Lista de cidades de Bulgaria

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista das 50 cidades e vilas máis poboadas de Bulgaria. As capitais de provincia están en negriña. Os datos proceden do Instituto Nacional de Estatística (INS)[1][2] e pola Academia Búlgara de Ciencias.[3]

Posición Escudo Cidade Provincia (Oblast) Poboación en 1946[3][4] Poboación no censo de 1992 Poboación no censo de 2001 Poboación no censo de 2011[1][2] Imagen
1 BG Sofia coa.svg Sofía Provincia de Sofía-Cidade 366.801 1.114.925 1.091.772 1.204.685 1-Sofia-parliament-square-ifb.JPG
2 Plovdiv-coat-of-arms.svg Plovdiv Provincia de Plovdiv 126.563 341.058 340.638 338.153 Plovdiv-North-Ivelin.jpg
3 Varna Provincia de Varna 76.954 308.432 314.539 334.870 City of Varna.jpg
4 Burgas-coat-of-arms.svg Bourgas Provincia de Burgas 44.449 195.686 192.390 200.271 View of Burgas11.jpg
5 Rousse-coat-of-arms.svg Rousse Provincia de Ruse 57.509 170.038 162.128 149.642 Rousse-architecture4-library .jpg
6 Stara-Zagora-coat-of-arms.svg Stara Zagora Provincia de Stara Zagora 38.325 150.518 143.989 138.272 Samarsko Zname Panorama.jpg
7 Pleven-coat-of-arms.svg Pleven Provincia de Pleven 39.059 130.812 122.149 106.954 Pleven Theatre TodorBozhinov.jpg
8 BUL Сливен COA.png Sliven Provincia de Sliven 34.291 106.212 100.695 91.620 Municipality-of-Sliven.jpg
9 Dobrich-coat-of-arms.svg Dobrich Provincia de Dobrich 30.522 104.494 100.379 91.030 Dobicrh-chirch.jpg
10 Emblem of Shumen.png Shumen Provincia de Shumen 31.327 93.390 89.054 80.855 Shumen-Military Club-ifb.JPG
11 Pernik-coat-of-arms.svg Pernik Provincia de Pernik 28.545 90.549 86.133 80.191 Pernik-culture-palace-right-2.jpg
12 Haskovo-coat-of-arms.svg Haskovo Provincia de Haskovo 27.435 80.700 80.870 76.397 Haskovo-theater-Ivan-Dimov.JPG
13 Yambol Coat of Arms.jpg Yambol Provincia de Yambol 30.576 91.497 82.924 74.132 Theatre Yambol.jpg
14 Emblem of Pazardzhik.svg Pazardjik Provincia de Pazardzhik 30.376 82.578 78.855 71.979 Pazardzhik Stanislav Dospevski House.jpg
15 Emblem of Blagoevgrad.svg Blagoevgrad Provincia de Blagoevgrad 14.200 71.476 71.361 70.881 The Presentation of Virgin Mary.jpg
16 Veliko-Tarnovo-coat-of-arms.svg Veliko Tarnovo Provincia de Veliko Tarnovo 16.223 67.540 66.998 68.783 Tsarevets-Panorama.jpg
17 Vratsa-coat-of-arms.svg Vratsa Provincia de Vratsa 19.620 75.518 69.423 60.692 Vratsa 12.jpg
18 BG Gabrovo coa.svg Gabrovo Provincia de Gabrovo 21.180 76.522 67.350 58.930
19 Asenovgrad-coat-of-arms.svg Asenovgrad Provincia de Plovdiv 20.952 52.360 52.116 50.846 Sveta Bogorodica.jpg
20 Coat of arms of Vidin.svg Vidin Provincia de Vidin 18.481 62.691 57.614 48.071 Baba Vida Klearchos 4.jpg
21 Kazanlak Provincia de Stara Zagora 20,096 60,095 54,021 47,325 Kazanluk 1.jpg
22 Kyustendil-coat-of-arms.svg Kyustendil Provincia de Kyustendil 19.238 54.431 50.243 44.532 SvetiGeorgi.Kyustendil.3.JPG
23 Kardzhali-coat-of-arms.svg Kurdjali Provincia de Kardzhali 10.502 45.793 45.729 43.880 Регионален исторически музей - Кърджали.jpg
24 Coat of Arms of Montana (Bulgaria).png Montana Provincia de Montana 8.049 52.476 49.368 43.781 Montana-Bulgaria-lapidarium-2.jpg
25 BUL Димитровград COA.png Dimitrovgrad Provincia de Haskovo No disponible 50.977 45.918 38.785 Dimitrovgrad-d blagoev blvd.jpg
26 Gerba targovishte.jpg Tărgovište Provincia de Tărgovište 10,561 43,016 40,775 37,611 TheOldChurch Tshte0.jpg
27 Lovech-coat-of-arms.svg Lovech Provincia de Lovech 11.829 48.242 44.262 36.600 Hisarya - Lovech.jpg
28 Silistra Coat of Arms.gif Silistra Provincia de Silistra 15.951 48.360 42.153 35.607 Silistra-art-gallery-Svik.jpg
29 Dupnitsa-coat-of-arms.svg Dupnitsa Provincia de Kyustendil 19.301 41.398 38.323 35.506 D 1138782330 centar.jpg
30 Svishtov-coat-of-arms.svg Svishtov Provincia de Veliko Tarnovo 13.093 30.404 30.591 34.842 Часовникава кула.jpg
31 Emblem of Razgrad.png Razgrad Provincia de Razgrad 15.010 40.933 39.036 33.880 Maktul ibrahim Pasa Camii (Razgrad).jpg
32 BUL Горна Оряховица COA.png Gorna Oryahovitsa Provincia de Veliko Tarnovo 10.488 38.914 35.621 32.079 Sin imagen
33 Smolyan Coat of Arms.png Smolyan Provincia de Smolyan 5.406 34.086 33.153 30.642 Sin Imagen
34 Sen escudo Petrich Provincia de Blagoevgrad 13.493 27.659 29.785 29.836 Petrich01.jpg
35 Sen escudo Sandanski Provincia de Blagoevgrad 7.447 26.096 26.695 26.959 Bulgaria-Sandanski-02.jpg
36 Emblem of Samokov.png Samokov Provincia de Sofía 13.218 28.608 27.664 26.061 Samokov-History-museum-right.jpg
37 BUL Севлиево COA.jpg Sevlievo Provincia de Gabrovo 9.827 25.494 24.775 23.908 Batoshevo-Assumption-of-Mary-Monastery.jpg
38 BUL Лом COA.png Lom Provincia de Montana 15.255 31.133 27.897 23.836 Lom main square.jpg
39 Karlovo gerb.gif Karlovo Provincia de Plovdiv 8.903 27.291 25.715 23.797 Karlovo, Sankta Nikolao.jpg
40 Velingrad-coat-of-arms.svg Velingrad Provincia de Pazardzhik No disponible 25.634 25.009 23.479 Velingrad cloudy.jpg
41 Sen escudo Nova Zagora Provincia de Sliven 10.988 26.260 25.453 23.325 Nova-Zagora-history-museum-01.jpg
42 Troyan-coat-of-arms.svg Troyan Provincia de Lovech 5.206 25.104 23.332 21.723 Troyan-monastery-imagesfrombulgaria.JPG
43 Sen escudo Aytos Provincia de Burgas 9.929 22.401 21.339 20.930 Sin imagen
44 BUL Ботевград COA.png Botevgrad Provincia de Sofía 6.079 23.006 21.545 20.444 Botevgrad-centre.jpg
45 Sen escudo Gotse Delchev (localidad) Provincia de Blagoevgrad 14.358 20.454 20.426 19.721
46 Peshtera-coat-of-arms.svg Peshtera [Provincia de Pazardzhik]] 8.938 19.280 19.411 19.288 Peshtera-court-hall.jpg
47 Emblem of Harmanli.png Harmanli Provincia de Haskovo 9.225 21.349 19.927 18.360 Harmanli chitalishte.jpg
48 Sen escudo Karnobat Provincia de Burgas 10.265 21.917 20.587 18.214 Izgled ot Karnobat.jpg
49 BUL Свиленград COA.jpg Svilengrad Provincia de Haskovo 9.686 18.643 18.982 18.005 Mezek Fortress Neoutzikon Bulgaria.jpg
50 Panagyurishte-coat-of-arms.svg Panagyurshiste Provincia de Pazardzhik 12.014 21.131 19.994 17.675 Panagyrishte-history-museum.jpg
Coat of arms of Bulgaria.svg Bulgaria Total: 7.029.349 8.487.317 7.932.984 7.364.570 Bulgarien EN.png

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]