Lista de cidades romanesas

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Estas son as maiores cidades da República de Romanía (PB = Poboación):

# Cidade en alemán PB 1992 PB 2002 S 2005 Condado
1. Bucarest Bukarest 2.067.545 1.926.334 1.924.959 Bucarest
2. Cluj-Napoca Klausenburg 328.602 317.953 310.194 Cluj
3. Iaşi Jaßenmarkt, Jassy 344.425 320.888 307.377 Iaşi
4. Constanţa Konstanza 350.581 310.471 306.332 Constanţa
5. Timişoara Temeschwar, Temeschburg 334.115 317.660 303.640 Timiş
6. Craiova Kragau 303.959 302.601 300.182 Dolj
7. Galaţi Galatz 326.141 298.861 298.366 Galaţi
8. Braşov Kronstadt 323.736 284.596 282.517 Braşov
9. Ploieşti - 252.715 232.527 233.699 Prahova
10. Brăila - 234.110 216.292 218.744 Brăila
11. Oradea Großwardein 222.741 206.614 206.223 Bihor
12. Bacău Barchau 205.029 175.500 180.516 Bacău
13. Piteşti Pitesk 179.337 168.458 171.071 Argeş
14. Arad - 190.144 172.827 168.606 Arad
15. Sibiu Hermannstadt 169.656 154.892 154.201 Sibiu
16. Târgu Mureş Neumarkt am Mieresch 164.445 150.041 147.112 Mureş
17. Baia Mare Frauenbach 149.205 137.921 140.937 Maramureş
18. Buzău Busäu 148.087 134.227 136.624 Buzău
19. Botoşani Botoschan 126.145 115.070 117.318 Botoşani
20. Satu Mare Sathmar 131.987 115.142 115.197 Satu Mare
21. Râmnicu Vâlcea Königsberg in der Walachei 113.624 107.726 111.701 Vâlcea
22. Piatra Neamţ Kreuzburg 123.360 104.914 109.720 Neamţ
23. Drobeta Turnu-Severin Sewerin 115.259 104.557 109.444 Mehedinţi
24. Suceava Sutsch 114.462 105.865 106.732 Suceava
25. Focşani Fokschan 101.335 101.854 101.083 Vrancea
26. Târgu Jiu Schil 98.238 96.641 96.318 Gorj
27. Tulcea Tultscha 97.904 91.875 92.874 Tulcea
28. Târgovişte Tergowisch 98.117 89.930 90.581 Dâmboviţa
29. Reşiţa Reschitz 96.918 84.026 86.275 Caraş-Severin
30. Bistriţa Bistritz 87.710 81.259 82.081 Bistriţa-Năsăud
31. Slatina Zelatna 85.168 78.815 80.282 Olt
32. Călăraşi Kalarasch 76.952 70.039 73.881 Călăraşi
33. Hunedoara Eisenmarkt 81.337 71.257 72.370 Hunedoara
34. Vaslui Wassluy 80.614 70.571 72.359 Vaslui
35. Bârlad Bairach 77.518 69.066 71.430 Vaslui
36. Roman Romesmarkt 80.328 69.268 71.307 Neamţ
37. Giurgiu Sankt Georg in der Walachei 74.191 69.345 69.819 Giurgiu
38. Deva Diemrich 78.438 69.257 68.830 Hunedoara
39. Alba Iulia Karlsburg 71.168 66.406 66.402 Alba
40. Zalău Waltenberg 68.404 62.927 64.099 Sălaj
41. Sfântu Gheorghe Sankt Georgen 68.359 61.543 62.147 Covasna
42. Turda Thorenburg 61.200 55.887 57.726 Cluj
43. Mediaş Mediasch 64.484 55.153 54.614 Sibiu
44. Slobozia Freistadt 56.048 52.710 52.631 Ialomiţa
45. Oneşti - 58.810 51.416 52.259 Bacău
46. Alexandria - 58.478 50.496 51.737 Teleorman
47. Lugoj Lugosch 50.939 44.636 45.641 Timiş
48. Petroşani Steinthal, Petroschen 52.390 45.195 45.018 Hunedoara
49. Medgidia - 46.657 43.841 44.491 Constanţa
50. Paşcani - 44.900 42.057 43.380 Iaşi
51. Tecuci - 46.825 42.094 43.287 Galaţi
52. Miercurea-Ciuc Szeklerburg 46.228 42.029 42.140 Harghita
53. Sighetu Marmaţiei Maramureschsigeth 44.185 41.220 41.991 Maramureş
54. Mangalia - 43.960 40.150 40.740 Constanţa
55. Râmnicu Sărat Rümnick, Rebnick 41.405 38.828 40.290 Buzău
56. Făgăraş Fogarasch 44.931 36.121 39.741 Braşov
57. Dej Burglos 41.216 38.437 38.789 Cluj
58. Câmpina - 41.554 38.789 38.435 Prahova
59. Câmpulung Langenau 44.125 38.209 38.347 Argeş
60. Reghin Sächsisch Regen 38.240 36.126 36.773 Mureş
61. Caracal - 39.130 34.625 36.225 Olt
62. Odorheiu Secuiesc Oderhellen 39.959 36.948 35.960 Harghita
63. Feteşti - 35.374 33.294 34.590 Ialomiţa
64. Năvodari - 31.746 32.390 34.337 Constanţa
65. Mioveni - 33.897 35.801 34.101 Argeş
66. Curtea de Argeş Argisch 35.824 32.510 33.464 Argeş
67. Sighişoara Schäßburg 36.170 32.304 32.805 Mureş
68. Roşiori de Vede Roiss 37.640 31.849 32.208 Teleorman
69. Dorohoi - 33.739 30.949 31.525 Botoşani
70. Săcele Siebendörfer 30.226 29.915 31.192 Braşov
71. Turnu Măgurele Großnikopel 36.966 30.089 30.550 Teleorman
72. Lupeni Schylwolfsbach 32.853 30.642 30.511 Hunedoara
73. Fălticeni - 32.807 29.787 30.453 Suceava