Lista de concellos do Xapón

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

A seguir vén unha lista de concellos do Xapón con diversos datos de interese sobre cada un deles.

Rexión de Hokkaidō[editar | editar a fonte]

Prefectura de Hokkaidō[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 31/12/2009

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Subprefectura
Asahikawa-shi 旭川市 cidade nuclear 354.272 747,60 474 1922-08-01 Kamikawa
Hakodate-shi 函館市 cidade nuclear 284.272 677,92 419 1922-08-01 Oshima
Kushiro-shi 釧路市 cidade 186.642 1.362,75 137 1922-08-01 Kushiro
Muroran-shi 室蘭市 cidade 95.629 80,65 1.190 1922-08-01 Iburi
Otaru-shi 小樽市 cidade 134.811 243,30 554 1922-08-01 Shiribeshi
Sapporo-shi 札幌市 Cidade designada por mandato gobernamental 1.892.452 1.121,12 1.690 1922-08-01 Ishikari
Obihiro-shi 帯広市 cidade 168.658 618,94 272 1933-04-01 Tokachi
Kitami-shi 北見市 cidade 126.075 1.427,56 88,3 1942-XX-XX Ohōtsuku
Iwamizawa-shi 岩見沢市 cidade 90.969 481,10 189 1943-04-01 Sorachi
YubariYūbari-shi 夕張市 cidade 11.358 763,20 14,9 1943-04-01 Sorachi
Abashiri-shi 網走市 cidade 39.642 471,00 84,2 1947-02-11 Ohōtsuku
Rumoi-shi 留萌市 cidade 25.311 297,44 85,1 1947-10-01 Rumoi
Tomakomai-shi 苫小牧市 cidade 173.969 561,49 310 1948-04-01 Iburi
Wakkanai-shi 稚内市 cidade 39.232 760,84 51,6 1949-04-01 Sōya
Bibai-shi 美唄市 cidade 26.693 277,61 96,2 1950-04-01 Sorachi
Ashibetsu-shi 芦別市 cidade 17.370 865,02 20,1 1953-04-01 Sorachi
Ebetsu-shi 江別市 cidade 122.564 187,57 653 1954-07-01 Ishikari
Akabira-shi 赤平市 cidade 12.991 129,88 100 1954-07-01 Sorachi
Monbetsu-shi 紋別市 cidade 25.114 830,70 30,2 1954-07-01 Ohōtsuku
Shibetsu-shi 士別市 cidade 22.520 1.119,29 20,1 1954-07-01 Kamikawa
Nayoro-shi 名寄市 cidade 30.896 535,23 57,7 1956-XX-XX Kamikawa
Mikasa-shi 三笠市 cidade 10.746 302,64 35,5 1957-04-01 Sorachi
Nemuro-shi 根室市 cidade 30.082 512,71 58,7 1957-08-01 Nemuro
Chitose-shi 千歳市 cidade 93.497 594,95 157 1958-07-01 Ishikari
Sunagawa-shi 砂川市 cidade 19.282 78,69 245 1958-07-01 Sorachi
Takikawa-shi 滝川市 cidade 43.974 115,82 380 1958-07-01 Sorachi
Utashinai-shi 歌志内市 cidade 4.643 55,99 82,9 1958-07-01 Sorachi
Fukagawa-shi 深川市 cidade 24.052 529,23 45,4 1963-05-01 Sorachi
Furano-shi 富良野市 cidade 24.417 600,97 40,6 1966-05-01 Kamikawa
Noboribetsu-shi 登別市 cidade 52.578 212,11 248 1970-08-01 Iburi
Eniwa-shi 恵庭市 cidade 68.737 294,87 233 1970-11-01 Ishikari
Date-shi 伊達市 cidade 37.096 444,28 83,5 1972-04-01 Iburi
Kitahiroshima-shi 北広島市 cidade 60.859 118,54 513 1996-09-01 Ishikari
Ishikari-shi 石狩市 cidade 61.148 721,86 84,7 1996-09-01 Ishikari
Hokuto-shi 北斗市 cidade 49.427 397,30 124 2006-02-01 Oshima

Rexión de Tōhoku[editar | editar a fonte]

Prefectura de Aomori[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/02/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Hirosaki-shi 弘前市 cidade 182.873 524,12 349 1889-04-01
Aomori-shi 青森市 cidade nuclear 301.519 824,54 366 1898-04-01
Hachinohe-shi 八戸市 cidade especial 238.036 305,19 780 1929-05-01
Kuroishi-shi 黒石市 cidade 36.579 216,96 169 1954-07-01
Goshogawara-shi 五所川原市 cidade 59.265 404,56 146 1954-10-01
Towada-shi 十和田市 cidade 65.767 725,67 90,6 1956-10-
Misawa-shi 三沢市 cidade 42.432 119,97 354 1958-09-01
Mutsu-shi むつ市 cidade 61.139 863,79 70,8 1959-09-01
Tsugaru-shi つがる市 cidade 37.837 253,85 149 2005-02-11
Hirakawa-shi 平川市 cidade 33.996 345,81 98,3 2006-01-01
Hiranai-machi 平内町 Higashitsugaru
Imabetsu-machi 今別町 Higashitsugaru
Sotogahama-machi 外ヶ浜町 Higashitsugaru
Iomoguita-mura 蓬田村 Higashitsugaru
Noheji-machi 野辺地町 Kamikita
Oirase-chō おいらせ町 Kamikita
Rokkasho-mura 六ヶ所村 Kamikita
Rokunohe-machi 六戸町 Kamikita
Shichinohe-machi 七戸町 Kamikita
TohokuTouhoku-machi 東北町 Kamikita
Iokohama-machi 横浜町 Kamikita
Itaianagi-machi 板柳町 Kitatsugaru
Nakadomari-machi 中泊町 Kitatsugaru
Tsuruta-machi 鶴田町 Kitatsugaru
Fujisaqui-machi 藤崎町 Minamitsugaru
Inakadate-machi 田舎館村 Minamitsugaru
OwaniŌwani-machi 大鰐町 Minamitsugaru
Nishimeia-mura 西目屋村 Nakatsugaru
Ajigasawa-machi 鰺ヶ沢町 Nishitsugaru
Fukaura-machi 深浦町 Nishitsugaru
Gonohe-machi 五戸町 Sannohe
Haxikami-chō 階上町 Sannohe
Nanbu-chō 南部町 Sannohe
Sannohe-machi 三戸町 Sannohe
ShingoShingō-mura 新郷村 Sannohe
Takko-machi 田子町 Sannohe
HigashidoriHigashidōri-mura 東通村 Shimokita
Kazamaura-mura 風間浦村 Shimokita
OmaŌma-machi 大間町 Shimokita
Sai-mura 佐井村 Shimokita

Prefectura de Iwate[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Morioka-shi 盛岡市 cidade nuclear 298.236 886,47 336 1889-04-01
Kamaishi-shi 釜石市 cidade 39.726 441,42 90 1937-05-05
Miyako-shi 宮古市 cidade 59.684 696,82 85,7 1941-02-11
Ichinoseki-shi 一関市 cidade 119.985 1.133,10 106 1948-04-01
OfunatoŌfunato-shi 大船渡市 cidade 41.067 323,30 127 1952-04-01
Hanamaki-shi 花巻市 cidade 102.149 908,32 112 1954-04-01
Kitakami-shi 北上市 cidade 94.047 437,55 215 1954-04-01
Kuji-shi 久慈市 cidade 37.003 623,14 59,4 1954-11-03
TonoTōno-shi 遠野市 cidade 29.657 825,62 35,9 1954-12-01
Rikuzentakata-shi 陸前高田市 cidade 23.353 232,29 101 1955-01-01
Ninohe-shi 二戸市 cidade 29.679 420,31 70,6 1972-04-01
Hachimantai-shi 八幡平市 cidade 29.047 862,25 33,7 2005-09-01
OshuŌshū-shi 奥州市 cidade 126.054 993,35 127 2006-02-20

Prefectura de Miyagi[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/02/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Sendai-shi 仙台市 cidade designada por mandato gobernamental 1.034.680 783,55 1.320 1889-04-01
Ishinomaki-shi 石巻市 cidade 160.969 555,78 290 1933-04-01
Shiogama-shi 塩釜市 cidade 57.136 17,86 3.200 1941-11-23
Kesennuma-shi 気仙沼市 cidade 73.953 333,37 222 1953-06-01
Shiroishi-shi 白石市 cidade 37.743 286,47 132 1954-04-01
Natori-shi 名取市 cidade 72.133 100,07 721 1958-10-01
Kakuda-shi 角田市 cidade 31.914 147,58 216 1958-10-01
TagajoTagajō-shi 多賀城市 cidade 63.391 19,64 3.230 1971-11-01
Iwanuma-shi 岩沼市 cidade 44.560 60,71 734 1971-11-01
Tome-shi 登米市 cidade 84.676 536,38 158 2005-04-01
Kurihara-shi 栗原市 cidade 75.632 804,93 94 2005-04-01
Higashimatsushima-shi 東松山市 cidade 42.873 101,86 421 2005-04-01
OsakiŌsaki-shi 大崎市 cidade 135.626 796,76 170 2006-03-31

Prefectura de Akita[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Akita-shi 秋田市 cidade nuclear 325.537 905,67 359 1889-04-01
Noshiro-shi 能代市 cidade 59.186 426,74 139 1940-09-26
OdateŌdate-shi 大館市 cidade 78.990 913,70 86,5 1951-04-01
Yokote-shi 横手市 cidade 98.770 693,04 143 1951-04-01
Oga-shi 男鹿市 cidade 32.801 240,80 136 1954-03-31
Yuzawa-shi 湯沢市 cidade 52.133 790,72 65,9 1954-00-00
Kazuno-shi 鹿角市 cidade 34.504 707,34 48,8 1972-04-01
Daisen-shi 大仙市 cidade 89.131 866,67 103 2005-03-22
Katagami-shi 潟上市 cidade 34.763 97,96 355 2005-03-22
Kitaakita-shi 北秋田市 cidade 36.925 1.152,57 32 2005-03-22
YurihonjoYurihonjō-shi 由利本荘市 cidade 85.687 1.209,08 70,9 2005-03-22
Senboku-shi 仙北市 cidade 29.903 1.093,64 27,3 2005-09-20
Nikaho-shi にかほ市 cidade 27.848 240,65 116 2005-10-01

Prefectura de Yamagata[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Yamagata-shi 山形市 cidade especial 254.685 381,34 668 1889-04-01 Murayama
Yonezawa-shi 米沢市 cidade 90.180 548,74 164 1889-04-01 Okitama
Tsuruoka-shi 鶴岡市 cidade 137.438 1.311,51 105 1924-10-01 Shōnai
Sakata-shi 酒田市 cidade 112.392 602,79 186 1933-04-01 Shōnai
ShinjoShinjō-shi 新庄市 cidade 39.008 223,08 175 1949-04-01 Mogami
Sagae-shi 寒河江市 cidade 42.797 139,08 308 1954-08-01 Murayama
Kaminoyama-shi 上山市 cidade 34.166 240,95 142 1954-10-01 Murayama
Murayama-shi 村山市 cidade 27.112 196,83 138 1954-11-01 Murayama
Nagai-shi 長井市 cidade 29.526 214,69 138 1954-11-15 Okitama
TendoTendō-shi 天童市 cidade 62.851 113,01 556 1958-10-01 Murayama
Higashine-shi 東根市 cidade 46.247 207,17 223 1958-11-03 Murayama
Obanazawa-shi 尾花沢市 cidade 19.057 372,32 51,2 1959-04-10 Murayama
Nan'yoNan'yō-shi 南陽市 cidade 34.050 160,70 212 1967-04-01 Okitama

Prefectura de Fukushima[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/04/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Aizuwakamatsu-shi 会津若松市 cidade 126.955 383,03 331 1899-04-01 Aizu
Fukushima-shi 福島市 cidade 292.896 767,74 382 1907-04-01 Nakadōri
KoriyamaKōriyama-shi 郡山市 cidade nuclear 337.906 757,06 446 1924-09-01 Nakadōri
Shirakawa-shi 白河市 cidade 64.728 305,30 212 1949-04-01 Nakadōri
Kitakata-shi 喜多方市 cidade 53.020 554,67 95,6 1954-03-31 Aizu
SomaSōma-shi 相馬市 cidade 37.549 197,67 190 1954-03-31 Hamadōri
Sukagawa-shi 須賀川市 cidade 79.596 279,55 285 1954-03-31 Nakadōri
Nihonmatsu-shi 二本松市 cidade 59.938 344,65 174 1958-10-01 Nakadōri
Iwaki-shi いわき市 cidade nuclear 343.494 1.231,34 279 1966-10-01 Hamadōri
Tamura-shi 田村市 cidade 40.992 458,30 89,4 2005-03-01 Nakadōri
Date-shi 伊達市 cidade 66.056 265,10 249 2006-01-01 Nakadōri
MinamisomaMinamisōma-shi 南相馬市 cidade 70.658 398,50 177 2006-01-01 Hamadōri
Motomiya-shi 本宮市 cidade 31.623 87,94 360 2007-01-01 Nakadōri

Rexión de Kantō[editar | editar a fonte]

Prefectura de Ibaraki[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Mito-shi 水戸市 cidade especial 265.824 217,43 1.220 1889-04-01 Ken'ō
Hitachi-shi 日立市 cidade 192.966 225,55 856 1939-09-01 Kenhoku
Tsuchiura-shi 土浦市 cidade 144.436 122,99 1.170 1940-11-03 Kennan
Koga-shi 古河市 cidade 143.523 123,58 1.160 1950-08-01 Kensei
Ishioka-shi 石岡市 cidade 79.131 215,62 367 1954-02-11 Kennan
YukiYūki-shi 結城市 cidade 52.084 65,84 791 1954-03-15 Kensei
RyugasakiRyūgasaki-shi 龍ケ崎市 cidade 79.395 78,20 1.020 1954-03-20 Kennan
Shimotsuma-shi 下妻市 cidade 45.343 80,88 561 1954-06-01 Kensei
JosoJōsō-shi 常総市 cidade 65.454 123,52 530 1954-07-10 Kensei
HitachiotaHitachiōta-shi 常陸太田市 cidade 56.837 372,01 153 1954-07-15 Kenhoku
Takahagi-shi 高萩市 cidade 31.137 193,65 161 1954-11-23 Kenhoku
Kitaibaraki-shi 北茨城市 cidade 47.278 186,55 253 1956-03-31 Kenhoku
Kasama-shi 笠間市 cidade 79.525 240,27 331 1958-08-01 Ken'ō
Toride-shi 取手市 cidade 109.583 69,96 1.570 1970-10-01 Kennan
Ushiku-shi 牛久市 cidade 81.225 58,88 1.380 1986-06-01 Kennan
Tsukuba-shi つくば市 cidade especial 213.141 284,07 750 1987-11-30 Kennan
Hitachinaka-shi ひたちなか市 cidade 156.810 99,04 1.580 1994-11-01 Kenhoku
Kashima-shi 鹿嶋市 cidade 65.911 105,97 622 1995-09-01 Rokkō
Itako-shi 潮来市 cidade 30.567 71,41 428 2001-04-01 Rokkō
Moriya-shi 守谷市 cidade 61.306 35,63 1.720 2002-02-02 Kennan
HitachiomiyaHitachiōmiya-shi 常陸大宮市 cidade 45.706 348,38 131 2004-10-16 Kenhoku
Naka-shi 那珂市 cidade 54.194 97,80 554 2005-01-21 Kenhoku
BandoBandō-shi 坂東市 cidade 56.355 123,18 458 2005-03-22 Kensei
Inashiki-shi 稲敷市 cidade 46.931 178,12 228 2005-03-22 Kennan
Chikusei-shi 筑西市 cidade 108.580 205,35 529 2005-03-28 Kensei
Kasumigaura-shi かすみがうら市 cidade 43.606 156,61 278 2005-03-28 Kennan
Kamisu-shi 神栖市 cidade 94.451 147,26 641 2005-08-01 Rokkō
Namegata-shi 行方市 cidade 38.164 222,38 172 2005-09-02 Rokkō
Sakuragawa-shi 桜川市 cidade 46.331 179,78 258 2005-10-01 Kensei
Hokota-shi 鉾田市 cidade 50.396 208,18 242 2005-10-11 Rokkō
Omitama-shi 小美玉市 cidade 52.500 145,03 362 2006-03-27 Ken'ō
Tsukubamirai-shi つくばみらい市 cidade 43.855 79,14 554 2006-03-27 Kennan

Prefectura de Tochigi[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Utsunomiya-shi 宇都宮市 cidade nuclear 510.223 416,84 1.220 1896-04-01
Ashikaga-shi 足利市 cidade 155.477 177,82 874 1921-01-01
Tochigi-shi 栃木市 cidade 140.543 252,83 556 1937-04-01
Sano-shi 佐野市 cidade 121.493 356,07 341 1943-04-01
Kanuma-shi 鹿沼市 cidade 102.825 490,62 210 1948-10-10
NikkoNikkō-shi 日光市 cidade 90.089 1.449,87 62,1 1954-02-11
Oyama-shi 小山市 cidade 163.782 171,61 954 1954-03-31
Mooka-shi 真岡市 cidade 82.664 167,21 494 1954-10-01
OtawaraŌtawara-shi 大田原市 cidade 77.833 354,12 220 1954-12-01
Yaita-shi 矢板市 cidade 35.033 170,66 205 1958-11-01
Nasushiobara-shi 那須塩原市 cidade 117.034 592,82 197 2005-01-01
Sakura-shi さくら市 cidade 43.502 125,46 347 2005-03-28
Nasukarasuyama-shi 那須烏山市 cidade 29.688 174,42 170 2005-10-01
Shimotsuke-shi 下野市 cidade 59.379 74,58 796 2006-01-10

Prefectura de Gunma[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/04/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Maebashi-shi 前橋市 cidade nuclear 338.077 311,64 1.080 1892-04-01 Chūmō
Takasaki-shi 高崎市 cidade especial 369.074 487,35 757 1900-04-01 Seimō
KiryuKiryū-shi 桐生市 cidade 121.489 274,57 442 1921-03-01 Tōmō
Isesaki-shi 伊勢崎市 cidade especial 204.436 139,33 1.470 1940-09-13 Chūmō
OtaŌta-shi 太田市 cidade especial 213.942 176,49 1.210 1948-05-03 Tōmō
Fujioka-shi 藤岡市 cidade 67.760 180,09 376 1954-04-01 Seimō
Numata-shi 沼田市 cidade 51.133 443,37 115 1954-04-01 Hokumō
Shibukawa-shi 渋川市 cidade 84.530 240,42 352 1954-04-01 Hokumō
Tatebayashi-shi 館林市 cidade 78.592 60,98 1.290 1954-04-01 Tōmō
Tomioka-shi 富岡市 cidade 52.473 122,90 427 1954-04-01 Seimō
Annaka-shi 安中市 cidade 61.201 276,34 221 1958-11-01 Seimō
Midori-shi みどり市 cidade 51.693 208,23 248 2006-03-27 Tōmō

Prefectura de Saitama[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Kawagoe-shi 川越市 cidade nuclear 341.187 109,16 3.130 1922-12-01
Kawaguchi-shi 川口市 cidade especial 501.945 55,75 9.000 1933-04-01
Kumagaya-shi 熊谷市 cidade especial 203.538 159,88 1.270 1933-04-01
GyodaGyōda-shi 行田市 cidade 85.973 67,37 1.280 1949-05-03
Chichibu-shi 秩父市 cidade 67.776 577,69 117 1950-04-01
Tokorozawa-shi 所沢市 cidade especial 339.624 71,99 4.720 1950-11-03
HannoHannō-shi 飯能市 cidade 83.264 193,18 431 1954-01-01
Kazo-shi 加須市 cidade 115.104 133,47 862 1954-05-03
Higashimatsuyama-shi 東松山市 cidade 90.193 65,33 1.380 1954-07-01
HonjoHonjō-shi 本庄市 cidade 81.202 89,71 905 1954-07-01
Kasukabe-shi 春日部市 cidade especial 236.106 65,98 3.580 1954-07-01
Sayama-shi 狭山市 cidade 155.308 49,04 3.170 1954-07-01
HanyuHanyū-shi 羽生市 cidade 56.209 58,55 960 1954-09-01
KonosuKōnosu-shi 鴻巣市 cidade 119.856 67,49 1.780 1954-09-30
Fukaya-shi 深谷市 cidade 145.800 137,58 1.060 1955-01-01
Ageo-shi 上尾市 cidade 223.943 45,55 4.920 1958-07-15
SokaSōka-shi 草加市 cidade especial 240.465 27,42 8.770 1958-11-01
Koshigaya-shi 越谷市 cidade especial 324.371 60,31 5.380 1958-11-03
Warabi-shi 蕨市 cidade 71.251 5,10 13.970 1959-04-01
Toda-shi 戸田市 cidade 121.978 18,17 6.710 1966-10-01
Iruma-shi 入間市 cidade 149.269 44,74 3.340 1966-11-01
Hatogaya-shi 鳩ヶ谷市 cidade 61.087 6,22 9.820 1967-03-01
Asaka-shi 朝霞市 cidade 128.898 18,38 7.010 1967-03-15
Shiki-shi 志木市 cidade 70.457 9,06 7.780 1970-10-26
WakoWakō-shi 和光市 cidade 80.166 11,04 7.260 1970-10-31
Niiza-shi 新座市 cidade 159.262 22,80 6.990 1970-11-01
Okegawa-shi 桶川市 cidade 74.950 25,26 2.970 1970-11-03
Kuki-shi 久喜市 cidade 154.482 82,40 1.870 1971-10-01
Kitamoto-shi 北本市 cidade 69.354 19,84 3.500 1971-11-03
Yashio-shi 八潮市 cidade 81.402 18,03 4.510 1972-01-15
Fujimi-shi 富士見市 cidade 106.805 19,70 5.420 1972-04-10
Misato-shi 三郷市 cidade 130.514 30,16 4.330 1972-05-03
Hasuda-shi 蓮田市 cidade 63.179 27,27 2.320 1972-10-01
Sakado-shi 坂戸市 cidade 100.721 40,97 2.460 1976-09-01
Satte-shi 幸手市 cidade 53.739 33,95 1.580 1986-10-01
Tsurugashima-shi 鶴ヶ島市 cidade 70.153 17,73 3.960 1991-09-01
Hidaka-shi 日高市 cidade 56.848 47,48 1.200 1991-10-01
Yoshikawa-shi 吉川市 cidade 64.869 31,62 2.050 1996-04-01
Saitama-shi さいたま市 cidade designada por mandato gobernamental 1.214.709 217,49 5.590 2001-05-01
Fujimino-shi ふじみ野市 cidade 105.259 14,67 7.180 2005-10-01

Prefectura de Chiba[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Chiba-shi 千葉市 cidade designada por mandato gobernamental 956.682 272,08 3.520 1921-01-01
ChoshiChōshi-shi 銚子市 cidade 69.741 83,91 831 1933-02-11
Ichikawa-shi 市川市 cidade 474.655 57,40 8.270 1934-11-03
Funabashi-shi 船橋市 cidade nuclear 602.143 85,64 7.030 1937-04-01
Tateyama-shi 館山市 cidade 49.337 110,21 448 1939-11-03
Kisarazu-shi 木更津市 cidade 126.314 138,73 911 1942-11-03
Matsudo-shi 松戸市 cidade 484.333 61,33 7.900 1943-04-01
Noda-shi 野田市 cidade 154.809 103,54 1.500 1950-05-03
Mobara-shi 茂原市 cidade 92.444 100,01 924 1952-04-01
Narita-shi 成田市 cidade 127.459 213,84 596 1954-03-31
Sakura-shi 佐倉市 cidade 172.458 103,59 1.660 1954-03-31
ToganeTōgane-shi 東金市 cidade 61.130 89,34 684 1954-04-01
Asahi-shi 旭市 cidade 69.380 129,91 534 1954-07-01
Narashino-shi 習志野市 cidade 161.659 20,99 7.700 1954-08-01
Kashiwa-shi 柏市 cidade nuclear 398.068 114,90 3.460 1954-09-01
Katsuura-shi 勝浦市 cidade 20.449 94,20 217 1958-10-01
Ichihara-shi 市原市 cidade 279.024 368,20 758 1963-05-01
Nagareyama-shi 流山市 cidade 162.077 35,28 4.590 1967-01-01
Yachiyo-shi 八千代市 cidade 188.763 51,27 3.680 1967-01-01
Abiko-shi 我孫子市 cidade 134.563 43,19 3.120 1970-07-01
Kamogawa-shi 鴨川市 cidade 35.310 191,30 185 1971-03-31
Futtsu-shi 富津市 cidade 48.022 205,35 234 1971-09-01
Kamagaya-shi 鎌ヶ谷市 cidade 106.517 21,11 5.050 1971-09-01
Kimitsu-shi 君津市 cidade 88.772 318,83 278 1971-09-01
Urayasu-shi 浦安市 cidade 163.922 17,29 9.480 1981-04-01
YotsukaidoYotsukaidō-shi 四街道市 cidade 86.956 34,70 2.510 1981-04-01
Sodegaura-shi 袖ヶ浦市 cidade 59.843 94,92 630 1991-04-01
Yachimata-shi 八街市 cidade 74.842 74,87 1.000 1992-04-01
Inzai-shi 印西市 cidade 87.084 53,51 1.630 1996-04-01
Shiroi-shi 白井市 cidade 59.790 35,41 1.690 2001-04-01
Tomisato-shi 富里市 cidade 51.479 53,91 955 2002-04-01
Isumi-shi いすみ市 cidade 41.014 157,50 260 2005-12-05
SosaSōsa-shi 匝瑳市 cidade 40.416 101,78 397 2006-01-23
MinamibosoMinamibōsō-shi 南房総市 cidade 42.334 230,22 184 2006-03-20
Katori-shi 香取市 cidade 83.006 262,31 316 2006-03-27
Sanmu-shi 山武市 cidade 56.357 146,38 385 2006-03-27

Prefectura de Tōkyō[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/04/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
HachiojiHachiōji-shi 八王子市 cidade 575.453 186,31 3.090 1917-09-01
Tachikawa-shi 立川市 cidade 177.717 24,38 7.290 1940-12-01
Adachi-ku 足立区 barrio especial 645.267 53,20 12.130 1947-05-03
Arakawa-ku 荒川区 barrio especial 203.642 10,20 19.960 1947-05-03
BunkyoBunkyō-ku 文京区 barrio especial 200.349 11,31 17.710 1947-05-03
Chiyoda-ku 千代田区 barrio especial 46.043 11,64 3.960 1947-05-03
ChuoChūō-ku 中央区 barrio especial 117.367 10,18 11.530 1947-05-03
Edogawa-ku 江戸川区 barrio especial 671.981 49,86 13.480 1947-05-03
Itabashi-ku 板橋区 barrio especial 536.891 32,17 16.690 1947-05-03
Katsushika-ku 葛飾区 barrio especial 433.367 34,84 12.440 1947-05-03
Kita-ku 北区 barrio especial 334.306 20,59 16.240 1947-05-03
KotoKōtō-ku 江東区 barrio especial 459.728 39,94 11.510 1947-05-03
Meguro-ku 目黒区 barrio especial 268.962 14,70 18.300 1947-05-03
Minato-ku 港区 barrio especial 215.467 20,34 10.590 1947-05-03
Nakano-ku 中野区 barrio especial 314.646 15,59 20.180 1947-05-03
Nerima-ku 練馬区 barrio especial 713.995 48,16 14.830 1947-05-03
Setagaya-ku 世田谷区 barrio especial 865.429 58,08 14.900 1947-05-03
Shibuya-ku 渋谷区 barrio especial 202.857 15,11 13.430 1947-05-03
Shinagawa-ku 品川区 barrio especial 363.577 22,72 16.000 1947-05-03
Shinjuku-ku 新宿区 barrio especial 318.106 18,23 17.450 1947-05-03
TaitoTaitō-ku 台東区 barrio especial 174.914 10,08 17.350 1947-05-03
Toshima-ku 豊島区 barrio especial 262.954 13,01 20.210 1947-05-03
OtaŌta-ku 大田区 barrio especial 683.464 59,46 11.490 1947-05-03
Suginami-ku 杉並区 barrio especial 540.871 34,02 15.900 1947-05-03
Sumida-ku 墨田区 barrio especial 246.257 13,75 17.910 1947-05-03
Musashino-shi 武蔵野市 cidade 139.366 10,73 12.990 1947-11-03
Mitaka-shi 三鷹市 cidade 182.684 16,50 11.070 1950-11-03
OmeŌme-shi 青梅市 cidade 141.347 103,26 1.370 1951-04-01
FuchuFuchū-shi 府中市 cidade 254.141 29,34 8.660 1954-04-01
Akishima-shi 昭島市 cidade 112.253 17,33 6.480 1954-05-01
ChofuChōfu-shi 調布市 cidade 224.476 21,53 10.430 1955-04-01
Machida-shi 町田市 cidade 420.414 71,63 5.870 1958-02-01
Koganei-shi 小金井市 cidade 116.451 11,33 10.280 1958-10-01
Kodaira-shi 小平市 cidade 186.364 20,46 9.110 1962-10-01
Hino-shi 日野市 cidade 181.478 27,53 6.590 1963-11-03
Higashimurayama-shi 東村山市 cidade 151.003 17,17 8.790 1964-04-01
Kokubunji-shi 国分寺市 cidade 120.119 11,48 10.460 1964-11-03
Kunitachi-shi 国立市 cidade 73.517 8,15 9.020 1965-XX-XX
Fussa-shi 福生市 cidade 59.868 10,24 5.850 1970-07-01
Higashikurume-shi 東久留米市 cidade 115.779 12,92 8.960 1970-10-01
Higashiyamato-shi 東大和市 cidade 82.099 13,54 6.060 1970-10-01
Kiyose-shi 清瀬市 cidade 73.915 10,19 7.250 1970-10-01
Komae-shi 狛江市 cidade 78.451 6,39 12.280 1970-10-01
Musashimurayama-shi 武蔵村山市 cidade 70.004 15,37 4.550 1970-11-03
Inagi-shi 稲城市 cidade 83.712 17,97 4.660 1971-11-01
Tama-shi 多摩市 cidade 150.298 21,08 7.130 1971-11-01
Hamura-shi 羽村市 cidade 57.160 9,91 5.770 1991-11-01
Akiruno-shi あきる野市 cidade 80.601 73,34 1.100 1995-09-01
NishitokyoNishitōkyō-shi 西東京市 cidade 195.348 15,85 12.320 2001-01-21

Prefectura de Kanagawa[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Yokohama-shi 横浜市 cidade designada por mandato gobernamental 3.671.386 437,38 8.390 1889-04-01 Yokohama-Kawasaki
Yokosuka-shi 横須賀市 cidade nuclear 418.995 100,68 4.160 1907-02-15 Yokosuka-Miura
Kawasaki-shi 川崎市 cidade designada por mandato gobernamental 1.410.734 142,70 9.890 1924-07-01 Yokohama-Kawasaki
Hiratsuka-shi 平塚市 cidade especial 259.875 67,83 3.830 1932-04-01 Shōnan
Kamakura-shi 鎌倉市 cidade 174.016 39,60 4.390 1939-11-03 Yokosuka-Miura
Fujisawa-shi 藤沢市 cidade 407.665 69,51 5.860 1940-10-01 Shōnan
Odawara-shi 小田原市 cidade especial 198.390 114,09 1.740 1940-12-20 Seishō
Chigasaki-shi 茅ヶ崎市 cidade especial 234.369 35,71 6.560 1947-10-01 Shōnan
Zushi-shi 逗子市 cidade 58.791 17,34 3.390 1954-04-15 Yokosuka-Miura
Sagamihara-shi 相模原市 cidade designada por mandato gobernamental 712.635 328,84 2.170 1954-11-20 Ken'ō
Hadano-shi 秦野市 cidade 170.194 103,61 1.640 1955-01-01 Shōnan
Miura-shi 三浦市 cidade 48.475 32,28 1.500 1955-01-01 Yokosuka-Miura
Atsugi-shi 厚木市 cidade especial 225.428 93,83 2.400 1955-02-01 Ken'ō
Yamato-shi 大和市 cidade especial 225.777 27,06 8.340 1959-02-01 Ken'ō
Isehara-shi 伊勢原市 cidade 100.938 55,52 1.820 1971-03-01 Shōnan
Ebina-shi 海老名市 cidade 127.109 26,48 4.800 1971-11-01 Ken'ō
Zama-shi 座間市 cidade 128.950 17,58 7.340 1971-11-01 Ken'ō
Minamiashigara-shi 南足柄市 cidade 44.166 76,93 574 1972-04-01 Ashigarakami
Ayase-shi 綾瀬市 cidade 82.778 22,28 3.720 1978-11-01 Ken'ō

Rexión de Chūbu[editar | editar a fonte]

Prefectura de Niigata[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Niigata-shi 新潟市 cidade designada por mandato gobernamental 812.105 726,10 1.120 1889-04-01 Kaetsu
Nagaoka-shi 長岡市 cidade especial 283.570 890,91 318 1906-04-01 Chūetsu
SanjoSanjō-shi 三条市 cidade 101.928 432,01 236 1934-01-01 Chūetsu
Kashiwazaki-shi 柏崎市 cidade 92.052 442,70 208 1940-07-01 Chūetsu
Shibata-shi 新発田市 cidade 101.988 532,82 191 1947-01-01 Kaetsu
Kamo-shi 加茂市 cidade 30.016 133,68 225 1954-03-10 Chūetsu
Ojiya-shi 小千谷市 cidade 38.802 155,12 250 1954-03-10 Chūetsu
Mitsuke-shi 見附市 cidade 41.746 77,96 535 1954-03-31 Chūetsu
Murakami-shi 村上市 cidade 66.989 1.174,24 57 1954-03-31 Kaetsu
TokamachiTōkamachi-shi 十日町市 cidade 59.003 589,92 100 1954-03-31 Chūetsu
Tsubame-shi 燕市 cidade 82.015 110,94 739 1954-04-01 Kaetsu
Itoigawa-shi 糸魚川市 cidade 47.557 746,24 63,7 1954-06-01 Jōetsu
Gosen-shi 五泉市 cidade 54.836 351,87 156 1954-11-03 Kaetsu
JoetsuJōetsu-shi 上越市 cidade especial 203.995 973,54 210 1971-04-29 Jōetsu
Sado-shi 佐渡市 cidade 63.021 855,27 73,7 2004-03-01 Sado
Agano-shi 阿賀野市 cidade 45.406 192,72 236 2004-04-01 Kaetsu
Minamiuonuma-shi 南魚沼市 cidade 61.473 584,82 105 2004-11-01 Chūetsu
Uonuma-shi 魚沼市 cidade 41.317 946,93 43,6 2004-11-01 Chūetsu
MyokoMyōkō-shi 妙高市 cidade 35.846 445,52 80,5 2005-04-01 Jōetsu
Tainai-shi 胎内市 cidade 31.444 265,18 119 2005-09-01 Kaetsu

Prefectura de Toyama[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Takaoka-shi 高岡市 cidade 176.056 209,38 841 1889-04-01 Gosei
Toyama-shi 富山市 cidade nuclear 420.355 1.241,85 338 1889-04-01 Gotō
Uozu-shi 魚津市 cidade 45.009 200,63 224 1952-04-01 Gotō
Himi-shi 氷見市 cidade 51.977 230,47 226 1952-08-01 Gosei
Namerikawa-shi 滑川市 cidade 33.630 54,61 616 1954-03-01 Gotō
Kurobe-shi 黒部市 cidade 42.040 426,34 98,6 1954-04-01 Gotō
Tonami-shi 砺波市 cidade 49.151 126,96 387 1954-04-01 Gosei
Oyabe-shi 小矢部市 cidade 31.957 134,11 238 1962-08-01 Gosei
Nanto-shi 南砺市 cidade 55.604 668,86 83,1 2004-11-01 Gosei
Imizu-shi 射水市 cidade 94.169 109,18 863 2005-11-01 Gosei

Prefectura de Ishikawa[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Kanazawa-shi 金沢市 cidade nuclear 457.709 467,77 978 1889-04-01
Nanao-shi 七尾市 cidade 58.455 318,02 184 1939-07-20
Komatsu-shi 小松市 cidade 108.444 371,13 292 1940-12-01
Wajima-shi 輪島市 cidade 29.910 426,26 70,2 1954-03-31
Suzu-shi 珠洲市 cidade 16.189 247,20 65,5 1954-07-15
Kaga-shi 加賀市 cidade 72.383 306,00 237 1958-01-01
Hakui-shi 羽咋市 cidade 23.352 81,96 285 1958-07-01
Kahoku-shi かほく市 cidade 34.652 64,76 535 2004-03-01
Hakusan-shi 白山市 cidade 110.849 755,17 147 2005-02-01
Nomi-shi 能美市 cidade 48.514 83,85 579 2005-02-01

Prefectura de Fukui[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Fukui-shi 福井市 cidade especial 267.279 536,17 498 1889-04-01 Reihoku
Tsuruga-shi 敦賀市 cidade 67.977 250,98 271 1937-04-01 Reinan
Obama-shi 小浜市 cidade 31.041 232,87 133 1951-03-30 Reinan
OnoŌno-shi 大野市 cidade 35.656 872,30 40,9 1954-07-01 Reihoku
Katsuyama-shi 勝山市 cidade 25.615 253,68 101 1954-09-01 Reihoku
Sabae-shi 鯖江市 cidade 67.524 84,75 797 1955-01-15 Reihoku
Awara-shi あわら市 cidade 30.147 116,99 258 2004-03-01 Reihoku
Echizen-shi 越前市 cidade 85.423 230,75 370 2005-10-01 Reihoku
Sakai-shi 坂井市 cidade 91.999 209,91 438 2006-03-20 Reihoku

Prefectura de Yamanashi[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/04/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
KofuKōfu-shi 甲府市 cidade especial 197.756 212,41 931 1889-07-01 Kuninaka
Fujiyoshida-shi 富士吉田市 cidade 50.532 121,83 415 1951-03-20 Gunnai
Tsuru-shi 都留市 cidade 33.631 161,58 208 1954-04-29 Gunnai
Yamanashi-shi 山梨市 cidade 37.465 289,87 129 1954-07-01 Kuninaka
OtsukiŌtsuki-shi 大月市 cidade 28.516 280,30 102 1954-08-08 Gunnai
Nirasaki-shi 韮崎市 cidade 32.772 143,73 228 1954-10-10 Kuninaka
Minamiarupusu-shi 南アルプス市 cidade 72.307 264,06 274 2003-04-01 Kuninaka
Kai-shi 甲斐市 cidade 74.058 71,94 1,030 2004-09-01 Kuninaka
Fuefuki-shi 笛吹市 cidade 70.683 201,92 350 2004-10-12 Kuninaka
Hokuto-shi 北杜市 cidade 47.155 602,89 78,2 2004-11-01 Kuninaka
Uenohara-shi 上野原市 cidade 27.376 170,65 160 2005-02-13 Gunnai
KoshuKōshū-shi 甲州市 cidade 34.181 264,01 129 2005-11-01 Kuninaka
ChuoChūō-shi 中央市 cidade 31.343 31,81 985 2006-02-20 Kuninaka

Prefectura de Nagano[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Nagano-shi 長野市 cidade nuclear 384.015 834,85 460 1897-04-01 Hokushin
Matsumoto-shi 松本市 cidade especial 241.383 978,77 247 1907-05-01 Chūshin
Ueda-shi 上田市 cidade 159.465 552,00 289 1919-05-01 Tōshin
Okaya-shi 岡谷市 cidade 52.951 85,14 622 1936-04-01 Nanshin
Suwa-shi 諏訪市 cidade 51.298 109,06 470 1941-08-10 Nanshin
Ina-shi 伊那市 cidade 70.436 667,81 105 1954-04-01 Nanshin
Komoro-shi 小諸市 cidade 44.684 98,66 453 1954-04-01 Tōshin
Suzaka-shi 須坂市 cidade 52.656 149,84 351 1954-04-01 Hokushin
Komagane-shi 駒ヶ根市 cidade 34.067 165,92 205 1954-07-01 Nanshin
Nakano-shi 中野市 cidade 45.811 112,06 409 1954-07-01 Hokushin
OmachiŌmachi-shi 大町市 cidade 30.501 564,99 54 1954-07-01 Chūshin
Iiyama-shi 飯山市 cidade 23.574 202,32 117 1954-08-01 Hokushin
Iida-shi 飯田市 cidade 105.450 658,76 160 1956-09-30 Nanshin
Chino-shi 茅野市 cidade 57.269 266,41 215 1958-08-01 Nanshin
Shiojiri-shi 塩尻市 cidade 67.650 290,13 233 1959-04-01 Chūshin
Saku-shi 佐久市 cidade 99.927 423,99 236 1961-04-01 Tōshin
Chikuma-shi 千曲市 cidade 62.284 119,84 520 2003-09-01 Hokushin
TomiTōmi-shi 東御市 cidade 30.886 112,30 275 2004-04-01 Tōshin
Azumino-shi 安曇野市 cidade 96.597 331,82 291 2005-10-01 Chūshin

Prefectura de Gifu[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Gifu-shi 岐阜市 cidade nuclear 410.655 202,89 2.020 1889-07-01 Gifu
OgakiŌgaki-shi 大垣市 cidade 160.699 206,52 778 1918-04-01 Seinō
Takayama-shi 高山市 cidade 93.520 2.177,67 42,9 1936-11-01 Hida
Tajimi-shi 多治見市 cidade 114.011 91,24 1.250 1940-08-01 Tōnō
Seki-shi 関市 cidade 91.625 472,84 194 1950-10-15 Chūnō
Nakatsugawa-shi 中津川市 cidade 81.895 676,38 121 1952-04-01 Tōnō
Ena-shi 恵那市 cidade 53.851 504,19 107 1954-04-01 Tōnō
Hashima-shi 羽島市 cidade 67.400 53,64 1.260 1954-04-01 Gifu
Mino-shi 美濃市 cidade 22.404 117,05 191 1954-04-01 Chūnō
Minokamo-shi 美濃加茂市 cidade 54.119 74,81 723 1954-04-01 Chūnō
Mizunami-shi 瑞浪市 cidade 41.046 175,00 235 1954-04-01 Tōnō
Toki-shi 土岐市 cidade 60.699 116,01 523 1955-02-01 Tōnō
Kakamigahara-shi 各務原市 cidade 144.964 87,77 1.650 1963-04-01 Gifu
Kani-shi 可児市 cidade 98.414 87,60 1.120 1982-04-01 Chūnō
Yamagata-shi 山県市 cidade 29.133 222,04 131 2003-04-01 Gifu
Mizuho-shi 瑞穂市 cidade 52.022 28,18 1.850 2003-05-01 Gifu
Hida-shi 飛騨市 cidade 27.126 792,31 34,2 2004-02-01 Hida
Motosu-shi 本巣市 cidade 34.903 374,57 93,2 2004-02-01 Gifu
Gero-shi 下呂市 cidade 36.490 851,06 42,9 2004-03-01 Hida
GujoGujō-shi 郡上市 cidade 45.036 1.030,79 43,7 2004-03-01 Chūnō
Kaizu-shi 海津市 cidade 37.745 112,31 336 2005-03-28 Seinō

Prefectura de Shizuoka[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/04/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Shizuoka-shi 静岡市 cidade designada por mandato gobernamental 715.927 1.411,82 507 1889-04-01 Central
Hamamatsu-shi 浜松市 cidade designada por mandato gobernamental 808.345 1.558,04 519 1911-07-01 Oeste
Numazu-shi 沼津市 cidade especial 204.377 187,12 1.090 1923-07-01 Leste
Atami-shi 熱海市 cidade 39.625 61,60 643 1937-04-10 Leste, Izu
Mishima-shi 三島市 cidade 111.400 62,13 1.790 1941-04-29 Leste, Izu
Fujinomiya-shi 富士宮市 cidade 131.506 388,99 338 1942-06-01 Leste
ItoItō-shi 伊東市 cidade 71.301 124,13 574 1947-08-10 Leste, Izu
Shimada-shi 島田市 cidade 100.538 315,88 318 1948-01-01 Central
Iwata-shi 磐田市 cidade 170.623 164,08 1,040 1948-04-01 Oeste
Yaizu-shi 焼津市 cidade 143.407 70,55 2.030 1951-03-01 Central
Fuji-shi 富士市 cidade especial 253.996 245,02 1.040 1954-03-31 Leste
Fujieda-shi 藤枝市 cidade 141.814 194,03 731 1954-03-31 Central
Kakegawa-shi 掛川市 cidade 117.628 265,63 443 1954-03-31 Oeste
Gotenba-shi 御殿場市 cidade 88.278 194,63 454 1955-02-11 Leste
Fukuroi-shi 袋井市 cidade 85.725 108,56 790 1958-11-03 Oeste
Shimoda-shi 下田市 cidade 24.848 104,70 237 1971-01-01 Leste, Izu
Susono-shi 裾野市 cidade 53.979 138,39 390 1971-01-01 Leste
Kosai-shi 湖西市 cidade 60.582 86,65 699 1972-01-01 Oeste
Izu-shi 伊豆市 cidade 34.695 363,97 95,3 2004-04-01 Leste, Izu
Omaezaki-shi 御前崎市 cidade 34.506 65,86 524 2004-04-01 Oeste
Kikugawa-shi 菊川市 cidade 47.058 94,24 499 2005-01-17 Oeste
Izunokuni-shi 伊豆の国市 cidade 49.292 94,71 520 2005-04-01 Leste, Izu
Makinohara-shi 牧之原市 cidade 48.542 111,68 435 2005-10-11 Central

Prefectura de Aichi[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Nagoya-shi 名古屋市 cidade designada por mandato gobernamental 2.257.249 326,43 6.910 1889-10-01 Owari
Toyohashi-shi 豊橋市 cidade nuclear 376.021 261,35 1.440 1906-08-01 Higashimikawa
Okazaki-shi 岡崎市 cidade nuclear 373.259 387,24 964 1916-07-01 Nishimikawa
Ichinomiya-shi 一宮市 cidade especial 379.082 113,91 3.330 1921-09-01 Owari
Seto-shi 瀬戸市 cidade 133.020 111,61 1.190 1929-10-01 Owari
Handa-shi 半田市 cidade 118.458 47,24 2.510 1937-10-01 Owari
Kasugai-shi 春日井市 cidade especial 303.181 92,71 3.270 1943-06-01 Owari
Toyokawa-shi 豊川市 cidade 182.673 160,63 1.140 1943-06-01 Higashimikawa
Tsushima-shi 津島市 cidade 65.609 25,08 2.620 1947-03-01 Owari
Hekinan-shi 碧南市 cidade 72.416 35,86 2.020 1948-04-05 Nishimikawa
Kariya-shi 刈谷市 cidade 146.332 50,45 2.900 1950-04-01 Nishimikawa
Toyota-shi 豊田市 cidade nuclear 423.960 918,47 462 1951-03-01 Nishimikawa
AnjoAnjō-shi 安城市 cidade 178.555 86,01 2.080 1952-05-05 Nishimikawa
Nishio-shi 西尾市 cidade 107.382 75,78 1.420 1953-12-15 Nishimikawa
GamagoriGamagōri-shi 蒲郡市 cidade 81.970 56,81 1.440 1954-04-01 Higashimikawa
Inuyama-shi 犬山市 cidade 75.436 74,97 1.010 1954-04-01 Owari
Tokoname-shi 常滑市 cidade 54.719 55,63 984 1954-04-01 Owari
KonanKōnan-shi 江南市 cidade 100.233 30,17 3.320 1954-06-01 Owari
Komaki-shi 小牧市 cidade 149.318 62,82 2.380 1955-01-01 Owari
Inazawa-shi 稲沢市 cidade 136.958 79,30 1.730 1958-11-01 Owari
TokaiTōkai-shi 東海市 cidade 108.068 43,36 2.490 1969-04-01 Owari
ObuŌbu-shi 大府市 cidade 84.468 33,68 2.510 1970-09-01 Owari
Chita-shi 知多市 cidade 85.358 45,43 1.880 1970-09-01 Owari
ChiryuChiryū 知立市 cidade 68.077 16,34 4.170 1970-12-01 Nishimikawa
Owariasahi-shi 尾張旭市 cidade 80.332 21,03 3.820 1970-12-01 Owari
Takahama-shi 高浜市 cidade 44.413 13,00 3.420 1970-12-01 Nishimikawa
Iwakura-shi 岩倉市 cidade 48.203 10,49 4.600 1971-12-01 Owari
Toyoake-shi 豊明市 cidade 69.275 23,18 2.990 1972-08-01 Owari
Nisshin-shi 日進市 cidade 83.520 34,90 2.390 1994-10-01 Owari
Tahara-shi 田原市 cidade 66.567 188,81 353 2003-08-20 Higashimikawa
Aisai-shi 愛西市 cidade 65.320 66,63 980 2005-04-01 Owari
Kiyosu-shi 清須市 cidade 65.924 17,32 3.810 2005-07-07 Owari
Shinshiro-shi 新城市 cidade 50.345 499,00 101 2005-10-01 Higashimikawa
Kitanagoya-shi 北名古屋市 cidade 80.991 18,37 4.410 2006-03-20 Owari
Yatomi-shi 弥富市 cidade 43.371 48,92 887 2006-04-01 Owari
Miyoshi-shi みよし市 cidade 60.229 32,11 1.880 2010-01-04 Nishimikawa
Ama-shi あま市 cidade 86.643 27,59 3.140 2010-03-23 Owari

Prefectura de Mie[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Tsu-shi 津市 cidade 286.575 710,81 403 1889-04-01 Chūsei
Yokkaichi-shi 四日市市 cidade especial 307.114 205,53 1.490 1897-08-01 Hokusei
Matsusaka-shi 松阪市 cidade 169.144 623,77 271 1933-02-01 Chūsei
Kuwana-shi 桑名市 cidade 141.087 136,61 1,030 1937-04-01 Hokusei
Suzuka-shi 鈴鹿市 cidade 197.351 194,67 1.010 1942-12-01 Hokusei
Nabari-shi 名張市 cidade 80.477 129,76 620 1954-03-31 Iga
Owase-shi 尾鷲市 cidade 20.378 193,16 105 1954-06-20 Higashikishū
Kameyama-shi 亀山市 cidade 50.745 190,91 266 1954-10-01 Hokusei
Toba-shi 鳥羽市 cidade 21.525 107,99 199 1954-11-01 Nansei
Kumano-shi 熊野市 cidade 19.589 373,63 52,4 1954-11-03 Higashikishū
Ise-shi 伊勢市 cidade 131.880 208,53 632 1955-01-01 Nansei
Inabe-shi いなべ市 cidade 46.688 219,58 213 2003-12-01 Hokusei
Shima-shi 志摩市 cidade 55.128 179,72 307 2004-10-01 Nansei
Iga-shi 伊賀市 cidade 98.083 558,17 176 2004-11-01 Iga

Rexión de Kinki[editar | editar a fonte]

Prefectura de Shiga[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
OtsuŌtsu-shi 大津市 cidade nuclear 333.839 464,10 719 1898-10-01
Hikone-shi 彦根市 cidade 111.308 196,84 565 1937-02-11
Nagahama-shi 長浜市 cidade 123.113 680,79 181 1943-04-01
OmihachimanŌmihachiman-shi 近江八幡市 cidade 81.250 177,39 458 1954-03-31
Kusatsu-shi 草津市 cidade 126.624 67,92 1.860 1954-10-15
Moriyama-shi 守山市 cidade 76.247 54,81 1.390 1970-07-01
RittoRittō-shi 栗東市 cidade 63.361 52,75 1.200 2001-10-01
KokaKōka-shi 甲賀市 cidade 93.413 481,69 194 2004-10-01
Yasu-shi 野洲市 cidade 50.324 81,07 621 2004-10-01
Konan-shi 湖南市 cidade 54.143 70,49 768 2004-10-01
Takashima-shi 高島市 cidade 52.189 693,00 75,3 2005-01-01
HigashiomiHigashiōmi-shi 東近江市 cidade 116.238 388,58 299 2005-02-11
Maibara-shi 米原市 cidade 40.357 250,46 161 2005-02-14

Prefectura de Kyōto[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Kyōto-shi 京都市 cidade designada por mandato gobernamental 1.463.373 827,90 1.770 1889-04-01
Fukuchiyama-shi 福知山市 cidade 79.802 552,57 144 1937-04-01
Maizuru-shi 舞鶴市 cidade 89.235 342,27 261 1938-08-01
Ayabe-shi 綾部市 cidade 36.223 347,11 104 1950-08-01
Uji-shi 宇治市 cidade 190.994 67,55 2.830 1951-03-01
Miyazu-shi 宮津市 cidade 19.857 169,32 117 1954-06-01
Kameoka-shi 亀岡市 cidade 92.666 224,90 412 1955-01-01
JoyoJōyō-shi 城陽市 cidade 80.138 32,74 2.450 1972-05-03
MukoMukō-shi 向日市 cidade 54.894 7,67 7.160 1972-10-01
NagaokakyoNagaokakyō-shi 長岡京市 cidade 79.871 19,18 4.160 1972-10-01
Yawata-shi 八幡市 cidade 74.215 24,37 3.050 1977-11-01
KyotanabeKyōtanabe-shi 京田辺市 cidade 66.530 42,94 1.550 1997-04-01
KyotangoKyōtango-shi 京丹後市 cidade 59.524 501,84 119 2004-04-01
Nantan-shi 南丹市 cidade 35.000 616,31 56,8 2006-06-01
Kizugawa-shi 木津川市 cidade 69.056 85,12 811 2007-03-12

Prefectura de Ōsaka[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Ōsaka-shi 大阪市 cidade designada por mandato gobernamental 2.662.608 222,30 11.980 1889-04-01
Sakai-shi 堺市 cidade designada por mandato gobernamental 838.485 149,99 5.590 1889-04-01 Senboku
Kishiwada-shi 岸和田市 cidade especial 199.325 72,24 2.760 1922-11-01 Sennan
Toyonaka-shi 豊中市 cidade especial 388.209 36,38 10.670 1936-10-15 Hokusetsu
Ikeda-shi 池田市 cidade 104.657 22,09 4.740 1939-04-29 Hokusetsu
Suita-shi 吹田市 cidade especial 354.585 36,11 9.820 1940-04-01 Hokusetsu
IzumiotsuIzumiōtsu-shi 泉大津市 cidade 77.181 12,92 5.970 1942-04-01 Senboku
Takatsuki-shi 高槻市 cidade nuclear 353.838 105,31 3.360 1943-01-01 Hokusetsu
Kaizuka-shi 貝塚市 cidade 90.652 43,99 2.060 1943-05-01 Sennan
Moriguchi-shi 守口市 cidade 146.311 12,73 11.490 1946-11-01 Kitakawachi
Hirakata-shi 枚方市 cidade especial 407.310 65,08 6.260 1947-08-01 Kitakawachi
Ibaraki-shi 茨木市 cidade especial 274.098 76,52 3.580 1948-01-01 Hokusetsu
Yao-shi 八尾市 cidade especial 271.222 41,71 6.500 1948-04-01 Nakakawachi
Izumisano-shi 泉佐野市 cidade 99.995 55,03 1.820 1948-04-01 Sennan
Tondabayashi-shi 富田林市 cidade 120.190 39,66 3.030 1950-04-01 Minamikawachi
Neyagawa-shi 寝屋川市 cidade especial 238.340 24,73 9.640 1951-05-03 Kitakawachi
Kawachinagano-shi 河内長野市 cidade 112.584 109,61 1.030 1954-04-01 Minamikawachi
Matsubara-shi 松原市 cidade 124.263 16,66 7.460 1955-02-01 Minamikawachi
DaitoDaitō-shi 大東市 cidade 125.152 18,27 6.850 1956-04-01 Kitakawachi
Izumi-shi 和泉市 cidade 181.978 84,98 2.140 1956-09-01 Senboku
Minō-shi 箕面市 cidade 129.181 47,84 2.700 1956-12-01 Hokusetsu
Kashiwara-shi 柏原市 cidade 74.730 25,39 2.940 1958-10-01 Nakakawachi
Habikino-shi 羽曳野市 cidade 116.967 26,44 4.420 1959-01-15 Minamikawachi
Kadoma-shi 門真市 cidade 127.903 12,28 10.420 1963-08-01 Kitakawachi
Settsu-shi 摂津市 cidade 83.370 14,88 5.600 1966-11-01 Hokusetsu
Takaishi-shi 高石市 cidade 59.789 11,35 5.270 1966-11-01 Senboku
Fujiidera-shi 藤井寺市 cidade 65.779 8,89 7.400 1966-11-01 Minamikawachi
HigashiosakaHigashiōsaka-shi 東大阪市 cidade nuclear 504.660 61,81 8.160 1967-02-01 Nakakawachi
Sennan-shi 泉南市 cidade 64.606 48,48 1.330 1970-07-01 Sennan
ShijonawateShijōnawate-shi 四条畷市 cidade 57.388 18,74 3.060 1970-07-01 Kitakawachi
Katano-shi 交野市 cidade 77.464 25,55 3.030 1971-11-03 Kitakawachi
OsakasayamaŌsakasayama-shi 大阪狭山市 cidade 58.089 11,86 4.900 1987-10-01 Minamikawachi
Hannan-shi 阪南市 cidade 56.486 36,10 1.560 1991-10-01 Sennan

Prefectura de Hyōgo[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Kōbe-shi 神戸市 cidade designada por mandato gobernamental 1.536.880 552,23 2.780 1889-04-01
Himeji-shi 姫路市 cidade nuclear 536.055 534,44 1.000 1889-04-01
Amagasaki-shi 尼崎市 cidade nuclear 462.595 49,81 9.290 1916-04-01
Akashi-shi 明石市 cidade especial 293.113 49,25 5.950 1919-11-01
Nishinomiya-shi 西宮市 cidade nuclear 480.897 99,96 4.810 1925-04-01
Sumoto-shi 洲本市 cidade 47.466 182,48 260 1940-02-11
Ashiya-shi 芦屋市 cidade 93.340 18,47 5.050 1940-11-10
Itami-shi 伊丹市 cidade 195.905 24,97 7.850 1940-11-10
Aioi-shi 相生市 cidade 31.219 90,45 345 1942-10-01
Toyooka-shi 豊岡市 cidade 86.048 697,66 123 1950-04-01
Kakogawa-shi 加古川市 cidade especial 268.565 138,51 1.940 1950-06-15
Akō-shi 赤穂市 cidade 50.686 126,88 399 1951-09-01
Nishiwaki-shi 西脇市 cidade 42.474 132,47 321 1952-04-01
Takarazuka-shi 宝塚市 cidade especial 225.153 101,80 2.210 1954-04-01
Miki-shi 三木市 cidade 82.148 176,58 465 1954-06-01
Takasago-shi 高砂市 cidade 94.047 34,40 2.730 1954-07-01
Kawanishi-shi 川西市 cidade 158.024 53,44 2.960 1954-08-01
Ono-shi 小野市 cidade 49.688 92,92 535 1954-12-01
Sanda-shi 三田市 cidade 114.181 210,22 543 1958-07-01
Kasai-shi 加西市 cidade 47.151 150,95 312 1967-04-01
Sasayama-shi 篠山市 cidade 43.297 377,61 115 1999-04-01
Yabu-shi 養父市 cidade 26.553 422,78 62,8 2004-04-01
Tanba-shi 丹波市 cidade 67.796 493,28 137 2004-11-01
Minamiawaji-shi 南あわじ市 cidade 50.082 229,18 219 2005-01-11
Asago-shi 朝来市 cidade 33.065 402,98 82,1 2005-04-01
Awaji-shi 淡路市 cidade 46.699 184,26 253 2005-04-01
Shisō-shi 宍粟市 cidade 41.193 658,60 62,5 2005-04-01
Tatsuno-shi たつの市 cidade 80.296 210,93 381 2005-10-01
Katō-shi 加東市 cidade 39.921 157,49 253 2006-03-20

Prefectura de Nara[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Nara-shi 奈良市 cidade nuclear 365.244 276,84 1.320 1898-02-01
Yamatotakada-shi 大和高田市 cidade 68.554 16,49 4.160 1948-01-01
YamatokoriyamaYamatokōriyama-shi 大和郡山市 cidade 89.001 42,68 2.090 1954-01-01
Tenri-shi 天理市 cidade 69.624 86,37 806 1954-04-01
Kashihara-shi 橿原市 cidade 124.577 39,52 3.150 1956-02-11
Sakurai-shi 桜井市 cidade 60.015 98,92 607 1956-09-01
GojoGojō-shi 五条市 cidade 34.893 292,05 119 1957-10-15
Gose-shi 御所市 cidade 30.149 60,58 498 1958-03-31
Ikoma-shi 生駒市 cidade 117.146 53,18 2.200 1971-11-01
Kashiba-shi 香芝市 cidade 74.687 24,23 3.080 1991-10-01
Katsuragi-shi 葛城市 cidade 35.622 33,73 1.060 2004-10-01
Uda-shi 宇陀市 cidade 34.452 247,62 139 2006-01-01

Prefectura de Wakayama[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Wakayama-shi 和歌山市 cidade nuclear 369.504 209,23 1.770 1889-04-01
ShinguShingū-shi 新宮市 cidade 31.845 255,43 125 1933-10-01
Kainan-shi 海南市 cidade 54.454 101.19 538 1934-05-01
Tanabe-shi 田辺市 cidade 78.810 1.026,77 76,8 1942-05-20
GoboGobō-shi 御坊市 cidade 25.809 43,93 588 1954-04-01
Hashimoto-shi 橋本市 cidade 66.479 130,31 510 1955-01-01
Arida-shi 有田市 cidade 30.368 36,92 823 1956-05-01
Kinokawa-shi 紀の川市 cidade 66.033 228,24 289 2005-11-07
Iwade-shi 岩出市 cidade 52.520 38,50 1.360 2006-04-01

Rexión de Chūgoku[editar | editar a fonte]

Prefectura de Tottori[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Tottori-shi 鳥取市 cidade especial 198.107 765,66 259 1889-10-01
Yonago-shi 米子市 cidade 148.195 132,21 1.120 1927-04-01
Kurayoshi-shi 倉吉市 cidade 50.690 272,15 186 1953-10-01
Sakaiminato-shi 境港市 cidade 35.265 28,79 1.220 1956-04-01

Prefectura de Shimane[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Matsue-shi 松江市 cidade 194.245 530,28 366 1889-04-01 Izumo
Hamada-shi 浜田市 cidade 60.063 689,60 87,1 1940-11-03 Iwami
Izumo-shi 出雲市 cidade 145.008 543,48 267 1941-11-03 Izumo
Masuda-shi 益田市 cidade 49.887 733,24 68 1952-08-01 Iwami
OdaŌda-shi 大田市 cidade 38.507 436,11 88,3 1954-01-01 Iwami
Yasugi-shi 安来市 cidade 42.027 420,97 99,8 1954-04-01 Izumo
GotsuGōtsu-shi 江津市 cidade 25.977 268,51 96,7 1954-04-01 Iwami
Unnan-shi 雲南市 cidade 42.223 553,37 76,3 2004-11-01 Izumo

Prefectura de Okayama[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/02/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Okayama-shi 岡山市 cidade designada por mandato gobernamental 704.979 789,91 892 1889-06-01
Kurashiki-shi 倉敷市 cidade nuclear 474.053 354,72 1.340 1928-04-01
Tsuyama-shi 津山市 cidade 107.609 506,36 213 1929-02-11
Tamano-shi 玉野市 cidade 64.486 103,63 622 1940-08-03
Kasaoka-shi 笠岡市 cidade 54.551 136,03 401 1952-04-01
Ibara-shi 井原市 cidade 43.655 243,36 179 1953-04-01
SojaSōja-shi 総社市 cidade 66.226 212,00 312 1954-03-31
Takahashi-shi 高梁市 cidade 36.505 547,01 66,7 1954-05-01
Niimi-shi 新見市 cidade 33.949 793,27 42,8 1954-06-01
Bizen-shi 備前市 cidade 37.897 258,23 147 1971-04-01
Setouchi-shi 瀬戸内市 cidade 38.020 125,53 303 2004-11-01
Akaiwa-shi 赤磐市 cidade 43.466 209,43 208 2005-03-07
Maniwa-shi 真庭市 cidade 49.111 828,43 59,3 2005-03-31
Mimasaka-shi 美作市 cidade 30.606 429,19 71,3 2005-03-31
Asakuchi-shi 浅口市 cidade 36.269 66,46 546 2006-03-21

Prefectura de Hiroshima[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/02/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Hiroshima-shi 広島市 cidade designada por mandato gobernamental 1.171.640 905,25 1.290 1889-04-01
Onomichi-shi 尾道市 cidade 145.830 284,85 512 1898-04-01
Kure-shi 呉市 cidade especial 242.305 353,76 685 1902-10-01
Fukuyama-shi 福山市 cidade nuclear 462.502 518,07 893 1916-07-01
Mihara-shi 三原市 cidade 101.575 471,12 216 1936-11-15
FuchuFuchū-shi 府中市 cidade 42,967 195,71 220 1954-03-31
Miyoshi-shi 三次市 cidade 56.668 778,19 72,8 1954-03-31
ShobaraShōbara-shi 庄原市 cidade 40.283 1.246,60 32,3 1954-03-31
OtakeŌtake-shi 大竹市 cidade 29.114 78,55 371 1954-09-01
Takehara-shi 竹原市 cidade 28.964 118,30 245 1958-11-03
Higashihiroshima-shi 東広島市 cidade 188.151 635,32 296 1974-04-20
Hatsukaichi-shi 廿日市市 cidade 115.120 489,36 235 1988-04-01
Akitakata-shi 安芸高田市 cidade 31.515 537,79 58,6 2004-03-01
Etajima-shi 江田島市 cidade 27.313 100,97 271 2004-11-01

Prefectura de Yamaguchi[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Shimonoseki-shi 下関市 cidade nuclear 281.537 716,14 393 1902-XX-XX Shimonoseki
Ube-shi 宇部市 cidade 174.117 287,71 605 1921-11-01 Ube-Onoda
Yamaguchi-shi 山口市 cidade 198.811 1.023,31 194 1929-04-10 Centro
Hagi-shi 萩市 cidade 53.934 698,79 77,2 1932-07-01 Hagi
HofuHōfu-shi 防府市 cidade 115.852 188,59 614 1936-08-25 Centro
Kudamatsu-shi 下松市 cidade 54.462 89,36 609 1939-11-03 Shūnan
Iwakuni-shi 岩国市 cidade 144.225 873,78 165 1940-04-01 Iwakuni
Hikari-shi 光市 cidade 52.907 91,94 575 1943-04-01 Shūnan
Mine-shi 美祢市 cidade 28.130 472,71 59,5 1954-03-31 Ube-Onoda
Nagato-shi 長門市 cidade 38.581 357,92 108 1954-03-31 Nagato
Yanai-shi 柳井市 cidade 34.684 139,90 248 1954-03-XX Yanai
ShunanShūnan-shi 周南市 cidade 149.305 656,32 227 2003-04-21 Shūnan
San'yo-OnodaSan'yōonoda-shi 山陽小野田市 cidade 64.734 132,99 487 2005-03-22 Ube-Onoda

Rexión de Shikoku[editar | editar a fonte]

Prefectura de Tokushima[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Tokushima-shi 徳島市 cidade 264.295 191,62 1.380 1889-10-01
Naruto-shi 鳴門市 cidade 61.588 135,46 455 1947-03-15
Komatsushima-shi 小松島市 cidade 40.776 45,30 900 1951-06-01
Anan-shi 阿南市 cidade 76.005 279,39 272 1958-05-01
Yoshinogawa-shi 吉野川市 cidade 44.155 144,19 306 2004-10-01
Mima-shi 美馬市 cidade 32.708 367,38 89 2005-03-01
Awa-shi 阿波市 cidade 39.403 190,97 206 2005-04-01
Miyoshi-shi 三好市 cidade 30.795 721,48 42,7 2006-03-01

Prefectura de Kagawa[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Takamatsu-shi 高松市 cidade nuclear 419.165 375,11 1.120 1890-02-15
Marugame-shi 丸亀市 cidade 110.680 111,79 990 1899-04-01
Sakaide-shi 坂出市 cidade 55.881 92,46 604 1942-07-01
ZentsujiZentsūji-shi 善通寺市 cidade 34.767 39,88 872 1954-03-31
Kan'onji-shi 観音寺市 cidade 63.069 117,47 537 1955-01-01
Sanuki-shi さぬき市 cidade 53.680 158,90 338 2002-04-01
Higashikagawa-shi 東かがわ市 cidade 33.782 153,35 220 2003-04-01
Mitoyo-shi 三豊市 cidade 68.827 222,66 309 2006-01-01

Prefectura de Ehime[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Matsuyama-shi 松山市 cidade nuclear 515.862 429,04 1.200 1889-12-15 Chūyo
Imabari-shi 今治市 cidade 168.261 419,85 401 1920-02-11 Tōyo
Uwajima-shi 宇和島市 cidade 84.354 469,53 180 1921-08-01 Nan'yo
Yawatahama-shi 八幡浜市 cidade 38.732 132,98 291 1935-02-11 Nan'yo
Niihama-shi 新居浜市 cidade 122.685 234,30 524 1937-11-03 Tōyo
SaijoSaijō-shi 西条市 cidade 111.721 509,06 219 1941-XX-XX Tōyo
OzuŌzu-shi 大洲市 cidade 48.055 432,20 111 1954-09-01 Nan'yo
ShikokuchuoShikokuchūō-shi 四国中央市 cidade 90.506 420,48 215 2004-04-01 Tōyo
Seiyo-shi 西予市 cidade 42.208 514,79 82 2004-04-01 Nan'yo
ToonTōon-shi 東温市 cidade 35.420 211,45 168 2004-09-21 Chūyo
Iyo-shi 伊予市 cidade 38.319 194,47 197 2005-04-01 Chūyo

Prefectura de Kōchi[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 28/02/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
KochiKōchi-shi 高知市 cidade nuclear 341.171 309,22 1.100 1889-04-01
Sukumo-shi 宿毛市 cidade 23.211 286,15 81,1 1954-03-31
Aki-shi 安芸市 cidade 19.989 317,34 63 1954-08-01
Tosashimizu-shi 土佐清水市 cidade 16.740 266,56 62,8 1954-08-01
Susaki-shi 須崎市 cidade 24.984 135,46 184 1954-10-01
Tosa-shi 土佐市 cidade 29.188 91,59 319 1959-01-01
Muroto-shi 室戸市 cidade 16.721 248,30 67,3 1959-03-01
Nankoku-shi 南国市 cidade 49.742 125,35 397 1959-10-01
Shimanto-shi 四万十市 cidade 36.513 632,42 57,7 2005-04-10
Kami-shi 香美市 cidade 28.422 538,22 52,8 2006-03-01
KonanKōnan-shi 香南市 cidade 33.839 126,51 267 2006-03-01

Rexión de Kyūshū[editar | editar a fonte]

Prefectura de Fukuoka[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Fukuoka-shi 福岡市 cidade designada por mandato gobernamental 1.454.631 341,11 4.260 1889-04-01
Kurume-shi 久留米市 cidade nuclear 303.885 229,84 1.320 1889-04-01
OmutaŌmuta-shi 大牟田市 cidade 124.356 81,55 1.520 1917-03-01
NogataNōgata-shi 直方市 cidade 57.189 61,78 926 1931-01-01
Iizuka-shi 飯塚市 cidade 130.895 214,13 611 1932-01-20
Tagawa-shi 田川市 cidade 49.590 54,52 910 1943-11-03
Yanagawa-shi 柳川市 cidade 71.219 76,88 926 1952-04-01
Chikugo-shi 筑後市 cidade 48.521 41,85 1.160 1954-04-01
OkawaŌkawa-shi 大川市 cidade 37.246 33,63 1.110 1954-04-01
Yame-shi 八女市 cidade 69.482 482,53 144 1954-04-01
Yukuhashi-shi 行橋市 cidade 70.064 69,83 1.000 1954-10-10
Buzen-shi 豊前市 cidade 27.171 111,17 244 1955-04-10
Nakama-shi 中間市 cidade 44.266 15,98 2.770 1958-11-01
KitakyushuKitakyūshū-shi 北九州市 cidade designada por mandato gobernamental 982.319 487,88 2.010 1963-02-10
Chikushino-shi 筑紫野市 cidade 100.403 87,78 1.140 1972-04-01
Kasuga-shi 春日市 cidade 107.813 14,15 7.620 1972-04-01
OgoriOgōri-shi 小郡市 cidade 58.655 45,50 1.290 1972-04-01
OnojoŌnojō-shi 大野城市 cidade 94.915 26,88 3.530 1972-04-01
Munakata-shi 宗像市 cidade 94.791 119,66 792 1981-04-01
Dazaifu-shi 太宰府市 cidade 69.965 29,58 2.370 1982-04-01
Koga-shi 古賀市 cidade 57.771 42,11 1.370 1997-10-01
Fukutsu-shi 福津市 cidade 55.373 52,70 1.050 2005-01-24
Ukiha-shi うきは市 cidade 31.543 117,55 268 2005-03-20
Miyawaka-shi 宮若市 cidade 30.465 139,99 218 2006-02-11
Asakura-shi 朝倉市 cidade 56.560 246,73 229 2006-03-20
Kama-shi 嘉麻市 cidade 43.166 135,18 319 2006-03-27
Miyama-shi みやま市 cidade 41.098 105,12 391 2007-01-29
Itoshima-shi 糸島市 cidade 98.959 216,12 458 2010-01-01

Prefectura de Saga[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Saga-shi 佐賀市 cidade 238.027 431,42 552 1889-04-01
Karatsu-shi 唐津市 cidade 127.766 487,47 262 1931-02-01
Takeo-shi 武雄市 cidade 50.190 195,44 257 1954-04-01
Tosu-shi 鳥栖市 cidade 68.812 71,73 959 1954-04-01
Imari-shi 伊万里市 cidade 57.126 254,99 224 1954-04-01
Kashima-shi 鹿島市 cidade 30.838 112,10 275 1954-04-01
Taku-shi 多久市 cidade 21.623 96,93 223 1954-05-01
Ogi-shi 小城市 cidade 45.276 95,85 472 2005-03-01
Ureshino-shi 嬉野市 cidade 29.036 126,51 230 2006-01-01
Kanzaki-shi 神埼市 cidade 33.211 125,01 266 2006-03-20

Prefectura de Nagasaki[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Nagasaki-shi 長崎市 cidade nuclear 443.630 406,40 1.090 1889-04-01
Sasebo-shi 佐世保市 cidade especial 261.962 426,35 614 1902-04-01
Shimabara-shi 島原市 cidade 47.865 82,78 578 1940-04-01
Isahaya-shi 諫早市 cidade 141.151 321,23 439 1940-09-01
OmuraŌmura-shi 大村市 cidade 90.302 126,46 714 1942-02-11
Hirado-shi 平戸市 cidade 35.249 235,63 150 1955-01-01
Matsuura-shi 松浦市 cidade 25.232 130,37 194 1955-03-31
Iki-shi 壱岐市 cidade 29.420 138,55 212 2004-03-01
Tsushima-shi 対馬市 cidade 34.562 708,81 48,8 2004-03-01
GotoGotō-shi 五島市 cidade 40.679 420,82 96,7 2004-08-01
Saikai-shi 西海市 cidade 31.609 241,95 131 2005-04-01
Unzen-shi 雲仙市 cidade 47.616 206,92 230 2005-10-11
Minamishimabara-shi 南島原市 cidade 50.644 169,89 298 2006-03-31

Prefectura de Kumamoto[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Kumamoto-shi 熊本市 cidade nuclear 730.416 389,53 1.880 1889-04-01
Yatsushiro-shi 八代市 cidade 132.395 680,60 195 1940-09-01
Hitoyoshi-shi 人吉市 cidade 35.778 210,48 170 1942-02-11
Arao-shi 荒尾市 cidade 55.481 57,15 971 1942-04-01
Minamata-shi 水俣市 cidade 27.219 162,89 167 1949-04-01
Tamana-shi 玉名市 cidade 69.702 152,55 457 1954-04-01
Yamaga-shi 山鹿市 cidade 55.532 299,67 185 1954-04-01
Kikuchi-shi 菊池市 cidade 50.962 276,66 184 1958-08-01
Uto-shi 宇土市 cidade 37.648 74,19 507 1958-10-01
Kamiamakusa-shi 上天草市 cidade 29.663 126,14 235 2004-03-31
Uki-shi 宇城市 cidade 61.947 188,56 329 2005-01-15
Aso-shi 阿蘇市 cidade 28.567 376,25 75,9 2005-02-11
KoshiKōshi-shi 合志市 cidade 54.351 53,17 1.020 2006-02-27
Amakusa-shi 天草市 cidade 89.663 683,25 131 2006-03-27

Prefectura de Ōita[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
OitaŌita-shi 大分市 cidade nuclear 471.240 501,28 940 1911-04-01
Beppu-shi 別府市 cidade 126.061 125,15 1.010 1924-04-01
Nakatsu-shi 中津市 cidade 83.817 491,15 171 1929-04-20
Hita-shi 日田市 cidade 70.919 666,19 106 1940-12-11
Saiki-shi 佐伯市 cidade 76.987 903,51 85,2 1941-04-29
Usuki-shi 臼杵市 cidade 41.431 291,07 142 1950-04-01
Tsukumi-shi 津久見市 cidade 19.826 79,54 249 1951-04-01
Taketa-shi 竹田市 cidade 24.517 477,59 51,3 1954-03-31
Bungotakada-shi 豊後高田市 cidade 23.765 206,64 115 1954-05-31
Kitsuki-shi 杵築市 cidade 32.519 280,01 116 1955-04-01
Usa-shi 宇佐市 cidade 59.032 439,12 134 1967-04-01
BungoonoBungoōno-shi 豊後大野市 cidade 39.378 603,36 65,3 2005-03-31
Yufu-shi 由布市 cidade 34.975 319,16 110 2005-10-01
Kunisaki-shi 国東市 cidade 32.663 317,84 103 2006-03-31

Prefectura de Miyazaki[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Miyazaki-shi 宮崎市 cidade nuclear 398.960 644,61 619 1924-04-01
MiyakonojoMiyakonojō-shi 都城市 cidade 168.554 653,31 258 1924-04-01
Nobeoka-shi 延岡市 cidade 130.503 867,99 150 1933-02-11
Nichinan-shi 日南市 cidade 57.751 536,12 108 1950-01-01
Kobayashi-shi 小林市 cidade 47.903 563,09 85,1 1950-04-01
HyugaHyūga-shi 日向市 cidade 62.942 336,29 187 1951-04-01
Kushima-shi 串間市 cidade 20.635 294,96 70 1954-11-03
Saito-shi 西都市 cidade 32.823 438,56 74,8 1958-11-01
Ebino-shi えびの市 cidade 21.674 283,01 76,6 1970-12-01

Prefectura de Kagoshima[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/03/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Kagoshima-shi 鹿児島市 cidade nuclear 605.640 547,06 1.110 1889-04-01
Kanoya-shi 鹿屋市 cidade 105.097 448,33 234 1941-05-27
Makurazaki-shi 枕崎市 cidade 23.624 74,88 315 1949-09-01
Akune-shi 阿久根市 cidade 23.380 134,30 174 1952-04-01
Izumi-shi 出水市 cidade 55.694 330,06 169 1954-04-01
Ibusuki-shi 指宿市 cidade 44.469 149,01 298 1954-04-01
Nishinoomote-shi 西之表市 cidade 17.077 205,78 83 1958-10-01
Tarumizu-shi 垂水市 cidade 17.453 162,02 108 1958-10-01
Satsumasendai-shi 薩摩川内市 cidade 99.494 683,50 146 2004-10-12
Hioki-shi 日置市 cidade 50.838 253,06 201 2005-05-01
Soo-shi 曽於市 cidade 39.765 390,39 102 2005-07-01
Ichikikushikino-shi いちき串木野市 cidade 31.312 112,04 279 2005-10-11
Kirishima-shi 霧島市 cidade 127.793 603,68 212 2005-11-07
Minamisatsuma-shi 南さつま市 cidade 38.844 283,37 137 2005-11-07
Shibushi-shi 志布志市 cidade 33.413 290,00 115 2006-01-01
Amami-shi 奄美市 cidade 46.847 306,24 153 2006-03-20
MinamikyushuMinamikyūshū-shi 南九州市 cidade 39.565 357,85 111 2007-12-01
Isa-shi 伊佐市 cidade 29.635 392,36 75,5 2008-11-01
Aira-shi 姶良市 cidade 74.516 231,32 322 2010-03-23

Prefectura de Okinawa[editar | editar a fonte]

Poboación e densidade: 01/02/2010

Nome do concello En xap. Categoría Poboación Superficie Densidade Fundado Distrito ou zona
Naha-shi 那覇市 cidade 315.468 39,24 8.040 1921-05-20
Ishigaki-shi 石垣市 cidade 46.938 229,00 205 1947-07-10
Ginowan-shi 宜野湾市 cidade 92.772 19,70 4.710 1962-07-01
Urasoe-shi 浦添市 cidade 109.702 19,09 5.750 1970-07-01
Nago-shi 名護市 cidade 61.024 210,30 290 1970-08-01
Itoman-shi 糸満市 cidade 56.943 46,63 1.220 1971-12-01
Okinawa-shi 沖縄市 cidade 130.159 49,00 2.660 1974-04-01
Tomigusuku-shi 豊見城市 cidade 56.580 19,45 2.910 2002-04-01
Uruma-shi うるま市 cidade 115.343 86,08 1.340 2005-04-01
Miyakojima-shi 宮古島市 cidade 52.368 204,57 256 2005-10-01
NanjoNanjō-shi 南城市 cidade 39.627 49,76 796 2006-01-01