 Flag of Libya.svg Libia 72.864 77.745
71 Flag of Ecuador.svg Ecuador 64.671 68.104
72 Flag of Croatia.svg Croacia 63.824 68.208
73 Flag of Kuwait.svg Kuwait 61.637 65.859
74 Flag of Guatemala.svg Guatemala 60.766 64.488
75 Flag of Uzbekistan.svg Usbequistán 60.680 66.254
76 Flag of Ghana.svg Ghana 59.363 64.200
77 Flag of Lithuania.svg Lituania 54.857 59.616
78 Flag of Angola.svg Angola 53.929 72.308
79 Flag of Azerbaijan.svg Acerbaixán 52.349 67.515
80 Flag of Costa Rica (state).svg Costa Rica 51.089 54.478
81 Flag of Serbia and Montenegro.svg Serbia 50.688 54.310
82 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg República Democrática do Congo 50.365 55.109
83 Flag of Oman.svg Omán 48.977 52.846
84 Flag of Uganda.svg Uganda 48.529 52.477
85 Flag of Slovenia.svg Eslovenia 47.841 50.773
86 Flag of Kenya.svg Kenya 45.640 49.001
87 Flag of Cambodia.svg Camboia 44.689 48.547
88 Flag of Nepal.svg Nepal 44.200 46.997
89 Flag of Turkmenistan.svg Turkmenistán 43.632 48.531
90 Flag of Cameroon.svg Camerún 40.337 42.948
91 Flag of El Salvador.svg El Salvador 38.617 40.785
92 Flag of Afghanistan.svg Afganistán 37.333 42.324
93 Flag of Uruguay.svg Uruguai 37.267 39.615
94 Flag of Luxembourg.svg Luxemburgo 37.125 39.331
95 Flag of Latvia.svg Letonia 35.684 39.690
96 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosnia e Hercegovina 33.748 36.503
97 Flag of Côte d'Ivoire.svg Costa de Marfil 31.392 33.008
98 Flag of Paraguay.svg Paraguai 31.213 33.125
99 Flag of Jordan.svg Xordania 31.190 33.418
100 Flag of Tanzania.svg Tanzania 30.611 33.532
101 Flag of Mozambique.svg Mozambique 30.057 32.818
102 Flag of Zimbabwe.svg Zimbabwe 28.585 27.807
103 Flag of Bolivia.svg Bolivia 27.957 29.651
104 Flag of Qatar.svg Qatar 27.695 29.598
105 Flag of Panama.svg Panamá 27.551 29.841
106 Flag of Botswana.svg Botswana 25.476 27.118
107 Flag of Estonia.svg Estonia 24.494 26.994
108 Flag of Senegal.svg Senegal 23.962 25.759
109 Flag of Equatorial Guinea.svg Guinea Ecuatorial 23.796 26.559
110 Flag of Guinea.svg Guinea 23.642 25.438
111 Flag of Honduras.svg Honduras 23.183 24.722
112 Flag of Nicaragua.svg Nicaragua 22.723 24.185
113 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad e Tobago 22.656 24.724
114 Flag of Cyprus.svg Chipre 22.416 23.744
115 Flag of Yemen.svg Iemen 20.495 21.439
116 Flag of Lebanon.svg Líbano 20.205 21.649
117 Flag of Burkina Faso.svg Burkina Faso 18.729 20.217
118 Flag of Madagascar.svg Madagascar 18.176 19.577
119 Flag of Albania.svg Albania 17.965 19.431
120 Flag of Bahrain.svg Bahrein 17.681 19.183
121 Flag of Namibia.svg Namibia 17.252 18.391
122 Flag of Mali.svg Malí 16.596 17.849
123 Flag of Mauritius.svg Mauricio 16.527 17.431
124 Flag of Armenia.svg Armenia 16.502 17.850
125 Flag of Chad.svg Chad 16.396 17.148
126 Flag of Papua New Guinea.svg Papúa Nova Guinea 16.372 17.375
127 Flag of Macedonia.svg República de Macedonia 15.742 16.706
128 Flag of Georgia.svg Xeorxia 15.648 17.005
129 Flag of Haiti.svg Haití 15.554 16.449
130 Flag of Laos.svg Laos 13.964 15.186
131 Flag of Rwanda.svg Ruanda 12.935 13.771
132 Flag of Zambia.svg Zambia 12.858 13.913
133 Flag of Niger.svg Níxer 12.309 13.082
134 Flag of Iceland.svg Islandia 12.172 12.548
135 Flag of Jamaica.svg Xamaica 11.982 12.599
136 Flag of Kyrgyzstan.svg Quirguicistán 11.194 12.048
137 Flag of Benin.svg Benin 10.718 11.496
138 Flag of Gabon.svg Gabón 10.349 10.826
139 Flag of Togo.svg Togo 10.024 10.686
140 Flag of Tajikistan.svg Taxiquistán 9.580 10.362
141 Flag of Brunei.svg Brunei 9.557 10.001
142 Flag of Moldova.svg Moldavia 9.543 10.030
143 Flag of Malawi.svg Malawi 9.263 9.986
144 Flag of Malta.svg Malta 8.127 8.439
145 Flag of Mauritania.svg Mauritania 7.383 8.332
146 Flag of the Bahamas.svg Bahamas 6.746 7.193
147 Flag of Mongolia.svg Mongolia 6.226 6.703
148 Flag of Swaziland.svg Suacilandia 6.010 6.191
149 Flag of Fiji.svg Fidxi 5.290 5.494
150 Flag of Lesotho.svg Lesotho 5.270 5.450
151 Flag of Barbados.svg Barbados 5.253 5.623
152 Flag of Burundi.svg Burundi 5.195 5.652
153 Flag of the Republic of the Congo.svg República do Congo 5.023 5.232
154 Flag of the Central African Republic.svg República Centroafricana 5.015 5.311
155 Flag of Sierra Leone.svg Serra Leona 4.965 5.396
156 Flag of Eritrea.svg Eritrea 4.751 5.044
157 Flag of Guyana.svg Güiana 3.682 3.911
158 Flag of Cape Verde.svg Cabo Verde 3.513 3.801
159 Flag of Bhutan.svg Bután 3.503 4.086
160 Flag of Liberia.svg Liberia 3.502 3.865
161 Flag of The Gambia.svg Gambia 3.328 3.564
162 Flag of Suriname.svg Suriname 3.248 3.462
163 Flag of Maldives.svg Maldivas 2.839 3.013
164 Flag of Belize.svg Belize 2.337 2.447
165 Flag of Djibouti.svg Djibuti 1.878 2.012
166 Flag of East Timor.svg Timor Oriental 1.753 1.870
167 Flag of Seychelles.svg Seychelles 1.482 1.488
168 Flag of the Comoros.svg Comores 1.275 1.341
169 Flag of Guinea-Bissau.svg Guinea-Bissau 1.265 1.358
170 Flag of Samoa.svg Samoa 1.218 1.299
171 Flag of Saint Lucia.svg Santa Lucía 1.179 1.252
172 Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiga e Barbuda 1.145 1.214
173 Flag of the Solomon Islands.svg Illas Salomón 1.030 1.096
174 Flag of Grenada.svg Granada 982 1.052
175 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg San Vicente e Granadinas 864 914
176 Flag of Tonga.svg Tonga 845 868
177 Flag of Vanuatu.svg Vanuatu 739 775
178 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg San Cristobo e Neves 726 772
179 Flag of Dominica.svg Dominica 485 510
180 Flag of Sao Tome and Principe.svg Santo Tomé e Príncipe 278 300
181 Flag of Kiribati.svg Quiribati 240 246

Fonte: Fondo Monetario Internacional, World Economic Outlook Database, abril de 2007 [1] [2] (Aclaración: As celdas coreadas indican estimacións do FMI)

  • A continuación, unha listaxe dos 10 países con maior PIB ppa da Unión Europea en millóns de euros, segundo o Eurostat.
Posto Países PIB (PPA) 2006 (mill. )
1 Flag of Germany.svg Alemaña 2.197.005,9
2 Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido 1.688.659,5
3 Flag of France.svg Francia 1.673.128,1
4 Flag of Italy.svg Italia 1.432.261,4
5 Flag of Spain.svg España 1.058.743,3
6 Flag of the Netherlands.svg Países Baixos 506.765,2
7 Flag of Poland.svg Polonia 479.453,7
8 Flag of Belgium.svg Bélxica 306.197,7
9 Flag of Sweden.svg Suecia 259.400,3
10 Flag of Austria.svg Austria 253.247,1

Fonte: Eurostat

Véxase tamén[editar | editar a fonte]