Lista de edificios máis altos de Tampa

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Wachovia Center 100 North Tampa One Tampa City Center Bank of America Tower Park Tower SkyPoint Rivergate Tower Ficheiro:Tampa Skyline.jpg Ficheiro:Tampa Skyline.jpg Ficheiro:Tampa Skyline.jpg Ficheiro:Tampa Skyline.jpg Ficheiro:Tampa Skyline.jpg Ficheiro:Tampa Skyline.jpg Ficheiro:Tampa Skyline.jpg Ficheiro:Tampa Skyline.jpg Ficheiro:Tampa Skyline.jpg Ficheiro:Tampa Skyline.jpg Ficheiro:Tampa Skyline.jpg Ficheiro:Tampa Skyline.jpg
Horizonte de Tampa (Utiliza o cursor para identificar os edificios)

Tampa, é a terceira maior cidade do estado de Florida, e nela atópanse un total de 127 rañaceos,[1] 18 dos cales teñen unha altura de máis de 75 metros. O 100 North Tampa ten 42 plantas e supera os 175 metros de altura, sendo o máis alto da cidade.[2]

Edificios máis altos[editar | editar a fonte]

100 North Tampa,o edificio máis alto de Tampa e da costa do Golfo de Florida.
One Tampa City Center o terceiro edificio máis alto de Tampa.

Esta lista recolle os rañaceos de Tampa que superan os 75 metros de altura. Isto inclúe elementos arquitectónicos tales coma chapiteis, pero non antenas. Un signo de igual (=) seguindo ao posto na clasificación indica que dous ou máis edificios teñen a mesma altura. A columna "Ano" indica o ano no que o edificio foi rematado.

Posto Nome Altura
(en metros)
Plantas Ano Notas
1 100 North Tampa 176 42 1992
  • Edificio máis alto da cidade dende 1992
  • Edificio máis alto en toda a costa do Golfo de Florida
  • Edificio máis alto construído en Tampa na década de 1990
  • Tamén coñecido como o edificio das rexións[2][3]
2 Bank of America Plaza 176 42 1986
  • Danado nun accidente aéreo no ano a 2002
  • Edificio máis alto construído en Tampa na década de 1980[4][5]
3 One Tampa City Center 164 38 1981
4 SunTrust Financial Centre 160 36 1992 [8] [9]
5 Element 140 34 2009 [10][11]
6 Park Tower 140 36 1972
  • Edificio máis alto construído en Tampa na década de 1970
  • Anteriormente coñecido como Lykes Building[12][13]
7 Rivergate Tower 138 32 1988 [14][15]
8= Hillsborough County Center 114 28 1993 [16][17]
8= Sam Gibbons Federal Courthouse 114 17 1997 [18][19]
9 SkyPoint 110 32 2007 [20][21]
10= Towers of Channelside East 100 30 2007 [22][23]
10= Towers of Channelside West 100 30 2007 [24][25]
12 Tampa Marriott Waterside 99 27 2000 [26][27]
13 Wells Fargo Center 95 22 1985
  • Anteriormente coñecido como Wachovia Center[28][29]
14 Franklin Exchange Building 85 22 1966
  • Edificio máis alto construído en Tampa na década de 1960[30][31]
15 Fifth Third Center 85 19 1981
  • Tamén coñecido como Southtrust Building[32][33]
16 The Alagon on Bayshore 83 23 2006 [34]
17 The Stovall 78 22 2001 [35][36]
18 One Mack-Cali Center 77 21 1983 [37]

Cronoloxía dos edificios máis altos[editar | editar a fonte]

O Floridan Hotel, edificio máis alto da cidade dende 1926 ata 1966.

Esta lista contén todos os rañaceos que foron nalgún momento os máis altos de Tampa.

Nome Enderezo Anos como o máis alto Altura
(en metros)
Planta Notas
Florida Brewing Company building 1234 5th Avenue E. 18961913 25 6 [38]
Citizens Bank Building 701 North Franklin Street 1913–1915 44 12 [39]
Tampa City Hall 315 John F. Kennedy Boulevard 1915–1926 49 10 [40]
Floridan Hotel 905 North Florida Avenue 1926–1966 62 17 [41]
Franklin Exchange Building 655 North Franklin Street 1966–1972 85 22 [31]
Park Tower 400 North Tampa Street 1972–1981 140 36 [13]
One Tampa City Center 201 North Franklin Street 1981–1986 164 39 [7]
Bank of America Tower 101 East Kennedy Boulevard 1986–1992 176 42 [5]
100 North Tampa 100 North Tampa Street 1992–actualidade 177 42 [3]

Notas[editar | editar a fonte]

  1. "About: Tampa". Emporis.com. http://www.emporis.com/city/tampa-fl-usa. Consultado o 10 de febreiro de 2013.
  2. 2,0 2,1 "100 North Tampa". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=amsouthbuilding-tampa-fl-usa. Consultado o 1 de febreiro de 2013.
  3. 3,0 3,1 "100 North Tampa". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=6056. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  4. "Bank of America Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bankofamericaplaza-tampa-fl-usa. Consultado o 2013-02-01.
  5. 5,0 5,1 "Bank of America Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=518. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  6. "One Tampa City Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1tampacitycenter-tampa-fl-usa. Consultado o 16 de xuño de 2008.
  7. 7,0 7,1 "One Tampa City Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=652. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  8. "SunTrust Financial Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=suntrustfinancialcentre-tampa-fl-usa. Consultado o 2013-02-01.
  9. "SunTrust Financial Centre". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=626. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  10. "Element". Emporis.com. http://www.emporis.com/application/?nav=building&lng=3&id=novareseastblock-tampa-fl-usa. Consultado o 12 de outubro de 2010.
  11. "Element". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=54477. Consultado o 12 de outubro de 2010.
  12. "Park Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=parktower-tampa-fl-usa. Consultado o 16 de xuño de 2008.
  13. 13,0 13,1 "Park Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=676. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  14. "Rivergate Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=rivergatetower-tampa-fl-usa. Consultado o 16 de xuño de 2008.
  15. "Rivergate Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=677. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  16. "Hillsborough County Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=hillsboroughcountycenter-tampa-fl-usa. Consultado o 16 de xuño de 2008.
  17. "Hillsborough County Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=838. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  18. "Sam Gibbons Federal Courthouse". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=samgibbonsfederalcourthouse-tampa-fl-usa. Consultado o 16 de xuño de 2008.
  19. "Sam Gibbons Federal Courthouse". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=678. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  20. "Skypoint". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=skypoint-tampa-fl-usa. Consultado o 16 de xuño de 2008.
  21. "SkyPoint". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=41001. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  22. "Towers of Channelside East". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=towersofchannelsideeast-tampa-fl-usa. Consultado o 16 de xuño de 2008.
  23. "Towers of Channelside East". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=37708. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  24. "Towers of Channelside West". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=towersofchannelsidewest-tampa-fl-usa. Consultado o 16 de xuño de 2008.
  25. "Towers of Channelside West". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=37709. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  26. "Tampa Marriott Waterside". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=tampamarriottwaterside-tampa-fl-usa. Consultado o 16 de xuño de 2008.
  27. "Tampa Marriott Waterside". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=10350. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  28. "Wachovia Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=wachoviacenter-tampa-fl-usa. Consultado o 16 de xuño de 2008.
  29. "Wachovia Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=653. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  30. "Franklin Exchange Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=franklinexchangebuilding-tampa-fl-usa. Consultado o 2013-02-01.
  31. 31,0 31,1 "Franklin Exchange Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=680. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  32. "Fifth Third Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=53center-tampa-fl-usa. Consultado o 16 de xuño de 2008.
  33. "Southtrust Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=679. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  34. "The Alagon on Bayshore". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=streetalagononbayshore-tampa-fl-usa. Consultado o 16 de xuño de 2008.
  35. "The Stovall". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=streetstovall-tampa-fl-usa. Consultado o 16 de xuño de 2008.
  36. "The Stovall". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=30778. Consultado o 17 de xuño de 2008.
  37. "One Mack-Cali Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1mackcalicenter-tampa-fl-usa. Consultado o 16 de xuño de 2008.
  38. "Florida Brewing Company". http://www.swoperodante.com/community/our-building/.
  39. "Citizens Bank Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=citizensbankbuilding-tampa-fl-usa. Consultado o 2013-02-01.
  40. "Tampa City Hall". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=tampacityhall-tampa-fl-usa. Consultado o 2008-06-17.
  41. "Floridan Hotel". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=49925. Consultado o 2008-07-05.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]