Lista de estacións do metro de Barcelona

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Lista das estacións do Metro de Barcelona cos seus enlaces e servizos.

A-B[editar | editar a fonte]

Estación Liñas Enlaces Servizos Situación
Alfons X L4 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Horta-Guinardó
Almeda L8 barcelona.svg FGCBarcelona S33 Logo.png FGCBarcelona S4 Logo.png FGCBarcelona S8 Logo.png FGCBarcelona R5 Logo.png FGCBarcelona R6 Logo.png Madrid-MetroAscensor.PNG Cornellà de Llobregat
Arc de Triomf L1 barcelona.svg R1 barcelona.svg R3 barcelona.svg R4 barcelona.svg Madrid-MetroEMT.PNG Barcelona - L'Eixample
Artigues | Sant Adrià L2 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Badalona
Avinguda Carrilet L1 barcelona.svg L8 barcelona.svg FGCBarcelona S33 Logo.png FGCBarcelona S4 Logo.png FGCBarcelona S8 Logo.png FGCBarcelona R5 Logo.png FGCBarcelona R6 Logo.png Madrid-MetroAscensor.PNG L'Hospitalet de Llobregat
Avinguda Tibidabo L7 barcelona.svg Tramvia Blau Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sarrià-Sant Gervasi
Bac de Roda L2 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Martí
Badal L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sants-Montjuïc
Badalona Pompeu Fabra L2 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Badalona
Barceloneta L4 barcelona.svg R2 Sud Rodalies.png Madrid-MetroRENFE.svg Barcelona - Ciutat Vella
Baró de Viver L1 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Andreu
Bellvitge L1 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG L'Hospitalet de Llobregat
Besòs L4 barcelona.svg T5.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Martí
Besòs Mar L4 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Martí
Bogatell L4 barcelona.svg Barcelona - Sant Martí
Bon Pastor L9 barcelona.svg L10 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Andreu

C[editar | editar a fonte]

Estación Liñas Enlaces Servizos Situación
Camp de l'Arpa L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Martí
Can Boixeres L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG L'Hospitalet de Llobregat
Can Cuiàs L11 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Montcada i Reixac
Can Peixauet L9 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Santa Coloma de Gramenet
Can Serra L1 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG L'Hospitalet de Llobregat
Can Vidalet L5 barcelona.svg L'Hospitalet de Llobregat
Can Zam L9 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Santa Coloma de Gramenet
Canyelles L3 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Nou Barris
Casa de l'Aigua L11 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Nou Barris
Catalunya L1 barcelona.svg L3 barcelona.svg L6 barcelona.svg L7 barcelona.svg FGCBarcelona S1 Logo.png FGCBarcelona S2 Logo.png FGCBarcelona S5 Logo.png FGCBarcelona S55 Logo.png R1 barcelona.svg R3 barcelona.svg R4 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Ciutat Vella/L'Eixample
Ciutadella | Vila Olímpica L4 barcelona.svg T4.svg Barcelona - Sant Martí
Ciutat Meridiana L11 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Nou Barris
Clot L1 barcelona.svg L2 barcelona.svg R1 barcelona.svg R2 barcelona.svg R2 Nord Rodalies.png Madrid-MetroAscensor.PNG (só L2) Barcelona - Sant Martí
Collblanc L5 barcelona.svg Barcelona - Les Corts
Congrés L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Andreu
Cornellà Centre L5 barcelona.svg R1 barcelona.svg R4 barcelona.svg T1.svg T2.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Cornellà de Llobregat
Cornellà-Riera L8 barcelona.svg FGCBarcelona S33 Logo.png FGCBarcelona S4 Logo.png FGCBarcelona S8 Logo.png FGCBarcelona R5 Logo.png FGCBarcelona R6 Logo.png Madrid-MetroAscensor.PNG Cornellà de Llobregat

D-E[editar | editar a fonte]

Estación Liñas Enlaces Servizos Situación
Diagonal (L3 e L5)
Provença (L6 e L7)
L3 barcelona.svg L5 barcelona.svg L6 barcelona.svg L7 barcelona.svg FGCBarcelona S1 Logo.png FGCBarcelona S2 Logo.png FGCBarcelona S5 Logo.png FGCBarcelona S55 Logo.png accesible PMR (só FGC e L5) Barcelona - L'Eixample
Drassanes L3 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Ciutat Vella
El Carmel L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Horta-Guinardó
El Coll | La Teixonera L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Horta-Guinardó
El Maresme | Fòrum L4 barcelona.svg T4.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Martí
El Putxet L7 barcelona.svg Barcelona - Sarrià-Sant Gervasi
Encants L2 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Martí
Entença L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - L'Eixample
Església Major L9 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Santa Coloma de Gramenet
Espanya L1 barcelona.svg L3 barcelona.svg L8 barcelona.svg FGCBarcelona S33 Logo.png FGCBarcelona S4 Logo.png FGCBarcelona S8 Logo.png FGCBarcelona R5 Logo.png FGCBarcelona R6 Logo.png Madrid-MetroAscensor.PNG (só FGC) Barcelona - Sants-Montjuïc
Europa | Fira L8 barcelona.svg FGCBarcelona S33 Logo.png FGCBarcelona S4 Logo.png FGCBarcelona S8 Logo.png FGCBarcelona R5 Logo.png FGCBarcelona R6 Logo.png Bus FGC Madrid-MetroAscensor.PNG L'Hospitalet de Llobregat

F-G[editar | editar a fonte]

Estación Liñas Enlaces Servizos Situación
Fabra i Puig L1 barcelona.svg R3 barcelona.svg R4 barcelona.svg R7 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Andreu
Florida L1 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG L'Hospitalet de Llobregat
Fondo L1 barcelona.svg L9 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Santa Coloma de Gramenet
Fontana L3 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Gràcia
Gavarra L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Cornellà de Llobregat
Girona L4 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - L'Eixample
Glòries L1 barcelona.svg T4.svg T5.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - L'Eixample
Gorg L2 barcelona.svg L10 barcelona.svg T5.svg T6.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Badalona
Gornal L8 barcelona.svg FGCBarcelona S33 Logo.png FGCBarcelona S4 Logo.png FGCBarcelona S8 Logo.png FGCBarcelona R5 Logo.png FGCBarcelona R6 Logo.png R2 barcelona.svg R2 Nord Rodalies.png R2 Sud Rodalies.png Madrid-MetroAscensor.PNG L'Hospitalet de Llobregat
Gràcia L6 barcelona.svg L7 barcelona.svg FGCBarcelona S1 Logo.png FGCBarcelona S2 Logo.png FGCBarcelona S5 Logo.png FGCBarcelona S55 Logo.png Barcelona - Gràcia
Guinardó | Hospital de Sant Pau L4 barcelona.svg Barcelona - Horta-Guinardó

H-I[editar | editar a fonte]

Estación Liñas Enlaces Servizos Situación
Horta L5 barcelona.svg Barcelona - Horta-Guinardó
Hospital Clínic L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - L'Eixample
Hospital de Bellvitge L1 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG L'Hospitalet de Llobregat
Hostafrancs L1 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sants-Montjuïc
Ildefons Cerdà L8 barcelona.svg FGCBarcelona S33 Logo.png FGCBarcelona S4 Logo.png FGCBarcelona S8 Logo.png FGCBarcelona R5 Logo.png FGCBarcelona R6 Logo.png Madrid-MetroAscensor.PNG L'Hospitalet de Llobregat

J-L[editar | editar a fonte]

Estación Liñas Enlaces Servizos Situación
Jaume I L4 barcelona.svg Barcelona - Ciutat Vella
Joanic L4 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Horta-Guinardó
La Bonanova L6 barcelona.svg FGCBarcelona S5 Logo.png FGCBarcelona S55 Logo.png Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sarrià-Sant Gervasi
La Pau L2 barcelona.svg L4 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Martí
La Sagrera L1 barcelona.svg L5 barcelona.svg L9 barcelona.svg L10 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Andreu
La Salut L10 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Badalona
Les Corts L3 barcelona.svg Barcelona - Les Corts
Les Tres Torres L6 barcelona.svg FGCBarcelona S5 Logo.png FGCBarcelona S55 Logo.png Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sarrià-Sant Gervasi
Lesseps L3 barcelona.svg Barcelona - Gràcia
Liceu L3 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Ciutat Vella
Llacuna L4 barcelona.svg Barcelona - Sant Martí
Llefià L10 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Badalona
Llucmajor L4 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Nou Barris

M[editar | editar a fonte]

Estación Liñas Enlaces Servizos Situación
Magòria-La Campana L8 barcelona.svg FGCBarcelona S33 Logo.png FGCBarcelona S4 Logo.png FGCBarcelona S8 Logo.png FGCBarcelona R5 Logo.png FGCBarcelona R6 Logo.png Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sants-Montjuïc
Maragall L4 barcelona.svg L5 barcelona.svg Barcelona - Horta-Guinardó
Maria Cristina L3 barcelona.svg T1.svg T2.svg T3.svg Barcelona - Les Corts
Marina L1 barcelona.svg T4.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Eixample
Mercat Nou L1 barcelona.svg Barcelona - Sants-Montjuïc
Molí Nou | Ciutat Cooperativa L8 barcelona.svg FGCBarcelona S33 Logo.png FGCBarcelona S4 Logo.png FGCBarcelona S8 Logo.png FGCBarcelona R5 Logo.png FGCBarcelona R6 Logo.png Madrid-MetroAscensor.PNG Sant Boi de Llobregat
Montbau L3 barcelona.svg Barcelona - Gràcia
Monumental L2 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - L'Eixample
Mundet L3 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Horta-Guinardó
Muntaner L6 barcelona.svg FGCBarcelona S1 Logo.png FGCBarcelona S2 Logo.png FGCBarcelona S5 Logo.png FGCBarcelona S55 Logo.png Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sarrià-Sant Gervasi

N-O[editar | editar a fonte]

Estación Liñas Enlaces Servizos Situación
Navas L1 barcelona.svg Barcelona - Sant Andreu
Onze de Setembre L9 barcelona.svg L10 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Andreu

P-R[editar | editar a fonte]

Estación Liñas Enlaces Servizos Situación
Pàdua L7 barcelona.svg Barcelona - Sarrià-Sant Gervasi
Palau Reial L3 barcelona.svg T1.svg T2.svg T3.svg Barcelona - Les Corts
Paral·lel L2 barcelona.svg L3 barcelona.svg Funicular de Montjuïc Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sants-Montjuïc
Passeig de Gràcia L2 barcelona.svg L3 barcelona.svg L4 barcelona.svg R2 barcelona.svg R2 Nord Rodalies.png R2 Sud Rodalies.png Madrid-MetroAscensor.PNG (Só L4) Barcelona - Eixample
Penitents L3 barcelona.svg Barcelona - Gràcia
Pep Ventura L2 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Badalona
Plaça de Sants L1 barcelona.svg L5 barcelona.svg Barcelona - Sants-Montjuïc
Plaça del Centre L3 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Les Corts
Plaça Molina L7 barcelona.svg L6 barcelona.svg FGCBarcelona S5 Logo.png FGCBarcelona S55 Logo.png en Sant Gervasi Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sarrià-Sant Gervasi
Poble Sec L3 barcelona.svg Barcelona - Sants-Montjuïc
Poblenou L4 barcelona.svg Barcelona - Sant Martí
Pubilla Cases L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG L'Hospitalet de Llobregat
Rambla Just Oliveras L1 barcelona.svg R1 barcelona.svg R3 barcelona.svg R4 barcelona.svg L'Hospitalet de Llobregat
Reina Elisenda L6 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sarrià-Sant Gervasi
Rocafort L1 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - L'Eixample
Roquetes L3 barcelona.svg Barcelona - Nou Barris

S[editar | editar a fonte]

Estación Liñas Enlaces Servizos Situación
Sagrada Família L2 barcelona.svg L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - L'Eixample
Sant Boi L8 barcelona.svg FGCBarcelona S33 Logo.png FGCBarcelona S4 Logo.png FGCBarcelona S8 Logo.png FGCBarcelona R5 Logo.png FGCBarcelona R6 Logo.png Madrid-MetroAscensor.PNG Sant Boi de Llobregat
Sant Andreu L1 barcelona.svg R2 barcelona.svg R2 Nord Rodalies.png Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Andreu
Sant Antoni L2 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - L'Eixample
Sant Gervasi L6 barcelona.svg L7 barcelona.svg FGCBarcelona S5 Logo.png FGCBarcelona S55 Logo.png (L7 barcelona.svg en Plaça Molina) Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sarrià-Sant Gervasi
Sant Ildefons L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Cornellà de Llobregat
Sant Josep L8 barcelona.svg FGCBarcelona S33 Logo.png FGCBarcelona S4 Logo.png FGCBarcelona S8 Logo.png FGCBarcelona R5 Logo.png FGCBarcelona R6 Logo.png L'Hospitalet de Llobregat
Sant Martí L2 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Martí
Sant Pau | Dos de Maig L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Horta-Guinardó
Sant Roc L2 barcelona.svg T5.svg T6.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Badalona
Santa Coloma L1 barcelona.svg Santa Coloma de Gramenet
Santa Eulàlia L1 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sants-Montjuïc
Santa Rosa L9 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Santa Coloma de Gramenet
Sants Estació L3 barcelona.svg L5 barcelona.svg R1 barcelona.svg R2 barcelona.svg R2 Nord Rodalies.png R2 Sud Rodalies.png R3 barcelona.svg R4 barcelona.svg Madrid-MetroRENFE.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sants-Montjuïc
Sarrià L6 barcelona.svg FGCBarcelona S1 Logo.png FGCBarcelona S2 Logo.png FGCBarcelona S5 Logo.png FGCBarcelona S55 Logo.png Barcelona - Sarrià-Sant Gervasi
Selva de Mar L4 barcelona.svg T4.svg Barcelona - Sant Martí
Singuerlín L9 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Santa Coloma de Gramenet

T[editar | editar a fonte]

Estación Liñas Enlaces Servizos Situación
Tarragona L3 barcelona.svg Barcelona - Sants-Montjuïc
Tetuan L2 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - L'Eixample
Torras i Bages L1 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Andreu
Torrassa L1 barcelona.svg Barcelona - Sants-Montjuïc
Torre del Baró | Vallbona L11 barcelona.svg R3 barcelona.svg R4 barcelona.svg R7 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Nou Barris
Trinitat Nova L3 barcelona.svg L4 barcelona.svg L11 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Nou Barris
Trinitat Vella L1 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Sant Andreu

U[editar | editar a fonte]

Estación Liñas Enlaces Servizos Situación
Universitat L1 barcelona.svg L2 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - L'Eixample/Ciutat Vella
Urgell L1 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - L'Eixample
Urquinaona L1 barcelona.svg L4 barcelona.svg Barcelona - L'Eixample/Ciutat Vella

V-Z[editar | editar a fonte]

Estación Liñas Enlaces Servizos Situación
Vall d'Hebron L3 barcelona.svg L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Horta-Guinardó
Vallcarca L3 barcelona.svg Barcelona - Gràcia
Valldaura L3 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Nou Barris
Verdaguer L4 barcelona.svg L5 barcelona.svg Barcelona - L'Eixample
Verneda L2 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Sant Adrià de Besòs
Via Júlia L4 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Nou Barris
Vilapicina L5 barcelona.svg Madrid-MetroAscensor.PNG Barcelona - Nou Barris
Virrei Amat L5 barcelona.svg Barcelona - Nou Barris
Zona Universitària L3 barcelona.svg Barcelona - Les Corts

Cambios de nome[editar | editar a fonte]

O metro de Barcelona, do mesmo xeito que outros, viu cambios na nomenclatura das estacións ao longo do tempo, especialmente en 1982, momento en que se creou a denominación actual das liñas.

As estacións sufriron dous tipos de cambio na súa nomenclatura, unhas cambiaron de nome de forma notoria, outras adoptaron a forma catalá do nome no canto da castelá. As estacións seguintes son as que cambiaron de nome xa sexa na reorganización de nomenclatura de 1982 ou noutro momento:

Antes de 1982[editar | editar a fonte]

  • Aragón > Aragón-Gran Vía (1973)

En 1982[editar | editar a fonte]

  • Aragón-Gran Vía > Passeig de Gràcia
  • Buxeras > Can Boixeres
  • Diagonal-Paseo de Gracia > Diagonal
  • Dos de Mayo > Hospital de Sant Pau
  • General Mola > Verdaguer
  • Luchana > Llacuna
  • Maladeta > Can Vidalet
  • Navas de Tolosa > Navas
  • Núñez de Arce > El Putxet
  • Parlamento > Poble Sec
  • Pedro IV > Bogatell
  • Pueblo Seco > Paral·lel
  • Ribera > Ciutadella
  • Roma Estación Renfe > Sants Estació
  • San Ramón > Collblanc
  • Sans > Plaça de Sants
  • Triunfo-Norte > Arc de Triomf
  • Viviendas del Congreso > Congrés

Despois de 1982[editar | editar a fonte]

  • Mina > Besòs Mar (1985)
  • Ciutadella > Ciutadella | Vila Olímpica (1992)
  • Roquetes > Via Júlia (1999)
  • Joan XXIII > Artigues | Sant Adrià (2002)
  • Cornellà > Cornellà Centre (2003)
  • Feixa Llarga > Hospital de Bellvitge (2003)
  • Hospital de Sant Pau > Sant Pau | Dos de Maig (2009)
  • Guinardó > Guinardó | Hospital de Sant Pau (2009)

Véxase tamén[editar | editar a fonte]