Lista de cidades dos Estados Estados Unidos por poboación

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

United States Administrative Divisions Cities.png

As dez cidades máis poboadas dos Estados Unidos

A seguinte táboa contén datos dos lugares máis poboados nos Estados Unidos. Segundo o censo realizado en 2010 pola Oficina do Censo dos Estados Unidos (véxanse as cidades máis poboadas segundo a estimación de poboación de 2011 para os datos estimados de 2011).[1]

Posición Cidade Estado Poboación
(2010
Densidade
(por milla cuadrada
1 Nova York Nova York 8175133 5862
2 Os Ánxeles California 3792621 8092, 3
3 Chicago Illinois 3355598 11841, 8
4 Houston Texas 2699451 3501, 5
5 Filadelfia Pensilvania 1526006 11379, 5
6 Phoenix Arizona 1445632 2797, 8
7 San Antonio Texas 1327407 2879, 8
8 San Diego California 1307402 4020, 4
9 Dallas Texas 1197816 3517, 6
10 San Xosé California 945942 5358, 6
11 Jacksonville Florida 821784 1100, 1
12 Indianápolis Indiana 820445 2270
13 San Francisco California 805235 17179, 2
14 Austin Texas 790390 2653, 2
15 Columbus Ohio 787033 3624, 1
16 Fort Worth, Texas Texas 741206 2181, 2
17 Charlotte, Carolina do Norte Carolina do Norte 731424 2457, 1
18 Detroit Míchigan 713777 5144, 3
19 El Paso Texas 649121 2543, 2
20 Memphis Tennessee 646889 2053, 3
21 Baltimore Maryland 620961 7671, 5
22 Boston Massachusetts 617594 12792, 7
23 Seattle Washington 608660 7250, 9
24 Washington Estado de Washington 601723 9856, 5
25 Nashville Tennessee 601222 1265, 4
26 Denver Colorado 600158 3922, 6
27 Louisville Kentucky 597337 1836, 6
28 Milwaukee Wisconsin 594833 6184, 7
29 Portland Oregón 583776 4375, 3
30 Las Vegas Nevada 583756 4298, 2
31 Oklahoma City Oklahoma 579999 956, 4
32 Albuquerque Novo México 545852 2907, 6
33 Tucson, Arizona Arizona 520116 2294, 2
34 Fresno California 494665 4418, 4
35 Sacramento California 466488 4764, 2
36 Long Beach California 462257 9191, 2
37 Kansas City Misuri 459787 1459, 9
38 Mesa Arizona 439041 3217, 5
39 Virginia Beach Virxinia 437994 1758, 9
40 Atlanta Xeorxia 420003 3154, 3
41 Colorado Springs Colorado 416427 2140, 6
42 Omaha Nebraska 408958 3217, 9
43 Raleigh Carolina do Norte 403892 2826, 3
44 Miami Florida 399457 11135, 9
45 Cleveland Ohio 396815 5107, 2
46 Tulsa Oklahoma 391906 1991, 9
47 Oakland California 390724 7004
48 Minneapolis Minnesota 382578 7088, 3
49 Wichita Kansas 382368 2400, 4
50 Arlington Texas 365438 3811, 3
51 Bakersfield California 347483 2444, 2
52 Nova Orleáns Luisiana 343829 2029, 4
53 Honolulu Hawai 337256 5572, 6
54 Anaheim California 336265 6747, 5
55 Tampa Florida 335709 2960, 2
56 Aurora Colorado 325078 2100, 9
57 Santa Ana California 324528 11900, 8
58 San Luis Misuri 319294 5157, 5
59 Pittsburgh, Pensilvania Pensilvania 305704 5521, 4
60 Corpus Christi Texas 305215 1900, 3
61 Riverside California 303871 3745
62 Cincinnati, Ohio Ohio 296943 3809, 8
63 Lexington Kentucky 295803 1042, 8
64 Anchorage, Alaska Alaska 291826 171, 2
65 Stockton California 291707 4730, 2
66 Toledo Ohio 287208 3559, 3
67 St Paul Minnesota 285068 5484, 3
68 Newark Nova Jersey 277140 11458, 3
69 Greensboro Carolina do Norte 269666 2131, 5
70 Búfalo Nova York 261310 6470, 6
71 Plano Texas 259841 3630
72 Lincoln Nebraska 258379 2899, 4
73 Henderson Nevada 257729 2392, 3
74 Fort Wayne Indiana 253691 2293, 4
75 Jersey City Nova Jersey 247597 16736, 6
76 San Petersburgo Florida 244769 3964, 4
77 Chula Vista California 243916 4914, 6
78 Norfolk Virxinia 242803 4486, 3
79 Orlando Florida 238300 2327, 3
80 Chandler Arizona 236123 3665, 8
81 Laredo Texas 236091 2655, 4
82 Madison Wisconsin 233209 3037
83 Winston-Salem Carolina do Norte 229617 1733, 6
84 Lubbock Texas 229573 1875, 4
85 Baton Rouge Luisiana 229493 2982, 5
86 Durham Carolina do Norte 228330 2126, 6
87 Garland Texas 226876 3974, 4
88 Glendale Arizona 226721 3780, 2
89 Reno Nevada 225221 2186, 4
90 Hialeah Florida 224669 10474, 2
91 Paradise Nevada 223167 4777
92 Chesapeake Virxinia 222209 652
93 Scottsdale Arizona 217385 1182
94 North Las Vegas, Nevada Nevada 216961 2140, 8
95 Irving Texas 216290 3227, 4
96 Fremont California 214089 2763, 9
97 Irvine California 212375 3212, 6
98 Birmingham Alabama 212237 1453
99 Rochester Nova York 210565 5884, 9
100 San Bernardino California 209924 3546
101 Spokane Washington 208916 3526, 2
102 Gilbert Arizona 208453 3067, 2
103 Arlington Virxinia 207627 7993, 5
104 Montgomery Alabama 205764 1289, 5
105 Boise Idaho 205671 2591, 5
106 Richmond Virxinia 204214 3414, 7
107 Des Moines Iowa 203433 2515, 6
108 Modesto California 201165 5456, 5
109 Fayetteville Carolina do Norte 200654 1375, 2
110 Shreveport Luisiana 199311 1891, 4
111 Akron Ohio 199110 3209, 8
112 Tacoma Washington 198397 3990, 2
113 Aurora Illinois 197899 4404
114 Oxnard California 197899 7358,4
115 Fontana California 196069 4620,8
116 Yonkers Nova York 195976 10880,3
117 Augusta Xeorxia 195844 647,5
118 Mobile Alabama 195111 1402,6
119 Little Rock Arkansas 193524 1623,5
120 Moreno Valley California 193365 3771, 2
121 Glendale California 191719 6295, 5
122 Amarillo Texas 190695 1917
123 Huntington Beach California 189992 7102, 9
124 Columbus Xeorxia 189885 877, 5
126 Grand Rapids Míchigan 188040 4235, 6
127 Salt Lake City Utah 186440 1678
128 Tallahassee Florida 181376 1809, 3
129 Worcester Massachusetts 181045 4844, 5
130 Newport News Virxinia 180719 2630
131 Huntsville Alabama 180105 861, 5
132 Knoxville Tennessee 178874 1815, 6
134 Providence Rhode Island 178042 9676, 1
135 Santa Clarita California 176320 3344, 7
136 Grand Prairie Texas 175396 2432, 5
137 Brownsville Texas 175023 1322, 6
138 Jackson Misisipi 173514 1562, 5
139 Overland Park Kansas 173372 2316, 5
140 Garden Grove California 170883 9524, 6
141 Santa Rosa California 167815 4063, 9
142 Chattanooga Tennessee 167674 1222, 5
143 Oceanside California 167086 4052, 1
144 Fort Lauderdale, Florida Florida 165521 4761, 1
145 Rancho Cucamonga California 165269 4147, 2
146 Port St, Lucie Florida 164603 1444, 5
147 Ontario California 163924 3282, 4
148 Vancouver Washington 161791 3482, 6
149 Tempe Arizona 161719 4050, 1
150 Springfield Misuri 159498 1951, 8
151 Lancaster California 156633 1661, 3
152 Eugene Oregón 156185 3572, 2
153 Pembroke Pines Florida 154750 4671, 1
154 Salem Oregón 154637 3228, 6
155 Cape Coral Florida 154305 1460, 2
156 Peoria Arizona 154065 883, 4
157 Sioux Falls Dakota do Sur 153888 2109, 1
158 Springfield Massachusetts 153060 4803, 4
159 Elk Grove California 153015 3626, 8
160 Rockford Illinois 152871 2502, 7
161 Palmdale California 152750 1441, 6
162 Corona California 152374 3924, 6
163 Salinas California 150441 6490, 5
164 Pomona California 149058 6494, 5
165 Pasadena Texas 149043 3485, 4
166 Joliet Illinois 147433 2373, 6
167 Paterson Nova Jersey 146199 17346, 3
168 Kansas City Kansas 145786 1168, 1
169 Torrance California 145438 7102, 2
170 Siracusa Nova York 145170 5796, 7
171 Bridgeport Connecticut 144229 9029
172 Hayward California 144186 3181, 3
173 Fort Collins Colorado 143986 2652, 8
174 Escondido California 143911 3909, 3
175 Lakewood Colorado 142980 3334, 4
176 Naperville Illinois 141853 3658, 9
177 Dayton Ohio 141527 2543, 1
178 Hollywood Florida 140768 5143, 8
179 Sunnyvale California 140081 6370, 9
180 Alexandría Virxinia 139966 9314, 3
181 Mesquite Texas 139824 3038, 3
182 Metairie Luisiana 138481 6237, 9
183 Hampton Virxinia 137436 2673, 2
184 Pasadena California 137122 5969, 6
185 Orange California 136416 5501, 3
186 Savannah Xeorxia 136286 1321, 2
187 Cary Carolina do Norte 135234 2488, 4
188 Fullerton California 135161 6046, 7
189 Warren Míchigan 134056 3899, 2
190 Clarksville Tennessee 132929 1361, 9
191 McKinney Texas 131117 2107, 7
192 McAllen Texas 129877 2686, 5
193 New Haven Connecticut 129779 6948
194 Sterling Heights Míchigan 129699 3552, 9
195 West Valley City Utah 129480 3641, 5
196 Columbia Carolina do Sur 129272 977, 8
197 Killeen Texas 127921 2387, 5
198 Topeka Kansas 127473 2118, 6
199 Thousand Oaks California 126683 2302
201 Cedar Rapids Iowa 126326 1784, 3
202 Olathe Kansas 125872 2109, 8
203 Elizabeth Nova Jersey 124969 10144, 1
204 Waco Texas 124805 1402, 9
205 Hartford Connecticut 124775 7178, 9
206 Visalia California 124442 3433, 3
207 Gainesville Florida 124354 2028, 5
208 Simi Valley California 124237 2995, 1
209 Stamford Connecticut 122643 3258, 4
210 Bellevue Washington 122363 3827, 7
211 Concord California 122067 3996, 2
212 Miramar Florida 122041 4134, 1
213 Coral Springs Florida 121096 5089, 8
214 Lafayette Luisiana 120623 2450, 1
215 Charleston Carolina do Sur 120083 1101, 9
216 Carrollton Texas 119097 3281, 3
217 Roseville California 118788 3279, 5
218 Thornton Colorado 118772 3408, 8
219 Beaumont Texas 118296 1428, 7
220 Allentown Pensilvania 118032 6727, 1
221 Surprise Arizona 117517 1111, 3
222 Evansville Indiana 117429 2659, 6
223 Abilene Texas 117063 1096, 2
224 Frisco Texas 116989 1892, 9
225 Independence Misuri 116830 1506, 2
226 Santa Clara California 116468 6327, 3
227 Springfield Illinois 116250 1954, 5
228 Vallejo California 115942 3780, 1
229 Victorville California 115903 1583, 9
230 Athens Xeorxia 115452 992, 2
231 Peoria Illinois 115007 2395, 6
232 Ann Arbor Míchigan 113934 4094
233 El Monte California 113475 11866, 9
234 Denton Texas 113383 1289, 2
235 Berkeley California 112580 10752, 4
236 Provo Utah 112488 2699, 3
237 Downey California 111772 9008
238 Midland Texas 111147 1542, 2
239 Norman Oklahoma 110925 620, 5
240 Waterbury Connecticut 110366 3869, 9
241 Costa Mesa California 109960 7024, 6
242 Inglewood California 109673 12094, 7
243 Manchester New Hampshire 109565 3310, 1
244 Lansing Míchigan 109563 3303, 2
245 Murfreesboro Tennessee 108755 1965
246 Columbia Misuri 108500 1720, 1
248 Elgin Illinois 108188 2911, 1
249 Clearwater Florida 107685 4212, 8
250 Miami Gardens Florida 107167 5878, 4
251 Rochester Minnesota 106769 1956
252 Pueblo Colorado 106595 1987, 2
253 Lowell Massachusetts 106519 7842, 1
254 Wilmington Carolina do Norte 106476 2067, 8
255 Arvada, Colorado Colorado 106433 3028, 6
256 Ventura California 106433 4915
257 Westminster Colorado 106114 3363, 3
258 West Covina California 106098 6614, 3
259 Gresham Oregón 105594 4551, 3
260 Fargo Dakota do Norte 105549 2162
261 Norwalk California 105549 10873, 5
262 Carlsbad California 105328 2792, 2
263 Fairfield California 105321 2816, 8
264 Cambridge Massachusetts 105162 16469, 1
265 Wichita Falls Texas 104553 1449, 3
266 High Point Carolina do Norte 104371 1939, 9
267 Billings Montana 104170 2399, 5
268 Green Bay Wisconsin 104057 2288, 6
269 West Jordan Utah 103712 3195, 4
270 Richmond California 103701 3448, 9
272 Murrieta California 103466 3081, 4
273 Burbank California 103340 5959, 3
274 Palm Bay Florida 103190 1570, 6
275 Everett Washington 103019 3080
276 Flint Míchigan 102434 3065, 4
277 Antioch California 102372 3611, 2
278 Erie Pensilvania 101786 5334, 5
279 South Bend Indiana 101168 2440, 3
280 Daly City California 101123 13195
281 Centennial Colorado 100377 3494, 8
282 Temecula California 100097 3319, 8

Galería[editar | editar a fonte]

New York City
Los Angeles
Chicago
Houston
4. Houston, Texas  
Phoenix
San Antonio
San Diego
Dallas
9. Dallas, Texas  
San Jose
Jacksonville
Indianapolis
San Francisco
Columbus
Fort Worth
Charlotte
Detroit
Memphis
Baltimore
Seattle
Denver
Washington
Nashville
Louisville
Milwaukee
Portland
Las Vegas
Oklahoma City
Albuquerque
Tucson
Fresno
Sacramento
Long Beach
Kansas City
Mesa
Virginia Beach
Atlanta
Colorado Springs
Raleigh
Omaha
Miami
44. Miami, Florida  
Oakland
Cleveland
47. Cleveland, Ohio  
Minneapolis
Wichita
Arlington

Porto Rico[editar | editar a fonte]

Na seguinte táboa móstranse as cidades con máis de 100.000 habitantes en Porto Rico.

Cidade Poboación
San Juan 395.326
Bayamón 208.116
Carolina 176.762
Ponce 166.327
Caguas 142,893

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]